1. Home
  2. Recepten
  3. Kalfsfricandeau

Kalfsfricandeau recepten (240)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kalfsfricandeau.

INGREDIENTEN

150 g bacon, 2 uien, 1 teentje knoflook, 1 citroen, ? bouillontablet, 1 kg kalfsfricandeau, zout, peper, 120 g boter, 2 dl. witte wijn.

Voorbereiding

De bacon in reepjes snijden. De uien en de knoflook pellen en fijnsnipperen. De citroen wassen en boven een kommetje de schil raspen. In een steelpan 2? dl. water verhitten en hierin het bouillontablet oplossen.

Bereidingswijze

De oven voorverwarmen op 200 graden of gasstand 4. Het vlees inwrijven met zout en peper. In een grote braadpan boter verhitten. Het vlees rondom bruinbakken. Ui, knoflook en bacon kort meebakken. Voeg wijn, bouillon en citroenrasp toe. De kalfsfricandeau met het deksel op de pan ca. 45 min. in het midden van de oven zetten. Zonder deksel nog ca. 30 min. Het vlees na 15 min. keren.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-06-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kalfsfricandeau met...

Abrikozensaus.Erg lekker.

INGREDIENTEN

750 gram kalfsfricandeau, 2-3 bosuitjes, 1 blikje abrikozen op sap (400 gram), 60 gram braadboter, 1 eetl. paprikapoeder, 1/4 lt kalfsfond uit een pot, 1/4 lt droge witte wijn, zout en versgemalen peper, 1 dl kookroom, allesbinder of aangeroerde maizena

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-12-2002
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

gebraden kalfsfricandeau

Gebraden kalfsfricandeau op Franse wijze

INGREDIENTEN

700 gr kalfsfricandeau, 1/2 liter rode wijn, kokskruiden, 1 laurierblaadje, zout, ,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-05-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gebraden kalfsfricandeau

Lekker stuk vlees en een sausje erbij maakt het nog lekker

INGREDIENTEN

500 gram kalfsfricandeau, 50 gram boter, zout, peper

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfsfricandeau met Champignons

INGREDIENTEN

250 gr. kalfsfricandeau of kalfshaas, 250 gr. kleine champignons, 1 limoentje, 2 el oregano, 4 el sherry, , , ,

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-01-2000
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Kalfsfricandeau met ananas-tomatensaus

Leuk recept voor een feestelijke, fruitige maaltijd.

INGREDIENTEN

750 gr. kalfsfricandeau1/2 theel. gemberpoeder1/2 theel. korianderversgemalen, peperzout40 gr. boter1 ui, gesnipperd1 teentje knoflook, gesnipperd1, blikje tomatenpuree a 70 gr.1 blikje ananasstukjes a 225 gr.1-1 1/2 eetl. maizena

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-10-2003
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kalfsfricandeau met tonijnsaus

INGREDIENTEN

? 750 g Kalfsfricandeau (aan 1 stuk), ? 2 theelepel tijm, ? 250 g soepgroenten, ? 150 g mayonaise, ? 1 blikje tonijn op olijfolie (a 185 g), ? ? eetlepel mosterd, ? 1 eetlepel kappertjes, , ? 1 eetlepel citroensap, ? snufje zout, ? snufje peper

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-07-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kalfsfricandeau met balsamicojus

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

500 g kalfsfricandeau, peper, zout, 40 g boter, 1 ui, gesnipperd, 1 takje tijm, 1 dl droge witte wijn, 4 el balsamicoazijn, 1 el appelstroop, 350 g tagliatelle verde (Grand€Italia), 2 teentjes knoflook, gepeld, 1 el olijfolie extra virgine gentile (Bertolli), 2 el pijnboompitten, geroosterd, 2 el kappertjes,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-12-2006
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfsfricandeau met ananas-tomatensaus

INGREDIENTEN

750 gram kalfsfricandeau -, 1/2 theelepel gemberpoeder,djahe -, 1/2 theelepel koriander, ketoembar -, versgemalen peper en zout -, 40 gram boter -, 1 ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd -, 1 blikje tomatenpuree a 70 gram -, 1 blikje ananasstukjes a 227 gram -, 1 a 1 1/2 eetlepel maizena, , , ,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-05-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kalfsfricandeau met sinaasappelsaus

Kalfsfricandeau met sinaasappelsaus

INGREDIENTEN

100 gram boter of margarine, 500 gram kalfsfricandeau in 1 stuk, 2 dl verse sinaasappelsap, 1 teentje knoflook, 1/2 theelepel ketoembar, 1,5 dl droge witte wijn, 200 ml creme fraiche, 1 theelepel suiker, zout en peper

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-05-2014
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kalfsfricandeau met ananas-tomatensaus

INGREDIENTEN

750 g kalfsfricandeau, 1/2 tl gemberpoeder (djahe, Conimex), 1/2 tl koriander (ketoembar, Conimex), versgemalen peper, zout, 40 g boter, 1 ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 1 blikje tomatenpuree a 70 g, 1 blikje ananasstukjes a 227 g (C1000 Selectie), 1?1 1/2 el maizena

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-06-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste kalfsfricandeau recepten

Kalfsfricandeau Met Basilicumsaus

INGREDIENTEN

300g kalfsfricandeau (vleeswaar, iets dikker laten snijden), , VOOR DE SAUS:, 1 rode ui, klontje boter, 2 dl vleesfond (pot), 1/8 liter slagroom, 1 theel. balsamico-azijn, 1 theel. basilicum op olie, zout, peper,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-11-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kalfsfricandeau met paprika

Vetarm !

INGREDIENTEN

350 g magere kalfsfricandeau *, 1 el citroensap *, 1 tl paprikapoeder *, 2 tl dieetmargarine *, 1 groene paprika *, 2 el zure room *, nootmuskaat *, peterselie *, rozemarijn *, zout *

  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-11-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

Kalfsfricandeau Met Honingglazuur.

INGREDIENTEN

1.5 kg kalfsfricandeau zonder vet, 2 el abrikozenjam, 1 el vloeibare honing, 2 el sojasaus, 0.6 dl citroensap, 2 el rode wijnazijn, grof gemalen zwarte peper

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-09-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Kalfsfricandeau Met Tonijnsaus

Italiaanse klassieker, een aparte en heerlijke smaakcombinatie van vlees met vissaus, dat koud wordt gegeten. In dit recept wordt de kalfsfricandeau geheel zelf bereid, dus je kunt nog wat varieren met de kruiden, indien gewenst.

INGREDIENTEN

1 ui in vieren, 1 wortel in stukjes, 2 stengels bleekselderij, in stukjes, 5 dl droge witte wijn, zout, versgemalen peper, 1 takje rozemarijn, 2 blaadjes laurier, 1 kg kalfsfricandeau, 3 eidooiers, 2 dl olijfolie, sap van 1 citroen, 3 el kappertjes, 4 ansjovisfilets, 2 blikken tonijn, dunne schijfjes citroen.

  • Italiaans Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-10-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  60-120 min.

Kalfsfricandeau met truffelpeterselievulling

INGREDIENTEN

2 sneetjes oud witbrood, 1 zakje verse peterselie, 3 teentjes knoflook, 4 el olijfolie met witte truffelarome (Monini), zout, peper, 750 g kalfsfricandeau, 500 g groene asperges,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-09-2001
  •  
  •  30-60 min.

Gevulde kalfsfricandeau

INGREDIENTEN

100 g ham, 100 g pate, worcestershiresaus, 750 g kalfsfricandeau, zout, versgemalen peper, ? theel. marjolein, 75 g boter of margarine, 1 dl. witte wijn, ? bekertje zure room.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-02-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kalfsfricandeau met truffel-peterselievulling

Een heerlijke zomerschotel uit de oven

INGREDIENTEN

2 sneetje oud witbrood, 1 zakje verse peterselie, 3 teentjes knoflook, 4 el. olijfolie met witte truffelaroma, zout, peper, 750 gram kalfsfricandeau, 500 gram groene asperges

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-06-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kalfsfricandeau Met Mosterdsaus.

INGREDIENTEN

Ca 1 kg kalfsfricandeau, 35 gram boter, zout, peper., , Voor de saus., 250 gram champignons, 5 dl groentebouillon, 125 ml creme fraiche, 2-3 eetlepels grove mosterd, allesbinder, 1 eetlepel fijngehakte bieslook.,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-12-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kalfsfricandeau met druiven

INGREDIENTEN

250 g witte druiven, 250 g blauwe druiven, 500 g kalfsfricandeau, zout, peper, 50 g boter, 1 glas witte wijn, 1 eetl. honing, ? eetl. bouillonpoeder.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfsfricandeau met truffel-peterselievulling

INGREDIENTEN

2 sneetjes oud witbrood, ? 1 zakje verse peterselie (30 g), ? 3 teentjes knoflook, ? 4 eetlepels olijfolie met truffelaroma (flesje), ? zout en peper, ? 750 g kalfsfricandeau, ? 500 g groene asperges,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-02-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

kalfsfricandeau met paddestoelen

Kalfsfricadeau met paddestoelen en een rode wijnsaus

INGREDIENTEN

1 bakje grotchampignons, 1/2 bakje oesterzwammen, 2 takjes peterselie, 1 pak rijst (b.v. Basmati rijst), peper/zout, 1 glas rode wijn, 1 dl. vleesbouillon, 300 gr. kalfsfricandeau, 1/2 bakje creme fraiche

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfsfricandeau met truffel-peterselievulling

INGREDIENTEN

*2 sneetjes oud witbrood*1 zakje verse peterselie(30gr)*3 teentjes knoflook*4 el olijfolie met witte truffelaroma(flesje, Monini)*zout*peper*750 gr kalfsfricandeau*500 gr groene asperges*

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2001
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

kalfsfricandeau met groenten

In de oven gebraden vlees met een saus van in witbier gegaarde groenten.

INGREDIENTEN

700 gr. kalfsfricandeau, 2 tl. gemengde peperkorrels, 4 el. grove mosterd, o.5 tl. zout, 2 e.l. olijfolie, 25 gr. boter, 1 ui, 4 worteltjes 2 stengels bleekselderij, 1 bosuitje, 1 tl bloem, 1 tl. karwijzaad en stukje alufolie

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-10-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfsfricandeau met truffel-peterselievulling

Een lekkere zomerschotel uit de oven

INGREDIENTEN

2 sneetjes oud witbrood, 1 zakje verse peterselie, 3 teentjes knoflook, 4 el. olijfolie met witte truffelaroma (flesje, Monini), zout, peper, 750 gram kalfsfricandeau, 500 gram asperges

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-06-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfsfricandeau Met Sinaasappelsaus

Feestelijk hoofdgerecht

INGREDIENTEN

, 100 g boter of margarine, 1 kalfsfricandeau (ca. 500 g), zout, peper, 2 di vers sinaasappelsap (flesje, AH Huistraiteur), 1 teentje knoflook, 1/2 theelepel ketoembar (potje, Conimex), 11/2 dl droge witte wijn, 1 bekertje creme fraiche (200 ml), 1 theelepel suiker

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-01-1999
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kalfsfricandeau met mosterdsaus

INGREDIENTEN

? 1 stuk kalfsfricandeau van ca. 800 gram, ? zout en (versgemalen) peper, ? 100 gram roomboter, ? 3 teentjes knoflook, ongepeld, ? 1 dl. kalfsfond, ? 1 sjalotje, heel fijn gehakt, ? 1,5 dl. Droge witte wijn, ? 2,5 dl. Creme fraiche, ? 2 eetlepels mosterd, ? ? eetlepel peterselie,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde Kalfsfricandeau

INGREDIENTEN

2 sjalotjes - 150 g champignons - 100 g boter - 1 eidooier - 2 el paneermeel - zout - peper - 2 el, bieslook - 3 el peterselie - ? pakje Monchou - 50 g geraspte oude kaas - 1 kg kalfsfricandeau (of, varkensfricandeau) - 1? dl droge witte wijn - 1 el ketjap manis - 2 el ma?zena - 1 bekertje creme, fraiche

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-04-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gevulde Kalfsfricandeau

Recept met eerlijke ingredienten uit de Wereldwinkel (http://www.wereldwinkelridderkerk.nl)

INGREDIENTEN

(Ingredienten/levensmiddelen met een * zijn te koop in de Wereldwinkel Ridderkerk) 2 sjalotjes - 150 g champignons - 100 g boter - 1 eidooier - 2 el paneermeel - zout - *peper - 2 el bieslook - 3 el peterselie - ? pakje Monchou - 50 g geraspte oude kaas - 1 kg kalfsfricandeau (of varkensfricandeau) - *1? dl witte wijn - 1 el ketjap manis - 2 el maizena - 1 bekertje creme fraiche

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-11-2001
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

gevulde kalfsfricandeau

INGREDIENTEN

2 sjalotjes 150 g champignons 100 g boter 1 eidooier 2 el paneermeel zout peper 2 el bieslook 3 el peterselie 0.5 pakje Monchou 50 g geraspte oude kaas 1 kg kalfsfricandeau (of varkensfricandeau) 1,5 dl droge witte wijn 1 el ketjap manis 2 el maizena 1 bekertje creme fraiche

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-05-1999
  •  
  •  60-120 min.

kalfsfricandeau met tonijnsaus

Voorgerecht voor 10 personen

INGREDIENTEN

1 ui in vieren - 1 wortel in stukjes - 2 stengels bleekselderij in stukjes - 5 droge witte wijn - zout, versgemalen peper - 1 takje rozemarijn - 2 blaadjes laurier - 1 kg kalfsfricandeau - 3 eidooiers - 2 dl olijfolie - het sap van 1 citroen - 3 eetlepels kappertjes - 4 ansjovisfilets - 2 blikken tonijn (inh. 185 gr) - dunne schijfjes citroen.

  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-12-1998
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Kalfsfricandeau Met Selderijsalade

Voor 16 rolletjes.

INGREDIENTEN

* 1 kleine knolselderij * zout * versgemalen peper * 1 eetlepel azijn * 1 blikje peren (400 gr) * 200 gr blauwe kaas (bijvoorbeeld Danish Blue) * 1 bekertje zure room * 3 eetlepels mayonaise * 16 plakken gebraden kalfsfricandeau * peterselie voor de garnering

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

kalfsfricandeau met tonijnsaus

INGREDIENTEN

1 ui(in vieren), 1 wortel(in stukjes), 2 stengels bleekselderij(in stukjes), 5 dl droge witte wijn, zout(versgemalen), 1 takje rozemarijn, 2 blaadjes laurier, 1 kg kalfsfricandeau, 3 eierdooiers, 2 dl olijfolie, sap van 1 citroen, 3 el kappertjes, 4 ansjovisfilets(blikje), 2 blikken tonijn(inh 185 gr), dunne schijfjes citroen,

  • Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-11-2000
  • Voorgerecht
  •  60-120 min.

Kalfsfricandeau met selderijsalade .

INGREDIENTEN

Voor 16 rolletjes:, * 1 kleine knolselderij * zout * versgemalen peper * 1 eetlepel azijn * 1 blikje peren (400 gr) * 200 gr blauwe kaas (bijvoorbeeld Danish Blue) * 1 bekertje zure room * 3 eetlepels mayonaise * 16 plakken gebraden kalfsfricandeau * peterselie voor de garnering.

  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-01-2003
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Kalfsfricandeau met tonijnsaus

Is kalfsfricandeau te duur..dan kun je het natuurlijk vervangen voor varkensfricandeau!

INGREDIENTEN

3 ansjovisfilets, 6 plakken fricandeau (kalfs-of varkens), 3 el. kappertjes, 1 teen knoflook, 1 dl. koksroom, 1 el. mayonaise,(mayonaise te vet? vervang het dan voor yogonaise is mager)!, 5 zwarte olijven (zonder pit), peper, 6 takjes peterselie, 2 el. verse fijngehakte peterselie, 1 blikje tonijn, in water, 100 gr. veldsla, zout.,

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-07-2001
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Kalfsfricandeau met portsaus

INGREDIENTEN

1 kg kalfsfricandeau, zout, peper, 85 g boter, 2 uien, kleingesneden, 1 stengel bleekselderij, in stukjes, 3 worteltjes, in plakjes, 1 el peterselie, fijngehakt, mespuntje tijm, 1 dl bouillon, 2 dl port,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Slavonische kalfsfricandeau

Erg feestelijk en erg lekker recept met een fantasierijke naam !

INGREDIENTEN

-1 kilo kalfsfricandeau, -zout, witte peper, -1 teen knoflook (uit de knijper), -50 g boter, -1/8 l vleesbouillon, -300 g uien (fijn gesnipperd), -40 g boter, *VOOR HET DEEG*, -200 g bloem, -1 ei, -5 el olie, -5 el water, -zout, -1 eierdooier, *VERDER*, -1 kleine bloemkool (in roosjes verdeeld), -250 g gedopte doperwten, -300 g worteltjes, -30 g boter, -zout en witte peper, *DE SAUS*, -1 el bloem, -1/4 l bouillon, -2 el madera, -zout en witte peper

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-12-2004
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Kalfsfricandeau Met Portsaus.

INGREDIENTEN

750 gram kalfsfricandeau, naar smaak bloem, 100 gram boter, 30 gram bloem, naar smaak zout, naar smaak peper, 1 kopje(s) bouillon, 1 kopje(s) Portwijn, naar smaak|kruidnagel,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-1998
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde Kalfsfricandeau.

INGREDIENTEN

1kg.Kalfsfriandeau-50gr.Parmaham in plakjes-15gr.Basilicum-25gr.Geraspte Parmesan-25gr.Geroosterde pijnboompitten -1tl.italiaanse kruiden zout en peper-2dl.Runderfond -3gdr.tomaten-250gr Bak en Braadprodukt.

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-2000
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gesmoorde kalfsfricandeau

INGREDIENTEN

500 gr kalfsfricandeau, peper, zout, 1 eetlepel citroensap, 50 gr gerookt spek, 1 ui, 1 tomaat, 100 gr gesneden soepgroenten, 2 kruidnagelen, peperkorrels, 1 glas witte wijn, 1 klein blikje champignons, , ,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-02-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kalfsfricandeau met pistachenootjes

INGREDIENTEN

6 kalfsfricandeaus van 180 g, 1 handvol pistachenootjes, 10 cl notenolie, 10 cl madeira, 20 cl verse room, peper, zout,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-09-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste kalfsfricandeau recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top