1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische Mexicaans

Vegetarische mexicaans recepten (81)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Mexicaans stoofpotje met vegetarische balletjes

Snel klaar en bovendien nog lekker en vegetarisch .

INGREDIENTEN

400 g vegetarische balletjes (diepvries) 0.5 plantje platte peterselie 0.5 plantje koriander 1 ui 250 g basmatirijst 800 g tomatenstukjes (blik) 680 g witte bonen (blik) 2 eetl. olijfolie 1 koffiel. paprikapoeder 0.4 koffiel. kerriepoeder peper en zout

Bereidingswijze

Voorbereiding: (ontdooitijd + 5 min.) - Laat de vegetarische balletjes oppervlakkig ontdooien. - Laat de witte bonen uitlekken. - Hak intussen de peterselie en de koriander fijn. - Snipper de ui fijn. Bereiding: 15 min. 1. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af. 2. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui glazig. Voeg de uitgelekte bonen en de tomatenblokjes toe. 3. Doe er de balletjes bij en kruid met het paprika- en kerriepoeder, peper en zout. Laat ± 6 min. sudderen. 4. Bestrooi met 3/4 van de fijngesnipperde koriander en peterselie en meng door elkaar. Afwerking: Serveer de rijst met de balletjes en bestrooi met de rest van de verse kruiden.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-02-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Vegetarische Enchilada′s

Een levendig en kleurrijk gerecht dat ondanks het ontbreken van vlees gewoon Mexicaans genoemd mag worden (vind ik).

INGREDIENTEN

4 tortilla′s, geraspte cheddar (plakjes mogen ook), 2 el. olijfolie, potje mini maïskolfjes, handjevol doperwtjes (diepvries), 1 rode paprika, in stukjes, 1 wortel, in stukjes, 1 preitje, in stukjes, 2 tenen knoflook, geperst/geraspt, 1 Spaans pepertje (gehakt), ___________________, Saus:, pakje passata (gezeefde tomaten), 2 sjalotjes, gesnipperd, 1 teen knoflook (geperst/geraspt), 2...3 dl bouillon (groente), witte suiker (naar smaak), 1 tl chilipoeder, 1/2 tl cayenne

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2013
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Eigen nacho`s met zure room & eigen guacamole

Maak ze met je eigengemaakte nacho`s .. zie basisrecept http://www.smulweb.nl/1367706/koken/recept/Nachos-zelf-gemaakt Nacho`s zijn eigenlijk niet meer dan gefrituurde tortilla`s. Je kunt een zak kant-en-klare tortillachips nemen maar maak ook zeker eens je eigen nacho`s. Houd er wel rekening mee dat je de nacho`s dan niet helemaal bruin frituurt, ze worden namelijk nog een keer gebakken in de oven. Ook guacamole is erg simpel en snel zelf te maken! Maar gebruik voor een snelle versie gewoon kant-en-klare chips en guacamole uit een potje. Dit recept kun je als hoofdgerecht serveren door er gehakt, rode ui, sla en knoflook aan toe te voegen. Bak dan eerst het gehakt even bruin in een pan, schud het over de nacho`s heen, bedek met gesneden rode ui en knoflook en strooi er geraspte kaas overheen. Serveer op een bedje van bijvoorbeeld rucola. Probeer voor een vegetarische versie eens kidneybonen in plaats van gehakt.

INGREDIENTEN

200 gram geraspte kaas, Nacho`s 100 gram (of zelf gemaakt), 2 el guacamole (of zelf gemaakt; zie hieronder), 125 ml zure room (of crème fraîche), zout & peper naar smaak, 1 el paprikapoeder (eventueel), 1 tl chilipoeder (eventueel),

  • Mexicaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-08-2009
  • Mexicaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vegetarische Chili

Pittige bonen/groenteschotel

INGREDIENTEN

-1 flinke ui, -1 teen knoflook, -1 rode paprika, -1 winterpeen, -1 pot bruine bonen en/of kidneybonen, -Een klein blikje ananasstukjes op siroop, of ongeveer net zoveel verse ananas en wat sap, -1-2 blikjes tomatenpuree (a 68gr), -chilipoeder

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-04-2012
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

vegetarische salade

Lekkere frisse salade voor bij de bbq

INGREDIENTEN

4 aardappelen, halve paprika, halve ui, kwart komkommer,1 winterpeen, 1 ei, 3 el. erwten mexicaans (potje bij de aldi te koop) 3 el zilveruitjes 4 augurken, 1 tomaat, 3 el mayonaise 3 el Griekse yoghurt,3 el azijn naar smaak witte peper en dille eventueel zout toevoegen.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-12-2012
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Vegetarische Eenpansschotel

Mexicaanse rijst en bonenschotel

INGREDIENTEN

Voorbereiding: 10 minuten, 1 tl (vegetarische) olie, 125 ml water, 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, geperst, 100 gr champignons, in plakjes, 2 groene pepers, van zaadlijsten ontdaan en gesneden, 125 gr lang korrelige rijst, 1 blik kidney bonen, uitgelekt, 1 blik tomaten, 1 tl chilipoeder, 2 tl ketoembar/koriander, 100 gr magere mozzarella,, , ,

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-01-2002
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Vegetarische Chili

Vegetarische chili De populaire mexicaanse chili con carne is ook lekker zonder vlees. Probeer deze vegetarische variant eens uit !

INGREDIENTEN

1 grote wortel,ui, 3 teentjes knoflook, 2 el olijfolie, 2 blikken witte bonen (inhoud a 400 gr ), 2 blikken kidneybonen (inhoud a 400 gr ), 2 blikken gepelde tomaten (inhoud a 400 gr ), 1 mespunt chilipoeder, 1 tl karwijzaad,1 tl oregano, 150 ml zure room, Verse koriander voor de garnering,

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-04-2000
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vegetarische Fajitas

INGREDIENTEN

Ui,paprika,courgette,champignons,oesterzwam en kruiden(komijn,knoflookpoeder,zout,chilipoeder,zw.peper en tacokruiden)

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-1998
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

vegetarische chili

INGREDIENTEN

5 eetl olie, 175 gr. vegatarisch gehakt, 1 gesnipperde ui, 1 courgette in blokjes, 1 eetl. chilipoeder, 1 blikje tomatenpuree, 2 blikjes kidneybonen, 1 blikje mais,

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-05-2004
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Vegetarische Fajita

Een vegetarische fajita gevuld met mooie groenten, halloumi kaas en gebakken bonen 

INGREDIENTEN

Fajita, 1 gele ui, 2 paprika's van elke kleur, 1 courgette, 200 g halloumi, 1 zakje Santa Maria Fajita Seasoning Mix, Olie om in te bakken , , Gebakken bonen, Halve ui, Teentje knoflook, 1 blik Santa Maria Mexican Chili beans , , Guacamole, 2 avocado's, 1 zakje guacamole dip mix, Verse koriander naar smaak

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-05-2015
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Vegetarische Quesadilla

Voor ons beider verjaardag kregen we van onze zoon en dochter en hun wederhelften een avondvullend Mexicaans dinertje als cadeau aangeboden. Dit is het tweede gerechtje van deze fantastische avond. Ik heb er een en ander aan gewijzigd en  omgeflanst naar mijn eigen recept. De 3 variaties vond ik ergens op het internet.

INGREDIENTEN

2 kleine bloemtortilla's mini formaat, 3 kleine bosuitjes fijngesneden, 1 groene Jalapeño peper zonder zaad en zaadlijst klein gesneden, olijfolie, eventueel salsa **, 100 gr geraspte cheddar

  • Mexicaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2019
  • Mexicaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste vegetarische mexicaans recepten

Vegetarische Tortilla

Een lekker pittige vegetarische tortilla! Heeeeeeeeel makkelijk!!!

INGREDIENTEN

75/100 gram bloem, half kopje water, 1 tomaat in plakjes, 1/2 ui, fijngesnipperd, 50 gram kaas, in plakjes of geraspt, enkele druppels tabasco, zout, chilipoeder, kerriepoeder

  • Mexicaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-03-2001
  • Mexicaans
  •  0-10 min.

Vegetarische wraps

Slankrecept!

INGREDIENTEN

1 vleesvervanger (bijv. Quorn of Tivall), 2 el ketjap, 1 tl sambal, 2 el olijfolie, 1 uitje, dunne stengel prei, klein bakje tauge, 1 el mais, 1 tl tacokruiden, 2 wraps,

  • Mexicaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-2002
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Vegetarische tortillas

INGREDIENTEN

8 tortillas (of wraps), 1 grote ui, 200 gram maiskorrels, 200 gram kidneybonen, 180 gram tofu roerbakreepjes pittig gekruid, 300 gram gezeefde tomaat, 150 gram geraspte kaas

  • Mexicaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-09-2010
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

vegetarische schotel

Mexicaanse lasagne ,zeer kleurrijk

INGREDIENTEN

2 rode uien, 2 teentjes knoflook, 6 tomaten, 1 groene paprika, 2 eetlepels olie, 1 eetlepel rode wijnazijn, 1 koffielepel suiker, chilipoeder, 375 gr maiskorrels uit blik, 125 gr tortilla (vers, kant en klaar) 100gr geraspte, belegen kaas, 2,5 dl zure room.

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2001
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

vegetarische tortilla's

Tortilla's met paprika en avocado

INGREDIENTEN

2 rode paprika's, 4 tortilla's, 200 gr. hummus,1 avocado, spinazie, peterselie.

  • Mexicaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-11-2000
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Vegetarische Taco's

INGREDIENTEN

- Taco schelpen., - Blikje (s) kidney boontjes., - Paprika (in stukjes)., - Tomaat (in stukjes), - Ui (2) en knoflook., - Taco kruiden (potje, zakje of zelf verzonnen)., - Voorverwarmde oven en oven plaat., - Geraspte kaas., - Zure room en evt. quacamole, - Ijs berg sla (in reepjes gesneden)

  • Mexicaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2002
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Vegetarische Tortilla's

Lekker makkelijk en ook nog gezond.

INGREDIENTEN

6 (spinazie-)tortilla's, 1 blik chilibonen, 1 courgette, 1 rode paprika, 2 vleestomaten, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels cajunkruiden, zout, peper en geraspte (edammer) kaas. Evt. zure room.

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-04-2000
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Vegetarische tortillataart

Kleurrijke goed gevulde tortillataart met lekker veel groente en zelfgemaakte guacamole

INGREDIENTEN

8 tortilla wraps, 3 tomaten, in stukjes gesneden, 250 gr creme fraiche of zure room, 150 gr mais uit blik of pot, 310 gr kidneybonen uit blik of pot, verse koriander naar smaak of ketoembar, 1 pot milde salsasaus of tacosaus, 100 gr geraspte kaas, , Guacamole:, 4 rijpe avocado's, 1 grote ui, 3 teentjes knoflook, 1 limoen

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-08-2018
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vegetarische burrito's

Ik zat lang te denken over hoe ik dit wil maken. Ideeen voor sauzen zijn welkom. Ik wil iets verzinnen op basis van creme frache, zure room of yoghurt. Weet je iets? Laat een bericht achter!

INGREDIENTEN

Olie, 4 Grote tortilla wraps, , 1 ui, 5 Knoflook tenen, 50 gram Basmati rijst, 160 gram Kidney of bruine bonen, 150 gram Mais, 1 Paprika, 1 El citroensap, 125 gram zure room, , Seasoning mix:, 1 Tl Paprika poeder (mild), 1 Tl Komijn poeder, Peper en zout, 1 Tl Oregano of korianderblad, 1 Tl Tuinkruiden of groente bouillon poeder,

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2018
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vegetarische tortilla's

INGREDIENTEN

4 zelfgemaakte of kant-en-klare tortilla's, Voor de vulling:, 150 gr chilibonen, 1 nacht geweekt of uit blik, 150 gr rijst, 150 gr geraspte kaas, 2 tomaten, 1 ui, 20 olijven zonder pit, 1 dl tomatensaus, bouillon, olie, boter of margarine, Voor de garnering:, 2 dl zure room, 1 bosje bieslook, zout, chilipoeder

  • Mexicaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-11-1999
  • Mexicaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

gezond en makkelijk mexicaans wokpannetje. Kan ook vegetarisch

Dit recept is ontstaan vanwege een flinke portie snijbonen die ik overhad. Samen met produkten die ik nog in de kast en de vriezer had werd het een heerlijk pittig gerecht.

INGREDIENTEN

Scheutje olijfolie, 300 gram kip, kipkruiden, half pakje spekreepjes (van een duopak), een kleine zoete aardappel, 2 uien, 2 tenen knoflook, 2 paprika's ( rood en geel), potje chunky wrap salsa mild van santa maria, een zakje kruiden van dagje geen vlees mexicaans van maggi (beste mexicaanse kruidenmix die er is), klein blikje rode kidney bonen van bonduelle en een half kopje water.

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2018
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

taco's met vegetarische mix

INGREDIENTEN

2 eetlepels zonnebloemolie, 500 g Tivall vegetarische mix, 1 zakje taco seasoningmix, ? krop ijsbergsla, 1 avocado, 4 tomaten, 12 tacoschelpen en 100 g geraspte oude kaas.,

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2000
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Taco's Met Vegetarische Mix En Avocado

Hier mis je echt het gehakt niet in!

INGREDIENTEN

2 eetl zonnebloemolie* 500 gr Tivall vegetarische mix(biologisch winkel)* 1 zakje taco seasoningmixSupermarkt)* 1/4 krop ijsbergsla* 1 avocado* 4 tomaten* 12 tacoschelpen* 100 gr geraspte oude kaas*

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-06-1999
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Vegetarische filet vegetarienne

INGREDIENTEN

250 g Tivall vegetarische mix, 25 g taco seasoning mix (casa fiesta), 25 g fijn gesneden bieslook en 30 ml water.,

  • Mexicaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-03-2000
  • Mexicaans
  •  0-10 min.

Vegetarische burrito` s

Met avocado, walnoten, tomaat en bonen

INGREDIENTEN

4 grote tortillas, blik kidneybonen, verse tomaten, 1 avocado, een handvol gepelde walnoten, 1 ui, 2 teentjes knoflook, burrito seasoning mix, creme fraiche, geraspte kaas

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-01-2010
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vegetarische quesadilla's/pita voor BBQ

Makkelijke vulling voor lekkere vega BBQ.

INGREDIENTEN

8 tortilla's of pitabroodjes, - 80 ml zure room, - 150 g geraspte kaas, - 200 g zwarte bonen, - 1 theelepel gemalen korianderzaad, - ½ theelepel gemalen komijnzaad, - ¼ theelepel cayennepeper, - ½ rode chilipeper (de zaadjes verwijderd), - ½ rode ui gesnipperd, - 3 bosuien in kleine ringen, - 5 tomaten of een paar handjes kerstomaatjes in klene stukje, - 1 klein teentje knoflook geperst, - 1 avocado

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-08-2019
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Vegetarische enchiladas, superlekker!

Uit mijn top 10 lekkerste vega-recepten!

INGREDIENTEN

*Enchiladas:, 6 wraps, 1 aubergine, 100 g doperwten (diepvries), 100 g mais ( voorgekookt), 100 g rode kidney bonen ( voorgekookt), 1 rode ui, 1 tl gedroogde oregano, 1 teentje knoflook, 1 rode paprika, 100 g geraspte kaas, 100 g geraspte cheddar kaas, olijfolie, 1 ui, 5 tomaten, 4 teentjes knoflook, bosje peterselie, 1 dl rode wijn, 1 groenten bouillonblokjes, , *Saus bij enchiladas:, 5 el Griekse yoghurt, 1 avocado, 1 teentje knoflook,

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-08-2018
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

vegetarische verse mexicaanse ovenschotel

Lekker makkelijk snoepeten

INGREDIENTEN

Tortillachips, rode paprika, bakje champignons eventueel oesterzwammen, ui, prei, 4 a 5 tomaten, 2 teentjes knoflook, verse koriander, peper, zout, basilicum en citroensap,geraspte kaas, bettine blanche (vind ik erg lekker), naar smaak mais en kidney bonen.

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-08-2002
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vegetarische Mexicaanse Schotel

INGREDIENTEN

Bladselderij, tomaten, Spaanse peper, rood 1 st., sperzieboontjes (diepvries) 80 g., zilvervliesrijst 150 g., tomatenpuree 4 eetl., maizena 40 g., zonnebloemolie, Mexicaanse kruiden 1 theel., rode kidneybonen 0.5 blik(ken), mais 0.5 blikje(s), sinaasappelsap 200 ml., ,

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-12-2000
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vegetarische chili met kaas

INGREDIENTEN

1 ui, 2 knoflookteentjes, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 2 stengels bleekselderij, 1 blik rode bonen, 1 el. olie, 1/2 el. chilipoeder, 1/2 el. paprikapoeder, 1 tl. djinten, 1 blik tomatenblokjes, 100 g. geraspte belegen komijnekaas, koriander, zout, cayennepeper

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2006
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

twee vegetarische tortilla's met enchilada saus

Een tortilla gevuld met groenten en een tortilla gevuld met quorn gehakt.

INGREDIENTEN

, , , - 4 bloem tortilla's, - zakje taco seasoning mix (casa fiesta), - zakje enchilada saus mix (casa fiesta), - Een bakje champignons, - Een paprika, - 4 bosuitjes, - Een bakje quorn gehakt, - Zakje geraspte kaas, - Twee tenen knoflook, - Naar smaak: groene Pepertjes op sap

  • Mexicaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-07-1999
  • Mexicaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Vegetarische enchilada's met zelf gemaakte taco saus

Dit recept voor vegetarische enchiladas is van mijn broer. Het is het lekkerste vegetarische Mexicaanse gerecht ooit en je mist het vlees totaal niet!

INGREDIENTEN

Voor de taco saus:, een blikje tomatenblokjes, 1 ui, 1 tl knoflookpoeder, 1tl oregano, 1 tl chilivokken, 1 tl komijnzaadpoeder, peper en zout, , Voor de enchiladas:, 1 puntpaprika in blokjes gesneden, 1 blikje mais, 1 blikje zwarte bonen, afgegoten en gespoeld, 1 bosui, gesnipperd, 1 tl knoflookpoeder, peper en zout, 1 bakje crème fraîche, 100 g geraspte kaas, 8 tortilla's, 10 g verse platte peterselie, fijngehakt

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2017
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vegetarische taco schelpen vol groenten, bonen en een frisse salade

Vegetarisch maar toch heel erg vullend door met name de bonen en avocado.

INGREDIENTEN

6 taco's, 2 grote vleestomaten, 1 avocado, 1 ui, 1 gele paprika, 1 dl groentebouillon, 1 teentje knoflook, 2 el smoked paprika, 1 klein blikje mais, 1 blik rode kidneybonen, 2 el jalapenopepers (uit een potje), 1 little gem (of 6 bladeren ijsbergsla), 0,5 bekertje zure room (optioneel), 2 tomaten, 2 el olijfolie (om te bakken), peper en zout, , , , , , , ,

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-2016
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Doritos Tortilla Lasagne

Lasagna variant met Doritos. Ook in vegetarische vorm mogelijk!(recept van Doritos Corn Chips)

INGREDIENTEN

- Doritos Natural Dipping Chips, - Doritos Milde Salsa, - 1/2 fijn gesneden uitje, - 100 gram kipfilet of 100 gram stukjes Quorn voor de vegetarische versie, - 2 teentjes knoflook, - 50 gram sour cream, - 150 gram geraspte kaas, - mais, - bouillonblokje, - zout en peper, - olijfolie

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-1999
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mexicaanse ontbijt Burritos

Een simpel en snel onbijt , ook voor de veggies onder ons

INGREDIENTEN

8 eieren, 8 tortillas, 150 gram geraspte (soja) kaas, 8 (vegetarische) worstjes., En eventueel 150 gram champignong in plakjes.

  • Mexicaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-01-2002
  • Mexicaans
  •  0-10 min.

Doritos Chips & Beans

Lekker en pittig hoofdgerecht. Ook in vegetarische vorm mogelijk!(recept van Doritos Corn Chips)

INGREDIENTEN

- Doritos Natural Dipping Chips, - Doritos Milde Salsa, - 1 ui, - 1 teentje knoflook, - klein blikje kidneybeans, - 150 gram gehakt Of 150 gram vegetarische mix of vgetarische balletjes van Tivall voor de vegetarische versie, - 1 paprika, - chilipoeder, - mais, Voor de salade:, - tomaat, - sla, - 4 eetlepels yoghurt, - 2 eetlepels mayonaise, - mespuntje suiker, - klein beetje bieslook

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-1999
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Fajitas de Pollo (zoals "vroeger" bij CenterParcs)

Deze topper stond "vroeger" op de kaart bij de "H" restaurants (Harry`s, Howards, Harolds, Hardings, Harveys, Hammonds, Hamiltons, Harrissons, Hardy`s enz.) van Center Parcs toen ze nog de Mexicaanse gerechten op de kaart hadden staan. Er waren variaties met; biefstukreepjes, eend en er was een vegetarische versie (met bonen) Maar de Pollo was toch wel de lekkerste!!!!

INGREDIENTEN

Basis ingrediënten;, 600 gram kipfilet, paprika stoplicht (rood-geel-groen), 3 grote uien, Fajitamix (bv. Santa Maria), Tortillas., , Extra smaakmakers;, limoensap, Tequila, mais, champignons, koriander.

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-11-2012
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Mexicaanse kikkererwtensoep met mais

Vegetarische, verwarmende soep met een verrassend "kraakje".

INGREDIENTEN

1 ui, 1 groene paprika, 1 blik kikkererwten (bv bonduelle), 1 klein blikje mais, 1/3 zakje verse koriander (of peterselie als je geen koriander lust), 2 eetl olie, 1 teen knoflook, 2 eetlepels mexicaanse kruidenmix (bv fajitakruiden van casa fiesta), 4 eetl milde tacosaus, 1 kippebouillontablet (voor een volledig vegetarische versie kun je groente- of tuinkruidenbouillon gebruiken), 100 à 150 gr geraspte belegen kaas (naar smaak), 1 zak naturel of gezouten tortillachips

  • Mexicaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2010
  • Mexicaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Chili con carne met rode kidneybonen

Tip: je kan de rijst ook vervangen door een wrap. Houd je van een vegetarische variant, gebruik dan meer groenten.

INGREDIENTEN

2 uitjes, 1 teentje knoflook, 400 g rundergehakt, 1 blik Bonduelle Rode kidneybonen (300 g), 1 blik Bonduelle Crispy Maïs (150 g), 2 blikken gepelde tomatenblokjes (400 g), 1 groene paprika's in blokjes, 1 zakje Mexicaanse kruiden, Peper & zout, Zure room, Koriander

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-2016
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mexicaanse Ovenschotel

INGREDIENTEN

500 gr Gehakt (in elk geval de kleine verpakking gehakt), 1 zakje tacokruiden, creme fraiche (125 ml), 1 zak tacochips/doritos cheese, geraspte kaas, blikjes mais en mexicaanse groenten, , Dit kan ook als vegetarische schotel omgeturnd worden als de gehakt vevangen wordt door quorn,

  • Mexicaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-2000
  • Mexicaans
  •  20-30 min.
Nieuwste vegetarische mexicaans recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top