Reebiefstuk
Met mosterdroomsaus op een witlofbedje.
4 reebiefstukjes,peper,1 grote of 2 kleine witlofstuikjes,35 gr. boter, 1 theel. verse tijm, 1 dl. wildfond(pot), 1 dl. slagroom, 1 eetl. mosterd, zout,1-2 eetl. maizena.
Bestrooi de biefstukjes met wat pepepr.Halveer de witlof in de lengte,snij de harde kern eruit en snijd ze in lucifer dunne reepjes.
Verhit 25 gr. boter en bak de biefstukjes 2-3 min per kant.Smelt intussen in andere pan d erest van de boter en roerbak de witlof met de tijm 2 min.Leg een nestje witlof op 4 warme borden en leg de biefstuk erop.Houd warm.Roer de fond en de slagroom door het bakvet van de biefstukjes en breng aan de kook.Voeg mosterd,zout en peper naar smaak toe. Roer de maizena met 2 eetl water glad en bind hiermee de saus.Schep wat van de saus bij de biefstuk en geef de rest er apart bij.
- Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op27-03-2001Voorgerecht0-10 min.
Geflambeerde Reebiefstuk
Voor na de vakantie op de Veluwe
150 gr. reebiefstuk, 1 liter karnemelk, 2 dunne plakjes ontbijtspek, 1 eetl. cognac, 1 eetl. sherry, 1 eetl. tomatenketchup, 1 eetl. karnemelk, 1/2 schijf ananas uit blik, zout, peper en cayennepeper
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-07-2001Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Reebiefstuk met kriekenbiersaus
I.p.v. reebiefstuk kan ook gewone biefstuk gebruikt worden
3 dl kersenbier (kriekenbier of Kriek Lambiek), 1 sjalotje, fijngesneden, takje verse tijm, 1 eetlepel rode bessen- of cranberrygelei (pot), 2 eetlepels kersen zonder pit (potje) in reepjes, 4 reebiefstukken van ca. 125 gr, ca. 50 gr boter of margarine, 1/2 eetlepel aardappelmeel, zout, cayennepeper, ,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-12-2002Hoofdgerecht20-30 min.
Ree-Biefstuk Opgebonden
4 biefstukjes van een ree, 4 repen vetspek, opbindtouw, peper en zout, margarine,
- Frans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-11-1999Frans Hoofdgerecht0-10 min.
Reebiefstuk met kastanjechampignons
Eenvoudig en snel te maken!
4 reebiefstukjes van ± 120 g, zout, peper, 30 g boter, 1 el olijfolie, 150 g kastanjechampignons, 1 dl madeira, 2 dl wildbouillon, 2 el allesbinder, peterselie
- Frans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-12-2017Frans Hoofdgerecht10-20 min.
Reebiefstuk met kriekensaus
3 dl kersenbier (kriekenbier, bijvoorbeeld Kriek Lambiek), 1 fijngesneden sjalotje, takje verse tijm, 1 eetlepel rode bessen- of cranberrygelei (pot), 2 eetlepels kersen zonder pit (potje) in reepjes, 4 reebiefstukken van ± 125 gr, ± 50 gr boter, 1/2-1 eetlepel aardappelmeel, zout, cayennepeper
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-08-200910-20 min.
Reebiefstuk Met Peper-Roomsaus
3 dl rode wijn, 1 eetlepel zonnebloem-of ma?solie, 1 ui schoongemaakt en fijngesnipperd, 2 worteltjes in plakjes gesneden, 1 takje peterselie, 5 zwarte peperkorrels, geplet, 1 snufje gedroogde tijm, zout, 4 reebiefstukken a circa 150 gram, 75 gram boter, 1 eetlepel bloem, 1 eetlepel groene peperkorrels uit blik of pot, 1/2 dl slagroom
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op01-05-2000Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Reebiefstuk Met Cognacsaus
Een feestelijk gerecht.
4reebiefstukjes van ong.100gr.per stuk(kogelbiefstuk kan ook)4eetl.(dieet)margarine,3eetl.bloem,4eetl.cognac,3eetl.juspoeder,3eetlp.roze peperkorrels(uit een potje)5eetl.mangosaus.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-12-1999Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Reebiefstuk met calvadossaus
4 reebiefstukjes, 1 zakje jachtsaus, 2 1/2 dl calvados, 1 dl slagroom, 60 gr rookspek, 20 gr boter, 1 theel thijm, zout/peper.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-12-2004Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Reebiefstuk Met Mozzarella
Kerstrecept
4 reebiefstukken, 25 gr. boter, 50 gr. mozzarella, 0.5 dl. cognac, 1 dl. wijn, rode, 0.5 el. karwijzaad, 2 el. creme fraiche, 1 tl. bouillonpoeder, Peper, Zout, 0.5 dl. water
- Frans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-12-2000Frans Hoofdgerecht10-20 min.
Reebiefstuk met Hubertussaus
4 reebiefstukjes, 100 g bacon, 1 ui, 250 g champignons, 2 el tomatenpuree, 2 dl bouillon, 1 el kervel, 3 el bloem, 40 g boter, zout, peper,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-10-2004Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Reebiefstuk met pepersaus
Bereiding ook geschikt voor hert of hinde.
300 g ree (hert of hinde), 350 g kastanjechampignons, 25 g boter, 5 tl roze of groene peperbolletjes, scheut cognac, 1 dl room, waterkers, 2 dl kalfsfond, zwarte peper uit de molen, zout, aardappelkroketjes.
- Belgisch Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-11-2002Belgisch Hoofdgerecht0-10 min.
Russische reebiefstuk
4 reebiefstukken, , zout, peper, basilicum, , 100 gram boter, , 200 gram champignons, , 2 borrelglazen wodka, , citroensap, 4 eetlepels zure room, , marjolein, tijm, , zilveruitjes, augurken, , peterselie, , suiker,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-10-2001Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
Reebiefstuk met portsaus
* 250 gr witte druiven * 60 gr boter * 4 reebiefstukjes a 100 gram * 1 borrelglaasje cognac * 1,1/2 el bloem * 1/2 el bouillonpoeder * 3 el ontpitte kersen(uit potje) * 1 el groen peperkorrels * 1/2 dl rode port * 4 el slagroom of creme fraich
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-11-2001Hoofdgerecht30-60 min.
Reebiefstuk met amandelen
4 reebiefstukjes -, 4 eetlepels geroosterde amandelen - -, 1 dl slagroom of creme fraiche, 1 eetlepel mosterd -, 2 eetlepels olie -, 25 gram boter -, zout en peper,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-11-2003Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Reebiefstuk met oesterzwamsaus
4 reebiefstukken a circa 150 gr...5dl karnemelk...zout...peper...75 gr boter.., 250 gr oesterzwammen,in stukjes gesneden...1dl rode wijn...1 eetl fijngehakte peterselie..
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-12-2000Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Reebiefstuk met portsaus
250 g witte druiven, 60 g boter, 4 reebiefstukjes a 100 g, 1 borrelglasje coqnac, zout, versgemalen peper, 11/2 el bloem, 1/2 el bouillonpoeder, 3 el ontpitte kersen(uit potje), 1 el groene peperkorrels, 1/2 dl rode port, 2 el slagroom
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-11-2002Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
Reebiefstuk met hubertussaus
*4 reebiefstukjes, *100 gr. bacon of katenspek, *1 ui, *250 gr. champignons, *2 el. tomatenpuree, *2 dl. bouillon, *1 el. kervel, *3 el. bloem, *40 gr. boter of margarine, *zout en peper,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-07-2002Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Reebiefstuk met mosterd-roomsaus
Op een witlofbedje
4 reebiefstukjes, peper, 1 grote of 2 kleine struikjes witlof, 35 g boter, 1 theelepel verse tijm, 1 dl. wildfond pot,1 dl. slagroom, 1 eetlepel mosterd, zout, 2 theelepels maizena,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-03-2002Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Reebiefstuk met hubertussaus
*4 reebiefstukjes, *100 gr. bacon of katenspek, *1 ui, *250 gr. champignons, *2 el. tomatenpuree, *2 dl. bouillon, *1 el. kervel, *3 el. bloem, *40 gr. boter of margarine, *zout en peper,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-01-2002Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Reebiefstuk met kriekenbiersaus
4 reebiefstukken à 125 gr, 3 dl Boon Kriek Lambic, 1 fijngesneden sjalotje, 50 gr boter, zout, cayennepeper, 1 eetlepel cranberrygelei, takje verse tijm, 2 eetlepels kersen zonder pit, ½ - 1 eetlepel aardappelmeel
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-12-2008Hoofdgerecht20-30 min.
Reebiefstuk met kappertjes
*4 reebiefstukjes, *2 el. kappertjes (gedroogde bloemknoppen), *peterselie, *selderie, *bieslook, *50 gr. boter of margarine, *1 dl. slagroom, *zout en peper, , Tip:, Vervang kappertjes door gekleurde peperkorrels,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-09-2002Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Reebiefstuk met hubertussaus
*4 reebiefstukjes, *100 gr. bacon of katenspek, *1 ui, *250 gr. champignons, *2 el. tomatenpuree, *2 dl. bouillon, *1 el. kervel, *3 el. bloem, *40 gr. boter of margarine, *zout en peper,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-09-2002Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Reebiefstuk met kappertjes
*4 reebiefstukjes, *2 el. kappertjes (gedroogde bloemknoppen), *peterselie, *selderie, *bieslook, *50 gr. boter of margarine, *1 dl. slagroom, *zout en peper,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-01-2002Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Reebiefstuk met champignons
*4 reebiefstukjes, *250 gr. oesterzwammen of grotchampignons, *2 el. zilveruitjes, *1 ui of 2 sjalotjes, *2 el. tomatenpuree, *2 el. bloem, *2 tl. grillkruiden, *2 el. olijf- of notenolie, *0,5 tl. tabasco, *25 gr. boter of margarine, *1 tl. wildkruiden, , Tip:Vervang oesterzwammen door kastanjechampignons en voeg een scheutje zoete ketjap toe.,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-09-2002Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Reebiefstuk met amandelen
*4 reebiefstukjes, *4 el. geroosterde amandelen, *1 dl. slagroom of creme fraiche, *1 el. mosterd, *2 el. olie, *25 gr. boter of margarine, *zout en peper, , Tip:, Vervang mosterd door hotketchup en gebruik olijfolie.,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-09-2002Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Reebiefstuk met champignons
*4 reebiefstukjes, *250 gr. oesterzwammen of grotchampignons, *2 el. zilveruitjes, *1 ui of 2 sjalotjes, *2 el. tomatenpuree, *2 el. bloem, *2 tl. grillkruiden, *2 el. olijf- of notenolie, *0,5 tl. tabasco, *25 gr. boter of margarine, *1 tl. wildkruiden, , Tip:Vervang oesterzwammen door kastanjechampignons en voeg een scheutje zoete ketjap toe.,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-07-2002Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Reebiefstuk met amandelen
*4 reebiefstukjes, *4 el. geroosterde amandelen, *1 dl. slagroom of creme fraiche, *1 el. mosterd, *2 el. olie, *25 gr. boter of margarine, *zout en peper, , Tip:, Vervang mosterd door hotketchup en gebruik olijfolie.,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-07-2002Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Reebiefstuk met kappertjes
*4 reebiefstukjes, *2 el. kappertjes (gedroogde bloemknoppen), *peterselie, *selderie, *bieslook, *50 gr. boter of margarine, *1 dl. slagroom, *zout en peper
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-07-2002Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Gesauteerd reebiefstuk met truffelaardappel en Deventerkoek
2 stuk(s) aardappel, 100 mililiter aceto (saus), 1 stuk(s) appel, 20 gram basterdsuiker (deventerkoek), 20 gram boter (hertenbiefstuk), 150 gram deventerkoek, 1 liter kippenbouillon( aardappels), 1 theelepel(s) olie (reebiefstuk), 20 gram poedersuiker (deventerkoek), 4 stuk(s) reebiefstuk, 4 stuk(s) truffelaardappel, 100 gram vosbessen (saus), 100 mililiter water (deventerkoek), 1 theelepel(s) zout en peper, 1 theelepel(s) zout en peper (reebiefstuk)
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op30-11-2012Hoofdgerecht60-120 min.
Reebiefstuk in portsaus.
Met paddestoelen en saffraan rijst
4 reebiefstukjes van ca. 160 grboter200 gr gemengde paddestoelen1 teen knoflook2 aubergine's in dunne lange plakkenrozemarijn, Voor de saffraanrijst., 1 gesnipperde ui , 75 gr boter> , 200 gr basmatirijst., 1 eel. azijn. , 1 zakje(silvo)saffraan., 1 liter gevogeltebouillon., Voor de portsaus, 200 ml port.100 ml rode wijn.2 gesnipperde sjalotjes.1 el suiker.200 ml wildfond.50 g boter.p$z
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-11-2004Nederlands0-10 min.
Reebiefstuk met rode saus
Neem er een goed glas rode wijn bij!
1 reebiefstuk van 3 a 4 ons, 1/2 glas rode wijn, 1/2 glas port,scheutje gembersiroop, 1 ons ontbijtspek in reepjes, 1 tl tomatenpuree, verse kervel, tijm naar smaak, 1 laurier, 2 fijngesnipperde sjalotten, 1 el bramenjam, 1 el mango chutney, snufje 4-kruidenpoeder, bindmiddel voor de saus
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-07-2000Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Reebiefstuk met een zalf van dadels en munt
Verrassend aardige combinatie en supermakkelijk te bereiden. De porties zijn zeer klein en geschikt als onderdeeltje van een veelgangenmenu. Recept komt uit de Good Food Kerstspecial, 2005
- 1 reefilet van ongeveer 200 gram, - een pot wildbouillon, - 10 gedroogde dadels, - 3 theelepels boter, - 50 gram afsnijsel van reevlees, - bouquet garni, - blaadjes fijngehakte munt.
- Tussengerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-12-2005Tussengerecht10-20 min.
Reebiefstuk met madeira- en roomsaus
Met reebiefstukjes en shii-takes in twee verschillende sauzen komt je wel heel verrassend voor de dag
2,5 dl wildfond, 1 eetlepel Madeira, 1 theelepel Provencaalse kruiden, 2 dl gevogelte fond, 3 eetlepels slagroom, 2 eetlepels citroensap, 1 theelepel witte peperkorrels, 100 gr boter of margarine, zout, 4 reebiefstukjes a 125 gr, (vers)gemalen peper, 100 gr doosje shii-takes, 250 gr panklare groene kool, 2 theelepels roze peperbessen (potje), 2 schone theedoeken zonder wasmiddelenluchtjes
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-12-2002Hoofdgerecht20-30 min.
reebiefstuk in bladerdeeg
4 reebiefstukjes a 125 gr, 60 gr boter of margarine, 8 plakjes diepvries bladerdeeg, 1 bakje champignons, 2 sjalotjes, 3 el Madeira, 1 el slagroom of koksroom, 2 takjes peterselie, 50 gr roompaté, 3 eierdooiers, 2 el bloem
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-12-2007Frans Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Reebiefstuk met champignons en asperges
Weer net even anders! De reebiefstuk van mijn buurman (jager) De asperges van Jan Kierkels uit Boerakker
4 reebiefstukjes, 4 eetl.oosterse roerbakolie, 1 fijngesneden rode ui, 1 gehakte teen knoflook, 350 ml wildfond of runder, 3 eetl. kikkoman (japanse sojasaus), 20 witte asperges, 250 gr.gesneden kastanjechampignons, 2 cm gemberwortel, 1 rood pepertje, 1/2 eetl.bruine suiker, 1/2 l kippenbouillon van een blokje
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-04-2010Internationaal20-30 min.
Reebiefstuk In Bladerdeeg
Ziet er werkelijk prachtig uit en wat vooral plezierig is, smaakt ook nog eens zeer goed
4 reebiefstukjes a 125 g, zout, peper, 60 g boter, 8 plakjes diepvriesbladerdeeg, 1 bakje grotchampignons, 2 sjalotjes, 2 el madeira, 1 el slagroom, 2 takjes peterselie, 50 g roompate, 3 eierdooiers, 2 el bloem
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-08-2000Belgisch30-60 min.
Reebiefstuk Met Verse Vijgen
Hoofdgerecht voor 4 personen
4 reebiefstukjes, , Voor de marinade:, 2,5 dl rode wijn, 1 wortel, 1/2 ui, 1 stengel bleekselderij, 1 teen knoflook, enkele jeneverbessen, 2 peperkorrels, laurierblaadje, 2 eetl azijn, 2 eetl honing, , En verder:, 4 verse vijgen, boter om te bakken, zout en peper, 25 gr boter, ,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-02-2000Nederlands20-30 min.
Reebiefstuk en kwartel met cognacsaus
2 worteltjes, 1 dunne prei, 4 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 4 kwartels (poelier vragen de kwartels te ontvellen en de borstjes eraf snijden), 3 takjes peterselie, 1-1/2 tl tijm, 1 laurierblaadje, 6 witte peperkorrels, 1/2 bekertje slagroom á 125 ml, 2 el cognac, (maïzena), 2 plakjes katenspek (25 gram), 2 reebiefstukjes á 75 gram, zout, peper, 25 gr. boter of margarine
- Frans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-10-2007Frans Hoofdgerecht60-120 min.
Reebiefstuk met mosterd-roomsaus op een witlofbedje
/
4 stuks reebiefstukjes, 1 snufje peper, 1 stuks witlof (groot) of 2 kleine struikjes, 35 gr. boter, 1 theel. tijm, vers, 1 dl wildfond, 1 dl slagroom, 1 eetl. mosterd, 1 snufje zout, 2 theel. maizena
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-03-2019Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Reebiefstuk in bladerdeeg
Dit kan ook met een runderbiefstukje gemaakt worden.Een recept van een topkok !
4 reebiefstukjes a 125 gram, 60 gram boter, 8 plakjes diepvries bladerdeeg, 1 bakje champignons, 2 sjalotjes, 3 el madeira, 1 el slagroom, 2 takjes peterselie, 50 gram roompate, 3 eierdooiers, 2 el bloem
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-03-2006Frans20-30 min.
-
reebiefstuk in portsaus
van ineke61 , 1 recepten, 0 volgers
-
reebiefstuk
van jolandaspreeuw829 , 1 recepten, 0 volgers