1. Home
  2. Recepten
  3. Super Lekker Van Smaak

Super lekker van smaak recepten (1.291) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Pittige Kipfilet a la Pizzaiola

Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil.

INGREDIENTEN

Plm. 400 gram kipfilet Peper, zout Bloem 2 eetlepels olijfolie 1 blikje tomatenblokjes 1 kleine ui 2 teentjes knoflook ½ rode Spaanse peper 2 theelepels oregano plm. 100 gram dunne plakjes pittig belegen kaas 1 glas droge witte wijn

Bereidingswijze

Ui en knoflook pellen en snipperen. Spaanse peper schoonmaken, pitjes verwijderen en in kleine stukjes snijden. 1 eetlepel olijfolie in een kleine pan verwarmen en hierin de peperstukjes, ui en knoflook even aanzetten. Tomatenblokjes toevoegen en aan de kook brengen. Het moet een dikke saus worden. Op smaak maken met peper, zout en oregano. Kipfilet in dunnere plakken snijden. Bestrooien met wat peper, zout en bloem. Rest olie verhitten en kipfilet snel aan beide kanten lichtbruin bakken. Kip naast elkaar in Ovenschaal leggen. Tomatensaus erover verdelen. Wat oregano erover strooien en een lekkere plak kaas erop leggen. Ongeveer 20 minuten in het midden van de oven op 200 graden, zodat de kaas is gesmolten en lichtbruin is.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Franse uiensoep die super simpel is.

Een bistro gerecht pur sang, maar deze soep wordt ook met een andere traditie in verband gebracht. Op franse huwelijken bijvoorbeeld.

INGREDIENTEN

50 gr boter 1 el olijfolie 3 grote uien, circa 1.3 kilo, in dunne ringen 2 teentjes knoflook, fijngesneden 1 el bloem 1 l runder of kippenbouillon 6 dl droge witte wijn 1 vers laurierblaadjes 2 takjes tijm 1 stokbrood, of ander witbrood in plakjes circa 180 gr versgeraspte Gruyère grof korrelig zeezout en versgemalen peper., ,

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-2007
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

De allerlekkerste Babi pangang

Deze babi pangang is in een handomdraai gemaakt met de kruiden die vrijwel altijd in je keuken te vinden zijn.

INGREDIENTEN

1 kilo hamlappen, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 2 eetlepels ketchup, 3 eetlepels ketjap [marinade], 2 eetlepels ketjap [saus], 2a3 theelepels sambal, 1/2 liter water, 1 pot atjar tjampoer, 1 kopje suiker, maizena, 3 teentjes knoflook, 1 knijpje chilipasta [tube silvo], of een eetlepel sambal, 1 theelepel gemberpoeder, zout

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2010
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Geweldige wortel taart (of worteltaart cupcakes)

Dit is een heerlijke kruidige worteltaart met een super lekkere romige laag. Ipv een taart kun je ook worteltaart-cupcakejes bakken!

INGREDIENTEN

Voor de taart/ cupcakes:, , 4 eieren, 300gr (tarwe)bloem, 250gr bruine basterdsuiker, 185ml zonnebloemolie (ja kan elke soort olie gebruiken, let erop dat het geen sterke smaak heeft (zoals olijfolie)., 400gr wortelen (ik weeg ze na t schrapen/ schillen), 55 gr gepelde walnoten, 3 theelepels (1 zakje)bakpoeder, 2 theelepels kaneelpoeder, 1/2 theelepel zout, , voor de romige glazuurlaag:, 180gr zachte boter, 180gr roomkaas, 3 druppels vanille-extract, 250gr poedersuiker, , Als je in de reacties hieronder kijkt zie je allemaal leuke suggesties en tips van mensen die dit recept hebben aangepast naar hun eigen smaak, met een andere olie, andere noten en/of meer of minder van een ingrediënt of een glutenvrije variant. Super leuk, dus lees ze door en laat je inspireren!

  • Europees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-2010
  • Europees
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Overheerlijke, super gezonde, STOOFPOT

Dit recept is van de slager. Het is wel wat veel voorbereidend werk (maar als je een keukenmachine hebt gaat het sneller), maar het is werkelijk een perfect recept. alles klopt en het is gewoon smullen. Ik heb het zondag gemaakt en bij ons waren er alleen maar complimenten. En het heerlijke aan dit recept: je kunt er alles bij eten. aardappels- rijst - pasta, wat je maar lekker vindt. ik heb er gekookte aardappels bij gedaan.

INGREDIENTEN

600 gr. magere varkenslappen, in blokjes; 100 gram chorizo, in hele kleine blokjes; zout en peper; 1 El. bloem; 2 El. (olijf)olie; 2 uien, fijn gesnipperd; 2 teentjes knoflook, fijn gehakt; 500 gr. niet te grote trostomaten, in kleine stukjes (ik heb die van de aldi genomen en die waren perfect); mespuntje safraandraadjes; 100 ml (1 dl) droge sherry of droge witte wijn; 2 rode paprika`s, in smalle reepjes; 250 - 300 ml. kippenbouillon van 1 kipbouillontablet.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-12-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Super lekkere, luxe, macaroni ovenschotel met 3 kazen

Daar is hij dan want ik ben nu even alleen. Ik heb net deze ovenschotel weer eens gemaakt, een traktatie, en kan er de de hele week van nemen! Wil je echt eens scoren dan is dit het blijvertje. Super de luxe macaronischotel met 3 soorten kaas en rijkelijk gevuld met gehakt/tomaten/chorizo vulling en kaassaus. Als het wat kouder wordt, zoals herfst en winter uitermate voedzaam. Wel wat calorieën, maar die verbrand je met de kou makkelijker en sneller dan in de zomer. Wat macaronischotel betreft is dit wel mijn toppertje. Je weet niet wat je proeft dus ga zelf maar proberen en ik zie graag een reactie en hoor het dan wel.

INGREDIENTEN

1 pak elleboogjes macaroni, 1 zakje geraspte oude kaas, ¾ kopje parmezaan, ½ kopje buffel mozzarella fijn, 500 gr rundergehakt, Stukje chorizo worst (fijn gehakt), 4 teentjes knoflook (fijngehakt), 1 flinke ui (fijngehakt), 1 vleestomaat (in blokjes), 1 el olijfolie, 2 t oregano, 2 t rozemarijn, 2 t tijm, Zeezout, Zwarte peper uit de molen, 750 gr tomatensaus, 150 ml Kookroom (of koksroom) paar hele flinke scheuten, 1 kopje halfvolle melk, 40 gr roomboter, 40 gr bloem, 1 bosje verse peterselie (grof gehakt)

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2012
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pittig gevulde super romige champignonsoep met een twist

Door het pokkeweer van de afgelopen periode word ik een beetje moe van het overal zien van die zomersalades. Niemand hier heeft er nog trek in want het lijkt er inmiddels wel op dat je in Nederland 365 dagen per jaar moet stoken en een paraplu bij je moet hebben. Aangezien het wel herfst lijkt kwam ik op het idee zelf een heerlijke champignonsoep te maken. Nou lekker was hij, smullen maar !

INGREDIENTEN

250 gr champignons (bakje AH), 1 ui, 2 teentjes knoflook, Bosje verse peterselie, Handje bieslook, 2 plakjes ham, zwarte peper uit de molen, zout, 50 gr roomboter, 50 gr bloem, Halfvolle melk, 1 ½ el creme fraiche, Water en 2 runderbouillon tabletten, Scheutje tabasco

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-07-2012
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pasta met zalm (Smullen!)

Penne met zalm en gebakken spekjes (super lekker!)

INGREDIENTEN

Spekjes, Champignons, groene paprika, Penne, creme fraise, groene pesto, gerookte zalmsnippers, peper, peterselie, olijfolie en pharmasaanse kaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-01-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Super Slanke Sperziebonen Schotel

Bonen heeft een negatieve klank bij veel mensen zoals .... * Bid niet voor bruine bonen * Heilig boontje zijn. * Boontje komt om zijn loontje * Honger maakt rauw bonen zoet * Voor spek en bonen * Ieder moet zijn eigen boontjes doppen. * Zo stijf als een bonenstaak * Ieder boontje heeft zijn toontje, ieder erwtje zijn concertje En toch zijn wij in ons gezin dol op bonen.

INGREDIENTEN

* 750 gram sperzie bonen, * bosje bonenkruid of 1 eetlepel bonenkruid, * 2 eetlepels olie, * 3 uien, * 400 gram kipfilet in stukjes, * 125 gram bacon reepjes, * 2 eetlepels boter, * 4 eetlepels tarwebloem, * 1/4 liter groentebouillon, * peper en zout en nootmuskaat, * 1 pakje soya room, * 100 gram gratinkaas

  • Slanke keuken
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-11-2013
  • Slanke keuken
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Pittig gevulde Kip Cordon Bleu bomvol smaak

Een overheerlijke gevulde kipfilet bomvol smaak en 100x beter dan die fabrieksrotzooi uit de super want die komt er bij ons niet in.

INGREDIENTEN

4 mooie gelijke kipfilets, 8 plakjes katenspek (versafdeling AH), 4 plakjes jong belegen kaas (ik gebruik Beemster), Roquefort of Gorgonzola, Peper, Zout, 1 Ei, Paneermeel, Roomboter, Olijfolie

  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-07-2012
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel met spinazie kipreepjes en rosti

Heel gemakkelijk en lekkere ovenschotel. Snel klaar...smullen maar! Vooral kinderen vinden dit super lekker. N.B. Gebruik je verse spinazie kook die dan even voor, hak de spinazie een beetje fijner en laat hem goed uitlekken.

INGREDIENTEN

350 gr kipfilet - 1 zak diepvries rösti - 100 gr geraspte belegen kaas - zout, peper, nootmuskaat - 450 gr diepvries bladspinazie of (als je niet van die bladeren houdt) gehakte spinazie - 1 ei - 125 ml slagroom - 2 teentjes knoflook - 1 sjalotje - 2 el olie - 1 eetlepel paneermeel

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2004
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Super lekkere gebakken bloemkool uit de oven.

Gebakken bloemkool uit de oven? Ja hoor, gebakken, en de smaak is niet te vergelijken met gekookte bloemkool. Deze bloemkool is lekker bruin en licht knapperig. De smaak is wat nootachtig en bijzonder smakelijk. De bloemkool zal voor het grootste deel niet in mooie plakken kunnen worden gesneden want er vallen natuurlijk allemaal stukjes af maar we gebruiken gewoon alle stukken, stukjes en stronk van de bloemkool. Wij eten dit vaak en het is bovendien slank! Alleen wat olijfolie over de bloemkool, geen sausje maken enz. Vorige week (september 2013) weer eens wat geprobeerd, 10 minuten voordat de bloemkool klaar was heb ik er een vleugje kerrie en wat geraspte kaas erover gestrooid, niet teveel maar net genoeg, dat was heerlijk!

INGREDIENTEN

1 bloemkool (middelmaat), 2-3 eetlepels Olijfolie (minder kan ook), Zout en versgemalen zwarte peper.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-05-2011
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Een SUPER Portsaus van Meesterkok Michel Roux

De saus gaat uitstekend samen met in de pan gebakken koteletten, patrijs, biefstuk en wild. Dit recept is van Meesterkok Michel Roux, en echt een TOPPERTJE!!

INGREDIENTEN

60 gr boter 60 gram Sjalotjes, in zeer dunne plakjes 100 gram Champignons, in dunne plakjes 50 gram Cranberry?s of zwarte bessen halve liter port (liefst van ca. 10 jaar oud) gedroogde schil van ? sinaasappel 3 dl kalfsbouillon of wildbouillon zout en peper

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-12-2003
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pangasiusfilet of Tilapiafilet uit de oven Super makkelijk e

Dit gerecht kan gewoon niet mislukken! Deze ingrediënten bij elkaar, succes verzekerd. Het is nog geen 5 minuten werk en de oven doet de rest. Indien je gasten te eten krijgt kun je het al van te voren voorbereiden.

INGREDIENTEN

2 Pangasius- of Tilapiafilets, Klein bekertje demi creme fraiche, 3 eetlepels (honing)mosterd, kruiden naar wens (zelf gebruik ik knoflookpeper, gemengde viskruiden en/of dille), geraspte kaas

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-05-2012
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Mijn versie van boerenkool stamppot met rookworst, heerlijk!

Ik liep vorige week door de Albert Heijn hier en zag tot mijn verbazing een hele stelling staan met zakken vers gesneden boerenkool net van het land. Nou als er iets "eenvoudigs" is wat ik heerlijk vind dan is dat het wel, dus heb het gelijk gekocht! Het is hier flink koud dus gelijk proberen. Ik maak het echter niet op z`n Hollandse boerenfluitjes, maar veel en heel veel lekkerder! In de loop der tijden heb ik er mijn eigen draai aan gegeven en zal hem nu hier delen. Je kan het uitproberen en na één keer proeven maak je het nooit meer anders. Dit is een goed gevulde, hele smeuige, stamppot met een diep warme smaak, dus. Hele najaar en winter lekker van genieten.

INGREDIENTEN

2 zakken gesneden boerenkool van 300 gr, 8 grote iets kruimige aardappels of 9 10 kleintjes, 3 grote uien (gesnipperd), 250 gr gerookte spekreepjes of blokjes, Flink wat olijfolie, 1 el zongedroogde tomaatjes, 1 bouillonblokje rund, Zeezout, 2 keurslager rookworsten of VERSE Veluwse rookworsten bij AH of 2 HEMA worsten

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Krokant gebakken groenterösti met tzaziki

Dit recept komt uit het kookboek van Mathijs Vrieze: `Lekker en gezond koken met Mathijs`. Zie voor meer informatie en webshop http://www.mathijsvrieze.nl. Een dagje zonder vlees past prima in een verantwoord voedingspatroon. Hoewel je deze rösti natuurlijk ook kunt gebruiken als bijgerecht. Rösti, maar dan een variant op de standaard aardappelrösti. Het is niet moeilijk om een variatie te bedenken, maar let wel op de smaakcombinatie.

INGREDIENTEN

· 600 gram vastkokende aardappels, · 1 wortel, · 1 rode ui, · 4 teentjes knoflook, · verse rozemarijn, naar smaak, · 1 ei, · 1 bakje champignons, · 2 eetlepels olijfolie, · 2 komkommers, · snufje zout en peper, · 300 ml magere franse kwark, · 4 teentjes knoflook, · 2 stengels bosui, · gemengde sla

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2011
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

Dit is zo`n leuk recept!Je hebt geen ijsmachine nodig wel een (hand)mixer, even ( 10- 13 minuten)in de mixer laten draaien, in de vriezer zetten en 6 uur later is je heerlijke ijs klaar! Voor de 1e keer gegeten bij mijn dochter en ik wilde het absoluut maken en op Smulweb zetten. Ik ga dit zeker maken voor de Kerst dan heb ik in ieder geval al één van de nagerechten klaar. Maar gewoon bij een etentje of welke gelegenheid dan ook zal dit zeker in de smaak vallen. Nigella gebruikt `double cream` maar die kan je in Nederland niet of nauwelijks kopen dus koop slagroom met een vetgehalte van 30 tot35 % (De Lidl heeft houdbare slagroom van 35 %) Omdat te compenseren heb ik 60 gram meer gecondenseerde melk gebruikt. Je zou bvb ook een dubbele hoeveelheid ijs kunnen maken en dan het hele blikje gecondenseerde melk gebruiken en de rest van de ingrediënten gewoon verdubbelen. Het ijs blijft prima in de vriezer. Tussen haakjes staat wat ik gebruikt heb.

INGREDIENTEN

300 ml slagroom, 175 g gecondenseerde melk met suiker(ik heb 235 gr gebruikt), Let op! Bij veel supermarkten staat de gecondenseerde melk bij of naast Oosterse producten (bvb Conimex). Waarom is mij een raadsel!, 2 el instant espresso poeder (dus niet de koffiekorrels) 1 Engelse el = 15 ml, 2 el espresso likeur (ik heb koffielikeur gebruikt)

  • Engels
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-12-2012
  • Engels
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Babi pangang, super lekker!

Nadat ik deze babi pangang eens had gemaakt wilde ik het nooit meer van de chinees. Heerlijk zelfgemaakt zonder smaakversterkers zoals ve-tsin. Ik ben op dit recept gekomen door andere recepten van babi pangang te maken, maar het was nooit helemaal wat ik echt wilde.. Dus uiteindelijk het ik het zo eigen gemaakt, dat dit het is geworden. Tot nu toe heb ik alleen maar erg positieve reacties gehad

INGREDIENTEN

Vlees:, 4 schouderkarbonades, Water, 3 teentjes knoflook in vieren gesneden, 1.5 tl sambal, 1.5 tl zout, 2.5 el ketjap manis, 1.5 tl djahe, 1.5 tl (bruine) suiker, , Saus:, 300 ml water, 2 teentjes knoflook, 1 rode peper, olie, Blikje tomaten puree, half blokje groente bouillon, Beetje citroensap, Gember siroop (ongeveer 5 eetlepels), Sambal, Maizena, Eventueel suiker

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-03-2014
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Super macaroni

INGREDIENTEN

500a600 gram magere speklapjes (in dobbelsteentjes), 1 zak verse boeren soepgroenten, 2 grote uien, olijfolie., 1, a 2 teentjes verse knoflook., 2 blikjes tomatenpuree, kruiden naar smaak., peper en zout, 1 pak macaroni, zoute ketjap, 4 eieren, en wat sambal

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-05-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Super Tajine !

Deze heerlijke Tajine is per ongeluk tot stand gekomen toen ik een beetje aan het experimenteren was, het bleek een super gerecht te zijn! Ik maak dit gerecht vaak met witlof en courgette, maar een andere groenten kan ook! Om te variëren is een toevoeging van kikkererwten, rozijnen of koriander erg smakelijk! Probeer het ook eens met Merguez worstjes. Het leuke is dat de basis altijd het zelfde blijft, maar steeds een andere groenten kan gebruiken.

INGREDIENTEN

* 4 kippedijen of Kipmedaillons, * 4 tomaten, * Groenten naar keuze (bv witlof, courgette of aubergine), * 2 uien, * Buisje rode saffraan, * Halve theelepel komijnpoeder, * knoflook teentje, * Pakje Conimex Saté Marinade, * Zoete Ketjap, * Olijfolie, * Eetlepel water., * Kippenbouillon, * Pakje couscous, * Zout en peper, , * Eventueel rozijnen, kikkerewten of koriander.

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2012
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

HET ALLERLEKKERSTE DRAADJESVLEES RECEPT VAN OMA

Super de luxe lekker en herinnert je aan je kindertijd.

INGREDIENTEN

500 gr. sukadelappen of riblappen; ketjap manis; azijn of rode wijn; 2 plakken ontbijtkoek; 1 ui; mosterd; 1 laurierblaadje; kruidnagels; tijm; oregano; basilicum; peper; tomatenketchup; appelstroop

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-09-2006
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

super aspergessoep!!

Een overheerlijke gebonden romige soep, na verschillende experimenten was deze de lekkerste

INGREDIENTEN

1,5 kg asperges [kopjes verwijderen en bewaren] 80 gr. roomboter, 60 gr. bloem, 2 liter kippebouillon [tablet] 3 eidooiers, 200 ml. slagroom, 1 sjalotje. 100 gr. gekookte ham, verse bieslook.scheut droge witte wijn.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-04-2009
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Super lekkere provencaalse runderstoofschotel

Het is nog volop winter dus heb nog een lekker stoofje gemaakt. Ik heb nog heel mooi rundvlees en moest worden gebruikt. Dit stoofje is anders dan alle andere, maar beslist niet minder lekker, integendeel ! Al die kruiden, de hele melange bij elkaar, indien je weet wat ze in de Provence gebruiken, geeft het vlees juist een heerlijke smaak mee. Bovendien ziet het er leuk en kleurrijk uit op het bord want als je lekker eet dan willen alle zintuigen wat, je ogen dus ook. Smakelijk !

INGREDIENTEN

800 gr mooie doorregen runderlappen, 4 uien (in halve ringen), 1 groene paprika (blokjes), 1 rode paprika (blokjes), 3 teentjes knoflook (geperst), 200 gr champignons (heel), 1 stengel bleekselderij (halve blokjes), ½ rood pepertje (fijn, zonder zaad), Zeezout, 1 t Zwarte peper, 1 t piment, 2 t Rozemarijn, 2 t Oregano, 1 t Tijm, 1 t dragon, 2 t Basilicum, 2 el platte peterselie (gesnipperd), 1 laurierblad, 2 el tomatenpuree, 1 el ketjap, 150 ml runderbouillon (warm), ¾ el witte wijn azijn, 2 el boter, 3 el olijfolie

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-03-2013
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Super lekkere authentieke Hollandse Hachee met twist

Het is nu erg koud buiten, de winter is gekomen. Nu ik dit schrijf vriest het hier alweer -10 graden en het zal in februari en begin maart ook nog wel vriezen dat het kraakt. Als je de hele dag buiten bent geweest in de kou of misschien wel hebt geschaatst wat is er dan lekkerder dan een pan heerlijk stoofvlees? Warm je heerlijk vanbinnen flink van op. Dit is mijn authentieke Hollandse Hachee, maar anders klaargemaakt. Het resultaat is meer smaak en een nog lekkerder saus. Voor mensen die een slowcooker hebben is dit zeer geschikt. Probeer het zelf maar en laat je verrassen door de smaken.

INGREDIENTEN

750 gr doorregen runderlappen, 4 grote uien (in halve ringen), 4 sjalotjes (in stukken), 50 gr boter, Scheut rode wijn, 1 el bruine basterdsuiker, 1 flinke el tomatenpuree, 2 ½ el witte wijn azijn, 5 kruidnagels, 3 laurierblaadjes, 5 zwarte peper korrels (gekneusd), 2 ½ el ketjap manis, 1 t kaneel, 1 ½ el bloem of maizena, 350 400 ml runderbouillon, Zwarte peper uit de molen, Zeezout

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-01-2013
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Super lekkere Aziatische hachee

Herfst en winter staan hier veelal in het teken van de stoofjes omdat ze super lekker en leuk om te maken zijn. Bovendien geurt je hele keuken naar al dat lekkers. Het basisprincipe van dit stoofje is hachee (rundvlees en uien), maar dan met die heerlijke Indonesische smaken. Beslist niet moeilijk na te maken. Ook geschikt als bijgerecht op een rijsttafel.

INGREDIENTEN

600 gr sucade of runderriblappen, 4 uien, 2 teentjes knoflook, Warme runderbouillon, 150 ml donkere sojasaus, 2 t sambal oelek, 1 t gemberpoeder of 2cm vers geraspt, 2 e worchestersaus, 1 e bruine suiker, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, 1 e maizena, Zonnebloemolie

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-09-2014
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Honing-mosterd-saus - super !

Super lekkere koude saus. Super snel gemaakt. Lekker door een salade en zoals ik heb gedaan bij een lekker stamppotje of bij groenten (bijvoorbeeld worteltjes!)

INGREDIENTEN

2 flinke eetelepels mayonaise of halvanaise, 1 eetlepel pittige mosterd (of minder naar smaak!), 1 eetlepel honing, 1/2 eetlepel witte balsamico-azijn

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-07-2013
  • Internationaal
  •  0-10 min.

super tosti

Super lekker en super simpel super tosti recept!

INGREDIENTEN

- kaas, - 3 sneetjes brood (wit of bruin), - 2 plakjes achterham, - en eventueel wat Italiaanse tuinkruiden naar smaak.,

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2014
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

super lasagne

Dit is geen lasagne die je even snel in elkaar flanst.De tomatensaus moet om te beginnen al een uur pruttelen,maar daar wordt ie alleen maar lekkerder van.En dan moet hij ook nog eens 50 minuten in de oven,geduld is in deze dus een vereiste!

INGREDIENTEN

2 flinke aubergines, zout, 6 eetl olijfolie, 2 grote gesnipperde uien, 3 uitgeperste tenen knoflook, 1 wortel,fijngehakt, 1 flinke selderijstengel,fijngehakt, 100 g champignons,in plakjes, 1 grote rode paprika,in kleine blokjes, 800 g tomaten uit blik,fijngesneden, 2 eetl tomatenpuree, 250 ml rode wijn, 1 eetl balsamico-azijn, 1 volle eetl bruine suiker, 1/4 kop fijngehakte basilicum, 350 g fijngehakte spinazie, 250 g lasagnevellen, 125 g geraspte parmezaanse kaas, 125 g geraspte belegen kaas, VOOR DE BECHAMELSAUS:, 60 g boter, 30 g bloem, 500 ml melk, 300 g ricotta, versgemalen zwarte peper, zout.

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-08-2009
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Super lekkere zomerse lunchsalade; ook lekker voorgerecht.

Warm weer? Maak dan deze verrukkelijke lunchsalade met diverse soorten fruit, rauwe ham en pecorino, overgoten met een zalige balsamico-dressing. De combinatie van fruit met het licht zoute van de ham en de kaas is verrrukkelijk. 2e Pinksterdag 2014 lekker buiten op ons terras hiervan genoten!

INGREDIENTEN

Kleine krop sla, 8 blaadjes basilicum, , 2 rijpe perziken, plm. 5 mooie rijpe ardbeien, blauwe bessen naar smaak, 6 plakken serranoham of Parmaham, , Pecorino kaas (liefst aan een stukje) (Kan ook Parmeaanse kaas of een hele oude Nederlands kaas zijn !, , Dressing:, 1 eetlepel witte balsamico-azijn, 3 eetlepels goede olijfolie, 1/2 eetlepel acacia honing, versgemalen peper en zout, mespunt pittige mosterd, 2 theelepels gedroogde oregano, , , Crema di balsamico om te garneren, ,

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-06-2014
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Super zomerlunch

Italaanse bollen met sla en tonijnsalade om je vingers bij op te eten

INGREDIENTEN

4 italaanse bollen (om af te bakken),een zak gemengde sla of een halve krop ijsbergsla, paar theelepels mayonaise, paar theelepels groene pesto. Voor de tonijnsalade: een groot blik tonijn (op waterbasis), een eetlepel cocktailsaus, 2 eetlepels mayonaise, een eetlepel tomatenketchup, paar druppels citroensap, een paar druppels worchestershiresaus, snufje cayennepeper, snufje zout, halve theelepel paprikapoeder, 4 augurkjes heel fijn gesneden.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-07-2004
  •  
  •  10-20 min.

Super spaghettisaus

Wees je eigen Mama Miracoli met deze heerlijke en gezonde saus.

INGREDIENTEN

- 500g ui, - 500g gehakt, - 200g spek, - 250g wortelen, - 500g gepelde tomaat, - 2 vleesbouillonblokjes, - 2 laurierblaadjes, - 1 et bloem, - 1 teentje look, - olijfolie, - 1 tl basilicum, - 1 tl thym, - 1 tl oregano, - peper, zout naar smaak

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-01-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Super eenvoudige varkenshaas met kaassaus uit de oven

Absoluut niet te veel werk !!! En U heeft zeker een complimentje verdiend bij U gasten.

INGREDIENTEN

100 gram geraspte jonge kaas 2 uien gesnipperd ca. 30 gram boter 2 varkenshaasjes ca.. 250 gram per stuk zout en peper 1 el bloem 1/8 liter slagroom 2 eierdooier 1 el mosterd (niet te scherpe) ca. 4 el melk 2 el paneermeel

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Super lekkere ovenschotel Indische andijvie met gehakt

Ik ben niet echt dol op andijvie, maar mijn man wel. Dus komt er af en toe andijvie op tafel en  dus probeer ik steeds andere recepten te bedenken zodat ik het wel lekker vindt. Zo kwam ik op deze heerlijke ovenschotel. We hebben echt gesmuld. Eerst een pittige gehaktlaag onderin de schaal met als 2e laag de lekkere Indisch gekruide andijvie. Over de andijvie komt een heerlijke aardappellaag met de Indische gebakken uitjes. In de oven lekker bruin gebakken en dan smullen !!! (zie foto's)

INGREDIENTEN

Aardappellaag:, plm. 600 - 650 gram kruimige aardappelen, 100 ml melk of room (ik had nog wat slagroom over en heb dat gebruikt), 10+10 gram boter (deels voor de aardappellaag en deels erbovenop), zout, 2 eetlepels Indische gebakken uitjes, 1/2 eetlepel paneermeel, , Voor het gehakt:, 1 eetlepel zonnebloemolie, 250 gram rundergehakt, 1 middelgrote ui (gepeld en gesnipperd), 1 teentje knoflook (gepeld en gesnipperrd), peper, zout, 1 theelepel sambal oelek of meer naar smaak, , Andijvie:, plm. 600 gram andijvie (in smalle repen gesneden), 1 eetlepel zonnebloemolie, 3 eetlepels kejap manis, 1 eetlepel gembersiroop (kun je eventueel weglaten), 1 + 1 theelepel sambal oelek (of meer naar smaak), peper, zout, 2 afgestreken eetlepels paneermeel

  • Indisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-09-2015
  • Indisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Super zomersalade

Prachtige veelzijdige zomersalade met de lekkerste ingredienten

INGREDIENTEN

Babysla en rucola, Fetakaas, geschaafde stukjes oude kaas, Walnootjes en pittenmix, zongedroogde en gemarineerde tomaatjes (in olijfolie en basilicum en peterselie), Dressing van sinaasappelsap en rozemarijn, en als topping; geblancheerde peultjes

  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-07-2010
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Super mini-loempiaatjes

Heerlijk pittige mini-loempiaatjes.

INGREDIENTEN

500 gram runder of hoh gehakt., 1 zak peen jullienne, 1 grote ui, 4 tenen knoflook, 2 madame jeanette pepers!!, 2 maggiblokjes, 1 pak loempiavellen, 1 theelepel vetsin, en een beetje peper

  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-01-2011
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Super pasta

Gezonde en lekkere pasta waarbij je het liefst je bord aflikt

INGREDIENTEN

1 ui, 1 teentje knoflook, 1 prei, halve rode paprika, 1 courgette, 1 bak champignons, geraspte kaas, blikje tonijn, 1 bekertje zure room, 2 tl suiker, scheut witte wijn of sherry, scheutje ketchup en vers gemalen peper en zout.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-05-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Super Zuurkoolschotel

Heerlijke " zo lust ik Zuurkool wel schotel ".

INGREDIENTEN

Een zakje wijnzuurkool (uitgelekt), Een kilo geschilde aardappelen, 300 gram spekjes, 2 gesnipperde rode uien, 2 appels in blokjes gesneden, nootmuskaat, kerrie, kaneel, honing, 2 dL melk, 20 gram margarine, geraspte kaas, panneermeel

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Super Sla

Salade met garnalen en speciale dressing

INGREDIENTEN

- 1 krop ijsberg sla, - 3-4 tomaten, - 1/4 komkommer, - 2 teentjes knoflook, - verse bieslook, - 200 gr. garnalen, - 4 eetl. olijfolie (extra vierge), - 2 eetl. azijn, - - zwarte peper, - zout

  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-07-1999
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  0-10 min.

super muesli

Wat is er lekkerder dan een eigen gemaakte muslie ..je kunt zoveel varieeren als je wilt..maar dit is mijn favoriete manier..probeer het eens!!

INGREDIENTEN

50 gram tarwe,50 gram spelttarwe (dinkel)40 gr gerst,40 gr haver,2 appels,200 gr vers fruit naar keuze,1 eetlepel zonnebloempitten,1 theelepel sesamzaad,1 eetlepel boekweit,2 eetlepels honing,1 theelpel vanille suiker,1 theelepel kaneel,2,5 dl room,1 eetlepel gehackte noten,1 eetlepel rozijnen,een muntblad

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-10-2002
  •  
  •  0-10 min.

Super Orange

INGREDIENTEN

Jus dorange

  •  
  •  
  • Geplaatst op25-11-2002
  •  
  •  

super lekkere yoghurt-knoflooksaus

INGREDIENTEN

- half schaaltje magere yoghurt, - 1 koffielepeltje provencaalse kruiden (AH), - 1,5 koffielepel knoflookpasta uit potje(lekker lui ben ik he??) of 1,5 knoflookteentje, - zout (proeven totdat het op smaak is), - witte peper (vind ik erg lekker, mijn vriend vond het zonder de witte peper lekkerder), eventueel nog wat kleine stukjes komkommer om er een tzatziki achtig effect aan te geven.

  • Grieks
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-05-2005
  • Grieks
  •  0-10 min.
Nieuwste super lekker van smaak recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top