1. Home
  2. Recepten
  3. Kruidige Riblappen

Kruidige Riblappen recepten (6) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

*****KRUIDIGE RIBLAPPEN MET UITJES,SPEK EN KRUIDKOEK*****

Ideaal voor in de stoof, deze mix van uien JUMBO pickelmix [500 gram]

INGREDIENTEN

=5 eetl Olijfolie = 1 Schaal Ierse Runderriblap [500 gram], =125 gram gerookte Spekreepjes., =1 Zak Pickelmix [Uien 500 gram] gepeld., =1 Flesje Herfstbock [330 ml], =75 Gram Ontbijtkoek

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-02-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

kruidige runderstoofschotel

Een heerlijk kruidig gerecht dat voor veel mensen te bereiden is en een dag van tevoren gedeeltelijk al kan worden klaar gemaakt. Het is wel kruidig maar zeker niet scherp.

INGREDIENTEN

1 kilo riblappen, 2 pakjes boemboe smoorvlees, een bouillonblokje 3 uien, 2 winterwortels, 2 preistengels, een glas rode wijn en een plakje kruidkoek. Aardappels en/of zilvervliesrijst.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-03-2011
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

Toen ik dit recept zag dacht ik in eerst instantie dat het een geintje was; Een Indiase stoofpot van rundvlees uit het land van de 'heilige' koe. Maar toen ik eens wat beter ging lezen las ik 'het beste van 2 werelden' klassiek stoofvlees met een exotisch tintje op basis van specerijen en smaken uit de Indiase keuken. Een duidelijker voorbeeld van fusion kun je bijna niet hebben. Door de aardappeltjes die er al in zitten heb je eigenlijk niet eens bijgerechten nodig. Toch heb ik er naanbrood en pappadums bij geserveerd.

INGREDIENTEN

- 1 kg runderstoofvlees (riblappen of sukadelappen), - 700 gram voorgekookte krielen, - 3 rode puntpaprika's, - 3 flinke uien, - 1 rode peper, - 1 blik gepelde tomaten, - 2 kruidnagels, - olijfolie, - zout, - 250 gram yoghurt (naturel), - 50 gram verse gember, - 2 tenen knoflook, - ½ el kaneelpoeder (mag iets minder zijn maar zeker niet meer), - 1 el garam masala, - 1 el kurkuma, - 30 gr verse koriander,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-01-2019
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Boemboe Bali Daging

Een zeer pittig indonesisch vleesgerecht.

INGREDIENTEN

*1 kg rundvlees bv riblappen,*1 ui,*suiker,*Azijn of asemwater,*3 tenen knoflook,*trassi,* 2 blaadjes djeroek poeroet,*2 salamblaadjes,*2 keer 1cm laos (kruidige wortel), 2 keer 1cm djahe (gemberwortel),* 2 stengels sereh,(citroengras), ketjap manis,*sambal badjak,(vorig recept) maggieblokje of strooiaroma .,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-05-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Zwolsche stoof uit de slowcooker met zoete aardappel frieten

In de supermarkt viel mijn oog op het potje Zwolsche stoof kruiden van Jonnie boer.. De tekst €krachtige specerijenmelange voor een oer-Hollandsche stoofpot' sprak me wel aan. En zeg eerlijk, zo'n kant en klare kruidenmix is toch ideaal? Gemak dient soms de mens.. De mix bestaat uit o.a. kruidnagel, gerookte paprika, ui, zwarte peper, knoflook,  laurier, piment, korianderzaad, kaneel, nootmuskaat, komijn, anijs en mosterdzaad en is 100% puur en natuurlijk zonder toegevoegd zout.Wat ik laatst al zei, nu het herfst is draait mijn slowcooker weer op volle toeren.. We hebben zitten smullen van dit frietje Zwolsche stoof. Je hoeft er natuurlijk geen friet bij te eten, met rijst of bijvoorbeeld aardappelpuree zal het ook heerlijk smaken! Ik koos dit keer trouwens voor zoete aardappel friet vandaar de oranje kleur, deze maakte ik klaar in de airfryer.

INGREDIENTEN

+/- een kilo rundvlees (riblappen), 2 uien, 2 tenen knoflook, 2 eetlepels appelstroop, 1 theelepel uienpoeder, 2 theelepels zout, 2 theelepels peper, Bloem, 2 eetlepels Zwolsche stoof kruiden

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-10-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Provencaalse Riplappen

Kruidige stoofschotel

INGREDIENTEN

2 kleine uien, ca.1 kg. fijne riblappen, 4 laurierblaadjes,20 cl. donker bier,3 plakjes ontbijtkoek,provencaalse kruiden, 100 gr. magere spekblokjes,150 gr. kastanjechampignons, bouillonblokje voor runderbouillon, rundvleeskruiden,3 eetl. bruine suiker,boter of olie, scheutje azijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-08-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top