1. Home
  2. Recepten
  3. Schnitzel Van Kip

Schnitzel van kip recepten (37) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

De ultieme schnitzel

WEES NIET BANG IEDEREEN KAN HET!!! Nadat je dit recept 1x hebt geprobeerd wil je ABSOLUUT geen voorgepanneerde Schnitzel van de slager en/of supermarkt meer. Geloof me het lijkt meer werk dan het is... en het is het waard! Het leuke is dat je zowel Kalfsvlees, als Varkensvlees en Kippenborst kan gebruiken. Het mooie van dit recept is, mits je het goed doet ;-), dat de heerlijke panneerlaag van het vlees loslaat waardoor het mooi krokant wordt. Vaak als we een lange autorit voor de boeg hebben voor een vakantie dan maak ik de avond voor vertrek de Schnitzels en laat ze afkoelen, het is voor onderweg een heerlijke koude, hartige snack. Laat me weten of het gelukt is, of als het juist niet gelukt is, dan geef ik graag tips! Eet & Geniet

INGREDIENTEN

Ingrediënten - 4 Kalf schnitzels Of - 2 Kipfilets (snij de kipfilets overdwars, met een scherp mes in 2 a 3 plakken) Of - 4 Varkensschnitzels TIP Haal het vlees of het nu kip, varken of kalf is bij de biologische slager, het is het echt waard! - Zwarte peper uit de pepermolen - Zout - Bloem - 1 a 2 Eieren (zo vers mogelijk en liefst scharrel/van de boer) - Pakje Paneermeel (of liever zelfgemaakt van oud brood) - 1 Liter Zonnebloem- of Arachideolie - 1 Fles lekkere wijn; rood/wit/rosé - Eventueel 1 citroen

Voorbereiding

Voorbereiding Stap 1 Schenk een glas wijn in en neem een slokje. Leg het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Pak een houten (snij)plank leg/plak hierover `strakhoudfolie` leg de kip/varkens of het kalfsvleeslap hierop, pak nog een ruime strook folie en leg deze bovenop het vlees, en nu los met de vleeshamer/deegroller of steelpan. Sla het vlees goed plat (net niet doorzichtig). Leg de Schnitzels op een bord en laat ze rusten (minuut of 15). Neem even rust en een sip van je wijn. Neem elke Schnitzel en bestrooi ze aan beide kanten met zout en versgemalen zwarte peper, mag ruim; door de bloem en het ei neemt de smaak af, gewoon proberen. Handen afwassen en nog even je glas wijn checken. Stap 2 Pak 3 grote diepe borden of ondiepe schalen, zet ze op een rij, en nog twee schalen: - Bord 1: Doe hierin de bloem - Bord 2: Kluts een a 2 eieren en voeg twee a drie eetlepels water toe, geen melk! (dit is het geheim voor een mooie korst) - Bord 3: Doe hierin het Paneermeel (Doe de helft van het pakje in het bord/de schaal de rest houd je apart) Pak het eerste stuk vlees en leg het in het bord met bloem, aandrukken, omdraaien, aandrukken, de overtollige bloem afschudden en het gebloemde stuk vlees op een van de overige schalen leggen, dit doe je met alle stukken vlees. Pak de schaal met de gebloemde stukken vlees, nu komt het plakkerige werk Dus eerst een slokje wijn Pak een gebloemde Schnitzel en doop deze in het eimengsel, aan beide kanten goed bedekken. Daarna door het paneermeel, leg de Schnitzel in het paneermeel, neem het pakje/schaaltje paneermeel en bestrooi de bovenkant eveneens met paneermeel, dan aandrukken zodat alle kanten en plekjes goed zijn bedekt, uitschudden en daarna leg je de gepaneerde Schnitzel op de overgebleven schaal. Herhaal dit met alle stukken vlees. Leg de schaal met het gepaneerde vlees weg om te laten rusten, minimaal een kwartier! Neem nog een glaasje wijn.

Bereidingswijze

Neem de diepe steelpan of andere pan (bij voorkeur met een dikke bodem) en giet hierin 1 liter olie en zet op een gemiddelde vlam, verhit de olie. Als het goed is heb je een olielaag van 2 a 3 centimeter. TIP Om te kijken of de olie heet genoeg is om te bakken prik je met de achterkant van een houten lepel in de olie: als direct belletjes ontstaan om de steel van de lepel dan is de olie op goede temperatuur. Zodra de olie op temperatuur is laat je, maximaal, 2 schnitzels in de olie glijden, zodra de korst gaat bollen draai je de schnitzel 1x om, vaak is 2 a 3 minuten voldoende voor het hele ritueel. Laat de Schnitzel niet te donker worden, hij kleurt nog bij uit de pan. Leg de Schnitzels die klaar zijn op een schaal met keukenrol om het overtollige vet te laten uitlekken. Neem voorverwarmde borden en verdeel de Schnitzels, als je er van houdt kan je enkele plakjes citroen bijvoegen. Klaar! Eet & Geniet

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-02-2010
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Aangeklede Schnitzel

Een lekkere stevige schnitzel heerlijk met koude dagen als het eten allemaal wat meer -body-  mag hebben. Zelf trek je toch ook wat meer kleding aan als het koud is Een soortgelijk gerecht kwam ik een keer op de kaart van een restaurant tegen. Het leek me niet moeilijk te bereiden en daarom heb ik het nu zelf ook een keer geprobeerd. De naam heb ik zelf verzonnen Ik heb hiervoor  varkens schnitzels genomen,  maar je kunt natuurlijk ook kalfs- kip- of kalkoen schnitzels gebruiken. .

INGREDIENTEN

- 2 Schnitzels, - 2 eieren, - 50 gram katenspek, - 100 gram champignons, - 2 uien, - peper en zout, - (vloeibare) bakboter (ik gebruik meestal vloeibare bakboter met oijfolie)

  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2015
  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Elzas schnitzel

INGREDIENTEN

600 g Varkensvlees of (kalkoen of kip ), in plakjes, 120 g Zure room of crème fraîche, 120 g Ham, gerookte ham, in blokjes, 1 Ui, 40 g Kaas, geraspte (minder vet indien nodig), 2 tl Olie, Zout en peper, Nootmuskaat

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-07-2011
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Parmezaanse kip schnitzel gebakken in oven

Heerlijk zomerse stukje kipfilet op tafel

INGREDIENTEN

4 halve kipfilets, zout, vers gemaalde zwarte peper, 3 e bloem, 1 kop geroosterd broodkruim of paneermeel, 2/3 kop vers fijn geraspte Parmezaanse kaas (ik gebruik Grana Padano, is een heerlijke harde kaas van melk uit de Po-vlakte genaamd Padano. Dit is een goed plaatsvervanger voor Parmezaanse kaas al mag dit niet Parmezaanse kaas genoemd worden), 1 grote ei geklopt, olijfolie

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-07-2011
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Spinaziestamppot met Holsteiner schnitzel

Leuk om per persoon een eigen minipannetje te maken met de stamppot (zie foto)

INGREDIENTEN

Spinaziestamppot::, , * 1 kg kruimige aardappelen, * 150 ml volle melk, * 100 g roomboter, * Snufje nootmuskaat, * 300 g spinazie, * 2 el piccalilly, * 1 tl Engels mosterdpoeder, , Holsteiner schnitzel::, , * 3 grote kipfilets (dubbele), * 9 eieren, * 6 el bloem, * 150 g paneermeel, * Blikje ansjovis, * Potje kappertjes, ,

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2017
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Schnitzel in Paprika-Roomsaus

Schnitzel van varken, kalkoen, kip of kalf met een romige midden-Europeese uitstraling

INGREDIENTEN

, 8 plakjes varkensfilet van ca 75 gram **, 1 stevige Franse sjallot, of 2 Hollandse, gesnipperd, 1 a 2 tenen knoflook, 1 grote rode paprika, ontveld***, en in reepjes gesneden, 1 scheut cognac, 200 ml (kook)room, 3 el paprika, edelzoet, scheutje balsamico-azijn, peper uit de molen, herbamare of zeezout naar smaak, paar eetlepels bloem, olie om in te bakken,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Schnitzel a la Sara's

INGREDIENTEN

4 kip of varken schnitzels, Honing mosterd, 1 eetlepel bloem, 40 gram boter, 2 dl sinaasappelsap

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-01-2008
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Kip Hawaï

INGREDIENTEN

4 kipschnitzels, 4 schijven ananas, 4 plakken belegen Goudse kaas, 4 plakken rauwe ham, gemberpoeder, kerrie, zout

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-02-2010
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

kip kiev

Een heerlijk romig, licht gekruid gerecht. Wel tamelijk calorierijk!

INGREDIENTEN

175 gram boter;, 1 theelepel fijngeknipte bieslook;, 1 theelepel fijngeknipte dragon;, 2 theelepels fijngeknipte peterselie;, 1 theelepel citroensap;, 4 dubbele kipfilets;, zout en versgemalen peper (naar smaak);, mosterd;, bloem;, 2 losgeklopte eieren;, ca. 120 gram paneermeel;, 1 eetlepel (olijf)olie,

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-08-2009
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

kip op z'n hawaiiaans

Kip met ananas en kaas in aluminiumfolie, bereid in de oven.

INGREDIENTEN

4 kipschnitzels, 4 schijven ananas, 4 plakken belegen Goudse kaas, 4 plakken rauwe ham, 4 theel gemberpoeder, 2 theel kerrie, zout

  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-06-1999
  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Roomschnitzel van ongepaneerde Kip of Varken:

Lekker anders

INGREDIENTEN

2 varkens schnitzel`s of 2 halve kipfilet`s, Blikje champignonroomsoep(Unox) of Blikje kippenroomsoep (Campbell), 1 bakje verse champignons, 1 rode paprika, 2 dl slagroom (houdbare of kookroom), 1 a 2 teentjes knoflook, peper, 1 tl paprikapoeder, 3 à 4 laurierblaadjes, Snufje gedroogde tijm, Snufje gedroogde peterselie, stokbrood of rijst.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-10-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

KIP SNCHNITZEL MET KRUIDIG KORSTJE

Schnitzel met een pittig korstje.

INGREDIENTEN

4 kipsnitzels ca. 150 gr. p.stuk / zout en peper // OM TE PANEREN: 4 el tarwebloem / 2 el melk / zout / 2 eieren / 4 el paneermeel / 4 el geraspte parmezaanse kaas / 60 gr bakboter.,

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-09-2002
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

kip schhnitzels met mozzarella en tomaatjes

INGREDIENTEN

Kipfilet, paneermeel, mozzarella, kerstomaatjes, basilicumblaadjes, 1 of 2 eieren, peper, zout, kipkr uiden, boter.

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-04-2012
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kip in knoflookyoghurtsaus

Dit recept van jannie van der heijden hebben we gecombineerd met geroosterde wortelen met olie, honing, komijnzaadpoeder. Was lekker.

INGREDIENTEN

4 kipfilets, zout, peper, 6 tenen knoflook, 150 ml yoghurt, enkele takjes verse tijm, 1 kleine rode ui, 1/2 citroen, 6 eetlepels panko of grof paneermeel, olie om in te vetten.,

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2016
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pittig gevulde (kip) schnitzels in een heerlijke tomatenpestosaus

Involtini zijn Italiaanse blinde vinken. Deze bestaan uit een schnitzelrolletje met een vulling van rauwe ham, salami en basilicum in een verrukkelijke tomaten-pestosaus. Een door mij aangepast recept van Hans Belterman

INGREDIENTEN

4 (kip) schnitzels à 100 gram - 150 gr salami - 1 losgeklopt ei - 4 dunne plakken rauwe ham - 2 eetl. broodkruim of paneermeel - zout, peper, - 1 teentje knoflook, ragfijn gehakt - 1 klein sjalotje of stukje ui (fijngehakt) - 8 verse basilicumblaadjes, in hele dunne reepjes - 3 eetl olijfolie - 1/2 dl droge witte wijn - 1 dl gezeefde tomaten - 2 eetl rode pesto - 2 eetl fijngeraspte Parmezaanse kaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kipschnitzel met aardappelkroketjes en gewokte groente

Hou je niet van aardappelkroketjes? Je kan ook ons recept voor frietjes erbij maken.

INGREDIENTEN

Reddy premium zonneboemolie, Reddy koken & bakken, Reddy Milde Geuren frituurolie, 4 kipfilets, peper, zout, bloem, 2 eieren, paneermeel, 1 citroen, 500 gram kruimige aardappelen, 1 el boter, 2 eieren, 1 eidooier, zout, peper, 50 gram boem, 75 gram paneermeel, 2 rode uien, 250 g champignons, 800 g broccoli, ½ bosje bieslook, 20 ml sojasaus

  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2014
  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

VERANTWOORD VOEDINGSPATROON

Na de bevalling van mijn dochter was ik wat aangekomen en ik wilde graag weer terug naar mijn oude gewicht.Ik wilde geen streng dieet gaan volgen maar was op zoek naar produkten die toch lekker zijn maar vetarm. Deze heb ik gevonden en heb daar een lijst van gemaakt. Samen met mijn beste vriendin ben ik begonnen. Het stimuleerd om het samen te doen! Mijn vriendin is 12 kilo kwijt en ik 7 kilo. En het blijft er ook af! Dit is de lijst van produkten die vallen onder een verantwoord voedingspatroon. De produkten zijn vet- en caloriearm. Ik heb de produkten verzameld uit allerlei tijdschriften, kookboeken en dieetprogramma's. Ik ben door deze produkten te gaan gebruiken afgevallen en voel me veel beter. Natuurlijk is het in het begin even wennen. Ik ben er nu bijna anderhalf jaar mee bezig en ben er al helemaal aan gewend.

INGREDIENTEN

VLEES, VIS, KIP EN EI, Bij voorkeur magere vleessoorten zoals , ? tartaat, ? magere hamlappen, ? magere runderlappen, ? haaskarbonade, ? biefstuk, ? ongepaneerde schnitzel, ? kip zonder vel, ? kalkoen, ? bijna alle soorten vis, ? eieren (2 a 3x per week), , HARTIG BROODBELEG, ? 20 of 30 (smeer)kaas, ? cottage cheese, ? achterham, ? filet americain, ? fricandeau, ? kalkoenham, ? magere rollade, ? rookvlees, ? gekookt ei, ? sandwichspread, ? lekker beleggen met augurk, tomaat of komkommer, , ZOET BROODBELEG, ? jam, ? halvajam, ? appelstroop, ? vruchtenhagel, , KOEKJES, SNOEP EN TAART, ? kauwgom, ? pepermunt, ? zuurtje, ? biscuit, ? rijstwafel/Snack a jacks, ? cafe noir, ? (volkoren) ontbijtkoek, ? vruchtenvlaai, ? eierkoeken, ? lange vingers, ? kaneelbeschuitjes, ? frou frou, ? crackers, , BAKKEN EN BRADEN, ? vloeibaar frituurvet, ? bak-,braadvet en margarine met max. 25 gr. verzadigd vet, ? alle soorten olie, , SAUZEN, ? rode sauzen, ? sauzen op basis van olie zoals slasaus, ? bechamelsaus met halfvolle melk, ? yogonaise, , SNACKS EN ZOUTJES, ? japanse mix, ? ongezouten noten, ? studentenhaver, ? popcorn naturel, ? zouten stokjes, ? blokje kaas 20, ? toastjes met filet americain, eiersalade, tonijnsalade of slanke smeerkaas,

  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-03-2002
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Zomer Stoofschoteltje met Shoarma van Project Gezond...

Het klinkt misschien een beetje raar deze zomerstoofschotel met shoarma vlees, maar soms verdient een recept een try out en zo kom je tot iets heel smakelijks. Mooie magere schnitzels even in shoarmakruiden gemarineerd, gebakken met paprika, ui en courgette. Een lichte zomerschotel die zó op tafel staat. https://www.projectgezond.nl/ Wij hebben ervan genoten . Voor ons een blijvertje. Lijkt mij ook lekker met rijst, macaroni en eventueel kip , kalkoen of runderreepjes. Paprikapoeder en kerrie brengen deze schotel perfect op smaak. En slechts 436 Kcal dit gerecht. Ik gebruikte de shoarmamix van Project Gezond via onderstaand recept. https://www.smulweb.nl/recepten/1471807/Zes-mooie-kruidenmixen-van-project-gezond  

INGREDIENTEN

200 gr ongepaneerde schnitzel, 6 gr shoarmakruiden, 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel paprikapoeder, 1 kleine courgette (250 gr), 1 rode paprika, 1 ui, 300 gr gezeefde tomaten, 300 gr krieltjes

  • Wereld Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-08-2019
  • Wereld Nagerecht
  •  20-30 min.

Italiaanse Vleesfondue

Door de olijfolie is deze vleesfondue gezond en bijzonder van smaak.De verschillende soorten vlees hebben alle een Italiaans tintje.Drink er Italiaanse wijn bij en de avond is kompleet.

INGREDIENTEN

300 gr. rundergehakt, 1 teentje knoflook,fijngehakt, 1 ui,gesnipperd, 50gr.salami,in kleine stukjes gesneden, zout,peper, 400gr. kipfilet,in blokjes van ca.3cm., 1theel. oregano, 50gr. gesneden spek, 400gr. kalfs of varkensschnitzel in reepjes, 8-12 blaadjes verse salie, 1 dunne courgette, 100gr. rauwe ham, 1 liter milde olijf olie (Bertoli)

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2002
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Romige cantharellensaus

Deze saus is niet alleen te combineren met allerlei soorten vlees zoals biefstuk, varkenshaas, schnitzel, kip, kalkoen of wild. Maar is ook heerlijk als vegetarische saus voor bij pasta.

INGREDIENTEN

- 400 gram cantharellen, - 150 gram spekreepjes, - 250 ml (kook)room, - 2 sjalotjes, - handvol peterselie, - enkele takjes tijm, - peper en zout, - 1 bouillontablet, - scheutje Cognac,

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-09-2016
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Rahmgeschnetzeltes

Een heerlijk romig en zacht gerecht! Rahmgeschnetzeltes is voor ons onverbrekelijk verbonden met de wintersport (in Oostenrijk), want dit gerecht krijgen we bijna altijd wel een keer voorgezet tijdens onze skivakanties (halfpension). De Zwitserse klassieker "Zürcher Rahmgeschnetzeltes" is van kalfsvlees (kalfsoester) en kalfsfond gemaakt, maar op Duitstalige websites circuleren allerlei versies van dit gerecht; het wordt namelijk in alle Duitssprekende landen volop gegeten. De verhoudingen tussen wijn, bouillon en slagroom verschillen ietsje per recept evenals de hoeveelheid vlees (grote eters-kleine eters) en zelfs de vleessoort die men gebruikt, varieert. Je kunt het namelijk ook prima (voordeliger) maken met reepjes varkensschnitzel- of filet of van reepjes kalkoenvlees; filet of schnitzel en in plaats van kalfsfond een bouillon gebruiken. Waar het om gaat is dat je dungesneden vlees gebruikt dat snel gaar is. Het gerecht wordt gecombineerd met rösti, rijst of pasta.

INGREDIENTEN

Circa 600 gram vlees in dunne reepjes, naar keuze van varkens-, kalkoen- of kalfsvlees, 1-2 el tarwemeel/bloem, 250 gram (grot)champignons, in schijfjes, 1 ui, gesnipperd, 100 ml witte wijn (Riesling), 150 ml kalfsfond of een bouillon (kip), 250 ml slagroom, citroensap, olie en boter, versgemalen zwarte peper, 2 el verse (blad)peterselie, fijngehakt

  • Oostenrijks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2013
  • Oostenrijks
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Saltinbocca

Het oorspronkelijke recept is met kalfsvlees (schnitzel), maar ik gebruik meestal een varkenshaasje. Het kan echter ook met kip- of kalkoenfiletjes. Heerlijk en allemaal van te voren te maken en op het laatst af te bakken.

INGREDIENTEN

O Kalfsschnitzel (ongepaneerd), varkenshaasje of kip- of kalkoenfilet, O Salvia (=salie), O Plakjes rauwe ham, magere bacon of katenspek, , Binnenkort verdere beschrijving van het recept

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-01-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Schubbenkipburger met satehsaus

Schubbenkip noemt mn dochter het! Maar het zijn dus krokante kip schnitspzels... recept gebaseerd op een kipburger die ik ooit op heb...

INGREDIENTEN

Voor 2 personen :, 4 zachte broodjes, 4 krokante kip schnitzels, Olijf olie, Beetje gesneden ijsbergsla, Beetje yogonaise, Beetje tauge, Sateh saus (zelfgemaakt of niet)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-08-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Romige paddenstoelen-saus. Kan bij vele soorten vlees.

Vooral bij wit vlees zoals kalkoen/ kip, schnitzel is dit een perfecte saus.

INGREDIENTEN

2 tl olijfolie, 100 gr champignons, in plakjes, 40 gr boter, 3 el bloem, 2.5 dl melk, 1.25 dl slagroom, ½ tl zout, ½ tl versgemalen peper, 1/8 tl geraspte nootmuskaat, 90 gr Zwitserse kaas, 1 eierdooier, 4 el droge witte wijn,

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-2008
  • Frans
  •  20-30 min.

Hemelse scaloppina alla Pizzaiola!

Na de overvolle feestdagen wil ik dit gerecht gaan maken. Lijkt me ontzettend makkelijk en erg lekker. Dan zet ik mijn eigen foto erbij.Scaloppina is schnittzel. Pizzaiola betekent klassieke tomatensaus.

INGREDIENTEN

Olijfolie, 1 gesnipperde ui, 1 tl Italiaanse kruiden (tijm, oregano, rozemarijn), 2 tenen geperste knoflook, snufje gedroogde rode peper naar smaak, 1 el kappertjes, scheut rode wijn, 2 blikken tomatenblokjes, mozarella in plakjes, Parmezaanse kaas, 4 (kip) schnitzels, 400 gram spaghetti, verse basilicum, peper en zout,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-12-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kipfilet gevuld met garnalen op een bedje van pasta

Op de foto wordt het geserveerd als hoofdgerecht. Maar dit recept is voor mij als niet te groot voorgerechtje berekend. Het fijne van dit recept is dat je wat meer kan maken en invriezen. Dus je voorgerecht voor je volgende diner is al klaar

INGREDIENTEN

Ca. 300 gram kipfilet ca. 30 gram verse spinazie 2, plakjes parmaham ca. 200 gram gepelde garnaaltjes 200 gram tagliatelle ? el olijfolie 1 preitje, fijngesneden 1 niet te grote wortel

  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2004
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Piccatta

Echt de moeite waard om te proberen: zelf piccatta`s maken. Piccatta`s zijn kalfsschnitzels in een jasje van krokante kaas. Overigens ook lekker met kalkoen-, kip- of varkensfilet.

INGREDIENTEN

, 2 kalfsschnitzels, naturel, zout, peper, 2 eetlepels bloem, 1 ei, 1 eetlepel melk, ca. 150 gram geraspte oude kaas, 2 eetlepels paneermeel, braadvet,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-10-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

jagersaus

Lekkere saus bij varkenshaas, schnitzel of kip

INGREDIENTEN

200 gr champignons, 100 gr boter, 40 gr sjalotjes, 4 dl droge witte wijn, 4 dl vleesbouillon, 1 el gesnipperde peterselie, 1 tl dragon, zout en versgemalen peper

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2004
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Pittig lekker! Bami Brandal

Lekker pittig mie-gerecht uit de Indische keuken. Nu eens niet met kip of schnitzel, maar met gehakt. Heel erg lekker (pittig)!!

INGREDIENTEN

250 gr mienestjes, 2 kippenbouillontabletten, 1 zak Chinese kool (reepjes), 1 rode paprika (in reepjes), 400 gr (runder)gehakt, 1,5 el sambal Brandal, 2 el arachide-olie of wok-olie, 1 zakje kruidenmix voor Bami Speciaal,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-06-2013
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zomerse Limoenvinaigrette

Fris zure saus voor bij gegrilde vis, kip, garnalen etc.

INGREDIENTEN

, de geraspte schil en het sap van 1 lime, 1 tot 2 knoflook tenen, 2 eetl olijf olijf, 1 eetl witte wijn azijn, 4 eetl gehakte bieslook, 0,5 eetl grof zeezout, 1 theel mosterd poeder, 2 eetl kappertjes, 1 eetl gehakte peterselie, 1 theelepel suiker, peper uit de molen, ,

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-05-2001
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Zomerse Limoen Vinaigrette

Een heerlijk frisse saus voor bij gegrilde vis, garnalen, kip, vlees of groenten. Miraculeus lekker bij Wiener Schnitzel

INGREDIENTEN

-de geraspte schil en het sap van 1 limoen, -1 tot 2 knoflook tenen, -2 eetl olijf olijf, -1 eetl witte wijn azijn, -4 eetl gehakte bieslook, -0,5 eetl grof zeezout, -1 theel mosterd poeder, -2 eetl kappertjes, -1 eetl gehakte peterselie, -1 theelepel suiker, -peper uit de molen, ,

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-03-2006
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Bocconcini

Overheerlijk gerecht uit Umbrië.  Bocconcini is ook de naam voor kleine mozzarellabolletjes. Het betekent eigenlijk "kleine mondvol" en staat daarom ook voor kleine hapjes van kip of kalfsvlees.

INGREDIENTEN

300 GRAM KALFSSCHNITZELS, zo dun mogelijk gesneden, 200 GRAM PANCETTA of SPEK, in plakjes, HANDJE SALIE, 40 GRAM BOTER, in blokjes, 1 GLAS droge WITTE WIJN

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

*****PARMEZAANSCHNITZEL MET PASTA - AIOLI*****

IN EEN ANDER JASJE ! Ongekend is de Schnitzel: Vlees in een krokante korst. Op de traditionele versie met kalfschnitzel kunt je natuurlijk varieren. Met kip bijvoorbeeld,ook nog eens gehuld in een ander jasje.

INGREDIENTEN

4 kALFSCHNITZELS., 25 GRAM ROOMBOTER., 1 EI., 50 GRAM BLOEM., 50 GRAM PANEERMEEL, 50 GRAM PARMEZA AN, 200 GRAM SPAGHETTI., 1TL TABASCO, 1 DL. OLIJFOLIE., 1 KNOFLOOKTEEN (in stukken), 1 DL.GECONCENTREERDE KIPPENBOUILLON., 1 CITROEN, in partjes.,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-09-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

kipschnitzel met mozzarella

Snel klaar gerecht !Met een tomatentapenade en basilicum.

INGREDIENTEN

-4 kipfilets (elk 150 g), -bloem om te bestuiven, -1 ei (losgeklopt), -5 el wit broodkruim, -5 el olijfolie, -100 g boter, -1 bolletje mozzarella in 8 plakjes gesneden, -2 el basilicum grof gehakt, -sap 1/2 citroen, -zout en versgemalen zwarte peper, VOOR DE TOMATENTAPENADE:, -70 g zongedroogde tomaten, -25 g kleine kappertjes (afgespoeld en uitgelekt), -2 tenen knoflook (uit de knijper), -5 el olie van de zongedroogde tomaten

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-10-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

boomstammetjes

1 van de meest verkochte maar minst gemaakte vlees dingetjes , de cordon blue en kip , krokant of niet schnitzel worden nog meer gemaakt. dit spul is als je het koopt , kids favoriet , want gehakt met kaas , korstje. goedkoop en vaak slecht. gepureerde pulp , das dubbel op dat weet ik, dat kan dus anders.  

INGREDIENTEN

600 gram half om half gehakt, 1 ei, 2 plakken raclette kaas, 3 el. gedroogde peterselie, 1 el. panko, bakje gekruid paneermeel ( origineel is dat natuurlijk oranje, maar das alleen in de groothandel te krijgen, het wordt gekleurd met paprika extract, alleen kleur geen smaak dus, je kunt het mengen met paprika poeder maar dan gaat de smaak ook gelijk veranderen ), peper, olie,

  • Europees Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-2017
  • Europees Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zelf champignonroomsaus maken

Zelf champignonroomsaus maken is helemaal niet zo moeilijk. Ik heb het van mijn moeder geleerd en had het na en paar keer proberen al onder de knie. Even opletten met aanbranden, gewoon goed blijven roeren! Heerlijk voor bij vlees, kip, schnitzel, rijst of bloemkool. Kijk voor meer lekkere recepten op www.chezbo.nl

INGREDIENTEN

2 kleine uien, klein klontje boter om in te bakken, 1 bakje verse champignons à circa 250 gram, 2 eetlepels droge witte wijn, 1 pakje slagroom à circa 250 ml, een half kopje koude melk, 2 eetlepels maïzena of allesbinder, snufje zout en peper, beetje peterselie of bieslook. (voorkeur vers)

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-06-2016
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Kippenschnitzel met stoemp van gebakken wortel en raap

Een heerlijke huisgemaakte kippenschnitzel, met een makkelijke gezonde stoemp.

INGREDIENTEN

Voor de stoemp :, , 1 kg aardappelen (loskokend), muskaatnoot, peper, zout, 1 klont boter, 1 scheut melk, 300 g wortelen (evt diepvries), 1 bot rapen, olijfolie, 1 sjalot, evt peterselie, verse tijm, , voor de schnitzels :, , 2 kippenborsten, peper, zout, 200 g paneermeel, 3 eieren, boter, olijfolie, enkele blaadjes bloedzuring, paprikapoeder, cayennepeper, kippenkruiden, chili, curry, kurkuma, nootmuskaat, , voor de saus :, , 200 ml bruine fond, 1 glaasje porto

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-05-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste schnitzel van kip recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top