1. Home
  2. Recepten
  3. Parmezaan

Parmezaan recepten (1.569) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Andijvie Ovenschotel

Ovenschotel om je vingers bij af te likken. De andijvie schotel wordt gemaakt met gehakt, aardappelschijfjes, eieren,knoflook , spekjes en heerlijke verse Parmezaanse kaas

INGREDIENTEN

500 gram andijvie, gesneden, 500 gram runder gehakt, gekruid, 1 klein scheutje vloeibare margarine(of stukje margarine), ca. 8 aardappels geschild en in plakjes gesneden, 2 bakjes magere spekjes, 1 groot bakje creme fraiche, 3 teentjes knoflook, geperst, 4 eieren, 250 gr gram kaas (parmezaan of belegen)liefst verse

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Jamie Oliver Tagliatelle met broccoli en pesto

Dit is een vlugge versie van een klassiek Italiaans gerecht dat tagliatelle alla Genovese heeft. Voordat je nou denkt dat ik helemaal geschift geworden ben omdat ik geschaafde aardappel door de pasta doe, moet ik je even uitleggen dat het juist heel authentiek is om gesneden of gepureerde aardappel in pastagerechten te verwerken. Het voegt een bepaalde romigheid toe die heel goed werkt en waanzinnig smaakt – je moet het echt eens proberen. Jamie Oliver

INGREDIENTEN

1 middelgrote aardappel, 1 stronk broccoli, een flinke bos verse basilicum, 70 g Parmezaanse kaas, zeezout, 400 g gedroogde tagliatelle, 4 eetlepels groene pesto

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-10-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pasta met Gamba's, knoflook, tomaat en rucola

INGREDIENTEN

4 gamba's, gepeld en schoongemaakt, ca. 125 gram ongekookte spaghetti, 2 tenen knoflook, fijngesneden of geperst, 3-4 zongedroogde tomaten, op olie of zelfgemaakt, of de gedroogde geweld in water, ca. 25 gram rucola, heel grof gesneden, peper en zout naar smaak, eventueel wat vers geraspte parmezaan

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Italiaanse aardappelpuree met knoflook en Parmezaan

Deze romige aardappelpuree die heb ik ook zelf ontwikkeld en die past prima bij visgerechten met een Mediterraans tintje of bij Mediterrane kip. Géén melk, géén boter, maar gezonde olijfolie om iets romig mee te maken. Ik pas tegenwoordig ook nog enkel olijfolie toe om zuurkool- andijvie of boerenkoolstamppot op gezonde wijze romig te maken en dat is bij velen in goede aarde gevallen. Deze aardappelpuree is een echte smaaksensatie en is derhalve een uitstekend bijgerecht. Bovendien is hij snel klaar, proef zelf maar.

INGREDIENTEN

750 gr kruimige aardappels, 3 teentjes knoflook (geperst), Bosje verse platte peterselie (gesnipperd), Zwarte peper, Zeezout, 2 el citroensap, 1 – 1 ½ el Parmezaanse kaas, Goede olijfolie, Optioneel: Olijfolie met truffel die heb ik ook en is natuurlijk helemaal heerlijk

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2012
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Pesto.

De lekkerste pesto maak je met dit recept. Ik heb al heel wat potjes pesto geprobeerd, zelfs in Italie ben ik op strooptocht geweest, maar er is er geen een die zo lekker is als deze zelfgemaakte pesto.

INGREDIENTEN

* 40 blaadjes basilicum., * 2 teentjes knoflook., * 1 eetlepel pijnboompitjes (even roosteren in, de koekepan), * zout en peper., * 6 eetlepels (goede) olijfolie., * 80 gram kaas; Parmezaanse of een combinatie, van Parmezaan met Pecorino of Toscanello.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-10-2005
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Super lekkere, luxe, macaroni ovenschotel met 3 kazen

Daar is hij dan want ik ben nu even alleen. Ik heb net deze ovenschotel weer eens gemaakt, een traktatie, en kan er de de hele week van nemen! Wil je echt eens scoren dan is dit het blijvertje. Super de luxe macaronischotel met 3 soorten kaas en rijkelijk gevuld met gehakt/tomaten/chorizo vulling en kaassaus. Als het wat kouder wordt, zoals herfst en winter uitermate voedzaam. Wel wat calorieën, maar die verbrand je met de kou makkelijker en sneller dan in de zomer. Wat macaronischotel betreft is dit wel mijn toppertje. Je weet niet wat je proeft dus ga zelf maar proberen en ik zie graag een reactie en hoor het dan wel.

INGREDIENTEN

1 pak elleboogjes macaroni, 1 zakje geraspte oude kaas, ¾ kopje parmezaan, ½ kopje buffel mozzarella fijn, 500 gr rundergehakt, Stukje chorizo worst (fijn gehakt), 4 teentjes knoflook (fijngehakt), 1 flinke ui (fijngehakt), 1 vleestomaat (in blokjes), 1 el olijfolie, 2 t oregano, 2 t rozemarijn, 2 t tijm, Zeezout, Zwarte peper uit de molen, 750 gr tomatensaus, 150 ml Kookroom (of koksroom) paar hele flinke scheuten, 1 kopje halfvolle melk, 40 gr roomboter, 40 gr bloem, 1 bosje verse peterselie (grof gehakt)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2012
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

kipfilet met parmezaan en rauweham

Recept Jamie Oliver: kipfilet met parmezaan en rauwe ham Dit is het recept dat Jamie gister tijdens de boekpresentatie van zijn nieuwste boek Jamie`s Kookrevolutie leerde aan vier mensen. Deze 4 mensen moesten op hun beurt dit recept weer aan andere mensen leren, die het ook weer aan anderen leren moesten. En zo heb je in een paar regels het beeld dat Jamie Oliver voor ogen staat om iedereen, ook de fervente niet-kokers onder ons, te leren om een degelijke (proper zei hij zelf) maaltijd te bereiden en daar nog een beetje lol in te krijgen ook. jamie oliver kipfilet met parmezaan en rauwe ham Mijn bescheiden bijdrage is in elk geval dat ik jullie dit recept geef. Ik heb het zelf gisteravond ook gemaakt en het is erg lekker en snel te maken. De fotol aat niet mijn resultaat zien, maar dat van Anthonie Kamerling gistermiddag tijdens de perspresentatie. En het recept is ook nog eens erg leuk om een ander te leren, omdat je de kipfilet met een pan plat moet slaan. Daar wordt de kipfilet dunner van, zodat ie sneller en gelijkmatiger gaart. KIPFILET MET PARMEZAAN EN RAUWE HAM uit Jamie`s kookrevolutie jamies kookrevolutieIngredienten voor 2 personen: * 2 enkele kipfilets * 4 plakken Italiaanse rauwe ham (proscuitto) * 30 gr parmezaanse kaas * 1 citroen * verse tijm, peper Bereidingswijze: Leg de kipfilets op je werkblad en maal er wat peper over. Rasp (ongeveer eenderde van) de schil van de citroen (alleen het gele deel) en verdeel deze over de kipfilets. Ook de blaadjes tijm kan je erover verdelen. Rasp ook de parmezaanse kaas en verdeel deze ook over de kipfilets. Leg dan de plakken rauwe ham over de kip en laat ze daarbij iets overlappen. Laat de ham ruim over de kip hangen. Bedek dan de kip met plastic folie en pak dan een stevige pan met een steel. Sla hiermee de kipfilet met een paar rake klappen plat tot ca 1 cm dikte. Verwarm in de koekenpan vervolgens een scheut olijfolie en leg de kip hierin met de ham naar onder. Op redelijk hoog vuur laat je deze dan krokant worden en dan draai je de kip om. In totaal bak je de kip aan beide kanten een minuut of drie. Haal de kip uit de pan, laat `m nog even rusten en snijd `m dan in schuine plakken. (En leg `m nog even terug in de pan als de filet nog rauw van binnen blijkt.) Jamie Oliver serveerde deze kip op een bedje van gemengde sla, waarover hij wat citroensap en olijfolie sprenkelde. Hij husselde - met elvenvingers, dus heel licht en luchtig - de sla en serveerde hierop de kip. Ik bakte er ook nog wat krieltjes in de schil bij (het zakje een paar keer inprikken met een mes, 7 Ă  10 min in de magnetron en daarna nog even bakken in olijfolie en boter, bestrooien met zout).

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-05-2009
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Truffels met parmezaan

INGREDIENTEN

40 gr boter, 2 zwarte truffels, 40 gr parmezaan, vers geraspt

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-04-2009
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

TOP rundercarpaccio met parmezaan en rucola

Deze zomerse carpaccio smaakt heerlijk, pittig, smeuig en zit boordevol smaken. Zoals zo vaak: eenvoud op zijn best!

INGREDIENTEN

500 g ossenhaas van goede kwaliteit, in flinterdunne plakjes gesneden door de slager (anders kort invriezen en 1 mm dik snijden), een zakje rucola, een groot handvol pijnboompitten, verse basilicum en oregano, +/- 100 g parmezaanse kaas (stuk), olijfolie van de beste kwaliteit, peper, zout, , vinaigrette:, 1 teentje (verse) knoflook, 1 eetlepel citroensap, 1 tl mosterd, 1 eigeel met een beetje eiwit, 100 ml olijfolie, zout/peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-08-2012
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Ruccola met Parmezaan

Voorgerecht geinspireerd op mn reis naar Venetie

INGREDIENTEN

, 1 zakje ruccola salade, ca 100 gr parmezaan in dunne schilfers, 4 tot 6 eetl pijnboompitten, olijfolie, citroen, zout en peper uit de molen naar smaak

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-07-2004
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Kip Parmezaan met pasta en tomatensaus

Maak indruk op je gasten met dit makkelijke maar heerlijke gerecht van pasta met tomatensaus en knapperige kip. De kip krijgt een lekkere volle umami smaak door de korst met Parmezaanse kaas.Daarnaast maak je een simpele tomatensaus die zich nesteld in de oortjes van de pasta. 

INGREDIENTEN

Voor de kip:, 4 kippendijtjes, plat geslagen, 1 ei, 50 g bloem, 1 tl knoflookpoeder, peper en zout, 100 g panko (Japans broodkruim), 100 g geraspte Parmezaanse kaas, , Voor de pasta:, 300 g orrechiette, oortjespasta (te koop bij de grotere supermarkt), 1 blikje polpa, fijn gesneden tomaten, 1 rode ui, gesnipperd, 1 knoflookteen, fijn gesneden, 1 tl oregano, peper en zout, , Als garnering:, 5 g verse peterselie, fijn gehakt, 10 g geraspte Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-03-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hartige, romige herfsttaart met gehakt en cantharellen

Iedereen weet nu wel dat de herfst zijn intrede heeft gedaan. Culinair gezien de mooiste tijd van het jaar. Overal zijn de mooiste producten te krijgen. Deze met recht "hemelse" herfsttaart komt uit een kookboek vol streekgerechten uit een bosrijk gebied. Mensen gebruiken dus alles wat het bos te bieden heeft. Paddenstoelen, noten, wild en zo is deze heerlijke taart ontstaan. Hij is makkelijk te maken, walgelijk lekker, maar best wel machtig. Geniet er maar van.

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, , 250 gr bloem, 50 gr boter, 150 ml melk, 2 tl bakpoeder, , Voor de vulling:, , 250 gr cantharellen (of paddenstoelenmelange), 500 gr mager rundergehakt, 2 flinke sjalotten, 50 gr mager gerookt spek (fijn), 2 teentjes knoflook (geperst), 1 el olijfolie, Zeezout, Vers gemalen zwarte peper, , Voor de topping:, , 250 gr crème fraîche, 250 gr zure room, 1 el maizena, 4 el mayonaise, 200 gr geraspte Parmezaan, 1 sjalotje (fijn), Vers gesnipperde peterselie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-09-2013
  • Europees
  •  60-120 min.

Pompoensoep met Parmezaan

Een lekker soepje bij de entree naar het herfstseizoen!

INGREDIENTEN

60g boter + 1 klontje, 30g bloem, 2 rode uien, fijngehakt, 1 kg pompoen, in blokjes, 1 glas witte wijn, 1 liter bouillon (groenen of gevogelte), 100ml slagroom, 1 blokje Parmezaanze kaas + 40g geraspte Parmezaanse kaas,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Gemarineerde Parmezaan

6-8 personen

INGREDIENTEN

250 g Parmezaanse kaas grof gesneden, 1 teen knoflook geperst, 2 el bosui fijngesneden, 1 tl gedroogde chilivlokken, 125 ml extra vierge olijfolie, 2 tl fijngesneden verse oregano, warme crostini voor erbij

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-11-2006
  • Italiaans Bijgerecht
  •  > 120 min.

Kip Parmezaan

Amerikaanse/Italiaanse Chicken Parmezan

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 2 tenen knoflook, geperst, 4 kipfilets, 1 fles tomatensaus (sugocasa tradizionale, 690 ml), 1 bakje basilicum (15 g), fijngesneden +, 2 zakjes mozzarella (a 125 g), in dunne plakken, 100 g Parmezaanse kaas, geraspt, 1 zakje salade croutons knoflooksmaak (40 g),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-07-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Krokantje van parmezaan

Makkelijk en lekker deze krokantjes van Parmezaanse kaas , prima als borrelhapje 

INGREDIENTEN

100 gr Parmezaanse kaas, 1 el sesamzaadjes,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-11-2017
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Armeluis Parmezaan

Dit is pangrattato, de manier waarmee Italiaanse boeren vroeger het pittige effect van geraspte parmezaan probeerde na te bootsen met betaalbare ingrediënten , en lekker dat het is.

INGREDIENTEN

2 sneetjes zuurdesembrood, olijfolie, zout knoflook

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-01-2010
  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Geroosterde Parmezaan...

Geroosterde Parmezaanbrioche met Taleggio,gebakken ptuimtomaten en oregano.Dit is een hartige versie van de Franse toast.Een heerlijk voorgerecht.

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, geperst., 500 gr kleine pruimtomaten, gehalveerd, 2 el fijngehakte verse oregano, 2 eieren, losgeklopt, 1 dl melk, 50 gr versgeraspte Parmezaanse kaas, versgeraspte nootmuskaat, 4 sneetjes brioche van 2 cm dik,of witte broodjes of muffins, 40 gr boter, 4 tot 5 plakjes Taleggio, zout en versgemalen peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Cocotte-eitje met parmezaan

Supermakkelijk voor 4 personen

INGREDIENTEN

*

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-04-2004
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Parmezaan aspeges

Heerlijk fijn groentegerecht bijvoorbeeld bij kalfsvlees

INGREDIENTEN

-1 kg asperges, -1 liter water, -zout, -2 el citroensap, -60 g boter, -50 g Parmezaanse kaas (geraspt)

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-05-2004
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Uientaart met parmezaan

INGREDIENTEN

200 gr patent tarwebloem, zout, 130 gr koude boter en extra om in te vetten, 750 gr uien, in dunne ringen, 1 dl droge witte wijn, peper, 3 scharreleieren, 2 dl demi creme fraiche, 50 gr parmezaanse kaas, geraspt, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-10-2009
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

***PARMEZAAN - UIENRINGEN***

houd je Chilisaus over ? Deze is nog ongeveer 1 week houdbaar in een luchtdicht bakje.  

INGREDIENTEN

=2 Grote Uien. = 1 Ei., =100 gram Bloem. = 100 ml Bier., =1 Eetl. Zonnebloemolie, =Zout en Peper., =50 gram Paneermeel, =Geraspte Parmezaanse Kaas.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-05-2017
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kabeljauwfilets met tomaten, Balsamico en Parmezaan

Verse vis is niet alleen lekker maar ook heel gezond. Je kan er alles mee doen. Ik heb nu eens verse Kabeljauw klaargemaakt op z`n Italiaans. Dit was dus smullen en heel erg lekker. Denk er wel om dat vis snel gaart en klaar is. Gebruik liever geen diepvriesvis en al helemaal geen zoetwatervis uit verweggistan zoals Tilapia of Panga. Goedkoop is duurkoop en er zit geen smaak aan. Gebruik verse Noordzeevis uit onze eigen achtertuin. Je proeft het verschil.

INGREDIENTEN

4 verse Kabeljauwfilets, Schelvis, Zeebaars of Roodbaars, 2 uien, 1 teentje knoflook, ½ bosje verse basilicum, 800 gr tomatenblokjes, 4 trostomaten, Zeezout, Zwarte peper (voor de tomaten), Witte peper (voor de vis), 1 ½ t majoraan, Olijfolie, Balsamico (vleugje), Suiker, 80 gr Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-06-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Varkensmedaillons gegratineerd met tomaat en Parmezaan

Mmmmm o lala dit is me toch lekker ! Haal met mooi weer lekker de Italiaanse –Toscaanse keuken in huis. Niet alleen vers, maar ook mooi, kleurrijk en vreselijk lekker. Je proeft de zon op je bord en waant je aan een warm strandje aan de Middellandse zee. Eet dit met geroosterde verse cherry tomaten, beetje Italiaanse kruiden, zout, peper en flink olijfolie en serveer er pasta naar keuze bij of vers geroosterde aardappelpartjes met zeezout, tijm, rozemarijn en flink olijfolie. Het hele gezin smult.

INGREDIENTEN

500 gr verse varkenshaas (medaillons), 2 el olijfolie, Zeezout, Zwarte peper, 4 el paneermeel (of toastkruim), 100 g Parmezaanse kaas (geraspt), 3 el olie uit potje van zongedroogde tomaten, 8 zongedroogde tomaatjes, 1 bosje verse basilicum (gesnipperd), 1 bosje verse peterselie (gesnipperd), Groentebouillon, Rode wijn (Chianti), 1 doosje verse cherry tomaten, Pasta (naar keuze), spaghetti, penne, tagliatelle, Ă"f, Vers gesneden aardappelpartjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-06-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

romige pasta met parmezaan

Simpel en lekker er zitten wel rauwe eieren in dus niet geschikt als je in verwachting bent.je kunt geloof ik tegenwoordig ook gepasteurizeerde eieren kopen maar hoe dat precies zit weet ik niet.ps kan iemand mij dit vertellen?

INGREDIENTEN

400 gram spagetti.bosje rucola.bekertje creme fraisch.2 eieren,peper.zout 150 gram parmezaan.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-08-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Clafoutis van pasta met parmezaan en roerei

Een recept van tv-kok Pierrot Villechaise, die elke zaterdag iets speciaals uit zijn pollepel tovert op de regionale antenne van "France 3" in zijn kookprogramma "Goutez-moi ca !...". Deze week : "Clafoutis de pates au parmesan, oeufs brouilles"

INGREDIENTEN

200 gr pastaschelpjes * 150 gr parmezaan * 12 eieren * 25 cl volle melk * 5 el room * 15 gr maizena * 100 gr paneermeel * 50 gr boter * peper en zout * versgeraspte muskaatnoot * 2 el versnipperde bieslook

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-10-2001
  • Frans
  •  0-10 min.

Parmezaan bospeentjes met aioli

Heerlijke krokante worteltjes, lekker als borrelhapje, bij de maaltijd of als voorafje.

INGREDIENTEN

Parmezaan bospeen, * 500 g slanke bospeen, geschild maar hou een klein stronkje groen over, * 250 g vers wit broodkruim, * 2 theel geraspte citroenschil, * 0.25 theel chilivlokken, * 2 eetl ragfijn gehakte bladpeterselie, * 2 eetl zeer fijn geraspte Parmezaan, * 6 eetl bloem, * 2 losgeklopte eieren, * 500 ml zonnebloemolie of een andere plantaardige olie maar geen olijfolie, De aioli, * 3 uitgeperste tenen knoflook, * 1 eierdooier, * 1 theel zeezout (fijn), * 2 theel vers citroensap, * 175 ml extra vierge olijfolie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-06-2012
  • Europees
  •  20-30 min.

Pasta met parmezaan, citroen en knoflook

Een simpele, maar heerlijke pasta waarvan de saus niet verwarmd hoeft te worden. Je kookt slechts de pasta.

INGREDIENTEN

3 eetlepels Italiaanse olijfolie, 300 gram pasta (spaghetti), 100 gram geraspte Parmezaanse kaas, 1 teen knoflook, 1 citroen, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-09-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfslapjes gepaneerd met parmezaan

Makkelijk en lekker -  Serveer met verse pasta en een slaatje.

INGREDIENTEN

1 citroen, peper, 1 bord bloem, 4 eetlepels gehakte bladpeterselie, 100 g geraspte parmezaan, 120 g paneermeel, 3 eieren, 600 g kalfslapjes “bruinen en opdienen”, Olijfolie, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Carpacciorolletjes met sellerie&parmezaan

INGREDIENTEN

2 el pijnboompitten,12 plakjes carpaccio, 4 el geraspte parmezaan, 12 el kant en klare selleriesalade,12 kruidige tapas augurkjes(Kuhne)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2010
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Schorseneren in een mantel van parmezaan

Op carpaccio van rode bietjes

INGREDIENTEN

800 gram schorseneren, 400 gram rode bietjes, 200 gram garnalen, 2 eieren, 120 gram geraspte parmezaan, ½ knolletje gember, 5 tl olijfolie, 3 tl olijfolie koud geperst, 2 el rode wijnazijn, 4 el appelsap, 200 gram friséesalade, 1 knoflookteentje, 1 tl geplette peperkorrels, 600 ml melk, bloem (om te paneren, zout, peper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-12-2006
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Gevulde aubergines met parmezaan

INGREDIENTEN

2 aubergines., 1 ui., 1 knoflookteentje., 100 g parmezaan, 1 rode paprika., 2 el olijfolie., 100 g crème fraîche., 2 tomaten tomaten., peper en zout.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-01-2008
  •  
  •  0-10 min.

Bladerdeeg met pesto, parmezaan en parmaham

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg, pesto, parmezaanse kaas, 4 plakjes parmaham

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-11-2012
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Kreeft met cantharellen en parmezaan

Heerlijk hoofdgerecht voor Nieuwjaar

INGREDIENTEN

Ingredienten:, , ? 4 kreeften (tussen 350 en 400 g), ? 400 g cantharellen of girolles, ? grof gemalen peper, ? 100 g Solo, ? 1 groentebouillonblokjes, ? 10 g verse dragon, ? 50 g parmezaan, ? 1 sjalotje, ? 0,5 l droge witte wijn, ? peper en zout, ? muskaatnoot, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-12-2001
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Parmezaan Tortellini snacks met marinarasaus

Dt is zo lekker, je blijft er van eten.

INGREDIENTEN

* 1 verpakking verse 3-kazen tortellini ( ca. 300 gr), * 125 ml olijfolie, * 250 gr Panko (Japanse paneer), * 125 gr vers geraspte Parmezaan, * 125 gr bloem, * 2 grote eieren, geklutst, Marinarasaus:, * 1 eetlpl olijfolie, * 8 teentjes knoflook, fijngesneden, * 60 gr verse basilicum, fijngesneden, * 2 blikken gezeefde tomaten, * 1 theelpl zout, * 2 theelpls balsamicoazijn

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2016
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Ossobuco Van Kalfsvlees Met Parmezaan

INGREDIENTEN

1 aubergine,1 blokje van vleesbouillon,2 teentjes knoflook,olijfolie,1 kg kalfsschenkel,laurier,50 g geraspte Parmezaan,2 uien,peper en zout,salie,800 g gepelde tomaten,1 glas droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-11-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Sables met Parmezaan en salie

Uit: Weekend Knack Culinair.

INGREDIENTEN

Voor 25 koekjes: 125 g bloem, 75 g koude boter in stukjes, 50 g geraspte Parmezaan + 1 el voor de afwerking, mespunt cayennepeper, 2 tl fijngehakte salie, 1 eierdooier gemengd met 1 el water.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2003
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Carpaccio van tomaat met parmezaan en pijnboompitten

Erg lekker en ziet er mooi uit

INGREDIENTEN

1/2teen knoflook, 1 citroen (schoongeboend), 2 eetl olijfolie, 1/2eetl balsamicoazijn, 1 tl vloeibare honing, 1 tl dijonmosterd, 50 gram pijnboompitten, 8 tastytom- trostomaten, 75 gran parmezaan (geraspt), Paar takjes organo

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-03-2017
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Madeirasaus met Parmezaan en kalfsgebraad

Ongelooflijk lekkere combinatie !!!

INGREDIENTEN

-2 kopjes lichte bechamelsaus, -2 kopjes verse room, -1/2 glas Madeirawijn, -1 eetlepel sterke mosterd, -sap van 1/2 citroen, -1 kopje geraspte Parmezaan kaas, -1 grote ui (gepikeerd met drie kruidnagels)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-05-2004
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Peer met parmezaan en parmaham

INGREDIENTEN

- 4 rijpe handperen, - 75 gram boter, - 8 plakken parmaham, - 2 lente/bos-uitjes, in ringen, - 100 gram geraspte parmezaanse kaas, - (eventueel) honing

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-10-2011
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookgroepen
Top