1. Home
  2. Recepten
  3. Poolse

Poolse recepten (170)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Poolse andijvie-gehaktrolletjes

Recept van Sonja Bakker

INGREDIENTEN

400gr rundergehakt4 eetl. koffiemelk4 eetl. paneermeelnootmuskaat1 struikje andijvie (250-300gr)1 zakje Witte saus1/2 liter halfvolle melk5 eetl. geraspte 30+kaas

Voorbereiding

Meng het gehakt met de koffiemelk, het paneermeel, zout, peper en nootmuskaat en maak er worstjes van 5-6 cm van. Kook de (gewassen) struik andijvie 1 minuut in kokend water. Laat de andijvie daarna goed uitlekken. Haal de bladeren los en verpak elk gehaktworstje in enkele andijviebladeren(als een slavink). Leg ze in een ovenschaal. Schenk de saus erover en bestrooi ze met de kaas. Laat het gerecht in 25-30 minuten in een op 175 C voorverwarmde oven gaar worden.

Bereidingswijze

Lekker met gebakken Aardappeltjes. Bij de supermarkt was laatst geen struik andijvie meer, dus nam ik een zak gesneden. Dit werkte ook prima. Alleen je kan dan niet de gehakt in de bladeren rollen. Ik had eerst op de bodem van de ovenschaal een laagje andijvie toen de rolletjes er op en dan de rest van de andijvie. En dan de saus en kaas.Dit werkte ook prima. En het is werkelijk om te smullen.

  • Pools Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-03-2007
  • Pools Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Poolse augurkensoep

Een lekkere friszure en gezonde soep.

INGREDIENTEN

- 300 gram zoute augurken (`ogorki kiszone`, Poolse winkel), of gewone augurken, in blokjes, - 1 glas droge witte wijn, - 3 kleine aardappelen, in blokjes, - 1 winterpeen, in blokjes, - 1 prei, in stukjes, - 1 ui, gesnipperd, - 15 gram dille, fijngehakt, - 75 ml melk, - 1 volle eetlepel maïzena, - 1 liter groentebouillon, - 100 gram kleine pasta, bijv. schelpjes, - flinke scheut augurkennat

  • Pools
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-09-2013
  • Pools
  •  10-20 min.

Poolse aardappelkoekjes

Eenvoudig te maken en niet duur. Je kunt ze ook een dag van tevoren maken zodat je ze alleen nog hoeft af te bakken.

INGREDIENTEN

800 gram kruimige aardappels zout 100 gram bloem 1 ei 4 sjalotjes paneermeel olie om te bakken , ,

  • Pools Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-2010
  • Pools Bijgerecht
  •  20-30 min.

Poolse zuurkool

Maak een heerlijke winterwandeling in de wetenschap dat deze verrukkelijke schotel op je staat te wachten en je dag kan niet meer stuk! Dit recept uit het Volkomen Vleesboek uit 1973 (!) komt bij ons in de winter nogal eens op tafel, iets aangepast maar alle eer voor The Good Old Wina Born

INGREDIENTEN

500 gram hamlappen, 100 gram spekblokjes, 1 salamiworst, 1 ui, 250 gram champignons, boter, zout en peper, 500 gram zuurkool uit het vat, 1 blikje tomatenpuree, 2 teentjes knoflook, 4 tl paprikapoeder mild, 1 tl cayennepeper, 1 tl kummelzaadjes, 1 tl gedroogde majoraan, 2 laurierblaadjes, 2 dl droge witte wijn, een borrelglaasje Wodka

  • Pools Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-09-2005
  • Pools Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Poolse gehaktkoekjes

Tijdens onze vakantie in Polen trakteerde mijn Poolse schoonzus ons op deze heerlijke gehaktkoekjes. Zij maakte ze van gemalen kalkoenvlees. Ik heb ze van rundergehakt gemaakt en ze smaakten heerlijk.

INGREDIENTEN

400 gram rundergehakt - 1 ui - 1 teentje knoflook - 1 ei - 2 eetlepels bloem - peper, zout - 2 eetleepls fijngehakte peterselie - 2 eetlepels fijngehakte bieslook - paprikapoeder naar smaak - 2 eetlepels olie om te bakken

  • Pools Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-10-2008
  • Pools Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

poolse stoofpot

Digos is een eenpans gerecht met veel vlees,dat naargelang de streek met wittekool of zuurkool wordt bereid.er bestaan evenveel variaties op dit gerecht als er polen zijn.in het oosten van polen,in Opper-Silezie,verwerken de huisvrouwen ook appelen en aardappelen in deze stoofpot.je kan vers varkensvlees gebruiken,maar evengoed wild of gevogelte en zelfs restjes van gebraad.

INGREDIENTEN

125 gr mager gerookt spek(in blokjes)-500gr varkensvlees(in blokjes)-125 gr lookworst-3 niet te grote uien-750 gr wittekool of zuurkool(naar eigen smaak)-125 gr champignons-1 blikje tomatenpuree-2 teentjes knoflook-peper en zout-1/2 liter droge witte wijn-boter of olijfolie om te bakken.Kruiden naar eigen smaak:2 koffielepels komijn-2koffielepels paprika-2 koffielepels marjolein-1 laurierblad- thijm

  • Pools Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-12-2002
  • Pools Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Poolse zuurkool

Zoals dat in Nederland het geval is, zal er niet een speciale Poolse zuurkool bestaan. In dit recept wordt varkensvlees, spekjes en worst gebruikt. Toevoeging van wodka maakt het Pools.

INGREDIENTEN

1 ons magere spekblokjes, 2 uien, 1 doosje champignons, blikje tomatenpuree, 500 gr magere varkenslapjes (in dobbelsteentjes gesneden), 2 teentjes knoflook, kummelzaadjes, 2 laurierblaadje, paprikapoeder, glas wodka, glas witte wijn, 1 rookworst, oregano,

  • Pools Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-02-2002
  • Pools Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Poolse Zuurkoolschotel

Dit is een Poolse zuurkool schotel die ik van een man heb gekregen die 2 keer per jaar naar een pools gastgezin gaat.

INGREDIENTEN

500 gr half om half gehakt,500 gr zuurkool uit vat (of vacuum verpakt)800 gr aardappels melk, boemboe nasi kruiden van Conimex, 1 losgeklopt ei.

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-06-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Poolse chlodnik

Poolse, gebonden bietensoep

INGREDIENTEN

300 gram bieten, 1¼ l. runderbouillon, 2 dl. zure room, bieslook, dille, 1 komkommer, 3 eieren, peper

  • Pools Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-06-2009
  • Pools Voorgerecht
  •  60-120 min.

Poolse eieren

Snel, goedkoop en vooral lekker en een bijzonder origineel warm voorgerechtje

INGREDIENTEN

-4 hardgekookte eieren, -peterselie, -dille, -bieslook, -80 g zachte boter, -zout ; 1 theelepel paprikapoeder(edelzoet), -2 eetlepels broodkruim, -25 g geraspte kaas

  • Pools Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-07-2002
  • Pools Voorgerecht
  •  10-20 min.

poolse pannekoekken

Het zijn poolse pannekoekken van aardappelen

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen( 4 grote aardappelen zoals bientje), 2 eieren, 2 eetlepels bloem, 1 ui, zout, olie om in te bakken

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-07-2001
  •  
  •  0-10 min.
Nieuwste poolse recepten

poolse stoofpeertjes

Dit recept komt van de poolse buurvrouw van mijn ouders.

INGREDIENTEN

1 kg kleine stoofpeertjes, ? kg suiker, 1 sinasappel, ? kopje azijn, 1 zakje kruidnagelen, kaneel, water, eventueel aardappelmeel

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-01-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Pool­se bi­gos

Poolse klassieker die we serveren met een aardappelpuree

INGREDIENTEN

1 kg kruimige aardappelen, 1 bakje champignons ((250 g), in plakjes), 2 schaaltjes knakworst (vers (a 200 g)), 1 paprika (in blokjes), 1 ui (gesnipperd), 1 tl gedroogde oregano, 1 pak zuurkool ((500 g), uitgelekt), 1 el honing

  • Pools Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-12-2017
  • Pools Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Poolse tomaten

In de Poolse tomaten kunt U uw oud brood kwijt. Lekker als voorgerecht met toost en boter, of als bijgerecht bij gebakken vis.

INGREDIENTEN

DE VULLING:, -2 oude boterhammen, -2 tenen knoflook (uit de pers), -zout, -2 eieren, -50 g boter, vers gemalen zwarte peper, VERDER:, -4 flinke tomaten, -boter om in te vetten, -4 takjes peterselie

  • Pools Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-07-2003
  • Pools Voorgerecht
  •  10-20 min.

Poolse maaltijdsoep

Een zeer voedzame, gevulde soep. Echt een complete maaltijd!

INGREDIENTEN

, *1? kg rundvlees (soepvlees), *4 l water, *zout, *2 laurierblaadjes, *8 peperkorrels, *8 jeneverbessen, *8 kruidnagels, *1 panklare kip van ca. 1? kg, *40 g reuzel (of boter, margarine), *2 uien, *500 g wortelen, *2 peterseliewortels, *350 g selderijknol, *350 g prei, *30 g boter, *zout, *witte vers gemalen peper, *verse dille, *peterselie, *1 theelepel gedroogde fijngewreven majoraan, *1/4 l zure room,

  • Pools Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-03-2002
  • Pools Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

poolse komkommersalade

INGREDIENTEN

1 komkommer, 2 tl vers gesneden dille, zout en suiker naar smaak, 2 tl witte wijnazijn en 1/8 l zure room

  • Pools
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-03-2006
  • Pools
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Poolse strikjes

Poolse strikjes zijn heerlijke hapjes voor de feestdagen. Het is lekker en ziet er ook nog eens fantastisch uit! Als eerste wordt er een deeg gemaakt, dit deeg vouw je tot strikjes. De strikjes worden vervolgens gefrituurd. Vlak voor serveren bestuif je de strikjes met poedersuiker. Een heerlijk feestelijk gerecht!

INGREDIENTEN

5 eidooiers, 2 eieren, 50 g suiker, 1 citroen, geraspte schil, 3 el zure room, 1 el boter, gesmolten, 1 el whisky of rum (of azijn), 2 tl zout, 1 tl vanille-extract, 1 tl azijn, 300-450 g bloem + extra, poedersuiker

  • Wereld
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-11-2019
  • Wereld
  •  60-120 min.

Poolse salade

Een salade met haring en ei, maar dan eens anders. Prima buffetgerecht.

INGREDIENTEN

, Voor de salade:, *4 zoute haringen, *4 in de schil gekookte aardappelen, *300 gram wortelen uit blik, *2 augurken, *100 gram champignons uit blik, Voor de dressing:, *100 gram mayonaise, *5 eetlepels melk, *zout, *peper, *knoflook teen uit de pers, *nootmuskaat, Voor de garnering:, *4 hardgekookte eieren, *2 theelepels mayonaise, *zout, *peper, *kervel, *dragon

  • Pools
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-02-2002
  • Pools
  •  60-120 min.

Poolse kippasteitjes

INGREDIENTEN

* 2 hard gekookte eieren fijngehakt, * naar smaak zout en peper, * 2 middelgrote aardappelen geschild in blokjes, * 25 gr boter, * 1 ui fijngesneden, * 125 gr kipfilet in blokjes, * 150 gr sperziebonen in stukjes van 2 cm, * 0.5 eetl gedroogde dille, * 2 eetl creme fraiche, * 1 theel komijnzaadjes, * 1 theel karwijzaadjes, * 1 pakje roomboter bladerdeeg ontdooid, * 1 eidooier losgeklopt, * 1 potje appelmoes, * 0.5 eetl grove mosterd,

  • Pools Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-08-2011
  • Pools Voorgerecht
  •  30-60 min.

poolse koek

Een mooi recept. hier wordt gemeten met glazen ik ga er van uit glazen van 200ml.

INGREDIENTEN

Half glas water, 250gr boter, 2 glazen bloem, 2 glazen suiker, 4 eetlepels cacao, 4 eieren, 1 theelepel bakpoeder, 1 of 2 repen chocola (om te smelten), kokos gemalen

  • Pools
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2012
  • Pools
  •  30-60 min.

Poolse stoofschotel

INGREDIENTEN

10 gram gedroogde porcini - 200 gram pruimen zonder pit - 225 gram mager varkenslappen - 225 gram wild zonder bot - 225 gram rundvleespoelet - 225 gram kielbasa - 25 gram bloem - 3 eetlepels olijfolie - 2 uien in ringen - 3 eetlepels droge madera - 1 kilo afgespoelde zuurkool - 4 ontvelde tomaten in stukjes - 4 kruidnagels - 1 pijpje kaneel - 1 blaadje laurier - 1/2 theelepel dille - 6 dl bouillon - zout en peper - Voor garnering : vers gehakte peterselie - Als bijgerecht : gekookte krieltjes,

  • Pools Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-2004
  • Pools Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Poolse Bloemkool

Feestelijk geheel!

INGREDIENTEN

1 Bloemkool - 2 Eieren - 50 gr. Paneermeel - Peterselie - 100 gr. Boter - Zout.

  • Pools Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-10-1999
  • Pools Bijgerecht
  •  10-20 min.

poolse haringsalade

Speciaal voor mijn broer Leo, die gek is op haringsalades

INGREDIENTEN

2 schoongemaakt en gefileerde haringen; 1 hardgekookt ei; 1 appel; 1 grote augurk; 1 tomaat; 1 theelepel azijn; 2 theelepels olie; mespunt zout; wat suiker; mosterd; snufje peper.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-05-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Poolse zuurkool

INGREDIENTEN

500 g varkensvlees ? 1 ui ? 1 teentje knoflook ? 50 g boter ? 1 el paprikapoeder ? 3 dl bouillon ? 1 bouillontablet ? 500 g zuurkool ? 150 g salami of chorizo ? 1 laurierblaadje ? 1 tl karwijzaad ? 10 geplette jeneverbessen ? peper en zout ? 1 bekertje zure room

  • Pools Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-05-2004
  • Pools Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Poolse muts

INGREDIENTEN

200 gram lange vingers, marasquin, abrikozenpuree, 1/2 liter slagroom, suiker.

  • Pools Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-11-2001
  • Pools Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Poolse bietensalade

INGREDIENTEN

2 gekookte bieten, 1 dl. room, 1 eetl. sterke mosterd, sap van 1 citroen, ½ ramenas, 3 eieren

  • Pools
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-06-2009
  • Pools
  •  20-30 min.

poolse zuurkoolschotel

Heerlijk met aardappelpuree.

INGREDIENTEN

4 uien, 4 el reuzel (of boter), 500 gram zuurkool, 5 tomaten, 1/4 liter bouillon, 300 gram cervelaatworst in dikke plakken, 0,5 tl witte peper, eetl. suiker, 1 bekertje yoghurt,

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-05-2001
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Poolse Zuurkoolschotel

INGREDIENTEN

4 uien, , ? 4 el reuzel (of boter), , ? 500 gram zuurkool, , ? 5 tomaten, , ? 1/4 liter bouillon, , ? 300 gram cervelaatworst in dikke plakken, , ? 0,5 tl witte peper, , ? mp suiker, , ? 1 bekertje yoghurt.,

  • Pools Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2002
  • Pools Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Poolse sperziebonen

Bron: Keukentips.nl

INGREDIENTEN

500 g sperziebonen, 2 eetlepels boter, 4 sneetjes witbrood, 1 eetlepel gehakte peterselie, Z & P, 1 bekertje zure room.

  • Pools Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-08-2005
  • Pools Bijgerecht
  •  30-60 min.

poolse zuurkool

[goed voor de lijn]

INGREDIENTEN

400 gr. zuurkool - 50 gr. fijngesneden witte kool - 2 laurieblaatjes - 4 jeneverbessen 100 gr. fijngesneden worteltjes - 100 gr. gesnipper de ui 150 gr. champignons - 1 fijn gehakt teentje knoflook - 1 ontvelde in plakken gesneden tomaat - peper - zout 200 gr. gekookt rund of varkensvlees - 1 theel. juspoeder - 200 gr. gekookte aardappels 1 dl. melk 2 eetl. margarine - nootmuskaat.

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-09-1999
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Poolse saus

Een fantastisch lekkere warme (geflambeerde)pittige saus met wodka !

INGREDIENTEN

-50 g boter, -1 grote ui (fijn gesnipperd), -1 teen knoflook (uit de knijper), -1 klein blikje tomatenpuree, -1 el paparikapoeder (edelzoet), -2 el gehakte peterselie, -100 g pate, -1 winterwortel (zeer fijn gehakt), -1 dl bouillon, -3 cl wodka, -2 el zure room, -zout en zwarte peper uit de molen

  • Pools
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-11-2003
  • Pools
  •  10-20 min.

Poolse rolletjes

Gevulde runderrolletjes naar een duits recept

INGREDIENTEN

4 dunne, goed platgeslagen lapjes mals rundvlees, 4 plakken lardeerspek, 1 dessertl.mosterd, 100 gr. boter, zout, water; 1 ui, 150 gr. champignons, 60 gr. broodkruimels, 2 eierdooiers, 1 mesp. kruidnagelpoeder

  • Duits Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-07-2000
  • Duits Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

POOLSE ZUURKOOL

Dit gerecht wint aan smaak als't een dag vante voren gemaakt worden en vlak voor gebruik wordt opgewarmd

INGREDIENTEN

500g magere varkenslappen - 100g blokjes spek - 1 ui fijn - 50g boter - 1/2 t zout - 500g zuurkool - 1 e tomatenpuree - 200g champingons in platjes (of 50g gedroogde paddestoelen geweekt en in reepjes gesneden) - 1 teentje knoflook fijn - 4 t paprikapoeder (mild) - 3/4 t kummelzaadjes - 1 t gedroogde majoraan - 1 laurierblad - 200ml witte wijn - 2 e vodka of brandewijn - 1 metworstje in plakjes gesneden

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-10-2003
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Poolse Spruitjes

(herfst/winter) Spruitjes op z'n Pools

INGREDIENTEN

800 gr spruitjes 1 snee oud brood 2 eieren 2 runderbouillonblokjes boter, verse peper, zout verse peterselie nootmuskaat

  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-10-1999
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

Poolse champignonsoep

INGREDIENTEN

250 g champignons, 1 l kruidenbouillon, 35 g boter, 35 g bloem, peper, zout, zure room,

  • Pools
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-12-2001
  • Pools
  •  10-20 min.

Poolse bietensalade

INGREDIENTEN

2 verse gekookte bieten, 3 eetlepels olie, 1 eetlepel azijn, zout en peper naar smaak, suiker naar smaak, kummel naar smaak, 1 krop sla, 1 bekertje zure room, 1 hard gekookt ei

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-08-2002
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Poolse Goulash

Varkensgerecht met uien

INGREDIENTEN

250 gr varkens- of speklappen, 3 dikke plakken bacon a 150 gr, 2 grote uien grof snipperen, 40 gr boter, 2 eetlepels bloem, 1 theelepel paprikapoeder, 2 eetlepels tomatenpuree, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels bouillonpoeder, 2 rode paprika's, 4 dl runderboullion

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-11-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Poolse rolletjes

Gevulde rundvleesrolletjes

INGREDIENTEN

4 dunne lappen rundvlees (schnitzeldikte en geen suddervlees), 4 lapjes katensprek, mosterd, peper, zout, 4 lenteuitjes, 4 augurken, rode wijn, naar smaak, 2 el olijfolie of braadboter

  • Pools Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2010
  • Pools Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

POOLSE ZUURKOOLSOEP

EEN SUPER MAALTIJDSOEP

INGREDIENTEN

, , , , , , , , , 500g zuurkool, 1 ½ l bouillon, 1 glas wodka, 1 glas witte wijn, 1 ui, 1 goudrenet, 6 gedroogde pruimen, 150g varkensvlees, 150g salami, 100g gerookte spekblokjes, zout, peper, 1 jeneverbessen, 2 theelepels kummel, 1 laurierblad, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 eetlepel paprikapoeder, 3 aardappelen, 100g champignons, 1 eetlepel boter, , , , , , , , , ,

  • Pools
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-02-2007
  • Pools
  •  > 120 min.

poolse zuurkool

INGREDIENTEN

, * 500 gram wijnzuurkool, * 3 kruidnagelen, * 2 Appels, * 100 gram champignons, * Doorregen varkenslappen., * Knakworstjes (klein), * Samaliworst of rookworst.,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Poolse spruitjes

INGREDIENTEN

800 gr spruitjes, 1 snee oud brood, 2 eieren, 2 runderbouillonblokjes, boter, verse peper, zout, verse peterselie, nootmuskaat,

  • Pools Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2002
  • Pools Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste poolse recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top