1. Home
  2. Recepten
  3. Tabasco

Tabasco recepten (3.963) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Spezzatino alla panne - romige varkenshaas in cognacsaus

Een familierecept van chefkok Gaetano Sergio wat hij van zijn oma kreeg. Heerlijke stukjes varkenshaas in een overheerlijke romige saus met groenten en cognac.

INGREDIENTEN

2 uien -1 rode paprika - 400 gr champignons - 2 takjes peterselie - ± 500 gr varkenshaas - peper, zout - 4 el olijfolie - 1/2 dl cognac of vieux - 1/4 ltr slagroom - 1 el tomatenpuree

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ribeye met tabasco

De tabasco vult de rijke smaak aan van de ribeye.

INGREDIENTEN

*1 ribeye van 4 cm dik (ca. 450 gram) *tabasco *gekneusde zwarte peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-03-2007
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Biefburger met tabasco.

INGREDIENTEN

4 biefburgers (diepvries), 1 theel. paprikapoeder, 50 g boter of margarine, 1 tomaat, 1 eetl. tomatenketchup, tabasco, 1 takje peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-03-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Tabasco Kip

INGREDIENTEN

1 ma?skip van ongeveer 1? kilogram, rum, Tabasco, Worcestershire sauce, 6 eetlepels olie, 1 blik ananas, peper, zout, cayennepeper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2001
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tabasco kip

Eenvoudig te bereiden, pittig-zoete kip

INGREDIENTEN

Een maiskip van ca. 1? kilo, 6 eetlepels olijfolie, 1 blikje ananaspartjes,1 glaasje rum, 10 druppels tabasco, flinke scheut worcestershiresaus, wat cayennepeper naar smaak, zout, versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-03-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kip tabasco

EEN PITTIG KIPPETJE!

INGREDIENTEN

MAISKIP VAN 1.5KG==RUM==TABASCO==WORCESTERSHIRE SAUS==6EL.OLIE=1BLIK ANANAS==PEPER EN ZOUT

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-10-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Balinese kipschotel uit de oven

Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af!

INGREDIENTEN

8-12 kipdelen (poten, drumsticks, dijen, karbonades), 50 ml zoete sojasaus, 40 ml sojasaus, 100 gr honing, ½ bolletje knoflook (fijn), 1 e Tabasco, ½ e anijspoeder, 2 cm verse gember (geraspt), 3 e Chinese rijstazijn, 1 e kerriepoeder, 1 e kaneel, 1 e zoete paprikapoeder, 100 ml gezeefde tomaten

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-05-2013
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel met doperwten, romige champignons en brie

Een lekkere en gemakkelijke ovenschotel bestaande uit doperwten, romige champignons, aardappelplakjes en brie. Bij deze schotel werd ik geinspireerd door een smulwebrecept. Je kunt natuurlijk ook diepvrieserwtjes gebruiken dat is nog lekkerder.

INGREDIENTEN

300 gram diepvries doperwten of 1 klein potje doperwten - 250 gram kastanjechampignons - 2 eetl. (olijf)olie - 1 kleine ui - 1 teentje knoflook - 1 dl room - 1/2 dl droge witte wijn - peper, zout, tabasco - 125 gram brie - plm. 400 gram voorgekookte aardappelschijfjes - gehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2003
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Avocado met Hollandse garnalen en Tabasco

Geef je gerechten wat pit met Tabasco! Deze saus zorgt dat ieder gerecht bomvol smaak zit.

INGREDIENTEN

2 avocado's, 150 gr Hollandse garnaaltjes, 3 el crème fraîche, 1 lente-ui, enkele sprietjes bieslook, limoensap en -rasp naar smaak, teentje knoflook, Tabasco Red Pepper Sauce, Zout

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-11-2017
  • Wereld Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Bloody Mary met Tabasco

Dit drankje is niet af zonder een paar druppels Tabasco Red Pepper Sauce!

INGREDIENTEN

6 cl tomatensap, 2 cl vodka, 1/2 tl Tabasco Red Pepper Sauce, 1 tl Worcestershire sauce, Een beetje sap van een limoen, 2 stengels bleekselderij of een schijfje limoen, Ijsblokjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-12-2017
  • Wereld
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Gamba`s met tabasco en knoflook

Gebakken gamba`s, gemarineerd in knoflook en tabasco, afgeblust met slagroom.

INGREDIENTEN

- 500 gram gepelde gamba`s, - 3 teentjes knoflook, - tabasco, - 4 lente-uitjes, - verse peterselie, - 1 limoen, - peper,zout, - slagroom, - olijfolie,

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-03-2009
  • Internationaal Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Chocolade lavacake met Tabasco

Het pittige van de Tabasco sauce geeft een kick aan dit dessert. Verras je gasten met deze geweldige smaakcombinatie. 

INGREDIENTEN

227 g extra pure chocolade, in blokjes, 220 g ongezouten boter, 4 eieren, 100 g suiker, 15 ml (1 el) TABASCO® Habanero Sauce, 60 g ongebleekte bloem, 2,5 g nootmuskaat, 1,25 g kaneel, Mespuntje zout, 45 g poedersuiker, gezeefd voor afwerking, , Garnering van jalapeñopepers:, 8 rode en groene jalapeñopepers, 237 ml gedistilleerde azijn, 355 ml water, verdeeld in porties, 2 kaneelstokjes, 6 kruidnagels, 2,5 g nootmuskaat, 200 g suiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-12-2017
  • Wereld Nagerecht
  •  30-60 min.

Gehaktballen, tomatensaus, tabasco, roerei

Variatie met gehakt

INGREDIENTEN

600 g. lamsgehakt, boter, peper en zout, 1 tl. komijnpoeder, 4 dl. passata (gezeefde tomaten), tabasco, worcestersaus, 5 eieren, scheut room, brood.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-11-2004
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tapa : oesters met limoensap en tabasco

"Ostras picantes con lima y tabasco"

INGREDIENTEN

12 grote verse oesters - tabasco - sap van 4 limoenen - versgemalen zwarte peper - partjes limoen om erbij te serveren.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-10-2000
  • Spaans
  •  10-20 min.

Room-Avocadosoep met tabasco en koriander

Echt zo?n heerlijk zomers soepje. Als de avocado?s ook niet te duur zijn. Makkelijk te maken en aparte smaak.

INGREDIENTEN

1/2 liter kippenbouillon van 1 tablet 2 avocado?s, 2 el gesnipperde koriander, 2 el gesnipperde peterselie, zout, tabasco, ? liter slagroom,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-07-2005
  • Frans
  •  20-30 min.

oesters met limoen en tabasco

INGREDIENTEN

12 grote verse oesters, tabasco, sap van 4 limoenen, versgemalen zwarte peper

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-12-1999
  • Spaans Tussengerecht
  •  0-10 min.

Oesters met limoen en tabasco

TAPA

INGREDIENTEN

12 grote verse oesters, tabasco, sap van 4 limoenen, versgemalen zwarte peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-04-2000
  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Oesters met Tabasco saus

Oesters hebben zo'n verfijnde smaak dat ze weinig bereiding nodig hebben. Eet ze met een lekkere dressing, zoals deze van Tabasco saus. Heerlijk als amuse om het kerstdiner mee te beginnen of met oud en nieuw!

INGREDIENTEN

12 verse oesters, gecrushed ijs, Tabasco saus, Citroen schijfjes

  •  Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-12-2017
  • Wereld Amuse
  •  30-60 min.

Gehaktballen met tomatensaus, tabasco en roerei

Een pittige snelle warme hap

INGREDIENTEN

-600 g varkensgehakt, -boter, -peper en zout, -1 th lepel komijnpoeder, -4 dl passata, -tabasco, -worcestersaus, -5 eieren, -scheut room, -brood, , , , , , , , , ., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gehaktballen met tomatensaus, tabasco en roerei

Pittig en erg lekker recept

INGREDIENTEN

-600 g varkensgehakt, -boter, -peper en zout, -1 th lepel komijnpoeder, -4 dl passata, -tabasco, -worcestersaus, -5 eieren, -scheut room, -brood, , , , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-05-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Oesters met limoen en tabasco

Pittig voorgerecht

INGREDIENTEN

-12 grote oesters, -tabasco, -sap van 4 limoenen, -versgemalen zwarte peper

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-01-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Avocadobavarois en garnalentartaar als amuse of voorafje.

Deze amusehapjes van avocadomousse met garnalenroom doen niet onder voor die in een restaurant! Serveer ze bij het aperitief of amuse of in een glaasje als voorgerecht

INGREDIENTEN

2 avocado`s, Sap van 1 citroen, Tabasco, Zout en peper, 120 g verse room, 6 gekookte garnalen, Zalmeitjes,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2011
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Hartige taart met prei, uien, ham en kaas voor de makkelijke

Uitstekend gerecht voor de zaterdag of ook inzetbaar voor lunch, brunch of een feestje. Ik heb het niet zelf bedacht maar is al jaren lang `in de familie` en altijd een succes.

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvries bladerdeeg, 3 middelgrote preien, 2 grote uien, 3 ons gekookte ham in blokjes gesneden, 3 eieren, Scheut (kook) room, Tabasco, 1 zakje oude geraspte kaas (ca. 125 gram), Handje paneermeel, Gedroogde Provençaalse kruiden, Zout peper, Heel klein beetje roomboter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2012
  • Europees
  •  30-60 min.

Tapas van eieren

In het zuiden van Spanje zou het aanbod in een tapasbar als onvolledig worden beschouwd zonder deze Duivelse eieren en ook garneren met een opgerolde ansjovisfilet

INGREDIENTEN

8 grote eieren 2 hele pimiento?s (zoete rode paprika?s) uit blik of pot, 8 groene olijven, 5 el mayonaise, 8 druppels tabasco, Flinke mespunt cayennepeper, Zout en peper, Paprikapoeder, voor het bestruiven, Sprietjes verse dille ter garnering,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-2005
  • Spaans
  •  20-30 min.

fajitas

Lekker mexicaans, malse kip/biefstuk, salsa, quacamole, room: wrappen in een fajita

INGREDIENTEN

2 rode paprika's, 2 groene paprika's, 5uien, 200 gr. kipfilet, 200 gr. biefstuk (kan ook met 400 gr. van een van de twee), sour cream, 1 avocado, citroensap, fajita of tacokruiden, olijfolie(nog lekkerder is olie met rode peper erin), tabasco, zakje geraspte kaas, 600 gr. tomaten, 3-4 lenteuitjes, 16 kleine flour torilla's (fiesta), peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-08-2001
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pittig gevulde super romige champignonsoep met een twist

Door het pokkeweer van de afgelopen periode word ik een beetje moe van het overal zien van die zomersalades. Niemand hier heeft er nog trek in want het lijkt er inmiddels wel op dat je in Nederland 365 dagen per jaar moet stoken en een paraplu bij je moet hebben. Aangezien het wel herfst lijkt kwam ik op het idee zelf een heerlijke champignonsoep te maken. Nou lekker was hij, smullen maar !

INGREDIENTEN

250 gr champignons (bakje AH), 1 ui, 2 teentjes knoflook, Bosje verse peterselie, Handje bieslook, 2 plakjes ham, zwarte peper uit de molen, zout, 50 gr roomboter, 50 gr bloem, Halfvolle melk, 1 ½ el creme fraiche, Water en 2 runderbouillon tabletten, Scheutje tabasco

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-07-2012
  • Frans
  •  20-30 min.

Gehaktballen gevuld met (room) kaas en prei

Denk aan de rusttijd van 1 uur! (de kaas moet koud zijn voordat de gehaktballen gebakken worden omdat de kaas er anders uit loopt!)Ik heb de gehaktballen afgelopen week (okt. 2011) weer eens gemaakt(ook voor een foto). Het recept aangepast door mosterd door het gehakt te mengen en de vulling wat pittiger te maken door belegen kaas te gebruiken en de vulling te kruiden met wat zout, tabasco en paprikapoeder. Zo smaakt de gehaktbal nog beter! Een volgende keer heb ik roomkaas met knoflook en kruiden gebruikt. Nog lekkerder! I.p.v. prei zijn kleine stukjes gedroogde tomaat ook erg lekker. Veel variaties denkbaar met deze lekkere bal. Op verzoek van mijn nichtjes maar weer de ballen gemaakt. Weer aan het variëren geslagen. Dit keer (15/11`11) fijngesneden prei met geperst teentje knoflook even in de olie gesmoord. Daarna door de kruidenkaas met 2 eetlepels geraspte oude kaas. Vulling nog weer lekkerder. Hoe gaat het verder met deze bal?

INGREDIENTEN

Voor het gehakt:, 500 gram half om half gehakt of rundergehakt - 1 ei - 2 afgestreken eetlepels paneermeel - nootmuskaat, peper en zout naar smaak - 1 afgestreken eetlepel pittige mosterd, Voor de vulling:, 50 gram (jong) belegen kaas in piepkleine blokjes - 50 gram gewassen en heel fijn gesneden prei (witte of lichtgroene gedeelte )-, 50 gram verse zachte roomkaas - wat zout naar smaak - paar druppels tabasco en 1 afgestreken theelepel pittige paprikapoeder -, Om te paneren:, 1 ei -, 4 flinke eetlepels paneermeel (ook lekker om hier wat geraspte Parmezaanse kaas door te mengen), Om te bakken:, 3 eetlepels (zonnebloem)-olie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Verrukkelijke stoofpot van rundvlees, bospaddenstoelen en rode wijn

We kregen gasten en ik wilde een stoofschotel die ik tevoren kon bereiden. Het recept ontstond tijdens het koken. Het werd heerlijk zacht rundvlees in een rode-wijn/paprikasaus met diverse paddestoelen. Extra lekker omdat hij al een dag tevoren gemaakt was.

INGREDIENTEN

1 kilo rundvlees (liefst sucadelappen) -, 3 grote uien -, 2 teentjes knoflook -, 4 eetlepels olie -, 4 eetlepels boter -, 1/2 liter rode wijn -, peper, zout -, 1 afgestreken eetlepel bloem -, 2 laurierblaadjes -, 1 eetlepel gedroogde tijm of takjes verse tijm -, 1 flinke eetlepel paprikapoeder (edelsüsz) -, 2 theelepels paprikapoeder (scherp) -, 1 eetlepel gedroogde paddenstoelen -, 1 paddenstoelenbouillontablet of runderbouillontablet, 250 gram gemengde paddenstoelen of kastanjechampignons -, paar druppels tabasco -, peterselie om te garneren

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-12-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

originele buffaloo chicken wings

Heerlijke originele Amerikaanse Chicken Wings. Klein beetje bewerkelijker dan de "gewone" Chicken Wings maar je eet je vingers er bijna bij op!

INGREDIENTEN

Circa 16 vlezige kippenvleugels, 4 eetlepels boter., 3 eetlepels Dijon mosterd., 1 theelepel tabasco., 25 centiliter kippenbouillon., 1 eetlepel Worcestersaus., circa 50 gram paneermeel, peper, zout, paprika en komijn.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-03-2000
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pittige Spaanse canneloni

We hadden een aantal weken terug logé die vertelde van de super lekkere canneloni die hij altijd at als voorgerecht toen zijn vrouw en hij nog op vakangie gingen naar Spanje. Ik heb op zijn aanwijzingen geprobeerd deze canneloni na te maken. Hij vond het er precies op lijken en vond het heerlijk. In de canneloni heb ik naast het gehakt ook chorizo en gerookt paprikapoeder verwerkt. De saus bestaat uit een tomaten-paprikasaus en om het geheel af te maken een bechamelsaus met manchego-kaas. NB Gebruik in plaats van canneloni's eens verse lasagnevellen uit het koelvak. Minder werk en veel sneller klaar !

INGREDIENTEN

8 pijpjes canneloni of 8 verse lasagnevellen, 300 gram rundergehakt, 100 gram chorizo in kleine stukjes gesneden, 1 eetlepel olijfolie, 1 middelgrote ui (gesnipperd), 2 teentjes knoflook (gesnipperd), peper, zout, 1/2 theelepel cayennepeper, 1/2 theelepel (gerookt) paprikapoeder of paprikapoeder mild, paar druppels tabasco, 2 theelepels oregano gedroogd, eventueel een scheutje rode wijn (ik had een restje), 1 losgeklopt ei, Saus:, 2 gegrilde paprika's (uit een pot - goed uitgelekt en in kleine stukjes gesneden), 1/2 blikje tomatenblokjes, 1 sjalotje (gesnipperd), 1 teentje knoflook (gesnipperd), peper, zout, paprikapoeder, Bechamelaus:, 20 gram boter, 20 gram bloem, plm. 1 dl melk, peper, zout, nootmuskaat, plm. 50 gram geraspte (Manchego) kaas of belegen kaas,  

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2014
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pasta Ovenschotel

Gemakkelijke pasta ovenschotel

INGREDIENTEN

Olie, 500 gram pasta (bijvoorbeeld fusilli), 350 gram gehakt, 200 gram spekjes, 2 rode paprika`s, 2 courgette`s, 1 ui, 2 teentjes knoflook, peper, bruschetta, italiaanse kruiden, paprikapoeder, ketjap manis, tabasco, zakje geraspte jonge kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-04-2012
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Romige kaas-uiensoep

Een super lekker soepje. Snel klaar! Nog lekkerder dus! Heerlijk met een snee boerenbruinbrood of stokbrood. Lekker bij de lunch of als voorgerecht.

INGREDIENTEN

3 uien - 1 teentje knoflook - 40 gr boter - 35 gr bloem - 3/4 ltr ( groenten ) bouillon van tablet - 100 gr geraspte belegen Goudse kaas - 2-3 el slagroom - 1 el fijngesneden bieslook of groen van een lente-uitje - zout, peper, nootmuskaat - eventueel een scheutje tabasco

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-07-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Portugese gamba`s in een tomaten-knoflooksaus

Een gerecht om je vingers bij af te likken. De saus kun je natuurlijk ook serveren bij gewone garnalen of een lekker stukje gebakken kabeljauw.

INGREDIENTEN

20 gamba`s of grote garnalen - 3 sjalotjes of kleine uitjes - 2 teentjes knoflook - 2 rijpe trostomaten - 1 klein blikje tomatenpuree - 1 dl witte wijn - versgemalen peper, zout - snufje suiker - basilicum of peterselie - 2 el olijfolie - paar druppels tabasco

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-07-2004
  • Portugees Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Bladerdeeghapjes met pittige kipvulling

Heerlijke pittige bladerdeeghapjes. Gevuld met puur kippenvlees en kruiden.

INGREDIENTEN

2 grote kipfilets - 1 ui 1 teentje knoflook - enkele druppels tabasco of chilisaus - 1 ei - 2 eetl gehakte peterselie - 15 plakjes bladerdeeg - 1 eidooier - 2 eetl sesamzaadjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-02-2010
  • Balkan
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kipfilet met spinazie-mozzarella vulling

De kipfilets krijgen een lichte paneerlaag waardoor de vulling goed in de kipfilets blijft zitten. Door de kipfilet snel rondom bruin te bakken en daarna in een voorverwarmde oven verder te garen blijven ze heel erg sappig. Terwijl de kip in de oven staat heb je je handen vrij voor de andere gerechten. Ik heb dit gemaakt voor een familiediner en het viel bij allemaal heel erg in de smaak.

INGREDIENTEN

4 halve wat dikkere kipfilets -, 300 gram spinazie (ik heb diepvries bladspinazie gebruikt: zak van Bonduelle) -, peper, zout -, tabasco -, 1 bol (buffel) - mozzarella -, 4 gedroogde tomaten (op olie) -, 1 groot ei (los geklopt) -, bloem -, paneermeel -, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Smullen: Mexicaanse tortilla lasagne

Yummie, yammie wat was dit lekker! Er waren tortillas over van de wraps die op moesten dus wat doe je er dan mee? Yes een tortilla taart bouwen! In die zakken zitten 8 tortillas en je hebt er minimaal 6 nodig. Dit is op zich een erg eenvoudig recept, snel te maken, maar oh zo lekker! Binnen een uur staat deze schotel dampend op de tafel. Het is zo op want iedereen smult er van, ook de kleine smullertjes.

INGREDIENTEN

400 gr gehakt HOH, 1 ui, 1 rode paprika, 2 teentjes knoflook, 1 blik mais, 1 blik kidneybonen, 1 blik tomatenblokjes, 1 zak tortillas, 150 gr roomkaas (bakje Bressot met peper en paprika), 300 ml magere bio yoghurt, Chilipoeder, Paprikapoeder zoet, Paprikapoeder heet (pikant), Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Tabasco, Olijfolie, 1 zakje geraspte belegen of oude kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2014
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

patatas bravas

Eindelijk, de enige echte ware gevonden zoals ik het steeds al op restaurant heb gegeten!!!!!!!!!!!!!!!!!!

INGREDIENTEN

Ongeschilde aardappelen, zout, olijfolie, voor de saus: 1 ui, 2-3 tenen look, olijfolie, 2 koffielepels paprikapoeder, 1/2 l tomatenpassato, 1 koffielepel piri-piri (= een portugese variant van tabasco of harissa; je kan deze twee ook gebruiken maar pas de hoeveelheid aan), een snuif zout, snuif suiker en 1 laurierblad, 1 rode paprika, , Eventueel een glas witte wijn en een snuif peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-08-2001
  • Spaans
  •  30-60 min.

Geurige specerijen gehaktballen met zoetzure saus

Gehaktballen op deze manier garen geeft weer een andere smaak dan als wanneer gehaktballen eerst vooraf bruin gebakken worden.

INGREDIENTEN

VOOR GEHAKTBALLEN: , 500 g rundergehakt, 1 kleine geraspt ui, 1 t zout, 1/4 t zwarte peper, mespunt nootmuskaat, 1/2 t korianderpoeder, 1/2 e Worcestersaus, 1/2 e witte suiker, 3-4 cream crackers, verkruimeld in keukenmachine en erna tot een papje gemaakt van melk of karnemelk (de crackers geven een iets andere smaak dan broodkruim), 1 ei, bloem voor om gehaktballen, , 1. Meng alle ingrediënten en draai er balletjes van. (8), 2. Laat balletjes opstijven in koelkast.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-04-2012
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tapas: Patatas Bravas (Aardappelen in pittige saus)

Tapas

INGREDIENTEN

2 middelgrote, vastkokende aardappelen, 1 ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 3 tomaten, in zeer kleine blokjes gesneden, 1 eetlepel tomatenpuree, 1/2 kopje droge witte wijn, 2 eetlepels water, fijngehakte peterselie, 1/2 theelepel chilipeper, tabasco, 1 laurierblaadje, olijfolie, suiker, zout en versgemalen zwarte peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-05-2005
  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

ONWEERSTAANBARE tonijnsalade , zo gemaakt !

Een OVERHEERLIJKE tonijnsalade !! Mijn gezin vindt dit ZO LEKKER , dat ik het van hun op Smulweb moest zetten , vandaar . Je kunt het op een lekker broodje serveren als lunch maar ook voor een feestje is het zeer geschikt.

INGREDIENTEN

2 blikjes tonijn naturel, 1 ( rode ) ui, aantal augurken zoetzuur, 1/2 rode paprika, 1 zoetzure appel, aantal druppels tabasco, wat citroensap, wat halfvolle mayonaise, beetje mosterd

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-08-2013
  •  
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top