1. Home
  2. Recepten
  3. Serranoham

Serranoham recepten (543)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Serranoham Met Aardbeien

Een koud voorgerecht met serranoham, aarbeien en balsamico-azijn

INGREDIENTEN

300 gr. serranoham 500 gr. verse aarbeien roze peperbessen balsamicoazijn

Voorbereiding

De aarbeien schoonmaken, halveren en gedurende enkele uren in een kom met ruim balsamico-azijn en peperbesjes laten marineren

Bereidingswijze

Maak roosjes van de serranoham rond de rand van het bord. Schep in het midden de aarbeien en besprenkel ruim met de marinade

  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-12-2000
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Amuse van Geitenkaas verpakt in Serranoham

Leuk om te serveren of op een lepel, of leuk klein schaaltjes met prikkertje enz enz. De amuse kan je makkelijk een dag van te voren maken. Dus SUPER !!!

INGREDIENTEN

12 stukjes zachte geitenkaas van ca. 30 gr. 12 plakjes Serranoham, 3 el olijfolie 2 tl honing 1 teentje knoflook, uit knijper., 1 el citroensap.

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  • Frans
  •  0-10 min.

Bladerdeeghapjes met serranoham

Een verrukkelijk en eenvoudig voor te bereiden borrelhapje bestaande uit bladerdeeg, serranoham (een Spaanse gedroogde ham), pesto en Hollandse geitenkaas. Heerlijk voor een feestje!

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvries (roomboter) bladerdeeg - 6 plakken Serranoham of een andere goede rauwe ham - 1 bakje groene pesto (liefs de verse van AH) (plm. 6 eetlepels) - 100 gram geraspte belegen Hollandse geitenkaas - olijfolie

  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2003
  • Spaans
  •  10-20 min.

Sonja Bakker Kabeljauw fantasie

Ik ben aan het Sonja Bakkeren en dit recept moesten we gisteren eten en dit smaakte zo fantastisch, dat ik het jullie niet wil onthouden. Ik heb wel een beetje gesmokkeld, want we moesten er brood bij eten dat heb ik vervangen door pasta. Op goed geluk een hele goede combinatie.

INGREDIENTEN

* 2 pakjes witvis (ik had botervis; heerlijk), * 8 plakjes Serrano ham, * 2 theelepels gedroogde basilicum, * 2 eetlepels balsamico azijn, * 1 theelepel (zaanse) mosterd, * 1 theelepel suiker of iets zoetstof, * 1 teentje knoflook, * 2 dl. demi creme fraiche, * 8 trostomaatjes, * 1 eetlepel olijfolie, * peper en zout, * tagliatelle

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-02-2008
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

gevulde cherrytomaat met serrano-ham

Een hartige bonbon.

INGREDIENTEN

Voor 10 amuses/borrelhapjes., • 10 cherry tomaatjes, • 10 dunne plakjes serranoham, • 2 el pompoenpitten, • 80 g Boursin roomkaas Knoflook & Fijne kruiden, • 10 prikkers

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-07-2009
  • Frans
  •  0-10 min.

Tapas van tomatenbrood met heerlijk Serranoham

Spaans tomatenbrood met Serrano ham. Leuk om dit zo te serveren. De broodjes worden gegrild.. Hier op wordt het broodje geserveerd met de Serrano ham

INGREDIENTEN

4 rijpe tomaten, gehakt, 2 teentjes knoflook, fijn gehakt, 2 sneetjes stokbrood, 15 gr Serrano ham, Peper en zout, 3 el olijfolie,

  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-02-2005
  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Salade met gemarineerde vijgen en serranoham

Geweldige salade met zoetzure gevulde gemarineerde gedroogde vijgen. Wel aan denken dat de vijgen een dag tevoren in de marinade gaan. Een dergelijk recept eerder gelezen, maar aangepast volgens mijn eigen idee.

INGREDIENTEN

16 grote gedroogde vijgen (de lekkerste zijn die van AH met vanille), 12 halve walnoten, 8 plakken serranoham, 2 dl witte Chardonnay wijn, 1 1/2 dl balsamico-azijn, gemengde sla met rucola (AH), [Voor de dressing]:, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn, 1 eetlepel honing, 1 theelepel mosterd, versgemalen peper

  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2007
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Salade van rucola, meloen en serranoham

INGREDIENTEN

, 2 handjes rucola, een halve kleine meloen, 6 plakjes serranoham, 2 el gehakte peterselie en basilicum, wat schaafsel van Parmezaanse kaasDressing, 2 el olijfolie, 2 el balsamicocrème, een teentje knoflook uit de knijper, 1 el sherry, peper en zout, 2 tl kappertjes

  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-03-2008
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Pangasiusfilet met serranoham

INGREDIENTEN

300 g pangasiusfilet (vis), 4 takjes rozemarijn (zakje a 15 g), 8 plakjes serranoham, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-11-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

serranoham met peer

Lekker borrelhapje

INGREDIENTEN

2 handperen, 16 plakjes Serranoham, 1 eetlepel gembersiroop, 1/2 eetlepel citroensap

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-10-2001
  •  
  •  0-10 min.

Wortelsnack Met Serranoham

INGREDIENTEN

1 bos wortelen, 1 citroen, 2 el mayonaise, 16 plakjes serranoham

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-05-1999
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

serranoham kroketjes

INGREDIENTEN

Voor de vulling, 200gram serranoham in smalle reepjes gesneden., 40 gram boter/40 gram bloem, 2,5 dl melk, 0,5 dl sherry, 0,5 dl slagroom, 1 eetlepels peterselie, halve theelepel paprikapoeder, halve theelepel nootmuskaat, zout en peper naar smaak, 4 blaadjes gelantine, ,

  • Spaans Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-12-2010
  • Spaans Voorgerecht
  •  > 120 min.

Meloen met serranoham

INGREDIENTEN

1/2 rijpe suikermeloen, 9 plakken Serranoham, peper, citroensap, waterkers

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-01-2005
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Abrikozengaletjes met Serranoham

INGREDIENTEN

3 plakjes bladerdeeg, gedroogde abrikozen, poedersuiler, balsamico azijn, serranoham

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2005
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Kalkoenfilet Met Serranoham

Verrassend

INGREDIENTEN

4 kalkoenfilets, 4 plakken serranoham, braad en grillkruiden, 1 dl. kruidenbouillon, halfroom of room culinair, olijfolie

  • Montignac Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-11-1999
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Tonijn Met Serranoham

Tonijn gebakken in Serranoham

INGREDIENTEN

2 tonijnfilets a 150-200g,75-100g iets dikker gesneden serranoham,drie eetl olijfolie,2 theel zeezout,drie theel grof gemalen zwarte peper, 2 fijngehakte knoflookteentjes, 100 ml witte wijn.

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-03-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Pangasiusfilet met serranoham

Lekker en lekker makkelijk

INGREDIENTEN

300 gr. pangasiusfilet; 4 takjes rozemarijn; 8 plakjes Serranoham; 2 eet; olijfolie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Serranoham met granaatappelsalade

Een lekker voorgerecht met een fris tintje

INGREDIENTEN

* 1 sinaasappel, * 100 ml. spicy lemon-dressing (a 200 ml.), * 2 granaatappels, * 200 gram serranoham, 1/2 zakjes friseesla (gemengd a 200 gram)

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-12-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

varkenshaasje met serranoham

Een lekker hoofdgerecht voor als je je gasten lekker wilt verwennen!

INGREDIENTEN

4 trostomaten,1ui,1spaanse rode peper,6 takjes koriander,?limoen,2e.l.olijfolie,zout,peper,4 varkenshaasjes,2th.l.grove mosterd,4 plakken serranoham,2 e.l bter.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Serranoham met granaatappelsalade

INGREDIENTEN

1 sinaasappel, ? 100 ml Spicy Lemon-dressing (flesje a 200 ml, ? 2 granaatappels, ? 200 g serranoham, ? 1/2 zakje friseesla (gemengd a 200 g),

  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-02-2003
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.

Serranoham met granaatappelsalade

Voorgerecht voor 4 personen; Voorbereidingstijd: +- 5 minuten Bereidingstijd: +- 5 minuten Van : "Nynke"

INGREDIENTEN

1 sinaasappel, 100 ml Spicy Lemon-dressing (flesje, . 200 ml), 2 granaatappelen, 200 gram serranoham, 1/2 zakje sla gemengd . 200 gram

  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-09-2003
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Stoofpeertjes met serranoham

INGREDIENTEN

3 eetlepels suiker, 4 stoofpeertjes(Gieser Wildeman), 150ml rode port, 2 kruidnagels, 3 eetlepels balsamico-azijn, 4 plakken serranoham.

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-05-2004
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kalfslapreepjes met serranoham

INGREDIENTEN

• 4 kalfslapjes, • 8 plakjes serranoham, • 2 el margarine, • 1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne Kruiden, • 1 glas witte wijn, • 400 g sperziebonen, • 1 stokbrood,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-06-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

serranoham met granaatappelsalade

Lekker feestelijk voorgerecht.

INGREDIENTEN

1 sinaasappel limoensap vloeibare honing olie zout en (cayenne)peper 2 granaatappels 200 g serranoham 1/2 zakje friséesla (gemengd à 200

  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-12-2007
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

SERRANOHAM MET GRANAATAPPELSALADE

INGREDIENTEN

, ? 1 sinaasappel, ? 100 ml Spicy Lemon-dressing (flesje a 200 ml, ? 2 granaatappels, ? 200 g serranoham, ? 1/2 zakje friseesla (gemengd a 200 g), ,

  • Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-11-2003
  • Voorgerecht
  •  > 120 min.

Kabeljauw serranoham

Voor het gemak maak de vispakketjes alvast klaar tot het ovenmoment

INGREDIENTEN

1½ eetlepel geraspte mierikswortel (potje), 60 g roomkaas knoflook & Provençaalse kruiden (Cantadou), versgemalen peper, 1 limoen, 4 verse kabeljauwfilets (600 g), 75 g serranoham, 1 eetlepel gedroogde salie,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-2011
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vijgen met Serranoham

Tapas-Hapje

INGREDIENTEN

8 verse vijgen , 8 plakjes serranoham , Sherry-azijn , Basilicumblaadjes , Grove peper

  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-12-2005
  • Spaans
  •  10-20 min.

Voorjaarssalade met Serranoham

INGREDIENTEN

Voorjaarssalade met Serranoham, , Lunch (Barbecue) voor 4 personen., , * Print dit recept, * Verstuur recept naar vriend/vriendin, * Onbekend, * 0-20 minuten, * 4.6/5 (12 Stemmen), , Voedingswaarde per persoon, kcal (kJ) 256 (1072), eiwit 12 g, vet 19 g, koolhydraten 8 g, Ingrediënten, , * 150 g rucola, * 1 kleine meloen, * 150 g serranoham (plakjes), * 2 eetlepels fijn gesneden basilicum, * 50 g Parmezaanse kaas (stukje), * 2 eetlepels olijfolie, * 2 eetlepels balsamicoazijn, * 1 eetlepel sherry, * 1 teen knoflook, , * Voeg toe aan boodschappenlijst, * Bekijk boodschappenlijst, *, , Keukengerei, , * pepermolen, , Bereiding, , 1. Snijd de meloen in parten en snijd daarna het vruchtvlees los van de schil en in zo dun mogelijke plakjes. Snijd de basilicumblaadjes ragfijn. Verdeel nu de gewassen rucola over vier bordjes en strooi er de basilicum over., 2. Leg de plakjes meloen op de sla. Snijd slierten van ongeveer een centimeter breed van de plakjes serranoham en leg de slierten sierlijk op de salade., 3. Maak nu een dressing door de olie en azijn met de sherry en de fijngeperste knoflook los te kloppen. Voeg een snufje zout toe. Druppel de dressing over de salade. Geef nog een slag aan de pepermolen boven de salade. Schaaf nu dunne plakjes van de Parmezaanse kaas en verdeel die over de bordjes.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-03-2011
  •  
  •  0-10 min.

Stoofpeertjes met serranoham

INGREDIENTEN

3 eetlepels suiker - 4 stoofpeertjes - 150 ml rode port - 2 kruidnagels - 3 eetlepels balsamico-azijn - 4 plakken serranoham

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Tomatensalade met serranoham

Heerlijke salade bij de pasta of bij de bbq.

INGREDIENTEN

1 bak tasty tom tomaten (500 g), 1 bakje cherry tomaten (250 g), 1 bakje platte peterselie (20 g), fijngesneden, 1 teen knoflook, geperst, 4 el olijfolie extra vierge +, 2 el citroensap, zwarte peper (molen), 2 pakjes serranoham (a 80 g), gehalveerd

  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-05-2012
  • Spaans
  •  10-20 min.

Knoflook-tomatenbrood met serranoham

Plakjes stokbrood, als snack of tussendoortje.

INGREDIENTEN

150 gr. zachte (room)boter2 teentjes knoflookzoutpeper, 1 rode ui3 rijpe, Roma-tomaten12 groene olijven met piment, 10 plakken Serranoham1 stokbrood

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-05-2002
  •  
  •  10-20 min.

Zeeduivel met serranoham

INGREDIENTEN

, 6 zwarte pitloze olijven, 3 takjes tijm, 1 courgette, 1 teentje knoflook, 2 citroenen, 2 zeeduivelfilets van 220 gram, zout en vers gemalen peper, 1 eetlepel zongedroogde tomatentapenade, 6 plakken serranoham, 4 eetlepels olijfolie, snufje suiker, 50 ml droge witte wijn

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-09-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

carpaccio van serranoham

Carpaccio van ham met tomaat

INGREDIENTEN

200 g Serranoham dungesneden, 8 cherry tomaatjes, 100 g pistachenootjes, verse oregano, citroen(sap), 4 eetlepels olijfolie (extra vierge met basilicum), peper, zout

  • Slanke keuken Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-07-2002
  • Slanke keuken Voorgerecht
  •  0-10 min.

KNOFLOOK-TOMATENBROOD MET SERRANOHAM

Van "westernl"20 stuks voedingswaarde : 125 kcal per stuk voor- / bereidingstijd : 5 / 10 minuten gerechtsoort : buffetgerecht bron : Allerhande juni 1999

INGREDIENTEN

150 g zachte boter of margarine, 1 teentje knoflook, zout, peper, 1 rode ui, 3 trostomaten, 12 groene olijven met piment, 10 plakjes serranoham, 1 stokbrood,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-07-2002
  •  
  •  0-10 min.

Tuinerwtensoep met serranoham

INGREDIENTEN

3 el olijfolie, 2 rode uien, gesnipperd, 1 teen knoflook, fijngesneden, 1 courgette, in blokjes, 1 liter groentebouillon (van tablet), 4 plakken serranoham (pakje 80 g), 1 pak tuinerwten (biologisch, diepvries), 8 blaadjes verse munt, fijngesneden, 4 el slagroom

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-03-2010
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Tostadas met serranoham

Tapas

INGREDIENTEN

8 groene asperges, in de lengte gehalveerd, 8 plakken serranoham, 2 el olijfolie, zout, versgemalen peper, 8 sneetjes bruin stokbrood, 1 teen knoflook, 2 el olijfolie, extra vierge, 1 el sherryazijn, 8 zwarte olijven zonder pit, gehalveerd, 2 el kappertjes,

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-09-2003
  • Spaans
  •  20-30 min.

serranoham met walnotendressing

Bijzonder voorgerecht,niet moeilijk te maken!

INGREDIENTEN

Voor de gekaramelliseerde walnoten:, 75 gram walnoten, 1 dessertlepel bruine suiker, wat zout, voor de dressing:, 6 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels balsamico-azijn, verse peterselie, bieslook en koriander, 1 teen knoflook, peper, zeezout, 2 druppels zoetstof of een beetje suiker, 2 theelepels "Nobeltje", (een Amelands likeurtje) of wat Amaretto, Verder:, 200 gram Serrano-ham, 50 gram uitgebakken spekjes, 1 citroen

  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-11-2001
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.

Tuinerwtensoep met serranoham

INGREDIENTEN

3 el olijfolie;, 2 rode uien, gesnipperd;, 1 teen knoflook, fijngesneden;, 1 courgette, in blokjes;, 1 liter groentebouillon (van tablet);, 4 plakken serranoham (pakje 80 g);, 1 pak tuinerwten (biologisch, diepvries);, 8 blaadjes verse munt, fijngesneden;, 4 el slagroom.

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-06-2010
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Tuinboontjes met Serranoham

INGREDIENTEN

1 eetlepel olijfolie -, 1 dikke plak serranoham a 125 gram in blokjes -, 2 teentjes knoflook gesnipperd -, 250 gram tuinboontjes -, 0,75 dl droge witte wijn -, 2 tomaten ontveld en ontpit het vruchtvlees in blokjes -, 1 eetlepel fijngesneden dille -, zout en peper, , , , , , , ,

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-10-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tuinboontjes met Serranoham

INGREDIENTEN

1 eetlepel olijfolie, 1 dikke plak serranoham van 125 g in blokjes, 2 teentjes knoflook gesnipperd, 250 g tuinboontjes (of 750 g ongedopte), 0,75 dl droge witte wijn, 2 tomaten, ontveld en ontpit, het vruchtvlees in blokjes, 1 eetlepel fijngesneden dille, zout en peper,

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Rollete Serranoham

Lekker hartig borrelhapje. En rolletje Serranoham met daarin rucola en geroosterde pijnboompitten

INGREDIENTEN

Serranoham, Pijnboompitten, Rucola, en wat olijfolie., evt. wat Gran Pandano flakes...

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-10-2013
  •  
  •  0-10 min.
Nieuwste serranoham recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top