1. Home
  2. Recepten
  3. Jonnie Boer

Jonnie Boer recepten (188) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

De lekkerste en sappigste gehaktbal van jonnie boer!

Dit gerecht gevonden op AH kookschrift:http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=202942

INGREDIENTEN

Rundergehakt (ongeveer 500g.). Dit komt niet zo precies. De meeste winkels hebben wel een ponds verpakking rundergehakt liggen. Mager rundergehakt is natuurlijk ook prima. 2 eetlepels Ketjap Manis Ietsje uitschieten mag ook hoor 1 eetlepels grove mosterd Dit mag best een flinke grote lepel zijn ½ eetlepel zout Niet te veel, altijd voorzichtig met het zout 1 eetlepel mosterd Dit is dus de gewone franse mosterd 1 theelepel cayennepeper En ook hier mag je flink uitschieten, lekker pittig hé 2 eieren Groot of kleine eieren, maakt niet uit 100 gram paneermeel Goed opletten hoeveel het is want als je het nog een keer maakt meet je het op het gevoel af. Ook goed. 1 pot vleesfond Heel belangrijk want hier krijg je toch een lekker jus van. Een pot is ongeveer 380 ml. 25 gram boter

Bereidingswijze

En een klein beetje boter om in te bakken en voor wat extra smaak in de fond Ok, en nu aan het werk. Met je handen dus eerst even goed wassen. Doe alles behalve de fond en de boter door elkaar en kneden maar. Net zo lang het gehakt mengsel kneden tot alles goed door elkaar is gemengd. Als alles goed door elkaar is draai je de gehaktballen. Je kunt hier vijf grote gehaktballen uit draaien of 10 wat kleinere. Gewoon doen wat je lekker vindt. Hou je van grote gehaktballen dan maak je grote gehaktballen. Aan het gehaktballen draaien dus. Als je daarmee klaar bent kun je twee dingen doen. Of je gaat gewoon verder of je laat ze minimaal half uur in de koelkast ¿rusten¿. Ze blijven dan beter in vorm in de pan. Krijg je een wat chiquere gehaktbal. Ook lekker. De beste gehaktbal ooit nog even bakken Boter in de ban, olijfolie mag ook maar is toch net iets minder lekker. Vervolgens rondom aanbakken. Dat betekent dus dat je er bij moet blijven staan en de gehaktbal moet laten rondgaan in de pan tot alle kanten lekker bruin zijn. Nu kun je twee dingen doen. Meteen de fond erbij gieten of eerst even het bakvet eruit scheppen. Daardoor wordt de smaak wel ietsjes minder maar het is veel gezonder. Giet vervolgens de fond erbij en laat alles een halfuurtje in de pan lekker sudderen. Als je niet al te grote gehaktballen hebt kan het wel sneller maar een beetje sudderen kan voor de smaak nooit kwaad. Wel de deksel schuin op de pan zetten dan kook de fond iets in.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zwolsche stoof van Jonnie Boer

Een van de fijnste dingen van de herfst en winter vind ik dat je weer van deze heerlijke stoofpotjes op het fornuis hebt staan, waar je hele huis naar geurt. Maak maar gerust een grote pan van deze voortreffelijke runderstoof want de tweede dag is het zelfs nog lekkerder. Normaal gesproken ben ik niet zo van de kant en klaar kruiden maar van de blikjes van Jonnie Boer ben ik wel degelijk een fan. Ik heb deze keer ook gewoon het originele recept overgenomen maar ik heb het natuurlijk wel in eigen keuken gemaakt TIP: Met mijn heerlijke Mousseline-van-aardpeer-en-aardappel  erbij kun je met kerstmis, een ander dineetje of gewoon voor jezelf een super makkelijk te bereiden feestmaaltijd op tafel zetten. Deze stoof kun je ook prima al een dag van te voren maken, het wordt er dan alleen nog maar lekkerder van.

INGREDIENTEN

- 850 gram rundersukade (of riblappen), - 1 prei, - 1 ui, - 1 wortel, - 2 el Zwolsche stoof (kruiden), - 1 potje zilveruitjes, - 4 el Balsamico azijn, - 2 dl rode wijn, - 6 dl runderbouillon, - zonnebloemolie (of olijfolie), - 150 gram roomboter,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-12-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Caribische kip Jonnie Boer

-

INGREDIENTEN

1 kip, 2 el Caribbean Spice Jonnie Boer, 1 hele boerderijkip of scharrelkip, 2 citroenen (evt. 1 gepekelde citroen), 2 el honing, 50 g boter, ,

  • Caribisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-05-2016
  • Caribisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Funghi Trifolati van Jonnie Boer

Nog een blikje van de serie kruidenblikjes van Jonnie Boer. Niet omdat ik er reclame voor wil maken maar gewoon omdat ik er zelf heel erg tevreden over ben. Ik heb ze een keer als voorgerecht gemaakt zoals ik in dit recept beschreven heb, geserveerd met brood maar het kan ook op toast of als borrelhapje. Een andere keer had ik geen tijd en moest er snel een bijgerecht op tafel komen en toen heb ik, heel simpel, de champignons gebakken en er enkel een eetlepel van de kruiden doorheen gedaan. Hoe simpel kan het zijn 

INGREDIENTEN

- 500 gram champignons of andere paddenstoelen zoals oesterzwammen of gemengde paddenstoelen o.i.d., - 2 tenen knoflook, - 1 el olijfolie, - peper en zout, - 1 el Funghi Trifolati (van Euroma/Jonnie Boer), - droge witte wijn of citroensap, - enkele takjes peterselie, - optioneel: ham of ui/sjalot

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2019
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Ganzenlevercappuccino + aanvulling Jonnie Boer

In het boek Met Gort de Boer op noemt Ilja Gort een soep die Jonnie Boer en Hans van Wolde bereiden op zijn chateau. Hierbij mijn eigen experiment (geslaagd!) en het aanvullende commentaar van Jonnie Boer.

INGREDIENTEN

100 g ganzen- of eendenlever, klontje boter of ganzenvet, 100 g paddestoelen (witte als je een niet al te erge modderkleur wilt), scheut witte wijn of port, 1/2 paddestoelenbouillonblokje (Italiaanse deli), 1 preiwit, in ringen, 1 ui, gesnipperd, 1 kleine aardappel, in blokjes, 1 pot gevogeltefond (Lacroix, 400 ml), 1 dl room, witte peper en zeezout

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2005
  • Frans
  •  30-60 min.

Gelakt Lamsnekje van Jonnie Boer

Dit recept van Jonnie Boer, heb ik met de pasen voor mijn schoonouders gemaakt. Het is even werk want je moet al een dag van te voren beginnen, maar het is het werk waard. Zo mals heb ik vlees nog nooit gegeten.

INGREDIENTEN

4 lamsnekken (gepekeld indien mogelijk) - Ik heb er lang naar gezocht maar je kan ze het beste halen bij een islamitische slager, 1 limoen, Potje lamsjus (kant-en-klaar, bij de betere slager of zelf maken), croutons (zeer fijn), , Konfijtmengsel:, 2 liter olijfolie, 1 bol knoflook, 2 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn, 1 eetlepel korianderzaad, peper en zout

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-10-2011
  •  
  •  > 120 min.

Gehaktballen van Jonnie Boer

Dit recept kreeg ik via mijn schoondochter Maaike

INGREDIENTEN

400 gr rundergehakt, 300 ml runderbouillon, 2 kleine eieren, 80 gr paneermeel, 2 el grove mosterd, 2 el ketjap manis, 1 tl zout, 1 tl cayennepeper, 50 gr roomboter

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-03-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gehaktballen met dikke frieten (van Jonnie Boer!)

Misschien een simpel maar wel lekker receptje van topkok Jonnie Boer uit het tijdschrift Ouders van Nu maart 2004!

INGREDIENTEN

1 ui, 1/2 teentje knoflook, beetje boter, 2 beschuiten, 2 eidooiers, 1 eetlepel mosterd, 350 gr. half-om-half gehakt, 25 gr. boter, 2 stengels citroengras, evt. wat kalfs- of kippenjus, ca. 12 grote aardappelen, geschild

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-02-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De HOTDOG van Jonnie Boer met frisse twist

Een verrassende Marokkaanse twist op de bekende Amerikaanse hotdog! De Ras el Hanout maakt de mayonaise warm en kruidig, en de Merguez worstjes zijn een bekende in de Noord-Afrikaanse keuken. Een ideaal lunch- of partygerecht! Klaar in 15 minuten. Al verschillende keren gemaakt, super lekker.

INGREDIENTEN

4 pistoletjes of andere langwerpige broodjes, 4 Merguez worstjes, 1 el Ras el Hanout kruiden, Jonnie Boer, 4 el mayonaise, 1 komkommer, 3 el witte wijnazijn, 1 el kristalsuiker, Handjevol verse muntblaadjes, grof gehakt

  • Fusion
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-03-2015
  • Fusion
  •  10-20 min.

Stoofpot van kip en krieltjes met piccadillo van Jonnie Boer

Piccadillo is ook weer een van de heerlijke kruidenmengsels in de bekende vierkante blikjes van Jonnie Boer. Op een van mijn struintochten kwam ik dit recept tegen. Malse kipdijfilet die van te voren even wordt gemarineerd met de piccadillo melange. Volgens het originele recept was het maar 5 minuten marineren, maar laat de kruiden gerust wat langer intrekken Een beetje aangepast en met eigen foto's zet ik het hier neer.

INGREDIENTEN

- 500 gram kip(dij)filet, in stukjes gesneden, - 3 el Piccadillo melange van Jonnie Boer, - 2 uien, in halve ringen, - 600 gram krieltjes, - 2 teentjes knoflook, fijngehakt, - enkele takjes rozemarijn, - 3 paprika's (bijvoorbeeld, rood, oranje, groen), - 200 gram crème fraiche, - 100 gram olijven, - 100 ml water (of bouillon), - olijfolie, - peper en zout

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2019
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De lekkerste en sappigste gehaktbal` van Jonnie Boer!

Speciaal recept van Jonnie Boer.

INGREDIENTEN

500 gram mager runder gehakt, 2 eetlepels Ketjap Manis, 1 eetlepels grove mosterd, ½ eetlepel zout, 1 eetlepel Franse mosterd, 1 theelepel cayennepeper, 2 eieren, 100 gram paneermeel, 1 pot vleesfond, 25 gram boter

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-03-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

De lekkerste en sappigste gehaktbal van Jonnie Boer

.

INGREDIENTEN

Rundergehakt (ong 500 gram). Dit komt niet zo, precies. De meeste winkels hebben wel een ponds, verpakking liggen.Mager rundergehakt is natuurlijk, ook prima, 2 eetl ketjap manis iets uitschieten mag ook, 1 eetl grove mosterd. Dit mag best een flinke grote lepel, zijn, 1/2 eetl zout. Niet teveel,altijd voorzichtig met het zout, 1 eetl mosterd. Dit is dus gewone Franse mosterd, 1 theel cayennepeper en ook hier mag je flink uitschieten, lekker pittig hé, 2 eieren groot of klein maakt niet uit, 100 gram paneermeel. Goed opletten hoeveel het is want, als je het nog een keer maakt meet je het op het, gevoel af. Ook goed., 1 pot vleesfond, Heel belangrijk want hier krijg je toch een, lekkere jus van.Een pot is ongeveer 380 ml, 25 gram boter, En een klein beetje boter om in te bakken en voor wat extra smaak in de fond

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-2013
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Lamsnek langzaam gegaard, naar recept van Jonnie Boer

Recept van Jonnie Boer uit de Noorderland Heerlijk!!

INGREDIENTEN

* 2 lamsnekken, * 600 ml olijfolie, * 6 tenen knoflook, * 3 eetl korianderzaad, * 3 takjes tijm, * 2 takjes rozemarijn, * 5 stuks steranijs, * zout naar smaak

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-07-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Spaghetti met bejaarde Reypenaer en paling van Jonnie Boer

Een heerlijke variatie van spaghetti.

INGREDIENTEN

500 gram spaghetti, olijfolie, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 2 sjalotjes, fijngesnipperd, flinke scheut Prosecco, 2 jonge preien, in ringetjes, 250 gram gerookte paling, in stukjes, 1 bos platte peterselie, fijngehakt, 4 grote rijpe tomaten, in blokjes, Reypenaer kaas, geraspt, 2 limoenen, in partjes,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Supergezonde winterse ovenschotel bomvol smaak

Deze heerlijke ovenschotel heb ik zelf ontwikkeld. Hij heeft alles voor de donkere, koude dagen en zit bomvol gezond en smaak. Het lijkt op sheperds pie, maar ook een beetje op jachtschotel, maar zijn het niet. Bruine bonen, spek, mager rundergehakt, paprika, tomaat, uien, prei en paddenstoelen. Onder het dakje aardappelpuree gegratineerd met kaas vormen alle ingrediënten samen een ware smaakexplosie. Hij is niet alleen lekker, maar ook erg gezond! Mmmm Smullen in de herfst en in de winter.

INGREDIENTEN

4 grote licht kruimige aardappels, 2 flinke vleestomaten, 1 groene, rode en gele paprika, 1 stengeltje prei, 2 grote uien, 1 half bakje champignons (125 gr), 2 teentjes knoflook, 1 grote pot bruine bonen (HAK), Stukje (200 gr) mager gerookt ontbijtspek, 300 gr mager rundergehakt, Olijfolie, Scheutje slagroom (light), 100 ml kippenbouillon, 1 zakje oude geraspte kaas, 3 tl paprikapoeder Jonnie Boer, 0,5 tl dragon, 1 el fijn gesnipperde peterselie, Halve tl komijn, Snufje nootmuskaat, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Klein scheutje worchestersaus

  • Europees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-12-2014
  • Europees
  •  30-60 min.

Culinaire hachee van SVH meesterkok, smullen!

Toevallig kwam ik dit herfstige recept tegen in een horecafilm en heb het meteen, zonder aarzelen, gemaakt. Voor liefhebbers van stoofjes is dit hem wel hoor. Deze hachee mag altijd blijven! Hij is makkelijk na te maken en barst van de smaken. Het geheim der smaken zit hem in de Ras el Hanout (Marokkaans kruidenmengsel, het beste uit de winkel) en de sjalotjes. Gebruik geen gele of rode uien. Een blikje ras el hanout van Jonnie Boer van Euroma is te koop bij Albert Heijn.

INGREDIENTEN

600 gr doorregen sucade brokken of runderpoulet, Klontje roomboter, Olijfolie, Zeezout, Vers gemalen zwarte peper, 1 el tomatenpuree, 1 royaal glas droge rode wijn, Ongeveer 400 ml warme runderbouillon, 1 netje (500 gr) sjalotten (Geen gele uien), 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 1 kaneelstokje, 1 handje hele zwarte peperkorrels, 1 flinke tl ras el hanout, Jonnie Boer

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-11-2014
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

De gehaktbal van Librije met een Zwem-diploma !!

Heerlijke bal die zwemt in een smulweb jus !! Tja, heel veel mensen weten onderhand wel dat deze gehaktbal echt heel erg lekker is. Echter wat me steeds stoorde aan de recepten die op internet staan is het feit dat in de lijst van ingrediënten steeds staat: 1 potje vleesfond (380 ml) of zelfgemaakte fond ? Het verbaasde me dat een potje vleesfond duurder is dan het gehakt !! Echter hoe maak je dan zelf wel een lekkere fond of jus ? Het moge duidelijk zijn dat Librije of met name Jonnie Boer, nooit een potje vleesfond zal gebruiken. Wat ik weet is dat je een gehaktbal moet aanbraden en daarna moet leren zwemmen ! Zo krijg je een sappige bal met een mooie saus of jus. Dit recept is mede hierdoor close to perfection ! Smulgroet, Ger1958

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor de gehaktballen, , 80 gr paneermeel, 2 eieren, 1 tl cayennepeper, 2 el ( grove ) mosterd, 2 el ketjap manis, 400 gr rundergehakt, 3 el boter en / of olijfolie, , Ingrediënten voor de jus, , Uitje gesnipperd ( mag ook door het gehakt ), 1 Thee lepeltje laos of een stukje wortel, Beetje bloem, 1 el ketjap manis, 250 ml bouillon van tablet, Dun plaatje ontbijtkoek ( optie ), Beetje Sambal Badjak naar smaak ( optie )

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2014
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Sappige Weense goulash van Johann Lafer

Johann Lafer is geboren Oostenrijker, maar woont nu in Rheinland Pfalz in Duitsland. Bekendste TV kok op de ZDF, heeft een restaurant en een Michelin ster. Presenteert samen met Horst Lichter een hilarisch kookprogramma op de zaterdag, Lafer, Lichter, Lecker op de ZDF. Dit is zijn botermalse goulash en wilde ik gewoon proberen. Weinig voorbereiding, botermals en super lekker nu de dagen weer korter worden en het buiten herfstig is. (eigen foto's).

INGREDIENTEN

1 kilo doorregen rundvlees, riblappen, 800 gr uien, 50 gr roomboter, 3 teentjes knoflook, 500 ml warme runderbouillon, 3 e paprika poeder, edelsuss, Jonnie Boer, 1 t komijn poeder, 3 e tomatenpuree, 3 e rode wijn azijn, 2 laurierblaadjes, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout

  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-10-2014
  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Hongaarse kip: Paprikas Csirke

Dit van origine traditioneel Hongaars gerecht van kip met paprika lijkt qua smaak veel op goulash (porkolt).  Je kunt kipfilet gebruiken maar ook een hele kip of kippenbouten. De laatste heb ik gebruikt. Ik heb het gerecht naar mijn eigen smaak veranderd en aangepast zodat het voor de kenners misschien niet meer lijkt op een traditioneel gerecht. Maar authentiek of niet het was erg lekker en dat is volgens mij het belangrijkste. Je kunt naar eigen smaak een beetje spelen met de bereidingstijd. Ik heb de bouten goed gaar laten worden zodat het vlees van de botten valt en het vlees een geheel wordt met de saus. Let wel op dat er geen botjes achterblijven.  Ook kun je voor een wat kortere garingstijd kiezen zodat de bouten intact blijven. Ik heb hier de Edelsuss paprikapoeder van Jonnie Boer gebruikt eentje uit de serie die ik gewonnen had met mijn recept voor kruidenboter bij de bbq-battle 2014 op Smulweb. Maar je kunt natuurlijk ook andere paprika poeder gebruiken.

INGREDIENTEN

, 4 kippenbouten (zonder vel), 100 gr gerookte spekreepjes, 1 ui, 1 rode paprika, 3 trostomaten (gepeld), 3 teentjes knoflook, 1 gedroogde Hongaarse peper (of 1 tl chilipoeder), 3 el paprikapoeder ( bv. Edelsuss van Jonnie Boer), 200 gr zure room, Peper en zout, 250 ml heet water, , Aardappelmeel, maïzena of allesbinder

  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-11-2014
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Gratin van zoete aardappel en wortel

Toen ik de weekend boodschappen deed zag ik regenboogwortels liggen en die trokken mijn aandacht. Die nam ik dus mee. Ik ben altijd wel in om iets nieuws te proberen. Ik vind het altijd lekker om bij vis worteltjes te eten. Maar op een gegeven moment wil je wel eens een keer iets anders dan gewoon gekookte worteltjes met nootmuskaat en een klontje boter. De hoogste tijd dus voor iets anders Zoete aardappels had ik nog in de kelder liggen en het leek me wel een lekkere en kleurrijke combinatie. Een paar eieren en wat kookroom opgepimpt met een lepeltje van de curry Madras uit het blikje van Jonnie Boer (andere kan natuurlijk ook) die ik gewonnen had met de bbq-battle. En ziehier een nieuw gerecht is geboren. Natuurlijk smaakt het niet alleen als bijgerecht bij vis of vlees maar ook met een beetje geruld gehakt erin heb je een compleet gerecht. 

INGREDIENTEN

, 750 gram (regenboog) wortels, 750 gram zoete aardappel, 1 ui, 3 eieren, 200 ml kookroom, 200 gr geraspte oude kaas, peper en zout, 1 tl curry Madras van Jonnie Boer (of andere kerrie), ,

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-10-2014
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Gevulde portabello met geitenkaas

Gevulde portabello met geitenkaas, rucola, pijnboompitten, honing en Jonnie Boer Peper Tellicherry

INGREDIENTEN

4 portabello paddestoelen, 100 gram geitenkaas, 50 gram rucola, 4 eetl. geroosterde pijnboompitten, 2 eetl. honing, 8 mini tomaatjes, 2 eetl. olijfolie, 2 theel. Jonnie Boer Peper Tellicherry

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2014
  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zomerse couscoussalade met druiven en gemarineerde kip

Heerlijk zomers!

INGREDIENTEN

1 pak lassie bio couscous 275 gram, 500 ml kokend water, 1 courgette, 1 paprika, 100 gram groene asperges, 1 venkel, 400 gram druiven zonder pit, 100 gram feta, citroen, sinaasappel, granaatappelsiroop, olijfolie, yoghurt, 500 gram kipfilet, 2 eetlepels ras el Hanout (jonnie boer, original spices), 1 eetlepel vadouvan, zout, peper

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-06-2015
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ovenschotel tagliatelle met paddenstoelen en romige gorgonzola

Marjan ons nichtje kwam een dagje en bleef natuurlijk eten. Marjan is vegetariër en eet niets "met oogjes". Voor haar deze heerlijke "snel te maken" ovenschotel gemaakt, die bij ons allemaal heel erg in de smaak viel. Het fijne aan deze ovenschotel is dat je niets vooraf hoeft te bakken. De paddentoelen gaan rauw over de beetgare pasta. Wij vonden dit een toppertje en zullen dit zeker vaker eten. Foto helaas mislukt. Staat er wel bij, maar er komt t.z.t. een vervanging !!

INGREDIENTEN

250 gram (verse) groene tagliatelle, 150 gram cantharellen, 150 gram kastanjechampignons, (je kunt natuurlijk ook andere paddenstoelen kiezen), 3 lente-uitjes, zout, 2 flinke theelepels lemon pepper van Jonnie Boer (super lekker! ), 75 gram gorgonzola, 150 ml slagroom, 50 ml melk, eventueel wat verse of gedroogde rozemarijn (ik heb de naaldjes van één takje gebruikt), 50 gram geraspte Pecorino kaas of Parmezaanse kaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pangafilet met Za-atar, sesam, tzatziki en gegrilde lof

Pangafilet met Jonnie Boer Za-atar, sesam, tzatziki en gegrilde lof.

INGREDIENTEN

4 pangafilets van ca. 100 gram per stuk,, 2 eetl. Jonnie Boer Za-atar,, 2 eetl. sesamzaad,, 200 gram mini tomaatjes,, 1 komkommer,, 2 eetl. gehakte dille,, 2 tenen knoflook,, 4 stronken witlof,, 4 eetl. Griekse yoghurt,, zeezout,, zonnebloemolie om mee te grillen en te bakken

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2014
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hollandse garnalen met gebakken venkel en gepofte tomaatjes

Hollandse garnalen met gebakken venkel, gepofte tomaatjes en Jonnie Boer Lemon Pepper

INGREDIENTEN

200 gram Hollandse gepelde garnalen, 12 mini Roma tomaatjes, 2 knollen venkel, 1 eetl. Jonnie Boer Lemon Pepper, 4 eetl. olijfolie, 2 eetl. poedersuiker, theel. zeezout, sap van 1 citroen

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2014
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kipfilet met mango en paprika

Een van de lievelingsgerechten van mijn dochter wat ze vaak maakt. Maar omdat er nooit was opgeschreven wat er nou precies in werd gedaan was het elke keer weer een heel gepuzzel. Daarom deze keer maar eens alles keurig op een rijtje gezet en met de foto's erbij kunnen we het nu niet meer vergeten  Als je een rijpe mango gebruikt krijg je een wat zoeter gerecht en wanneer de mango nog niet helemaal rijp is wordt het een beetje frisser en knapperig, maar ook erg lekker. Makkelijk dus omdat het met een mango altijd een beetje moeilijk is om die precies op het juiste tijdstip mooi rijp te hebben.

INGREDIENTEN

- 400 gram kipfilet (ik gebruik ook wel eens kalkoenfilet), - 1 mango, - 3 rode (punt) paprika's, - 2 uien, - 2 teentjes knoflook, - 6 el sweet chilisaus, - 2 el vissaus, - 2 el ketjab, - 1 el (riet)suiker, - 3 tl garam masala (ik gebruik die van Jonnie Boer), - 3 el arachide olie, - 1 rood pepertje (als je van pittig houd), - Een beetje munt om mee te garneren.

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kruidige krokant gebakken kip drumsticks

Een super lekker, kruidig stukje kip zo uit de pan. Prima als pittige snack uit het vuistje of als bijgerecht bij de bami of de nasi.

INGREDIENTEN

750 gr drumsticks, Snufje zeezout, 2 tl paprikapoeder Jonnie Boer, 1 tl knoflookpoeder, Paar tl lemon pepper Jonnie Boer, Beetje olijfolie, Klein beetje vers citroensap

  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2014
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  20-30 min.

Japanse roerbakschotel met spek, paksoi, worte en ui

Roerbakschotel

INGREDIENTEN

150 gram ontbijtspek, 1 winterwortel, 1 krop paksoi, 100 ml lichte sojasaus, 2 uien, 200 gram kastanje champignons, 1 eetl. Jonnie Boer Shichimi Togarashi, 4 eetl. vissaus(nam pla), 3 tenen knoflook, 6 blaadjes koriander, 2 eetl. zonnebloemolie

  • Thais
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2014
  • Thais
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Geurige pittige Aziatische kippensoep met gerookte kipfilet

Een combinatie van verschillende recepten. Ik had weinig tijd en wilde een lekkere Aziatische soep maken. Deze heldere kippensoep is het geworden. Heerlijk geurig door de specerijen en de lekkere smaak van de gerookte kipfilet. Hou je niet van gerookte kipfilet doe er dan wat gebakken kipfiletreepjes door. Ook heel lekker maar iets meer werk. De taugé komt niet in de soep, maar rauw in het borden. De hete soep wordt daar overheen gegoten.

INGREDIENTEN

2 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie, 2 theelepels sesamolie, plm. 1 cm. verse gemberwortel (geschild en heel fijn gesneden), 2 teentjes knoflook (gepeld en fijn gesnipperd), 1/2 rode Spaanse peper (onder pitjes en zaadlijsten, gesnipperd), 1 volle eetlepel curry madras (original spices van Jonnie Boer), 1 theelepel lemon pepper of zwarte peper en een paar druppels citroensap, 1 dunne prei (gewassen en in kleine stukjes gesneden), 150 gram champignons (schoongemaakt, in halve plakjes gesneden), 50 gram taugé (gewassen, worteltjes verwijderd), 200 gram gerookte kipfilet (dwars op de draad in kleine stukjes gesneden), 1,5 liter kippenbouillon (kan eventueel van tabletten), plm. 3 eetlepelss Japanse of Chinese sojasaus

  • Aziatisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-2014
  • Aziatisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Thaise pompoensoep met zoete aardappel

Het aanbod van pompoenen is in de herfst altijd het grootst.  In winkels en op de markt zie je ze in allerlei, kleuren, afmetingen en soorten liggen. Ik heb voor dit recept voor de flespompoen (butternut squash) gekozen. Deze pompoensoep sluit mooi aan bij al mijn andere Thaise recepten. De rode curry kruiden van Jonnie Boer (die ik gewonnen heb met de bbq-battle voor mijn ingezonden kruidenboter) komen in deze soep uitstekend tot zijn recht. In plaats van deze rode curry kruiden kun je ook een rode curry pasta gebruiken. Voeg dan eventueel een beetje gember en steranijs toe omdat dit ook in de kruidenmix gebruikt wordt. TIP: Als je vers citroengras (Sereh) gebruikt, kneus dan alleen de stengels en laat ze verder heel, want je moet het er weer uitvissen voor je de soep pureert.  Vind je dit teveel gedoe gebruik dan gewoon citroengras uit een potje of poeder. Ook kun je als alternatief limoensap gebruiken (sap van ½ limoen) Vers citroengras is wel het lekkerste. NB: Sinds de Thai Red Curry van Jonnie Boer uit het assortiment is gebruik ik 1 el rode curry pasta aangevuld met een beetje steranijs, gember, kardemom en kruidnagel om de smaak zoveel mogelijk te evenaren.

INGREDIENTEN

1 flespompoen, 1 zoete aardappel, arachideolie, 2 teentjes knoflook, 4 sjalotjes, 1 stengel citroengras (sereh), 1 l kippenbouillon, 1 blik kokosmelk, 2 el vissaus (nam pla), 1 el rode curry poeder Jonnie Boer (of 1 el rode curry pasta, met een beetje steranijs, gember, kardemom en kruidnagel), 1 bosje koriander

  • Thais
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2014
  • Thais
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Bourgondische runderstoof

De meeste blikjes kruiden van Jonnie Boer ken ik al en toen ik onlangs het nieuwe blikje 'Zwolsche Stoof' tegenkwam kon ik niet anders dan deze meenemen om een keertje te proberen. Aangezien ik dol ben op stoofpotjes en verandering van spijs doet eten bleef het niet lang ongebruikt in de kast staan Dit recept is zo ongeveer een combinatie van de Zwolsche runderstoof van Jonnie Boer en het klassieke recept van Boeuf Bourguignon.

INGREDIENTEN

- olijfolie/roomboter, - 1 kilo rundersucade (of riblappen), - 1 prei, - 2 uien, - 1 wortel (eventueel te vervangen door pastinaak), - potje zilveruitjes, - 250 gram champignons, - 1 blikje tomatenpuree, - 2 el Zwolsche Stoof van Jonnie Boer, - 3 tenen knoflook, - 4 el balsamico azijn, - 200 ml rode wijn, - 500 ml runderbouillon, - peper en zout naar eigen smaak,

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-03-2018
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Caribbean Aardappeltjes

Heerlijke aardappeltjes met Caribbean Spices.

INGREDIENTEN

- 700 gram kleine aardappels met schil, - Caribbean Spices door Jonnie Boer, - Olijfolie, - Grof zeezout

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-04-2013
  •  
  •  30-60 min.

Geurige gehaktbal met jus

Het klink misschien  eenvoudig, maar voor mij zijn er weinig dingen zo lekker als een ouderwetse stevige gehaktbal van tenminste 125 g. Lekker krokant van buiten en sappig van binnen. Hollands pot op zijn best en dan eet je speciebonen en aardappelpuree erbij.... mmm heerlijk.

INGREDIENTEN

, voor gehaktbal, 500 g half om half gehakt, 1 sneed brood zonder korst, in melk geweekt , 1 t zout, 1-2 t sambal oelek of een rode peper, 1/2 t paprikapoeder (Jonnie Boer), 1/4 t nootmuskaat, 1/4 t kruidnagel, 1 t mosterd, 1 e peterselie, fijn, 2 t ketjap manis, 1 t tomatenketchup, 1 ei, mix van boter en olie voor bakken, , ,  , 1. Meng alle ingrediënten door gehakt en draai er 4 ballen van., 2. Laat gehaktballen voor een 1/2 uurtje opstijven in koelkast., 3. Bak gehaktballen in koekenpan tot krokant van buiten, maar nog niet helemaal gaar van binnen., 4. Doen ballen in een stoofpannetje waar de ballen precies in passen.,  

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2014
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Carribean spekdressing

Heerlijke salade- ogen dicht en heerlijk terugdenkend aan mooie stranden, zon, lekker eten.

INGREDIENTEN

75 gr magere gerookte spekblokjes........3 el witte wijnazijn.......6 el sinaasappelsap.......1 el tijmhoning.......2 thl Jonnie Boer Caribbean Spice.......2 thl witte rum.......3 el olijfolie

  • Caribisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-08-2014
  • Caribisch
  •  60-120 min.

Lemon pepper karbonades uit oven

Lemon pepper, pittig en hartig van smaak, verrassend lekker.

INGREDIENTEN

4 karbonades, 1 e lemon pepper (Jonnie Boer), 8 e boter, 8 e olijfolie, 4 t Worcestersaus

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-06-2016
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Runderstoofvlees met gegrilde aardappeltjes

Hoofdgerecht

INGREDIENTEN

4 sukadelappen, 2 rode paprikas, 8 tenen knoflook, 2 uien, 8 blaadjes laurier, 4 grote binten, 3 eetl. boter, 1 eetl. Jonnie Boer Paprika Hongaars, 1 eetl. tomatenpuree, 200 ml. runder bouillon, 1 theel. zeezout, 2 eetl. bloem

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Mijn goulash variatie

In Zuid-Afrika heb je Bobotie, in Italië bolognaise, in Mexico Enchiladas in Polen borsjtsj en elk gerecht word in het land zelf op honderde manieren gemaakt. Dit geld ook voor goulash uit Hongarije. Hier is mijn variatie ervan..   Om je lippen bij af te likken, zo lekker is deze en ook nog boordenvol vitamines. 

INGREDIENTEN

, 150 g spekreepjes, 3 e zonnebloemolie, 700 g runderlappen, in blokjes gesneden, zout, zwarte peper, bloem voor bestuiven van het vlees, 3 uien, fijn, 3 teentjes knoflook, fijn, 1 rode peper, fijn, 3 middelgroot wortelen, in diagonale blokjes, 3 stengels bleekselderij, in blokjes, gele, groene en rode paprika, in groter blokjes, 2 e zoete paprika (Jonnie Boer), 1 t karwijzaad (kummel) (niet teveel, de  smaak overheers heel snel), 4 grote aardappelen, in kwarten gesneden, 40 g tomatenpuree, 250 g tomatenblokjes uit blik, verse tijm, verse wilde majoraan, 2 laurierbladeren, 2 t Worcestersaus, mengsel van rode wijn en runderbouillon (genoeg tot vlees eronder staan), zure room voor garnering, platte peterselie voor garnering

  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-09-2014
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Tempura van Tilapiafilet met Caribbean Spice kruiden

Hoofdgerecht met vis

INGREDIENTEN

1 aubergine, 150 gram tagliatelle, 300 ml spa rood, 160 gram bloem, 300 gram tilapiafilet, 100 ketjap manis, 1 theel. tomatenpuree, 2 eetl. gembersiroopzeezout, 1 eetl. Jonnie Boer Caribbean Spice, zonnebloemolie om te grillen en te frituren

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2014
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Yoghurtmarinade met baharat

.

INGREDIENTEN

1 eetl. Euroma Original spices by Jonnie Boer baharat kruidenmix, 100 ml milde yoghurt

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-05-2019
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Gemarineerde karbonades met koolrolletjes

Hoofdgerecht

INGREDIENTEN

4 hals karbonades, 1 eetl. Jonnie Boer Ras el Hanout, groene kool, 6 grote sjalotten, 100 ml sterke bouillon, eetl. poedersuiker, 3 eetl. boter, 1 theel. zout, 1 theel. nootmuskaat, peper

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2014
  • Internationaal
  •  20-30 min.
Nieuwste jonnie boer recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top