1. Home
  2. Recepten
  3. Kalfsentrecote

Kalfsentrecote recepten (61)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kalfs-Entrecote

INGREDIENTEN

4 kalfs-entrecotes van elk 150 gram 4 eetlepels olijfolie 2 theelepels Provencaalse kruiden 1 teentje knoflook.

Bereidingswijze

Vermeng de kruiden en knoflook door de olie en smeer de entrecotes hiermee in. Laat deze afgedekt 30 minuten buiten de koelkast marineren en op kamertemperatuur komen. Grill vervolgens de entrecotes op of onder de grill.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-11-1998
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Spaanse Kalfsentrecote

INGREDIENTEN

4 kalfsentrecote a 150-200 gram, peper, zout, 200 gram champignons, 1 ui, 1 teentje knoflook, 3 el olijfolie, 2 1/2 dl witte wijn, 1 el tomatenpuree, 2 tl cacaopoeder, mespiuntje saffraanpoeder, 2 el geschaafde amandelen

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-10-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kalfsentrecote met tapenade

Wel eens kalfsentrecote gegeten? Verrukkelijk!! Heerlijk van smaak en lekker mals. Deze moet je echt proberen. Je kunt het gerecht natuurlijk ook maken met een gewone entrecote of biefstuk, maar dit is veel lekkerder! Een recept van het Promotieteam Kalfsvlees.

INGREDIENTEN

4 kalfsentrecotes van ongeveer 125 gr per stuk - 100 gr knoflookolijven zonder pit - olijfolie extra vergine - 4 eetlepels fijngesneden verse bieslook - 4 eetlepels fijngesneden verse basilicum - 8 gedroogde tomaten in olie (uitgelekt) - 4 knoflookteentjes - zeezout en verse peper

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-02-2004
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kalfsentrecote Toscane

Lekker met verse ratatouille en warme caibatta

INGREDIENTEN

Peper, 1 el. olijfolie, 1 tl. koffieroom, 2 plakjes Parmaham, 2 tl. pesto, 250 gram entrecote, 4 kerstomaatjes, 4 groene olijven (zonder pit)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-11-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfsentrecote Met Roquefortsaus

Makkelijk en toch lekker.

INGREDIENTEN

2 (scharrel)kalfsentrecotes, 1/2 bekertje slankroom, 1/2 tl. kruidenbouiloonpoeder, 50 gr. Roquefort, 1 sjalotje, 2el. roomboter. Boter om de entrecotes in te bakken. Zout, peper.

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-04-1999
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kalfsentrecote met saffraanrisotto

Met groene groenten

INGREDIENTEN

4 kalfsentrecotes (150-175 g per stuk), 3 el olijfolie, 2 el notenolie, zout en versgemalen peper, voor de risotto:, 3 sjalotjes, 1/2 dl olijfolie, zout, 1 tl saffraanpoeder, 250 g risottorijst (arborio), 1/2 dl droge witte wijn, 6 dl kippenbouillon, 50 g boter, 30 g geraspte Parmezaanse kaas, 1 dl room, voor de groene groenten:, 250 g groene asperges of sperziebonen, 200 g peultjes, 250 g broccoli, 2 el olijfolie

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-2004
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Kalfsentrecote met tijmsaus.

Een eenvoudeig recept met als resultaat een feestelijk en smakelijk falfsvleesgerecht.

INGREDIENTEN

* 1 kg kalfsentrecote,uitgebeend ribstuk., * 1 kleine wortel., * 1 stuk knolselderij,100gr., * 4 sjalotjes., * 1 bosje tijm., * 2 eetlepels bakboter., * 1/4 liter droge witte wijn., * 1/8 liter bouillon., * 2 eetlepels crème frâche., * 1 theelepel tomatenpuree., * Peper & zout.,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-12-2009
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Carpaccio van kalfsentrecote

INGREDIENTEN

3 eetlepels pijnboompitten, 1 sjalot gesnipperd, 1 eetlepel rode-wijnazijn, 1 eetlepel olijfolie extra vierge met truffelaroma, 3 eetlepels olijfolie extra vierge, 125 ml creme fraiche, 2 eetlepels Dijon mosterd, 2 kalfsentrecotes op kamertemperatuur, 1/2 zak waterkers (a 75 g).

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-09-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Kalfsentrecote met kruidendressing

INGREDIENTEN

5 el olijfolie mild (C1000), 1½ el kruidenazijn (C1000), 3 el verse bieslook, fijngeknipt, peper, zout, 2 zakken doperwtjes en worteltjes à 400 g, 4 kalfsentrecotes, 1 zak Oma's smulfrieten (diepvries, Aviko), frituurolie,

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2007
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Carpaccio van kalfsentrecote

INGREDIENTEN

3 eetlepels pijnboompitten, , 1 sjalot, gesnipperd, , 1 eetlepel rode-wijnazijn, , 1 eetlepel olijfolie extra vierge met truffelaroma, , 3 eetlepels olijfolie extra vierge, , 125 ml creme fraiche, , 2 eetlepels Dijon mosterd, , 2 kalfsentrecotes, op kamertemperatuur, , 1/2 zak waterkers (a 75 g)

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-08-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Kalfsentrecote met champignons

INGREDIENTEN

2 Kalfsentrecotes,250 gr.kastanjechampignons,1 kleine ui,50 gr.braadboter,zout en versgemalen peper,1/2 theel.gedroogde italiaanse kruiden,1 glas droge witte wijn,2 eetl.tomatensaus uit pot of fles,2 eetl.fijngehakte bieslook of peterselie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-02-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste kalfsentrecote recepten

Kalfsentrecote met camembert

INGREDIENTEN

75 gram boter - 700 gram aardappelschijfjes - 200 gram camembert - 4 kalfsentrecotes - 1 pak diepvries tuinerwten

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-12-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kalfsentrecote met camenbert

INGREDIENTEN

? 4 kalfsentrecotes a 150 gram, ? 200 g camembert, ? roomboter of olijfolie,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-10-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfsentrecote met camenbert

INGREDIENTEN

? 4 kalfsentrecotes a 150 gram, ? 200 g camembert, ? roomboter of olijfolie,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-09-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gegrillde kalfs-entrecote

INGREDIENTEN

1 blikje tonijn op olie, 3 takjes marjolein, 100 g mayonaise, citroensap, versgemalen peper, zout, 4 kalfsentrecotes van drie cm dik, olijfolie

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-07-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Gestoofde Kalfsentrecote

INGREDIENTEN

*1 sjalot.*1 flesje pilsener bier.*1 takje tijm.*1 takje rozemarijn.*4 kalfsentrecotes.*30 gram boter.*30 gram tarwebloem.*2 1/2 liter kippenbouillon van een tablet.*1/2 dl room culinair.*peper, zout.*2 el olie.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-08-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Saltim bocca van kalfsentrecote met pasta

INGREDIENTEN

500 gram Kalfsentrecote, 16 plakken panchetta (Italiaans buikspek), 100 gram Parmezaanse kaas, 200 gram Pasta, 2 dl room, 2 eieren, 20 Cherrytomaten, 2 pompom Blanc, Kruiden, zeezout, Salie, Olijfolie,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-11-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gevulde Kalfsentrecote Met Saliesaus

INGREDIENTEN

, , , , Ingredienten: 4 plakken Parmaham, 800 gram kalfsentrecote's, pesto, 1 bos salie, 1 dl. witte wijn, 2 dl. room, roux, boter, olie, peper en zout, , , , , BRIESOEP, ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-08-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kalfsentrecote met hamreepjes en paddenstoeltjes

Lekkere kalfsentrecotes met een heerlijke saus. Echt iets voor een bijzonder etentje!

INGREDIENTEN

4 kalfs-entrecotes van plm. 125 gr per stuk - 50 gr roomboter - 100 gr dun gesneden Gandaham of andere lekkere gekookte ham - plm 200 gr gesorteerde paddestoelen (champignons, oesterzwammen, shi-take etc) - 1 tomaat - 1 rode ui - 1 glas witte port - 1/4 ltr slagroom - verse basilicum - versgemalen peper - (zee) zout

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kalfsentrecote met oregano en citroen

Eenvoudig Italiaans recept voor een snelle bereiding van kalfsentrecote met mooie basis smaken.

INGREDIENTEN

4 kalfsentrecotes, 6 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels verse oregano blaadjes, 2 citroenen, 1 deciliter kalfsbouillon

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-01-2015
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gegrilde kalfsentrecote met auberginekaviaar

Gegrilde kalfsentrecote met auberginekaviaar en bulgur met mint, feta en rode pepertjes

INGREDIENTEN

4 kalfsentrecotes2 eetl olijfolie1 eetl gestampt korianderzaad2 aubergines1 teentje knoflook1 dl olijfolie150 gram bulgur ui (gesnipperd)1 eetl olijfolie4,5 dl kippenbouillon15 gram munt (grof gesneden)1 rode chilipeper (gehakt, zonder pitjes)Sap limoenZout, peper paprika heel fijn gehakt.

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2014
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegrilde kalfs-entrecote met peterselie-citroenboter

Gegrilde kalfs-entrecote met peterselie-citroenboter bron: www.c1000.nl

INGREDIENTEN

125 g zachte boter, 1 el geraspte citroenschil, 3 el citroensap, 3 el fijngehakte peterselie, zout, 4 kalfs-entrecotes, 1/2 el olijfolie traditioneel (C1000 Selectie), versgemalen peper

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-08-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gevulde kalfsentrecote met spinaziestamppot

INGREDIENTEN

* 1.5 kg kruimige aardappels, * 50 gr boter, * 600 gr verse spinazie fijngesneden, * 4 dikke entrecotes, * 100 gr roquefort, * 1 ui, * 6 takjes salie,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-02-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfsentrecote met paddenstoelen in notenolie

INGREDIENTEN

4 kalfsentrecotes, 25 g boter, 3 eetlepels walnotenolie, 250 g kastanje champignons, in kwarten, 1 kleine rode ui, in ringen, 2 eetlepels grof gehakte walnoten, 1 eetlepel kappertjes, uitgelekt

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-10-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfsentrecôte met tagliatelle van courgette en pistac

INGREDIENTEN

Pistachepesto, , 125 g gepelde pistachenoten, 2 teentjes knoflook, 40 g blaadjes basilicum, 25 g blaadjes dragon, 25 g blaadjes bladpeterselie, 100 g Parmezaanse kaas, 200 ml fruitige olijfolie vierge, , Kalfsentrecôte en tagliatelle van courgette, , 2 groene courgettes, 1 gele courgette, 350 g kleine kastanjechampignons, 350 g cantharellen, 2 kalfsentrecotes a 175 g per stuk, 1 el roomboter, olijfolie, 4 witte reuze champignons, 50 ml groentebouillon, 3 el roomboter,

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2012
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kalfsentrecote met gebakken asperges

INGREDIENTEN

4 kalfsentrecotes, 2 eetlepels olijfolie, 800 gram krieltjes, 4 eieren (medium gekookt), 2 bosjes groene asperges, 2 eetlepels olijfolie, Sap ½ limoen, 15 gram platte, peterselie, grof gesneden, Peper en zout

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-07-2014
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gegrilde kalfsentrecote met Bulgur

Kijk voor meer info over kalfsvlees op http://www.kalfsvlees.nl

INGREDIENTEN

100 gr bulgur, 225 gr groentebouillon, 15 gr boter, 2x snufje zout, 45 gr walnoten grof gehakt, 1 teentje knoflook, 80 gr pruimen (zonder pit), 10 gr verse koriander grof gesneden, 75 gr feta (dodoni), kruimelen, halve theelepel kaneel, theelepel, komijnzaad, 30 gr eiwit, zwarte peper, versgedraaid, olijfolie (garnering bord), 4 kalfsschnitzels, 8 cocktailprikkers

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-07-2014
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegrilde kalfsentrecote & salieboter

INGREDIENTEN

2 takjes verse salie, 100 g zachte boter, 1 limoen, zout, versgemalen peper, 4 kalfsentrecotes (a ca. 200 g)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-08-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfsentrecote uit Valencia

INGREDIENTEN

4kalfsentrecotesversgemalen peper200g champignons1ui1t knoflook3el olijfoliezout2dl witte wijn1el tomatenpuree1tl cacaopoedermespuntje saffraanpoeder of enkele draadjes saffraan2el geschaafde amandelen.

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gegrilde kalfsentrecote met salieboter

INGREDIENTEN

2 takjes verse salie (uit zakje Italiaanse kruidenmix a 20 g), ? 100 g zachte boter, ? 1 limoen, ? zout en versgemalen peper, ? 4 kalfsentrecotes (a ca. 200 g),

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegrilde kalfsentrecote met salieboter

INGREDIENTEN

? 2 takjes verse salie (uit zakje Italiaanse kruidenmix a 20 g), ? 100 g zachte boter, ? 1 limoen, ? zout en versgemalen peper, ? 4 kalfsentrecotes (a ca. 200 g),

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegrilde kalfsentrecote met citroenboter

Lekker zomers en fris met een aardappel-dillesalade

INGREDIENTEN

25 gr. zachte roomboter, ? citroen, zout, 1 zakje verse krieltjes met schil, 100 gr. diepvries doperwten, 4 eetlepels olijfolie, 4 takjes dille, versgemalen zwarte peper, 2 kalfsentrecotes,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-08-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegrillde Kalfsentrecote met Salieboter

Een smakelijk BBQ gerecht

INGREDIENTEN

Voor de boter:, 2 takjes verse salie, 100 gr. zachte boter, 1 limoen, zout en versgemalen peper, 4 kalfsentrecotes ong. 200 gr., , , , ,

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-06-2002
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Gegrilde kalfs-entrecote met salieboter

INGREDIENTEN

2 takjes verse salie - 100 gram zachte boter - 1 limoen - zout en peper - 4 kalfs-entrecotes a 200 gram

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-07-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

GEVULDE KALFSENTRECOTE MET SALIESAUS

VOOR DE ECHTE SMULPAPEN IS DIT EEN VERASSENDE LEKKERNIJ!!

INGREDIENTEN

4 plakken parmaham 800 g kalfsentrecotes pesto 1 bos salie 1dl witte wijn 2 dl room roux boter olie peper en zout.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegrilde kalfsentrecote met salieboter

INGREDIENTEN

2 takjes verse salie (uit zakje Italiaanse kruidenmix a 20 g), ? 100 g zachte boter, ? 1 limoen, ? zout en versgemalen peper, ? 4 kalfsentrecotes (a ca. 200 g),

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-11-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

gegrilde kalfsentrecote met citroenboter

INGREDIENTEN

25 g zachte roomboter, ? citroen, zout, 1 zakje verse krieltjes met schil (500 g), 100 g diepvriesdoperwten, 4 eetlepels olijfolie, 4 takjes dille, (versgemalen) zwarte peper, 2 kalfsentrecotes, ,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegrilde kalfs-entrecote met peterselie-citroenboter

INGREDIENTEN

125 g zachte boter, 1 el geraspte citroenschil, 3 el citroensap, 3 el fijngehakte peterselie, zout, 4 kalfs-entrecotes, 1/2 el olijfolie traditioneel (C1000 Selectie), versgemalen peper,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-07-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kalfsentrecote met druiven,noten en witte kool

INGREDIENTEN

= 4 kalfsentrcotes(op kamertemperatuur) = zout en versgemalen, peper, = 500 gram gesneden witte kool, = 1 venkelknol, ge-, schaafd. = 2 theel.komijnzaadjes (of 1 theel.komijnpoeder), = 50 gram boter, = 125 ml vleesbouillon, = 50 gran walnoten, grof gehakt. = circa 20 witte druiven.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gegrilde kalfsentrecote met citroenboter

Hoofdgerecht voor 2 personen; Bereidingstijd: +- 40 minuten; van "Nynke"

INGREDIENTEN

25 gram zachte roomboter, ? citroen, zout, 1 zakje verse krieltjes met schil (500 gram), 100 gram diepvries-doperwten (pak a 350 gram), 4 eetlepels olijfolie, 4 takjes dille, versgemalen zwarte peper, 2 kalfsentrecotes, ,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-11-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

KALFSENTRECOTE MET DRUIVEN,NOTEN EN WITTE KOOL

INGREDIENTEN

=4 KALFSENTRCOTE,(Op kamertemperatuur) ZOUT,VERSGE, MALEN PEPER = 500 GR. GESNEDEN WITTE KOOL =, = 1 VENKELKNOL,(Geschaafd) = 2 THEEL. KOMIJNZAADJES, (OF 1 THEEL.KOMIJNPOEDER) = 50 gr.boter = 125 ml. vlees-, bouillon = 50 GR. WALNOTEN (Grof gehakt) =CA.20 GRAM, WITTE DRUIVVEN

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-04-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste kalfsentrecote recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top