1. Home
  2. Recepten
  3. Uiensoep Kastanjechampignons S

Uiensoep kastanjechampignons s recepten (7)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Uiensoep met kastanjechampignons

Dit recept is gemaakt op basis van mijn eerdere recept van uiensoep. Ik was benieuwd of kastanjechampignons een meerwaarde aan de soep geven en...dat is gelukt. De soep is heerlijk en makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

2 Grote uien 1/2 Bakje kastanjechampignons 1 Liter water 2 Runderbouillontabletten of Groentebouilontabletten Ca. 50 gr. boter 1 Laurierblaadje Wat verse of gedroogde kruiden Stokbroodje Geraspte kaas

Bereidingswijze

Pel de uien en snij deze in ringen. Smelt wat boter in de pan en bak de uien op hoog vuur al roerende wat aan. Zet het vuur lager, voeg het laurierblaadje toe en laat de uien in ca. 45 minuten zacht en gaar worden. Borstel intussen de champignons schoon, snijd ze in plakjes en bak ze in de Koekenpan tot ze zacht zijn en zet het vuur uit. Verwarm de oven op 180 graden, snij het stokbrood in stukjes en bestrooi ze met geraspte kaas. Als de uien zacht en gaar zijn voeg je 1 liter water toe met de bouillontabletten. Breng de soep aan de kook, voeg de champignons toe en laat de soep 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg er naar smaak nog wat kruiden aan toe. Leg ondertussen de stukjes stokbrood in de oven en verwarm deze totdat de kaas gesmolten is. Verwijder het laurierblaadje en verdeel de soep over de soepkommen. Leg in elke gevulde soepkom een stukje stokbrood.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-06-2018
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Uiensoep met paddestoelen

Uiensoep met diverse soorten paddestoelen

INGREDIENTEN

4 grote uien, 300 g paddestoelen (champignons, kastanjechampignons, oesterzwammen, shii-take), 1 el citroensap, 40 g boter, (versgemalen) peper, 1 tl Italiaanse keukenkruiden, 9 dl bouillon, 1 dl droge sherry, versgeknipte bieslook (of basilicumblaadjes)

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-09-1999
  •  
  •  10-20 min.

Uiensoep Met Gemengde Paddestoelen

Uiensoep met gemengde paddestoelen!

INGREDIENTEN

Zie onder!

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Uiensoep met gemengde paddestoelen

INGREDIENTEN

, * 3 grote uien, * 250 gram paddestoelen, * 1 eetlepel citroensap, * 40 gram boter, * peper, * 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden, * 1 liter bouillon, * bieslook of basilicum

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-05-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Romige kip champignonschotel

Had dit recept al eens geprobeert met uiensoep, maar deze variant is ook heel lekker snel en makkelijk.

INGREDIENTEN

500 gr kipfilet, 1 doosje kastanjechampignons, 1 zakje champignonssoep, 1 ui, 200 ml room, 200 ml creme fraiche, 200 ml magere melk, 4 takjes peterselie, gemalen peper, zout. (eventueel knoflook voor de liefhebber)

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-09-2008
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gepofte aardappelen met gebakken champignons

Hoort bij de Uiensoep met salie en kaaswafeltjes

INGREDIENTEN

- 8 vastkokende aardappelen bio van ca. 150 g − 4 eetlepels olijfolie bio − 1 ui bio, gesnipperd − 1 teen knoflook bio, fijngehakt − 500 g kastanjechampignons of gewone champignons − sap van ½ citroen − 2 eetlepels gedroogde oregano, bio − 200 g jongbelegen kaas bio, grof geraspt

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-12-2012
  •  
  •  60-120 min.

Wentelteefjes met paddestoelenragout

Energiewaarde: 680 kcal Vet: 45 gram, waarvan verzadigd 24 gram Koolhydraten: 38 gram Eiwit: 28 gram

INGREDIENTEN

, 8 sneetjes grof bruinbrood (meergranen-, volkorenof waldkornbrood), 4 eieren, losgeklopt, 150 milliliter melk, 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden, 150 gram gemengde paddenstoelen (oesterzwammen, kastanjechampignons), 2 eetlepels olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 1 eetlepel bloem, 200 milliliter kookroom, 1 theelepel maizena, 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn of tijm, 75 gram boter, 150 gram mozzarella, ,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2014
  • Nederlands
  •  20-30 min.
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top