1. Home
  2. Recepten
  3. Licht Pittig

Licht pittig recepten (346) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

texan Varkenshaas (licht pittig)

Ik werd wat zat van de geeikte varkenshaas recepten. Ik vond een kruidenmix op het internet en heb die aangepast naar eigen smaak en heb hem uitgeprobeerd. Ik vond het lekker ;-)

INGREDIENTEN

2 varkenshaasjes, beetje olijfolie, 2 tl paprikapoeder, 1tl uienpoeder, 1 tl bruine basterdsuiker, 1 tl gemalen koriander, 2.5 tl tijm, 1 tl gemalen komijn, 1 tl gemalen vier seizoenen peper, 1 tl zeezout (fijn), 1/2 tl chili poeder, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-12-2015
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De ultieme Gazpacho

Na vele varianten val ik altijd terug op deze Gazpacho Andaluz. Een pittig, licht verteerbaar soepje die je ijskoud serveert. Lekker verfrissend op warme zomerdagen!

INGREDIENTEN

2 sneetjes witbrood (kan weggelaten worden), 3-4 el rode wijn, 500 g tomaten, ontveld en in stukken, 1 komkommer, geschild, van zaden ontdaan en in stukken, 1 rode (geroosterde) paprika, zonder zaadlijsten en in stukken, 2-3 tenen knoflook, 50 ml olijfolie, halve rode peper, zonder zaadjes, zout, 2-3 el wijn- of sherryazijn

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-07-2004
  • Spaans
  •  20-30 min.

Lekker & pittig: Licht gebonden Indische kippensoep

Heerlijke pittige kippensoep, gevuld met mi-hoen, tauge en champignons. Net weer iets anders omdat deze iets gebonden is door kokosmelk en een eidooier.

INGREDIENTEN

500 gr kipfilet (schoongemaakt), 1,5 L kippenbouillon (van 2 tabletten), 2 el zonnebloemolie, 2 sjalotjes (in ringetjes), 2 teentjes knoflook (fijngesneden), 1 Spaans pepertje (fijngesneden), 1 zakje Boemboe Ajam Paniki (Toko Lien, anders van Conimex), 250 gr oesterzwammen en/of shii-takes (in reepjes), 1/2 zak mihoen (voorgeweld en afgespoeld, fijner gemaakt), 2,5 dl kokosmelk, 1 eidooier, 1,5 ons tauge, 3 lente-uitjes (in dunne ringetjes), 4 el bladselderij (fijngesneden)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-07-2013
  • Indonesisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Supergezonde winterse ovenschotel bomvol smaak

Deze heerlijke ovenschotel heb ik zelf ontwikkeld. Hij heeft alles voor de donkere, koude dagen en zit bomvol gezond en smaak. Het lijkt op sheperds pie, maar ook een beetje op jachtschotel, maar zijn het niet. Bruine bonen, spek, mager rundergehakt, paprika, tomaat, uien, prei en paddenstoelen. Onder het dakje aardappelpuree gegratineerd met kaas vormen alle ingrediënten samen een ware smaakexplosie. Hij is niet alleen lekker, maar ook erg gezond! Mmmm Smullen in de herfst en in de winter.

INGREDIENTEN

4 grote licht kruimige aardappels, 2 flinke vleestomaten, 1 groene, rode en gele paprika, 1 stengeltje prei, 2 grote uien, 1 half bakje champignons (125 gr), 2 teentjes knoflook, 1 grote pot bruine bonen (HAK), Stukje (200 gr) mager gerookt ontbijtspek, 300 gr mager rundergehakt, Olijfolie, Scheutje slagroom (light), 100 ml kippenbouillon, 1 zakje oude geraspte kaas, 3 tl paprikapoeder Jonnie Boer, 0,5 tl dragon, 1 el fijn gesnipperde peterselie, Halve tl komijn, Snufje nootmuskaat, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Klein scheutje worchestersaus

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-12-2014
  • Europees
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Surinaamse bami

Heerlijke surinaamse bami. De bami is licht pittig.

INGREDIENTEN

- 1 uitje, - 2 kipfilets, - 500 gr spaghetti. (hoe dunner de spaghetti is hoe beter), - 1 pot faja lobie bami. (te koop bij de toko, maar albert heijn heeft ze ook), - 1 el tomatenpuree, - bosje kouseband, - 2 teentjes geperste knoflook, - olie, - laos poeder (ook te koop bij ah), - zout en peper, - trassie oedang, , Evt. voor erbij:, -zure komkommer of gewone komkommer., - Tomaat in plakjes., - gebakken eitje

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-06-2012
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke verse licht pittige hamburgers!

Heerlijke hamburgers waar ik en mijn vrouw geen genoeg van krijgen. Als je niet van pittig houd kan je het pepertje ook weglaten. De gerookte paprika poeder mag je eigelijk echt niet weglaten, dit is de grootste smaakmaker en geeft je hamburgers de heerlijke BBQ smaak!

INGREDIENTEN

400 gram mager rundergehakt, 2 teentjes knoflook, 1 ui, 1 theelepel peterselie, 1 theelepel tijm, 1 theelepel rozemarijn, 1.5 theelepel gerookt paprika poeder (La Chi­na­ta te koop bij AH), 1 spaanse peper, Snufje peper en zout, 1 ei, Paneermeel, , Croma bakboter, , 4 plakjes cheddar kaas, 2 italiaanse bollen, Bacon,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-06-2017
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pittig gepaneerde kip

INGREDIENTEN

* 225 ml karnemelk, * 4 eetl hete pepersaus Bv tabasco, * 4 kipfilet, * 100 gr droge broodkruimels, * 7 eetl bloem, * 1 theel maizena, * 1 theel suiker, * 1 theel knoflookzout, * 1 theel zout, * 1 theel peper, * 1/2 theel cayennepeper, * 2 eetl olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-08-2011
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Indische kerrie-eieren in friszoete, licht pittige kokossaus

Dit is zo'n ontzettend lekker bijgerecht, en zo simpel, ideaal!!! Eenmaal eens geprobeerd - wij de afgelopen week - ga je dit zeker vaker als bijgerecht maken bij je Aziatische maaltijd. Zoveel lekkerder dan een gewoon gebakken of gekookt eitje... Yum!!

INGREDIENTEN

2 el arachide-olie, 1 grote ui, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 1/2 Spaans pepertje, fijngesneden, 2 el kerriepoeder (pittig of mild, dat ligt aan je smaak, wij gebruiken Masala), 0.5 dl (evt vers geperst) sinaasappelsap, 2 dl kokosmelk, 4 hardgekookte eitjes, gepeld, 3 bosuitjes, in ringetjes, (versgemalen) peper en zout,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2014
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Pittig Eitje

INGREDIENTEN

4 a 5 eieren, surinaams pepertje,zout,melk, ontbijtspek. blue band boter

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-09-2000
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Hele milde zoet zuur licht scherpe sambal

Heerlijke sambal waar zelfs mensen die niet zo goed tegen sambal kunnen van smullen. Geen mond brandje, lekker licht pittig maar vooral zoet en iets zuur. Ik zou zeggen, probeer het eens. 

INGREDIENTEN

** Glazen potjes met schroefdeksel (uitkoken in een pan water), ** 800 gram rode pepers (ontzaad, ook de zaadlijsten! en klein gehakt in de Keukenmachine), ** 1 madam Jeannette (ontzaad, ook de zaadlijsten! en klein gehakt in de keukenmachine ), ** 3 uien (klein gehakt in de keukenmachine), ** 250 gram kleine tomaatjes (klein gemaakt in de keukenmachine), ** 1 rode uien (klein gehakt in de keukenmachine), ** 2 sereh stengels (citroengras, in de lengte opengesneden), ** 10 grote tenen knoflook (klein gehakt in de keukenmachine), ** 1 groot knoflookbolletje (klein gehakt in de keukenmachine), ** 5 eetlepels palmsuiker, ** 5 limoenbladeren, ** klein beetje basilicumpasta, ** flinke scheut zoete ketjap, ** scheutje zoute ketjap, ** klein scheutje vissaus (van garnalen gemaakt) of klein stukje trassi, ** klein scheutje gember siroop, ** 1 theelepel tamarindepasta, ** flinke scheut balsamico azijn, ** 1 eetlepel zout, ** 1 theelepel pimenton (gerookt paprikapoeder), ** sap en rasp van 1 limoen, ** scheut arachide olie (olijfolie geeft smaak af, vandaar arachide olie, je kunt ook zonnebloemolie nemen)

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-10-2017
  • Wereld Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Pittige licht gebonden kastanje champignonsoep zonder room

Heerlijke soep, beetje pittig door de toevoeging van sambal oelek en wat Oosterse kruiden. De soep wordt voor een deel gebonden door de helft van de kastanjechampignons. Door kastanjechampignons en paddestoelenbouillontabletten te gebruiken krijgt de soep een heerlijke intense smaak.

INGREDIENTEN

250 gram kastanje champignons, schoongemaakt in dunne plakjes, 20 gram boter, 20 gram bloem (drie eetlepels), 1 middelgrote ui, fijngehakt, 2 theelepels kurkuma, 2 theelepels kerriepoeder, 1 theelepel sambal oelek of meer naar smaak, 2 paddenstoelenbouillonblokjes, Plm.400 ml halfvolle melk, Plm.400 ml water, zout, 2 theelepels gedroogde tijm, 2 lente-uitjes, schoongemaakt in dunne plakjes gesneden, 2 eetlepels fijngesneden peterselie, Paar druppels tabasco,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-09-2017
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Licht Pittige Pastinaaksoep met zoete kruiden en Griekse yoghurt

Voor het eerst geproefd bij onze vrienden.Nog nooit pastinaak in welke vorm dan ook gegeten. Verknocht aan deze groente.  Recept gekregen. Het is een recept uit de Volkskrant of de Telegraaf.

INGREDIENTEN

1 dikke ui gesnipperd, 1 el (zonnebloem) olie, 1 1/2 tl kaneel, 1 tl kurkurma, 1 tl ketoembar, 1/2 tl gemalen kardemom, 1 rood pepertje zonder zaad en lijst fijn gehakt, 1250 ml groentebouillon ( kippenbouillon) zo nodig iets meer, 3 middelgrote pastinaken geschild in plakken, zout, Griekse yoghurt, voor de liefhebber een beetje verse koriander gehakt of anders wat bladpeterselie,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-2018
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

Stukjes zacht gebakken kipfilet in licht pittige marinade van Nigella

"Dit moest ik zeker maken nadat ik het volgende las. "Lisette van "Mijn Franse Keuken" schreef in haar blog:"Een van mijn beste ontdekkingen in tijden. "Zoet" door de toevoeging van abrikozenjam, maar ook pittig door het gebruik van mosterdpoeder. (Ik heb trouwens gewoon mosterd gebruikt}. Ik vond dit heerlijke recept in het boek "Keuken" van Nigella Lawson. Ik moest het gewoon proberen. En...yes...we have a winner !! En ook wij vonden het verrukkelijk. Het is inderdaad a winner. Het is het lekkerste als de kip plm. 30 minuten marineert voordat je de kip gaat bakken.

INGREDIENTEN

Plm. 300 gram kipfilet, 1 rode ui, 3 eetlepels worchestersaus, 2 eetlepels tomatenketchup, 1 theelepel mosterdpoeder (bij gebrek hieraan heb ik 1 theelepel mosterd gebruikt), 1 theelepel verse gember, geraspt (ik heb ½ theelepel djahé gebruikt), 1 teen knoflook, geraspt of klein gesneden, 1 eetlepel abrikozenjam, 1 eetlepel zonnebloemolie, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-11-2018
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pittige sambalkip in kokos met bonen en champignons lekker licht

Dit was een verrassend lekker kipgerecht met knapperige groenten en lekker pittig door de sambal. De kip wordt in dit gerecht niet gebakken, maar gegaard in bouillon. Pas daarna samen met de kruidenmix even gebakken. Een heerlijk licht gerecht. Ik vond een dergelijk gerecht op internet en heb het helemaal aangepast aan onze eigen smaak. Heerlijk met rijst.

INGREDIENTEN

400 gram kipfilet, 1/2 liter kippenbouillon, plm. 200 gram snijbonen, schoongemaakt in schuine stukjes gesneden, 100 gram kastanjechampignons, in dunne plakjes, 1 theelepel tamarindepasta, 2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd, 1 middelgrote ui, gepeld en gesnipperd, 1 theelepel ketoembar (gemalen koriander), 1 theelepel kurkuma (geelwortel), 2 theelepels kerriepoeder, 1 koffielepel sambal badjak of meer naar smaak maar wij vonden dit genoeg, 1 eetlepel sojasaus (Japanse of Chinese), 2 theelepels citroensap, Zout, peper naar smaak, 2+ 1 eetlepels zonnebloemolie, 200 ml kokosmelk,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2017
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Knoflooksaus, Romig en pittig

? 2 el creme fraiche ? 3 el mayonaise (bij voorkeur Zaanse) ? 2 a 3 el iets geklopte slagroom (maar niet stijf), licht gezoet ? minimaal 1 teentje knoflook (naar smaak) ? 1 sjalotje zeer fijn gesneden ? 1 augurkje zeer fijn gesneden ? 1 tl sambal Oelek ? 1 scheutje ketjap* ? bieslook voor de kleur ? zout en peper ? suiker

INGREDIENTEN

Meng alle ingredienten. Door de slagroom licht te kloppen word de saus nog romiger. Voeg zout, peper en suiker naar smaak toe.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-11-2002
  •  
  •  10-20 min.

Snel en pittig kipgerecht

Snel, lekker en licht...

INGREDIENTEN

2 kipfilets of 6 kipfilethaasjes, 1 ui, 1 teen knoflook, 1 rode peper, 100 gr. tauge, sambal manis, ketjap manis, gemberpoeder, eetlepel bruine suiker, ? kippenbouillonblokje, wokolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-02-2000
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

PITTIG GEVULD GEHAKTBROOD

Het is een hoofdgerecht lekker maar een beetje pittig en lekeer met wat aardappel puree en sperziebonen

INGREDIENTEN

1 ui - 1 groene paprika - 2 eetlepels jalape?opepers (uit een potje) - 2 eieren - ca 750 gram rundergehakt - 4 eetlepels wit broodkruim - 5 a 6 eetlepels chilisaus - zout en peper - ca 150 gram geraspte jong kaas (belegen) - 1 pot tomatensalsa - ca 150 gram mais (blik),

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Zuurkoolovenschotel met smeuiig pittig gehakt

Overheerlijke ovenschotel die je zo inelkaar gezet hebt, de oven in en een klein half uur later dampend en wel op tafel staat. Smullen gegarandeerd!!!

INGREDIENTEN

500 gr zuurkool (liefst uit het vat), 25 gr boter, 2 sjalotjes, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, geperst, 1/2 Spaans pepertje, ontpit en fijngesneden, 1 klein blikje tomatenpuree, 400 gr half om-gehakt, 250 ml runderbouillon van een half blokje, (versgemaakte) aardappelpuree, 75 gr jongbelegen kaas geraspt, versgemalen peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-04-2014
  •  
  •  30-60 min.

Pittig Vis Prutje

INGREDIENTEN

400gr koolvisfilet(diepvries), 2 el olie, 1 ui, 1 el Koenjit, 1 tl Chilipoeder, 1 tl Ketoembar, 1 tl Djintan, 1 tl garam marsala, blikje tomaten 410 gr, blikje tomaten puree, 2 el room.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-01-2001
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pittig zure cajun schotel

Een-pans maaltijd, enorm anders en verrassend lekker.

INGREDIENTEN

Ca. 450 gr. macaroni, 400 gr. kalkoenfilet, 1/2 blikje knakworsten, 1 kl. gele paprika, 1 kl. rode paprika, 1/2 bakje minichampignons, 50 gr. kleine augurkjes, 50 gr. groene olijven, cajun kruiden, cayennepeper, 3 ruime eetl. creme freche, 50 a 75 gr. tomatenpuree, olijfolie, zout, 1 eetl. suiker, 2 eetl. honing en 1 blokje bouillon.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-08-2001
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pittig Gevulde Kalkoenrolletjes

Uit de braadzak

INGREDIENTEN

4 kalkoenschnitzels, zout, peper, 75 g verse roomkaas, 2-3 el Jalapenopeper (pot 227 g Casa Fiesta), olie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-05-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pittig varkensvlees met penne

Voorbereidingstijd: 15 minuten - Kooktijd: 35 minuten - Voor 4 personen

INGREDIENTEN

1 el olie - 350 g penne - parmezaanse kaas, voor de garnering., Saus : 150 g doorregen varkenslappen, in repen gesneden - 1 ui, gesnipperd - 2 teentjes knoflook, geperst - 1/2 verse of gedroogde Spaanse peper, of 1/2 tl cayennepeper - 425 g tomaten (blik), in stukjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-12-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pittig zoete worteltjes met chilipeper en sesam

In een tijdschrift las ik een recept van worteltjes dat me wel wat leek, maar er zaten een paar ingrediënten door (dadels, doperwten en boekweit) waar ik echt niet van hou. Dus aan de slag met mijn eigen variatie. Dit kwam eruit en smaakte heerlijk bij mijn recept Grote-garnalen-in-zalige-kokos-mangosaus. We hebben van deze combinatie gesmuld.

INGREDIENTEN

1 flinke bos worteltjes, 1 rode Spaanse peper, 2 eetlepels sesamolie, 100 ml groentebouillon (van tablet), 1 afgestreken eetlepel licht sesamzaad, 1 afgestreken eetlepel zwart sesamzaad, klontje roomboter, peper, zout, citroensap, flinke eetlepel vloeibare honing

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-04-2015
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Scampi`s op Han`s eigen wijze

Vrouwen houden ook heel erg van lekker eten. Daarom geef ik jullie nu het recept van Scampi`s op Han`s eigen wijze. Ik wilde graag scampi`s op de kaart in mijn restaurantje, maar niet zoals iedereen in knoflook roomsaus. Mijn idee was iets met een Aziatische smaak. Het duurde wel een half jaar van prutsen, rommelen en proberen voordat ik het laatste ingrediënt vond en dit recept vervolmaakt had. Het is nu dan ook perfect! Dus jongens, wil je je lieve vrouwtje eens lekker verrassen, heb je een nieuw liefje waar je indruk op wil maken, probeer dit recept gewoon een keer. En houd eerst een generale repetitie (het karamelliseren vergt een beetje oefening). Dan gaat het zeker goed. Met dit recept heb ik het hartje van de liefde van mijn leven veroverd. Toen zij bij ons eerste afspraakje door mijn achterdeur naar binnen liep, liep ik net naar buiten.... We liepen elkaar met rasse schreden voorbij, heel apart.... en in het voorbij lopen verdraaide ik mijn nek zowat .... Wow dacht ik, that´s The One for me. En mijn scampi´s overtuigden haar dat ik zelfs ik de moeite waard was om te proberen.... Na het eten hebben we vurig gezoend, en dat was niet omdat de scampi´s zo pittig zijn  :-P Ik ben nog steeds helemaal stapel op mijn Mega Meissie, en zij op mijn Scampi´s  .... (en gelukkig soms ook een beetje op mij) .... ... en we zijn nog steeds So Happy Together ! En nu ik dit recept hier tik denk ik, dat moet ik toch maar weer vaker klaarmaken voor mijn mooie droommeisje, ik ga zometeen scampi´s halen ....

INGREDIENTEN

24 grote rauwe scampi`s zonder hoofd (easy peel; maataanduiding 16-20 of nog grotere garnalen), ½ kopje Sweet chili saus, 2 eetlepels oestersaus, 8 grote tenen (of liever nog meer) knoflook, flinke scheut gembersiroop, 4 eetlepels olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-01-2009
  • Aziatisch
  •  10-20 min.

Indische Scholfilet, pittige

Oooooooo wat heb ik gisteren zitten SMULLEN van dit heerlijke visje!! 's Middags op de markt scholfilet gekocht en dat is helemaal niet zo duur als ik eerst dacht en 's avonds heb ik dit heerlijke gerecht ermee gemaakt. Ik had er ook nog licht pittig gewokte bloemkoolroosjes bij gemaakt. De combinatie was echt lekker en komt zeker vaker op tafel. Dat het lekker snel klaar was is uiteraard mooi meegenomen. Het recept is voor 1 persoon dus als je met meer bent gewoon de ingredienten verdubbelen.

INGREDIENTEN

, 1 hele scholfilet, 2 eetlepels bloem, peper & zout, 1 ui, in halve ringen, 1 knoflookteentje, fijngehakt, 1 tl sambal, ketoembar (gemalen koriander), Conimex wokolie (dit geeft zelf ook een heel erg lekkere smaak af!!),

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-09-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Super lekkere provencaalse runderstoofschotel

Het is nog volop winter dus heb nog een lekker stoofje gemaakt. Ik heb nog heel mooi rundvlees en moest worden gebruikt. Dit stoofje is anders dan alle andere, maar beslist niet minder lekker, integendeel ! Al die kruiden, de hele melange bij elkaar, indien je weet wat ze in de Provence gebruiken, geeft het vlees juist een heerlijke smaak mee. Bovendien ziet het er leuk en kleurrijk uit op het bord want als je lekker eet dan willen alle zintuigen wat, je ogen dus ook. Smakelijk !

INGREDIENTEN

800 gr mooie doorregen runderlappen, 4 uien (in halve ringen), 1 groene paprika (blokjes), 1 rode paprika (blokjes), 3 teentjes knoflook (geperst), 200 gr champignons (heel), 1 stengel bleekselderij (halve blokjes), ½ rood pepertje (fijn, zonder zaad), Zeezout, 1 t Zwarte peper, 1 t piment, 2 t Rozemarijn, 2 t Oregano, 1 t Tijm, 1 t dragon, 2 t Basilicum, 2 el platte peterselie (gesnipperd), 1 laurierblad, 2 el tomatenpuree, 1 el ketjap, 150 ml runderbouillon (warm), ¾ el witte wijn azijn, 2 el boter, 3 el olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-03-2013
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Bloemkoolroosjes

Gisteravond heb ik werkelijk zitten smullen van deze licht pittige bloemkoolroosjes uit de wok. Ik had er een pittig Indisch scholfiletje bijgemaakt en het was zo ontzettend lekker dat het zeker vaker op tafel komt te staan! De combinatie was SMULLEN SMULLEN SMULLEN!

INGREDIENTEN

, bloemkoolroosjes, 1 ui, fijngesneden, 1 knoflookteentje, fijngesneden, 1 sjalotje, fijn gesneden, 1 tl sambal, scheutje kokosmelk, 1 a 2 dl water, Conimex wokolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-09-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Teppanyaki Mixed Grill

Geen gourmet, geen steengrill, geen grillplaat, maar zo'n gladde bakplaat voor op tafel heb je hiervoor nodig. Maar op de grillplaat zal het ook prima smaken!!!

INGREDIENTEN

, 200 biefstuk, 200 flinke kalkoenbiefstuk, 200 gram zalmfilet, 8 gamba's, 8 shii-takepaddestoelen, gehalveerd, 100 ml teriyaki marinade (flesje 250 ml), 2 el mayonaise, 1-2 tl wasabipasta, 1 teentje knoflook, in plakjes, 1 bosuitje, in schuine ringen, sesamzaadjes,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-10-2004
  • Japans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel Indisch gekruid gehakt, winterpeen, prei en kerriepuree

Deze heerlijke ovenschotel heb ik ter plekke (tijdens het koken) bedacht. Winterpeen in de koelkast en gehakt. Wat zal ik daarmee doen? Toen kwam ik op het idee om er een pittig gekruide ovenschotel van te maken. Lekker gemaakt met ui, knofllook en prei. Weer eens iets heel anders dan de ovenschotels met winterpeen zoals we gewend zijn. Door de overheerlijke kerrie-aardappelpuree heb ik licht gebakken uien met een lepel (madras)-kerrie gedaan. Wij hebben er werkelijk van gesmuld!! Een aanrader!

INGREDIENTEN

750 gram kruimige aardappelen, 4 stuks flinke winterpeen, 1 prei, 1 middelgrote ui, 2 teentjes knoflook, 300 gram rundergehakt, 1 eetlepel zonnebloemolie, peper, zout, (1/2 bouillontablet), 1 theelepel sambal (of meer naar smaak), 2 eetlepels ketjap manis, 1/2 theelepel gemberpoeder (djahé), ( 1 bolletje stemgember - fijn gesneden ) is niet echt noodzakelijk, maar wel heel lekker!, , 20 gram boter, 1 middelgrote ui, 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder (madras), zout, 1 los geklopt ei, eventueel scheutje melk

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bladerdeeg hapjes met ham vulling

Een heerlijk borrelhapje waar je blijft van pakken! (Ingrediënten voor 18 hapjes)

INGREDIENTEN

Bladerdeeg uit de diepvries van supermarkt, 1 eigeel vermengd met iets melk, , VOOR VULLING: , 225 g ham uit blik, in keukenmachine gemalen (zo glad als room paté), 100 g soezenbeslag (klik op deze link om recept te lezen), zwarte peper (pittig op smaak gemaakt), 1 e peterselie, fijn, 1 e mosterd, 1/2 e citroensap, mespunt nootmuskaat, , Meng alle ingrediënten voor vulling goed door elkaar. Als het te stijf worden, kan jij nog wat water erdoor mengen tot dit spuit baar worden.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2012
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke variatie op "Chinees" runderstoofvlees

Wat gestoofd rundvlees betreft is dit wel één van mijn allerbeste recepten! Dit is lekker, lekker en lekker door te experimenteren met smaken. Heerlijk, zacht, pittig rundvlees met Chinese smaken. Zo lekker om van te smullen. Maak een extra grote portie als je toch bezig bent want op de volgende dag is het nog veel lekkerder of vries een portie in voor een andere week. Probeer zelf en smul ervan. Dit gerecht leent zich prima voor een slowcooker, althans voor de mensen die er eentje hebben.

INGREDIENTEN

1 kilo sucade of runderriblappen, 4 uien, 150 gr shiitake (of kastanjechampignons), 2 winterwortels, 3 teentjes knoflook, 2 steranijs, 2 el Shaoxing rijstwijn of droge sherry, 3 el sojasaus, 3 el hoisinsaus, 5 el bruine suiker, 1 ½ tl 5 spices, 1 el gembersiroop, 300 ml hete kippenbouillon, Zeezout, Arachideolie (pindaolie), 1 - 1 ½ el bloem of maizena, Verse bieslook (garnering)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-10-2013
  • Chinees
  •  > 120 min.

pasta met garnalen en citroen

Bijzonder en lekker. Ik heb het de eerste keer in Boston, USA gehad in het Legal Seafood restaurent. Normaal gesproken vind ik het vragen om een zg. "doggybag" nogal een genante vertoning, maar hiervoor heb ik met liefde een uitzondering gemaakt!

INGREDIENTEN

500 gr pasta (spaghetti, tagliatelle ect), 1 dl olijfolie, 2 grote uien, 4 tenen knoflook, 300 gr grote garnalen (minimaal, meer mag, altijd), 1 a 2 citroenen (afhankelijk van de grote), peterselie, bij voorkeur vers, peper, zout, , Indien je van pittig houdt:, 1 rood pepertje

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-08-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Spaanse kipstoofschotel

Na een meetkundeproject in mijn klas met kikkererwten hield ik met een hele schaal geweekte exemplaren over. Tja, en toen? Eerst de erwten maar koken en de volgende dag iets lekkers ontwerpen. Na veel recepten gelezen te hebben is het uiteindelijk deze kipstoofschotel geworden. Licht pittig en niet vet. Het houdt het midden tussen een gevulde maaltijdsoep en een stoofschotel.

INGREDIENTEN

400 gram gekookte kikkererwten 300 gram biologische scharrelkipfilet in blokjes 100 gram chorizo in blokjes 1 gesnipperde ui 1 rode paprika in stukjes4 geperste tenen knoflook 2 el olie 120 ml gevogeltefond ( of kippenbouillon van een blokje) 3 el sherry 100 ml rode wijn 1 blik tomatenblokjes 1 laurierblaadje ½ tl scherpe paprikapoeder 1 tl gedroogde tijm ( of 2 takjes verse) peper en zout uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2011
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Tandoori zeebaars met mango chili salade

Vers, licht en perfect voor de barbecue. De onweerstaanbare aroma`s van de Tandoori kruidenpasta, samen met de zoete mango salade passen perfect bij de verfijnde vis. Een perfect gerecht voor een warme zomerdag.

INGREDIENTEN

- 1 eetl Tandoori kruidenpasta, - 4 x 175g zeebaarsfilets met huid, in de lengte doorgesneden, - 1/2 tot 2 rode chilipepertjes (afhankelijk hoe pittig je wilt), zonder zaadjes en in reepjes, - 4 lente-uitjes, fijngesneden, - 1 rijpe avocado, in schijfjes, - 2 mango`s, in schijfjes, - sap van 1 limoen, - rucola, als garnering, - 1 pak Patak`s naan knoflook en koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-07-2013
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pasta aglio olio met tomaten, rucola en Parmezaan

Dit is een wel hele bekende Italiaanse pasta die wereldwijd heel veel wordt gegeten. Wij hadden hem gegeten in de tuin want het was eens mooi weer. Hij is lekker pittig, maar ook romig door de olijfolie. Echt een lekker licht lunchgerecht met wat pit en heel snel klaar.

INGREDIENTEN

400 gr spaghetti, 1 bakje verse Cherry tomaten, 1 zak verse Rucola salade, 3 teentjes knoflook (geperst), 2 chili pepertjes (gedroogd), "f, 1 vers pepertje (fijn, zonder zaad), Olijfolie, 100 gr Parmezaanse kaas (geraspt)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-06-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

pasta met smeerkaas

Recept met (niet gedroogde)sojabonen. Deze zijn naast groente ook gelijk vleesvervanger.

INGREDIENTEN

Ca 175 gr sojabonen (vers of diepvries) of tuinboontjes (vers, pot of diepvries), ca 175 gr courgette, 2 stengeluitjes, 10 cherrytomaatjes, kuipje Slankie smeerkaas naturel licht pittig (of andere smaak), italiaanse kruiden naar smaak, peper en zout naar smaak, 150 gram penne (of andere pasta naar wens),naar wens rookspekjes, kip of quorn

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-09-2012
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Rendang

Pittig indisch rundvleesgerecht. Recept geplaatst door Ed Rietdijk in ng nl.culinair

INGREDIENTEN

*500/600 gr. licht doorregen runderlappen, *7 a 8 el kokos , *zout , *2 uien , *3 teentjes knoflook , *3-4 tl sambal oelek , *1,5 tl djahe , *1,5 tl serehpoeder , *0,5 tl laos, *1 el ketoembar, *0,5 tl koenjit

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-02-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

indische hachee

Hachee, maar dan apart. Het oorspronkelijke recept is met 500g uien, maar ik heb het aangepast. Want in hachee horen tenslotte veel uien. Lekker pittig recept.Nog lekkerder als je het een dag van tevoren klaarmaakt.

INGREDIENTEN

- 500g in stukken gesneden rundvlees., - 1½ kg in ringen gesneden uien., - 3 laurierbladeren., - 6 kruidnagelen., - 3 flinke theelepels sambal., - 2 kleine blikjes tomatenpuree., - 3 theelepels bruine suiker., - 10 eetlepels zoete ketjap., - scheutje (wijn)azijn., - 3 a 4 teentjes knoflook., - peper, - zout, - /- 100g boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-11-1999
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Pasta cocktail (lekker voorgerecht)

Dit lekkere voorgerecht heb ik al vele keren gemaakt en gemakkelijk te maken. Het is eens een "ander dan anders" gerecht. Er zit geen vlees is dus is het ook geschikt voor vegetariërs. (en de niet vegetariërs genieten mee!) Heb je toch zin in vlees? Doe er dan wat kleine ham of kipblokjes in. De smaak is lekker fris een beetje pittig en heerlijk licht. Vandaag (16.12.2011) weer eens gemaakt maar nu voor ons twee. Gewoon de ingrediënten door twee gedeeld en ik heb nu foto`s bij dit recept geplaatst. Ik had geen mooie malse sla in huis dus heb (zie foto) ijsbergsla gebruikt maar met de gewone sla staat het mooier.

INGREDIENTEN

40 gram kleine macaroni (droog gewogen)1 knapperige handappel 2 stengels bleekselderij VOOR DE SAUS:, 4 eetlepel mayonaise, 1 eetlepel tomatenketchup, 1 eetlepel room, 2 eetlepels citroensap, 1 scheutje tabasco, GARNERING: Blaadjes sla, Gedraaide schil van citroen., Paprikapoeder,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-02-2005
  • Engels
  •  10-20 min.

Gegratineerde andijviestamppot

INGREDIENTEN

1 struik andijvie (ca. 500 g)==1 bakje kastanjechampignons (250 g)==1 ui==2 eetlepels boter==1 pak puree voor stamppot (2 zakjes)==2 zakjes gemalen kaas (slankie 25+ licht pittig, a 100 g), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-07-2004
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top