1. Home
  2. Recepten
  3. Russische

Russische recepten (365) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Russische kus

Tederheid, passie en geur verenigd in een glaasje...

INGREDIENTEN

1 citroen 10 cl Russische wodka 5 cl frambozensiroop 4 ijsblokjes

Bereidingswijze

1. boen de citroen goed af en snijd 2 mooie dunne reepjes (zonder het wit) van de schil 2. doe de wodka en de frambozensiroop met de ijsblokjes in een mengglas en roer alles met behulp van de lepel kort en krachtig door elkaar 3. doe 2 ijsblokjes in elk glas, voeg een citroenschilletje toe en schenk de drank hierover 4. direct opdrinken!

  • Wereld
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-02-2013
  • Wereld
  •  10-20 min.

Russische Salade

Dit recept komt van Bianca Boonstra

INGREDIENTEN

2 wortelen, 1 knolselderij, 1 komkommer, 125 gr mayonaise, 150 gr erwten, 3 augurken,6 plakken ham, 6 plakjes gekookt ei, 6 plakjes olijf, toefjes peterselie,

  • Russisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-01-2000
  • Russisch
  •  0-10 min.

russische stroganoff

INGREDIENTEN

350 gram biefstuk - 125 gram champignons - 1 pakje Knorr mix voor Russische stroganoff - 2 eetlepels olie - 350 ml. water

  • Russisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-03-2002
  • Russisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

russische stroganoff

Heel eenvoudig recept, maar toch een bijzondere smaak

INGREDIENTEN

400 gram biefstuk, 150 gram champignons, 1 pakje knorr mix voor russische stroganoff(marinade en sausmix)

  • Russisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2003
  • Russisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

russische aardappelen

Aardappelen met kaviaar

INGREDIENTEN

8 nicola aardappelen, 80 gram Russische kaviaar, 4 soeplepels zure room, tuinkers, 20 gram boter, een snuifje nootmuskaat, zout en peper.

  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-09-1999
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Russische runderpot

INGREDIENTEN

1 kg runderlappen, 2 uien, 100 g boter, peper en zout, 300 g knolselderij, 300 g prei, 200 ml vleesbouillon (van tablet of uit pot), 1 flesje Schuttersbier, 1 eetl. gehakte kervel of 1/2 theel. gehakte dille (vers of diepvries), 4 gekookte rode_bieten, 2 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries)

  • Russisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-07-2012
  • Russisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Russische aardappelschotel

Russische aardappelschotel met gehakt

INGREDIENTEN

- gehakt (100 gram per persoon), - aardappelschijfjes (idem), - 1 potje creme fraiche, - 1 ui, - 30 gram margarine, - 25 gram bloem, - ong. 2 dl bouillon, - gehaktmix, - paneermeel, - peper/zout

  • Russisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-05-2000
  • Russisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Russische Gehaktschotel

Een pittige gehaktschotel voor 12 personen. Dit recept is van Bianca Boonstra

INGREDIENTEN

3 grote uien, 5 eetlepels olie, 1,5 kg rundergehakt, 2-3 preien, 800 gram tomatenpuree, 1 eetlepel mosterd, 500-750 ml. instantbouillon, paprikapoeder, zout en peper en 400 gr. zure room

  • Russisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2000
  • Russisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Russische zalmsalade

Een super salade voor als je van vis houdt.Ook lekker voor bij een BBQ en zo snel en simpel te maken .alvast eet smakelijk

INGREDIENTEN

25 gr Boter, 600 gr zalmfilet ( vers en of diepvries),3 el citroensap, 8 kleine eieren,125 ml zure room,5 el mayonaise,2 rode uien heel fijn gesnipperd, 3 el dille of zakje van 15 gr,1 komkommer.

  • Scandinavisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2008
  • Scandinavisch
  •  20-30 min.

Russische aardappelsalade

Bij deze salade telt,hoe langer je de smaken in laat trekken hoe lekkerder hij wordt.Prima geschikt voor het maken van een grote hoeveelheid,bijvoorbeeld voor een buffet.

INGREDIENTEN

* 600 g vastkokende aardappelen, * 1 zeer fijngesneden ui, * 20 g boter, * 300 g diepvriessoepgroenten, * 1/8 l groentebouillon, * versgemalen zwarte peper, * zout, * 1 rode paprika in kleine blokjes, * 40 g halfvolle mayonaise, * 1 theel mosterd, * 150 g zure room, * 2 eetl witte wijnazijn, * 1 eetl maiskiemolie, * 3 hardgekookte scharreleieren, * 3 ansjovisrolletjes, * 20 g zalmeitjes of forelkaviaar.

  • Russisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-01-2010
  • Russisch
  •  60-120 min.

Russische steak

Lendenbiefstuk of entrecote met een heerlijke pittige paprikasaus. Dit recept was op 6 mei 2010 het recept van de dag. Kijk ook eens op http://hetetenisklaar.com

INGREDIENTEN

4 x 150 gram lendenbiefstuk of entrecote, 200 gram champignons, 1 rode paprika, 100 gram margarine of boter, 1 middelgrote zeer fijn gesnipperde ui, 1-3 geperste teentjes knoflook, 50 gram bloem, 1 el mild paprikapoeder, zwarte peper uit de molen, 1 blikje (70 gram) tomatenpuree, 4 dl bouillon, 1/2 dl wodka, tijm, 2 tl pikant paprikapoeder, 1 dl room of koffieroom, plukjes peterselie

  • Russisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2013
  • Russisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Russische Gehaktschotel

GEMAKKELIJK EN LEKKER.

INGREDIENTEN

, , 2 grote uien, 1 el olie, 1 el boter, 500 g rundergehakt, 1 prei, 5 el tomaatpuree, ? l rundvleesbouillon, 1 tl mosterd, 1tl paprikapoeder, 1 tl zout, ? zure room., , , ,

  • Russisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-03-2004
  • Russisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

russische honingkoek

INGREDIENTEN

250 gram honing, 1 theelepel kaneel, 1/2 theelepel gemberpoeder, 1 mespunt nootmuskaat, 2 twee lepels bakpoeder, 200 gram boter, 125 gram bruine basterdsuiker, 3 eieren, 1 flesje rum aroma, 3 druppels bittere amandelolie, mespuntje zout, geraspte schil van een sinaasappel, geraspte schil van een citroen, 2 theelepels cacao, 500 gram bloem, 75 gram sukade, 150 gram rozijnen, 75 gram oranje snippers, 100 gram gehakte walnoten, boter om in te vetten, 250 gram poedersuiker, 4 eetlepels citroensap, 50 gram krenten, 75 gram gehakte sukade,

  • Russisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-03-1999
  • Russisch
  •  60-120 min.

Russische kalfsrib

Het Russische van deze kalfsrib zit hem in de zure room en de paddestoelen

INGREDIENTEN

-500 g paddestoelen (in plakjes gesneden), -4 kalfskarbonades (elk 250 g), -peper, zout, -50 g boter, -1 knoflookteen (uit de pers), -peterselie, -1/8 l zure room

  • Russisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2003
  • Russisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Russische tartaar

Russische hamburgertjes met een roomsaus

INGREDIENTEN

-400 g gemalen rundsbiefstuk, -1 eierdooier, -zout en peper naar smaak, -melk en broodkruim(zonder korsten), -boter, -2 uien (fijn gesnipperd), -2 dl zure room, -1 borrelglaasje wodka

  • Russisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2005
  • Russisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Russische vissalade

Oog en tongstrelend, de Russische vissalade!!

INGREDIENTEN

-500 g kleine rode bietjes (gekookt), -500 g kabeljauwfilets, -sap 1/2 citroen, -1/4 l water, -zout en witte peper en 1 th lepel paprikapoeder; snufje kummel, -1/2 th lepel dille, -2 zure augurken (in niet te kleine blokjes gesneden), -1 appel (geschild en in niet te kleine blokjes), -50 g gepelde walnoten, -1 tube mayonaise, -1/2 potje yoghurt, -1 ui (gehakt), -snufje suiker, -2 hardgekookte eieren (in 8 gesneden), -peterselie

  • Russisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-04-2003
  • Russisch
  •  30-60 min.

Russische eieren

Een recept uit 1939.

INGREDIENTEN

Zie bereidingswijze.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Russische runderpot

Russische runderpot

INGREDIENTEN

1kg. runderlappen, 2 uien, 100gr. boter, peper en zout, 300gr. knolselderij, 300gr. prei, 200ml. vleesbouillon (tablet of pot), 1 flesje schuttersbier, 1 eetl. gehakte kervel of 1/2 theel. gehakte dille, 4 gekookte rode bieten, 2 eetl. gehakte peterselie

  • Russisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-10-2006
  • Russisch
  •  > 120 min.

Russische Salade

Salade die heerlijk is bij een koud buffet of bij een bbq.

INGREDIENTEN

1.5kg aardappelen (zonder schil), 10 eieren, 1 liter zonnebloemolie, 1 groot blik doperwten, 1 grote winterpeen, ca. 6 zure augurken, 1 blikje smac, 1.5 citroen, 1 theelepel mosterd, zout en zwarte peper naar smaak

  • Russisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2002
  • Russisch
  •  30-60 min.

Russische kipragout

Dit gerecht is heel geschikt om voor eeen groot gezelschap te maken, omdat het kan worden voorbereid en desgewenst in de oven of de magnetron kan worden opgewarmd.

INGREDIENTEN

500 gr. kipfilet, 1 flinke ui, 2 teentjes knoflook, 4 el. olie, 1 el. chilipoeder, 1 el. korianderpoeder (ketoembar), 2 tl. komijnpoeder (djinten), 1 tl. gemberpoeder (djahè), 1/2 tl. kaneel, 1/4 l. gezeefde tomaten uit een pakje, 3 dl. kokosmelk uit blik of een gelijke hoeveelheid santen, 1 kippenbouillontablet, zout en peper, allesbinder, fijngehakte peterselie of korianderblad.

  • Russisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-04-2009
  • Russisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Russische zalmtaart

Een overheerlijke hartige vistaart zonder kaas.

INGREDIENTEN

voor het deeg: 180 gram bloem 100 gram koude boter of margarine in blokjes 950 ml ijskoud water ½ tl zout voor de vulling:200 gram gerookte zalm in snippers 2 bosuitjes in ringetjes 2 ontvelde tomaten in stukjes (of 8 gehalveerde kerstomaatjes) 100 gram diepvrieserwtjes 1 flinke teen knoflook (geperst) half bosje gehakte bladpeterselie 3 el bloem 4 eieren klein bekertje crème fraiche halfvet 50 ml slagroom peper en zout uit de molen

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2011
  •  
  •  30-60 min.

Russische Rol

Dit spectaculaire feestbaksel is een hoofdgerecht, waarvan de oorspronkelijke Russische naam ten naaste bij als ,,koeliebiaka? klinkt. Een recept van Bianca

INGREDIENTEN

350 gr bakkersbloem, 25 gr bakkersgist, 1 theel. suiker, 1? dl lauwe melk, 1 losgeklopt ei, 30 gr zachte boter, 2 theel. zout, mespunt foelie, klontje boter, 300 gr mager rundergehakt, 1 fijngehakte ui, 1 eetl. boter, 100gr champignons in dunne plakjes, 2 hardgekookte eieren, geprakt, veel fijngeknipte selderij, 1 eetl. Dillegroen, (evt. gedroogd), peper, zout, nootmuskaat, ? losgeklopt ei, -, ? losgeklopt ei, 1 eetl. melk,

  • Russisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-02-2000
  • Russisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Russische vleesschotel

Dit is een erg lekkere schotel. iedereen die hem bij ons eet wil het recept hebben.

INGREDIENTEN

* 4 ons reepjes varkensvlees, * 2 ons gesnipperde ui, * 2 ons schouderham, * 2 ons champignons, * boter, * paprikapoeder, , , * tomatenpuree, * ansjovis, * 2 potten gekookte bieten, * tomatenketcup, * knoflook, , * yoghurt, * dille, * scheutje jonge jenever

  • Russisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2003
  • Russisch
  •  30-60 min.

russische biefstuk

INGREDIENTEN

2 uien (fijngehakt), 2 ons champignons (gehalveerd), 300 gr gemengde sla, pond aardappels, 2 el peterselie (fijngehakt), pond biefstuk ( in blokjes), 65 ml zure room, 50 ml droge witte wijn, 50 ml (runder)bouillon, 50 gr boter, zout, peper.

  • Russisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-04-2000
  • Russisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Russische appeltaart

De simpelste appeltaart

INGREDIENTEN

3 eieren ~ 150g suiker ~ 150g zelfrijzend bakmeel of cakemeel ~ 5 goudreinetten

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2005
  •  
  •  30-60 min.

Russische botfilets

Uitstekend van smaak, en net zoals zovele Russische gerechten maakt men het met room klaar !

INGREDIENTEN

-750 g botfilets, -sap 1 citroen, -zout en vers gemalen peper, -30 g boter, -4 el broodkruim, -1 grote ui (fijn gesnipperd), -1/4 liter room

  • Russisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2004
  • Russisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

RUSSISCHE RUNDERSTOOFPOT

INGREDIENTEN

1 kg runderlappen, 2 grote uien, 100 gr. boter of margarine, peper zout, 300 gr. knolselderij in blokjes, 300 gr. prei in ringen, 200 ml. rundvleesbouillon (blokje), 1 flesje schuttersbier, 1 tl. gehakte kervel of, ½ tl. verse dille (gehakt), 4 st. gekookte rode bietjes (of uit een pot), 2 el. peterselie (gehakt), ,

  • Russisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-01-2011
  • Russisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Russische kipburgers

Maak het eenmaal en je bent overstag!

INGREDIENTEN

500 gr kipfilet, 2 eieren, 2 el maizena, 2 el mayonnaise, zout en peper, knoflookpoeder, uii(poeder), paprikapoeder, 1 el kipkruiden

  • Russisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-03-2015
  • Russisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Russische sigaretten.

Wie kent ze niet?Als ik de koekjesdoos open met alle soorten koekjes erin,grabbel ik maar naar 1 ding..juist ja..die lekkere opgerolde koekjes(sigaretten).

INGREDIENTEN

-200 gram margarine of boter., -350 gram suiker., -250 gram bloem., -350 gram eiwit.

  • Russisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-08-2005
  • Russisch
  •  > 120 min.

Russische Salade

INGREDIENTEN

2 vastkokende aardappelen, Stuk knolselderij van ongeveer 150 gram, 1 winterpeen, 100 gram augurk, 100 gram doperwten diepvries, 150 gram garnalen, 2 eieren, Enkele blaadjes kropsla, 1 tomaat, Komkommer, zout, peper en azijn, 2 eetlepels mayonaise, 1/2 ui, peterselie,

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-1999
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Russische paaspudding

Oorspronkelijk heeft deze pudding de vorm van een piramide. Hij wordt gemaakt van verse roomkaas en gekonfijte vruchten. De pudding minstens 24 uur van tevoren bereiden. Zie voor een vergelijkbaar recept de Roomkaaspudding (Paschka) van 'shalomshalom'.

INGREDIENTEN

50 g boter of margarine, 50 g fijne tafelsuiker, 10 g vanillesuiker, 500 g verse roomkaas, 1 bekertje zure room (125 ml), 50 g grof gemalen amandelen, 50 g krenten, 50 g puddingvruchten, 50 g fijngehakte puddingvruchten, eventueel 1/2 tl rozenwater, gekonfijte vruchten voor de garnering (zoals puddingvruchten en sinaasappel)

  • Russisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-04-2001
  • Russisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Russische roomhoorntjes

Dit is super-verwennerij! nagerecht uit het derde Vrouw Online kerstmenu

INGREDIENTEN

Voor het deegboter voor invetten125 g bloemmespunt Dr. Oetker Backin Bakpoeder2 eieren2 eetlepels heet water120 g kristalsuiker1 zakje Dr. Oetker VanillesuikerVoor de vulling? liter slagroom35 g witte chocolade (reep)1 zakje Dr. Oetker Klop-Fixeventueel vers fruit van het seizoen (bijvoorbeeld aardbeien, bramen, kiwi)Garneringpoedersuiker (strooibus)

  • Russisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2001
  • Russisch Nagerecht
  •  30-60 min.

russische fazant

Een tong strelend recept.

INGREDIENTEN

1 flinke fazant, lapjes vetspek, 60 gr. boter,sap van drie sinaasappelen3/4 l. druivensap, 1 kopje groene thee (echtwaar), 30 geplede walnoten, zout, peper, 1 d.l. wild of kalfsfond en 2 trosjes druiven.

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-12-1999
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Russische eiersalade

Salat Iz Yaits.

INGREDIENTEN

100 gr. mayonaise, 6 eieren, hardgekookt en, grof gehakt, 1 teentje knoflook, geperst, ca 70 gr. zure room of, gewone yoghurt, een snuf zout naar smaak, 1 theel. fijngehakte spaanse, peper voor garnering, 2 eetl. fijngehakte bosui, 1/2 theel. scherpe, mosterd.

  • Russisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2001
  • Russisch
  •  30-60 min.

russische frikadellen

Een recept van Francy. Een eenvoudig maar smakelijk recept

INGREDIENTEN

1 ui - 2 eetlepels boter - 500 gr gehakt - zout, peper en geraspte nootmuskaat 2 eieren - 1/8 liter zure room

  • Russisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-01-2000
  • Russisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Russische zuurkoolschotel

Zuurkool uit de oven, met verschillende vleessoorten.Lekker met aardappelpuree.

INGREDIENTEN

, *5 uien, *1 appel, *8 el ganzenvet(eventueel te vervangen door ander vet, boter, reuzel of margarine), *1 kg zuurkool, *? laurierblad, *5 kruidnagels, *12 jeneverbessen, *2 kopjes water, *250 gr mager rookspek, *? gebraden kip, *250 gr pekelvlees, *4 saucijsjes, *200 gr gedroogde metworst, *1-2 snuifjes suiker, *1 kopje witte wijn,

  • Russisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-03-2002
  • Russisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Russische zalmburger

Een heerlijke visburger met verse, gemalen zalm en gepureerde aardappel als basis.

INGREDIENTEN

150 gram aardappels400 gram zalmfilet, fijngemalen100 gram gerookte zalmsnippers, fijngesneden1 eierdooier2 el fijngesneden dille + 4 kleine dilletopjeszout en peper125 ml zure roommespunt mierikswortelpuree1 el olie8 dikke sneden zuurdesembrood8 dunne plakken gekookte biet1 rode ui, in heel dunne ringen

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-03-2004
  •  
  •  30-60 min.

Russische eieren

Koude Voorgerecht

INGREDIENTEN

VOOR SALADE: , 100 g aardappelen, 60 g kabeljauw, 40 g wortel, 40 g doperwten, 40 g augurk, 40 g appels, 5 g ui, worcestersaus, zout, peper, 1 e mayonaisesaus(zie mijn recepten), , VOOR GRANERING:, 1 tomaat, komkommer, 1 ei, augurk, sla, ansjovisfilet, tonijn(uit blik), sardines(uit blik), kappertjes, worcestersaus, zout, peper, , VOOR GROENTEBOUILLON:, 500 ml water, 30 g bouquet(ui, wit van prei, wortel, peterselie of selderij stelen), 2 g zout, 2 gestoten witte peperkorrels, 1 stukje laurierblad, tijm, , VOOR DRESSING:, 50 ml slaolie, 50 ml azijn, 20 g augurk, zout, peper, suiker, , VOOR REMOULADESAUS: (zeer fijn gesneden, dikte..garnituur moet erin zweef), 100 ml mayonaisesaus, 10 g ui, 10 g augurk, 5 g peterselie, 5 g kappertjes, worcestersaus(paar druppels), zout, peper

  • Nederlands Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-05-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  60-120 min.

Russische Koolrolletjes

Een recept van Bianca Boonstra

INGREDIENTEN

, 12 draadjes ongekleurd breikatoen, 1 wit of groen kooltje, 300 gr mager rundergehakt, 25 gr fijngesneden mager rookspek, 1 gesnipperde ui, 1 ei, 2 eetl. paneermeel, 1 theel. Karwijzaad, peper en, zout, 1/4 liter water, boter om in te vetten, , 75() gr geschilde Bintjes, 1 gehakte prei, scheutje melk, klontje boter., Peper en zout, nootmuskaat, , saus:, 2 eetl. Bloem, 2 eetl. rinse bessengelei, 1/8 l zure room, zout,

  • Russisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-02-2000
  • Russisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Russische koolrolletjes

De koolrolletjes zijn niet zo Russisch als het wel lijkt. Het waren de Tartaren die eeuwen geleden het idee voor de koolrolletjes vanuit het noorden van Korea mee naar het westen namen. De koolrolletjes waren trouwens in die tijd ook in China bekend en waarschijnlijk heeft Marco Polo ze destijds gegeten en het idee heeft 'vertaald' waardoor de Italiaanse cannelloni zijn ontstaan.

INGREDIENTEN

1 gele, groene of witte kool, - zout, - 600 gram rundergehakt, - 1 middelgrote ui, ragfijn gesnipperd, - 2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt of uitgeperst, - witte peper uit de molen, - 1 ei, losgeroerd, - 1 theel. grove (Zaanse) mosterd, - 4 eetl. droog kruim van wit- of bruinbrood, 35 gram boter, - 1 kleine ui of sjalot, gesnipperd, - 30 gram bloem, gezeefd, - 1 theel. milde paprikapoeder, - 2 dl gezeefde tomaten, uit pak, blik of pot, - 1 laurierblad, - 1 dl zure room, - 1,5 eetl. fijngesneden verse dille,

  • Russisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2001
  • Russisch
  •  30-60 min.

Russische Dressing

Deze populaire dresing uit de jaren '50 heeft weer belangstelling.

INGREDIENTEN

1 kop mayonaise, ¼ kop chilisaus, 1 theel. fijngehakte ui, 1 theel. mierikswortel, ¼ theel. worcestershire saus, 1 eetl. fijngehakte peterselie en ½ theel. paprika.

  • Russisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-11-2000
  • Russisch
  •  0-10 min.
Nieuwste russische recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top