1. Home
  2. Recepten
  3. Ketjap Manis

Ketjap Manis recepten (6.796) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Pittige indische rundvleesstoofpot (ook voor de slowcooker )

Een heerlijke Indische stoofpot. Een top-recept! Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook heel erg lekker als hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

750 gram riblappen - 750 gram uien - zout, peper - 3 kruidnagelen - 1 laurierblad (of 1 blad daon salam )- 2 rode Spaanse pepers - 1/2 dl ketjap manis - 4 teentjes knoflook - 3 eetlepels olie - 1 theelepel ketoembar ( koriander ) - 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder - 2 eetlepels azijn - 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker - 1 eetlepel bloem - 1 vleesbouillontablet

Bereidingswijze

Snij het vlees in flinke dobbelstenen. Pel de uien en snipper deze grof. Pel en snipper de knoflook. Was de pepers, verwijder de zaadlijsten en pitjes. Verhit de olie en bak hierin in kleine porties het rundvlees snel rondom bruin. Kruid het vlees met zout en peper. Haal het vlees uit de pan. Bak de uien en de knoflook in het overgebleven vet lichtbruin. Voeg de Spaanse peper , een lepel bloem, de ketoembar en kerriepoeder toe en bak even mee. Doe het vlees weer in de pan. Even goed doorbakken. Ketjap, kruidnagelen, azijn, basterdsuiker en laurierblad erbij en zoveel water dat het vlees nog net niet onder staat. Vleesbouillontablet verkruimelen en toevoegen en alles 2 1/2 a 3 uur sudderen. Proeven en eventueel nog wat zout, sambal of ketjap toevoegen en dan.....smullen maar! Gebruik je bij de bereiding de Slowcooker, zet dan de slowcooker op low en laat het vlees plm. 5 - 6 uur stoven. Afhankelijk van de grootte van de stukjes en het vlees. Na 5 uur even proberen! (zo doe ik het altijd!

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-11-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Hete kip met komkommersalade

Hete kip met komkommersalade

INGREDIENTEN

300 gram Witte rijst, 2 stuk Komkommers, 2 eetlepel Witte wijnazijn, 500 gram Kipfilet - in reepjes, 2 eetlepel Olie, 100 ml Ketjap manis, 50 ml Ketchup, 4 eetlepel Pindakaas, 2 eetlepel Sambal

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

HETE KIP

Dit is best een 'spannend' recept. Er is enige durf voor nodig om het de eerste keer te maken. Maar als u van pittig houdt, moet u het beslist eens uitproberen.

INGREDIENTEN

400 gram kipfilet, 5 el zonnebloemolie, 3 grote gesnipperde uien, 2 teentjes knoflook, 1/4 liter bouillon (blokje of poeder), 2 el (keuken)azijn, 9 el ketjap manis, 4 el ketchup, 6 el Javaanse suiker of bruine basterdsuiker, 2 el sambal (oelek), 4 el pindakaas, 300 gram tauge.

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pittige Indonesische hartige taart zonder kaas!

Een heerlijke hartige taart nu eens zonder kaas. Lekker pittig gevuld met kipfilet, champignons en taugé. Ik heb deze hartige taart als onderdeel van een buffet vorige week gemaakt, o.a. voor iemand die geen kaas lust. Het was een groot succes de taart "vloog" weg. Lees meer: de quiche top 10

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvries bladerdeeg - 2 a 3 eetl gemalen kokos - 250 gr kipfilet in reepjes - 2 eetl olie - 1 kleine ui - 2 teentjes knoflook - 150 gr champignons - 50 gr taugé - 2 eetl fijngesneden bladselderij - 1/2 zakje gedroogde nasigroenten Conimex) - 2 eetl ketjap manis - 1 theel sambal - peper, zout - 4 eieren

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-06-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Echte (zalige) winter ovenschotel

Een te gekke zuurkoolschotel uit de oven. Het lijkt een "drukke " combinatie, maar het is zo lekker , proef het maar. met zo`n heerlijke knapperige korst.

INGREDIENTEN

1 - 1, 5 kg aardappels, kruimige soort (geschild gewicht); kipbouillon (b.v., van een bouillon blokje); melk, wat roomboter; magere spekjes (125- 250 gr.); scheut room; nootmuskaat; 500 gr. rundergehakt; paprikapoeder; zout en peper; voorgebakken of vers gebakken uitjes; het sap van een uitgeperste sinaasappel; beetje bruine suiker; flinke theelepel sambal badjak; scheut ketjap manis; scheut ketchup.; pakje zuurkool

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Babi Ketjap

Dit recept gebruik ik al jaren. Dit is echt zo lekker en iedereen kan het maken. Kan niet mislukken.

INGREDIENTEN

* 500 gram mager varkensvlees (fricandeau of hamlappen) * 5 eetlepels ketjap manis * halve prei in smalle repen gesneden * 1 zeer fijn gesnipperde ui * 3 teentjes geperste knoflook * 1 eetlepel djahe * 1 theelepel ketoembar * 1 theelepel djinten * 1 theelepel zwarte peper * 2 eetlepels azijn * 6 eetlepels slaolie * 2 theelepels sambal * 1 flinke mespunt vetsin * 1-2 eetlepels witte basterdsuiker * 2 dl. water * zout * bindmiddel.

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pilaf met Perziken.

Dit is het lievelingsgerecht van ons allemaal, probeer het ook maar eens dan snap je wel waarom!Ik heb dit recept al meer dan 20 jaar(ooit eens van een vriendin gekregen)en heb er al meerdere prijzen mee gewonnen.

INGREDIENTEN

500 g kipfilet, of kalkoenfilets, 1 blik perzikken, 1 blik gepelde tomaten, 1 groot blik tomatenpuree, 1 kippebouillontablet, 5 eetl ketjap Manis, 3 tl sambal Badjak, klein beetje worcestersaus, 1 ui, 2 tenen knoflook, beetje maizena, 1 bakje champignons, 1 rode paprika in blokjes gesneden, boter, rijst,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

chinese tomatensoep

Een heerlijke soep die de chinese tomatensoep van de chinees evenaart.

INGREDIENTEN

# 1 liter water, # 1 liter tomatensap, # 2 kipfilets, # 2 kippenbouillonblokjes, # 1 ui, # 2 tenen knoflook, # blikje tomatenpuree, # 6 el suiker, # 4 el ketjap (manis), # 2 el azijn, # 1 borrellepeltje sambal, # 1 borrellepeltje djahe (gemberpoeder), # 1 borrellepeltje sereh (citroengras), # 2 el ma?zena, # Handje vol mihoen,

  • Chinees
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-02-2006
  • Chinees
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Overheerlijke kip kerrie!

Echt een toppertje al zeg ik het zelf :-). Gebruik wel de Massala (toko) i.p.v. gewone kerriepoeder want deze geeft veel meer smaak aan het geheel en maakt het echt Surinaams! Ik zie dat mijn recept als snelste stijger binnen Smulweb staat en daar ben ik uiteraard erg trots op! :-)

INGREDIENTEN

Voor het Kipmengsel:, * 750 gr. Kipfilet, * 1 (rode) Ui, * 2 teentjes Knoflook, * 5 eetlepels Ketjap Manis, * 2 eetlepels Sojasaus, * 1 eetlepel zoete Chilisaus, * 1 eetlepel Olijfolie, * 1 theelepel Knoflookpoeder, * 1 theelepel Paprikapoeder, * 1 theelepel Massala, * Peper en Zout, Voor de Saus:, * 100 gr. Bakboter, * 100 gr. Bloem, * 6 ruime theelepels Kerriepoeder (gebruik Massala!), * +/- 1 liter Water, * 2 Runderbouillon blokjes, Extra:, * 1 Rode Puntpaprika in stukjes, * 1 bakje Kastanje Champignons (250 gr.) in stukjes

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-08-2011
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

TE GEK BAMI SPECIAAL RECEPT

Super heerlijke bami. maak het klaar en je zult het proeven!

INGREDIENTEN

MARINADE: 4 eetlepels ketjap manis: 4 eetlepels tomaten ketchup; 3 theelepels sambal manis of sambal badjak; 1 kleine gesnipperde ui; 2 teentjes knoflook (uitgeperst)). SATE SAUS: 4 grote lepels pindakaas; 1 kopje water; 2 eetlepels ketjap manis; 3 theelepels sambal manis of sambal badjak; 1 eetlepel tomaten ketchup; 2 eetlepels bruine suiker of stroop; 1 scheutje azijn. VERDER: 750 gram kipfilet; 1 pak mie; 3 grote uien; 1 pak verse bamigroenten (250 gr.) ; 6 eetlepels (olijf)olie; 2 grote preien; 250 gr. champignons; 1 zakje gedroogde bami goreng groente; 1 pak kroepoek; 2 bananen

  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-2008
  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

De gehaktbal van het team van De Librije

De lekkerste gehaktbal dié ik ken! Hoe simpel kan het zijn...

INGREDIENTEN

400 g rundergehakt, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels grove mosterd, zout (hoeveelheid naar smaak), 1 theelepel cayennepeper, 1 ei, 80 g paneermeel, 3 eetlepels boter, 1 pot vleesfond (380 ml)

  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-02-2009
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Vis met ketjap in aluminiumfolie

Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal Deze gerecht kan ook heel goed op de BBQ bereid worden.

INGREDIENTEN

1 kg kabeljauw of koolvis, in moten, 2 e olie, 1 ui, fijn, 1 teentje knoflook, fijn of 1/4 t knoflook poeder, 1 t laos, 75 ml ketjap manis (ABC), 1/4 t witte wijnazijn, 1/2 t sambal

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Indische Hachee (een heerlijke geurige stoofpot)

Een heerlijk geurig stoofpotje. Lekker met de koude dagen die eraan komen.

INGREDIENTEN

500 gram rundvlees bv riblappen in stukken, peper, zout, laurierblad, 1 teen knoflook, 100 gram boter, 2 kruidnagelen, 1 kg uien, gepeld grof gesneden, 1 scheut rode wijn, 4 eetl zoete ketjap (manis), 1 theel. sambal(of naar smaak), 1-2 eetl tomatenpuree, 1 scheutje wijnazijn, 1 theel. bruine suiker,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-09-2011
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Loempia`s zelf maken

Loempia`s zoals je het op `t hoek van de straat bij de Chinees kunt kopen. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

VOOR LOEMPIA VELLEN:, 200 g bloem, 50 g maïzena, 1 ei, 1 mespunt zout, 400 ml water, olie om in te bakken, , BEREIDING VAN LOEMPIA VELLEN:, 1. Zeef de bloem en maïzena in een kom., 2. Voeg losgeroerd ei, water en zout toe., 3. Roer alles tot een glad beslag., 4. Voeg eventueel nog 1 à 2 eetlepels koud water toe., 5. Laat het beslag 10 minuten staan en roer het daarna opnieuw glad., 6. Bestrijk een niet al te grote koekenpan met anti-aanbaklaag, met olie., 7. Schep er 2 kleine eetlepels beslag in., 8. Laat het beslag over de gehele bodem van de pan lopen. (de vellen moet zeer dun worden), 9. Bak 12 loempiavelletjes op een laag afgestelde warmtebron aan één kant tot het van pan loslaten en bovenkant droog is., 10. Ze mogen eigenlijk niet kleuren., 11. Laat loempia vellen afkoelen., , INGREDIËNTEN VOOR OMELET:, 3-4 eieren, 45 ml melk, zout, peper, olie, , BEREIDING VAN OMELET:, 1. Meng alle ingrediënten goed en bak er een grote omelet van, van een half cm dik., 2. Verdeel omelet in rechthoeken zo groot als loempias worden., , INGREDIËNTEN VOOR KIIPFILET:, een stuk van 150 g kipfilet, kippebouillon, , BEREIDING VAN KIPFILET:, 1. Kook kipfilet gaar in bouillon en laat afkoelen in eigen vocht., 2. Snijd kipfilet in dunne plakken zo groot als loempia`s worden.

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2008
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Overheerlijke babi ketjap uit m`n eigen keuken

Echt een heerlijke babi ketjap, lekker zoet en toch wat pittig. Dit is echt heel snel te maken, geen moeilijke kunstjes. Dit wordt in Indonesië veel gegeten met sajoer boontjes als bijgerecht en over de witte rijst. Heerlijke, snelle, Indonesische maaltijd die er bovendien nog leuk uitziet ook.

INGREDIENTEN

1 kilo verse hamlappen, 2 uien, 2 tenen knoflook, 1 dl ketjap manis, 1 tl gemberpoeder, Zwarte peper uit je molen, Zeezout snufje, 2 flinke el arachideolie (pindaolie), ¾ - 1 tl sambal, 2 dl kokend water

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-08-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Hapjes / tapas

Verschillende warme en koude hapjes voor een tapas avond, een feestje of bij de borrel. Simpel, zonder teveel ingrediënten en iedereen lust ze! Alle hapjes kunnen (deels) van tevoren gemaakt worden.

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2011
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Nasi goreng (indonesisch:

Nasi goreng (Indonesisch: "gebakken rijst") is oorspronkelijk een Indonesisch gerecht, waarin men de etensresten van de vorige dag (onder andere vlees) opbakt met rijst. Het wordt vaak geserveerd met een gebakken ei en een plak ham. En er zijn zoveel variaties , dus laat je fantasie gaan !

INGREDIENTEN

300 gr Basmatirijst, 150 gr sojascheuten, 1 of 2 Spaanse rode pepertje, 2 uien, gesnipperd, 2 preien, in fijne ringen gesneden, 2 knoflookteentjes,heel fijngesneden, 2 eieren, 1-2 tl koriander, gemalen, 1 tl komijnpoeder, 3 el Ketjap Manis (zoete sojasaus), 2 tl Sambal Oelek, 300 gr kipfilet, in stukjes gesneden, 100 gr ham, in blokjes, olijfolie, versgemalen zwarte peper en zeezout, Ketjap Asin (zoute sojasaus) of oestersaus

  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2009
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

sateh van varkenshaas of kipfilet

Dit recept heb ik uit ons regionale dagblad, iedere zaterdag staat er een recept in. Dit is weer een toppertje. Kipfilet in de aanbieding; marinade maken, kipfilet in blokjes, alles in een diepvrieszak in de vriezer tot gebruik. Makkelijk!

INGREDIENTEN

- 800 gram varkenshaas of kipfilet, - 1 teen knoflook, - 1 duimkootje verse gember, - 1 dl. ketjap manis, - 1 dl. (archaide- of mais-) olie, - 2 eetl. bruine suiker, - sap van een halve citroen, - 1 theelepel peper, - 2 theelepels zout, - 12 satehprikkers, voor de saus, - 1 ui, - 1 eetlepel olie, - 2 theelepels sambal, - 4 flinke eetlepels pindakaas, - ca. 1 dl. water (of kokosmelk), ,

  • Indonesisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-07-2006
  • Indonesisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kip Ketjap met boontjes en mihoen

Tijdens mijn stage in Amsterdam had ik een kamer in de stad. Maar stage lopen betekent laat thuis zijn en op jezelf wonen betekent zelf boodschappen doen en koken. Soms ging ik voor uitgebreid maar ook regelmatig voor deze makkelijke creatie!

INGREDIENTEN

- ui, - teentje knoflook, - pepertje (optioneel), -1 stukje kipfilet, - een hand boontjes, - plak mihoen, - scheut ketjap manis (hoeveelheid naar smaak), - 1,5 el sojasaus, - 1 el honing, - peper, - (kokos)olie

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Javaanse kip met ketjap manis

Eerst word de kip gekookt en erna goudbruin gebakken in ketjap marinade.

INGREDIENTEN

1 kg kip in delen (ik gebruikte kippenbouten), , voor bouillon, genoeg water om kip te bedekken, 3 teentjes knoflook, grof gehakt, 3 laurierbladeren, 2 t gekneusde korianderzaad, 2 t laospoeder, 2 t zeezout, , voor marinade, 1 t ketoembar, 2 teentjes knoflook, fijn, 1 e olie, 4 e ketjap manis (ABC), 2 e water, ,

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-01-2015
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  > 120 min.

Spitskoolstamppot met Ketjap Manis

Heerlijke stamppot om eens uit te proberen!

INGREDIENTEN

1 kg kruimige aardappels, 400 g spitskool, 150 g ui, 3 el vloeibare margarine, 1 dl melk, 30 g fijne mosterd, 50 g ketjap manis, 1 Unox Gelderse Rookworst (375 g),

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ikan ketjap manis

INGREDIENTEN

4 kleine schoongemaakte schelvissen of moten kabeljauw, 2 el olie, citroensap, 2 el ketjap manis, 1 tl laos, sambal naar smaak, 1 fijngesneden teentje knoflook, 1 tl djahe, peper, zout

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-03-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gehaktballen Met Ketjap Manis

INGREDIENTEN

500 gr gehakt half om half, 1 eetlepel bloem, 1/2 eetlepel paneermeel, 1 ei, ketjap manis naar smaak, 50 gram bakboter., 1/2 liter bouillon van een bouillonblokje

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-1998
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ikan ketjap manis

Vis met Zoete Ketjap

INGREDIENTEN

, < 4 kleine schoongemaakte schelvis of, < moten kabeljauw, < 2 el slaolie, < citroensap, < 2 el ketjap, < zout, < 1 tl laos, < sambal, naar smaak, < 1 knoflookteentje, fijngesneden, < 1 el djahe

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2004
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Spitskoolstamppot met ketjap manis

INGREDIENTEN

=1 kg kruimige aardappelen, =400 gr.spitskool, =150 gr.ui,=3 el vloeibare, margarine,=1 dl melk, =30 gr.fijne mosterd, =50 gr.ketjap manis, =1 unox Gelderse rookworst.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ikan Ketjap Manis

INGREDIENTEN

4 kleine stukken schoo-ngemaakte schelvis of moten kabeljauw, 2 eetlepels ketjap, 1 theelepel djahe, 1 teentje knoflook, 1 theelepel laos, sambal, zout, citroensap, 2 eetlepels olie,

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Zelf ketjap manis maken

Woon je ergens waar je niet of moeilijk aan ketjap manis kunt komen, maar wel aan gewone, lichte sojasaus? Dan kun je overwegen zelf ketjap te maken, moeilijk is het niet en de benodigde ingrediënten zijn vaak wel makkelijk te vinden.

INGREDIENTEN

100 ml lichte sojasaus (of Kikoman), 50-100 ml melasse (en/of palmsuiker), 2 schijfjes gemberwortel, 1 klein teentje knoflook, geplet, ½ rood chilipepertje (vers of gedroogd), 1 steranijs

  • Indonesisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-01-2017
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

Ikan Ketjap Manis

Vis met zoete ketjap

INGREDIENTEN

4 moten kabeljauw, 2 eetlepels slaolie, citroensap, 2 eetlepels ketjap, zout, 1 theelepel laos, sambal (naar smaak), 1 fijngesneden teentje knoflook, 1 theelepel djahi

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

DE sate-saus van mijn moeder

Een overheerlijk ouderwets recept wat mijn moeder ooit eens van een echt oud Indonesich vrouwtje heeft gekregen, lekkerder kan bijna niet!!

INGREDIENTEN

- halve pot pindakaas, - 3 dl. kokend water, - 5 el. ketjap manis zoet, - 1 el. azijn, - 1,5 el. suiker, - 1 ui, - 1 teentje knoflook (mag meer), - 1 thl. ketoembar, - 1 thl. djintam, - 1 thl. laos, - 1 thl. sambal

  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2004
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Spareribs

INGREDIENTEN

2 grote sparerib stukken, , Voor de marinade:, 5 el ketjap manis, 2 el honing, ½ mespunt cayennepeper, 1 teen knoflook (geperst), 1 el tomatenpuree, 1 el bruine suiker, , Voor de saus:, 2 el honing, 2 el ketjap manis, ½ teentje knoflook (geperst), 1 grote lepel kerriepoeder, zout en peper

  • Internationaal
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-03-2013
  • Internationaal
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Coquilles met spinazie en ABC Ketjap Manis

Dit recept is gecreeërd om meer te varieren met het gebruik van Ketjap Manis. 

INGREDIENTEN

12 (schoongemaakte) coquilles, 600 g verse wilde spinazie, 3 teentjes knoflook, 1 el zonnebloemolie, 2-3 el ABC Ketjap Manis, sesamolie, (versgemalen) zwarte peper, zout,

  • Vis Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2015
  • Vis Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gebakken witlof met appel en ketjap manis

Lekker en makkelijk!

INGREDIENTEN

600 g witlof, 1 friszure stevige appel, 50 g gerookte spekreepjes, evt. 1 el olie, 1 el honing, 2 el ABC Ketjap Manis, bieslook,

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2018
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gestoomd vispakketje met selderij en ketjap manis

Lekker makkelijk!

INGREDIENTEN

4 stengels bleekselderij (met groen), 1 ui, 2 vleestomaten, 4 el ABC Ketjap Manis, peper en zout, 4 verse kabeljauwfilets (ca. 125 g elk), 6 el olijfolie,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-06-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Babi ketjap

Iedereen die dit bij ons eet likt zijn vingers er bij af.

INGREDIENTEN

500 gram hamlappen,250 gram speklappen,500 gram rode ui,3 tl. ketoembar,11/2 tl. djinten,stukje djahe,gembersiroop 3 eetlpels,2 tl. sambal oelek,5 eetlepels bruine basterdsuiker,citroensap,2 kopjes ketjap manis,en 2 teentjes knoflook.

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-09-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

DIT is pas echt verrukkelijke kip!

Dit gerecht wordt geserveerd in het thais restaurant, maar daar is het nog pikanter. ik vind het zalig op de iets minder pikante manier. echt om te smullen, vooral heerlijk door flink wat basilicum. Kip moet wel eerst flink marineren!!!

INGREDIENTEN

2 grote kipfilets in kleine blokjes, 2 grote rode paprika`s in reepjes, 2 grote basilicum plantjes, Als je ze bij de aldi koopt dan 2 potjes gebruiken., koop je ze bij Albert Heijn dan is 1 grote bloempot voldoende., 1 (of naar smaak 2, als je van echt scherp houdt) rode pepertjes, , Marinade:, 1 rood pepertje (of 2 als je van heel scherp houdt), 2 of meer teentjes knoflook, 2 El. sherry(liefst droge sherry), 2 EL ketjap manis (zoet), 1 El. suiker, , voor de paprika`s, 1 El. suiker, 1 Theel. vloeibare honing, peper en zout, 1 teentje knoflook, olie om te bakken,

  • Thais Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-07-2011
  • Thais Bijgerecht
  •  20-30 min.

In ketjap manis gemarineerde zalm van de BBQ

Een extreem simpel receptje, heel snel klaar en toch verrassend lekker

INGREDIENTEN

Zalmfilets op de huid, Ketjap Manis

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-2011
  •  
  •  10-20 min.

Roedjak manis

Indische vruchten salade met goela djawa saus

INGREDIENTEN

2 zoetzure appels1/2 komkommerklein blikje ananaseen handvol rode bessenwat spitskool., Voor de saus:, 1 theel. sambal trassi2 theel. asemwater van een stukje asem ter grootte van een walnoot1 eetl. goela djawazout4-6 eetl. ketjap manis.

  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-12-2000
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Sambal Manis

INGREDIENTEN

10 rode lomboks, 1 stukje asem ter grootte van een walnoot, 1 eetl. Javaanse suiker of 1 1/2 eetl. bruine suiker, 1 eetl. ketjap manis, Snufje zout

  • Chinees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-05-2001
  • Chinees
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

bloemkool manis

Zelf bedacht

INGREDIENTEN

750 gram bloemkool,8 aardappels kruimig,500 gram gehakt,1 grote ui,2 teentjes knoflook,3 eetlepels ketjap manis, 250 gram champignons,7 theelepels komijnzaad,3 grote scheppen boter,1 blikje tomatenpuree

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-09-2014
  •  
  •  60-120 min.

roedjak manis.

Heerlijk fris gerecht met fruit.

INGREDIENTEN

1/2 komkommer,2 appels, 1 eetlepel citroen, 1 mango, 1 blikje ( ca.2000gr ananasstukjes), 1 1/2 eetlepel bruine suiker basterd. 2 theelepels.sambal oelek, 2 eetlepels ketjap manis.

  • Indonesisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-06-2000
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Sate manis

Vlees aan een stokje

INGREDIENTEN

500 gr. varkensfricandeau, 1 ui, 3 teentjes knoflook, ? eetlepel ketoembar, 2 theelepels djinten, ? theelepel sambal, zout, suiker, 1 eetlepel tamarindepasta, 6 eetlepels ketjap manis, 12 satestokjes.

  • Indonesisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-05-2002
  • Indonesisch
  •  30-60 min.
Nieuwste ketjap manis recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top