Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Kerst Bijgerechten

Kerst bijgerechten recepten (5) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Cranberry compote a la Louise

Het was al weer zo`n tijd geleden dat ik Cranberry compote had gemaakt dat ik dacht "hoe deed ik dat ook al weer?" Enfin, met Kerst gaan wij met de hele familie `iets` maken en als één van de bijgerechten wilde ik toch mijn cranberrycompote maken. Na even mijn hersens op volle toeren te laten draaien kwam het weer `bovendrijven` het is mijn ooit eigen bedacht recept (van jaren geleden en nooit opgeschreven) maar het is heel goed mogelijk dat mijn `recept` al eerder bedacht was want wanneer is `een recept` een `eigen recept`? De smaak is echt super lekker! Aangezien ik het voor de Kerst wil maken en dit makkelijk in te vriezen is heb ik het vandaag (22.12.2011) gemaakt, geproefd en het is goedgekeurd! De hoeveelheid is voor rond de 10 personen, heb je minder nodig dan deel je het recept gewoon door twee. Ik zet hieronder de hoeveelheden, de vloeistof kan je wat verminderen (dat was ik toch een beetje vergeten)

INGREDIENTEN

2 zakken cranberry`s van 340 g per stuk., 400 gram suiker., 150 ml sinaasappelsap (= van 2 grote sinaasappels), Geraspte en goed schoongeboende schil van 2 sinaasappels., 1 kaneelstokje., 1flinke `vette` vanillestok., 75 ml rode port., Snufje vers gemalen zwarte peper (Of maal wat roze peperkorrels), Snufje zout.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-12-2011
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Chateaubriand

Recept voor 12 personen (maar je kunt de hoeveelheden ook aanpassen voor minder personen. Echt iets voor de Kerst.

INGREDIENTEN

10 gr. boter, 10 gr. bloem, 3 1/2 dl. kalfsfond, 150 gr. geklaarde boter, 1 1/2 a 2 kg. filet de boeuf (middenstuk), zout en witte peper, 1 glas armagnac, *voor de saus:, 3 sjalotjes, 100 gr. boter, 1 flinke eetlepel fijngehakte dragonblaadjes, 3 1/2 dl room, zout en witte peper, *voor het opmaken van de borden:, haricot vert, 12 struikjes witlof, dubbel gefrituurde aardappelen (zie het recept onder bijgerechten)., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-01-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Panna cotta met witte chocolade en frambozen Gekookte room

Panna Cotta is een echt Italiaans nagerecht. Letterlijk betekend het gekookte room. De basis ingrediënten voor panna cotta zijn: Hierop kan uiteraard naar hartenlust worden gevarieerd. Zoals bij deze panna cotta met witte chocolade, hierbij is de suiker vervangen door witte chocolade. Panna cotta wordt veel geserveerd met een saus van (warme) vruchten of chocolade. Panna cotta is erg makkelijk en vooral ook snel om te maken. Let er wel op dat het dessert flink de tijd nodig heeft om op te stijven in de koelkast. Ideaal gerecht dus als er visite komt en je niet heel de avond in de keuken wil staan.

INGREDIENTEN

Room, (melk), suiker en gelatine., Ingrediënten voor 2-3 personen:, - 150 ml melk, - 50 ml slagroom, - 50 gram witte chocolade, - 2 blaadjes gelatine, - 50 gram frambozen jam, - 1/2 limoen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2013
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Hertenstoverij met verse cranberry's

Deze heerlijke stoofpot was een onderdeel van het hoofdgerecht tijdens ons kerstdiner 2014. Samen met een hertenbiefstukje en heleboel bijgerechten zoals; een stamppotje van pastinaak, rode kool met cranberry, paddenstoelen garnituur, stoofpeertje in zoete witte wijn en witlof met ham en kaas hebben we hier van zitten smullen. Natuurlijk hoeft het niet altijd zo uitgebreid en kun je ook een keuze maken uit de bijgerechten. En natuurlijk maak je deze stoofpot niet alleen met kerst maar gedurende het hele wildseizoen want het is jammer om alleen met kerst zo lekker te eten. 

INGREDIENTEN

1,5 kilo hertenstoofvlees, 5 jeneverbessen, 1 afgestreken tl gemberpoeder, 1 afgestreken tl kaneelpoeder, 1 afgestreken tl gemalen piment, peper en zout, 2 wortelen, 1 st prei, 2 uien, 250 gram gerookt spek, 2 blaadjes laurier, enkele takjes tijm, 250 ml rode wijn, 250 ml wildfond (bouillon), ½ zak verse cranberry's, boter en olijfolie,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-01-2015
  • Wereld
  •  > 120 min.

Gebakken zalmfilet met kruiden-roomsaus

Hoofdgerecht voor 4 personen Van: "Nynke"

INGREDIENTEN

4 zalmfilets, roomboter, 4 deciliter slagroom, 1 eetlepel tomatenpuree, paar potjes verse kruiden (peterselie, dille, marjolein, munt, oregano, naar keuze 2 of 3 soorten), 1/2 citroen, uitgeperst, zout, peper.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-04-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top