1. Home
  2. Recepten
  3. Lekkerste Taart

Lekkerste taart recepten (98) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

De LEKKERSTE Irish Coffee taart die er bestaat!

Dit recept is ABSOLUUT niet van mezelf. Het laatste jaar is deze taart echt onze lievelingstaart geworden. De taart is super makkelijk te maken en gaat niet in de oven. De bodem van de taart wordt gemaakt van Cafe Noir.

INGREDIENTEN

1 pakje cafe noir 100 gram gesmolten boter 6 blaadjes gelatine anderhalve dl sterke koffie 100 gram suiker 3 el whisky 250 ml slagroom 200 gram MonChou 2 dl vanillevla mokkaboontjes of chocolaatjes voor de garnering.

Bereidingswijze

Verkruimel de koekjes en roer de gesmolten boter erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm (20 cm). Druk het mengsel met de bolle kant van een lepel glad. Plaats de bodem 30 minuten in de koelkast. Week de gelatine enkele minuten in ruim koud water tot de blaadjes soepel zijn. Los eerst de uitgeknepen gelatine in de hete koffie op en dan 50 gram van de suiker. Voeg de Whisky toe en laat het mengsel afkoelen. Klop anderhalve dl slagroom met twee eetlepels suiker lobbig. Klop de MonChou met een mixer glad, Voeg de vla toe en klop tot het mengsel glad is. Klop het koffiemengsel erdoor en laat het MonChou mengsel lobbig worden. Spatel de geslagen slagroom erdoor. Verdeel het mengsel over de taartbodem. Laat de taart in de koelkast in ca. 3 uur opstijven. Verwijder de rand van de springvorm. Klop de rest van de slagroom met 1 volle eetlepel suiker stijf en spuit toeven op de taart. Versier elke toef met een moccaboon of chocolaatje.

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-08-2003
  •  
  •  30-60 min.

New york cheesecake - de lekkerste cheesecake die er is!-

De lekkerste cheesecake die er is! Als ik deze taart serveer, wil men gegarandeerd het recept.

INGREDIENTEN

De bodem:, 200 gram theebiscuitjes, 80 gr. boter, , De vulling:, 6 bakjes roomkaas, 2 eetlepels bloem, 200 gr suiker, 1 vanillestokje, 4 eieren en 2 eidooiers, 200 gr creme fraiche, rasp van een gewassen citroen

  • Amerikaans Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-03-2011
  • Amerikaans Nagerecht
  •  60-120 min.

Jamie Olivers Chocoladetaart met twee soorten noten

Jamie Oliver zei hierover: "Dit is de lekkerste chocoladetaart met noten die er is. Als hij een dag oud is, moet je eens proberen hem op wat ijs te kruimelen, met een beetje espresso erover. Ik bak deze taart altijd in een bak- of springvorm, of ik maak kleintjes, in de vormpjes die voor pasteitjes gebruikt worden. Maar je kunt er elke goed ingevette en met bloem bestrooide taartvorm voor nemen."

INGREDIENTEN

Boter om in te vetten; bloem; 150 g geschaafde amandelen; 150 g fijngemalen walnoten; 300 g chocolade; 1 volle theelepel cacaopoeder; 250 g boter; 100 g kristalsuiker; 6 grote scharreleieren, gesplitst; zout

  • Engels
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-02-2003
  • Engels
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Dè lekkerste taart van Marianne

Lekker zoet baksel gemaakt met soezen en caramel

INGREDIENTEN

Karamelroom, 125 g suiker, 500 ml slagroom, , Voor de bodem, , 4 plakjes bladerdeeg, 250 g suiker, grof zeezout, , Voor de custardcrème, , 32 g custardpoeder, 5 dl melk, 32 g suiker, 1 vanillestokje, , Voor het soezenbeslag, , 125 g melk, 125 g water, 125 g boter, 125 g bloem, 4 eieren, 3 g zout

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-02-2009
  • Frans
  •  60-120 min.

Taart

Een bonbon op je tong.

INGREDIENTEN

De lekkerste chocolade taart ooit bedacht, receptuur verkrijgbaar na veiling.

  • Fusion Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-12-2000
  • Fusion Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Bokkenpootjes-tokkelroom-taart: de lekkerste taart ooit!

Anky weet in heel Arnhem de beste winkeltjes te vinden. Zo kent ze een boerderij die eiercreme (tokkelroom) verkoopt. Of eigenlijk heerlijk verse advocaat, want dat is het. Als je dat open maakt moet het snel op. Geen probleem: ik maak er gewoon taart van.  

INGREDIENTEN

1 cake gebakken in een taartvorm van 20 cm, 1 bakje slagroom, 1 bakje mascarpone, een zelfde hoeveelheid advocaat, 1 pakje bokkenpootjes

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-10-2016
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

De lekkerste monchoutaart van tante Leny van Eenenaam

INGREDIENTEN

Bakpapier, 80g basterdsuiker, 125g roomboter, 100g MonChou, 250ml slagroom, 200g Bastognekoek, 1 blikje kersen vlaaivulling

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-03-2013
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

De lekkerste slagroomtaart

Deze slagroomtaart vind ik nog lekkerder dan die van de bakker. Een feestje om te maken en nog leuker om hem op te eten!

INGREDIENTEN

Voor de 'cake'/taartbodem, Mix voor biscuitdeeg (zelf koop ik deze altijd van het merk 'Soezie', o.a. verkrijgbaar bij Welkoop. Kijk op'' www.soezie.com'' voor een verkooppunt bij u in de buurt), Eieren (pas de hoeveelheid aan aan de grootte van de springvorm, zie verpakking biscuitdeeg), Water (pas de hoeveelheid aan aan de grootte van de springvorm, zie verpakking biscuitdeeg), , Voor de vulling, 200 gr mix voor banketbakkersroom (tevens van Soezie), 600 ml melk, 2 x 250 ml verse slagroom, 4 eetlepels kristalsuiker, 2 zakjes vanillesuiker, Aardbeienjam, 1 zakje klop-fix (Dr Oetker, zo loopt de slagroom niet zo snel terug), , Versiering, fruit naar keuze: bijvoorbeeld aardbeien en perzikken uit blik, Crispy nootjes of chocoladevlokken voor aan de zijkant

  • Europees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2014
  • Europees
  •  30-60 min.

Moccaschuim, de lekkerste!

Een heerlijk en simpel recept wat je al een week van te voren kunt maken. Ideaal met Kerst!

INGREDIENTEN

2 pakjes schuimkoekjes (mocca), 2 pakjes vanillesuiker, 2 zakjes klop-klop (1 doosje), 1/4 ltr slagroom, 5 theelepels oploskoffie, 3 eetlepels water,

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-12-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Pappa`s Franse appeltaart

Mijn vader was een schat van een man en hij maakte de lekkerste taarten. Iedere week bakte hij een taart of gebakjes voor ons. Zijn harde mokka`s waren "wereldberoemd".Hier is zijn recept van een Franse appeltaart, en die is zoooo lekker!!! Ik heb hem (april 2011) weer eens gemaakt en nu eindelijk eens foto`s bijgeplaatst. Ik heb dit keer geen abrikozenjam over de bodem gesmeerd zoals pappa deed maar voor de verandering eens mijn eigen gemaakte (super gemakkelijk te maken) Lemoncurd. Dat was heerlijk. (link naar Lemoncurd onderaan dit recept). P.s. Ik heb een grotere vorm van 23 cm gebruikt, maar volgende keer bak ik hem in een vorm van ± 20 cm dan wordt hij net iets hoger.

INGREDIENTEN

Nodig voor deeg:, 70 g witte basterdsuiker., 140 gr boter of margarine, (Ik gebruik roomboter)., 210 g Zeeuwse bloem ( dit is een wat vettige bloem, indien niet verkrijgbaar tarwebloem nemen geen patentbloem, ½ Tl zout., VOOR DE VULLING:, 700 gram goudrenetten, in halve maantjes gesneden. (Na het schillen hield ik ± 580 gr. over), I.p.v. Goudrenet zijn Jonagold, Cox, Elstar goede appeltaart appels., 125 g gewone suiker., 3 grote of eieren, (of 4 kleinere) mijn 4 eieren wogen met schil- bij elkaar 230 gram., 120 ml slagroom of koffiemelk, (ik heb slagroom gebruikt)., Geraspte schil plus het sap van 1 goed gewassen citroen., 1 tl. Kaneel., 3 flinke eetlepels bloem (gewone patentbloem), 1 flinke opgehoopte eetlepel custard poeder. ( in een kom even apart houden), VOOR DE BODEM;, Wat paneermeel, Lemoncurd (of abrikozenjam)., Voor bovenkant (als de taart gebakken en afgekoeld is) abrikozenjam omdat het een mooie glans geeft aan de taart.

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-11-2004
  • Frans
  •  60-120 min.

Taart met pruimen

De lekkerste pruimentaart ever, mits je goed pruimen gebruikt.

INGREDIENTEN

* ongeveer 750 gram pruimen, (ik gebruikte Reine Victoria, andere kan ook), * 150 gram boter, * 1,2 dl melk, * 3 eieren, * 150 gram suiker, * wat vanille (esence of een stokej even in de melk weken en de vanille eruit schrapen), * 250 gram gezeefde bloem, * 1 1/2 theelepel bakpoeder

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-09-2009
  • Nederlands
  •  60-120 min.

mijn lekkerste appeltaart

Heerlijk fris en bomvol kcal. Zoals bij wel meer van mijn recepten, maar hij is echt heerlijk. Met elke verjaardag vragen mijn gasten erom.

INGREDIENTEN

250 g bloem, 250 g suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 2 theel bakpoeder, 150 g boter( geen margarine), 1 ei, 8-10 goudrenetten, 1 pakje vanille kookpudding, 8 dl slagroom( neem gewoon goedkope houdbare), citroensap

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-06-2000
  • Internationaal
  •  60-120 min.

De lekkerste worteltaart / wortelcake!

Na een stuk of vijf recepten op internet te hebben bekeken en vergeleken kwam ik tot mijn eigen, ideale worteltaart recept. Geniet ervan!

INGREDIENTEN

4 eieren, 150 ml zonnebloemolie of olijfolie, 150-200 gram bruine basterdsuiker, 250 gram (zelfrijzend) tarwebloem/bakmeel (gezeefd!), 400 gram geraspte en geschilde wortels, 150 gram (wal)noten en rozijnen, 2 tl bakpoeder, 2 tl kaneel, 1 tl zout, 1 tl gember & nootmuskaat (in totaal), , Voor de crèmelaag (de minder zoete versie):, 100 gram roomkaas/mascarpone, 50 gram boter (eventueel deels vervangen door crème fraiche of kwark), 50 gram poedersuiker (en wat honing), 1 tl vanille extract, kokosschaafels & citroensap naar eigen inzicht

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-04-2015
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

De lekkerste rijsttaart

Subliem recept van chef Roger van Damme, dit is inderdaad "de lekkerste rijsttaart"

INGREDIENTEN

INGREDIËNTEN VOOR 1 TAART, , voor de taartbodem:, 10 g verse gist, 80 g melk, 160 g bloem, 1 eidooier, 1 snuifje zout, 1 snuifje suiker, 40 g verse roomboter, , voor de rijstpap:, 250 g kokosmelk, 250 g melk, 2 takjes verse munt, 1 stengel citroengras, fijngesneden, 2 limoenblaadjes, 1 snuifje kaneel, 1/2 tl sinaasappelzeste / citroenzeste / limoenzeste, 85 g rijst, 1 vanillestokje, uitgeschraapt, 75 g suiker, , voor de banketbakkersroom:, 1/2 l melk, 125 g suiker, 45 g crèmepoeder, 1 eidooiers, 1 vanillestokje, uitgeschraapt, , voor de afwerking:, 2 eitjes, 1/2 l slagroom, 25 g suiker, 1 tl limoensap, chocoladeschaafsel / poedersuiker

  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-09-2017
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

citroen meringue taart

Heerlijke fris-zoete taart, die uitermate geschikt is voor de zomer

INGREDIENTEN

Bodem:, 225 g bloem, 2 el poedersuiker, 125 g boter, 2,5 el ijskoud water, , citroenvulling en meringue:, 50 g maïzena, 125 ml water, 250 ml citroensap (pers dit van verse citroenen voor het lekkerste resultaat), 430 g kristalsuiker, 60 g boter, 4 eieren, gescheiden

  • Wereld
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-04-2013
  • Wereld
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

De lekkerste appeltaart van Brabant en omstreken

De reacties zijn altijd lovend!

INGREDIENTEN

Deeg:, , 340 gram roomboter, 565 gram bloem, 1 zakje bakpoeder, 340 gram witte basterdsuiker of rietsuiker, 1,5 ei (1 ei in het deeg, een 1/2 ei voor de afwerking), paneermeel of speculaasjes of bastognekoekjes, groot snufje zout (tja hoe leg je dat uit..), , Vulling:, , ong. een kilo goudreinet, rozijnen, (riet)suiker, kaneel, vanillepoeder of vanille-extract of vanillesuiker, abrikozenjam

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-11-2016
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Quiche Lorraine, ongetwijfeld de lekkerste!

Makkelijk te maken... en ongetwijfeld de lekkerste!

INGREDIENTEN

5 plakjes bladerdeeg, 2 ons ontbijtspek, 2 ons Hollandse Gatenkaas (Leerdammer of iets wat er op lijkt), 5 eieren, scheut melk, nootmuskaat

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-12-2012
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Carrot Cake (de lekkerste ooit!)

Carrot Cake is mijn favoriete cake/taart en dit is het recept wat ik altijd gebruik: voor mij is dit de perfecte Carrot Cake! 

INGREDIENTEN

260 gram bloem, 1,5 theelepel baking soda, 1 teelepel bakpoeder, 2 theelepels kaneel, 1/4 theelepel nootmuskaat, 1/4 theelepel koek-en speculaaskruiden, flinke snuf zout, 300 gram lichte basterdsuiker, 4 eieren, 250 ml zonnebloemolie, 400 gram geraspte wortel (ongeveer 4 winterpenen), schil van 1/2 sinaasappel, 100 gram walnoten, rozijnen, , Voor de cream cheese frosting:, 200 gram roomkaas, 100 gram boter, 200 gram poedersuiker, het sap van 1 citroen, 1 theelepel vanille extract

  • Engels Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-12-2016
  • Engels Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

De lekkerste stoofperen in een monchoutaart

Een makkelijk te maken taart die bij iedereen in de smaak zal vallen op de verjaardag. Maak je eigen monchoutaart zonder pakje. 

INGREDIENTEN

1 pak Bastogne koeken, 100 gram roomboter, VULLING, 400 gram MonChou, 0,5 liter slagroom, 200 gram witte basterdsuiker, Stoofperen parten,

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2019
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Koude Taart

INGREDIENTEN

? Anderhalf pakje roomboter - 375 gram, ? 250 gram (half pond) basterdsuiker, ? 1 pakje Brusselse Kermis, ? 10 schepjes koffie gezet met water van 1 Ikea koffiemok (dat is zo'n mok waaruit je een zondag koffie hebt gedronken) - zeer sterke koffie dus., ? Melkhagelslag van Venz (of een ander merk, maar Venz is de lekkerste),

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-09-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Monchou taart

De lekkerste taart die ik ken!

INGREDIENTEN

Bodem:, 200 gr. biskwie of koffiekoeken, 150 gr. margarine, Vulling:, 125 gr. witte basterdsuiker, 2 pakjes monchou, 1 zakje vanillesuiker, 0,2 liter slagroom, 1 blikje vlaaivulling

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-03-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

De lekkerste Franse tomatentaart of eigenlijk quiche

Het bijzondere aan deze tomatentaart is dat er op de voorgebakken bodem eerst dun tomatenpuree uitgestreken wordt en daarover een dressing komt. De honing over de tomaten is de "klap op de vuurpijl". Verrukkelijk. N.B. Bij het bladeren in één van mijn kookboeken kwam ik deze heerlijke tomatentaart tegen. Die was met eigen deeg gemaakt. Ik heb hetzelfde recept gebruikt maar dan met mijn ontdooide bladerdeeg op een rechthoekige bakplaat.

INGREDIENTEN

1 rol bladerdeeg (van Tante Fanny in het koelvak), 2 flinke eetlepels tomatenpuree (neem hiervoor tomatenpuree uit een tube, gemakkelijker), Plm. 600 gram rijpe tomaten of meer of minder naar smaak, in 1/2 cm dikke plakken gesneden., 2 eetlepels milde mosterd, 2 + 2 eetlepels extra vergine olijfolie, versgemalen zeezout en versgemalen zwarte peper, vloeibare honing (liefst acaciahoning uit zo'n flesje), 1 flinke eetlepel gehakte basilicum + wat basilicumblaadjes om te garneren, 1 bol (buffel)-mozzarella

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-07-2016
  • Frans
  •  20-30 min.

Riesling Taart

De lekkerste !!!!frisse relatiefsnelle overheerlijke appeltaart (moet wel ongeveer4 uur af koelen)

INGREDIENTEN

VOOR DE BODUM (GOED VOOR TWEE TAARTEN), 5 eieren, 200 gr bloem, 200 gr suiker, 1 tlpl bakpoeder, 1 elplzonnebloemolie, mespunt zout, , VOOR DE VULLING (VOOR EEN TAART), 7a8 appels, 1/2 liter witte wijn RIESLING(smaakt -ook heerlijk met bv. alte wein tradition), 7 eetlpl suiker, kaneelstokje, 2 pakjes vanille of roomsmaak puddingpoeder B:V:John mohr, 2zakjes vanille suiker, 400 cc slagroom, kaneel poeder

  • Duits
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-1999
  • Duits
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Oreosmarties taart

Beste lezers, Wij hebben de lekkerste ingrediënten bij elkaar gebracht tot een fantastische taart! Een hap en  er is een smaakexplosie in je mond! Zeker een aanrader om te maken op bijvoorbeeld een kinderfeestje! Laat achter wat je er van vond! Succes met maken! Greetings Easyrecipes

INGREDIENTEN

- biscuitmix dr. Oetker (toevoegen wat op de verpakking staat), - 2 pakjes monchou, - 1,5 rol oreo, - smarties zak, - 1 zakje witte glazuur dr. Oetker, - boter, - en een vleugje liefde uiteraard 😛

  • Kinderkeuken Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-03-2016
  • Kinderkeuken Nagerecht
  •  30-60 min.

Lekkere Taart

Dit is een lekker gebakje voor verjaardagen, en ander soorten feesten: 75 gram chocolade, 150 gram meel, 3 eieren, fruit, maakt niet uit wat voor fruit, maar ik vind banaan en appel het lekkerste, en als het er maar wel vier zijn, 50 gram melk, (hoe ik dit allemaal opschrijf, moet je wel op volgorde doen), alles door elkaar mixen, en o,ja, het fruit moet wel in kleine stukjes zijn gesneden, als je het voor meerder personen wilt maken moet het allemaal het dubbele zijn, dit is namelijk voor vier personen. ik hoop dat iedereen dit recept een keertje maakt, en het lekker vind, ik maak dit recept ongeveer 3 keer per maand, en met verjaardagen maak ik het ook altijd, en ze vinden het allemaal lekker. als u het niet lekker vind, of is niet gelukt, dan hoor ik het nog wel een keertje. groetjes s. uit zwijndrecht.P.S. de berijdings tijd is twintig tot dertig minuten, en de baktijd is zestig minuten.

INGREDIENTEN

Meel, ei, chocolade, fruit, melk

  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-06-2000
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

MonchouTaart Met smaak

Een lekkere taart vooral voor mensen die gek zijn op monchoutaarten en eens wat variatie willen of gewoon voor mensen die gek zijn op taart en die graag iets lekkers op tafel zetten!

INGREDIENTEN

Voor de bodem:, 150 gram roomboter, 1 pak bastonge/kandijkoeken( biscuitjes kunnen ook prima als je dat lekkerder vind), , 3 pakjes monchou, 300 ml slagroom, 150 gram witte basterdsuiker, 1 zakje vanille suiker, 1 zakje klopvast(klopfix), 1 blik vlaaivulling( aardbeien/kersen of een andere maakt niet uit welke je het lekkerste vind), 4 eetleppels jam (aardbeien/kersen of iets anders gewoon dezelfde als de vlaaivulling of wat je er maar bij vind passen!)

  • Multi-cultureel Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-05-2009
  • Multi-cultureel Nagerecht
  •  10-20 min.

Heerlijke hartige taart

E€en heerlijke taart, je kunt kiezen wel of niet vegetarisch. En of je het jezelf makkelijk of iets moeilijker maakt

INGREDIENTEN

Bladerdeeg of hartige taart deeg ( ik gebruik 7 plakjes), 2 aubergines, 2 courgettes, 2 rode ui, 1 paprika, 2 tenen knoflook (of een zakje gegrilde groente uit de diepvries van AH), geraspte kaas, evt. spekjes of hakblokjes, 4 eieren, 250 gr ricotta of bekertje crème fraiche, olijfolie,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-03-2017
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Uienmarmelade taart met kersen.

Dit recept vereist wel wat voorbereiding,het lekkerste resultaat krijg je wanneer de uienmarmelade 1 nacht in de koeling staat.Maar lekker dat hij is!!

INGREDIENTEN

* 4 theel olijfolie, * 750 g uien,gepeld,in dunne hele of halve ringen, * 1 pot kersen zonder pit[470 g,uitlekgewicht 270 g], * 100 ml droge rode wijn, * 0.5 theel kaneelpoeder, * 2 grote laurierblaadjes, * 2 eetl lichtbruine basterdsuiker, * 350 g quornstukjes, * 250 g diepvriesbladerdeeg, * 1 losgeklopt scharrelei, * beetje bloem voor het bestuiven.

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-12-2009
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Citroentaart, de lekkerste die je ooit heb geproefd!

Ik was een keukenkast aan het opruimen en kwam het blikje gecondenseerde melk tegen. Had wel eens gelezen dat dit een uitgelezen prdouct is om in taarten te verwerken en ben zo op het idee gekomen. 

INGREDIENTEN

100 gram {room)boter, 3/4 pak bastognekoeken of andere biscuit (Digestive bijvoorbeeld), 125 ml citroensap (4-5 citroenen), 200 ml slagroom, 500 gram (magere)kwark, 1 blikje gecondenseerde melk, 5 blaadjes gelatine of 10 gram agaragar

  • Wereld
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-09-2018
  • Wereld
  •  > 120 min.

Mangotaart

Volgens mijn kleinzoon (6 jaar) de lekkerste taart die ik ooit(!) gemaakt heb.... Schrik niet van de lange bereidingstijd, dit is vooral de wachttijd, eigenlijk is er maar weinig werk aan.

INGREDIENTEN

Lange vingers om de bodem van de vorm te bedekken. (evt kun je ook zelf een biscuitbodem bakken),sinaasappelsap, 2 mooie rijpe mangos, 120 g mascarpone, 2 dl slagroom, 80 + 20 g suiker, 5 blaadjes gelatine (à 1,9 g)

  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-02-2010
  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.

Espressotaart

Geen afslanktaartje maar misschien wel daarom SUPERLEKKER. De espressotaart heb ik afgelopen weekend gemaakt toen we vrienden op bezoek hadden. Volgens mijn man de lekkerste taart die ik ooit gemaakt heb. Ook onze vrienden waren verrukt. Ik heb een kant-en-klare taartbodem gebruikt. Het recept voor een biscuitbodem zet ik wel bij het recept. Het lijkt veel werk, maar het valt reuze mee. Het resultaat is het zeker waard!!!!!! Ook lekker als toetje voor veel eters.

INGREDIENTEN

Kant en klare biscuitbodem of als je de bodem zelf wilt maken:, Biscuitdeeg:, 25 gram boter - 3 eieren - 80 gram suiker - 80 gram bloem, Espressocrème:, 1/4 ltr melk - 2 1/2 eetlepel instant espressopoeder - 1 theelepel cacaopoeder - 5 blaadjes witte gelatine - 3 eidooiers - 1 eiwit - 80 gram basterdsuiker - 1/2 liter slagroom - mespunt zout - 5 eetlepels koffielikeur, Om te bestuiven:, 1 theelepel espressopoeder

  • Duits
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2009
  • Duits
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mediterraanse uientaart met tonijn en olijven

Een hartige taart met een Mediterraan tintje afgeleid van de Franse Pissaladiere (Cote d Azur) en met een knipoog naar de Italiaanse pizza Tonno. Ik heb er deze eigen versie van gemaakt. Snel en makkelijk door gebruik te maken van een (rol) kant en klaar bladerdeeg. TIP: Het lekkerste is om deze hartige taart lauwwarm te eten, maar ook koud is het erg lekker. Bijvoorbeeld bij een picknick of buffet  

INGREDIENTEN

- 1 rol bladerdeeg (of 7 plakjes), - 1 kg uien, - 1 of 2 blikjes tonijn, - evt. 1 blikje ansjovis, - handvol zwarte olijven, - 5 takjes tijm, - peper en zout, - olijfolie,  

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-08-2014
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pruimentaart

HET IS WEER PRUIMENTIJD!! Het klinkt misschien raar, maar een pruimentaart is een van de lekkerste taarten die je kunt eten. De heerlijke zachte vulling en de lekkere pruimen maken de taart een echte topper.! het is weinig werk en erg gemakkelijk te bereiden.

INGREDIENTEN

VOOR HET DEEG:, , 100 gr. bloem, 75 gr. boter, 25 gr. suiker, 1 eigeel, , VOOR DE VULLING:, 300 gr. pruimen, 5 el. suiker, 2 eieren, 25 gr. boter (gesmolten), 25 gr. slagroom, 2 El. kaneel., Even een kleine opmerking hierbij: De hoeveelheid kaneel moet je zelf even bepalen, de een vindt het te veel, de ander misschien zelfs wat te weinig, ikzelf houd van de 2 El. maar hoeveel je gebruikt moet je zelf even bepalen.!,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-04-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

De enige echte Franse Moelleux au Chocolat

De lekkerste en gemakkelijkste franse moelleux au chocolat die men ooit kan eten. De binnenkant van de taart is nog smeltend en dus zoals je het normaal gesproken in een frans restaurant geserveerd krijgt.

INGREDIENTEN

250 gr chocolade, 175 gr boter, 125 gr suiker, 75 gr bloem en 5 eieren

  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-11-2009
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Zoete uientaart met ham

Lekker voor de frissere dagen. Kijk ook eens op mijn kookgroep Ovenschotels voor de lekkerste ovenschotels en hartige taarten .Wordt lid

INGREDIENTEN

6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries, pak a 450 g), 4 zoete uien, 1 pakje schouderham (ca. 155 g), 2 eetlepels (zonnebloem)olie, 1 eetlepel suiker, 2 theelepels kerriepoeder, 4 eieren, 100 ml halfvolle melk, 100 g gemalen belegen kaas

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-08-2011
  • Frans
  •  30-60 min.

Bacon-preitaart met kaas

Laat de bacon vervallen en maak er een vegetarische taart van. Kijk ook eens op mijn kookgroep Ovenschotels voor de lekkerste ovenschotels en hartige taarten .Wordt lid

INGREDIENTEN

25 g boter of 2 eetl. olijfolie, 500 g prei, in smalle ringen, 125 ml demi crème fraîche, zout en versgemalen peper, 1/2 theel. kerriepoeder, 100 g bacon, in plakjes, 8 plakken filodeeg van 24x24 cm, ontdooid, 1 ei, losgeklopt, 100 g geraspte belegen kaas, 1 eetl. arachideolie of zonnebloemolie

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.

London Cheesecake van Nigella Lawson

Mijn kleindochters vinden cheesecake super lekker en die wilden ze graag eens samen met mij maken. Ik had nog nooit een cheesecake gebakken! Enfin, ik heb wat boeken van Nigella Lawson en in `How to be a domestic goddess` vond ik o.a. deze cheesecake. Hij was zo lekker dat ik hem van de week weer gemaakt heb voor de verjaardag van mijn dochter. Deze keer net iets anders dan in Nigella`s boek. Ik heb dus tekst toegevoegd. die niet in het boek staat. De taart viel bijzonder in de smaak. Bij Nigella stond voor 8 personen maar dan heb je behoorlijk dikke punten. Voor de verjaardag hebben wij wat kleinere punten gesneden. In het boek staat de oventemperatuur op 180°C graden (gewone oven) bij mijn oven was dat echt te hoog. De 2e keer heb ik de oven op 165 graden gezet en het laatste kwartier op 175 graden. De foto`s van beide cakes staan door elkaar het is onzin om opnieuw foto`s te nemen van al gemaakte plaatjes.

INGREDIENTEN

150 g tarwebiscuits (2e keer heb ik Amaretti koekjes gebruikt, 3e keer probeer ik Bastogne koekjes), 75 g boter (gesmolten of heel zacht geroerd) + wat extra om vorm mee in te smeren., 600 g roomkaas ( moet zacht en op kamertemperatuur zijn anders krijg je klontjes), 150 g fijne kristalsuiker (bvb van Gilse), 3 grote eieren, 3 grote eidooiers (eiwitten vries ik in en maak er meringues van), 1½ eetlepel vanille extract (of zelfde hoeveelheid aroma), 1½ eetlepel citroensap, Voor de bovenlaag, 150 ml zure room, 1 eetlepel fijne kristalsuiker, ½ theelepel vanille extract, Ps. Houdt er rekening mee dat Engelse thee en eetlepels groter zijn. 1 Engelse eetlepel is 15 ml en de theelepel is 5 ml.

  • Engels
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-08-2012
  • Engels
  •  > 120 min.

Aardbeien-kwarktaart

Een fris/zoete kwarktaart met lekkere verse zoete aardbeien!! De lekkerste kwarktaart, recept van mijn schoonmoeder.

INGREDIENTEN

1 bakje aardbeien snipperen (8 mooie grote aardbeien voor de garnering bewaren), 500 gram biologische (of magere frans) kwark, 100 gram witte basterdsuiker, 4 zakjes vanillesuiker, 2 bekertjes van 125 ml slagroom (1 bekertje slagroom voor de garnering), 1 pakje gelatine blaadjes, Citroen uitgeperst en de schil geraspt, Een klein blikje frambozen/ aardbeien of bosvruchten (100 ml vruchtensiroop v/h blikje, dus niet weggooien), Kruimelbodem Bauke + 75ml vl. Boter., (of een andere bodem van: plakjes cake, langevingers of gekruimelde bastogne koekjes + 75ml vl. boter), ,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Appeltaart met boerenjongens en custard

We kregen koffievisite. Dus wilde ik een snelle appeltaart bakken. Op zoek naar een lekker recept. Het werd geen kneeddeeg want daar had ik geen zin in en ook geen cakedeeg, maar er iets tussen in. En lekker!!! Een succes. Volgens mijn man de lekkerste appeltaart. Na 3 dagen smaakte de taart nog prima.

INGREDIENTEN

3 eetlepels uitgelekte boerenjongens (of rozijnen even geweld in rum) -, 750 gram zoetzure appels -, 1 zakje vanillesuiker -, 2 tl kaneel -, 115 gram suiker -, 2 el paneermeel -, 125 gr boter -, 1 ei -, 100 gram zelfrijzend bakmeel -, 1/2 tl zout -, 2 eetlepels custard -, 2 el abrikozenjam, 2 el geschaafde geroosterde amandelen

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-03-2007
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Heerlijke kerriequiche

Kijk ook eens op mijn kookgroep Ovenschotels voor de lekkerste ovenschotels en hartige taarten .Wordt lid

INGREDIENTEN

5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid, 300 g rundergehakt, 2 tl kerriepoeder, 1 ui, gesnipperd, 1/2 pak sperziebonen zeer fijn (a 450 g, diepvries)of natuurlijk verse nu ze er nog zijn ., 4 eieren, 1 beker slagroom (250 ml)

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.
Nieuwste lekkerste taart recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top