1. Home
  2. Recepten
  3. Pasta
  4. Pasta

Pasta

Pasta recepten

Pasta, wie is er niet dol op? Het is een eenvoudig ingrediënt in vele soorten en maten. Van dunne slierten tot brede repen en van holle buisjes tot gevulde vierkantjes: met iedere soort kan eindeloos gevarieerd worden. Het geheim van pasta is dus even eenvoudig als het product zelf: je combineert het met alles wat je zelf lekker vindt, dus valt het ook niet tegen. Er is één voorwaarde: verse pasta is het allerlekkerst! Neem er dus de tijd voor en maak zelf je pasta. Op deze pagina vind je de meest populaire pastarecepten met verse, of kant-en-klare penne, spaghetti, tagliatelle, macaroni, ravioli, cannelloni of lasagne.

Vind je alles lekker uit de Italiaanse keuken? Kijk dan even naar deze pagina met Italiaanse recepten.

Cannelloni Meer Cannelloni recepten »
Jamie Oliver Meer Jamie Oliver recepten »
Lasagne Meer Lasagne recepten »
Macaroni Meer Macaroni recepten »
Pastasalade Meer Pastasalade recepten »
Penne Meer Penne recepten »
Ravioli Meer Ravioli recepten »
Spaghetti Meer Spaghetti recepten »
Tagliatelle Meer Tagliatelle recepten »
Suggesties kookboeken

Makkelijk en lekker deze vegetarische pasta voor Valentijn. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Bij Italiaans eten denk je meestal aan kaas en vlees. Maar een veganistische penne kan ook heel goed! Tofu is helemaal niet Italiaans, maar je kunt het wel lekker in de pasta verwerken. Zorg er wel voor dat je het goed uitdroogd en dan flink schroeit. Het heeft dan een lekkere bite. Als je de tofu dan in de tomatensaus verwerkt dan neemt het de smaak ook goed op. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Breng de herfst in huis met deze originele pasta met een heerlijke pompoensaus en gehaktballetjes die gemaakt worden van het kruidige vlees van braadworsten. Klaar in een half uurtje en een gegarandeerd succesrecept bij het hele gezin!  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Heerlijk gerecht zelf Vega met kip van de vegetarische slager, maar ook heerlijk met garnalen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Deze pastasalade is heerlijk op ieder moment van de dag, het hele jaar door. Maak de salade als lunch of serveer als bijgerecht bij een diner.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een heerlijke, gezonde pasta die zo op tafel staat.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Deze pasta is erg snel en makkelijk te maken! Daarnaast is het ook nog eens heerlijk. Als ik de pasta voor mezelf maak, maak ik deze vaak voor 2 dagen.. De pasta kan makkelijk een dag bewaard worden. Zo heb je heerlijk eten voor 2 dagen.   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Pasta pesto ben ik altijd gek op geweest maar na onze vakantie in italie wou ik meer experimenten en de recepten meer uitwerken. Dit heb ik gedaan door vis toe te voegen en daarna mijn eigen gemaakte tomatensaus er aan toe te voegen! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Zo n heerlijke makkelijk pasta die binnen 15 minuten op tafel staat EN ook nog is helemaal geweldig smaakt. Deze pasta is gemaakt met Fettuccine maar kan met allerlei andere soorten natuurlijk. Room, knoflook, kruiden en Parmezaanse kaas.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Door de romige smaak en het zoete accent van de perzik is het alsof je hoofdgerecht en toetje ineens eet! Hier krijg ik nooit genoeg van! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Ovenschotel Moussaka volgens een écht, Grieks recept. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Als je in Italië spaghetti bolognese vraagt , zal men je misschien vragend aankijken. Wat wij bolognese noemen, heet in Italië gewoon ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren. Als je dan toch voor dag en dauw opstaat, ga je naar de vroegmarkt en bestelt daar …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Echt lekkere pastasalade met onder andere kip, pesto, tomaat en parmezaanse kaas, heerlijk als maaltijdsalade of bij een zomers buffet, recept gekregen van een vriendin …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

HEEEEEEEEEEEERLIJK recept van Ramon Beuk!! Van de week gezien op teevee, vanavond gemaakt en het komt beslist vaker op tafel. Penne in een sausje van gesmolten kaas met gegrilde kipfilet en gegrilde groenten. Het was superlekker!!! Thank you Ramon.  …  Lees verder »

400 gram penne pasta 2 blikjes tonijn op olie 250 gram kastanjechampignons, in vieren gesneden 2 bouillonblokjes 50 gram pijnboompitten 1 citroen 100 gram rucola sla 175 gram philadelphia 2 rode uien, in reepjes gesneden 3 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook fijngehakt zout en versgemalen peper  …  Lees verder »

Zalige pasta met een hele zachte smaak. Ook kinderen vinden dit heel lekker. Gebruik voor kinderen in plaats van de witte wijn wat kippenbouillon. Ik heb dit gerecht een keer gemaakt met macaroni en een keer met rigatoni (zie foto). Wij vonden dit met macaroni nog lekkerder! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans
Populaire Pasta kookboeken:
Top