1. Home
  2. Recepten
  3. Surinaamse Balletjes

Surinaamse balletjes recepten (41)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Roti met kip, aardappelen, kousenband en ei

Het zoveelste roti-recept op het smulweb, maar deze is zo lekker!

INGREDIENTEN

Voor de roti: 500 gr. zelfrijzend bakmeel, 300 ml. water, 150 gr. gele spliterwten, 1 eetl. gemalen komijnzaad, 2 tn. uitgeknepen knoflook, 100 ml. olie, zout en peper. voor de rotimix: 350 ml (= ong. 2 kopjes) water, 2 tn. uitgeknepen knoflook (te vervangen door een theel. uienpoeder), een fijngesneden kleine ui, een half rood pepertje of 1 gedroogd pepertje, 2 eetl. olie, 2 eetl. kerrie (dit luistert nauw, het moet speciale Surinaamse zijn, ik gebruik 'Nandan Massala'), 1 theel. vetsin, 2 bouillonblokjes, 1 klein blikje tomatenpuree, 6 middelgrote geschilde aardappelen, 1 dubbele kipfilet in blokjes, 3 hardgekookte eieren, 250 gr. kousenband of dunne spercieboontjes in kleine stukjes gesneden of geknipt.

Voorbereiding

Spoel de erwten af en zet ze op met zoveel water dat ze onder staan. Kook de erwten halfgaar in ongeveer 20 minuten. Laat ze uitlekken in een vergiet of zeef en maal ze fijn in de keukenmachine. Doe de gepureerde erwten in een schaaltje en voeg komijn, knoflook (/ui), peper en zout toe, meng het goed door elkaar. De roti: Doe het bakmeel met het water in een kom en kneed dit tot een zacht deeg dat niet meer aan je handen plakt -voeg evt. nog wat meel of water toe-. Maak van het deeg balletjes van zo?n 5 cm. groot. Bestuif je schone aanrecht met bloem en pak een balletje. Druk met je duim een kuiltje in het deegballetje en doe hierin een volle eetlepel van de afgekoelde erwtenpuree. Vouw dan het balletje in een draaiende beweging dicht. Herhaal dit met de andere balletjes. Rol ze met de deegroller uit tot flinke maar niet al te dunne pannekoeken. Stapel ze op met wat bakpapier ertussen zodat ze niet aan mekaar plakken. voor de mix: Snij de aardappelen kleiner; verdeel ze in zes stukjes per aardappel en kook ze bijna gaar, giet ze af. Kook de kousenband of boontjes ongeveer 15 minuten en giet af. Kook de eieren hard en pel ze. Bak de kipstukjes lichtbruin maar nog net niet gaar.

Bereidingswijze

De roti: Verhit een grote koekenpan zonder olie, leg de roti in de pan en kwast ondertussen de bovenkant in met olie. Draai de roti dan direct om en smeer de andere kant in. Bak de roti aan beide zijden goudgeel tot ze even bol gaat staan, net als een pannekoek. In totaal is de baktijd per roti ongeveer 5 minuten. De mix: Snij of knip het pepertje fijn en was hierna goed je handen. Fruit ui, peper en evt. knoflook in 2 eetl. olie. Voeg de tomatenpuree en het kerriepoeder toe, doe er de vetsin en het water bij, verkruimel de bouillonblokjes hierover. Laat dit even zachtjes koken en doe de aardappelen, kip- en groentenstukjes erbij. Warm tot slot de hele of halve eieren mee in de pan.

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-03-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Surinaamse balletjes in pindasaus a la Sandra uit de slowcooker

Heerlijk als hoofdgerecht met patatjes en groenten maar je kunt de balletjes ook wat kleiner draaien en als borrelhapje serveren. Gemaakt in een 3,5 liter Russel & hobbs.

INGREDIENTEN

Benodigdheden balletjes: (gemaakt in een 3,5 liter Russel & Hobbs, voor 4-6 personen), 1 kilo rundergehakt, 2 eieren (losgeklopt), 100 gram panko, 1 ui (heel klein gesnipperd), 2 teentjes knoflook (geperst), 2 eetlepels ketjap medja (manis kan ook), 1 eetlepel kerrie masala poeder, 1 dessertlepel djinten (komijnpoeder), 1 dessertlepel paprikapoeder, 2 eetlepels tomatenketchup, 2 kleine maggiblokjes (verkruimeld), zwarte peper en zout, bloem, , Benodigdheden voor de saus:, , 2 uien (klein gesnipperd), 2 teentjes knoflook (geperst), 5 eetlepels Surinaamse pindakaas, 1 theelepel sambal oelek, 3 eetlepels ketjap medja (manis kan ook), 1 eetlepel Greensweet Stevia brown (of gewone bruine basterdsuiker), 1 eetlepel Greensweet Stevia syrup (of gewone honing), 3 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels balsamicoazijn, 2 klein maggiblokjes (verkruimeld)

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-05-2019
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Surinaamse Roti

Roti gevuld met aardappel voor bij surinaamsvlees en groente.

INGREDIENTEN

500gr zelfrijzend bakmeel, 300ml water, 500gr aardappel,1/2 eetl djinten(komijnpoeder), 2 tl Rani,s knoflook, 100ml olie, zout en peper.

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2000
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Surinaamse erwtensoep

Een heerlijke Creoolse erwtensoep met balletjes van bakbanaan(=tomtom). Zeer de moeite waard om deze variant op onze traditionele erwtensoep eens te proberen.

INGREDIENTEN

, * 150 gr zoutvlees, * 250 gr spliterwten, * 250 gr hamschijf, * 60 gr droge vis, * 6 pimentkorrels, * 1 ui, * 2 liter water, * 1 bouillonblokje, * 3 takjes selderij, * 1 peper, Voor de tomtom:, * 4 groene bananen,

  • Surinaams
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2002
  • Surinaams
  •  30-60 min.

Surinaamse erwtensoep

(Creools gerecht)

INGREDIENTEN

150 gr zoutvlees, 250 gr spliterwten, 250 gr hamschijf, 60 gr droge vis, 6 pimentkorrels, 3 kruidnagels, 1 ui, 2 liter water, 1 bouillonblokje, 3 takjes selderij, 1 fijngesneden Madame Jeanette, , Voor de tomtom:, 4 groene bananen,

  • Surinaams
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-04-2002
  • Surinaams
  •  60-120 min.

Surinaamse pindasoep met tomtom

Pittige, goedgevulde pindasoep met banaanballetjes

INGREDIENTEN

200 gr. zoutvlees1 ui3 eetl. olijfolie200 gr. rundergehakt1 potje, Surinaamse pindakaas2 madame Jeanette pepers2 l. runderbouillon (van bouillonblokjes), 150 gr. tauge 10 takjes koriander, Voor de tomtoms:2 rijpe bananen

  • Surinaams
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-10-2003
  • Surinaams
  •  60-120 min.

roti's

Gevulde Surinaamse pannekoeken

INGREDIENTEN

1 pond zelfrijzend bakmeel, zout, peper, olie, knoflook, massala, boter, 1 pond kousenband, 2 uien, 2 tomaten, 8 stukken kip (en/of 8 eieren) aardappelen.

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-1998
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Surinaamse kip met tomaten

INGREDIENTEN

3 kippebouten (groot), olie, 1 plakje zoutvlees, 2 steeltjes soepselderij, 2 tomaten of 1x blikje tomaten puree, 2 kleine maggiblokjes, kleine eetlepel Zout, Suiker, 3 Lontai balletjes (pimentkorrels), 1 Laurierblad, 1 Ui, 1 teentje knoflook, 1 Madame Jeanette Peper, Water

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-12-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Bregedel - Surinaamse gehaktballetjes

INGREDIENTEN

500 gram rundergehakt * 3 aardappelen, , * 3 teentjes knoflook * peper, , * 1 ui * 1 bouillonblokje, , * 1 theelepel zout * 1 ei, , * 3 eetlepels fijngesneden soepgroenten,

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-10-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gehaktballetjes in Surinaamse saus

Dit maken wij vaak als warm hapje bij een lekker glas bier

INGREDIENTEN

Per kilo gehakt:, , 2 grote bouillonblokjes, 6 uien, 1 potje champignons, 1/2 fles tomatenketchup, 3 eetl. azijn, 2 eetl. suiker, 3 theel. sambal, eventueel bindmiddel

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-02-2011
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Surinaamse Maïzena koekjes van Culinoor

INGREDIENTEN

250 gram maïzena; of 200 gram maïzena en 50 gram custardpoeder, 100 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 125 gram boter, 1 ei, suikermuisjes.

  • Surinaams
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2006
  • Surinaams
  •  20-30 min.
Nieuwste surinaamse balletjes recepten
  • Eigen recept

Overheerlijke Surinaamse Visballetjes

Heerlijk te combineren met rijst en groenten...

INGREDIENTEN

250 gr visfilet, 500 gr aardappelen, 2 eieren, 3 sneetjes brood, 1 takje selderij, kleine ui, 2 teentjes knoflook, halve tl witte peper, zout, zonnebloemolie

  • Surinaams Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-02-2017
  • Surinaams Bijgerecht
  •  20-30 min.

Surinaamse gehaktballen in saus met bami

Dit recept kwam ik op het internet tegen en heb ik aangepast om het nog lekkerder te maken.

INGREDIENTEN

Voor de gehaktballen;, 1 pond gehakt, 2 uien, 150 gram paneermeel, 1 ei, 1 pot bami trafasi waarvan je ongeveer 140 gram nodig hebt. Sommige leveranciers hebben wat grotere potten, maar kan je ca 2 maanden goed houden in de koelkast, (wok)olie, 2 eetlepels bloem, , Voor de saus;, 4 teentjes knoflook, 1 theelepel geraspte gember, 1,5 eetlepel palmsuikersiroop (eventueel kan schenkstroop ook), afhankelijk van voorkeur minimaal 1 theelepels sambal, 2 eetlepels pinda sambel (poeder) of twee eetlepels pindasaus pasta, 1 eetlepen tomatenpuree, 1 pakje kokosmelk 250ml., , Verder 250gr eiernoodles., , Voor de garnering een potje atjar en seroendeng.

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-05-2020
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Surinaamse pindasoep a la Sandra uit de slowcooker

Heerlijk en als de voorbereidingen klaar zijn, heb je er geen omkijken meer naar in de Slowcooker. Ik weet dat er normaal gesproken tomtomom balletjes (balletjes van gekookte bakbananen) in deze soep horen maar ik vind het lekker met ei, taugé en gedroogde uitjes....;-). Ook lekker met sambal indien je het pittiger wilt. 

INGREDIENTEN

Benodigdheden:, , 300 gram Surinaamse pindakaas, 300 gram Calvé pindakaas, 500 gram kipfilet (in reepjes gesneden), 200 gram zoutvlees (eerst 45 minuten voorkoken en afgieten), 500 gram uien (heel klein gesnipperd), 6 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt), 150 ml kokosmelk, 100 ml ketjap manis, 100 ml tomatenketchup, 1 vleestomaat (in blokjes), 2 prei ( in halve maantjes gesneden), 1 madame Jeanette ( in kruidenbol), 1 eetlepel nasikruiden, 10 pimentkorrels (in kruidenbol), 4 laurierblaadjes (in kruidenbol), 2 eetlepels kipbouillonpoeder, 2 liter kokend water, peper en/of zout, , Garnering:, , eieren (hardgekookt), taugé (gewassen), gedroogde uitjes, bladselderij (klein gesneden)

  • Surinaams
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-04-2019
  • Surinaams
  •  > 120 min.

Moksi Alesi uit Suriname

Gemengde Surinaamse rijstschotel met gehaktballetjes. Moksi Alesi is van oudsher slavenvoedsel en betekent letterlijk "gemengde rijst". Het gerecht ontstond toen slaven al hun kliekjes bij elkaar gooiden en daar rijst doorheen deden. Zo werden alle restjes vlees, vis en groenten gebruikt en dat is lekker goedkoop. Of je nu rijk of arm bent, moslim of boeddhist, iedereen maakt het nu op zijn eigen manier. Het gerecht is zeer geschikt voor kinderen. Recept is ook te vinden in het receptenschrift van het boek Wereldeters. No spam (= maak je niet druk) WERELDETERS IS KOOKBOEK VAN HET JAAR 2012 (publieksprijs). http://www.wereldeters.nl

INGREDIENTEN

400 gram gehakt (half-om-half), 1 pakje roze garnalen (125 gram), 2 takjes selderij, fijn gesneden, 600 gram winterpeen of pompoen, 1 rode Spaanse peper, 2 uien, gesnipperd, 1 teen knoflook, geperst, 100 gram paneermeel, ½ theelepel gemberpoeder, ½ eetlepel ketjap manis, 75 gram boter, 1 tablet kippenbouillon, 1 theelepel trassie oedang, 300 gram rijst, 1 ei, 6 dl water, zout en peper

  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2011
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.

Meester Theo`s Maizenakoekjes

Zoals je ze bij iedere Surinaamse toko kunt kopen en zoals ik ze ooit op de basisschool heb leren maken. O zo zoet, en zonder zout of tarwemeel bereid!

INGREDIENTEN

125 g (room)boter * 190 g suiker * 1 pakje vanillesuiker * 2 eieren * 350 g maizenameel (1pak) * suikermuisjes (gekleurd banketstrooisel)

  • Surinaams
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-08-2005
  • Surinaams
  •  20-30 min.

Pindasoep met tomtom

Surinaamse soep met balletjes van bakbanaan

INGREDIENTEN

Kip-filet, zout vlees, bouillonblokjes, peterselie, 1 pot surinaamse pindakaas (faja lobie) 1 à 2 potten gewone pindakaas (met stukjes noot voor een extra bite) bakbananen (drie groene en 3 gele), piment balletjes.

  • Surinaams
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-02-2002
  • Surinaams
  •  30-60 min.

Gommakoekjes / Maïzenakoekjes

Surinaamse koekjes van maizena. Bevat geen meel dus geschikt voor glutenvrij dieet. In Suriname worden ze afwisselend Gommakoekjes of Maïzenakoekjes genoemd.

INGREDIENTEN

400gr Maizena (+ 4 à 5 eetlepels om precies op de juiste dikte te brengen), 250gr roomboter, 125gr witte basterdsuiker, 3 eieren, snufje zout, 3 zakjes vanillesuiker, gekleurde suikerkraaltjes

  • Surinaams
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2004
  • Surinaams
  •  20-30 min.

groentesoep met rijst

Groentesoep maar anders

INGREDIENTEN

Rundergehakt balletjes soepgroente en een, kruidenbuiltje tuinkruiden en rijst

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-06-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Gulab jamun

Surinaamse zoete lekkernij 2.

INGREDIENTEN

750 gr. suiker, 1-2 eetlepels rozenwater, toko of surinaamse winkel, 2 1/2 dl. melk, 175 gr. melkpoeder, 45 gr. tarwemeel, 1 theel. bakpoeder, 1 eetl. boter, 5 dl. olie om te bakken.,

  • Surinaams
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-05-2001
  • Surinaams
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Roti Pannekoekjes

Natuurlijk bij de Roti, maar ook om zo te eten zijn ze lekker.

INGREDIENTEN

1 kilo zelfrijzend bakmeel, 600 ml water, 500 gram aardappelen of 150 gram gele erwten, 1 el gemalen komijnzaad, 2 teentjes knoflook, 100 ml olie, zout, peper

  • Surinaams
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-08-2008
  • Surinaams
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pittige gehaktballetjes

Pittige gehaktballetjes

INGREDIENTEN

1 kilo gehakt (rund), , 2 eieren, , 2 zakjes Silvo gehaktkruiden (ik doe 1 uitjes en 1 tuinkruiden), , Sambal manis (Conimex), 2 theelepels, , Potje knoflook (Go-Tan of Inproba, maakt niet uit, het is van die gehakte, 100 gram potjes, gewoon supermarkt). Ik doe 1 potje, maar dat hoeft niet natuurlijk, , Ketjap (ik gebruik het merk `A`, dus die witte fles met rode A erop), en dan gebruik ik dus veeeeel ketjap, ik denk wel bijna een koffie kopje, , 1 eetlepel surinaamse sambal van Koningsvogel (zeer scherpe saus staat er op het potje. Of iets meer maar het maakt de balletjes pittiger dus, , 3/4 rode paprika (ik gebruik vaak puntpaprika), , 2 kleine uien gesnipperd, kan ook voorverpakt, maakt niet uit. Ik gebruik ook wel eens rode uien, net zo lekker., , 1 pakje Croma (en geen ander merk, echt Croma!),

  • Indonesisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-12-2010
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

phulauri (surinaams)

Een lekker surinaams hapje, lekker met een pittig sausje

INGREDIENTEN

250 gram gemalen gelen spliterwten( in surinaamse winkel zeggen voor phulauri is makkelijkst anders moet je zelf malen en weken)* 1 grote ui* 5 teentjes knoflook* beetje zout en flink wat peper* 1 tl djira(komijn)* ca. 0,5 l olie

  • Surinaams
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2001
  • Surinaams
  •  20-30 min.

phulaurie

Lekker met Pittige saus ook van Moon

INGREDIENTEN

2 madame Jeanette (surinaamse pepers), 500 gr gele spliterwten, 8 teentjes knoflook, 1 grote ui, 2 theelepels djinten(in koekenpan droog bruin bakken), snufje zout, 1/2 theelepel masala, 1 ei(rauw)

  • Surinaams
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2000
  • Surinaams
  •  20-30 min.

bara

Oerdie balletjes

INGREDIENTEN

Benodigde ingredienten zijn bij de surinaamse winkels te verkrijgen., , 250gram oerdie heel, 200 gram bloem, 2 eetlepels knoflook, 1 eetlepel gemalen jeera (komijn), ? peper, 1 theelepel bakpoeder, 1 afgestreken theelepel gist, 2 stukjes tayerblad of soepgroente, ? liter water, zout

  • Surinaams
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-07-2001
  • Surinaams
  •  > 120 min.

Masoesasoep met kool en bloemballetjes

Surinaamse soep!

INGREDIENTEN

100 g rauwe ham *, 2 kg masoesa(ongedopt), 250 g soepvlees(kip), 1 kleine ui *, 1 tomaat *, 2 zakjes soepgroente *, 1 groene peper *, 250 g groene kool *, Voor de balletjes:, 150 g bloem *, 1 eierdooier *, 2? dl melk *, 5 sneetjes geweekt brood zonder korst *, nootmuskaat *, zwarte peper *, zout *

  • Surinaams
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-03-2002
  • Surinaams
  •  0-10 min.

Bara

Surinaamse peulvruchten snack.

INGREDIENTEN

De werkelijke bereidingstijd is veel korter, maar dit is inclusief een rijstijd van ca. 2 uur., 2 tenen knoflook geperst, 1 theel.garam masala, 100 gr. gele spliterwtenmeel, olie, 200 gr. zelfrijzend bakmeel, 1 1/2 theel. djiera (gemalen komijn), stukje verse peper, 3 eetl. gehakte selderij, 190 ml. water, ca. 1 1/2 theel. zout

  • Surinaams
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-05-2001
  • Surinaams
  •  > 120 min.

Bruine bonen met brood

Dat zijn Bruine Bonen met Brood. Het snijden van alle groente en het vlees kost even tijd maar..... dan heb je ook wat! Een bonengerecht met een knipoog naar de Surinaamse keuken.Van de overgebleven groente kun je een heerlijke pan groentesoep maken.

INGREDIENTEN

* 1 gesnipperde ui * 6 champignons in plakjes * 1/2 prei in ringen * 2 stengels bleekselderij in schijfjes * 1/2 rode paprika in blokjes * 4 worteltjes in stukjes * 1 handje diepvries maiskorrels * 1 blik bruine bonen * 2 tenen knoflook gesnipperd * 1 el tomatenpuree * 1 el ger.spekblokjes * 1 speklap in reepjes * 1/2 kipfilet in stukjes * 1 1/2 ons rundergehakt * nootmuskaat, peper en zout * 1 maggieblokje * scheutje ketjap* 1 flinke theelepel SURINAAMSE sambal!! * olijfolie

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

om te smullen .

Een ideaal recept om voor meerdere gasten te maken, met eenvoudige producten waar je makkelijk mee kan combineren.

INGREDIENTEN

Surinaamse rijst, rundergehakt, knoflook, verse gember peper en zout, worteltjes en peultjes, klein blikje ananas, paprika, ketjap, azijn, aardappelmeel en broodkruim tomaten puree en bruine suiker.

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-06-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Puspanna (bloemenrijst)

Omdat puspanna zo rijkelijk gegarneerd en gekruid wordt, is het een van de meest overdadige rijstschotels en, zoals de naam al doet vermoeden, zo kleurrijk als een bos bloemen.

INGREDIENTEN

250 gr. geperste panir, ghee om in te frituren, 100 gr. cashewnoten, 100 gr. gedroogde kokos, 7 eett. ghee, 1 tl venkelzaad, 1 tl komijnzaad, 2 laurierblaadjes, 6 kardemomzaaddoosjes, 2 tl fijngemalen, korianderzaad, 1 tl kurkuma, 1 tl nootmuskaat(vers geraspt),1 tl gemalen kaneel, 1tl cayennepeper, 1 tl fijngemalen zwarte peper, 1,4 tl asafoetida (Surinaamse toko), 1,4 tl fijngemalen kruidnagelen, 350 gr. basmati rijst, 100 gr. rozijnen, 8 dl water, 100 gr. suiker, 1tl zout,

  • Indiaas Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-06-2006
  • Indiaas Bijgerecht
  •  30-60 min.

Roti Pannekoek

Lekker bij Surinaamse gerechten.

INGREDIENTEN

500gr. zelfrijzend bakmeel, water, 250 gr gele spliterwten, 1 theelepel gemalen komijn, 1/2 theelepel zout, olie.

  • Surinaams Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-07-2000
  • Surinaams Bijgerecht
  •  60-120 min.

chapati's

Samen met mangochutney en Sag Gosht.

INGREDIENTEN

150 gram volkorenmeel, ? eetlepel Ghee, (Ghee is geklaarde boter en wordt verkocht bij Surinaamse toko's. Het kan worden vervangen door olie, maar ghee smaakt beter en hoort in het originele recept.) of olie, 1 eetlepel sesamzaad, 1 theelepel zout, , Mangochutney, , 2 grote mango's, 1 eetlepel geraspte verse gemberwortel, 1 eetlepel geraspte koks, liefst verse, 2 eetlepels fijngehakte verse koriander, 1 theelepel gehakte verse munt, 1 theelepel zout, 1 mespunt cayennepeper, 1 mespunt gemalen kruidnagel

  • Indiaas
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-2001
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Moksi Alesi

Surinaamse rijst schotel met balletjes gehakt

INGREDIENTEN

2 uien;, 2 Rode Spaanse pepers;, 300 gr half om half gehakt;, 1 ei;, 0,5 theelepel gemberpoeder;, 0,5 eetlepel ketjap asin;, teentje knoflook;, 2 takjes selderij;, 600 gr winterpeen of pompoen;, 75 gr boter;, 1 kippenbouillon tablet;, 1 theelepel trassie oedang (Conimex);, 300 gr lang korrel rijst; peper (zwarte), 1 pakje roze garnalen (125 gr)

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-05-2005
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

roti dalbhari

Roti Gevuld met gele erwten Recept uit Exclusieve Surinaamse Recepten van Mariana Diepenhorst.

INGREDIENTEN

500 gram zelfrijzend bakmeel, 300 ml water, 150 gram gele erwten, 1 eetlepel komijnzaad, 2 theelepels Rani?s Knoflook(of 2 tenen verse knoflook), 100 ml Olie, zout en peper

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-08-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Suriname:Moksie Alesie Ii

Moksie Alesie met Gehaktballetjes-Gemengde Surinaamse rijst

INGREDIENTEN

1/2 eetlepel Faja Lobi Sieuw,, 1 theelepel Exotimex Knoflook,, 300 gram Kotomisi Rijst,, Faja Lobi Hot Sambal,, 2 uien,, 2 rode verse pepers,, 300 gram gehakt (half-om-half),, 1 ei,, 1/2 plakje gember (bolletje),, 2 (50 gram) takken selderij,, 600 gram wortel (winter-),, 75 gram margarine of 75 gram boter,, 1 Kippe- bouillonblokje,, 1 theelepel trassie oedang,, zwarte peper,, 1 pakje garnalen (roze),,

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-05-2001
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Roti pannenkoek

Voor bij de surinaamse kip kerrie

INGREDIENTEN

500 g kruimige aardappels, 2 teentjes knoflook, geperst, 1/2 rode peper, fijngehakt, 1 theelepel gemalen komijn, 500 g zelfrijzend bakmeel, bloem om te bestuiven, 2-3 eetlepels zonnebloemolie..

  • Surinaams Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-07-2011
  • Surinaams Bijgerecht
  •  20-30 min.

Pindasoep met Tomtom

Toen ik in Suriname op vakantie was heb ik pindasoep gegeten bij een vrouw en met veel plezier heeft ze deze overheerlijke Surinaamse pindasoep voor mij op papier gezet.

INGREDIENTEN

3 liter water, 400 gram kip (karbonades of bouten, geen filet), 100 gram zoutvlees / pekelvlees, 5 pimentkorrels, 700 gram pindakaas, 1 ui, 1 Madame Jeanette peper, 3 takjes selderij, 2 bouillonblokjes, 5 groene kookbananen

  • Surinaams
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-10-2012
  • Surinaams
  •  60-120 min.

pindasoep met tom tom

Een heerlijke surinaamse soep met tom tom.

INGREDIENTEN

Soep; kippen stukjes 1kg, 1uien,6 piment korrels lontai,selderij fijn, wat zoutvlees gekookt en in stukjes,1 madamjanet peper, 1 pot pindakaas en 1 soepblok., 1 groene banaan geraspt fijn, 1pan met ilieter water.Tom Tom 5 groenen bananen koken in water met wat zout en dan fijn stampen .

  • Surinaams
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-06-2002
  • Surinaams
  •  30-60 min.
Nieuwste surinaamse balletjes recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top