1. Home
  2. Recepten

recepten (132.197)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Pittige Kipfilet a la Pizzaiola

Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil.

INGREDIENTEN

Plm. 400 gram kipfilet Peper, zout Bloem 2 eetlepels olijfolie 1 blikje tomatenblokjes 1 kleine ui 2 teentjes knoflook ½ rode Spaanse peper 2 theelepels oregano plm. 100 gram dunne plakjes pittig belegen kaas 1 glas droge witte wijn

Bereidingswijze

Ui en knoflook pellen en snipperen. Spaanse peper schoonmaken, pitjes verwijderen en in kleine stukjes snijden. 1 eetlepel olijfolie in een kleine pan verwarmen en hierin de peperstukjes, ui en knoflook even aanzetten. Tomatenblokjes en witte wijn toevoegen en aan de kook brengen. Het geheel wat laten inkoken. Het moet een dikke saus worden. Op smaak maken met peper, zout en oregano. Kipfilet in dunnere plakken snijden. Bestrooien met wat peper, zout en bloem. Rest olie verhitten en kipfilet snel aan beide kanten lichtbruin bakken. Kip naast elkaar in Ovenschaal leggen. Tomatensaus erover verdelen. Wat oregano erover strooien en een lekkere plak kaas erop leggen. Ongeveer 20 minuten in het midden van de oven op 200 graden, zodat de kaas is gesmolten en lichtbruin is.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Indische kip

Dit recept is altijd een succes als ik eters heb, heb het eens van mijn vriendin gerkregen omdat het haar succes recept was wilde ik het wel eens proberen en ook hier is het een succes.

INGREDIENTEN

350 gram kipfilet, , 4 uien, , 1 teentje knoflook, , 9 eetlepels ketchup, , 9 eetlepels ketjap (zoet), , 6 eetlepels azijn, , 6 eetlepels bruine suiker, , 4 eetlepels pindakaas, , zout en peper, , kroepoek, , rijst, , 200 gram taugé

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2007
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Andijvie gehaktstampot met mon chou(romig)

Een stampot waar je zeker complimentjes voor zal krijgen bij je gezin. En wat natuurlijk ook van belang is dat het absoluut niet te veel werk is, en het een eenpansgrecht is. Dit gerecht heb ik ooit met een vriendin gemaakt en verzonnen ,`het zat ergens achter in mijn kookmappen. Maar deze week hebben we dit weer eens lekker uitgeprobeerd.

INGREDIENTEN

1300 gram geschilde aardappels, 500 gram gehakt, zout en peper, 200 gram Mon Chou, 6 el uiensoeppoeder uit een zakje, 1000 gram panklare andijvie.1 ui gesnipperd.2 eetl. boter

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel a la louise

Dit recept is al jaren oud en heb ik ooit gekregen van een nicht van mij.In de "loop der jaren" heb ik het aangepast naar eigen smaak en het is nu gewoon (na alle veranderingen) mijn "eigen" recept geworden.. Het is héél erg lekker, ik hoor graag reacties! Nieuwe fotos staan nu bij dit recept. Gisteren 8 oktober 2010 weer gemaakt, (weer iets aangepast) en.. het was weer superlekker!

INGREDIENTEN

1 ½ kilo aardappelen - ongeschild gewicht- (of als je geen tijd hebt puree uit een pakje maar vers is echt veel smakelijker), 1 pond gehakt (halfom of runder en ongekruid)., 2 middelgrote uien (fijn gesneden), 1 prei (in smalle reepjes gesneden), 1 - 2 (of meer) teentjes knoflook (uitgeperst), 1 bakje champignons ( in plakjes gesneden), 250-300 g spitskool, gesneden - groene of witte kool mag ook -( als je geen tijd hebt..kant en klaar te koop., 2 eetlepels verse selderij of 2 tl gedroogde selderij., 1 theelepel bruine suiker,(mag weggelaten worden)., 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden.(of als je hebt lekker de verse), 1 flinke eetlepel kerrie, Scheutje ketchup, Scheutje ketjap manis, Zout en peper naar smaak., Wat boter of scheutje olie om de uien/knoflook in te bakken en om de ovenschotel in te vetten., Wat geraspte kaas.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

een super slordig en heet kadetje

INGREDIENTEN

750 gr rundergehakt gehakt, 1 gesnipperde ui, 200 gr champignons (doormidden gesneden), 200 gr tomaten, 1/2 tl zout, 1 mespunt peper, 1 mespunt nootmuskaat, 150 gr ontbijtspek, 1/2 kop geraspte kaas, 1 ui (in dunne ringen gesneden), 2 eetlepels sambal.(of meer naar smaak), 8 kadetjes

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Roti

Een recept uit Suriname, een beetje pittig, maar dat heeft U zelf in de hand.

INGREDIENTEN

1 kip, kool,5 a 6 aardappels, pannekoeken, zout, peper, veel kerrie, sambal, zoute ketjap, zoete ketjap,sambal,tomaat, klein maggi blokje, boter.

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-04-1999
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pizza

De snelste en zeker de makkelijkste pizza.

INGREDIENTEN

BEL DE PIZZA-LIJN,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-10-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Soutzoukakia

Gehakt rolletjes in tomatensaus. (Grieks)

INGREDIENTEN

1 kilo gehakt, 2 eieren, 1 gehakte ui, 2 sneetjes (geweekt) oud wittebrood, 1 liter tomatensaus, zout, peper, oregano, komijn, suiker, bloem en olijfolie.

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-05-2001
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

MOEDERS HACHEE MET PRUIMEN

Heerlijke hachee zonder zakje kruiden maar echt puur!!!! Gewoonweg heerlijk

INGREDIENTEN

12 sjalotjes**500 gr magere runderlappen** 50 gram boter**2 el azijn** 1 laurierblaadje** 2 kneepjes (ca 1 el) vloeibare bouillon rundvlees** 100 gr gedroogde pruimen zonder pit** peper en zout

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-04-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Surinaamse bami

Deze bami heb ik gegeten bij mijn vriendin Lidia. Een grote pan maakt wanneer je met een stel vrienden bij elkaar bent dat het binnen de korste keren muisstil is ;-)

INGREDIENTEN

1 pak chinese mie (250-300 g), 2 tenen knoflook, 3 eetlepels ketjap manis, 4 eetlepels ketjap asin, 1 grote ui, 300 g kipfilet, bosje verse selderie, tauge, gemberpoeder, olie, mespuntje trassi, 3 eieren (roerbakken), 1 theelepel sambal

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-07-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

zuurkool ovenschotel

Aanrader!

INGREDIENTEN

Zuurkool,1 rookworst,maggi puree voor ovenschotels,ontbijtspek,uienringen,1 eetl. mosterd,1 theelepel thijm

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste recepten

Varkenshaasje in deegjasje

INGREDIENTEN

2 varkenshaasjes van 4OOgr elk.1/2kg bladerdeeg (diepvries).1 eierdooier.2 eetlepels vers gehakte tuinkruiden.100 gr verse geitenkaas.100 g boter.Vers gemalen peper, zout.VOOR DE SAUS:250 g roomboter.1 glas schuimwijn.1 glas droge witte wijn.1 scheutje witte wijnazijn.1 scheut Noilly Prat of droge sherry.2 sjalotten.50 g verse geitenkaas., ,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-11-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gehaktschotel met zuurkool

Talloze keren gemaakt, altijd succes!

INGREDIENTEN

500 gr rundergehakt, 500 gr zuurkool, 750 gr kruimige aardappelen, 1 kleine ui, 1 klein pakje appelsap (200 ml), 1-2 el (olijf)olie of vloeibare braadproduct, b.v. Croma), 50 gr boter, 1 tl karwijzaad, (versgemalen)peper en zout, broodkruim event. 1 banaan

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Romig vispotje met broccoli uit de oven

INGREDIENTEN

*500 gram broccoli, *zout, *versgemalen peper, *1 grote rode ui, *1 gele paprika, *25 gram boter, *1 citroen, *300 gram kabeljauwfilet, *300 gram zalmfilet, *100 gram MonChou, *1 dl slagroom, *0.5 eetlepel verse tijmblaadjes, *nootmuskaat, *100 gram gekookte mosselen, *100 gram (Hollandse) garnalen, *50 gram geraspte oude Goudse kaas

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gehakttaart met nasikruiden.

INGREDIENTEN

5 plakjes deeg voor hartige taart., 1 schaal nasi/bamigroenten.(500 gr)., 300 gr. rundergehakt., 1 zakje mix voor nasi.(Knorr mix 48 gr), 1 theel. sambal., 1 eetl. ketjap., 3 eieren., 1 pot atjar tjampoer (680 gr).,

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-11-2005
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Thaïse Rijstsalade met ananas en garnalen

INGREDIENTEN

175 gram Pandanrijst, zout, 200 gram verse ananasstukjes, 1 rijpe mango in stukjes, 1 rood pepertje, 1 rode ui`, 2 lente-uitjes, 50 gram taugé, 250 gram gepelde Noorse garnalen, 3 eetlepels verse korianderblaadjes, 6 eetlepels zoute pinda`s, 100 gram verse peultjes, 4 cm verse gemberwortel, 4 eetlepels pindakaas, 6 eetlepels kokosmelk, 4 eetlepels vissaus, 2 eetlepels limoensap, 2 uitgeperste knoflookteentjes,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kipkerrie

Erg lekker en snel smullen !!!!!

INGREDIENTEN

400 gr. rijst,500 gr. kipfilet,zout en peper,40 gr. boter,flinke eetlepel kerriepoeder,pakje monchou a 200gr. 4dl. kippenbouillon (blokje) 2 theel. suiker, 6 bosuitjes.

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-04-2005
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Malai Kofta

India is het land waar ik 5 jaar geleden verliefd op ben geworden. De mensen, de kleuren, de geuren en ook zeker het eten. Dit recept heb ik geleerd in een klein dorpje in de buurt van Agra. Daar zaten wij een aantal dagen vast ivm regenoverlast en te laat vertrekkende bussen. In het kleine hotelletje waar we sliepen heb ik de gastvrouw een avond geholpen met koken. Deze Malai Kofta was echt heerlijk! Malai Kofta is een vegetarische versie van gehaktballetjes. Het wordt gemaakt van paneer, een superverse en zachte melkkaas. Laat je niet afschrikken door de flinke ingrediëntenlijst. Het is niet moeilijk om te maken en de meeste ingrediënten zijn sowieso een must wanneer je Indiaas wilt koken.

INGREDIENTEN

Voor de Paneer:, 3 liter melk, 6 eetlepels citroensap, (dit geeft meer paneer dan je nodig hebt, maar paneer is een kleine week houdbaar in de koelkast en kun je op verschillende manieren verwerken), , Voor de saus:, 3 uien (fijngehakt in de keukenmachine), 1/2 eetlepel heel fijngehakte knoflook, 1/2 eetlepel heel fijngehakte gember, +/- 500 gram verse tomaten (gepureerd in de keukenmachine, of uit blik), Snufje kunjit (geelwortelpoeder), 1 Theelepel garam masala (Indiaas kruidenmengsel), 1 Theelepel korianderpoeder, 1 Theelepel komijnpoeder, Chilipoeder, zout en suiker naar smaak., 150 ml gecondenseerde ongezoete melk (of volle koffiemelk), Scheutje melk, , Voor de paneer-balletjes:, 100 gram doperwtjes (diepvries), 1 wortel, geraspt, 300 gram paneer (je vers gemaakte paneer of voorverpakte), 1 grote aardappel, gekookt en geschild, 5 takjes verse koriander, fijngesneden, 100 gram grof gesneden cashewnoten en rozijnen, 1 eetlepel korianderpoeder, 1 eetlepel komijnpoeder, 1/2 theelepel chaat masala (als je dit niet kunt krijgen, gewoon overslaan), ,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-01-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Afrikaanse Kip

Eenvoudig maar erg lekker mn door de saus.Simpel om te toveren tot een veg.gerecht door de kip te vervangen door bv quorn.

INGREDIENTEN

3 kipfile,4 dl melk,100 gr gemalen kokos,2-3 paprika`s in verschillende kleuren,1 theel.sambal oelek,1 prei,1 eetl.boter,1 theel.zout,1 bouillontabl.,1 eetl.meel,2 dl yoghurt.

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-1999
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Konijn op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)

Vandaag voelde ik me net een tovenaar maar er waren een paar verschillen. In plaats van dat ik het konijn UIT de hoed toverde, ging het konijn IN de pan. Ik had geen toverstok maar een pollepel en het "grote spreukenboek" was in werkelijkheid het kookboek "Mario`s Vlaamsche Keuken". Ik toverde een heerlijk gerecht op tafel namelijk Konijn op z`n Vlaams Misschien komt het wel omdat het restaurant "de Vlaamsche Pot" (in Brugge) er zo sprookjesachtig en betoverend uit ziet........... Dit is inmiddels het 2e recept uit het kookboek van Mario Cattoor en wie weet volgen er nog wel meer N.B. Voor mensen met het "Flappiesyndroom": je kunt dit recept ook heel goed maken met varkensvlees.

INGREDIENTEN

1 kg. konijn (in stukken), 2 fl. kriek (of bruin bier), 400 gr. gedroogde pruimen, 3 grote uien, 1 eetl. mosterd, 1 takje tijm, enkele blaadjes laurier, peper & zout, 50 gr. boter.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-01-2013
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pasta met garnalen, dille en groenten.

Zelf ben ik gek op de combinatie dille en garnalen. De pasta die ik heb gebruikt was een fijne soort handgemaakte harde pasta. Combinatie kastanje champignons, courgette en garnalen was heerlijk. Ik heb grote garnalen gebruikt.

INGREDIENTEN

Pasta (bijvoorbeeld vlinderpasta), 1 ui of een paar chalotjes, 1 courgette, handvol kastanje champignons, 150/200 gram grote garnalen (gekookt), bakje Crème Fraiche, Flinke scheut Nolly Prat, behoorlijk wat dille (vers), zout en peper naar smaak.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Sticky kip

De frietjes kunnen ook vervangen worden door gebakken pommes

INGREDIENTEN

1 el zonnebloemolie, 1 sjalot, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 6 el Heinz hot ketchup, 3 el worchestersaus, 2 tl mosterd, 1 tl tabasco, 1 1/2 el donkere basterdsuiker, peper, zout, 4 enkele kipfilets,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-10-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kleverige spareribs

INGREDIENTEN

11/2 kg spareribs, in losse ribben., 1 eetl arachideolie., 4 eetl char siu-saus., 2 eetl sojasaus., 2 eetl zoete chilisaus., 2 teentjes knoflook, geperst., 2 theel geraspte, verse gember., 90 gr honing., 75 gr lichte basterdsuiker., 1/4 theel vijfkruidenpoeder., 4 eetl droge sherry., ,

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-07-2011
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

...

.

INGREDIENTEN

.

  • Europees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-04-2000
  • Europees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Kip a la bonne femme

Overheerlijk romertopf recept waar de vitamientjes in bewaard blijven. Het geurt verrukkelijk door het huis!!!!

INGREDIENTEN

1 kip (braadkuiken) van ca. 1 kg. paprikapoeder, 100 gr. ontbijtspek, 200gr.kleine champignons, 2 uien, 2 knoflook-, teentjes, 1/2 rode paprika, 1/2 groene paprika, 50gr. boter, zout, vers gemalen peper, 1 eetlepel verse peterselie, 1 kg. krielaardappelen., ,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-04-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Courgettes gevuld met aardappelpuree geitenkaas rucola of raapstelen

Overheerlijke gevulde courgettes. Nu eens helemaal anders gevuld en niet met vlees. Echt zalig! In plaats van rucola kun je in het voorjaar heel goed raapstelen gebruiken. Zeker zo lekker! Een recept van life and cooking.

INGREDIENTEN

800 gr kruimige aardappelen - zout, peper - 4 kleine courgettes - 100 gr rucola ( of 200 gr raapstelen ) - 2 el crème fraîche - 100 gr zachte boter - 150 gr zachte geitenkaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-06-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Paprikaschotel (Grieks)

Een Griekse paprikaschotel met worst. Echt héérlijk op een regenachtige dag.

INGREDIENTEN

3 e olijfolie - 700 g saucijzen (rund of varkens) - 3 uien, in dunne halve ringen - 5 rode, groene en gele paprikas in reepjes van 1 cm. gesneden - 700 g tomaten uit blik, in stukjes - 4 teentjes knoflook, fijn - 2 t gedroogde oregano - 150 ml rode wijn - zout - peper - vers gehakte salie ter garnering (4 blaartjes)

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-08-2006
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pasta met wodka, Mon Chou en gerookte zalm

Super simple, super lekker en met 20 minuten aan tafel.

INGREDIENTEN

300 gram past (bijvoorbeeld penne) 2 dl wodka 200 gram gerookte zalm (snippers 8 el gesnipperde bieslook 300 gram Mon Chou zout en peper., ,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-12-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gekarameliseerde vis uit Cambodja

Trey toke kho ma-ritVoor dit recept kan je b.v. zeewolf nemen! Niet heet!

INGREDIENTEN

, 1 medium grote vis (zeewolf) in moten gesneden van ca. 2-3 cm, 100 gr suiker, 1 dl vissaus, 2 dl water, 1 theelepel zout, 1 theelepel vers gemalen zwarte peper, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 bosuitje, in ringetjes gesneden, Gekaramelisseerde saus:, 1 eetlepel suiker en 1 eetlepel water,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2004
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

broccoli-zalmtaart

INGREDIENTEN

6 lapjes diepvries bladerdeeg, 250 gram broccoli, 250 gram uien, 2 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook, 2 blikjes zalm, 3 eieren, 2 eetlepels versgehakte peterselie, 1 dl slagroom of koffieroom, peper, zout, 100 gram geraspte jongbelegen kaas, 100 gram roomkaas (Mon Chou)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-02-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gyros Spruitjes

Met een knipoog naar de Griekse keuken, boordevol vitaminen en goed voor de lijn wat wil je nog meer?

INGREDIENTEN

300 gram schoongemaakte spruitjes halve rode paprika 1 ui 4 zongedroogde tomaatjes 6 champignons 2 teentjes knoflook 200 gram kalkoenfilet Gyroskruiden van Verstegen 2 el pijnboompitjes olijfolie citroensap peper en zout uit de molen

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-01-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pompoenpuree met gehakt

Deze originele ovenschotel kan u vooraf volledig klaar maken. Enkel nog in de oven schuiven en u kan aan tafel. bereidingstijd: 25 min. + 45 min. in de oven; voor 4 pers

INGREDIENTEN

- 500 g pompoenvlees, - 600 g gehakt, - 400 g aardappelen, - 2 uien, - 1 ei, - 2 eetl. room of melk, - 2 eetl. olijfolie, - 1 eetl. mosterd, - 3 eetl. paneermeel, - 3 eetl. gesnipperde peterselie, - 5 eetl. gemalen kaas (gruyere, emmentaler), - 1 eetl. boter, - 1 teentje knoflook, - 1 doosje saffraanpoeder, - nootmuskaat, - peper en zout,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-09-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Boeuf Bourguignon

Herfstrecept

INGREDIENTEN

, , 800 gr runderlappen, , 200 gr blokjes gerookt spek, , 300 gr sjalotten, , 1 teen knoflook, , 75 gr boter, , 2 lp olie, , 400 gr wortel(bolletjes), , 3 lp bloem, , 2 theelp tijm, , 2 dl heet water, , 2 dl rode wijn, , 100 gr champignons, , 1 bosje peterselie, , peper en zout.,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-10-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lauwwarme aardappelsalade met pittige mosterddressing

Een heerlijke salade en toch weinig calorieen Goed voor de lijn

INGREDIENTEN

600 - 800 gr aardappelen., zout,peper., 500gr dunne sperziebonen, 12 kerstomaatjes, 3 el mayonaise., 2 tl grove mosterd, 3 el olijfolie., 2 - 3 tl limoen of citroensap., 3 - 4 el fijn geneden peterselie

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2005
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit moet je echt proeven

Als ik dit maak zijn mijn drie mannen geheel tevree en voel ik me even een keukenfee

INGREDIENTEN

4 kipfilet,s, 6 tomaten, 6 uienen, 500 gr chinese kool, 250 gr spekreepjes, 3 knoflookteentjes, 1 blikje tomatenpuree, sambal, 400 ml creme fraice, olie

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-05-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

andijvie met spek en krieltjes

Erg lekker

INGREDIENTEN

1 zak gesneden anijvie (400 gr), 1 flinke ui, 1 teentje knoflook, 2 eetl olie, circa 150 g mager rookspek in reepjes, 1 zak voorgekookte krieltjes (450 gr), 1 mespunt gedroogde tijm, zout en versgemalen peper

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

hongaarse goulash

Een aanrader

INGREDIENTEN

600 g doorregen runderlappen, 100 g boter, 50 g spekreepjes, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 2+2 rode en groene paprika s, 2 eetlepels bloem, 1,5 eetl. paprikapoederof chilipoeder, 1 blikje tomatenstukjes (400 gr ), 1 dl rode wijn, 2 dl vleesbouillon, 2 theelepels tijm, 4 vastkokende aard., 300 gram sperciebonen

  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-04-2005
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Groene kool met spekjes in in mosterdroomsaus uit de wok

Groene kool heeft van zichzelf niet veel smaak, dus daar moet je wat lekkers van maken. Nou, dat is me met dit recept heel goed gelukt. Heerlijk, we hebben gesmuld.

INGREDIENTEN

750 gram gesneden groene kool -, 2 uien -, 200 gam mager rookspek -, 1 eetl olie -, 125 ml creme fraiche -, 2 eetlepels mosterd -, zout, peper -, 2 kippenbouillontabletten

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-02-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kippilaf met saffraan en pistache

Rijstgerecht met alle geuren van een Arabische soek, van kardemom en komijn tot honing en harissa.

INGREDIENTEN

2 kipfilets, in blokjes, 1/2 el komijnzaad, 1/2 el korianderzaad, 1 à 2 tl harissa (kan vervangen worden door scherp paprikapoeder of sambal oelek), 1 teen knoflook, zout, 1 el honing, 1/2 tl saffraandraadjes, 5 dl kippenbouillon, klontje boter, arachideolie, 200 g (basmati)rijst, 2 tl kardemom, sap van 1/2 citroen, 2 el pistachenoten, gehakt, 2 el cashewnoten of pijnboompitten, geroosterd, klein bosje bladpeterselie, gehakt

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-08-2007
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Andijvie Mysterieus

Deze Andijvie Mysterieus is anders dan andere, proef het en je weet het !!!

INGREDIENTEN

* 1 kilo. aardappelen, * 500 gram andijvie fijn gesneden, * 125 gram magere spekreepjes, * 1 grote ui fijn gesneden, * 1 Mespunt sambal badjak, * 1 eetlepel gembersiroop, * beetje melk, * 1 blokje runderbouillon, * 100 gram roomkaas 60+, * gebakken uitjes

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

12 soorten Kaasfondue

Voor een kaasfondue bent u niet op een soort kaas aangewezen. Er bestaan meer dan tien 'officiele' fonduesoorten met verschillende kaascombinaties. Iedere fondue heeft zijn eigen smaak en elke kaas zijn eigen smeltgedrag. Zo zorgt Emmenthaler bijvoorbeeld voor de draden die een fondue kan trekken. Voor fondue heb je eigenlijk altijd een 'fromage cuit' nodig, een 'gekookte' kaas, zoals bijvoorbeeld Emmenthaler en Comte. Door het koken van de wrongel krijgt de kaas het smeltgedrag dat hem zo geschikt maakt voor fondue. Het probleem van de meeste Hollandse kazen is dat de wrongel niet verhit is geweest en dat maakt ze voor fondue minder geschikt. U hebt keus uit de volgende fonduesoorten, meestal genoemd naar de streek waar ze vandaan komen.

INGREDIENTEN

, , , , Fondue Jurasienne: samengesteld uit 1/2 oude Comte en 1/2 jonge Comte; smaak: mild., Fondue Comtoise: 2/3 oude Comte en 1/3 belegen Comte; smaak: licht pikant., Fondue Savoyarde: 2/3 Beaufort en 1/3 Emmenthaler; smaak: zoetig., Fondue Chablaisienne: 2/3 oude Comte en 1/3 Emmenthaler; smaak: zoetig, pittig., Fondue Tarentaise: 2/3 oude Beaufort en 1/3 belegen Beaufort; smaak: fijntjes., Fondue Suisse: 2/3 Emmenthaler en 1/3 Appenzeller; smaak: kruidig., Fondue Neufchatelloise: 2/3 Gruyere en 1/3 Emmenthaler; smaak: pikant., Fondue Genevoise: 2/3 Emmenthaler en 1/3 Saint Niklaus;smaak: pittig., Fondue Vaudoise: 2/3 Gruyere en 1/3 Gamser (Raclette); smaak: pikant., Fondue Fribourgoise: 2/3 Vacherin Fribourg en 1/3 Gruyere; smaak: aromatisch., Fondue moitie-moitie: 1/2 Gruyere en 1/2 Vacherin Fribourg; smaak: pittig., Om de fondue nog wat pittiger te maken kunt u ook nog Parmazaanse kaas of pittige boerenkaas, Munster of Tilsiter (de Deense of de Zwitserse) toevoegen.,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-10-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top