1. Home
  2. Recepten
  3. Janneke Philippi

Janneke Philippi recepten (9)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Pittige Satéstoof van Janneke Philippi.........

Het was weer eens tijd om wat lades op te ruimen en in de zogenaamde "rommellade"viel mijn oog op de receptenmap, waarin allemaal verzamelde recepten die ooit nog eens gemaakt zouden kunnen worden...... Deze pittige satéstoof van Janneke Philippi uit een krant van lang geleden leek mij wel wat . Even naar de slager voor mooie rundersukade en aan de slag. Het kost slechts een kwartiertje en dan mag dit gerecht aan zijn stooftijd van 2 uur  beginnen. Morgen smullen we dit pas, want voor de maaltijd van vandaag was ik al voorzien. Morgen snel klaar en waarschijnlijk nog lekkerder, zoals bij vele stoofschotels.    De recepten van Janneke zijn heel toegankelijk, lekker en kloppen áltijd. ( citaat uit de krant bij het recept)  Uit het derde kookboek " Stoven  "  in de serie :  " Bij Janneke thuis ".

INGREDIENTEN

800 gram rundvleessukade lappen in grove stukken zonnebloemolie 1 grote ui gesnipperd 2 teen knoflook gehakt 1 volle eetlepel sambal badjak 75 ml ketjap manis 2 flinke eetlepels pindakaas 400 ml kokosmelk

Bereidingswijze

Dep het vlees goed droog en strooi er naar smaak peper en zout over. Verhit zonnebloemolie in de stoofpan. Bak het vlees rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en fruit de uisnippers en de knoflook in het overgebleven braadvet. Voeg dan het vlees weer toe en roer er een flinke eetlepel sambal badjak door en laat dit een minuut mee fruiten. Voeg dan de ketjap en de pindakaas toe en schenk de kokosmelk langs de rand in de pan. Roer alles goed door, breng aan de kook. Draai dan de warmtebron laag en stoof het gerecht met het deksel op de pan in circa 2 uur gaar. Breng het geheel aan het einde van de stooftijd pittig op smaak met extra sambal naar smaak. Serveer met rijst, een zoetzure komkommersalade en gebakken uitjes.

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-10-2019
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Pompoensoep met appel van Janneke Philippi

Met appel en kaneel geef je deze pompoensoep een heerlijk zoet accent. Dit recept komt uit het boek 'Soep bij Janneke thuis' van kookboekenauteur en foodstylist Janneke Philippi.

INGREDIENTEN

- 1 pompoen van circa 1,2 kilo, - 2 handappels, bijv. jonagold, - 2 el olijfolie, - 1 ui, gesnipperd, - 3 tenen knoflook, fijngehakt, - 1 tl gemalen komijn, - 1/2 tl gemalen kaneel, - 1 liter groentebouillon, - handvol (rode) basilicum, - extra vierge olijfolie, - peper en zout

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-02-2019
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Carnavalsgoulash met peterselieroom van Janneke Philippi......

Nog maar één nachtje slapen en dan dendert in het Limburgse het carnavalsgedruis volop los. Carnavalsvierders verdienen een stevige  "bodem" en goede kost om het de 3 dolle dagen vol te kunnen houden. Met dit gerecht moet zeker één feestavond vol te houden zijn. Uiteraard is deze Carnavalsgoulash dan ook  in de kleuren ROOD, GEEL en GROEN. Maak maar een grote pan, zodat onverwachte vierders die binnenkomen vallen  mee kunnen aanschuiven.( voor 8-10 personen) Ik heb alles door de helft genomen , behalve de paprika, omdat ik niet  een halve gele en groene paprika wilde overhouden. Verder heb ik mij braaf aan de voorgeschreven receptuur gehouden.

INGREDIENTEN

Goulash met frisse peterselie room, , , , , , 2 kilo runder stoofvlees in blokjes gesneden, kamertemperatuur en drooggedept, , 50 gram roomboter, , 5 uien, in ringen of halve ringen gesneden, , 5 tenen knoflook, fijngehakt, , 2 rode paprika's, in reepjes, , 1 gele paprika, in reepjes, , 1 groene paprika, in reepjes, , 1½ eetlepel paprikapoeder mild, , 2 flinke eetlepels bloem, , 1½ eetlepel karwijzaad, , 1 groot blik tomatenpuree (140 gram), , 1 liter vleesbouillon van blokje ( minder zout), , 6 takjes peterselie, , 500 g zure room

  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-02-2020
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Supereasy Pesce Alla Parmigiana van Janneke Philippi

Dit recept van Janneke Philippi heb ik herschreven voor 2 personen. In plaats van de 600 gram schelvis heb ik voor 300 gr kabeljauwhaasje voor 2 personen gekozen. ( Speciaal voor de heer des huizes:)    Kabeljauw daar is hij zo dol op. Een heerlijk simpel gerecht dat al na 5 minuten de oven in kan. Ik serveerde er een salade bij . Boontjes of peultjes zullen het ook goed doen bij dit gerecht denk ik zo. Net als dit https://www.smulweb.nl/recepten/1474777/Pittige-satestoof-van-janneke-philippi  een heerlijk en gemakkelijk gerecht om te maken. In het  recept van Janneke werd 125 gram mozzarella voor 4 personen gebruikt. Ik heb alles opgewerkt .

INGREDIENTEN

1 blik gepelde (biologische) tomaten (à 400 gram), 1 teen knoflook, fijngehakt, 1 eetlepels olijfolie, 4 tl kappertjes, 400 gram kabeljauwhaasje in stukken, 1 bol mozzarella (125 gram), in plakjes, 25 gram Parmezaanse kaas, geraspt Ik had Grana Padano, 250 gram verse tagliolini, 1/2 bosje platte peterselie, grof gehakt

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-11-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hemels heerlijke Parmezaanse kip uit de oven....

Dit gerecht uit het boekje van Janneke Philippi maakte ik  voor onze vrienden. Bereiden in slechts  10 minuten en dan 20 minuten in de oven. Heerlijk snel toch.  Ik serveerde het gerecht in eenpersoons ovenschaaltjes, zodat ieder aan tafel dát kan doen waar ie zin in heeft. Met salade en bijvoorbeeld een stevige snee brood bovendien echt een gerecht om snel te kunnen tafelen. Ik serveerde er spaghetti bij. en een ijsberg rauwkostsalade met deze  dressing en die smaakte er voortreffelijk bij. https://www.smulweb.nl/recepten/1099976/Dressing-voor-de-carpaccio-of-voor-een-salade  

INGREDIENTEN

1 blik pomodorini (400 gram), 1 teen knoflook, 4 scharrelkipfilets, 1 bol mozzarella (125 gram) Ik had de maxi, 25 gram geraspte Parmezaanse kaas( Pecorino), olijfolie extra vierge, handvol basilicumblaadjes

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-12-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Vergeten Kip...... Zoete kipdijfilet met gember, ketjap en limoen.

Vergeten Groente hebben de revue al ruim geleden gepasseerd. Denk aan, aardpeer, pastinaak en schorseneer. Volgens Janneke Philippi geeft het ook "vergeten vlees". Van kop tot staart komen alle delen van varken, rund, maar ook van wild en gevogelte op tafel vandaar ook de benaming "Vergeten Kip"  dat is de kippendij. Nu is dit mals stukje kip gelukkig overal verkrijgbaar.  Lange tijd was kippendij een grote onbekende in de supermarkt en ook bij slager of poelier werd er nauwelijks om gevraagd.

INGREDIENTEN

4 kippendij filets( circa 600 gram), 50 ml ketjap manis, 2 limoenen, 4 cm verse gember geschild en geraspt, 2 flinke tenen knoflook in plakjes, 2 el zonnebloemolie, 1 rode paprika in reepjes, 1 el honing, 1 el blank en/of zwart sesamzaad geroosterd, 3 takjes peterselie of koriander grof gehakt

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2020
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kippendijtjes in romige honing-mosterdsaus

Na het recept van de Vergeten Kip van Janneke Philippi https://www.smulweb.nl/recepten/1477181/Vergeten-kip-zoete-kipdijfilet-met-gember-ketjap-en-limoennogmaals een heerlijk mals gerecht met kippendijtjes. Nu op een geheel andere manier klaargemaakt. Eenvoudig, smaakvol en lekker een betere omschrijving van dit gerecht kan ik niet bedenken. En dan die saus...om "verslaafd "aan te raken. Deze dijtjes smaken prima met een salade en stevig brood om de fijne saus tot op de laatste druppel mee op te soppen.  Maar met een aardappeltje , puree of rijst ook een keigoede maaltijd.  

INGREDIENTEN

2 grote kippendijen, in de lengte gehalveerd (of 4 kleintjes), Snuf zout en peper, ¼ theelepel knoflookpoeder, handje patentbloem, 1 eetlepel olijfolie, 3 eetlepels boter, Scheutje witte wijn, 100 ml kippenbouillon van blokje ( maggi minder zout), 2 eetlepels Dijon mosterd (Ik nam Grove Limburgse mosterd), 1 eetlepel honing ( Ik nam agavesiroop), 250 ml verse slagroom ( Ik nam kookroom), een paar blaadjes verse peterselie ( tijm), takje salie

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2020
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Boerenappelcake

Uit het kookboek "Appeltaart" van Janneke Philippi

INGREDIENTEN

200 g boter, op kamertemperatuur, 225 g suiker, 3 eieren, 200 g bloem, 10 g bakpoeder, 3 el melk, 2 a 3 handappels, 1 tl gemalen kaneel, poedersuiker

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-11-2013
  •  
  •  60-120 min.

Arrabiatasaus van pomodorini waar iedereen blij van wordt.......

Deze arrabiata saus is van Janneke Philippi. Zij maakt de saus op haar manier met kerstomaatjes uit blik. Deze zoete pomodorini ( kerstomaatjes) zorgen voor een heerlijk tegenwicht voor de pit van de rode peper. Snel te maken en geserveerd met een salade zit je gegarandeerd binnen 25 minuten aan tafel te smullen van een fijn vegetarisch gerecht.

INGREDIENTEN

2 blikjes pomodorini, 1 rode peper zonder zaad en lijst in kleine stukjes, 3 teen knoflook in kleine stukjes, 3 el olijfolie, 350 gram penne of mini penne, handje grof gesnipperde bladpeterselie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-03-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste janneke philippi recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top