1. Home
  2. Recepten

recepten (130.240) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Hete kip met komkommersalade

Hete kip met komkommersalade

INGREDIENTEN

300 gram Witte rijst 2 stuk Komkommers 2 eetlepel Witte wijnazijn 500 gram Kipfilet - in reepjes 2 eetlepel Olie 100 ml Ketjap manis 50 ml Ketchup 4 eetlepel Pindakaas 2 eetlepel Sambal

Bereidingswijze

Verhit de olie in een Braadpan en bak de kipreepjes goudbruin. Voeg de ketjap, de ketchup en 200 ml water toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de kip 15 minuten. Roer de pindakaas erdoor, tot een dikke saus ontstaat. Breng de kip pittig op smaak met de sambal en voeg nog een flinke mespunt zout toe. Laat de kip nog 5 minuten zachtjes stoven

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Indische kip

Dit recept is altijd een succes als ik eters heb, heb het eens van mijn vriendin gerkregen omdat het haar succes recept was wilde ik het wel eens proberen en ook hier is het een succes.

INGREDIENTEN

350 gram kipfilet, , 4 uien, , 1 teentje knoflook, , 9 eetlepels ketchup, , 9 eetlepels ketjap (zoet), , 6 eetlepels azijn, , 6 eetlepels bruine suiker, , 4 eetlepels pindakaas, , zout en peper, , kroepoek, , rijst, , 200 gram taugé

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2007
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Andijvie gehaktstampot met mon chou(romig)

Een stampot waar je zeker complimentjes voor zal krijgen bij je gezin. En wat natuurlijk ook van belang is dat het absoluut niet te veel werk is, en het een eenpansgrecht is. Dit gerecht heb ik ooit met een vriendin gemaakt en verzonnen ,`het zat ergens achter in mijn kookmappen. Maar deze week hebben we dit weer eens lekker uitgeprobeerd.

INGREDIENTEN

1300 gram geschilde aardappels, 500 gram gehakt, zout en peper, 200 gram Mon Chou, 6 el uiensoeppoeder uit een zakje, 1000 gram panklare andijvie.1 ui gesnipperd.2 eetl. boter

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel a la louise

Dit recept is al jaren oud en heb ik ooit gekregen van een nicht van mij.In de "loop der jaren" heb ik het aangepast naar eigen smaak en het is nu gewoon (na alle veranderingen) mijn "eigen" recept geworden.. Het is héél erg lekker, ik hoor graag reacties! Nieuwe fotos staan nu bij dit recept. Gisteren 8 oktober 2010 weer gemaakt, (weer iets aangepast) en.. het was weer superlekker!

INGREDIENTEN

1 ½ kilo aardappelen - ongeschild gewicht- (of als je geen tijd hebt puree uit een pakje maar vers is echt veel smakelijker), 1 pond gehakt (halfom of runder en ongekruid)., 2 middelgrote uien (fijn gesneden), 1 prei (in smalle reepjes gesneden), 1 - 2 (of meer) teentjes knoflook (uitgeperst), 1 bakje champignons ( in plakjes gesneden), 250-300 g spitskool, gesneden - groene of witte kool mag ook -( als je geen tijd hebt..kant en klaar te koop., 2 eetlepels verse selderij of 2 tl gedroogde selderij., 1 theelepel bruine suiker,(mag weggelaten worden)., 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden.(of als je hebt lekker de verse), 1 flinke eetlepel kerrie, Scheutje ketchup, Scheutje ketjap manis, Zout en peper naar smaak., Wat boter of scheutje olie om de uien/knoflook in te bakken en om de ovenschotel in te vetten., Wat geraspte kaas.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

een super slordig en heet kadetje

INGREDIENTEN

750 gr rundergehakt gehakt, 1 gesnipperde ui, 200 gr champignons (doormidden gesneden), 200 gr tomaten, 1/2 tl zout, 1 mespunt peper, 1 mespunt nootmuskaat, 150 gr ontbijtspek, 1/2 kop geraspte kaas, 1 ui (in dunne ringen gesneden), 2 eetlepels sambal.(of meer naar smaak), 8 kadetjes

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

gehaktpannetje

Zoet-pittig eenpansgerecht ideaal als je weinig tijd hebt.

INGREDIENTEN

1 flinke ui, 2 eetl. olie, 500 gram gehakt of tartaar, 1 blik tomatenblokjes, 1 blikje maiskorrels, 1 blikje boontjes in tomatensaus, 1 blikje ananasstukjes, peper, zout en ketjap naar smaak.

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-01-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

gehaktballen op z'n grieks

De naam zegt het al: Griekse gehaktballen. Dat kan ook dus.

INGREDIENTEN

*400 gr. lamsgehakt, *2 teentjes knoflook, *1 el. gyroskruiden, *1 eetl. fijngeknipte majoraan, * 3 eetl. fijngeknipte munt, *3 dl. Griekse Yoghurt, *? fijngeraspte komkommer.

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-1999
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Roti

Een recept uit Suriname, een beetje pittig, maar dat heeft U zelf in de hand.

INGREDIENTEN

1 kip, kool,5 a 6 aardappels, pannekoeken, zout, peper, veel kerrie, sambal, zoute ketjap, zoete ketjap,sambal,tomaat, klein maggi blokje, boter.

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-04-1999
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

gemarineerde kip

FERAKH-AL-HARAKip met een heet korstje is een van de makkelijkste en tegelijk smakelijkste gerechten om te maken

INGREDIENTEN

4 stukken kip4 eetl. olijfolie1 eetl. sinaasappelsap2 theel. geraspte sinaasappelschil2 teentjes knoflook geperst2 theel. geraspte gemberwortel2 theel. chilipoederzout en versgemalen zwarte peper

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-10-2000
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pizza

De snelste en zeker de makkelijkste pizza.

INGREDIENTEN

BEL DE PIZZA-LIJN,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-10-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Soutzoukakia

Gehakt rolletjes in tomatensaus. (Grieks)

INGREDIENTEN

1 kilo gehakt, 2 eieren, 1 gehakte ui, 2 sneetjes (geweekt) oud wittebrood, 1 liter tomatensaus, zout, peper, oregano, komijn, suiker, bloem en olijfolie.

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-05-2001
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vastelaoves zoervleisj

Een typisch Limburgs gerecht dat veel met vastelaovend gegeten wordt

INGREDIENTEN

Boodschappenlijstje:, , 1 kg magere runderlapjes, , 2 dl azijn, , peper, zout, , 2 laurierblaadjes, , 4 jeneverbessen, , 2 theelepels tijm, , 500 gr uien, , 100 gr boter, , 1 eetlepel suiker, , 1/2 eetlepel keukenstroop, , 3 plakjes ontbijtkoek, , 1 eetlepel bosvruchtenjam

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-02-2002
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gegratineerde aspergeschotel

Voor de echte asperge-liefhebber

INGREDIENTEN

1 kg verse asperges, 150 gram champignons, 150 gram gerookt ontbijtspek, 150 gram geraspte kaas, 25 gram paneermeel, 50 gram boter, 50 gram bloem, 3/4 dl slagroom, 1,5 dl melk, 2 eieren, 2 tomaatjes, aardappelpuree, suiker, worcestershiresauce, peper en zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

MOEDERS HACHEE MET PRUIMEN

Heerlijke hachee zonder zakje kruiden maar echt puur!!!! Gewoonweg heerlijk

INGREDIENTEN

12 sjalotjes**500 gr magere runderlappen** 50 gram boter**2 el azijn** 1 laurierblaadje** 2 kneepjes (ca 1 el) vloeibare bouillon rundvlees** 100 gr gedroogde pruimen zonder pit** peper en zout

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-04-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Surinaamse bami

Deze bami heb ik gegeten bij mijn vriendin Lidia. Een grote pan maakt wanneer je met een stel vrienden bij elkaar bent dat het binnen de korste keren muisstil is ;-)

INGREDIENTEN

1 pak chinese mie (250-300 g), 2 tenen knoflook, 3 eetlepels ketjap manis, 4 eetlepels ketjap asin, 1 grote ui, 300 g kipfilet, bosje verse selderie, tauge, gemberpoeder, olie, mespuntje trassi, 3 eieren (roerbakken), 1 theelepel sambal

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-07-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

zuurkool ovenschotel

Aanrader!

INGREDIENTEN

Zuurkool,1 rookworst,maggi puree voor ovenschotels,ontbijtspek,uienringen,1 eetl. mosterd,1 theelepel thijm

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Varkenshaasje in deegjasje

INGREDIENTEN

2 varkenshaasjes van 4OOgr elk.1/2kg bladerdeeg (diepvries).1 eierdooier.2 eetlepels vers gehakte tuinkruiden.100 gr verse geitenkaas.100 g boter.Vers gemalen peper, zout.VOOR DE SAUS:250 g roomboter.1 glas schuimwijn.1 glas droge witte wijn.1 scheutje witte wijnazijn.1 scheut Noilly Prat of droge sherry.2 sjalotten.50 g verse geitenkaas., ,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-11-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gehaktschotel met zuurkool

Talloze keren gemaakt, altijd succes!

INGREDIENTEN

500 gr rundergehakt, 500 gr zuurkool, 750 gr kruimige aardappelen, 1 kleine ui, 1 klein pakje appelsap (200 ml), 1-2 el (olijf)olie of vloeibare braadproduct, b.v. Croma), 50 gr boter, 1 tl karwijzaad, (versgemalen)peper en zout, broodkruim event. 1 banaan

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zeeduivel op bedje van venkelpuree met saffraanroom

Een feestelijk maal dat nog makkelijk te bereiden is ook! Alleen het dubbeldoppen van tuinbonen vergt wat tijd.

INGREDIENTEN

Ingredienten voor venkelpuree, - 4 venkelknolletjes, - 3 middelgrote aardappelen, - 3 a 4 deciliter groentenbouillon, - 2 steranijs, - 2 laurierblaadjes, - een scheutje pernod, - peper en zout, , Ingredienten voor de saffraanroom, - 20 draadjes saffraan, - 1 knoflookteen uit de knijper, - 1 gesnipperd sjalotje, - 1 dl Noilly Prat, - 1 dl room, - 1 dl groentenbouillon, Overige ingredienten, - 600 gram zeeduivelfilet, - olijfolie, - peper en zout, - 150 gram dubbelgedopte en gekookte tuinboontjes,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-07-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gehaktschotel met Andijvie en Prei

Een lekkere en gezonde ovenschotel

INGREDIENTEN

800 gr aardappels /400 gr gehakt half om half / 400 gr gesneden andijvie / 4oo gr. gesneden prei in heel dunne sliertjes / 150 gr geraspte kaas om te garneren / 2 el olie / 1 el. ketjap / 1 tl. sambal / 1/2 zakje gefruite uitjes. en wat gesnipperde peterselie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Romig vispotje met broccoli uit de oven

INGREDIENTEN

*500 gram broccoli, *zout, *versgemalen peper, *1 grote rode ui, *1 gele paprika, *25 gram boter, *1 citroen, *300 gram kabeljauwfilet, *300 gram zalmfilet, *100 gram MonChou, *1 dl slagroom, *0.5 eetlepel verse tijmblaadjes, *nootmuskaat, *100 gram gekookte mosselen, *100 gram (Hollandse) garnalen, *50 gram geraspte oude Goudse kaas

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pompoenschotel met geitenkaas

Slank recept, past prima in deze tijd van het jaar!!

INGREDIENTEN

1 kleine pompoen, , 2 eetlepels olijfolie, , 1 ui, gesnipperd, , 2 teentjes knoflook, fijngehakt, , 1 courgette, in grove stukken, , 2 blikken kikkererwten (a 400 g), uitgelekt, , 1 blik tomatenblokjes (400 g), , 2 theelepels gemalen komijn, , mespunt cayennepeper, , 2 kaneelstokjes, , 150 g zachte geitenkaas, verbrokkeld,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Nana-s Hachapuri

Verrukkelijk kaasbrood uit Georgie met ricotta, feta en mozzarella. Je kunt een grote bol bakken of eenspersoons broodjes, restanten warm je de volgende dag even op voor een snelle, maar perfecte avondhap.

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 375 g bloem + een handvol extra, 250 g yoghurt (Griekse of Turkse), 1 ei, 25 g zachte boter, snuf zout, 1,5 tl dubbelzure soda (natriumcarbonaat), Voor de vulling:, 100 g ricotta, 300 g feta, 1 bol mozzarella, peper, zout en kruiden naar smaak (munt, basilicum), 1 ei, * De kaas kan vervangen worden door gelijke delen geitenkaas, parmezaan of andere kaas die je nog in de koelkast hebt liggen., Of vervang een deel van de kaas door goed uitgelekte spinazie en/of gekonfijte tomaat.,

  • Russisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-01-2006
  • Russisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

12 soorten Kaasfondue

Voor een kaasfondue bent u niet op een soort kaas aangewezen. Er bestaan meer dan tien 'officiele' fonduesoorten met verschillende kaascombinaties. Iedere fondue heeft zijn eigen smaak en elke kaas zijn eigen smeltgedrag. Zo zorgt Emmenthaler bijvoorbeeld voor de draden die een fondue kan trekken. Voor fondue heb je eigenlijk altijd een 'fromage cuit' nodig, een 'gekookte' kaas, zoals bijvoorbeeld Emmenthaler en Comte. Door het koken van de wrongel krijgt de kaas het smeltgedrag dat hem zo geschikt maakt voor fondue. Het probleem van de meeste Hollandse kazen is dat de wrongel niet verhit is geweest en dat maakt ze voor fondue minder geschikt. U hebt keus uit de volgende fonduesoorten, meestal genoemd naar de streek waar ze vandaan komen.

INGREDIENTEN

, , , , Fondue Jurasienne: samengesteld uit 1/2 oude Comte en 1/2 jonge Comte; smaak: mild., Fondue Comtoise: 2/3 oude Comte en 1/3 belegen Comte; smaak: licht pikant., Fondue Savoyarde: 2/3 Beaufort en 1/3 Emmenthaler; smaak: zoetig., Fondue Chablaisienne: 2/3 oude Comte en 1/3 Emmenthaler; smaak: zoetig, pittig., Fondue Tarentaise: 2/3 oude Beaufort en 1/3 belegen Beaufort; smaak: fijntjes., Fondue Suisse: 2/3 Emmenthaler en 1/3 Appenzeller; smaak: kruidig., Fondue Neufchatelloise: 2/3 Gruyere en 1/3 Emmenthaler; smaak: pikant., Fondue Genevoise: 2/3 Emmenthaler en 1/3 Saint Niklaus;smaak: pittig., Fondue Vaudoise: 2/3 Gruyere en 1/3 Gamser (Raclette); smaak: pikant., Fondue Fribourgoise: 2/3 Vacherin Fribourg en 1/3 Gruyere; smaak: aromatisch., Fondue moitie-moitie: 1/2 Gruyere en 1/2 Vacherin Fribourg; smaak: pittig., Om de fondue nog wat pittiger te maken kunt u ook nog Parmazaanse kaas of pittige boerenkaas, Munster of Tilsiter (de Deense of de Zwitserse) toevoegen.,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-10-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Gehakttaart met nasikruiden.

INGREDIENTEN

5 plakjes deeg voor hartige taart., 1 schaal nasi/bamigroenten.(500 gr)., 300 gr. rundergehakt., 1 zakje mix voor nasi.(Knorr mix 48 gr), 1 theel. sambal., 1 eetl. ketjap., 3 eieren., 1 pot atjar tjampoer (680 gr).,

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-11-2005
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Basis Recept Voor Pizza

Zoals de pizaaria bij ons in de hoek hem maakt!!!!!

INGREDIENTEN

Ingredienten:, , 25 gr verse gist of 15 gr. Gedroogde gist, 1 ? dl lauwwarm water, 500 gr. Bloem, 1 tl. Zout, olijfolie,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-01-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Thaïse Rijstsalade met ananas en garnalen

INGREDIENTEN

175 gram Pandanrijst, zout, 200 gram verse ananasstukjes, 1 rijpe mango in stukjes, 1 rood pepertje, 1 rode ui`, 2 lente-uitjes, 50 gram taugé, 250 gram gepelde Noorse garnalen, 3 eetlepels verse korianderblaadjes, 6 eetlepels zoute pinda`s, 100 gram verse peultjes, 4 cm verse gemberwortel, 4 eetlepels pindakaas, 6 eetlepels kokosmelk, 4 eetlepels vissaus, 2 eetlepels limoensap, 2 uitgeperste knoflookteentjes,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lasagne met kruidige gehaktsaus

Deze lasagne word gevuld met groente, ham en een kruidige tomatensaus met gehakt. (deze vulsel is ook geschik voor cannelloni)

INGREDIENTEN

500 g lasagne vellen van 10 X 6cm., 2 e olijfolie, 60 g boter, 1 grote ui, fijn, 1 groot grof geraspte winterwortel, 2 - 3 bleekselderij stengels in kleine blokjes, 150 g gesnipperde champignons (op de foto heb ik portabello champignons gebruikt voor een extra lekkere smaak), 450 g tomaten uit blik, fijn, 250 g rauwe ham in blokjes (of andere lekker soort ham), 250 ml sterke runderbouillon (van blokje), 40 g bloem, 150 ml witte wijn, 300 g kalfs of rundergehakt of gemengd), boter voor ovenschaal, 1 t zout, 3/4 t peper, 1 vol t aromat, 1 t nootmuskaat, 100 g parmezaanse kaas, (ik gebruik ook zoms gaar restjes varkensvlees met een neutralen smaak in kleine stukjes gesneden om door deze lasagne te doen)

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-09-2008
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kipkerrie

Erg lekker en snel smullen !!!!!

INGREDIENTEN

400 gr. rijst,500 gr. kipfilet,zout en peper,40 gr. boter,flinke eetlepel kerriepoeder,pakje monchou a 200gr. 4dl. kippenbouillon (blokje) 2 theel. suiker, 6 bosuitjes.

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-04-2005
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Surinaamse bami

INGREDIENTEN

1 madam jeanette(zonder zaadjes,fijngesneden), Faja-lobie Bami(toko), 10 el olie, 2 takken selderij, 2 tl tomatenpuree, 500 gr spagetti, 250 gr kipfilet(in reepjes)

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-07-2004
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Courgettes gevuld met aardappelpuree geitenkaas rucola of raapstelen

Overheerlijke gevulde courgettes. Nu eens helemaal anders gevuld en niet met vlees. Echt zalig! In plaats van rucola kun je in het voorjaar heel goed raapstelen gebruiken. Zeker zo lekker! Een recept van life and cooking.

INGREDIENTEN

800 gr kruimige aardappelen - zout, peper - 4 kleine courgettes - 100 gr rucola ( of 200 gr raapstelen ) - 2 el crème fraîche - 100 gr zachte boter - 150 gr zachte geitenkaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-06-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Paprikaschotel (Grieks)

Een Griekse paprikaschotel met worst. Echt héérlijk op een regenachtige dag.

INGREDIENTEN

3 e olijfolie - 700 g saucijzen (rund of varkens) - 3 uien, in dunne halve ringen - 5 rode, groene en gele paprikas in reepjes van 1 cm. gesneden - 700 g tomaten uit blik, in stukjes - 4 teentjes knoflook, fijn - 2 t gedroogde oregano - 150 ml rode wijn - zout - peper - vers gehakte salie ter garnering (4 blaartjes)

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-08-2006
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Zalmfilet met gorgonzola

Een heerlijk hoofdgerecht .En het is nog snel klaar ook.Hoef je met dat warme weer niet zo lang in de keuken te staan.

INGREDIENTEN

4 zalmfilets van ca. 150 g, alternatief: meervalfilet of tonijn, zout, peper, 25 g boter, 100 g gorgonzola (of roombrie), 4 eetlepels fijngehakte peterselie (vers of diepvries), 1 dl droge witte wijn

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-06-2006
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Macaronischotel met drie soorten kaas

Ben dol op pasta én op kaas, dit is voor mij een ideale combi!!

INGREDIENTEN

350 g macaroni, , 10 groene olijven, , 6 zongedroogde tomaten in olie, , 1 bolletje mozzarella (kaas, 125 g), , 100 g Danish blue (kaas), , 500 g tomaten, , 1 eetlepel basilicum (diepvries, strooibusje a 50 g), , 100 g gemalen oude kaas (zakje a 150 g), ,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

gehaktschotel met prei

Weer een heerlijk recept van C1000. We hebben er gisteravond van gesmuld! Dit is een prima herfstrecept, echt een aanrader!

INGREDIENTEN

3 el olijfolie250 g rundergehakt2 teentjes knoflook, gesnipperd, 750 g panklare prei1 pot pastasaus hot à 300 g, 1 zakje aardappelpuree naturel of zelfgemaakte aardappelpuree van ong. 1 kg. aardappels3 dl melk4 dl. water1 kuipje Paturain à 150 gpeperzout,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-10-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pasta met wodka, Mon Chou en gerookte zalm

Super simple, super lekker en met 20 minuten aan tafel.

INGREDIENTEN

300 gram past (bijvoorbeeld penne) 2 dl wodka 200 gram gerookte zalm (snippers 8 el gesnipperde bieslook 300 gram Mon Chou zout en peper., ,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-12-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gekarameliseerde vis uit Cambodja

Trey toke kho ma-ritVoor dit recept kan je b.v. zeewolf nemen! Niet heet!

INGREDIENTEN

, 1 medium grote vis (zeewolf) in moten gesneden van ca. 2-3 cm, 100 gr suiker, 1 dl vissaus, 2 dl water, 1 theelepel zout, 1 theelepel vers gemalen zwarte peper, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 bosuitje, in ringetjes gesneden, Gekaramelisseerde saus:, 1 eetlepel suiker en 1 eetlepel water,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2004
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

broccoli-zalmtaart

INGREDIENTEN

6 lapjes diepvries bladerdeeg, 250 gram broccoli, 250 gram uien, 2 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook, 2 blikjes zalm, 3 eieren, 2 eetlepels versgehakte peterselie, 1 dl slagroom of koffieroom, peper, zout, 100 gram geraspte jongbelegen kaas, 100 gram roomkaas (Mon Chou)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-02-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gyros Spruitjes

Met een knipoog naar de Griekse keuken, boordevol vitaminen en goed voor de lijn wat wil je nog meer?

INGREDIENTEN

300 gram schoongemaakte spruitjes halve rode paprika 1 ui 4 zongedroogde tomaatjes 6 champignons 2 teentjes knoflook 200 gram kalkoenfilet Gyroskruiden van Verstegen 2 el pijnboompitjes olijfolie citroensap peper en zout uit de molen

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-01-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pompoenpuree met gehakt

Deze originele ovenschotel kan u vooraf volledig klaar maken. Enkel nog in de oven schuiven en u kan aan tafel. bereidingstijd: 25 min. + 45 min. in de oven; voor 4 pers

INGREDIENTEN

- 500 g pompoenvlees, - 600 g gehakt, - 400 g aardappelen, - 2 uien, - 1 ei, - 2 eetl. room of melk, - 2 eetl. olijfolie, - 1 eetl. mosterd, - 3 eetl. paneermeel, - 3 eetl. gesnipperde peterselie, - 5 eetl. gemalen kaas (gruyere, emmentaler), - 1 eetl. boter, - 1 teentje knoflook, - 1 doosje saffraanpoeder, - nootmuskaat, - peper en zout,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-09-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Boeuf Bourguignon

Herfstrecept

INGREDIENTEN

, , 800 gr runderlappen, , 200 gr blokjes gerookt spek, , 300 gr sjalotten, , 1 teen knoflook, , 75 gr boter, , 2 lp olie, , 400 gr wortel(bolletjes), , 3 lp bloem, , 2 theelp tijm, , 2 dl heet water, , 2 dl rode wijn, , 100 gr champignons, , 1 bosje peterselie, , peper en zout.,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-10-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top