1. Home
  2. Recepten
  3. Tjauw

Tjauw recepten (6) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Tjauw min

Chinese mie met groenten.Vegatarisch recept. Heerlijk van smaak.

INGREDIENTEN

1pond paksoi,1bosje lente uitjes,2ons tauge,1pak chinese mie heel fijn,3eetl.oestersaus en 1 eetl bruine suiker,licht soya saus en dark soyasaus.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-05-2002
  • Chinees
  •  10-20 min.

Tjauw min

INGREDIENTEN

750 gr.mie, 3 kippepoten, 500gr kipfile mag minder, 4 teentjes knoflook, 50 gr fijne tauge, 1 bos kaisoi/paksoi, 1 stuk zandpeen ? 5 cm, 1 stukje gember 2/5 cm, 2 verse kippen fatsjongs, bos uitjes met loof, 1 ui, cognac, oestersaus of ketjap (Chinese), 1/2 theelepel chinese poeder (all spieces)ketjap, kippebouillon blok, olie,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-04-2004
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Tjauw Min (Surinaams-Chinees vermicelligerecht)

Tjauw Min (Surinaams-Chinees vermicelligerecht)

INGREDIENTEN

750 gram chinese vermicelli, 3 kippebouten, 250 gram varkensfricandeau, 6 theelepels gemalen knoflook, 100 gram fijne tauge, ? bos kaisoi, 1 ui, 2 fa tsjongs (chinese worstjes), 2 eetlepels fijngesneden sjalotjes, 2 eetlepels cognac, 1 afgestreken theelepel spice powder, 1 theelepel ve-tsin, 6 eetlepels (olijf) olie, 1 kopje soja saus, 1 theelepel gember (gemalen)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-07-2001
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

easy tjauw min

Dit is een snel en makkelijk tjauw min recept, de smaak is er echter niet minder om.

INGREDIENTEN

300 gram fijngesneden kipfilet., 1 pak eiermie, 1 paksoi, 1 bos lente-ui, 4 tenen knoflook, 1 grote ui, 1 rode paprika, 1 stronk broccoli in roosjes, beetgaar., 200 gram tauge, de fijne variant., 1 flesje sesamolie, 3 eetlepels oestersaus (lee kum kee), 5 eetlepels hoi sin sauce ( lee kum kee), 3 eetlepels plumsauce- pruimensaus (lee kum kee), 2 lepels char siu poeder, aromat, ve-tsin, witte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2010
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chow mein

TJAUW MIN (chinese bami)Jean bedankt voor dit recept, wordt weer smullen hoor.

INGREDIENTEN

500 gr. chinese eier mie, 2 x 4 e.l. olie., 300 gr. prei in stukjes, 8 in dunne ringen gesneden sjalotten., 4 a 5 ons mager varkens vlees in dunne plakjes (niet te klein snijden hoor), 12 gedroogde chinese champignons ( 30 min. weken in lauw water en dan halveren)., 4 e.l. rijstwijn, 1 a 2 d.l. kippenbouilon, 4 e.l. oestersaus, 4 e.l. light (imperiaal)sojasaus, snufje vetsin, snufje suiker, mespuntje vijfkruiden poeder., 4 t.l. maizena., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-12-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chinese Witte Vermicellisoep

INGREDIENTEN

Een en een half (1?) liter water, , Een kilo kippenvlees, , Een eetlepel "Minced Ginger & Shallot", , Een gezouten amsoi bal (Tjien Tjoi): dit wassen en in stukjes snijden en deze ca. 5 min laten ontzouten in water., , Een stukje Chinese sinaasappelschil (Copie): ca. 15 min in water laten weken en als het zacht geworden is het binnenste gedeelte wegkrabben., , Drie stuks Chinese gedroogde pruimen (Foeng Tjauw), , Twee stuks gedroogde Chinese inktvis, , Een pak witte Chinese vermicelli ( merk: Longkou ; 100 gr.): ca 20 min inweken in water en vervolgens met een schaar in stukjes snijden., , Vijf takjes sjalot in stukjes gesneden, , Twee theelepels Chicken Powder, , Een halve theelepel Adjee smaakpoeder, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-04-2002
  • Surinaams
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top