1. Home
  2. Recepten
  3. Iraanse

Iraanse recepten (17) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Iraanse rijstschotel

Heerlijk recept als je van wat anders houd. Zeker een aanrader.

INGREDIENTEN

2 handjes vol rijs, +/- 500gr gehakt 2 ajuintjes, een teentje knoflook een kruidnageltje, zout, peper, een handvol linzen en rozijntjes naar believen.

Voorbereiding

Linzen laten wellen in water rozijnen laten wellen in water

Bereidingswijze

Stoof de ajuintjes met de look en doe er dan de linzen bij. Laat stoven met een beetje water tot ze gaar zijn (als je ze tussen twee vingers kunt plat duwen). Kook intussen ook de rijst gaar. Bak hierna het gehakt rul en voeg de linzen, rijst kruiden en rozijntjes toe. roer tot alles goed warm is en dien op. Eet smakelijk

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-12-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Iraanse rijst met groente omelet

Heerlijke gekruide rijst die ook lekker is voor de kids. De omelet is weer eens wat anders door het gebruik van dille.

INGREDIENTEN

Iraanse rijst:, 2 koppen basmati rijst, Bosje verse koriander, 2 uien in ringen gesneden, 1 bouillon blokje, 1 tl. koriander, 1 tl. kaneel, 1/2 tl. kruidnagel, 1 tl. komijn, 1/2 tl. nootmuskaat, 1 tl. gember, 2 laurierblaadjes, zout, handje rozijnen, , Iraanse omelet:, 2 grote preien, 200 gr. spinazie, 1/2 bosje peterselie, 1/2 bosje dille (of 1 el gedroogde dille), 2 teentjes knoflook, 6 grote eieren

  • Iraans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2012
  • Iraans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Iraanse kip-schotel met rijst

Ik heb dit recept van mijn huisgenootje uit Iran geleerd en een beetje aangepast. De gedroogde limoen kan je in iraanse winkeltjes kopen.

INGREDIENTEN

Voor de saus: 3 kipfilet; 4 gedroogde limoenen; 1/2 bos verse munt; 4 handenvol verse spinazie; komijnpoeder; paprikapoeder; zout en peper; 1 ui, in fijne stukjes gesneden; 1/2 groene paprika; 2 el olijfolie; 1 bos verse koriander, , Voor de rijst: 4 kopjes basmati-rijst; 6 kopjes water; zout; 4 el olie., , 4 aardappels en yoghurt.

  • Iraans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-11-2007
  • Iraans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Borani Badjeman (Iraanse Auberginesalade)

INGREDIENTEN

2 medelgrote aubergines; gewassen, zout, olijfolie, 2 teentjes knoflook; geperst, 3 deciliter yoghurt; uit laten lekken, peper

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2001
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

kashk-e baadenjaan

Voor aubergine liefhebbers,iraanse aubergineschotel.

INGREDIENTEN

6 kleine aubergines., kashk,te verkrijgen bij de iraanse winkel., 1 lepel tomatenpuree., 2 uien., 2 lepels gedroogde munt., olie., zout en peper.,

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-07-2003
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Ash-e Anaar

Soep met granaatappelpuree, lamsgehakt, kruiden enz ..

INGREDIENTEN

200 gr basmatirijst, bos peterselie, munt, koriander, lente-ui, 1 kg, lamsgehakt, 500 gr spliterwten, 1 glas granaatappel puree (Iraanse kruidenier), 2 el marjolein, 1 bosje verse munt, 4 uien, zwarte peper, zout plantaardige olie, ,

  • Iraans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-10-2006
  • Iraans
  •  60-120 min.

Rijst met gerookte forel

INGREDIENTEN

Ui en naar keuze een teentje knoflook,2 koppen geurige rijst (basmati), 1 tot 1 1/2 theelepel kerrie,indiase of iraanse rijstkruiden 1 tot 3 gerookte forellen (Aldi),3 gekookte eieren in stukken, fijngesneden dille,.1/8 ltr crème fraiche.

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2010
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ash-e Reshteh

Dit is een Perzisch recept, maar is gelijkwaardig aan de Ash, dat ook in Afghaanse restaurants geserveerd wordt. "Ash-e" betekent "soep" in Farsi. Perzische noedels (Reshteh) zijn verkrijgbaar in de midden-oosten voedsel winkels in Amsterdam. De vloeibare kashke (wei) is verkrijgbaar, maar de kwaliteit is niet altijd goed, vandaar dat zure room de wei vervangt.

INGREDIENTEN

50 gram rode nierbonen, geweekte * 50 gram soldaten of marinebonen,geweekt * 50 gram kekererwten, geweekt * 50 gram linzen * 3 uien, fijngesneden * 3 el. olie * 2 tl zout * 1 tl. zwarte peper * 1 tl. geelwortel * 3 liter schapenvleesbouillon * 50 gr bieslook of sjalotjes, grof gehakt * 1 kopj edillekruid, gehakt * 1 bos peterselie, grof gehakte * 250 gram verse spinazie * 1 gekookte biet in blokjes * 150 gram Iraanse of ei-noedels *, 1 el meel * 1/4 pot zure room * 1 dl witte wijnazijn, Gheimeh (garmering):, 500 gram schapenfilets, in blokjes * 2 uien in blokjes * 1 bol gechilde knoflook, geplet * 2 el. olie * 1 dl water * 2 el. gele spliterwten * 1 el. tomatenpuree * 1/2 tl. saffraan, in 1 el heet water opgelost * 1/2 tl. zout, Munt (Garnering), 1 ui, fijngesneden * 3 tenen knflook, geplet * 1 el. olie * 1 el. gedroogde munt, ,

  • Iraans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-09-2006
  • Iraans
  •  60-120 min.

Fessendjan

Lekkere Iraanse kipdrumsticks

INGREDIENTEN

8 drumsticks, 50 gram walnoten, 2 eetlepels granaatappelpuree, 1 ui, eventueel een beetje suiker, 3 blikjes geconcentreerde tomatenpuree,

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-09-2004
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Mast-e musir

Iraanse yoghurt dip met knoflook.

INGREDIENTEN

0,5 l turkse yoghurt, 3 el gehakte knoflook, peper en zout

  • Iraans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-05-2012
  • Iraans
  •  0-10 min.

Rundstartaar

INGREDIENTEN

100 gr vers gemalen rundstussenribstuk (entrecote), 1 theelepel fijngehakte jonge ui, 1 theelepel fijngehakte platte peterselie, 1 eierdooier, 1 theelepel huisgemaakte mayonaise, een weinig fleur de sel, een weinig peper van de molen, 20 gr Iraanse kaviaar "Sevruga", enkele blaadjes veldsla en paardebloemblaadjes, een weinig olijfolie extra - vierge en witte wijnazijn voor de vinaigrette, 1 dikke snee wit brood voor de toast, 20 gr zure room.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-09-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Boorani-ye badenjan

Boorani-ye Badenjan (Iraanse aubergine-yoghurt dip)

INGREDIENTEN

2 grote aubergines, 1 theelepel goede olijfolie, 4 teentjes knoflook, geperst, 1 theelepel zout, 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper, 160 gram dikke Turkse- of Griekse yoghurt, 4 theelepels verse fijngehakte mint, 2 theelepels vers limoen- of citroensap, 1/2 theelepel saffraandraadjes, opgelost in 2 theelepels warm water, Turks brood, , Voor het garnituur:, , 1 eetlepel dikke Turkse- of Griekse yoghurt, 2 eetlepels pijnboompitten, verse mintblaadjes, groene olijfolie van goede kwaliteit

  • Iraans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-2010
  • Iraans
  •  30-60 min.

Mast-e khiar

Iraanse yoghurt dip met komkommer en munt.

INGREDIENTEN

0,5 l turkse yoghurt, 2 eetlepels gedroogde munt, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 1 komkommer

  • Iraans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-05-2012
  • Iraans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Khaviar

Zo eten de Iraniërs kaviaar!De Iraanse kaviaar van de Kaspische zee is bijna zeker de best verkrijgbare.

INGREDIENTEN

* 200 grams fijne kaviaar, * zoute crackers, * 1 kleine ui, * 1 tl verse limoensap, * 50 grams verse peterselieblaadjes, * roomboter (naar behoefte)

  • Iraans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-09-2006
  • Iraans
  •  10-20 min.

Rosti met zalm

Een recept van Paul de Leeuw

INGREDIENTEN

150 g gerookte zalm, 4 aardappelen, 1 ei, 1 bekertje creme fraiche, bieslook, 2 teentjes knoflook, beetje citroensap

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-06-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

komkommer-tomaat van morteza

No-nonsens verfrissing die in Iran blijkbaar dagelijks op tafel staat. Dit recept keek ik af van een Iraanse kennis.

INGREDIENTEN

Tomaat - komkommer

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-10-2001
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Chelo Safeed

Hmmm :-)

INGREDIENTEN

600 gram rijst *, 4 el plantaardige olie * 3 a 4 middelgrote aardappels *, 150 ml water *, zout,

  • Iraans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-09-2006
  • Iraans Bijgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste iraanse recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top