1. Home
  2. Recepten
  3. Verse Zalm

Verse zalm recepten (3.428) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Pasta met gerookte zalm met zongedroogde tomaatjes

Zo n heerlijke makkelijk pasta die binnen 15 minuten op tafel staat EN ook nog is helemaal geweldig smaakt. Deze pasta is gemaakt met Fettuccine maar kan met allerlei andere soorten natuurlijk. Room, knoflook, kruiden en Parmezaanse kaas.

INGREDIENTEN

375 gr pasta (bijvoorbeeld Fettuccine) 150 gram gerookte zalm 1 el olijfolie 3 teentjes knoflook 2,5 dl slagroom 15 gr verse bieslook. Gehakt 1 tl mosterdpoeder 2 tl citroensap 4 el Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaatjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Risotto met geitenkaas, gerookte zalm en spinazie

Als je van risotto houd is dit een heerlijk recept

INGREDIENTEN

400 gr (risotto) rijst, 1 liter water, 2 visbouillonblokjes, 600 gr verse spinazie, 200 gram zachte geitenkaas (in stukjes), 200 gram gerookte zalm (in reepjes), 1 uitje (gesnipperd), olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Romige asperges met zalm (slank gerecht)

Ik ben gek op asperges en ik heb een heel lekker, eenvoudig en snel klaar te maken recept. Bovendien is het een Slank gerecht. Dit is een dieet portie voor 2 personen. Ben je NIET op dieet dan zou je eventueel meer aardappeltjes en gerookte zalm kunnen toevoegen nemen maar geloof me je hebt een bord vol met de dieet portie. (zie foto) De dieetportie bevat maar 407 calorieen per persoon. De roomsaus is vrij veel maar wij vinden dat lekker. Mocht je NIET zoveel saus willen neem dan EEN HALF bakje Linesse (de rest kan je bvb als broodbeleg nemen, heerlijk met wat verse bieslook er over)

INGREDIENTEN

1 bakje Linesse 6% (AH of andere supermarkt) OF Linessa van de Lidl., 200 ml Blueband kookroom light (of ander merk light room uit flesje), 500 gram asperges, 200 gram krieltjes, 150 gram gerookte zalm, Verse peterselie., Vers gemalen peper, Eventueel wat zout naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-05-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pasta met zalm (Smullen!)

Penne met zalm en gebakken spekjes (super lekker!)

INGREDIENTEN

Spekjes, Champignons, groene paprika, Penne, creme fraise, groene pesto, gerookte zalmsnippers, peper, peterselie, olijfolie en pharmasaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-01-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

gevulde eieren

Met 10 verschillende vullingen Lees meer: de lekkerste recepten voor het Paasontbijt

INGREDIENTEN

MET BIESLOOK(4p):4 hardgekookte eieren- 50g verse roomkaas-1 el mayonaise-geknipte bieslook, zout en peper., MET PAPRIKA (4p):1/4 fijngehakte rode paprika- 4 hardgekookte eieren- 25g verse roomkaas- 1 el mayonaise- 2 el magere kwark- italiaanse kruiden- paprikapoeder, zout en peper., MET ANSJOVIS ( 10 p): 1 blikje (ca 50g) ansjovisfilets- 10 hardgekookte eieren- 150g verse roomkaas- 5 el mayonaise- peper- 1 el medium sherry- gehakte peterselie., MET OLIJVEN (4p): 6 gevulde olijven- 4 hardgekookte eieren- 50g verse roomkaas- 1 el mayonaise- zout en peper., MET TOMAAT (4p): 4 hardgekookte eieren- 25g roomkaas- 1 el mayonaise- 2 el tomatenketchup-gehakte peterselie en bladselderij- 1 theelepel Parmezaanse kaas- zout en peper., MET AVOCADO (10p): 2 plakjes ontbijtspek- 1 kleine rijpe avocado- 2 el citroensap- 10 hardgekookte eieren- 8 el mayonaise- 1/2 theel. cayennepeper- geknipte bieslook- zout en peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-06-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Tagliatelle met zalm

Een heerlijk, snel en gemakkelijk recept.

INGREDIENTEN

250 gram verse tagliatelle, 1 doosje champignons, 200 gram gerookte zalm (snippers 250 gr) (evt. plak ham), 1 bakje Boursin cuisine, (evt. extra Crème Fraiche), Knoflook, Olie of boter

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-03-2010
  • Vis Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Quiche Met Gerookte Zalm En Prei

Prei & zalm = lekkere combinatie

INGREDIENTEN

Cirkel bladerdeeg - 2 preien met groen - 25 gr boter - 3 eieren - 200 gr verse room - peper, muskaatnoot - 200 gr gerookte zalmplakjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-1999
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Gebakken Zalm overgoten met knoflook-kruidensaus

Dit is echt een waanzinnig lekker visgerecht (zie foto). De kruiden geven de zalm ook een echt apart tintje. De zalm wordt overgoten met een heerlijke knoflook-kruidensaus. Het proberen waard!!

INGREDIENTEN

600 gram verse zalm )liefst een dik stuk) 3 teentjes knoflook 4 el gesnipperde peterselie 4 el gesnipperde kervel 2 el gesnipperde dragon 2 el gesnipperde dille 100 gram boter 2 bakjes creme fraiche 1 el citroensap zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-04-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ovenschotel met zalm en verse spinazie

Ik heb dit recept vanavond gemaakt en het was zo verrukkelijk dat ik het meteen op smul heb gezet!! Je snapt niet dat zo iets eenvoudigs zo verrukkelijk is.

INGREDIENTEN

500 gr.VERSE spinazie; 200 gr. GEROOKTE zalm (ik heb die van euroshopper van AH gekocht, heerlijk) 1 zakje pittige geraspte kaas van 200 gr. 1 EL mosterd; zout en peper; 1 pakje room culinair (of culinair light= minder vet).vers gemaakte, lekker smeuige, aardappel puree van 775 gr. aardappels (geschild gewicht)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-04-2006
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Sandwiches voor een high tea

Basis is: 2 hele casinobroden wit en bruin zonder korst met 4 verschillende soorten beleg. Heerlijke sandwiches die je tevoren kunt klaar maken. Afdekken met een theedoek, op een koele plaats en bij de high tea serveren. Heerlijk! Voldoende voor 10 - 12 personen.

INGREDIENTEN

KOMKOMMER-SANDWICHES, 1/2 komkommer, zout, roomkaas met verse kruiden, TONIJN-SANDWICHES, 1 blikje tonijn op water, sandwichspread naar smaak, wat mayonaise, peper, zout en paprikapoeder, ZALM-SANDWICHES, 50 gram roomkaas - 1 theelepel geraspte mierikswortel - 1 eetlepel gehakte dille, peper, zout, - 150 gram gerookte zalm, EI-SANDWICHES, 4 eieren, 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels geraspte belegen kaas, 3 gedroogde tomaatjes, fijngehakte basilicum, peper, zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-2011
  • Engels
  •  20-30 min.

Stamppot spinazie met wilde zalm

INGREDIENTEN

800 g. aardappels geschild (binten), Boter, klontje, 100 g. Ontbijtspek in plakken, 2 eieren, 500 g. verse spinazie, 1 blik John West Rode Zalm uitgelekt, Nootmuskaat, Peper & Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-04-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Cordon Bleu van verse zalmfilet, lekker anders!

O la la dit is zo lekker. Ik had mooie dikke verse zalmfilets die op moesten, maar om ze nu weer in de oven te stoppen daar had ik geen trek in. Toevallig was er ook nog verse spinazie, nou de ideale combinatie met zalm en zo is dit ontstaan. Echt een blijvertje hier. De volgende keer als er bezoek komt dan zet ik dit op tafel want is echt iets verrassends. Hier kun je niet alleen jezelf mee "pleasen", maar vooral je gasten want niemand kent het. Snel en makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

800 gr verse zalm filets (4x 200 gr), 200 gr verse bladspinazie, 8 plakjes oude Goudse kaas, 40 gr roomboter, 3 sjalotten (fijn), 2 tenen knoflook (geperst), Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Kerriepoeder, 100 gr bloem, 100 gr paneermeel, 2 eieren, Olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-09-2013
  • Vis
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pasta met spinazie, champignons en zalm

Ideale studentenkost, makkelijk, snel en gezond, maar ook lekker als je geen student meer bent. Het schijnt trouwens dat je spinazie niet samen met vis mag eten, maar de combinatie is gewoon zo lekker!

INGREDIENTEN

Pasta (150-200 gram), ik neem meestal fusilli, zalm (1/2 stukken, diepvries is prima), halve/ driekwart zak spinazie (ik neem altijd verse, die zitten in een zak van 350 gram ofzo. Wat ik over hou gebruik ik de volgende dag voor een salade), 250 gram champignons, bakje boursin (of andere kruidenkaas, het merk is niet echt relevant)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-11-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zalmfilet met geitenkaas en honing uit de oven

Geweldig recept van Allerhande die ik een apart jasje heb gegeven.Heb een paar veranderingen aangebracht wat mij wel lekker leek.

INGREDIENTEN

500 gr verse zalmfilet 150 gr fromage de chevre 2 el honing ? citroen 2 el olijfolie 2 teentjes knoflook chilipeper 2 el verse Italiaanse kruiden ? citroen.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-07-2005
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gegratineerde penne met zalm en broccoli

In 30 minuten een lekkere schotel op tafel en makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

2 blikken (rode) zalm van ± 200 g, 300 g penne rigate, 300 g broccoli, in kleine roosjes, 3 bosuitjes, 4 tomaten, 200 g hüttenkäse, 2-3 eetlepels verse basilicum, fijngehakt, 75 g belegen geraspte kaas, Peper, Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-04-2012
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Sushi (30 stuks)

Presentatie is in Japan minstens zo belangrijk als inhoud. De sushi-hapjes zijn dan ook altijd mooi om te zien. Er zijn twee hoofdsoorten. De meeste Nederlanders kennen wel al de maki-mono - grappige ronde plakjes rijst, met verschillend gekleurde ingredienten in het midden en een zeewierblad eromheen. Daarnaast zijn er de nigiri-sushi - rijstbolletjes belegd met een stuk zeebanket of omelet. En sushi die wel wat weg hebben van petit-fourtjes, bestaand uit rijst in een zwart velletje, belegd met viseitjes of kleinere schelpdieren.

INGREDIENTEN

200 gram rondkorrelrijst (geen snelkookrijst), ? dl rijstazijn, 1 eetlepel kristalsuiker, zout en peper, 1 kleine komkommer, 3 eieren, 4-6 blaadjes nori, wasabi (Japanse Mierikswortelpoeder of pasta), 200 - 250 gram zeer verse gerookte zalm of tonijn, in dunne plakjes of grote gekookte garnalen, ingesneden, Japanse sojasaus (Kikkoman), Beni-shoga (ingelegde rode gember), Bamboematje

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  • Japans
  •  60-120 min.

Gerookte zalm gevuld met ei en pijnboompitten

Dit is echt een van mijn belangrijkste voorgerechten die ik regelmatig maak maar nog nooit op smul heb gezet. Met dit recept (niet te moeilijk) verwen ik echt mezelf en onze vrienden

INGREDIENTEN

200 gram gerookte zalmfilet 4 eieren ca. 40 gr pijnboompitten 2 el creme fraiche zout en peper 2 el verse geknipte bieslooktakje dille garnering

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-09-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Spaghetti met feta , gerookte zalm en een saus van whisky

Gewoon een heerlijk recept. De combinatie met zalm en feta is gewoon heerlijk

INGREDIENTEN

500 gr spaghetti 130 gr feta 2 el olijfolie verse koriander of peterselie voor garnering. :SAUS 3 dl room 1.5 dl whisky 200 gr gerookte zalm zwarte peper 2 el verse korianderwat bloem voor te binden

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-05-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Quiche met spinazie, gerookte zalm en (kastanje)champignons

Quiches en hartige taarten zijn wel een van mijn favorieten. Met een beetje fantasie tover ik elke keer wel weer iets lekkers in elkaar. Deze is echter uitzonderlijk lekker. Niet zo verwonderlijk want  natuurlijk zijn de ingrediënten ook wel aan elkaar gewaagd. Voor mij dus een reden om hem hier te plaatsen. Dan kan ik hem zelf tenminste ook niet meer vergeten Lees meer: de quiche top 10

INGREDIENTEN

- 1 rol bladerdeeg of deeg voor hartige taart (7 plakjes kan ook), - 450 gram spinazie (ik gebruik zelf verse), - 250 gram (kastanje)champignons, - 200 gram gerookte zalm, - bakje kruidenroomkaas (bijvoorbeeld Paturain), - 4 eieren, - 200 ml melk, - peper en zout, - boter om de vorm mee in te vetten

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-05-2015
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Lasagne met zalm en spinazie

Hier mag je me voor wakker maken....mmmmmm! Voor 2 à 3 personen.

INGREDIENTEN

40 g boter, 500 ml volle melk, 2 flinke eetlepels meel, peper zout, nootmuskaat,400 g verse spinazie, verse lasagnevellen genoeg voor 3 lagen, 50 g  parmezaanse kaas , 300 g verse zalm

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-08-2014
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zalmfilet met asperges uit de oven

Energie: 440 kCal | 1850 kJ

INGREDIENTEN

* 1 dik stuk zalmfilet van 600 g, * sap en rasp van 1 sinaasappel, * 500 g witte asperges, * 1 bosuitje, in dunne ringetjes, * 1 kleine rode ui, heel fijngesnipperd, * 1 eetlepel verse dille, fijngeknipt, * versgemalen zwarte peper, * 2 theelepels grof zeezout, * 50 g boter, gesmolten

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-04-2011
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tagliatelle met Zalm en Spinazie

Lekkere pasta in romige saus en verse zalm en spinazie. SMULLEN MAAR!!

INGREDIENTEN

, 3 a 4 bolletjes tagliatelle, 300 gram verse zalmfilet, in blokjes gesneden, 300 gram verse spinazie, gewassen, 1 knoflookteentje, zeer fijngehakt, 3 sjalotjes, fijngehakt, 150 gram champignons, fijngesneden, 100 ml kookroom, Italiaanse kruiden,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-04-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zalmtartaar van verse zalm

INGREDIENTEN

400 g verse zalm, in zeer kleine blokjes, 1 kleine sjalot, heel fijn gesnipperd, 1 takje peterselie, heel fijngehakt, 5 sprieten bieslook, heel fijngehakt (plus extra voor garnering), 2 cornichons (kleine augurkjes), heel fijngehakt, 1 eetlepel kappertjes, heel fijngehakt, geraspte schil en sap van 1 citroen, 2 eetlepels mayonaise, 2 plakken gerookte zalm, 125 ml crème fraîche, 2 theelepels mierikswortelcrème (potje), 1 eetlepel rode peperkorrels (of shiso),

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-01-2011
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Romige knolselderijsoep met verse zalm

Deze VERRUKKELIJKE romige knolselderijsoep wordt nog lekkerder door wat dunne plakjes verse zalm even te laten pocheren in de soep als deze bijna klaar is. Echt een toppertje! De soep is zo snel en gemakkelijk gemaakt. Kan niet mis gaan. Dit kan natuurlijk ook met gerookte zalm, maar daar ben ik zelf niet zo dol op. Maar voor de liefhebber !

INGREDIENTEN

1 knolselderij, 750 ml kippenbouillon (mag ook van blokje of gebruik gevogeltefond), 1 klein sjalotje, 1 eetlepel zonnebloemolie, 200 ml slagroom of kookroom, 100 gram verse zalm (mag ook diepgevroren zalm zijn die je in de koelkast hebt ontdooid) (mag ook meer zijn naar je eigen smaak!), fijn gesneden peterselie naar smaak, peper, zout naar smaak, eventueel een scheutje droge martini of witte wijn

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2014
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Zalm

Een wokrecept met Zalm en verse groenten.

INGREDIENTEN

Pond zalmfilets, doosje witte champignons, 3 ons peultjes, 3 ons winterwortel, 2 uien, 2 eetlepels sherry, 2 eetlepels ketjap-manis, 2 eetlepels olie voor de zalm en 2 eetlepels olie voor de groenten.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-11-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Carpaccio van verse zalm

De verse zalm gaart als het ware in de dressing van citroensap en olijfolie.

INGREDIENTEN

Verdeel 300-400 gram verse, dungesneden verse zalm over 4 borden. Maak een dressing van 3 eetlepels citroensap en 3 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Schenk de dressing over de zalm en strooi er 2 eetlepels kappertjes over.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-09-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel met zalm en verse spinazie

INGREDIENTEN

500 gr verse spinazie, - 200 gr gerookte zalm, - 1 zakje geraspte kaas (finello/pasta is `t lekkerst), - 1 el mosterd,zout,peper, - 1 pakje room culinair, - 1 pak (2 zakjes) aardappelpuree voor de oven (Maggi),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-10-2008
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tomatenlasagne met verse zalm

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 1 fijngesneden ui, 1 fijngesneden teentje knoflook, 1 el tomatenpuree, 1 kg verse tomaten (ontveld en in stukken), 200 g verse zalm in dunne reepjes, 2-3 el gemengde verse kruiden (basilicum, kervel en dragon), 1 pak lasagnevellen (250 g), 100 g Parmezaanse kaas aan 1 stuk, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-10-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Tartaar Van Verse Zalm

INGREDIENTEN

200 gram verse zalm, 1 citroen, 1 kleine fijngehakte ui, per, zout, fijngeknipte bieslook

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-01-1999
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Asperges in verse zalm

Lekkere asperges met zalm voor bij de tapas

INGREDIENTEN

12 dunne aspergekoppen (±a 7 cm lang), kippenbouillon, 12 zeer dunne reepjes verse zalm (125 gr) zonder graten, in 4 rechthoeken van 2 1/2 cm lang, , Voor de Hollandaisesaus:, 3 eidooiers, 1/4 theelepel zout, een snufje cayennepeper, 8 eetlepels gesmolten ongezouten boter, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2009
  • Spaans
  •  20-30 min.

Verse Tagliatelle Met Gerookte Zalm

Makkelijk, lekker voorgerecht

INGREDIENTEN

Verse tagliatelle (of andere pasta), Gerookte zalm, romige kruidenkaas, melk, kruidenblokje, peper, eventueel zout (gerookte zalm is al zout), (eventueel andere kruiden naar eigen smaak) (ik koop al deze ingredienten in Aldi, een goedkope winkel in Belgie, maar ik weet niet of deze ook in Nederland bestaan)

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-11-2000
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Gekookte verse zalm

INGREDIENTEN

4 kleine moten zalm * 15 gram zout *3/4 liter water.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-03-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lasagne met verse en gerookte zalm

Ook lekker als een klein italiaans voorgerecht

INGREDIENTEN

1 eetlepel olijfolie, 1 ui ( gesnipperd)., 750 gram romatomaten( in stukjes)., 4 eetlepels rode pesto, 225 gram verse pastasaus carbonara, 12 verse lasagnebladen, 200 gram gerookte zalm, 250 gram zalmfilet in dunne plakjes, 75 gram geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-03-2014
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Visschotel met zalm en verse groenten

Lekker met gekookte aardappels en een groene salade..

INGREDIENTEN

1 1/2 el olijfolie traditioneel, 1 ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 350 g panklare sperziebonen ( Vers), 1 blik korrelma?s ? 300 g, uitgelekt, 400 g zalmfilet, in stukjes, 1 pakje Maggi Visdagschotel voor zalm,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-03-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalm met verse zuringsaus

INGREDIENTEN

4 sneden Schotse zalm,80 gr boter,1 eetl. druivenpitolie,fijn zout,aardappelen,4 zakjes zuringbladen(van 100 gr het stuk),10 cl zure room,zout en zwarte peper van de molen.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-01-2004
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Farfalle met verse zalm

Fantastisch recept uit de Metro van vrijdag 11 maart 2005. Het standaard recept is voor 2 personen, heb het zelf voor 5 gemaakt met wat extra toevoegingen en werkte ook goed!

INGREDIENTEN

200 gram Farfalle (strikjespasta), 2 lente-uitjes, 1 klein rood pepertje zonder zaadjes, 2 zalmfilets (vers/diepvries), 50 ml visfond (potje), 250 ml slagroom, 3 el gezeefde tomaten (blik), citroen/limoen sap, maizena, koude boter, stukje parmezaanse kaas (hoeft niet per se), olijfolie, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-03-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Verse zalm met roomsaus

INGREDIENTEN

** 1 sjalotje **50 gram boter ** 2 takjes peterselie ** 1 takje tijm of, 1/2 theel. gedroogde tijm ** 1,5 dl droge witte vermouth of droge, witte wijn ** 1 dl vis- of kruidenbouillon ** 4 zalmfilets van circa, 100 gram of 4 moten zalm. ** 200 ml slagroom ** zour, versge-, malen peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bladerdeeggebakje met verse zalm

INGREDIENTEN

150 gr zalmfilet - 1 pakje voorgerold bladerdeeg - 1 hardgekookt ei - 1 el dikke room - 2 verse kleine uien - 1 el fijngehakte bieslook - peper - zout - sla en groenten als garnituur.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Salade met verse zalm en kiwi

Heerlijke frisse salade. Natuurlijk ook als hoofdgerecht. eventueel na een licht voorgerecht of met een extra hoeveelheid zalm.

INGREDIENTEN

300 gr. verse zalmfilet, 100 gr. gemengde sla, 3 kiwi`s, dragon, 1 citroen, olijfolie, peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-11-2008
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Zalmtartaar met gerookte zalm, kruiden en kappertjes

Een waanzinnig leuk voorgerecht en niet te moeilijk om te maken.

INGREDIENTEN

400 gram verse zalm, ½ citroen, 1 takje peterselie, 6 sprieten bieslook, 2 kleine augurken, 1 el kappertjes, 1 kleine sjalot, heel fijn gesnipperd, 2 plakken gerookte zalm, 2 el mayonaise, 125 ml crème fraiche, 2 tl mierikwortelcrème (potje), zout en peper, 1 el rode peperkorrels, sprietje bieslook extra,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2009
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top