1. Home
  2. Recepten
  3. Pasta
  4. Pasta

Pasta

Pasta recepten

Pasta, wie is er niet dol op? Het is een eenvoudig ingrediënt in vele soorten en maten. Van dunne slierten tot brede repen en van holle buisjes tot gevulde vierkantjes: met iedere soort kan eindeloos gevarieerd worden. Het geheim van pasta is dus even eenvoudig als het product zelf: je combineert het met alles wat je zelf lekker vindt, dus valt het ook niet tegen. Er is één voorwaarde: verse pasta is het allerlekkerst! Neem er dus de tijd voor en maak zelf je pasta. Op deze pagina vind je de meest populaire pastarecepten met verse, of kant-en-klare penne, spaghetti, tagliatelle, macaroni, ravioli, cannelloni of lasagne.

Vind je alles lekker uit de Italiaanse keuken? Kijk dan even naar deze pagina met Italiaanse recepten.

Cannelloni Meer Cannelloni recepten »
Jamie Oliver Meer Jamie Oliver recepten »
Lasagne Meer Lasagne recepten »
Macaroni Meer Macaroni recepten »
Pastasalade Meer Pastasalade recepten »
Penne Meer Penne recepten »
Ravioli Meer Ravioli recepten »
Spaghetti Meer Spaghetti recepten »
Tagliatelle Meer Tagliatelle recepten »
Suggesties kookboeken

Heerlijke ovenschotel die positief onthaald zal worden !  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Sajoer ojong ..... een bouillon van Project Gezond. Echt een aanrader om te maken en te smaken. Ik maakte deze bouillon als onderdeel van een vismenu en deze viel bij iedereen zéér in de smaak. Met slechts 60 kcal per kom een slank en smaakvol soepje en zelfs ook geschikt als voorgerecht bij een Aziatisch hoofdgerecht. Staat snel op tafel. Het meeste werk zit in het tot een pasta vijzelen van de knoflook de rode peper en de verse gember. Maar dit kan ook natuurlijk met een sneller hulpmiddel Deze pasta geeft ook een heerlijke licht pittige smaak aan de bouillon. Deze bouillon heeft iets weg van onderstaande bouillon van Petra Wiggers, echter de smaak is geheel anders en zonder alcohol. https://www.smulweb.nl/recepten/1392699/Sherry-bouillon-met-gambas   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Spaghetti alla Trapanese is de Siciliaanse versie van de pasta pesto uit Genua. De Sicilianen maken hun geliefde pestosaus met amandelen. Een heerlijke, unieke en zonovergoten versie die je zeker eens moet proeven! Laat het smaken! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Ik was op zoek naar een lekker hapje dat mijn vegan nichtje ook kon eten en kwam hier op uit. Heerlijk! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Wereld

Gnocchi di patate zijn een soort ovale balletjes, gemaakt van aardappel en tarwemeel. Het is een typisch Italiaans gerecht. De aardappelen worden gekookt en gepureerd, en daarna met het meel en wat zout gekneed en dan gekookt in kleine balletjes. De gnocchi zijn klaar als ze komen bovendrijven. Ze worden vaak geserveerd met een saus van tomaten …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Ik was pas een paar dagen in Rome en daar zag ik ragout van konijn  op de kaart staan. Omdat je in een paar dagen helaas niet alles kunt uitproberen is deze toen dus jammer genoeg niet aan bod gekomen. Thuis gekomen bedacht ik dat ik het natuurlijk ook zelf zou kunnen maken en met een kruising van een aantal recepten met daaraan mijn eigen toevoegingen is deze konijnstoof uit de bus gekomen Lekker met pasta (zoals het in Rome op de kaart stond) maar natuurlijk ook met een aardappelgerecht en een salade of andere groente. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Eigenlijk gewoon een uitgeklede salade nicoise. Wil je hem aanvullen, voeg dan toe: - gekookt ei - olijven - krieltjes / pasta (fusili) - rode ui - avocado - ansjovis …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Makkelijk en lekker …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Zo n heerlijke makkelijk pasta die binnen 15 minuten op tafel staat EN ook nog is helemaal geweldig smaakt. Deze pasta is gemaakt met Fettuccine maar kan met allerlei andere soorten natuurlijk. Room, knoflook, kruiden en Parmezaanse kaas.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Door de romige smaak en het zoete accent van de perzik is het alsof je hoofdgerecht en toetje ineens eet! Hier krijg ik nooit genoeg van! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Ovenschotel Moussaka volgens een écht, Grieks recept. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Als je in Italië spaghetti bolognese vraagt , zal men je misschien vragend aankijken. Wat wij bolognese noemen, heet in Italië gewoon ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren. Als je dan toch voor dag en dauw opstaat, ga je naar de vroegmarkt en bestelt daar …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Echt lekkere pastasalade met onder andere kip, pesto, tomaat en parmezaanse kaas, heerlijk als maaltijdsalade of bij een zomers buffet, recept gekregen van een vriendin …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

HEEEEEEEEEEEERLIJK recept van Ramon Beuk!! Van de week gezien op teevee, vanavond gemaakt en het komt beslist vaker op tafel. Penne in een sausje van gesmolten kaas met gegrilde kipfilet en gegrilde groenten. Het was superlekker!!! Thank you Ramon.  …  Lees verder »

400 gram penne pasta 2 blikjes tonijn op olie 250 gram kastanjechampignons, in vieren gesneden 2 bouillonblokjes 50 gram pijnboompitten 1 citroen 100 gram rucola sla 175 gram philadelphia 2 rode uien, in reepjes gesneden 3 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook fijngehakt zout en versgemalen peper  …  Lees verder »

Zalige pasta met een hele zachte smaak. Ook kinderen vinden dit heel lekker. Gebruik voor kinderen in plaats van de witte wijn wat kippenbouillon. Ik heb dit gerecht een keer gemaakt met macaroni en een keer met rigatoni (zie foto). Wij vonden dit met macaroni nog lekkerder! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans
Populaire Pasta kookboeken:
Top