1. Home
  2. Recepten
  3. Vegan

Vegan recepten (88) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Vegan Kaneelhazelnootbroodjes

Deze lekkere kaneelhazelnootbroodjes zijn een lust voor het oog! Ik heb ze gezonder gemaakt & heb ook 5 granenmeel erin gedaan! Ze zijn lekker geglazuurd met ingekookte rietsuiker & sojamelk. MMMM! Héérlijk met vegan boter!   

INGREDIENTEN

Voor het deeg: 370 gr bio witte tarwebloem (T 65) + 2 eetlepels extra! 130 gr bio 5 granenbloem 40 gr rietsuiker 3,5 gr zout 20 gr gedroogde veenbessen met appelsap gezoet 50 gr gesmolten vegan boter 15 gr verse gist, verkruimeld 250 ml ongezoete sojamelk, warm gemaakt (niet kokend) 1 lijnzaadei Voor de vulling: 60 gr zachte vegan boter 55 gr rietsuiker 80 gr geroosterde hazelnoten, fijngehakt 2 teaspoons gemalen kaneel Voor het kleverig glazuur: 100 gr rietsuiker 3 eetlepels (45 ml) ongezoete sojamelk

Bereidingswijze

1. Maak het deeg & laat het de 1ste keer rijzen! Neem je Keukenmachine & plaats de deeghaak. Voeg de tarwebloem, 5 granenbloem, rietsuiker, zout & veenbessen toe. Meng kort samen op lage snelheid. In een andere kom, doe je de verkruimelde gist. Voeg warme sojamelk toe & meng kort samen. Laat de gist mengeling even staan. Na 15 minuten of zo, is de gist actief. Je ziet vele bubbeltjes & dat is wat je wil! Voeg de gistmengeling toe aan het deeg & mix gedurende 4 minuten op medium snelheid. Doe een gesloten plastic zak over je kom & laat het deeg 15 minuten rusten. Voeg nu de gesmolten vegan boter & het lijnzaadei toe. Mix tezamen op een hogere snelheid. Mijn deeg was wat té nat dus voegde ik wat extra bloem toe, nl. 2 eetlepels. Meng goed. Kneed 8 minuten op hogere snelheid tot je een samenhangend & soepel deeg krijgt. Haal uit de kom & vorm een ronde bal. Olie een kom. Doe het deeg erin & doe er een gesloten plastic zak over. Laat de 1ste keer rijzen op een warme tochtvrije plaats. Dit duurt 1 uurtje. 2. Bebloem je aanrecht & vorm de lap deeg. Dit om plakken van het deeg te voorkomen. Maak je deeg plat met je handen zodat de lucht eruit gaat. Rol je deeg uit tot een rechthoekige lap van 44 cm lang & 25 cm breed. Het ziet er zo uit: ( zie foto boven!) 3. Maak je vulling, doe ze op het deeg, snij de broodjes & rol ze op. Neem keukenmachine & plaats de deeghaak. Voeg zachte boter, rietsuiker & kaneel toe. Mix op lage snelheid. Verdeel deze mix helemaal over de basis van je lap deeg, maar laat 0,5 cm van de randen van het deeg vrij. Strooi de gehakte hazelnoten over het ganse deeg, maar laat ook 0,5 cm van de randen van het deeg vrij. Duw ze een beetje in het deeg. Rol voorzichtig je deeg op zodat je een lange gevulde worst krijgt. Vouw de uiteinden naar binnen. Zie dat het deeg overal even dik is. Het ziet er zo uit: Plaats de gevulde rol op een snijplank & snij de broodjes even dik zodat je 22 opgevulde ro lletjes krijgt. Wacht maar, ze gaan nog een 2de keer rijzen! Ze worden groter! TIP: Smeer 2 bakvormen in met wat olie. Het is beter 2 vierkanten vormen te nemen zodat de broodjes in de hoogte rijzen dan in de breedte, want dat geeft mooiere ogende broodjes! Plaats je broodjes met de snijkant naar boven, dicht tegen elkaar maar met een beetje plaats tussen elk broodje. 4. Doe er een gesloten plastic zak over & laat ze voor de 2de keer rijzen. Dit is ongeveer 45 minuten. Verwarm de oven op 180°C voor. 5. Maak terwijl het glazuur. Je moet de broodjes glazuren voordat ze in de oven gaan. Hoe? Doe sojamelk & rietsuiker in een kookpot. Breng roerend aan de kook. Kook 1 minuut wat in & zet het vuur af. Strijk het glazuur met een siliconen borstel over de top & zijkanten van elk broodje & bak ze 25 minuten in de hete oven. Kijk af toe om te zien dat de bovenkant van de broodjes niet verbranden. Verlaag de temperatuur als je het nodig vindt. Als ze gebakken zijn, zijn ze goed gerezen in de oven & mooi goudbruin van boven! Haal de ovenschotels uit de oven & check met een broodthermometer de binnenkant van je baksels. Als het 96°C aanwijst, dan zijn je broodjes gebakken. Als de broodjes wat zijn afgekoeld, haal je ze voorzichtig uit de schotels. Laat de broodjes, die aan elkaar geplakt zijn, op een taartrooster afkoelen. Maar ze zijn ook lekker warm uit de oven, opengesneden & gesmeerd met wat vegan boter! Zo lekker!

  • Belgisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-12-2018
  • Belgisch
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Vegan Chocoladechiphaverkokoskoeken

Deze grotere lekkere koeken zijn onweerstaanbaar! Ze zijn perfect met een vegan café latte! Ik heb ze gezonder gemaakt! MMMM! Het komt van mijn blog hier: https://sophiesfoodiefiles2.blogspot.com/2018/12/vegan-chocoladechipkokoshaverkoekjes.html

INGREDIENTEN

125 ml (1/2 cup) vaste kokosolie, 100 gr (3/4 cup) kokosbloesemsuiker, 150 gr (1 +1/2 cup) kleine havervlokken, 120 gr (1 + 12/4 cup) huisgemalen havermeel, 1/2 teaspoon baksoda, snuifje zeezout, 300 ml ongezoete rijstkokosmelkdrank, 80 gr vegan donkere chocolade chips, 30 gr ongezoete kleine kokosschilfers

  • Biologisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-12-2018
  • Biologisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vegan Taco's

Vandaag gegeten. Heerlijke vulling maar de taco's had ik niet in de oven gedaan. Ik vermoedt dat ze lekkerder zijn als je ze in de oven doet. 

INGREDIENTEN

Olie, 150 Gram Mais, 80 Gram Basmati rijst, 3 Tomaten, 1 Paprika, 1 Ui, 4 Teentjes knoflook, 1 pakje taco schelpen (12 stuks), 150 Gram Ijsbergsla, 175 Gram Vegan gehakt (1 pak), 1 Fles knoflook saus en/of Tomaten Ketchup, , Kruidenmix:, 1 El Komijn, 1 El Paprika poeder (mild), 2 El Oregano, 1/2 Tl Zout, 1/2 Tl Zwarte peper (gemalen)

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2018
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vegan stamppot

Doordat ik soms veganistisch of zelfs vegan eet, probeer ik mijn vlees te verminderen. In een echt hollands stamppot recept zijn spekjes, rookworst of een ander soort vlees een echte toevoeging. Ik heb DE vervanging gevonden: I sea bacon! Dit is een zeewier, maar smaakt net als spekjes en is heerlijk door een gerecht heen want het geeft het gerecht extra smaak.

INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen, 1 theelepel Italiaanse kruiden, ½ theelepel chilipoeder, 150 milliliter sojaroom, 300 gram andijvie, 1 pot (à 295 gram) zongedroogde tomaatjes, 5 - 10 blaadjes I sea bacon!, Zout & peper,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-03-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vegan Enchiladas

Vegan & Lekker

INGREDIENTEN

8 kleine wraps, 1 zakje enchilada kruidenmix, 100 ml water, 400 gram gezeefde tomaten, 400 gram linzen, zwarte olijven in plakjes, een bosje koriander, , Guacamole?, 2 avocado's, wat takjes koriander, het sap van een limoen, een teentje knoflook

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-05-2015
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Amandelkoekjes (Vegan)

Onlangs gestuit op een recept voor lekkere suikervrije, veganistische amandelkoekjes met maar 4 ingrediënten!Super lekker en snel!

INGREDIENTEN

- 80 gr. amandelmeel, - 5 dadels, - 20 gr. kokosolie, - Halve banaan,

  • Wereld
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-04-2015
  • Wereld
  •  10-20 min.

Ve­gan me­at­lo­af

Het heet dan wel meatloaf, maar er is geen vlees in te bekennen. Wat dan wel? Kikkererwten, zwarte bonen en heel veel smaakmakers.

INGREDIENTEN

800 g kikkererwten, 800 g zwarte bonen, 10 g platte peterselie, 2 tenen knoflook, 1½ tl gerookte paprikapoeder, 50 g gebakken uitjes, 1½ tl gedroogde tijm, 4 el paneermeel, 2 el olijfolie, 100 ml ketchup

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-2017
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Andijviestamppot Vegan

Lekker Lekker!

INGREDIENTEN

, - 1 blok tofu, uitgelekt in kleine blokjes, - 2 eetlepels sojasaus, - 2 eetlepels olijfolie, - 2 tenen geperste knoflook, - 1 theelepel gerookte paprikapoeder, , - 1 bakje champignons, in plakjes, - 1 prei, in ringetjes, - 1 krop andijvie, in reepjes, - 600 gram warme zoete aardappelpuree,

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-06-2015
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vegan kaas

Eigengemaakte parmezaanse kaas, zonder kaas.  

INGREDIENTEN

4 eetlepels geroosterd sesamzaad (kan even in de pan), 2 eetlepels edelgistvlokken, 1 eetlepel olijfolie, Snuf Himalaya zeezout

  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-03-2016
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Vegan Tandoori

Zelf bedachte Tandoori. 

INGREDIENTEN

1 Ui, 4 teentjes Knoflook, 450 gram gebroken sperziebonen (Diepvries.), 3 aardappelen, 1 prei, 1 Paprika, 1 winterpeen, 1 tomaat, , 1 El Milde paprikapoeder, 1 El Kerriepoeder, Citroen of limoensap, 1 El Korianderpoeder (Ketoembar.), 1 El Komijnpoeder (Djintan.), 1 Tl Garam massala, 1 Tl Geraspte gember of Djahe, , 2 El Maizena, 500 Ml water, , Basmati rijst

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2018
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vegan Tandoori

Ik wil ook eens kijken of dit lekker is op water basis + maizena

INGREDIENTEN

1 Ui, 4 teentjes Knoflook, 450 gram gebroken sperziebonen (Diepvries.), 1 Paprika, 3 aardappelen, 1 tomaat, 1 Winterpeen, , 1 El Milde paprikapoeder, 1 El Kerriepoeder, Citroen of limoensap, 1 El Korianderpoeder (Ketoembar.), 1 El Komijnpoeder (Djintan.), 1 Tl Garam massala, 1 Tl Geraspte gember of Djahe, , 500 Ml water, 2 El Maizena, Basmati rijst

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-07-2019
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Vegan Risotto

Zelf bedacht

INGREDIENTEN

Olijf olie, 1 Ui, 4 Teentjes knoflook, 1 Paprika, 1/2 Bleekselderij, 200 gram sperzie bonen (bevroren), , , 250 gram Risotto, 500 Ml groente bouillon, Peper en zout, 1 El Peterselie, 1 El Basilicum

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Falafel met vegan mayonaise

Volgens de gschiedenis is dit lekkere gerecht bedacht door de Kopten in Egypte om in de vastentijd als vleesvervanger te serveren.......De kikkererwten laten we een nacht weken in water alvorens verder te gaan met de bereiding .

INGREDIENTEN

Voor de falafel :, , 300 gr droge kikkererwten, 2 handjes peterselie, 1/2 ui, 5 teentjes look, 2 el havervlokken, 1,5 tl zout, 1 kleine el komijn, 1 tl gemalen koriander, 1 snuifje peper, kokosolie, , Voor de vegan mayonaise :, 200 gr zijdentofu, 2,5 el koolzaadolie, 1,5 el citroensap, 1 tl mosterd, 1 tl ahornsiroop, 0,5 tl zout, 1 snuifje peper, , Voor het slaatje :, 4 wortelen, 1 rode biet, 1 koolrabi, 1 appel, in stukjes,

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-06-2019
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

vegan no shrimp garnalencocktail

Als vegan miste ik de klassieke garnalencocktail en nep-garnalen vind ik nou ja ... nep dus. In een vlaag van inspiratie ontstond deze no shrimp garnalencocktail. Ik heb hem meerdere keren gemaakt en hij valt goed in de smaak bij alle soorten volwassen eters. Snel klaar en overheerlijk!

INGREDIENTEN

2 rijpe Hass-avocado's of 1 1/2 gladde groene avocado in hapklare stukjes, de partjes van 1 rode grapefruit zonder vel en in stukjes, een half nori-vel, verkruimeld, twee opgehoopte eetlepels vegan mayonaise (ik gebruik mayolijn van Remia), een halve eetlepel tomatenketchup, een halve eetlepel cherry of Noilly Prat, peper, zout, paprikapoeder, blaadjes little gem sla

  • Europees Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-03-2015
  • Europees Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Vegan spaghetti bolognese

Vervang het vlees in bolognesesaus eens en maak je spaghetti vegan, helemaal zonder dierlijke producten en super lekker! 

INGREDIENTEN

500 g spaghetti, 2 uien, fijn gesneden, 1 knoflookteen, fijn gesneden, 300 g linzen, uit blik of geweekt, 200 g champignons, grof gesneden, 1 stengel bleekselderij, geraspt, 2 wortels, geraspt, 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden, 2 blikjes tomaten blokjes, 1 pakje tomaten frito (gezeefde tomaat), 2 laurierblaadjes, 1 bouillonblokje (veganistisch), 1 el BBQ saus, 10 g peterselie, fijn gesneden

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-10-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Snelle rode linzencurry (vegan)

Al voor ik vegan werd maakte ik deze simpele rode linzencurry regelmatig. Perfect voor door de week: even de groeten fijnsnijden, opzetten en je kunt wat anders doen. Maak een dubbele hoeveelheid en vries in voor drukke dagen. Zo kun je makkelijk gezond eten.

INGREDIENTEN

2 el olie, 1 grote ui, gesnipperd, 2 tenen knoflook, gesnipperd, 1 rode peper, in ringetjes, 2 stengels bleekselderij, in blokjes, 2 wortels (bospeen), in blokjes, 2 el kerriepoeder, 2 grote trostomaten, in blokjes, 200 gram rode linzen, gewassen, sap van 1/2 citroen, zout, handje verse koriander (naar smaak)

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-01-2017
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

vegan mayonaise zonder soja

Veganistische mayonaise, ofwel veganaise is heel makkelijk te maken van sojamelk, zonnebloemolie, appelazijn en zout. Sommigen gebruiken alleen liever geen soja, maar ook daarvoor is er een plantaardig alternatief. Een heerlijke mayo op basis van macadamianoten. Je hebt nodig: - 3/4 cup water - 1 1/2 cup macadamianoten - 3 eetlepels olijfolie - 2 eetlepels appelazijn - 1 theelepel Italiaanse kruiden (basilicum, thijm en/of oregano) - 1/2 theelepel zeezout - Een snufje cayennepeper Doe alle ingrediten in een blender en binnen een minuut is je mayo klaar om te serveren. Dit recept is een vertaling van DIY: How to Make RAW Vegan Mayonnaise

INGREDIENTEN

Je hebt nodig:, - 3/4 cup water, - 1 1/2 cup macadamianoten, - 3 eetlepels olijfolie, - 2 eetlepels appelazijn, - 1 theelepel Italiaanse kruiden (basilicum, thijm en/of oregano), - 1/2 theelepel zeezout, - Een snufje cayennepeper,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-01-2014
  •  
  •  0-10 min.

Vegan chocoladecake met stevia

Originele variant op chocoladetaart, vegan en zonder suiker (maar toch lekker zoet door stevia).

INGREDIENTEN

250 gr volkoren meel (tarwe of spelt), 1 el wijnsteenbakpoeder, ¼ kop cacaopoeder, ½ tl zout, 1 tl Greensweet steviapoeder Sweet, ½ kop zachte dadels, 1,5 kop chocolade havermelk (of andere plantaardige melk), , Topping: 3 blokjes Greensweet-stevia chocolade puur in stukjes,

  • Wereld
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-02-2016
  • Wereld
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Hamburger met mayo (vegan)

INGREDIENTEN

Mayonaise zonder ei & Zoete aardappelen friet, Burgers, lekker! Maar nog lekkerder met friet en mayo., Deze frietjes zijn anders, - zoet en gekruid! Erg lekker!, En hoe maak je dan mayonaise zonder ei? En is het niet te veel gedoe? Nee! Als je alle ingredienten in de beker hebt gedaan is het een kwestie van blenden. That`s it!, , , Foto Gabi Helfert, , Zoete aardappel friet veganistisch recept, , Ingredienten, Zoete aardappel, 2 tl Chinese 5 kruiden mix, 1 tl gemalen komijn, 1/4 tl cayennepeper, zout, peper, olie, Instructies, Verwarm de oven voor op 200° C, Snijd de zoete aardappel in frietjes en doe in een kom., Voeg de kruiden toe en zorg dat de frietjes allemaal ongeveer evenveel kruiden hebben., Voeg een scheutje olie toe en zorg dat alle frietjes bedekt zijn met een dun laagje olie., Bak in de oven op de ovenplaat in ongeveer 12 tot 15 minuten. Schep af en toe om., , Mayonaise zonder ei veganistisch recept, vegenaise, veganaise, , Ingredienten, 100 ml olijfolie / zonnebloemolie, 100 ml ongezoete sojamelk, 1 El mosterd, 1 El citroensap, 1 teentje knoflook (of knoflookpoeder), 1 tl Kala Namak (zwart zout), 1 snuf cayenne peper, 1 gekookte aardappel (zonder schil), Instructies, Doe alle ingredienten in de beker en blend met een staafmixer totdat een homogene massa ontstaat., Alle ingredienten zijn verkrijgbaar in de supermarkt behalve Kala Namak., Wat is in godsnaam Kala Namak, zou je je kunnen afvragen? Het is zout met een zwavelsmaak die eieren in gerechten imiteert.

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-04-2013
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Thaise Salade (vegan)

Lekker pittig!

INGREDIENTEN

200gr peultjes, Chinese kool in reepjes gesneden, 1 rode peper, kleine komkommer, 1 1/2 el sojasaus, 2 1/2 gembersiroop, 1/2 el citroensap, kerrie, zout en peper naar smaak

  • Thais
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-03-2005
  • Thais
  •  10-20 min.

Macacchino (vegan hot chocolate)

Heerlijke plantaardige warme chocolade met superfoods! verwarmend, verantwoord en ontspannend.

INGREDIENTEN

1 beker warme sojamelk, amandelmelk of andere plantaardige melkdrank naar keuze., 1 el rauwe cacao poeder, 1 tl maca, 1 tl suiker of andere zoeter, , optioneel een snufje van:, kaneel, vanille, peper.

  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-03-2014
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Vegan Bloemkool Curry

Goed gekeurd door een vriend van mij die toevallig Indier is en het recept  half bedacht door mij. Geinspireerd door de link van South indian style vegetable curry

INGREDIENTEN

Olie, Peper en zout, 4 knoflook teentjes, 1 ui, 1 Bloemkool, 1 Zoete aardappel, 3 tomaten, 1 blikje kikkererwten, 1 wortel, 1 Paprika, 800 ML Kokos melk, , Kruiden & specerijen, 1 El Koriander poeder, 2 El Komijn poeder, 1 El Kerrie poeder, 1 El Kurkuma, 2 Tl Bouillon poeder, 2 El Limoen sap ( mag uit flesje.), 1 bosje Verse koriander, , Lekker met basmati rijst of noodles.

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-09-2017
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

vegan brownies met ganache

Veganistische brownies zonder vetstof met een overheerlijk ganachelaagje.

INGREDIENTEN

Heel klein130 g volkoren speltmeel, 45 g cacao (evt. raw), 2,5 tl bakpoeder, snufje zout, 60 g bruine basterdsuiker of agave- rijst- of maple sirop, 220 g appelmoes (gebruik zelf compote uit de tuin, maar moes kan ook), 0.5 vanillestokje (merg) of 1 tl vanille essence, evt. 10 g geraspte kokos en/of gehakte noten naar smaken., , Voor de ganache:, 140 g pure chocolade (gebruik zelf 76% cacao), 75 ml soyaroom, cashewroom of kokosmelk, 0.5 tl kaneel, heel klein snufje rode peperpoeder, voor de zoetekauwen evt. een eetlepel maplesirop, , evt. geraspte kokos of vers gemalen kaneel ter garnering, , , ,

  • Vegetarisch
  •  
  • Geplaatst op12-02-2014
  • Vegetarisch
  •  
  • Eigen recept

Raw Vegan Aardbeien Smoothie

Een heerlijke zoete smoothie als ontbijt of tussendoortje.

INGREDIENTEN

2 ons aardbeien, 1 medium banaan, 50 gram blauwe bessen, Optioneel:, 1 eetl. Chia zaad

  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-10-2014
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Vegan hamburger met biet en bacon!

Zo gaaf! Ik vond ook bacon gemaakt van zeewier! Dit is dus echt zeewier, en als je het bakt wordt het groen en knapperig en smaakt naar bacon! Dit recept moest ik natuurlijk proberen:)

INGREDIENTEN

- Glutenvrij broodjes, - Spinazie, - Bietenburger, - Advocado, - I sea bacon,

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-03-2017
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Vegan broodje zongedroogde tomaat/pesto

Ik eet sinds een paar maanden veganistisch en ik probeer zoveel mogelijk recepten te bedenken om het eten zo afwisselend mogelijk te houden. Dus nu een variatie op een broodje dat ik vroeger at bij de itiliaan maar dan vegan Kijk eens op mijn website voor de youtube filmpjes en meer recepten www.ilonaverberkmoes.nl/?p=29

INGREDIENTEN

-Pistolet, -Zongedroogde tomaat (niet gemarineerd), -Pesto (zonder dierlijke producten, die van mij is van de Albert Heijn), -Olijfolie, -Rucola

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2016
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Macacchino (vegan hot chocolate)

Heerlijke plantaardige warme chocolade met superfoods! verwarmend, verantwoord en ontspannend.

INGREDIENTEN

1 beker warme sojamelk, amandelmelk of andere plantaardige melkdrank naar keuze., 1 el rauwe cacao poeder, 1 tl maca, 1 tl suiker of andere zoeter, , optioneel een snufje van:, kaneel, vanille, peper.

  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-03-2014
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Vegan seaweed salad

Delicious recipe and easy to make!

INGREDIENTEN

€ 50g I sea pasta, € 40g arugula, € 100g pomegrenate seeds, € 50g brown almonds, € 1 spring onions, € Pepper and salt, € 4 spoons extra vierge olive oil, € 3 spoon lemon juice,

  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-03-2017
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Vegan chili sin carne

Ui, wortel, pepers kort bakken.  Knoflook bijvoegen en meebakken. Bulgur, chilipoeder, komijn er doorheen roeren.  Voeg toe: gesneden tomaten, gezeefde tomaten, bonen.  Laat 1 uur staan (tot de bonen gaar zijn). 

INGREDIENTEN

1 ui, 1 cup geraspte wortel, 1 a 2 rode pepers, fijngesneden, 3 tenen knoflook, fijngehakt, 1/2 cup bulgur, 2 el chilipoeder, 1 el komijnpoeder, 2 cups gesneden tomaten, 1 1/2 cup gezeefde tomaten, 1 blik kidneybonen, 1 blik zwarte bonen, 1 11/2 tl zout, koriander

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-12-2017
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Zeewierpasta met zelfgemaakte tomatensaus (VEGAN)

Zeewier is de toekomst van 2017! Ik vond het dus ook heel leuk toen ik deze zeewierpasta bij de Albert Heijn tegenkwam! Je kan het dus echt vervangen net als normale pasta. Daardoor is het heel makkelijk in gebruik.

INGREDIENTEN

€ 1 pak zeewierpasta (I sea pasta), € 2 eetlepels kokosolie, € 2 rode uien in stukken, € 1 teen knoflook in stukjes, € 3 vleestomaten in stukjes, € 3 tasty tom tomaten in stukjes, € handje cherrytomaten, € 1 paprika in stukken, € eetlepel gedroogde oregano, € 2 takjes verse basilicum, € 1 theelepel paprikapoeder, € halve theelepel chilipoeder, € Snuf Keltisch zeezout en zwarte peper naar smaak, € geraspte Pecorino of zachte geitenkaas als je daar meer van houdt,

  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-03-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ve­gan pas­ta al fun­g­hi

Ook niet veganisten zullen deze lekkere pasta opeten, super lekker 

INGREDIENTEN

300 g spaghetti, 200 g paddenstoelen voor pasta, 400 g kastanjechampignons, 1 teen knoflook, 1 sjalot, 1 el milde olijfolie, 15 g verse platte peterselie, 250 ml Alpro rice cuisine kookroom, ½ el Bio Today vegetable stock powder, 2 el edelgistvlokken

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zeewierpasta met broccoli - vegan!

Een tijdje geleden ben ik in aanraking gekomen met I sea pasta, een zeewier wat eruit ziet als donkere pasta. Wat een uitvinding! Super lekker en past goed in mijn dieet: koolhydraatarm en laag in calorieen. Door de hoeveelheid vezels vult het wel heel goed!

INGREDIENTEN

50 gram I Sea Pasta (www.seamorefood.com voor alle verkooppunten), 110 gram doperwten, 3 eetlepels water, 1/2 chili peper, 1 eetlepel gedroogde chili vlokken, 2 eetlepel sesam zaadjes, 1/2 broccoli, zout en peper

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-03-2017
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vegan pasta funghi

Dit probeer ik vanavond. Ik ben er nog niet over uit wat ik de beste manier vind om creme freche te vervangen

INGREDIENTEN

1 Ui, 4 knoflook teentjes, 400 Ml amandel room, 400 gram champignons, 500 Ml bouillon, 500 gram pasta naar keuze, Olijf olie, , Kruiden en specerijen, 2 El Gedroogd peterselie, 2 El Gedroogd Basilicum, Peper en zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vegan Mexicaanse rijstschotel

Origineel een ovenschotel met gehakt en kaas. Ik heb hem aangepast tot een veganistische recept.

INGREDIENTEN

1 ui, 4 knoflook teentjes, 1 Wortel, 800 gram tomaten blokjes uit blik, 100 gram Olijven, 150 gram Mais, 150 gram Kidney bonen, 1 Paprika, Rijst, Olie, Peper en zout, 2 El zoete paprika poeder, 2 El komijn poeder, Basmati rijst. ( 80 gram per persoon)

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2019
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vegan romige Tandoori

Zelf bedachte Tandoori.  Ideaal voor mensen met lactose intolerantie.

INGREDIENTEN

1 Ui, 4 teentjes Knoflook, 450 gram gebroken sperziebonen (Diepvries.), 1 Paprika, , 1 El Milde paprikapoeder, 1 El Kerriepoeder, Citroen of limoensap, 1 El Korianderpoeder (Ketoembar.), 1 El Komijnpoeder (Djintan.), 1 Tl Garam massala, 1 Tl Geraspte gember of Djahe, 2 pakjes Amandel room of rijst room, Basmati rijst

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2019
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vegan Macaroni Albali

Vandaag bedacht. Ik wilde iets anders dan een keer koken met soja kookroom en ook goedkoop. Deze wijn is het goedkoopste bij de Albert Heijn.

INGREDIENTEN

Olijf olie, 1 Ui, 4 Teentjes knoflook, 250 gram Champignons, 1 Wortel, 1 Tomaat, 90 Ml Albali Sauvignon Blanc Ver­de­jo (Witte wijn), 500 Ml Groente bouillon, 2 El Basilicum (gedroogd), 2 El Peterselie (gedroogd), Peper en zout, 250 gram Macaroni ( per persoon), , Maizena (indien gewenst)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vegan Champignons met wijn saus

Deze recept heb ik gisteren geimproviseerd omdat ik niet genoeg eten had toen mijn buren kwamen mee eten. Erg lekker!

INGREDIENTEN

1 Ui, 4 knoflook teentjes, Peper en zout, 1 Tl Groente bouillon poeder, 2 El Bieslook, 2 El Peterselie, Olijf olie, 400 Gram champignons, 125 Ml Witte or rode wijn, 200 gram baby spinazie, 2 El Maizena, , Eventueel rijst, aardappels of pasta naar keuze

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-05-2019
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Vegan curry Chinese stijl

Ooit heb ik een heerlijke Chinese Curry gegeten op vakantie. Op internet las ik dat 5 kruiden poeder vooral de Curry een Chinese invloed geeft. Tot nu toe heb ik nog niet 5 kruiden poeder geprobeerd en ik ben er benieuwd na.

INGREDIENTEN

5 knoflook tenen, Olie, 1 Bleekselderij, 1 Prei, 1 Ui, 1 Wortel, 1 Paprika, 1 Sinasappel, , 2 El Soya saus, 1 Tl Djahe (Gemberpoeder) of Laos( galanga poeder), 1 El vijfkruidenpoeder, 1 El Kurkuma of Kerrie poeder, 3 El bloem, Peper en zout

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-08-2018
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

vegan brownies met ganache

Veganistische brownies zonder vetstof met een overheerlijk ganachelaagje.

INGREDIENTEN

130 g volkoren speltmeel, 45 g cacao (evt. raw), 2,5 tl bakpoeder, snufje zout, 60 g bruine basterdsuiker of agave- rijst- of maple sirop, 220 g appelmoes (gebruik zelf compote uit de tuin, maar moes kan ook), 0.5 vanillestokje (merg) of 1 tl vanille essence, evt. 10 g geraspte kokos en/of gehakte noten naar smaken., , Voor de ganache:, 140 g pure chocolade (gebruik zelf 76% cacao), 75 ml soyaroom, cashewroom of kokosmelk, 0.5 tl kaneel, heel klein snufje rode peperpoeder, voor de zoetekauwen evt. een eetlepel maplesirop, , evt. geraspte kokos of vers gemalen kaneel ter garnering, , , ,

  • Vegetarisch
  •  
  • Geplaatst op12-02-2014
  • Vegetarisch
  •  

vegan brownies met ganache

Veganistische brownies zonder vetstof met een overheerlijk romig ganachelaagje.

INGREDIENTEN

130 g volkoren speltmeel, 45 g cacao (evt. raw), 2,5 tl bakpoeder, snufje zout, 60 g bruine basterdsuiker of agave- rijst- of maple sirop, 220 g appelmoes (gebruik zelf compote uit de tuin, maar moes kan ook), 0.5 vanillestokje (merg) of 1 tl vanille essence, evt. 10 g geraspte kokos en/of gehakte noten naar smaken., , Voor de ganache:, 140 g pure chocolade (gebruik zelf 76% cacao), 75 ml soyaroom, cashewroom of kokosmelk, 0.5 tl kaneel, heel klein snufje rode peperpoeder, voor de zoetekauwen evt. een eetlepel maplesirop, , evt. geraspte kokos of vers gemalen kaneel ter garnering

  • Vegetarisch
  •  
  • Geplaatst op12-02-2014
  • Vegetarisch
  •  

Ve­gan mez­ze­lu­ne met to­ma­ten en ro­mi­ge spi­na­zie­saus

Deze vegan pasta is gevuld met een heerlijk romige saus.

INGREDIENTEN

1 teen knoflook, 1 takje rozemarijn, 1 el olijfolie mild, 200 g verse spinazie, 125 ml Oatly cuisine bio (plantaardige haverroom), 250 g Mezzelune ceci e lenticchie vegan, 200 g gekleurde snoeptomaatjes, ½ citroen

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste vegan recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top