1. Home
  2. Recepten
  3. Milanees Gerecht

Milanees gerecht recepten (14) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Milanees Kalfsnierstuk

Erg geliefd en bovenal makkelijk en erg lekker; in Milaan serveert men er rijst bij!

INGREDIENTEN

-1,5 kg kalfsnierstuk -2 tenen knoflook -zout, peterselie, zwarte versgemalen peper -80 g boter -1 th lepel gedroogde rosmarijn -1 th lepel marjolein -1/2 l warme vleesbouillon -75 g tomatenpuree -1 th lepel maizena

Voorbereiding

-wrijf het vlees in met de gepelde knoflooktenen -braad het 5 a 10 min rondom aan in de hete boter -bestrooi met zout, peper, fijngehakte peterselie, rosmarijn en marjolein -blussen met de warme vleesbouillon

Bereidingswijze

-deksel op de pan en het vlees 90 min laten sudderen -zo nu en dan eens bedruipen en keren -maak de maizena aan met wat koud water en door de tomatenpuree roeren -haal het vlees uit de pan -roer de aangemaakte tomatenpuree door het braadvocht en breng een keer aan de kook

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-08-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Ossobuco op z'n Milanees

Met Rissoto bereidingstijd: (vlees) 1 u 45 min. - mag de dag voordien (Rissoto = 40 min.)

INGREDIENTEN

- 4 schijven kalfsschenkel, - 6 tomaten, - 3 wortelen, - 1,5 dl droge witte wijn, - 0,5 dl droge witte vermout, - 3 sjalotjes, - 2 teentjes knoflook, - 4 eetl. bloem, - 3 eetl. olijfolie, - 3 reepjes citroenschil, - parmezaan, - Topaz-kruiden:, - 1 eetl. marjolein, - 1 koffiel. basilicum, - tijm, - laurier, - peper en zout, Rissoto, , - 1 soepkop arboriorijst voor risotto, - 2 soepkoppen kippenbouillon (1 blokje opgelost in 2 koppen heet water), - 100 g erwtjes (diepvries), - 2 sjalotjes, - 6 eetl. geraspte parmezaan, - 2 eetl. droge witte wijn, - 2 eetl. olijfolie, - 1 capsule saffraan

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-05-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Ossobuco op z?n Milanees

INGREDIENTEN

4 schijven kalfsschenkel * 6 tomaten * 3 wortelen * 1,5 dl droge witte wijn * 1/2 dl droge witte vermout * 3 sjalotjes * 2 teentjes knoflook * 4 eetl. bloem * 3 eetl. olijfolie * 3 reepjes citroenschil * parmezaankaas * 1 eetl. marjolein * 1 koffiel.basilicum * tijm * laurier * peper en zout.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-10-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

risotto op z'n milanees

Rijstgerecht

INGREDIENTEN

3eetlepels olie, 1grote gesnipperde ui, 1gesnipperd teentje knoflook, 3en een halve dl heet water of bouillon, 1blaadje laurier, 3kruidnagels, 4in stukjes gesneden tomaat of 1blikje tomatenpuree, 150 gr parmezaanse kaas

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2004
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Spruitjes op z'n Milanees

Een eenvoudig maar toch even iets anders spruitjes eten.

INGREDIENTEN

750 gram spruitjes, 50 gram blokjes ontbijtspek, 1 eetl. olijfolie, 1 stuk grote ui, 2 teentjes knoflook, 4 stuks tomaten, 50 gram parmezaanse kaas, zout en peper naar smaak, cayennepeper naar smaak.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-02-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Minestrone Op Z'N Milanees

Maaltijdsoep.

INGREDIENTEN

100 g spek, 1 ui, 1 witte preisteel, 1 paprika, 2 tomaten, 60 g boter, zout, peper, 100 g aardappelen, 100 g wortelen, 100 g courgettes, 100 g struikselderij, 100 g doperwtjes, 2 l bouillon, 1 laurierblaadje, 50 g rijst, 1 bosje peterselie, 1 bosje basilicum, 1 knoflookteentje, geraspte parmezaan.

  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-01-2000
  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.

Vis Op Z'n Milanees

Deze vis, bereid op Milanese wijze, heeft een knapperig korstje en een frisse smaak door het gebruik van citroensap.

INGREDIENTEN

8 tong of scholfilets* 2 eetl. droge vermout* 1 laurierblad* 6 eetl. olijfolie* zout* peper* bloem (voor het paneren)* 2 eieren, licht opgeklopt* droog broodkruim* olie, om in te bakken* 6 eetl. boter* 1 teentje knoflook, uitgeperst* 2 theel. gehakte peterselie* 2 eetl. kappertjes* 1 theel. gehakte oregano* sap van een citroen* zout* peper* citroenpartjes en peterselie voor de garnering.

  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-04-2000
  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Macaroni Rigate Op Z'N Milanees

Macaroni Rigate op z'n Milanees ! Snelle en lekkere hap.

INGREDIENTEN

Hoofdgerecht voor 2 personen, Bereidingstijd: ca. 15 minuten ., , 350 g macaroni rigate, 1 pak mix voor napolitaanse tomatensaus, 50 g Parma/rauwe ham in blokjes, 1 dl slagroom, 2 eetlepels pesto Parmezaanse kaas .

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-11-2000
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Gepaneerde duif op z'n Milanees

INGREDIENTEN

2 duiven, -Olijfolie, -3 tenen knoflook, -Peper, -Zout, -1 dl. wijn, rode, -2 dl. gevogeltefond, -100 gr. broodkruim, -4 el. dille, verse, fijngehakte, -3 el. olijfolie, vergine,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gepaneerde duif op z'n Milanees

INGREDIENTEN

2 duiven -, olijfolie -, 3 tenen knoflook -, zout en peper -, 1 dl. rode wijn -, 2 dl. gevogeltefond -, 100 gram broodkruim -, 4 eetlepels vers fijngehakte dille -, 3 eetlepels olijfolie vergine,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-09-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Piccata al marsala

Italiaans voor kalfsvlees in marsala, een heerlijk Milanees recept

INGREDIENTEN

600 gram kalfsstaartstuk of dikke lende, in plakken van 1,5 cm. of ongepaneerde schnitzels, 50 gram bloem, 50 gram roomboter, zout, peper, 1 dl. marsala wijn, 2 el. fijngesneden peterselie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

panettone

Traditioneel Milanees Kerst gebak. Verpakt in cellofaan met strik een lekker weggevertje.

INGREDIENTEN

1 pak witbroodmix, 1.5 dl Lauw water, 1.5 dl lauw e melk, 25 gram boter, 4 zakjes vanille suiker, 1 sinaasappel, 75 gram bigarreaus, fijngrhakt, 75 gram rozijn, 100 gram hazelnoten grof gehakt, Klontje boter

  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-12-2008
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Italiaanse panettone

Panettone is een traditioneel Milanees kerstgebak

INGREDIENTEN

1 pak witbroodmix, 1,5 dl. lauw water, 1,5 dl. lauwe melk, 25 gram boter, 4 zakjes vanillesuiker, 1 sinaasappel, 75 gram bigarreaux, fijngehakt, 75 gram blanke rozijnen, 100 gram hazelnoten, fijngehakt, klontje boter

  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-02-2003
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Risotto allo zafferano (aka "alla Milanese")

Een woord vooraf: Risotto alla Milanese (of "allo zafferano") is een typisch gerecht uit de keuken van de Italiaanse provincie Lombardije. Het mag met recht gesteld worden, dat deze risotto met saffraan de risotto bij uitstek is, de koning onder de risotto`s. Risotto vraagt om een bepaalde soort rijst: in ieder geval een Italiaanse, en dan, afhankelijk van de soort risotto, een iets droogkokende, zoals de Carnaroli, of een iets compacter blijvende voor nattere risotto`s (risotto all`onda), zoals deze risotto alla Milanese. Voor dit laatste soort rijstgerechten gebruiken we het liefst riso Vialone Nano. Als u die niet kunt vinden, gebruik dan carnarolirijst. Als laatste alternatief kunt u kiezen voor arboriorijst, hoewel die eigenlijk meer voor salades is. Wat de kaas betreft is de situatie iets minder gecompliceerd: Niemand zal het hardop zeggen, maar Parmezaan, Grana Padano en Lodigiano doen elkaar niet erg veel.

INGREDIENTEN

400 g Vialone nano rijst, 100 g boter, 75 g Lodigiano kaas, 50 g beenmerg, 1,5 l kalfsbouillon, 1 kleine ui, hele saffraan, zout

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2012
  •  
  •  30-60 min.
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top