1. Home
  2. Recepten
  3. Mousseline

Mousseline recepten (128) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Mousseline van wortelen

Ik heb dit gerecht een keer in een sterrenrestaurrant gegeten, goed geproefd en thuis nagemaakt.

INGREDIENTEN

500 g wortelen, 1 l kalfsfond, 2 uien, 3 tenen knoflook, 2 takjes rozemarijn of een eetlepel gedroogd rozemarijn blad, 2 laurierbladeren, 75-100 ml (olijf)olie, 2 tl ras al hanout, 2 tl komijnpoeder, zout, peper.

Bereidingswijze

Maak de kalfsfond met fondpoeder of neem twee tabletten runderbouillon. Snij de uien en de knoflook in dunne plakjes en doe in de fond met de rozemarijn en de laurierbladeren. Laat 10 min zachtjes koken. Giet de vloeistof door een zeef en bewaar de fond. Snij de wortelen in dunne plakjes en laat deze in 20 min de fond zachtjes gaarkoken. Giet af en doe de gekookte wortelen in een kerkenmachine, samen met de olie en de kruiden en maal tot een gladde massa. Gebruik liefst olijfolie, maar vanwege de laxerende werking er van kunt u ook zonnebloem olie nemen (of een mengsel van zonnebloem- en olijfolie). Maak de mousseline af met zout en peper.

  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-11-2017
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Mousseline van Borlottibonen

MOUSSELINE VAN BORLOTTIBONEN, RUSSISCHE SIGARET MET MARJOLEIN.(een spies van tonijn, met een mousseline van borlottibonen (droge Italiaanse bonen) en marjoleinsigaretje) voor 4 pers.Voorbereiding: 15 minuten Bereiding: 15 minuten Marineren: bonenpuree 2,5 uur

INGREDIENTEN

4 stevige plakken tonijn, elk van ca. 225 g, 250 g droge borlottibonen, week ze een nacht van tevoren.(Te verkrijgen in supermarkt), 1,5 liter gevogelte bouillon, stukje zwoerd van een lekkere ham, 2 laurierbladeren, 2 kruidnagels, 1 pak filodeeg, verse marjolein (of evt. oregano), 3 sprieten citroengras, 50 g gedroogd spek (dunne plakjes spek een aantal uren in een geopende oven op 100?C laten drogen), arachideolie, olijfolie, peper en zout, nootmuskaat

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Sauce Mousseline

Mousselinesaus.

INGREDIENTEN

1 dl water, 1 dl azijn, 5 gekneusde peperkorrels, 2 sjalotjes, 1 laurierblad, 4 eidooiers, 300 gr boter, 1/2 dl slagroom.

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-06-2001
  • Frans
  •  20-30 min.

Varkenslever Mousseline

Lekker bijgerecht

INGREDIENTEN

250 gram varkenslever - 60 gram boter - 15 gram bloem - 1 dl melk - 1,2 dl slagroom - 1 ui - 100 gram champignons - 1 ei - 1/4 citroen - zout, peper - nootmuskaat

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Asperges-champignons mousseline

Neem rustig de tijd voor het bereiden van dit gerecht; het is de moeite waard

INGREDIENTEN

750 g asperges, 300 g kleine champignons, 2 eieren, 3 eierdooiers, 1/2 l slagroom (heel licht opgeklopt), zout, versgemalen peper, snufje nootmuskaat, 30 g boter

  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-05-2000
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Mousseline van zalm

INGREDIENTEN

300 g zalm, wit van 2 eieren, malse boter voor de vormen, 2 1/2 dl room, 50 g geraspte Gruyere SWITZERLAND, zout, cayennepeper, curry in poedervorm, enkele druppels citroensap, 1 zalmfilet in 4 stukken, peper, boter voor het aluminiumpapier Groenten: 20 g boter, 2 geschilde en in fijne reepjes gesneden wortelen, 200 g verse en in reepjes gesneden spinazie, zout, peper, nootmuskaat.

  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Hondshaai met mousseline van bergamot

Een super lekker recept, mooi gepresenteerd een topper , met succes garatie ! Serveer er een toefje gegratineerde aardappelpuree bij in een appart potje.

INGREDIENTEN

300 g hondshaaifilet, zout, 1l water, , Mousseline van bergamot :, , 400 g boter, 150 g eiwit, 100 ml sap van bergamot, zout, 10 g eiwitpoeder (speciaalzaak, of kan je weglaten, dan wordt je mousseline iets vloeibaarder), , Garnituur:, , seizoenskruiden en bloemen

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2015
  • Belgisch
  •  30-60 min.

tongrolletjes met een mousseline van waterkers

Heel lekker.

INGREDIENTEN

16 tongfilets-2 dl. witte wijn-2 dl. visfumet-boter. voor de mousseline:220 gr.gemalen kabeljauwfilet-1 eiwit-2 dl.room-4 bosjes waterkers-peper en zout.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Geroosterde Zalmmoten Met Mousseline Kruidenroomsaus

Een luxe recept

INGREDIENTEN

4 moten zalm, , olie, , zwarte peper, , zeezout, , Voor de Mousseline kruidensaus:, , 1 el. Kruidenazijn, , 1 el. Water, , 150 gr. boter, , 3 eidooiers, , peper/ zout, , 1/8 l. slagroom, , 1 el. Fijngehakte groene kruiden (peterselie, dragon. Dille en kervel),

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-02-2001
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zeeduivel en papillote met sause mousseline

INGREDIENTEN

160 g. zeeduivel, , 3 naaldjes rozemarijn, , 1 takje dille, , 2 blaadjes dragon, , 1 eetlepel fijn gesneden prei, , 1 eetlepel tomatenconcassee (blokjes, bruinase), , 1 eetlepel fijn gesneden spek, , peper, spek, , ? eetlepel fijn gesneden sjalotten (bruinase), , ** sause mousseline:, , 1 eetlepel witte wijn, , 1 eetlepel olijfolie, , 2 eidooiers, , gewassen foreleitjes, , fleuron, , citroenpartjes

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-07-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Zalmmoten, geroosterd met mousseline kruidenroomsaus

INGREDIENTEN

4 moten zalm, olie, zwarte peper, zeezout, Mousseline kruidensaus, 1 el kruidenazijn, 1 el water, 150 g boter, 3 eidooiers, peper/ zout, 1/8 l slagroom, 1 el fijngehakte groene kruiden (peterselie, dragon,dille en kervel),

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Coquilles met een mousseline van topinamboer en truffel

Noix de St.Jacques sur coquilles et mousseline de topinambour aux truffes. Recept van Mr. Pascal Frances -Restaurant 'Le Florian', Rennes.

INGREDIENTEN

, 20 coquilles, 250 gram topinamboer, 100 gram room, 100 gram melk, 10 gram truffel, Truffelolie, peper en zout,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mousseline van aardpeer en aardappel

De meeste recepten van deze fluweelzachte puree worden gemaakt met boter, melk en soms ook met slagroom. Ik gebruik meestal verse roomkaas en daar hou ik het deze keer toch ook maar weer bij. Net zo makkelijk en ook net zo lekker. De smaak van de aardperen geven deze mousseline een beetje een aards smaakje. (Hoe kan het ook anders.) Het laat zich heel goed combineren met stoofpotjes, sukadelappen en zelfs met wild. Dus als je weer eens een keertje iets anders wilt proberen dan 'gewone' puree en met de feestdagen in het vooruitzicht is dit zeer zeker een aanrader.

INGREDIENTEN

- 500 gram aardperen, - 500 gram kruimige aardappelen, - 100 gram roomkaas (naturel), - 1 groentebouillon tablet, - peper en zout,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-2018
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Kabeljauw met kervel, mousseline en ijsbergsla

Een van mijn lievelings gerechten.

INGREDIENTEN

600 gran kabeljauwfilet, 4 eierdooiers, 200 gram magarine, sap van 1/2 citrorn, 1 eetlepel witte wijnazijn,3 eetlepels water, 1 ijsbergsla, gekookte aardappelen, kervel

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-06-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mousseline van pastinaak, aardappel en roomkaas

Mousseline is eigenlijk gewoon een duur woord voor een hele smeuïge puree. Ik heb hier roomkaas voor gebruikt maar je kunt ook crème fraiche, boter of olijfolie gebruiken. Met de feestdagen in het vooruitzicht heb ik deze alvast uitgeprobeerd want het is weer net eens wat luxer dan een gewoon stamppotje of puree en bovendien voortreffelijk te combineren met allerlei soorten vis, vlees of wild. Ik heb gebruik gemaakt van de blender maar je zou ook een (staaf)mixer of pureeknijper kunnen gebruiken.

INGREDIENTEN

- 500 gram pastinaak, - 500 gram aardappelen (kruimig), - 1 groentebouillon tablet, - 100 gram roomkaas (naturel), - zeezout, - zwarte peper,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-12-2017
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gegrilde Zalm met Mousseline Saus

Dit gerecht bereidde ik omdat onze twee gasten geen vlees eten. Er zit weinig werk aan en heerlijk als warme lunch.

INGREDIENTEN

4 moten zalm, olie, zwarte peper, zeezout, Mousseline kruidensaus, 1 el. Kruidenazijn, 1 el. Water, 150 gr. boter, 3 eidooiers, peper/ zout, 1/8 l. slagroom, 1 el. Fijngehakte groene kruiden (peterselie, dragon en dille),

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-11-2001
  • Frans
  •  30-60 min.

Mousseline van vis in korstdeeg

(Koude Keuken)

INGREDIENTEN

Voor de visfarce : 600 gr. wijtingfilet, 800gr. zalmfilet, 200gr. tongfilet, 4 eiwitten, 750gr. room, peper en zout, cayenne peper. Voor het deeg : groot stuk bladerdeeg. Voor de saus : sauce verte (mayonnaise met groene kruiden, spinazie, kervel, peterselie en bieslook = dit alles fijnhakken en mengen)

  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-05-2002
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Lamskoteletjes Met Mousseline Van Asperges En Aardappel

INGREDIENTEN

450 gr kruimige aardappelen, 400 gr witte (of groene) asperges, 1 citroen, 2 dl vleesfond (pot a 380 ml), 100 gr koude boter, 3 takjes tijm, 125 gr creme fraiche, zout, peper, 8 lamskoteletjes, ? eetl mosterd, 3 eetl olijfolie, 3 eetl slagroom

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gestoofde varkenswangen met aardappel mousseline.

Een heerlijk stoofpotje zo mals heb je het nog niet gegeten.!  :-))

INGREDIENTEN

2 el boter, 2 uien gesnipperd., 75 ml Balsamico., 4 el Ketjap zoet, 3 laurierblaadjes., 1lt rundbouillon sterk., halve liter rode wijn, 1 kg varkenswangen gevliesd., 2 rode paprika,s in reepjes., 200gram eryngii indien verkrijgbaar of anders kastanje champions., 150 gram knolselder in blokjes., 100gr Amsterdamse uitjes., zout en peper uit de molen.., VOOR de MOUSSELINE., 1,2 kruimige aardappels gekookt, 2 teentjes knoflook gepeld., zout, 150 ml slagroom, 80 gr boter., 30 gr bieslook,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-10-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Mousseline van asperges met waterkerssaus

INGREDIENTEN

3 el. boter, 400 gr. witte asperge, gekookte, 2 eieren, 1.5 dl. room, 2 sjalotten, gesnipperde, 1.5 bossen waterkers, 0.5 dl. vermout, droge, 1 dl. wijn, witte, 1 dl. gevogeltefond, Nootmuskaat, 30 aspergepunten, 9 kerstomaatjes, gehalveerde, Zout, Peper, ,

  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2001
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Mousseline van aardpeer en aardappel

Deze overheerlijke mousseline van aardperen en aardappels is een zacht-romig bijgerecht uit de Franse keuken.

INGREDIENTEN

400 gram aardperen, 133 gram aardappels (kruimig, bv eigenheimers), 1 blokje kippenbouillon, wat gekneusde peperkorrels, foelie (of nootmuskaat), laurierblaadje, 75g roomboter per 500g, zout/peper

  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-03-2014
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Lamskoteletjes Met Mousseline Van Asperges En Aardappel

INGREDIENTEN

450 g kruimelige aardappels, 400 g witte (of groene) asperges, 1 citroen, 2 dl vleesfond (pot a 380 ml), 100 g koude boter, 3 takjes tijm, 1 dl creme fraiche (bekertje a 125 ml), zout en peper, 8 lamskoteletjes, 1/2 eetlepel mosterd, 3 eetlepels (olijf) olie, 3 eetlepels slagroom

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mousseline van asperges met waterkerssaus

INGREDIENTEN

3 el. boter, 400 gr. witte asperge, gekookte, 2 eieren, 1.5 dl. room, 2 sjalotten, gesnipperde, 1.5 bossen waterkers, 0.5 dl. vermout, droge, 1 dl. wijn, witte, 1 dl. gevogeltefond, Nootmuskaat, 30 aspergepunten, 9 kerstomaatjes, gehalveerde, Zout, Peper

  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2003
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Mousseline van asperges met waterkerssaus

Bijzonder voorgerecht.

INGREDIENTEN

3 el. boter, 400 gr. witte asperge, gekookte, 2 eieren, 1.5 dl. room, 2 sjalotten, gesnipperde, 1.5 bossen waterkers, 0.5 dl. vermout, droge, 1 dl. wijn, witte, 1 dl. gevogeltefond, Nootmuskaat, 30 aspergepunten, 9 kerstomaatjes, gehalveerde, Zout, Peper,

  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-04-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Sauce mousseline au citron

Heerlijke makkelijk te maken saus bij vis of garnalen. Het inkoken doe je van te voren en dan hoef je er alleen nog maar de hete gesmolten boter bij te gieten.

INGREDIENTEN

2 sjalotjes, 1 dl water, 1 dl witte wijnazijn, 5 gekneusde peperkorrels, 1 laurierblad, sap en rasp van 1 citroen, 300 gram boter, 4 eidooiers op kamertemperatuur, 1/2 dl slagroom, zout

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-07-2006
  • Frans
  •  10-20 min.

Geroosterde zalmmoten met mousseline kruidenroomsaus

INGREDIENTEN

4 moten zalmolijfolieversgemalen zwarte peperzeezout,, Voor de saus:1 eetl. kruidenazijn1 eetl. water150 gr., boter3 eidooiersversgemalen zwarte peperzout1 1/4 dl, slagroom1 eetl. fijngehakte groene kruiden, peterselie, dragon, dille en kervel

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-11-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Geroosterde Zalmmoten Met Mousseline Kruidenroomsaus

INGREDIENTEN

4 moten zalm, olie, zwarte peper, zeezout, , Mousseline kruidensaus, 1 el. Kruidenazijn, 1 el. Water, 150 gr. boter, 3 eidooiers, peper/ zout, 1/8 l. slagroom, 1 el. Fijngehakte groene kruiden (peterselie, dragon. Dille en kervel),

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-07-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mignonnettes met mousseline van bonenkruid en krab

INGREDIENTEN

4 mignonnettes, 2 takjes bonenkruid, 100 g krabbenvlees, peper, zout, 200 g boter (geklaard), 2 eierdooiers, 0.2 dl wijn (wit/droog), cayennepeper, 20 g boter (bakboter)

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-07-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kabeljauwhaasje met mousseline van tarwebier

Makkelijk en een bijzonder lekker

INGREDIENTEN

-2 kabeljauwhaasjes, -3 eieren, -50 g gepelde grijze garnalen, -tarwebier, -peterselie, -peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-05-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Mousseline met carpaccio van asperges.

INGREDIENTEN

* 4 dunne plakken rauwe ham,Bayonne., * 1 bundel Mechelse asperges., * 20 cl room., * 3 snuifjes cayennepeper., * 2 snuifjes geraspte nootmuskaat., * 2 eetlepels olijfolie., * 5 groene asperges., * 3 takjes kervel., * 1 eetlepel balsamicoazijn., * Peper & zout.

  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2010
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Mousseline van peterselie met room

Een voorgerecht voor de feestdagen.

INGREDIENTEN

4 flinke bossen peterselie, 8 dl water, 300 gram creme fraiche, sap van 1 citroen, 1 doosje kerstomaatjes, 12 kwarteleitjes, zout, peper

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2006
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Mousseline van milde haring als beleg

Een heerlijk smeerseltje voor op brood.

INGREDIENTEN

700 gr. wijtingvlees (ontveld en graatloos)300 a 500 gr. milde haring in kleine, dobbelsteentjes (bokking, gerookte haring)1 dl. olijfolie2 zeer fijn gesnipperde, sjalotten4 teentjes knoflookpeper uit de molen3 dl. slagroom3 blaadjes, gelatineboerenbrood

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-04-2005
  •  
  •  30-60 min.

Gestoomde pladijsfilets met een mousseline van hoegaarden

EN LIMOENTJESeen eenvoudig maar toch speciaal gerecht. Dien het op met gepersileerde aardappeltjes of met hertoginnepuree.- voor 4 personen -

INGREDIENTEN

4 pladijzen van 500 a 600 g gefileerd in twee dubbele filets, 3 eierdooiers, 1flesje wit bier van Hoegaarden, 3 limoentjes of citroenen, 75 g boter, foreleitjes, peterselie, ,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-06-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebraden kooieend en mousseline van aardappel

En truffel met cantharellen en groene kool

INGREDIENTEN

2 kooieenden (of wilde) = 500 gr cantharellen = 1 kleine groene kool = eendenkarkassen = bouquet garni = jeneverbessen = laurier = tijm = rozemarijn = kruidnagels = boter = 500 gr aardappelpuree(alleen met boter gemaakt = 1 truffel = truffelololie = room = olijfolie = 1 flinke (zomer)truffel = peper en zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-12-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Mignonnettes met mousseline van bonenkruid en krab

Voor 4 pers van "vifke"

INGREDIENTEN

4 mignonnettes, 2 takjes bonenkruid, 100 g krabbenvlees, peper, zout, 200 g boter (geklaard), 2 eierdooiers, 0.2 dl wijn (wit/droog), cayennepeper, 20 g boter (bakboter), ,

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-05-2002
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Gestoomde pladijsfilets met mousseline van witbier

Voor 4 pers.

INGREDIENTEN

4 pladijzen (van 600 g), 3 eierdooiers, 15 cl witbier, 3 limoenen, 75 g boter (geklaard), 1 eetlepel foreleitjes, 1 eetlepel peterselie (fijngehakt), ,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-12-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gestoomde pladijsfilets met mousseline van witbier

INGREDIENTEN

4 pladijzen (van 600 g), , 3 eierdooiers, , 15 cl witbier, , 3 limoenen, , 75 g boter (geklaard), , 1 eetlepel foreleitjes, , 1 eetlepel peterselie (fijngehakt)

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-12-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Gepocheerde Kabeljauw Met Mousseline Van Palm

Een gerecht bereidt met mijn favorieten biertje.

INGREDIENTEN

4 moten kabeljauw (200 g elk) 1 bosje jonge worteltjes 100 g peulen 4 stelen broccoli 8 jonge ma?skolven, 8 kleine aardappeltjes, 3 eieren, 2 dl PALM, 200 g boter, peper en zout, schijfje citroen verse waterkers, fijngehakte bieslook, 2 tomaten

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-06-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kabeljauw (Gestoomde) Met Mousseline Van Palm

INGREDIENTEN

4 moten kabeljauw van 200 g, 1 bosje jonge worteltjes, 100 g peulen, 4 stelen broccoli, 8 jonge ma?skolven, 8 kleine aardappeltjes, 3 eieren, 2 dl PALM, 200 g boter, peper en zout, schijfje citroen, verse waterkers, fijngehakte bieslook, 2 tomaten

  • Belgisch Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2001
  • Belgisch Tussengerecht
  •  20-30 min.

Mousseline van asperges met waterkerssaus

INGREDIENTEN

400 gr gekookte witte asperge - 2 eieren - 1,5 dl room - 2 gesnipperde sjalotten - 1,5 bosjes waterkers - 1/2 dl Noilly Pratt - 1 dl droige witte wijn - 1 dl gevogeltefond - nootmuskaat - 30 gekookte aspergepunten - 9 gehalveerde kerstomaatjes - zout - peper

  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-04-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Spie van leng met mousseline van bloemkool

INGREDIENTEN

600 g lengfilet, 1 gele courgette, 1 sjalot, 10 zwarte olijven, ? bloemkool? dl bouillon, ? dl room, ? teentje look, zeezout, nootmuskaat, peper, **als garnituur:, 1 zoete aardappel, enkele sprietjes bieslook, enkele eetbare viooltjes

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-02-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste mousseline recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top