1. Home
  2. Recepten
  3. Vegan

Vegan recepten (122)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Vegan taco's met vegan mozzerella

Voor taco's heb je geen (echt) gehakt nodig! Met vegan gehakt en heerlijke tacokruiden, smaakt het net zoals taco's met vlees. Maar dan beter en gezonder!

INGREDIENTEN

2 rode uien 1 rode paprika 2 el olijfolie 375 g vegetarisch kruimig gehakt 1 el gemalen komijn 12 tacoschelpen 5 trostomaten 1 rode peper 1 limoen 100 g Violife mozzarella flavour grated

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor tot 220 ?C. 2. Snipper de uien fijn. Snijd de paprika in stukjes van 1 bij 1 cm. 3. Verhit 1 el olie in een grote koekenpan en bak het vegetarisch gehakt 1 min. Voeg de paprika en de helft van de ui toe en bak 2 min. mee. 4. Voeg de komijn en 100 ml water toe en laat op laag vuur 3 min. garen. Zet de tacoschelpen rechtop in de ovenschaal en schep er het gehaktmengsel in. Verdeel er de Violife over en zet ca. 5 min. in de voorverwarmde oven. 5. Snijd intussen de tomaten in zo klein mogelijke blokjes en snijd de rode peper fijn. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil. Halveer de vrucht en pers de helften uit. Meng de tomaat en de peper met limoensap en -rasp naar smaak, de rest van de ui en de rest van de olie. Breng eventueel op smaak met zout. 6. Serveer de taco's met de tomatensalsa.

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-06-2020
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Vegan Kaneelhazelnootbroodjes

Deze lekkere kaneelhazelnootbroodjes zijn een lust voor het oog! Ik heb ze gezonder gemaakt & heb ook 5 granenmeel erin gedaan! Ze zijn lekker geglazuurd met ingekookte rietsuiker & sojamelk. MMMM! Héérlijk met vegan boter!   

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 370 gr bio witte tarwebloem (T 65) + 2 eetlepels extra!, 130 gr bio 5 granenbloem, 40 gr rietsuiker, 3,5 gr zout, 20 gr gedroogde veenbessen met appelsap gezoet, 50 gr gesmolten vegan boter, 15 gr verse gist, verkruimeld, 250 ml ongezoete sojamelk, warm gemaakt (niet kokend), 1 lijnzaadei, , Voor de vulling:, 60 gr zachte vegan boter, 55 gr rietsuiker, 80 gr geroosterde hazelnoten, fijngehakt, 2 teaspoons gemalen kaneel, , Voor het kleverig glazuur:, 100 gr rietsuiker, 3 eetlepels (45 ml) ongezoete sojamelk

  • Belgisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-12-2018
  • Belgisch
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Vegan Chocoladechiphaverkokoskoeken

Deze grotere lekkere koeken zijn onweerstaanbaar! Ze zijn perfect met een vegan café latte! Ik heb ze gezonder gemaakt! MMMM! Het komt van mijn blog hier: https://sophiesfoodiefiles2.blogspot.com/2018/12/vegan-chocoladechipkokoshaverkoekjes.html

INGREDIENTEN

125 ml (1/2 cup) vaste kokosolie, 100 gr (3/4 cup) kokosbloesemsuiker, 150 gr (1 +1/2 cup) kleine havervlokken, 120 gr (1 + 12/4 cup) huisgemalen havermeel, 1/2 teaspoon baksoda, snuifje zeezout, 300 ml ongezoete rijstkokosmelkdrank, 80 gr vegan donkere chocolade chips, 30 gr ongezoete kleine kokosschilfers

  • Biologisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-12-2018
  • Biologisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vegan Taco's

Vandaag gegeten. Heerlijke vulling maar de taco's had ik niet in de oven gedaan. Ik vermoedt dat ze lekkerder zijn als je ze in de oven doet. 

INGREDIENTEN

Olie, 150 Gram Mais, 80 Gram Basmati rijst, 3 Tomaten, 1 Paprika, 1 Ui, 4 Teentjes knoflook, 1 pakje taco schelpen (12 stuks), 150 Gram Ijsbergsla, 175 Gram Vegan gehakt (1 pak), 1 Fles knoflook saus en/of Tomaten Ketchup, , Kruidenmix:, 1 El Komijn, 1 El Paprika poeder (mild), 2 El Oregano, 1/2 Tl Zout, 1/2 Tl Zwarte peper (gemalen)

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2018
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vegan stamppot

Doordat ik soms veganistisch of zelfs vegan eet, probeer ik mijn vlees te verminderen. In een echt hollands stamppot recept zijn spekjes, rookworst of een ander soort vlees een echte toevoeging. Ik heb DE vervanging gevonden: I sea bacon! Dit is een zeewier, maar smaakt net als spekjes en is heerlijk door een gerecht heen want het geeft het gerecht extra smaak.

INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen, 1 theelepel Italiaanse kruiden, ½ theelepel chilipoeder, 150 milliliter sojaroom, 300 gram andijvie, 1 pot (à 295 gram) zongedroogde tomaatjes, 5 - 10 blaadjes I sea bacon!, Zout & peper,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-03-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vegan vol-au-vent

Vegetarische versie van het bekende kip vol-au-vent

INGREDIENTEN

2 el shiro misopasta, 2 el sojasaus, 3 el witte portwijn, 150 gr gerookte tofu, in kleine vierkante blokjes, 1 witte ui, fijngesnipperd, 2 teentjes look, geperst, 400 gr Parijse champignons, in kwartjes, 250 ml Oatly haverroom, 4 blaadjes laurier, 1 takje rozemarijn, 1 snuifje cayennepeper, 0,5 citroen, het sap, peper - zout, zonnebloemolie

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vegan Enchiladas

Vegan & Lekker

INGREDIENTEN

8 kleine wraps, 1 zakje enchilada kruidenmix, 100 ml water, 400 gram gezeefde tomaten, 400 gram linzen, zwarte olijven in plakjes, een bosje koriander, , Guacamole?, 2 avocado's, wat takjes koriander, het sap van een limoen, een teentje knoflook

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-05-2015
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

vegan feta

Vegan, omdat het kan

INGREDIENTEN

Recept voor de feta!, , Ingrediënten, 145 gram amandelmeel, 40 ml. citroensap, 120 ml. water, 3 tablespoons zonnebloemolie, 2 teentjes knoflook, 1 1/4 teaspoon zout, , Benodigdheden, Kaasdoek, deze kun je onder andere kopen bij Dille en Kamille. Alleen het het daar neteldoek. Ook kun je een schone theedoek gebruiken., ,

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-02-2020
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Bloemkoolschotel vegan

Recept een beetje aangepast.

INGREDIENTEN

Bloemkoolschotel:, 1 kleine bloemkool of 1/2 grote bloemkool, 7-8 aardappelen, 3 wortels, 1 theelepel oregano, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, , Vegan bechamelsaus:, , 350 ml haverroom, 3 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels bloem, 1 theelepel nootmuskaat, 1 theelepel gedroogde oregano, 1/2 theelepel mosterd, peper en zout naar smaak

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-12-2019
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Ve­gan mous­sa­ka

Deze moussaka is helemaal vegan door het gebruik van o.a. havermelk.

INGREDIENTEN

2 aubergines, 1 middelgrote ui, 2 tenen knoflook, 420 g linzen in blik, 100 g ongezouten plantenmargarine, 30 g tarwebloem, 500 ml Oatly haverdrank, 2 tl gedroogde oregano, 2 tl BioToday bouillonpoeder gistvrij, 400 g tomatenblokjes in blik, 500 g aardappelschijfjes

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-11-2019
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Ve­gan me­at­lo­af

Het heet dan wel meatloaf, maar er is geen vlees in te bekennen. Wat dan wel? Kikkererwten, zwarte bonen en heel veel smaakmakers.

INGREDIENTEN

800 g kikkererwten, 800 g zwarte bonen, 10 g platte peterselie, 2 tenen knoflook, 1½ tl gerookte paprikapoeder, 50 g gebakken uitjes, 1½ tl gedroogde tijm, 4 el paneermeel, 2 el olijfolie, 100 ml ketchup

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-2017
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste vegan recepten

Amandelkoekjes (Vegan)

Onlangs gestuit op een recept voor lekkere suikervrije, veganistische amandelkoekjes met maar 4 ingrediënten!Super lekker en snel!

INGREDIENTEN

- 80 gr. amandelmeel, - 5 dadels, - 20 gr. kokosolie, - Halve banaan,

  • Wereld
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-04-2015
  • Wereld
  •  10-20 min.

Andijviestamppot Vegan

Lekker Lekker!

INGREDIENTEN

, - 1 blok tofu, uitgelekt in kleine blokjes, - 2 eetlepels sojasaus, - 2 eetlepels olijfolie, - 2 tenen geperste knoflook, - 1 theelepel gerookte paprikapoeder, , - 1 bakje champignons, in plakjes, - 1 prei, in ringetjes, - 1 krop andijvie, in reepjes, - 600 gram warme zoete aardappelpuree,

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-06-2015
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Vegan Tandoori

Ik wil ook eens kijken of dit lekker is op water basis + maizena

INGREDIENTEN

1 Ui, 4 teentjes Knoflook, 450 gram gebroken sperziebonen (Diepvries.), 1 Paprika, 3 aardappelen, 1 tomaat, 1 Winterpeen, , 1 El Milde paprikapoeder, 1 El Kerriepoeder, Citroen of limoensap, 1 El Korianderpoeder (Ketoembar.), 1 El Komijnpoeder (Djintan.), 1 Tl Garam massala, 1 Tl Geraspte gember of Djahe, , 500 Ml water, 2 El Maizena, Basmati rijst

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-07-2019
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Vegan kaas

Eigengemaakte parmezaanse kaas, zonder kaas.  

INGREDIENTEN

4 eetlepels geroosterd sesamzaad (kan even in de pan), 2 eetlepels edelgistvlokken, 1 eetlepel olijfolie, Snuf Himalaya zeezout

  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-03-2016
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Vegan pannenkoeken

Simpele pannenkoeken met plantaardige melk

INGREDIENTEN

100 g bloem, 1 tl bakpoeder, 8 g vanillesuiker, 200 ml amandelmelk, 1 el zonnebloemolie

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-07-2020
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Vegan Tandoori

Zelf bedachte Tandoori. 

INGREDIENTEN

1 Ui, 4 teentjes Knoflook, 450 gram gebroken sperziebonen (Diepvries.), 3 aardappelen, 1 prei, 1 Paprika, 1 winterpeen, 1 tomaat, , 1 El Milde paprikapoeder, 1 El Kerriepoeder, Citroen of limoensap, 1 El Korianderpoeder (Ketoembar.), 1 El Komijnpoeder (Djintan.), 1 Tl Garam massala, 1 Tl Geraspte gember of Djahe, , 2 El Maizena, 500 Ml water, , Basmati rijst

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2018
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vegan Risotto

Zelf bedacht

INGREDIENTEN

Olijf olie, 1 Ui, 4 Teentjes knoflook, 1 Paprika, 1/2 Bleekselderij, 1 wortel, 2 bos uien, 250 gram Risotto, 50 ml wijn, 1000 Ml groente bouillon, Peper en zout, 1 El Peterselie, 1 El Basilicum

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vegan lempers

Een lekkere veganistische snack met de bite van kip

INGREDIENTEN

500 gram kleefrijst (ketanrijst), 1 blik jackfruit, santen, kerrie, 1 zakje lemper boemboe bij de toko, eventueel gebakken uitjes

  • Indonesisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-12-2019
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Falafel met vegan mayonaise

Volgens de gschiedenis is dit lekkere gerecht bedacht door de Kopten in Egypte om in de vastentijd als vleesvervanger te serveren.......De kikkererwten laten we een nacht weken in water alvorens verder te gaan met de bereiding .

INGREDIENTEN

Voor de falafel :, , 300 gr droge kikkererwten, 2 handjes peterselie, 1/2 ui, 5 teentjes look, 2 el havervlokken, 1,5 tl zout, 1 kleine el komijn, 1 tl gemalen koriander, 1 snuifje peper, kokosolie, , Voor de vegan mayonaise :, 200 gr zijdentofu, 2,5 el koolzaadolie, 1,5 el citroensap, 1 tl mosterd, 1 tl ahornsiroop, 0,5 tl zout, 1 snuifje peper, , Voor het slaatje :, 4 wortelen, 1 rode biet, 1 koolrabi, 1 appel, in stukjes,

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-06-2019
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

vegan no shrimp garnalencocktail

Als vegan miste ik de klassieke garnalencocktail en nep-garnalen vind ik nou ja ... nep dus. In een vlaag van inspiratie ontstond deze no shrimp garnalencocktail. Ik heb hem meerdere keren gemaakt en hij valt goed in de smaak bij alle soorten volwassen eters. Snel klaar en overheerlijk!

INGREDIENTEN

2 rijpe Hass-avocado's of 1 1/2 gladde groene avocado in hapklare stukjes, de partjes van 1 rode grapefruit zonder vel en in stukjes, een half nori-vel, verkruimeld, twee opgehoopte eetlepels vegan mayonaise (ik gebruik mayolijn van Remia), een halve eetlepel tomatenketchup, een halve eetlepel cherry of Noilly Prat, peper, zout, paprikapoeder, blaadjes little gem sla

  • Europees Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-03-2015
  • Europees Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Vegan spaghetti bolognese

Vervang het vlees in bolognesesaus eens en maak je spaghetti vegan, helemaal zonder dierlijke producten en super lekker! 

INGREDIENTEN

500 g spaghetti, 2 uien, fijn gesneden, 1 knoflookteen, fijn gesneden, 300 g linzen, uit blik of geweekt, 200 g champignons, grof gesneden, 1 stengel bleekselderij, geraspt, 2 wortels, geraspt, 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden, 2 blikjes tomaten blokjes, 1 pakje tomaten frito (gezeefde tomaat), 2 laurierblaadjes, 1 bouillonblokje (veganistisch), 1 el BBQ saus, 10 g peterselie, fijn gesneden

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-10-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Snelle rode linzencurry (vegan)

Al voor ik vegan werd maakte ik deze simpele rode linzencurry regelmatig. Perfect voor door de week: even de groeten fijnsnijden, opzetten en je kunt wat anders doen. Maak een dubbele hoeveelheid en vries in voor drukke dagen. Zo kun je makkelijk gezond eten.

INGREDIENTEN

2 el olie, 1 grote ui, gesnipperd, 2 tenen knoflook, gesnipperd, 1 rode peper, in ringetjes, 2 stengels bleekselderij, in blokjes, 2 wortels (bospeen), in blokjes, 2 el kerriepoeder, 2 grote trostomaten, in blokjes, 200 gram rode linzen, gewassen, sap van 1/2 citroen, zout, handje verse koriander (naar smaak)

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-01-2017
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vegan chocoladecake met stevia

Originele variant op chocoladetaart, vegan en zonder suiker (maar toch lekker zoet door stevia).

INGREDIENTEN

250 gr volkoren meel (tarwe of spelt), 1 el wijnsteenbakpoeder, ¼ kop cacaopoeder, ½ tl zout, 1 tl Greensweet steviapoeder Sweet, ½ kop zachte dadels, 1,5 kop chocolade havermelk (of andere plantaardige melk), , Topping: 3 blokjes Greensweet-stevia chocolade puur in stukjes,

  • Wereld
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-02-2016
  • Wereld
  •  10-20 min.

vegan mayonaise zonder soja

Veganistische mayonaise, ofwel veganaise is heel makkelijk te maken van sojamelk, zonnebloemolie, appelazijn en zout. Sommigen gebruiken alleen liever geen soja, maar ook daarvoor is er een plantaardig alternatief. Een heerlijke mayo op basis van macadamianoten. Je hebt nodig: - 3/4 cup water - 1 1/2 cup macadamianoten - 3 eetlepels olijfolie - 2 eetlepels appelazijn - 1 theelepel Italiaanse kruiden (basilicum, thijm en/of oregano) - 1/2 theelepel zeezout - Een snufje cayennepeper Doe alle ingrediten in een blender en binnen een minuut is je mayo klaar om te serveren. Dit recept is een vertaling van DIY: How to Make RAW Vegan Mayonnaise

INGREDIENTEN

Je hebt nodig:, - 3/4 cup water, - 1 1/2 cup macadamianoten, - 3 eetlepels olijfolie, - 2 eetlepels appelazijn, - 1 theelepel Italiaanse kruiden (basilicum, thijm en/of oregano), - 1/2 theelepel zeezout, - Een snufje cayennepeper,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-01-2014
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Hamburger met mayo (vegan)

INGREDIENTEN

Mayonaise zonder ei & Zoete aardappelen friet, Burgers, lekker! Maar nog lekkerder met friet en mayo., Deze frietjes zijn anders, - zoet en gekruid! Erg lekker!, En hoe maak je dan mayonaise zonder ei? En is het niet te veel gedoe? Nee! Als je alle ingredienten in de beker hebt gedaan is het een kwestie van blenden. That`s it!, , , Foto Gabi Helfert, , Zoete aardappel friet veganistisch recept, , Ingredienten, Zoete aardappel, 2 tl Chinese 5 kruiden mix, 1 tl gemalen komijn, 1/4 tl cayennepeper, zout, peper, olie, Instructies, Verwarm de oven voor op 200° C, Snijd de zoete aardappel in frietjes en doe in een kom., Voeg de kruiden toe en zorg dat de frietjes allemaal ongeveer evenveel kruiden hebben., Voeg een scheutje olie toe en zorg dat alle frietjes bedekt zijn met een dun laagje olie., Bak in de oven op de ovenplaat in ongeveer 12 tot 15 minuten. Schep af en toe om., , Mayonaise zonder ei veganistisch recept, vegenaise, veganaise, , Ingredienten, 100 ml olijfolie / zonnebloemolie, 100 ml ongezoete sojamelk, 1 El mosterd, 1 El citroensap, 1 teentje knoflook (of knoflookpoeder), 1 tl Kala Namak (zwart zout), 1 snuf cayenne peper, 1 gekookte aardappel (zonder schil), Instructies, Doe alle ingredienten in de beker en blend met een staafmixer totdat een homogene massa ontstaat., Alle ingredienten zijn verkrijgbaar in de supermarkt behalve Kala Namak., Wat is in godsnaam Kala Namak, zou je je kunnen afvragen? Het is zout met een zwavelsmaak die eieren in gerechten imiteert.

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-04-2013
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Empanadas met zoete-aardappelcurry (vegan)

Ik was op zoek naar een lekker hapje dat mijn vegan nichtje ook kon eten en kwam hier op uit. Heerlijk!

INGREDIENTEN

Voor de curry, * 1 ui, * 2 eetlepels milde currypasta (Pataks), * 1 flinke zoete aardappel, * 75 gram gedroogde rode linzen, * 250 ml kokosmelk (ongeveer ¾ blik), * 200 ml water, * 1 bouillonblokje, * 75 gram diepvriesdoperwten, , Voor het deeg, * 400 gram bloem (of 400 gram zelfrijzendbakmeel en dan bakpoeder weglaten), * 3 eetlepels olie, * ½ cup kokosmelk (ongeveer ¼ blik), * ¼ cup water, * 1 theelepel zout, * 1 theelepel bakpoeder

  • Wereld
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-12-2019
  • Wereld
  •  60-120 min.

Thaise Salade (vegan)

Lekker pittig!

INGREDIENTEN

200gr peultjes, Chinese kool in reepjes gesneden, 1 rode peper, kleine komkommer, 1 1/2 el sojasaus, 2 1/2 gembersiroop, 1/2 el citroensap, kerrie, zout en peper naar smaak

  • Thais
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-03-2005
  • Thais
  •  10-20 min.

Vegan chili sin carne

Lekkere, goed gevulde chili sin carne. Er zit behoorlijk wat pit in, dus als je niet zo'n held bent met pittig eten, begin je met een halve theelepel chilipoeder.   

INGREDIENTEN

1 ui, 1 cup geraspte wortel, 1 a 2 rode pepers, fijngesneden, 3 tenen knoflook, fijngehakt, 1/2 cup bulgur, 2 el chilipoeder, 1 el komijnpoeder, 4 (pruim)trostomaten, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 blik kidneybonen, 1 blik zwarte bonen, 1 klein blikje mais, 1 1/2 tl zout, koriander (garnering)

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-12-2017
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Vegan crumble met peer en koffie

Makkelijk , lekker en vegetarisch 

INGREDIENTEN

4 peren, 260 g bloem, 90 g kristalsuiker, 115 g koude kokosolie, 1 afgestreken koffielepel speculaaskruiden, 2 eetlepels oploskoffie,

  • Vegetarisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-01-2020
  • Vegetarisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Ve­gan pas­ta al fun­g­hi

Ook niet veganisten zullen deze lekkere pasta opeten, super lekker 

INGREDIENTEN

300 g spaghetti, 200 g paddenstoelen voor pasta, 400 g kastanjechampignons, 1 teen knoflook, 1 sjalot, 1 el milde olijfolie, 15 g verse platte peterselie, 250 ml Alpro rice cuisine kookroom, ½ el Bio Today vegetable stock powder, 2 el edelgistvlokken

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vegan Bloemkool Curry

Goed gekeurd door een vriend van mij die toevallig Indier is en het recept  half bedacht door mij. Geinspireerd door de link van South indian style vegetable curry

INGREDIENTEN

Olie, Peper en zout, 4 knoflook teentjes, 1 ui, 1/2 Bloemkool, 1 Zoete aardappel, 3 tomaten, 1 blikje kikkererwten, 1 wortel, 1 Paprika, 800 ML Kokos melk, , Kruiden & specerijen, 1 El Koriander poeder, 2 El Komijn poeder, 1 El Kerrie poeder, 1 El Kurkuma, 2 Tl Bouillon poeder, 2 El Limoen sap ( mag uit flesje.), 1 bosje Verse koriander, , Lekker met basmati rijst of noodles.

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-09-2017
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Macacchino (vegan hot chocolate)

Heerlijke plantaardige warme chocolade met superfoods! verwarmend, verantwoord en ontspannend.

INGREDIENTEN

1 beker warme sojamelk, amandelmelk of andere plantaardige melkdrank naar keuze., 1 el rauwe cacao poeder, 1 tl maca, 1 tl suiker of andere zoeter, , optioneel een snufje van:, kaneel, vanille, peper.

  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-03-2014
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Vegan broodje zongedroogde tomaat/pesto

Ik eet sinds een paar maanden veganistisch en ik probeer zoveel mogelijk recepten te bedenken om het eten zo afwisselend mogelijk te houden. Dus nu een variatie op een broodje dat ik vroeger at bij de itiliaan maar dan vegan Kijk eens op mijn website voor de youtube filmpjes en meer recepten www.ilonaverberkmoes.nl/?p=29

INGREDIENTEN

-Pistolet, -Zongedroogde tomaat (niet gemarineerd), -Pesto (zonder dierlijke producten, die van mij is van de Albert Heijn), -Olijfolie, -Rucola

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2016
  • Italiaans
  •  0-10 min.

vegan brownies met ganache

Veganistische brownies zonder vetstof met een overheerlijk ganachelaagje.

INGREDIENTEN

Heel klein130 g volkoren speltmeel, 45 g cacao (evt. raw), 2,5 tl bakpoeder, snufje zout, 60 g bruine basterdsuiker of agave- rijst- of maple sirop, 220 g appelmoes (gebruik zelf compote uit de tuin, maar moes kan ook), 0.5 vanillestokje (merg) of 1 tl vanille essence, evt. 10 g geraspte kokos en/of gehakte noten naar smaken., , Voor de ganache:, 140 g pure chocolade (gebruik zelf 76% cacao), 75 ml soyaroom, cashewroom of kokosmelk, 0.5 tl kaneel, heel klein snufje rode peperpoeder, voor de zoetekauwen evt. een eetlepel maplesirop, , evt. geraspte kokos of vers gemalen kaneel ter garnering, , , ,

  • Vegetarisch
  •  
  • Geplaatst op12-02-2014
  • Vegetarisch
  •  
  • Eigen recept

Raw Vegan Aardbeien Smoothie

Een heerlijke zoete smoothie als ontbijt of tussendoortje.

INGREDIENTEN

2 ons aardbeien, 1 medium banaan, 50 gram blauwe bessen, Optioneel:, 1 eetl. Chia zaad

  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-10-2014
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Vegan hamburger met biet en bacon!

Zo gaaf! Ik vond ook bacon gemaakt van zeewier! Dit is dus echt zeewier, en als je het bakt wordt het groen en knapperig en smaakt naar bacon! Dit recept moest ik natuurlijk proberen:)

INGREDIENTEN

- Glutenvrij broodjes, - Spinazie, - Bietenburger, - Advocado, - I sea bacon,

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-03-2017
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Ve­gan mez­ze­lu­ne met to­ma­ten en ro­mi­ge spi­na­zie­saus

Deze vegan pasta is gevuld met een heerlijk romige saus.

INGREDIENTEN

1 teen knoflook, 1 takje rozemarijn, 1 el olijfolie mild, 200 g verse spinazie, 125 ml Oatly cuisine bio (plantaardige haverroom), 250 g Mezzelune ceci e lenticchie vegan, 200 g gekleurde snoeptomaatjes, ½ citroen

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Macacchino (vegan hot chocolate)

Heerlijke plantaardige warme chocolade met superfoods! verwarmend, verantwoord en ontspannend.

INGREDIENTEN

1 beker warme sojamelk, amandelmelk of andere plantaardige melkdrank naar keuze., 1 el rauwe cacao poeder, 1 tl maca, 1 tl suiker of andere zoeter, , optioneel een snufje van:, kaneel, vanille, peper.

  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-03-2014
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Vegan seaweed salad

Delicious recipe and easy to make!

INGREDIENTEN

€ 50g I sea pasta, € 40g arugula, € 100g pomegrenate seeds, € 50g brown almonds, € 1 spring onions, € Pepper and salt, € 4 spoons extra vierge olive oil, € 3 spoon lemon juice,

  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-03-2017
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
Nieuwste vegan recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top