1. Home
  2. Recepten
  3. Stoof Met Groente En Kabeljauw

Stoof met groente en kabeljauw recepten (11)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Portugese Kabeljauw - Groente - Stoof in een handomdraai.....

Als allle groente  gesneden klaar staan, want dat is nog het meeste werk  kun je voordat 15 minuten  verstreken zijn al aan tafel. Een gerecht met een minimum aan koolhydraten. Ook weer eens fijn. Bovendien barst het van de groente en is het  een super slank en heel smakelijk gerecht. Proef even aan de groente na 5 minuten stoven.... misschien wil je de wortel en witte kool iets zachter.

INGREDIENTEN

400 gram kabeljauw filet of haas in blokken 1 witte kool in dunne repen gesneden of geschaafd ( keukenmachine) 1 dikke winterpeen geschild in repen of plakjes gesneden 1 dikke ui in kwart ringen 2 teen knoflook in plakjes 250 ml visbouillon van een blokje 150 ml droge witte wijn 2 dikke aardappelen in even grote blokjes gesneden olijfolie bosje koriander of bladpeterselie gesnipperd

Bereidingswijze

Verhit een scheut olijfolie in een grote pan of wok en smoor de wortelplakjes met de ui en de aardappelblokjes enkele minuten totdat ze licht verkleurd en iets zachter zijn. Voeg dan de witte koolreepjes en de knoflook toe en laat ook deze enkele minuten meebakken. Giet de visbouillon en de wijn erbij roer het geheel doorelkaar en breng aan de kook. Laat 5 minuten koken. Leg er de visblokjes op, leg deksel op de pan en weer 5 minuten koken ( afhankelijk van de dikte van de blokjes) Proef maar even...:) Giet vlak voor het serveren nog een straaltje olijfolie over de vis en bestrooi het gerecht met gesnipperde koriander of bladpeterselie. Aan tafel !!!!! en geniet.

  • Portugees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-03-2020
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

groente kabeljauwschotel

Een vis schotel uit portugal

INGREDIENTEN

1 vleestomaat,100gr uien,1/2citroen,1el gehakte peterselie,1laurierblad,1takje tijm,1takje oregano,1teentje knoflook,400 gram kabeljauw, 1dl witte wijn,2el olie,peper,zout

  • Portugees
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-09-2001
  • Portugees
  •  0-10 min.

Kabeljauw met zomergroenten

INGREDIENTEN

100 gram wortelen, 100 gram snijbonen, 100 gram peultjes, 1 gele paprika, 2 stukken kabeljauwfilet, 2 theelepels viskruiden, 1 eetlepel olie, peper en zout, 1 dl. droge witte wijn

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-08-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Tagliatelle met kabeljauw en garnalen

Tagliatelle met kabeljauw en garnalen

INGREDIENTEN

300g tagliatelle (zak 500g), ca. 400g kabeljauw (schaal 540g), 1 zakje mix voor pasta carbonara (65g), 500ml melk, 2 eetlepels olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 1 zak Italiaanse roerbakmix (400g), 1 schaaltje jumbo garnalen (100g)

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-07-2013
  •  
  •  0-10 min.

Kabeljauw Met Witlof En Steendonk-Roomsaus

INGREDIENTEN

4 moten kabeljauw, 8 stronkjes witlof, 1 flesje Steendonk, 1/2 liter visbouillon, 1/4 liter room, peper en zout, olijfolie

  • Belgisch Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-02-2001
  • Belgisch Tussengerecht
  •  30-60 min.

Pittige tortilla met kabeljauw

Lekker pittig eiergerecht met groente en vis uit de Spaanse keuken met een pikante tomatensaus. Zowel lekker warm als avondmaaltijd maar zeker ook lauw-warm of koud tussen de middag.  

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 400 gr kabeljauwfilet, Peper, zout en gerookt paprikapoeder, 1 dl visbouillon, , 2 el olijfolie, 2 fijngesneden sjalotjes, 2 fijngesneden teentjes knoflook, 1 gele paprika in smalle reepjes, 1 rode paprika in smalle reepjes, 1 groen (Jalapeno)pepertje in ringetjes, 6 losgeklopte eieren, 1 klein bosje fijngesneden peterselie, , Tomatensaus:, Scheutje olijfolie, 2 fijngesneden sjalotjes, 2 fijngesneden teentjes knoflook, 1 el pimenton, 1/2 fijngesneden Spaans pepertje, 1 blik tomatenblokjes, Fijngesneden peterselie, ,

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2016
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kabeljauw in een jasje.

INGREDIENTEN

* 4 kabeljauwfilets,elk 150 gr., * 8 dunne sneetjes parmaham., * 2 stronkjes wiloof., * 6 tomaten., * 1 koffielepel tomatenpuree., * 1 scheutje droge witte wijn., * 1 sjalotje., * 1 koffielepel oregano., * Olijfolie., * Versgemalen peper,cayennepeper & zout., VOOR DE AARDAPPELKOEKJES., * 800 gr aardappelen., * 1OO gr bloem., * 2 eieren., * 900 ml melk., * 1 eetlepel boter., * Peper,zout & nootmuskaat.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-07-2010
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kabeljauw met bieslookpuree en romige venkel

Ook weer zo'n heerlijk najaars visgerechtje met veel verse groente.

INGREDIENTEN

De romige venkel:, , 1 verse venkelknol, 4 stengels bleekselderij, 1 grote ui, 2 blaadjes laurier, paar takjes verse tijm, 1 steranijs, 2 dl room, 2 dl witte wijn, 2 cl anijslikeur (pernod), vers gemalen zwarte peper, zeezout, , Voor puree, , 1 kilo kruimige aardappels, 1 ei, 1 dl melk, klontje roomboter, 1 bosje verse bieslook, zeezout, , De vis:, , 4 kabeljauw filets of schelvis, klontje roomboter, 5 cl droge witte wijn, 2 takjes tijm, vers gemalen zwarte peper, zeezout

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2016
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

visgratin

Heerlijk en je kan het vooraf maken

INGREDIENTEN

4 visfilets (kabeljauw, roodbaars,...), 2 wortelen, 2 preiwitten, 2 takjes selder zonder blad, 100ml droge witte wijn, 200ml verse room, 30 gr boter, 6 eetlepels paneermeel, peper en zout, eventueel 1/2 bouillonblokje

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-04-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kabeljauwragout

Het Mingus Minus-Dieet 23 mei; 300 Kcal

INGREDIENTEN

1 pakje zomergroenten (diepvries), bouillon, 1 kopje tomatensap, 200 gr kabeljauwfilet, citroensap, zout, peper, dille,

  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-09-2002
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Gegratineerde cassolette van kabeljauwloin en heilbotfilet m

Een bijzondere samenstelling van bestanddelen die leiden tot een symfonische smaakapotheose... Boterraap Ze noemen hem ook wel zandraap of goudbol. Het is een raap, ietsjes scherp en bitter, zoals alle rapen, maar veel delicater dan de koolraap. Door het bittere is het goed deze raap te koken en dan even te stoven, al dan niet met wat suiker. Heel bijzondere, verfijnde groente. Deze raap is ook rauw lekker, geraspt in een frisse salade. Ook in allerlei stamppotten is deze groente op zijn plaats.

INGREDIENTEN

600g heilbotfilet , 3 kabeljauwloins , 200 ml. witbier, bijv. Hoegaarden , 200 ml. crème fraîche , 200 ml kreeftensoep (bisque d`homard) , 60g geraspte Gruyère , 3 aardappels , 6 boterrapen , zout & peper uit de molen

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2012
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste stoof met groente en kabeljauw recepten
Nieuwste stoof met groente en kabeljauw recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top