1. Home
  2. Recepten
  3. Stoofvlees In Het Zuur

Stoofvlees in het zuur recepten (17)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Stoofvlees

Dit recept voor stoofvlees is een gegarandeerd succes. Het lekkere aan dit stoofvlees is dat je zoveel verschillende smaken waarneemt. Omdat er cayennepeper inzit, is het een beetje pittig. Maar door het zure van de tomaten en de azijn en het zoete van de suiker is er een goeie balans tussen zuur, zoet, pittig en zout.  

INGREDIENTEN

600 gram klapstuk (rundvlees) 4 grote uien 2 winterpenen 4 grote tomaten 1 blik tomatenblokjes 2 bouillonblokjes 2 eetlepels suiker 4 eetlepels azijn boter om in te bakken water specerijen: kaneel paprikapoeder  komijnzaadjes laurierblad kruidnagel kardemom karwijzaadjes cayennepeper zout en peper

Bereidingswijze

Je begint met het voorsnijden van je uien, winterpeen en tomaten. Snij je klapstuk door de helft en braad deze op hoog vuur aan. Vervolgens haal je het klapstuk eruit en bak je de wortels en uien in de pan met het vocht en de boter waar het klapstuk in heeft gezeten. Voeg bij de wortelen en uien alle specerijen toe en bak deze mee. Het bakken van de specerijen zorgt ervoor dat de smaak vrijkomt, en die wil je natuurlijk in je gerecht. Meestal voeg ik 1 eetlepel van elke specerij toe. Maar doe vooral ook wat je zelf wilt, meer of minder kan altijd. Terwijl je de uien en wortelen bakt, snijd je het klapstuk in kleine stukjes vlees. Ongeveer van 1 cm bij 1 cm. Als je het vlees hebt gesneden, kan het weer in de pan bij de wortelen en uien. Voeg ook meteen de in stukjes gesneden tomaat erbij en de inhoud van het blik met blokjes tomaat. Laat dit nog even meebakken en voeg dan 2 bouillonblokjes toe en net zoveel water zodat al het vlees en de groenten onder staan. Laat dit vervolgens een uurtje zachtjes koken. Na dit uurtje voeg je de suiker en azijn toe. Laat het daarna nog 1,5 uur zachtjes verder koken en klaar is je stoofvlees!  Heel veel plezier en eet smakelijk! 

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-11-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stoofvlees

Zoet zuur en met rozijnen

INGREDIENTEN

1 kg rundsstoofvlees - 1 a 2 glazen water - 2 ui - 1 pakje rozijnen (donker) - 1,2 l bruin bier - 2 laurierbladen - 2 el azijn - 2 el suiker ( naar eigen smaak) -peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-08-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

zuur vlees

Stoofvlees wat ik vooral in belgie bij het frietkot zal nemen bij mijn frites

INGREDIENTEN

1 kg. veulen of paardenvlees, 1/2 l. azijn, 500 gr uien, 1 eetl. suiker, 1 eetl. appelstroop, enkele dikke plakken ontbijkoek, laurier, kruidnagel, peper, zout, bloem of maizena, boter, water

  • Belgisch Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-02-1999
  • Belgisch Bijgerecht
  •  > 120 min.

Konijn in het zuur

INGREDIENTEN

, Het juiste vlees of konijn, , , Appelstroop, , , Azijn, , , Kruidnagels, , , Laurierblad, , , Maggiblokjes, , , Basterdsuiker ( bruin ), , , Aardappelmeel, , , Peper/Zout, , , Koffiemelk,

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-09-2006
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Stoofvlees Met Witte Wijn

INGREDIENTEN

1 kg. runderstoofvlees, 200 gr. spekblokjes, 3 wortelen, 3 takjes selderij, 1 kop zilveruitjes (niet zuur), 50 gr. boter, 2 dl. droge witte wijn, 2 dl vleesbouillon (1 blokje opgelost in2 dl heet water), 1 teentje knoflook, 5 takjes peterselie, 3 takjes tijm, 3 blaadjes laurier, 3 eetl. olijfolie, 1 eetl. tomatenpuree, 1 eetl. bloem, peper en zout,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-11-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Zuurvlees, zoetzuur stoofvlees

Een zoetzure runderstoofschotel. Bij ons wordt dit gegeten op een feestelijke dag en bij veel gezinnen is dit iets wat op zondag gemaakt wordt.

INGREDIENTEN

- 400 a 500 gram runderpoulet, - bruine azijn, - 1 grote rode ui, - 5 kruidnagels, - 4 laurierbladen, - 5 jeneverbessen, - peper en zout, - suiker, - appelstroop, - boter

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-07-2005
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus

Misschien dan wel niet echt Chinees maar lekker is het wel. Een klassieke stoofpot met smaken en geuren uit het verre Oosten door de heerlijk geurende Chinese 5-spice kruiden. Niet Chinees, niet Vlaams, maar Fusion dus Chinese 5-spice ofwel vijf kruidenpoeder is een Chinese specerijen melange. In deze melange komen de 5 basissmaken zoet, zuur, zout, bitter en hartig (umami) bij elkaar. Ingrediënten van deze mix zijn steranijs, szechuanpeper, kaneel, venkel en kruidnagel.  Ik heb het in eigen keuken gemaakt (en een beetje aangepast) en heb er witte rijst en roerbakgroenten (met een beetje chilisaus en sojasaus) bij geserveerd. N.B. Heb je geen 5-spices melange in huis dan is het heel gemakkelijk zelf te maken door de 5 bovengenoemde ingrediënten in gelijke hoeveelheden fijn te maken in een vijzel en door elkaar te mengen.

INGREDIENTEN

- 1 ½ kg runderstoofvlees (riblappen of sukadevlees), - ½ liter runderbouillon/fond, - 4 uien, - 60 gram verse gember, - 2 teentjes knoflook, - 1 rode peper, - 100 gram bruine basterdsuiker, - 2 el bloem, - 2 afgestreken el 5-spicepoeder, - 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram), - 5 cl sojasaus, - arachide of zonnebloemolie, - boter, - zwarte peper uit de molen, - zout, - lente ui en/of koriander om mee te garneren,

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-03-2019
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

zuurvlees

Echt Maastrichts "Zuurvlees". Lijkt op stoofvlees maar toch weer anders! Van dit recept bestaan er waarschijnlijk evenveel varianten als er families in Maastricht wonen (of daarbuiten, Hoi Jo, Koen en Ton)

INGREDIENTEN

400 gr Runder poelet, 4 Uien (grote), meel, Water, Azijn (gewone tafelazijn, de bruinige), 3 el Rinse appelstroop, 5 a 6 Kruidnagels, 1 schijf ontbijtkoek, 1 tl kruidnagelpoeder of Piment, 2 Laurier bladen, Zwarte peper uit de molen, ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-01-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

RUNDERLAPJES IN HACHEE-SAUS

Maak je lekker een frietje hachee of met gekookte aardappeltjes en groenten naar keuze.

INGREDIENTEN

600 gr mager rundsvlees in blokjes gesneden / 1 tl kruidnagelpoeder / 6 el boter /2 laurierblaadjes /3 uien gesnipperd of in ringen / 2 appels in kleine blokjes gesneden /2 el ketjap manis /1.5 el bloem /1 dl bouillon / 1/2 el azijn of naturel sladressing is minder zuur.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-11-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Zoet-Pittige Indische Stoofschotel .....

Dit stoofvlees stond al een tijdje in mijn : " Nog te maken lijstje ". Overdag is het wel lenteachtig, maar als de zon onder gaat en de temperatuur richting vriespunt daalt is een stoofschotel als deze niet te versmaden. Deze stoofschotel stond aangeprezen als pittig en zoet !!  Helaas is dat een relatief begrip, immers de smaakervaring van pittig, zoet en zuur , bitter , zout  is voor iedereen anders. Geneer je niet om bijvoorbeeld een extra pepertje te snipperen of een likje sambal toe te voegen , of meer chilisaus. Wij vonden het heerlijk zo. https://www.smulweb.nl/recepten/1474783/Zoetzure-komkommersalade-met-een-aziatisch-tintje

INGREDIENTEN

1 kilo runderstoofvlees in blokjes gesneden (niet te klein), 3 uien in halve ringen of kwart ringen, 4 teentjes knoflook fijngesneden, 3 centimeter verse gember geschild en geraspt, 1 rode peper fijngesneden, 5 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels ketjap asin, 200 milliliter kokosmelk, 500 milliliter lauwwarm water kan meer zijn, 2 groente bouillonblokjes, 3 laurierblaadjes, 5 eetlepels chilisaus ik gebruik sweet chilisaus, snuf peper en zout, 1 eetlepel bloem, roomboter, olie, 1 eetlepel maïzena optioneel

  • Indisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-03-2020
  • Indisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Maastrichts zuurvlees

INGREDIENTEN

500 gram veulenvlees (rund mag ook, maar het originele recept vraagt om veulen), 500 gram uien, appelstroop, rodewijnazijn, roomboter, laurier, kruidnagels, peper, zout

  • Regionaal
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-01-2009
  • Regionaal
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Zuurvlees, een echt Limburgs gerecht (Zoervleisj)

Zuurvlees is een Limburgs streekgerecht, dat wordt bereid met paarden- of rundvlees. Zuurvlees lijkt op stoofvlees en hachee. De naam komt van het vooraf marineren van het vlees in azijn. Maar de smaak is, in tegenstelling tot hachee, zoet. Het zuur van de azijn wordt namelijk ruimschoots gecompenseerd door de toevoeging van peperkoek en stroop. Zuurvlees wordt in zowel Nederlands als Belgisch Limburg gegeten, veelal bij frieten of aardappelpuree. Bij de frituur in Limburg kan men meestal een frietje met zuurvlees krijgen, maar ook in veel restaurants en eetcafés, snackbars en eethuizen is zuurvlees te krijgen. Bij ons thuis een gerecht waar iedereen blij van wordt!!  Er zijn veel varianten, ik ben net zo lang aan het expirimenteren geweest tot mijn gezin en vrienden het heerlijk vonden!!

INGREDIENTEN

1 kilo magere runderlappen, 5 dl azijn, 5 dl water, 2 runderbouillon blokjes, 1 tl vers gemalen peper, 6 laurierblaadjes, 6 kruidnagels, 6 jeneverbessen, 3 tl tijm, 5 grote uien, 100 gr boter, 5 eetlepels appelstroop, 6 plakken peperkoek (ontbijtkoek), 2 eetlepels bloem

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-11-2015
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Limburgs "Zuurvlees"

Stoofvlees op z'n Limburgs

INGREDIENTEN

400 - 500 gram rundvlees om te stoven, 2 grote uien, flinke scheut witte (wijn)azijn, flinke scheut water, 1 laurierblaadje, 2-3 kruidnagels, peper, zout, half zakje rozijnen, ca. 2 eetlepels stroop, plakje peperkoek (voor de smaak en om te binden)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-03-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Zoervleis

Heerlijk boterzacht stoofvlees.

INGREDIENTEN

500 g runderriblappen, 300 ml azijn, 3 blaadjes laurier, 2 kruidnagels, 30 g boter, 2 grote uien, in grove stukken, 3 plakken ontbijtkoek, in stukjes, 3 eetlepels Limburgse fruitstroop, peper en zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-02-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Zuurvlees

Limburgs stoofvlees

INGREDIENTEN

500 gram runderlappen, 3 flinke uien, 5 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, 3 dl kruidenazijn, 3 dl water, zout, peper, 1 eetlepel appelstroop, maizena

  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-12-2004
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Zuurvlees

Vooral in het zuiden van het land, erg populair stoofvlees.

INGREDIENTEN

1 kilo mager rundvlees., 2 dikke uien., 5 tot 6 kruidnagels., 2 tot 3 blaadjes laurier., 50 gram margarine., azijn (naar smaak)., een grote eetlepel appel-peer stroop., een eetlepel suiker., eventueel aardappelzetmeel.

  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-05-1999
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Nieuwste stoofvlees in het zuur recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top