1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarisch Broodbeleg

Vegetarisch broodbeleg recepten (10) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Zondagse Lunch Omelet

Eieren altijd in huis en zin in iets warms. Dat wordt dan een omelet met wat groente ( restjes) In dit geval enkele champignons en een bosuitje , wa tuinerwtjes uit de vriezer en een beetje Grana Padano . Ik wilde niet vegetarisch dus even gekeken in de vleesdoos. Helaas de achterham op , maar mij leek de kipfilet wel een aardige vervanger. https://www.smulweb.nl/recepten/1465809/Smakelijk-kruidenzout  

INGREDIENTEN

60 gram tuinerwtjes, 1 bosui ringetjes, 60 gram kipfilet of achterham ( broodbeleg), 1 klein uitje gesnipperd, 4 eieren, 60 gram kastanje champignons, kruidenzout ( Zie de link naar het recept boven) of peper en zout naar smaak, , 40 gram geraspte kaas naar smaak ( ik had een restje Grana Padano), 1 el olie wat boter

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-02-2019
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Artisjok-olijventapenade

Vegetarisch broodbeleg

INGREDIENTEN

1 blikje artisjokbodems 185 gram, 1 teen knoflook, 100 gram zwarte olijven zonder pit, 3 eetlepels olijfolie, peper uit de molen, 3 eetlepels kappertjes, zout, 1 theelepel gedroogde oregano,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-01-2003
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Indiase linzenspread.

Vegetarisch broodbeleg.

INGREDIENTEN

1 ui, 2 tenen knoflook, 2 eetlepels olie, 1 eetlepel gemalen koriander, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel kerrie madras, 1 theelepel kaneel, 1 eetlepel gemalen komijn, 250 gram rode linzen, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-01-2003
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Vegetarische zure zult

Zure zult( broodbeleg) heb ik als kind een keer of wat geproefd, maar ik vond het niet lekker! Gek genoeg de vegetarische variant wel... Het is een beetje een broddelreceptje naar eigen smaak pittiger of zuurder te maken. Niet iedereen zal het lekker vinden, want het is een apart smaakje.

INGREDIENTEN

1 kopje boekweit grutten, 2 kopjes water, 1 bouillonblokje (groenten of uien), atjar tampoer (indonesisch tafelzuur), augurk, peper/zout/nootmuskaat

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-01-2012
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Aubergine-walnotenpasta

Vegetarisch broodbeleg.

INGREDIENTEN

1 aubergine, 4 eetlepels olijfolie, peper uit de molen, zout, 50 gram gepelde walnoten, 50 gram feta, 1 rode peper, 1 bosje peterselie, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-01-2003
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Abrikozentofu

Gezond broodbeleg

INGREDIENTEN

-200 g tofu, -10 gedroogde Abrikozen (min. 2 uur geweekt of kort gekookt), -1 sinaasappel, -1 el kaneelpoeder, , , , , , )., , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2006
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

tofusalade

Een dipsaus . op toast of brood gecombineerd met sla. tomaten en kokommer of als broodbeleg ipl v boterhamvlees.

INGREDIENTEN

Een halve tofu/, liefst van de toko of een natuurvoedingswinkel., een uitje, een teen knoflook, verse koriander, komijn. mayonaise, zout en peper en sambal manis.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-01-2009
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Pasta van zongedroogde tomaten en pijnboompitten.

Vegetarich broodbeleg

INGREDIENTEN

1 potje zongedroogde tomaten op olie 280 gram, 2 tenen knoflook, 1 sjalot, 50 gram pijnboompitten, peper uit de molen,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-01-2003
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Mierikswortelkwark Met Zwart Roggebrood

Deze mierikswortelkwark kan zowel als broodbeleg gegeten worden, als ook gebruikt worden bij mager koud vlees.112 Kcal / 468 Kj, 15 gr E, 1 gr V, 2 mg Chol, 11 gr Kh

INGREDIENTEN

1 basisrecept voor pikante kwarkcremes (zie recepten op deze pagina), 40 gr verse mierikswortel, 1 bosje bieslook, 1/4 krop eikenbladsla, 2 sneetje zwart roggebrood (60 gr),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-01-2000
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Eyecatchers voor soepjes.

Gebonden of gladde soepen zijn heerlijk, maar zonder "aankleding" ook wel saai. Door een extra toevoeging van garnering krijgt je soep qua smaak en uiterlijk meteen iets bijzonders. We kennen allemaal de uitgebakken bacon verkruimeld op soep,  de toevoeging van crème fraîche ,room, e.d. Deze laatste in sliertjes of druppels .

INGREDIENTEN

Zie bij de bereiding

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-12-2018
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top