1. Home
  2. Recepten
  3. Linguini

Linguini recepten (37)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Linguini met krab

Makkelijk en super lekker

INGREDIENTEN

350 gr kerstomaten 250 gr wit krabbenvlees 350 gr linguini (gedroogd) 6 droge witte wijn 1 handvol peterselie (grof gesneden) 1 teentje knoflook 1 boter peper en zout

Bereidingswijze

-Giet het vocht af en verkruimel de krab in kleine stukjes. (dikke stukken krab in de linguini ogen niet mooi en ze zouden ook van de vork vallen als de linguini rond de vork gedraaid zou worden.) -Smelt de boter tot ze begint te €zingen'. (De margarine mag niet bruin zijn.) Zet het vuur heel zacht opdat de look niet zou verbranden. Ook de tomaten zijn zeer gevoelig, dus een laag vuurtje is nodig. -Doe de krab er nu bij, blus met een beetje witte wijn en laat zachtjes pruttelen gedurende 5 minuten. Zet geen deksel op de pan, zodat de saus een beetje kan indikken tijdens het koken. -Kook de linguini zeer kort en €al dente'. Trek 2 minuten af van de kooktijd die op de verpakking aangegeven is, zodat de pasta niet te kleverig wordt. Doe een beetje zout in het water, maar geen olie. -Giet de pasta af. De pasta zal direct gebruikt worden dus moet hij nadien ook niet gespoeld worden onder koud water om kleven te voorkomen. Hij zal direct gemengd worden met de saus dus kan de linguini niet kleven. -Meng de linguini met de saus. -Hak een beetje peterselie fijn en versier de pasta ermee. De peterselie geeft een frisse smaak aan de linguini en behoudt zijn mooie groene kleur en aroma doordat hij pas op het eind wordt toegevoegd.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

linguini met gorganzolasaus

INGREDIENTEN

Zout, olijfolie, 500 g linguini, 3 dl creme fraiche, op kamertemperatuur, 300 g gorganzola of andere blauwe kaas in blokjes

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-07-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Linguini met kastanjes

Lekkere herfstpasta.

INGREDIENTEN

500 g linguinihalf kopje extra vergine olijfolie8 gekookte kastanjesHalf kopje macademia noten3 knoflooktenenhandje saliebladzoutzwarte peperkorrels50 g gem. parmezaanse kaas.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-10-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Sardinefilets met linguini

Nog een mediterrane maaltijd.

INGREDIENTEN

12 gefileerde, opengeklapte sardines75 gr. bloemzeezout, versgemalen peper125 ml. melk1 ei150 gr. wittebroodkruimels, 50 gr. geraspte parmezaanse kaas0,5 dl. olijfolie1 vleestomaat, in zes plakken gesneden, voor de garneringlinguini of spaghetti voor, 6 personen

  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-06-2002
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Scampi Diabolique met Linguini

Diabolique = duivels.

INGREDIENTEN

24 scampi, 500 gr linguini, 1 chilipeper, fijngehakt, 1 rode paprika in reepjes, 2 teentjes knoflook, 1 ui fijngesneden, 1 blik tomaten blokjes, 1 el tomatenpuree, 1 el citroensap, 2 el cognac, 125 ml witte wijn, 200 ml kippenbouillon

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-07-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Linguini met pastrami en venkel

INGREDIENTEN

200 gram pastrami, in reepjes; 2 eetlepels olijfolie; 2 tenen knoflook, fijngehakt; 1 theelepel venkelzaad; mespunt chilipepervlokken; 1 knol venkel, in dunne reepjes; 1 blik tomatenblokjes à 400 gram; 350 gram linguini; zout; versgemalen peper; 100 gram versgeraspte Parmezaanse kaas

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-09-2011
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Linguini met ansjovis, olijven en kappertjes

Voor 4 personen

INGREDIENTEN

500 g linguini ? 2 el olijfolie ? 2 geperste teentjes knoflook ? 2 gepelde en fijngesneden rijpe tomaten ? 3 el kappertjes ? 75 g fijngehakte zwarte olijven ? 50 g fijngehakte groene olijven ? 6 dl droge witte wijn ? 3 el versgesneden peterselie of basilicum ? versgemalen zwarte peper - 90 g uitgelekte en fijngesneden ansjovis uit blik,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Linguini alla putanesca

Pittig voorgerecht, kan ook als bijgerecht worden gebruikt

INGREDIENTEN

500 g. linguini (zelf maken natuurlijk), 3-4 teentjes fijngehakte knoflook, 500 g. kleingesneden ontvelde tomaten, 60 g. of ca 4 eetlepels kappertjes, 150 g. zwarte olijven zonder pit in schijfjes gesneden, 1 rood pepertje in kleine ringetjes, zonder pitjes, 80 g. fijngesneden ansjovis, 2 takjes oregano (alleen de blaadjes), 4 el. fijngehakte peterselie, 5-6 eetlepels olijfolie, zout (de ansjovis is al zout, dus proeven)

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-08-2010
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Linguini Di Provencali

Lekkere verse pasta met een provencaals tintje

INGREDIENTEN

250 g champignons, 1 groot teentje knoflook, 200 ml slagroom, 1 pak verse Linguine/tagliatelle pasta, 1 a 2 eetl. provencaalse kruiden, geschaafde pecorino kaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-06-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Linguini pasta met garnalen en zwarte knoflook

Ik blijf het toch lekker vinden spaghetti met scampi's voor mij is er geen bettere combinatie.

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , 1 pond grote garnalen, gepeld, 1-2 teentjes zwarte knoflook, Olie, 2 eetlepels boter, 1 sjalot, fijngesneden, 1 cup witte wijn, Citroenrasp en sap van 1 citroen, Zout & peper, 1 eetlepel peterselie, gehakt, 1 stokbrood, 1 pond linguini (pasta), gekookt,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2019
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken skrei met mousseline van algen en linguini

Feestelijk lekkere winterkabeljauw

INGREDIENTEN

600 g skrei, 1 pakje algenboter, 1 citroen, 2 eidooiers, 1 lente-uitje, 400 g linguine, 4 halve eierdopjes water

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-04-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste linguini recepten

Pasta con carbonara

Linguini (Lintmacaroni) met bacon en kaas

INGREDIENTEN

Pasta con carbonara, , 150 g bacon of magere speklapjes, 20 g boter, 4 eidooiers, 100 g geraspte pecorino, 400 g linguini pasta, 1 ei, 100 ml melk, Parmezaanse kaas, , Rucola salade, , 100 ml olijfolie, 50 ml aceto balsamico, 100 g cherrytomaatjes, 200 g rucola, zout, versgemalen peper, ,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-12-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken zalm met pestopasta

Lekker en gezond recept van AH, naar eigen smaak aangepast.

INGREDIENTEN

Zalmfilet (circa 250 g); 1 ui; 1 rode paprika; 300 g peultjes; olijfolie; 250 g (verse) pasta (bijv. tagliolini, spaghetti of linguini); 3 eetl pesto (zelfgemaakt of uit pot); peper en zout.

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-10-2010
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Linguine Al Limone

Pasta met citroen, kruiden en geroosterde pijnboompitten. De zon in je bord!

INGREDIENTEN

500 gram linguini of een andere pasta, 50 gram boter, 50 gram gemalen Parmezaanse kaas, 200 ml kookroom of lichte room, 1 eetlepel geraspte citroenschil, het sap van 1 citroen, 3 eetlepels verse kruiden, dit kan een mix zijn peterselie, salie, rozemarijn, jonge uitjes basilicum of wat er voorhanden is, zout en peper, geroosterde pijnboompitten,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-05-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

pasta met kip en prei

Lekker, makkelijk en goedkoop in de winter omdat prei dan een seizoen groente is. Gebruik bio kip en biologische prei, is goed voor mens,dier en milieu!

INGREDIENTEN

Pasta, bijv linguini, 450 g biologische kipfilet, 750 g biologische prei, bio crème fraiche, peper en zout, olijfolie

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-01-2011
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pasta Met Zeevruchten

Simpel maar heel lekker

INGREDIENTEN

Verse pasta(bijv. tagliatelle, linguini), 400 gr. zeevruchten, kwart slagroom, half potje pesto genovese, 1 ui,1 grote vleestomaat, 1 rode peper, knoflook, olijfolie, witte wijn.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-06-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

lamsfilet met pestolinguini

Zacht lamsvlees met een heerlijke pasta.

INGREDIENTEN

250 gr lamsfilet, 1 el pesto, 4 plakjes ontbijtspek, boter, 1 courgette, 1 groentebouillontablet, linguini voor 2 personen.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-07-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Spaghetti met kerstomaatjes van jamie oliver

Met goed rijpe tomaten is dit echt superlekker. Het is een warm gerecht en dus niet heet, maar het is zelfs lekker koud als salade.

INGREDIENTEN

- 455 gram spaghetti, spaghettini of linguini, - 310-400 gram rijpe kerstomaatjes, roor en geel, - 2 flinke handenvol verse marjolein of basilicum, blaadjes geplukt, - 6-8 scheuten olijfolie extra vierge, - 1 teen knoflook, gepeld en dun gesneden, - 1 eetlepel witte of rode wijnazijn, - zeezout en peper uit de molen

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-09-2008
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Chili krab

Eenvoudig slank en goedkoop gerecht

INGREDIENTEN

4 pomedoritomaten, 2 blikjes krab a 175 g (dus niet van die vreselijke krabsticks), 2 grote rode spaanse pepers, 3 sjalotjes, 3 teentjes knoflook, olijfolie, linguini of tagliatelle.

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-10-2001
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Linguine met citroen

Linguine al limone. Dit eenvoudige recept voor pasta, afkomstig uit het zuiden van Italie waar de citroenen langs de straat voor het oprapen liggen, is zo simpel te maken en zo heerlijk, dat iedereen hiermee een succesvolle maaltijd op tafel kan zetten.

INGREDIENTEN

- 500 gram linguini of een andere pasta, - 50 gram boter, - 50 gram gemalen Grana Padano kaas, - 200 ml lichte room, - 1 el geraspte citroenschil, - wat gesnipperde verse basilicumblaadjes, - zout en peper

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Italiaanse pasta met truffel en Parmesaanse Kaas

Een heerlijke pasta die perfect is als een voorgerechtje

INGREDIENTEN

200 gr. de fijnste deegwaren (tagliatelli, fettucini of linguini) 50 gr. "Il-Mondo-del-Tartufo" witte truffelboter 30 gr. verse zwarte of witte truffel of 30 gr. "Il-Mondo-del-Tartufo" truffelcarpaccio extra vergine olijfoli vers geraspte Parmesaanse kaas verse peper en zout uit de molen,

  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-12-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Italiaanse pastataart met worstjes, zongedroogde tomaten en spinazie

Deze pastataart uit Italië is  een mix van pasta, quiche en taart. Simpel, eenvoudig en heerlijk. Toch een restje over? Hou het bij voor de volgende dag!  Authentiek Siciliaanse venkelworst is licht anijsachtig zoet van smaak dankzij het venkelzaad, ook lekker om zo te eten of in tomatensaus met pasta.(het recept van de Italiaanse venkelworst om zelf  te bereiden kan je vinden op smulweb.

INGREDIENTEN

400 g linguini, 300 g ricotta, 2 tenen look, 250 ml melk, boter, 4 eieren, 100 g brie, 60 g gruyère, peper, zout, 6 Italiaanse venkelworstjes (salsiccia), ½ bot basilicum, 100 g babyspinazie, 100 g zongedroogde tomaatjes, olijfolie, nootmuskaat, gember

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-05-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pasta met zeevruchten

Super lekkere pasta met gemengde zeevruchten, scampi en knoflook 

INGREDIENTEN

250 g linguini, 4 ansjovisfilets, 4 teentjes look, 800 g tomatenblokjes, 200 ml witte wijn, 1 kg scampi's, 500 g gemengde zeevruchten, 1 potje verse bladpeterselie, piment d'espelette, zeezout, olijfolie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-09-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

pasta del mar

Zeer lekkere, lichte pasta met romige zachte smaken

INGREDIENTEN

600 gr fettucini of linguini; 24 grote scampi`s; 200 gr grijze noordzeegarnalen; pakje schotse zalm gerookt; verse bieslook;, rode pesto; 800 ml culinaire room; peper en zout; druivenpitolie of andere smaakloze olie

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-07-2008
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

tonijnpasta met pecorino

INGREDIENTEN

, , , 400 g tonijnsteaks (event. diepvries)1/2 courgette1 aubergine150 g champignons690 g tomaten met groenten (bokaal)? 10 oijven500 g linguini? 100 g pecorino romano (pikante Italiaanse kaas : genre Parmezaan)1 sjalot1 teentje knoflook1 dl roge witte wijn2 eetlepels olijfolieKruiden: 1 eetlepel oregano1 doosje safraancayennepeperpeper en zout.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-07-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deegwaren met sardines pijnboompitten en rozijntjes

Een Siciliaans recept. De Siciliaanse gastronomie verenigt smaken van zowel Arabische als Italiaanse invloed.

INGREDIENTEN

500 g spaghetti (of linguini) * 200 g sardines * 4 verse uitjes * 200 g wilde venkel * 100 g tomatensaus * 50 g pijnboompitten * 50 g kappertjes * 50 voorgeweekte rozijnen * olijfolie * zout * gedroogde hete peper

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-07-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Linguine met kaasroom saus

Een eenvoudig maar overheerlijk gerecht dat in 13 minuten op tafel staat.

INGREDIENTEN

125 ml creme fraiche, 6 plakjes schouderham, 1 pakje Castello Creamy Blue, Aromat, olie, zout, peper, 400 gram Linguini (met ei bereid, zwarte verpakking bij de Albert Heijn)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-08-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Saltimboccaspiesjes met gedroogde tomaat, pasta en erwtjesgz

Een snelle hap...gezien op TV(vitaya)en uitgeprobeerd.........lekker en snel klaar

INGREDIENTEN

? 100 gr tagliatelli linguini, ? peper & zout, ? 150 gr kalfsoester, ? 5 plakjes Parmaham, ? enkele gedroogde tomaten, ? verse salie, ? olijfolie, ? Noilly Prat, ? Roux (beurre marie), ? 100 gr erwtjes

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-04-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Vispapillot met tomatenroomsaus en paprika

Een topper op Uw BBQ feestje , makkelijk en super lekker ! 

INGREDIENTEN

4 kabeljauwhaasjes, 400 g tomatenblokjes, 1 ui, 1 teentje look, 30 g tomatenpuree, 1 kl bruine kandijsuiker, 1 kl balsamicoazijn, 1 groentebouillonblokje, 100 ml room, 1 paprika, 1 gele paprika, 1 oranje paprika, 1 groene paprika, 1 plantje verse basilicum, 300 g linguini, olijfolie

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-07-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vispasta met venkel

INGREDIENTEN

500 gram zwaardvis, goede olijfolie, 400 gram linguini (pasta), 2 tenen knoflook fijngesneden, 1 Spaanse peper gesneden, 1 venkelknol in dunne reepjes, scheut witte wijn, 2 sjalotten gesneden, rode wijn azijn, tijm, zout en peper, 1/2 citroen, 8 St. Jacobsschelpen, basilicum,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-08-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Pasta met tomaten-biersaus en krokante pancetta

Pasta met saus van een lekkere donkere Trappist, die we zeker 1 uur laten pruttelen  alvorens     "aan te vallen" .  Een Vlaamse knipoog naar' La bella Italia'

INGREDIENTEN

1 trappistenbier (flesje, donker), 350 gram pancetta (in blokjes), 40 gram parmezaanse kaas, 4 eetlepels Worcestersaus, 200 gram gepelde tomaten, 2 eetlepels tomatenpuree, 400 gram linguini, 200 gram kerstomaatjes, 1 stengel prei (in ringen), 1 ui (gesnipperd), 2 lookteentjes, 2 eetlepels peterselie (fijngehakt), 1 bosje tijm, olijfolie, peper, zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-04-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Artisjokquiche met Corsendonk kaas

Een quiche die we warm serveren

INGREDIENTEN

-75 g Corsendonk, geraspt, -4 plakjes Corsendonk als garnering, -200 g linguini of pasta naar keuze, -1 blikje artisjokharten, uitgelekt, -100 g bacon, -1 kleine rode ui, -4 lente-uitjes, -2 teentjes knoflook, uitgeperst, -2 el gehakte peterselie, -3 theelepels gehakte verse basilicum, -3 grote eieren, -1 tl mosterd, -185 ml room, -mespuntje nootmuskaat, -zout en peper, -zongedroogde tomaten om te garneren.,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-02-2007
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

italiaans diner: pesto

INGREDIENTEN

500gr. Linguini(dit is een plat soort spaghetti), 21/2 kop verse basilicumblaadjes(kop=230cc.), 6 eetlepels olijfoloie, 50gr. gepelde amandelen, 60gr. parmezaanse kaas, 11/2 theel. zout, 11/2 theel.zwarte peper

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2000
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Soba salade met gegrilld rundsvlees

Salade geinspireerd op de japanse keuken; hij wordt gemaakt met restjes rundsvlees. De Soba vermicelli is verkrijgbaar bij de meeste toko's; kan je hem niet vinden neem dan linguini.

INGREDIENTEN

-220 g soba vermicelli (in stukjes gebroken), -225 g gegrild mager rundsvlees in stukjes, -2 tomaten gepeld, ontpit en in blokjes, -1 zoete witte ui, in halve ringetjes, -15 g fijngehakte verse : peterselie en basilicum, -80 g snijsla of ijsbergsla in stukjes, -takjes peterselie en koriander ter garnering, DRESSING:, -50 ml rijstwijnazijn, -2 eetlepels mayonaise, -2 eetlepels olijfolie (eerste persing), -1/2 th lepel gedroogde oregano en komijn, -1 th lepel zout, -1/4 th lepel versgemalen zwarte peper, -1/4 th lepel chilipoeder

  • Japans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-07-2003
  • Japans
  •  10-20 min.

pasta met kip en chorizo

Heerlijke pasta, gisteren gemaakt van restjes en was super!

INGREDIENTEN

1 ui, 2 teentjes look, 1 rode paprika, 1 kippefilet, 1/2 pikante chorizo worst, flinke schep pesto, flinke schep zongedroogde tomaten op olie, scheut sherry, vier camparitomaten, 1 eetlepel olijfolie, linguini, ,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-11-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lobster Linguine

INGREDIENTEN

Olijfolie, 5 lookteentjes (gemalen), 3 sjalotjes (brunoise), 1 grote wortel (brunoise), ½ venkel (fijngesneden), (hou de topjes apart), 3 laurierblaadjes, 2 steranijs, ¾ theelepel gemalen peperbollen, ¾ theelopel gemalen korianderzaadjes, Kreeft, 5 tijmtakjes, ½ glas whiskey, 1 ltr kippenbouillon, 3 tomaten + wat tomatenpuree, 3 venkel topjes, 6 takjes dragon, 6 muntblaadjes, 30 gm kervel (vers), 250 ml room, 125 gm boter, 1 theelepel lemon juice,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-12-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ravioli met Parrano en spinazie

Enig idee hoeveel verschillende pastasoorten er zijn? Even Googlen levert getallen op in de grootte van meer dan 300 tot meer dan 700. Al zou de waarheid in het midden liggen, dan weet je: pasta is er dus werkelijk in alle soorten en maten. Van cannelloni, fusilli, lasagne en linguini tot maccheroni, penne, spaghetti en tortellini. Ravioli hoort ook in dit rijtje thuis. Deze gevulde deegkussentjes danken hun naam waarschijnlijk aan het Genuenese woord voor restant. Oorspronkelijk werd deze pasta gevuld met kliekjes van eerdere maaltijden. Tegenwoordig koop je ze gevuld, wel zo makkelijk.

INGREDIENTEN

80 gram Parrano Snippers, 500 gram verse spinazie, 1 teentje knoflook, 150 gram verse ravioli naar keuze (kip, vlees, kaas), olijfolie, versgemalen peper

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-09-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste linguini recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top