1. Home
  2. Recepten
  3. Slowcooker Stoofvlees

Slowcooker stoofvlees recepten (35)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Provencaalse runderstoofschotel, heerlijk in de herfst!

Dit is één creatie van mij die we elk najaar en ook in de winter regelmatig eten. Een geweldig herfstrecept barstensvol smaak en gezonde dingen. Uiterst compleet en hier heb je wel 2x een goede maaltijd aan. Voor de mensen die een slowcooker hebben is dit uitermate geschikt. Als je van slank en botermals stoofvlees houd lekker proberen en smullen, ik hoor het wel.

INGREDIENTEN

1 kilo sucade- of riblappen 3 teentjes knoflook (fijn) 3 laurierblaadjes Zeezout Zwarte peper 2 t knoflookpoeder 750 ml droge rode wijn 2 kopjes bloem Olijfolie (paar scheuten) 2 grote uien (in blokjes) 500 g wortels (in brokken) 250 g champignons 2 el peterselie 4 aardappels vastkokend (in partjes) 450 g diepvries doperwten 2 kopjes vleesbouillon ½ kopje zongedroogde tomaten 1 el rozemarijn Beetje tijm 2 el worchestersaus

Bereidingswijze

Snij het vlees in blokjes, doe in een schaal met de helft van de wijn en de knoflook en de laurierblaadjes en laat het een nachtje marineren in de koelkast. Als wijn heb ik een goedkope fles pinot noir gebruikt want dat is een lekkere volle fruitige wijn. Snij alle groente, zorg dat het klaarstaat want werkt sneller. Neem nu een grote braadpan met een dikke boden. Haal de blokjes rundvlees uit de marinade (de marinade niet weggooien, laurierblaadjes verwijderen!), doe een flinke scheut olijfolie in de pan, smeer de blokjes vlees in met zout en peper en haal ze door de bloem en bak ze snel om en om bruin. Doe nu de rest van de marinade in de pan met de overgebleven scheut wijn, de uien en de vleesbouillon en laat lekker 2 uur op laag vuur pruttelen. Het vlees kan nu garen en wordt zo botermals. Voeg nu de rest toe, de aardappels, wortels, champignons, tomaten, rozemarijn en tijm en gaar dit een half uur mee. Breng op smaak met worchestersaus en eventueel nog wat zout. Voeg tenslotte de erwten toe want die hebben niet zo lang nodig en laat ze nog eventjes 10 minuten mee pruttelen. Let er op dat de bevroren erwten niet stuk gaan want dat is niet de bedoeling. Je hebt nu een uiterst complete, slanke en zeer voedzame schotel die prima past bij de herfst en de winter en waarvan je misschien wel 2x van kan smullen. Laat maar eens weten wat je er van vond. Een dag later is het nog lekkerder. Allen smakelijk !

  • Frans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-09-2012
  • Frans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Slowcooker stoofvlees

Overheerlijk stoofvlees

INGREDIENTEN

1500 gram sucadelappen (die geven echt het meest zachte vlees), 2 kilo uien, 4 larierblaadjes met daarin ongeveer 6 kruidnagels, Mosterd (ik gebruik milde franse mosterd van marne, bij de jumbo), Peper en Zout, 2 Boullionblokjes van maggie, 4 plakjes ontbijtkoek, 2 eetlepels keukenstroop

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-10-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Spaans stoofvlees (slowcooker)

Lekkere mediterraanse vleesschotel uit het blad "Boodschappen" aangepast voor de slowcooker. Een lekkere variatie voor rundvlees.

INGREDIENTEN

750 gr runderlappen200 gr salami2 uien300 gr worteltjes20 zwarte olijven450 gr tuinbonen (pot of diepvries)olijfolie1 eetl paprikapoederzout en peper150 dl boillon van blokje

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-10-2006
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Stoofvlees, Sweet & Sour (Slowcooker)

Deze "beef stew" is over mie pasta met maanzaad geserveerd. Men kan ook rijst gebruiken. Vlees kan ook in een slowcooker gekookt worden.

INGREDIENTEN

700 gr. Runder poulet of stoofvlees, 2 Eetl. sla of kook olie, Snufje peper, knoflook (poeder of vers), , 2 geraspte wortels (medium), 2 gesneden uien (medium), 200 ml. tomaten saus, 125 ml. water, 4-5 El. bruine basterd suiker, 125 ml. azijn, 1 El. Worcestershire saus (of Soy saus), 1 Theel. zout, , 1 El. koud water, 2 Thl. mais,

  • Canadees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-05-2009
  • Canadees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stoofvlees met bier en mosterd (slowcooker)

Omdat de herfst weer onderweg is (of er soms al lijkt te zijn), maakte ik vandaag weer eens een rundvleesstoofgerecht. Dit gerecht kan natuurlijk ook weer gemaakt worden in een gewone stoofpan, maar ik haalde mijn slowcooker weer van stal.

INGREDIENTEN

-1 kg sucadelappen, -2 uien, grof gesneden, -1 teen knoflook, gehakt, -1 flesje oud bruin bier of Bockbier, -1 eetl. azijn, -2 blaadjes laurier, -2 takjes verse tijm of 2 eetl gedroogde, -zwarte peper en zout, -2 plakjes ontbijtkoek, -grove mosterd, -vloeibare braadboter,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-01-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Mongools stoofvlees in slowcooker of braadpan

Een heerlijke €Mongolian beef€ uit slowcooker of braadpan. Beide versies staan beschreven.

INGREDIENTEN

500 gr sucadelappen (of riblappen), 125 ml sojasaus, dunne sojasaus, geen ketjap (ik gebuikte Kikkoman met minder zout), 60 ml water (gebaseerd op de slowcooker, voeg eventueel ietsjes meer water toe in de braadpan als het vlees te droog staat), 50 gr lichtbruine bastedsuiker, 2 el maizena, 2 tl sesamolie, 2 teentjes knoflook fijngehakt, 1 tl gemberpoeder, 2 tl Sriracha (eventueel te vervangen door pittige sambal), rijstolie (of zonnebloemolie), Verder, 3 lente-uitjes (of bosuitjes) in stukjes van ca 3 cm, 2 el maizena, sesamzaadjes, rijst of noodles,

  • Balkan
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-02-2019
  • Balkan
  •  > 120 min.

Stoofvlees op z`n grieks slowcooker

INGREDIENTEN

700 g magere runderlappen in blokjes, 1 bl tomatenpuree (klein), 1 eetlepel bruine suiker, 1 eetlepel rode wijnazijn, 150 ml rode wijn, 1/2 theelepel komijn, 4 teentjes knoflook, 1 theelepel zout, 1 theelepel peper, 1/2 theelepel kaneel, 1 laurierblad, 2 eetlepels rozijnen of gedroogde appels of abrikozen., 2 kruidnagels,

  • Grieks
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-11-2012
  • Grieks
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Stoofvlees a la Sandra uit de slowcooker

Lekker makkelijk uit de Slowcooker, in de ochtend erin doen en de rest van de dag voor jezelf hebben of thuis komen uit je werk en je stoofvlees is klaar! Ideaal.

INGREDIENTEN

** 1,5 kilo sukadelappen (in blokjes gesneden), ** 1 flesje Leffe donker bier, ** 3 rode uien (in halve ringen gesneden), ** 2 witte uien (in halve ringen gesneden), ** 3 teentjes knoflook (in dunne plakjes gesneden)), ** 4 eetlepels Rinse appelstroop, ** 150 ml appelazijn, ** 8 plakken ontbijtkoek (in blokjes), ** 2 kaneelstokjes, ** 1 bosje verse tijm, ** 10 laurierblaadjes, ** 10 jeneverbessen, ** 10 kruidnagels, ** 1 theelepel gemalen komijn, ** 2 runderbouillonblokjes (verkruimeld), ** 2 eetlepels ketjap manis, ** 50 gram roomboter, ** bloem, ** zwarte peper en zout uit de molen

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-09-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Indisch stoofvlees.

Heerlijk draadjesvlees met een Indische smaak.

INGREDIENTEN

1 kilo magere runderlappen, 1 theelepel koenjit, 1 theelepel sereh, 1 theelepel djahe, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel laos, 1 theelepel djintan, 3 flinke uien, 4 tenen knoflook, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 flinke eetlepel sambal brandal, 50 gram boter, zout, peper, ,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-07-2007
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Kip tajine uit de slowcooker

In Marokko wordt dit s ochtends in de Tajine naar de Hamam gebracht waar ze het voor een paar dirham de hele dag warm houden bij het vuur dat de Hamam heet houdt. s avonds na het werk kom je het ophalen en is de schotel klaar. Een uurtje meer of minder doet er niet toe. Dus s ochtends 15 minuten voorbereiding, en s avonds vijf minuten couscous maken is alles. De relatief lage temperatuur wordt hier het best bereikt met de slow cooker (tip: kijk op amazon.co.uk voor goedkope slow cookers. In Nederland zijn ze veel te duur!)

INGREDIENTEN

Tl=theelepel; el=eetlepel, scheutje olijfolie, 4 kipfilets, 1 per persoon in dobbelstenen, 1 aubergine in dobbelstenen, 1 grote ui in dunne schijfjes, 2 winterwortelen, of anders waspeen, 50 gram gedroogde of iets meer verse cranberries, 50 gram gedroogde abrikoos, , vocht & kruiden:, kwart liter kippenbouillon, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 el citroensap, 1 el bloem, 1 teen knoflook uit de pers, of in dunne schijfjes, 1 tl gemalen komijn, 1 dobbelsteen gember in vijzel fijngestampt of ander zeer fijn gesneden, 1 tl kaneel of een doormidden gesneden kaneelstokje, Als je van pittiger houdt: 1 chilipeper, zonder pitjes fijngesneden, of een tl sambal, of chilipoeder, , verder ergens tussen de 150 tot 200 gram couscous, afhankelijk of je voor en nagerecht hebt, en of je grote eter bent.

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-04-2010
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stoofvlees op zijn Grieks

Een vleesgerecht uit de slow-cooker is echt een aanrader. Heerlijk.

INGREDIENTEN

700 gram magere runderlappen in blolkjes1 blikje tomatenpuree (klein)1 el bruine suiker1 el rode wijnazijn150 ml rode wijn1/2 tl komijn 4 teentjes knoflook gepeld en instukjes gehakt1 tl zout1 tl peper1/2 tl kaneel1 laurierblad2 el rozijnen2 kruidnagels,

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-05-2007
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste slowcooker stoofvlees recepten

Grieks stoofvlees

Heerlijk rundvleesgerecht, zacht pittig.

INGREDIENTEN

500 gr Rundvlees, iets doorregen mag; twee laurierbladen, gedroogd pepertje of chilivlokken, 3 peperkorrels, vier grote uien, 250 gr. sjalotjes, tl. oregano, tl. komijn, halve liter runderbouillon, bolletje nootmuskaat, kaneelstokje, drie kruidnagels, twee eetlepels tomatenpuree, blik gepelde tomaten of tomatenblokjes, glas rode wijn, scheut azijn, goede olijfolie en een eetlepel suiker

  • Grieks
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-02-2010
  • Grieks
  •  > 120 min.

*****GROOTMOEDERS STOOFVLEES*****

5 Gouden stoofvleesregels! Neem het vlees minimaal 30 minuten voor het bereiden uit de koelkast. Bestrooi het vlees met zout en peper en braad het eerst aan in de boter en olie in een (gietijzeren) braadpan met dikke bodem. Neem het vlees uit de pan. Bak de groenten 2-3 minuten in de pan,schenk het kook- vocht erbij en breng dit tegen de kook aan. Leg het vlees erin en zorg dat het onderstaat. Voeg dan pas kruiden,specerijen en andere smaakmakers toe. Stoof met een deksel op de pan op de laagste stand of gebruik de oven of slowcooker. Keer het vlees tijdens het stoven regelmatig om en controleer steeds of er nog voldoende vocht in de pan zit.

INGREDIENTEN

=1 kg magere Runderlappen., =100 gram Boter, =2 Uien,gesnipperd., =1 eetl.bruine Basterdsuiker., =2 eetl.Bloem, =700 ml.Rundvleesbouillon, =300 ml. Wijn of Donker Bier., =3 Laurierblaadjes., =4 Kruidnagels., =2 sneetjes (oud)Brood, =Mosterd.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-11-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Heerlijk Italiaans stoofvlees van rund

Dit is erg lekker stoofvlees en botermals. Het zit vol smaken en ietwat aromatisch door al die lekkere kruiden. Smaakt heerlijk met tagliatelle of met romige aardappelpuree met wat truffelolie. Echt een feestmaaltijd. Lekker in de winter, maar ook in de zomer.

INGREDIENTEN

1 kilo sucade of runderriblappen, Zeezout, Vers gemalen zwarte peper, Bloem, Boter, Olijfolie, 1 tl piment, Handje kruidnagels, 3 laurierblaadjes, 2 teentjes knoflook, 1 blik gepelde tomaten, 4 uien, 1 rood pepertje, 1 tl rozemarijn, 1 tl tijm, Halve tl salie, 300 ml rode Italiaanse wijn (Chianti), 700 ml warme runderbouillon

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-04-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Oosters stoofvlees met gember

DIt gerecht kun je ook in je slowcooker maken. Laat het dan ca. 6 uur op LOW staan.

INGREDIENTEN

1 kilogram runderriblap (in blokjes), 4 eetlepels zonnebloemolie of, 4 eetlepels arachideolie, 3 uien (in dunne ringen), 3 teentjes knoflook (in plakjes), 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 4 cm), 1 rode peper (in ringetjes, zonder zaadjes), 4 eetlepels ketjap manis of, 4 eetlepels sojasaus, 800 milliliter rundvleesbouillon, 200 milliliter kokosmelk, 2 laurierblaadjes, maizena, 1 bosje lente-/bosui (in ringen)

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-12-2017
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Stoofvlees a la Sandra uit de slowcooker "snelle versie". (Weight Watchers waardig)

Ik had al een stoofvleesgerecht voor in de Slowcooker maar daar had ik het vlees en de uien aangebraden in de pan. Ik wilde nu eens uittesten of er smaakverschil is met direct rauw in de pan doen. Dat smaakverschil was er dus niet en het scheelt heel veel tijd! Hier dus het recept voor mijn "Stoofvlees a la Sandra, snelle versie"

INGREDIENTEN

800 gram magere runderbraadlappen (Iers, bij Appie, in blokjes), 50 ml Leffe tripel (bier), 2 rode uien (in halve ringen), 2 eetlepels Rinse appelstroop, 30 ml appelazijn, 4 plakken zero ontbijtkoek (verkruimeld), 2 kaneelstokjes (in kruidenbol), 1/2 bosje verse tijm (in kruidenbol), 5 laurierblaadjes (in kruidenbol), 5 jeneverbessen (in kruidenbol), 5 kruidnagels (in kruidenbol), 1 dessertlepel djinten (komijnpoeder), 2 maggiblokjes (verkruimeld), 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel Greensweet Stevia Brown, 2 eetlepels bloem, verse peper en zout

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-01-2019
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Crèpe met Aziatisch stoofvlees

Een heerlijk gerecht uit de slowcooker. Kan ook in de braadpan in de oven op 175 graden. Dan ca. 3 uur lateren sudderen.

INGREDIENTEN

Voor de crepes:, 225 g bloem, Snuf zout, 3 eieren, 450 ml melk, , Boter en olie, 750 g doorregen riblap, in stukken, 50 ml zonnebloemolie, 4 tenen knoflook fijngehakt, 2 eetlepels suiker, 2 uien, fijngesneden, 1,5 cm verse gember, geschild en in plakjes, 2 eetlepels verse geraspte gember, 1 bosje koriander, blaadjes en stelen gescheiden, Steranijs (4 stuks), 2 gedroogde Spaanse pepertjes, 750 ml water, 200 ml sherry, 100 ml sojasaus, 2 bosuitjes, in ringetjes gesneden

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-12-2017
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Lamsvlees uit de slowcooker

Lamsvlees gehaald bij de Turkse slager zoals dit stoofvlees van de nek. Heerlijk mals was het.

INGREDIENTEN

800 gr lamsnek of schouder, 3 tenen knoflook, 1 el komijnpoeder, klein blikje tomatenpuree, 1 glas rode wijn, 3 dl water, zout naar behoefte, bosje verse koriander, 8 gedroogde abrikozen, 1 el kokosolie of andere olie

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-05-2014
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Oer- Hollands runder- stoofvlees met spekjes

Een geliefd recept in de Hollandse keuken is gestoofd rundvlees. Het is helemaal niet moeilijk te maken, je moet alleen wel minimaal drie uur in de buurt zijn om je pannetje in de gaten te houden en af en toe eens eventjes te proeven.

INGREDIENTEN

500 gram sucadelapjes/riblappen (rundvlees, hoe meer dooraderd met vet hoe beter), 100 gram spekjes, 2 grote uien, 4 plakken ontbijtkoek, roomboter, paar el zilveruitjes, 2 laurierblaadjes, 1 teen knoflook (fijn), Witte wijnazijn, Peper uit je molen, zout, 1 flesje Hertog Jan Dubbel op kamertemperatuur

  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-10-2012
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Oosters stoofvlees uit de tajine

Gemakkelijk recept, ideaal om van te voren te bereiden. je kunt het ook in een gewone pan of slowcooker maken.

INGREDIENTEN

600 gram hacheevlees (rund), 1 el vijfkruidenpoeder,2 cm santen,3 el oestersaus, 2 el Wijko`s satesaus, 1 cm gemberwortel.Ongeveer 4 dl water.

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-10-2012
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Karni Stoba (antiliaanse stoofvlees gerecht)

Dit recept is van me vader  die kookt altijd en zelf heb ik wat pittige toepassingen gedaan zodat het meer naar de antilen van vandaag smaakt.

INGREDIENTEN

700 gram sukade lappen, 1 grote ui, 1 teen knoflook, vleeskruiden, tarwemeel, ketjap manis, peper, sambal oetlek, 1 runderboulion, 50 cl water, 1 zoete aardappel, peterselie,

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-11-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Arabische wittebonen stoofpot uit de slowcooker

Had nog gedroogde witte bonen en al doende kwam deze heerlijke stoofpot tot stand.Baharat specerijen bestaan uit een melange van paprika, korianderzaad, zwarte peper, kaneel, komijnzaad, kardemom,nootmuskaat, kruidnagels, ui, knoflook, cayennepeper. Je kunt ook zelf kijken wat je in huis hebt.Ik heb het in de slowcooker gedaan. Kan natuurlijk ook in de stoofpan.

INGREDIENTEN

600 gram rund stoofvlees in stukjes gesneden, 300 gram geweekte witte bonen, 1 pakje gezeefde tomaten, 2 grote uien, 4 tenen knoflook, 1 courgette, 1 winterwortel, 2 zoete aardappelen, 1 el baharat specerijen, 2 glazen witte wijn, zeezout,olijfolie.

  • Arabisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-02-2013
  • Arabisch
  •  > 120 min.

Texels stoofpotje in de Slowcooker 2 pers.

Heerlijk uitgewaaid op Texel en weer gezocht naar recepten. Dit recept past prima bij deze tijd en de geur brengt ons weer even terug op Texel.

INGREDIENTEN

250 g lamspoulet (grof gesneden), 100 g aardappels (geschild en in blokjes van ca. 1 cm.), 1 ui (grof gesneden), ½ prei (in halve ringen), olijfolie, 1 laurierblaadje, 3 peperkorrels, 1 takje tijm, ¾ liter fond (lams), 100 g witte kool (dungesneden), 1 wortel (in reepjes gesneden), 1 theelepel kerrie, snufje zout, snufje peper,

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-03-2010
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Super lekkere authentieke Hollandse Hachee met twist

Het is nu erg koud buiten, de winter is gekomen. Nu ik dit schrijf vriest het hier alweer -10 graden en het zal in februari en begin maart ook nog wel vriezen dat het kraakt. Als je de hele dag buiten bent geweest in de kou of misschien wel hebt geschaatst wat is er dan lekkerder dan een pan heerlijk stoofvlees? Warm je heerlijk vanbinnen flink van op. Dit is mijn authentieke Hollandse Hachee, maar anders klaargemaakt. Het resultaat is meer smaak en een nog lekkerder saus. Voor mensen die een slowcooker hebben is dit zeer geschikt. Probeer het zelf maar en laat je verrassen door de smaken.

INGREDIENTEN

750 gr doorregen runderlappen, 4 grote uien (in halve ringen), 4 sjalotjes (in stukken), 50 gr boter, Scheut rode wijn, 1 el bruine basterdsuiker, 1 flinke el tomatenpuree, 2 ½ el witte wijn azijn, 5 kruidnagels, 3 laurierblaadjes, 5 zwarte peper korrels (gekneusd), 2 ½ el ketjap manis, 1 t kaneel, 1 ½ el bloem of maizena, 350 400 ml runderbouillon, Zwarte peper uit de molen, Zeezout

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-01-2013
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Indisch gekruid runder-stoofvlees

Dit is toch wel zo heerlijk, ik kreeg het receptenkaartje bij mijn keurslager. Gemaakt, geproefd en deze mag blijven !!! Heerlijk dit stoofvlees en lekker pittig qua smaak.

INGREDIENTEN

800 g doorregen runderlappen in blokjes, Zeezout, Zwarte peper, 4 el zonnebloemolie, 2 grote uien, in stukken, 4 tenen knoflook, gehakt, 25 g verse gember, gehakt, ½ rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt, 1 el tomatenpuree, 5 el ketjap manis, 8 dl warme vleesbouillon

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-01-2013
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Herfst: Stoofpot rundvlees met paddenstoelen in wijn

O la la dit is lekker! Ik had nog een enorme berg paddenstoelen over en heb dus stoofvlees gehaald en heb dit heerlijke gerecht bedacht ! Mensen die én van runderstoofjes houden én van paddenstoelen die moeten dit absoluut eens proberen. Dit is echt een geweldige smaaksensatie voor de hele familie! Lekker koken en dan lekker opsmikkelen of op rijst, of met aardappelpuree of met pasta zoals Tagliatelle. Eet er dan nog een bijgerecht bij, zie onder. Zo kom je lekker in de herfststemming en in die van de donkere dagen die gaan komen.

INGREDIENTEN

750 gr doorregen sukadelappen, 150 gr gerookte spekblokjes, 4 grote uien (halve ringen), 2 teentjes knoflook, 2 winterwortels, 1 bouillonblokje rund, 1 bouillonblokje bospaddenstoelen (AH), 1 t provencaalse kruiden, 1 t piment, 2 kruidnagels, 1 e paprikapoeder, 5 e Olijfolie, 3 e Roomboter, 40 gr bloem, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, 2 laurierblaadjes, 150 gr kastanje champignons, 100 gr shiitake, 50 gr cantharellen, 100 gr oesterzwammen, 500 ml gekookt water, 500 ml goede rode wijn, 1 blikje tomatenpuree (70 gr), Verse peterselie (fijn gesnipperd)

  • Frans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-09-2013
  • Frans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Heerlijk pittig botermals runder- stoofvlees/Hachee

Hollandser dan deze botermalse sucade krijg je ze niet. Eenvoud kan ook lekker zijn. Lekker in de slowcooker of langzaam stoven. Een uitstekend en mager bijgerecht waar je alle kanten mee op kunt. Bovendien heb je een heerlijke saus. Heerlijk najaars- en winters gerecht. Probeer het zelf maar.

INGREDIENTEN

750 gr runderriblappen of sucade, 500 gr uien (in stukken of ringen), 50 gr roomboter, Scheut olijfolie, 2 el witte wijn azijn, 1 flesje donker bier, 250 ml runderbouillon, 2 el bloem, 2 t sambal oelek, 2 el tomatenpuree (voor de kleur), 6 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, Zeezout, Zwarte peper uit de molen, Maizena (indien nodig)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-10-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Teriyaki runderstoofvlees

Stoofvlees met veel sojasaus. Komt heerlijk uit de slow-cooker.

INGREDIENTEN

650 gram runderlende, in blokjes van 3 cm., 1 grote groene paprika, in 8 reepjes, 1 theelepel olie, 200 gram taugé, 80 gram oesterzwammen, in reepjes van 0,5 centimeter, Teriyaki-saus:, 200 ml donkere sojasaus, 200 ml sake, 300 ml mirin, 2,5 eetlepels suiker, , , , , , , , , , , , , , , , ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-08-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Botermalse Chinese sucade lapjes, Mmm...

Het is nu, voor het eerst dit seizoen, tijd voor iets anders en kocht weer mooi doorregen stoofvlees bij de scharrelslager. Doorregen rundvlees wil zeggen dat er wat vet in het spierweefsel van de lapjes zit. Daardoor wordt het vlees botermals en valt zo uit elkaar. Deze, iets zoete variant met wat pit, smaakt echt hemels. Dit is echt iets leuks voor het weekend om te maken want zo kom je, door de lekkere geuren, helemaal in de winter stemming. Hoe langer je 's middags laat stoven, hoe lekkerder het wordt en je hele huis ruikt naar... December, kerst en stoofperen. Eet smakelijk

INGREDIENTEN

800 gr sucade lappen, 5 teentjes knoflook, geperst, 2 grote uien, 3 el Chinese rijstwijn of droge sherry, 3 el donkere sojasaus, 2 el lichte sojasaus, 2 el hoisinsaus, 3 steranijsjes, 2 laurierbladeren, flink sezuanpeper, zeezout, 1 kaneelstokje, 1 tl five spices poeder, 3 cm geraspte gember, 2 tl bruine suiker, arachideolie om te bakken, 650 ml warme runderbouillon van tablet

  • Chinees Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-12-2015
  • Chinees Bijgerecht
  •  > 120 min.

Stoofpotje met rundvlees, paprika en chorizo

Deze hoeveelheid is voldoende voor 2 personen of drie kleinere eters of 2 volwassenen en 1 kind. Door iets meer vlees toe te voegen plus een extra paprika, wat wortel  en ui maak je het al snel geschikt voor vier personen. Verder hoef je niets te veranderen aan het recept.

INGREDIENTEN

450 gram stoofvlees (riblap, sucade, hacheevlees) - 1 rode paprika - 1 gele paprika - stuk of vier waspenen ( of een halve winterwortel) -2 uien - 2 teentjes knoflook - stukje chorizo van ongeveer 100 gram - 1 el tomatenpuree - 1 el milde paprikapoeder - 800 ml rundvleesbouilon - 2 el balsamicoazijn ( beetje afhankelijk van het merk dat je gebruikt, begin met 1 eetlepel en voeg zonodig de andere toe) - 3 el gehakte peterselie - peper en zout- boter

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-04-2017
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Hollandse Hap

Een aangepast basis recept om te leren met de slowcooker om te gaan.

INGREDIENTEN

Porties: 3, 500 gr runderstoofvlees, bloem, zout en peper, 1 ui, grof gehakt, 3 stengels selderij, draden verwijderd en grof gesneden, 200 gr wortel, in grove stukken, 150 gr kastanjechampignons, 450 gr aardappels, geschild en in dikke plakken

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-11-2017
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Boeuf Bourguignon met wortel

Boeuf Bourguignon met wortel en uitjes is een heerlijk gerecht voor wanneer de R in de maand zit.. Ook voor in de slowcooker...

INGREDIENTEN

,25 kilo runderriblappen, , 1,5 el bloem, , 100 g spekjes, , 2 witte uien, , 2 stengels bleekselderij, , 1 winterpeen, , 70 g tomatenpuree, , 1 el bruine suiker, , 4 takjes tijm, , 2 laurierblaadjes, , 1 L rode wijn, , 1 runderbouillonblokje, , 1 pot zilveruitjes, , 400 g kastanje champignons, , bosje platte peterselie, , Olijfolie om in te bakken, , Roomboter, , Zout en peper

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-04-2017
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Herfst: Rundvlees met shiitakes en pangangsaus

Dit is een ontzettend leuk recept en vond hem staan bij de ambachtelijke Keurslager. Heerlijk Hollands stoofvlees met paddenstoelen en een krokante Aziatische twist met een heerlijke saus. Niet heel snel te maken door de vele handelingen, maar in de weekenden in deze donkere herfstdagen geen probleem.

INGREDIENTEN

600 g doorregen runderlappen, 2 kruidnagels, 2 eetlepels vleeskruiden voor rundvlees, 1 laurierblad, 75 g boter, 100 g shiitakes, schoongemaakt, 1 bosje bosui, in ringetjes, 150 g sugarsnaps, geblancheerd, 125 g taugé, , Voor de saus:, , 2 teentjes knoflook,fijngesneden, 1 rode peper, 2 eetlepels rijstolie, 70 g tomatenpuree, 350 ml rundvleesbouillon (van een half bouillonblokje), 2 eetlepels azijn, 15 g verse gember, geraspt, 1 eetlepel maïzena,

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-11-2015
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Nieuwste slowcooker stoofvlees recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top