1. Home
  2. Recepten
  3. Herfstachtig Lekker

Herfstachtig lekker recepten (15)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Herfst stoofpotje

Heerlijk stoofpotje bij herfstachtig weer.

INGREDIENTEN

500 Gr. Rundvlees (ribstuk, sukade) 150 Gr. Champignons of gemengde paddestoelen Twee uien (een rood, een wit) 150 Gr. Spekblokjes Teentje knoflook Handvol sperziebonen 2 worteltjes Trappist (half flesje) Twee blaadjes laurier Twee kruidnagels Naar smaak toevoegen: Tijm Kaneel Paprikapoeder Peper en zout Boter

Voorbereiding

Snij vlees in stukken, niet te klein. Snij uien in ringen en snipper knoflook Worteltjes in plakjes Boontjes heel laten, steeltjes verwijderen. Champignons of paddestoelenmix klein snijden, naar smaak. Kruidnageltjes in laurier steken.

Bereidingswijze

Boter in de pan. Vlees, uien en spek toevoegen en even aanfruiten op hoog vuur. Wortel, knoflook en boontjes toevoegen, 2-3 minuten laten stoven op,hoog vuur. Goed blijven roeren. Trappist toevoegen Laurier, kruidnagel, kaneel, paprikapoeder, zout en peper toevoegen en vuur laag zetten. Rustig laten stoven voor 1,5-2 uur. Eventueel iets indikken met maïzena- of bloempapje. Serveren met Vlaamse frieten of puree.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-10-2012
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Hartige taart met kip, pesto en paddenstoelen

De volledige naam van deze taart zou eigenlijk moeten zijn: hartige taart met gerookte kip, groene pesto, verschillende soorten paddenstoelen en mozzarella. Maar dat was een beetje te lang Dit is een taart die het hele jaar rond gegeten kan worden al doen de paddenstoelen dan misschien een beetje herfstachtig aan de smaak is dat zeker niet. Kastanjechampignons, witte champignons, en oesterzwammen laten zich goed combineren met de pesto en het gerookte van de kip geeft net dat beetje extra smaak. Tip: Als je kleine bakvormpjes hebt is het ook leuk om allemaal kleine taartjes te maken.

INGREDIENTEN

7 plakjes deeg voor hartige taart (Koopmans) of 1 rol bladerdeeg (Tante Fanny), 250 gram witte champignons, 250 gram kastanjechampignons, 250 gram oesterzwammen, 3 uien, 250 gram gerookte kipfilet, 5 el groene pesto, 200 ml creme fraiche, 4 eieren, 2 bollen mozzarella, , Garnering: eventueel enkele blaadjes basilicum

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-04-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.

CranberryAppel Crumble

Heerlijk herfstachtig fruittoetje met kruimelkorst. In Amerika heet dit soort toetjes "Cobbler" in Engeland "crumble".Nagerecht voor 4 tot 6 personen.

INGREDIENTEN

, 4 kleine appels, 150gr cranberries, 100gr suiker, grote el custard, tl kaneel, , voor het deeg:, 200gr boter, 200gr bloem, 150 gr suiker, snufje zout, snufje kaneel, tarwekiemen 4 el, ,

  • Amerikaans Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-11-2004
  • Amerikaans Nagerecht
  •  60-120 min.

Raapstelensalade met oude kaas en pijnboompitten

Heerlijk voorjaars/zomer-salada......... desondanks blijft het vandaag/komende week alleen maar herfstachtig weer helaas...... Maar dan juist wel lekker weer om te kokkerellen en nieuwe recepten uit te proberen

INGREDIENTEN

Raapstelen, 200 gram, pijnboompitten, 2 eetlepels, rode diksap, 1 theelepel, oude kaas, 4 plakjes, zout, 1 snufje, vers gemalen peper, 1 snufje, balsamico-azijn, 2 eetlepels, lente-uitje, 1 stuk, olijfolie, 4 eetlepels,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-05-2006
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Runderstoof met tutti frutti

Omdat het herfstachtig weer is had ik zin in  een lekker stoofpotje. Uit de slowcooker.

INGREDIENTEN

1 kg runder riblappen, 4 rode uien, 2 tenen knoflook, 1 glas rode wijn, water, 150 gr. tutti frutti, 1 el oregano, worchestershire saus, zeezout, olie/boter,  

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-08-2014
  •  
  •  > 120 min.

Peren-amandelcrumble met kardemom

Herfstachtig lekker

INGREDIENTEN

3 stevige handperen, geschild en in blokjes, , 1 fles rodebessensap (250 ml), , 1 theelepel kardemompoeder, , 1 zakje amandelschaafsel (45 g), , 50 g bloem, , 50 g koude boter, in blokjes, , 50 g suiker, , 200 ml slagroom,

  • Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-10-2007
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Gehakt-paddenstoelenschotel

Een herfstachtig eenpansgerecht

INGREDIENTEN

500 gr. paddestoelen naar keuze2 uien3 eetl., zonnebloemolie500 gr. gemengd gehakt2 eetl. zonnebloemolie, 2 fijngeperste tenen knoflookzoutpeper400 gr. aardappelen, 1 1/4 dl. vleesbouillonpeterselie

  • Duits Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-10-2002
  • Duits Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Zuurkoolsoep uit Nedersaksen

Deze keer een meer herfstachtig recept. Ten minste dat vonden ze bij mij thuis en de tijd leent zich daar ook voor. Ik vond het een heel bijzonder recept en vond het eigenlijk nergens op deze wijze. Beetje apart en erg smaakvol. Waarschijnlijk komt het ergens uit de buurt van Minden in Nordrhein-Westfalen. Vlak bij huis dus eigenlijk. Natuurlijk heb ik er een eigen draai aan gegeven. Kijk voor dit en andere recepten ook eens op http://hetetenisklaar.com

INGREDIENTEN

1 pak (wijn)zuurkool (500 gram);, 1 blik gepelde tomaten(plm. 400 gram);, 500 gram rundergehakt;, 3 uien;, 1 liter groentebouillon;, 200 gram gerookt spek;, 2 teentjes knoflook;, 2 theelepels pimentpoeder:, 1 theelepel worcestershiresaus:, 4 eetlepels olie;, 3 eetlepels peterselie;, pikant paprikapoeder;, peper/(zout).

  • Duits
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-11-2013
  • Duits
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Runderstoof met tutti frutti

Omdat het weer herfstachtig werd leek het me lekker een lekker stoofpotje te maken uit de slowcooker.

INGREDIENTEN

1 kg runder riblappen, 4 rode uien, 2 tenen knoflook, 1 glas rode wijn, water, 150 gr. tutti frutti, 1 el oregano, worchestershire saus, zeezout, olie/boter,  

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-08-2014
  •  
  •  > 120 min.

Varkenshaasje met druiven

Herfstachtig lekker!

INGREDIENTEN

4 kleine of 2 grote varkenshaasjes, zout, peper, 35 g boter of margarine, 2 dl lams- of kalfsfond, 200 g witte druiven (eventueel ontpit), 3-4 el fijngesneden peterselie

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Paddestoelentaart met kastanjes

Herfstachtig hoofdgerecht

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg1 ui250 gr. kastanjechampignons250, gr. grotchampignons30 gr. boter175 gr. gepelde, tamme kastanjes, (vacuumverpakt, blik of vers)200 gr. verse roomkaaszoutpeper, 1 ei

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Griesmeeltimbaaltje met sinaasappelsaus

Herfstachtig nagerecht

INGREDIENTEN

200ml melk(melkan)/200ml bessensap/100ml creme fraiche(Melkan)/50g tarwegriesmeel/50g basterdsuiker/4 timbaaltjes of kleine puddingvormpjes van ca 150ml/, voor de sinaasappelsaus:, 2sinaasappels/2el honing/ 1/2 tl kaneelpoeder/1el sinaasappellikeur/50g koude boter

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Pompoenrisotto met trompettes de mort en pancetta

Geurige risotto's zijn erg in de mode, waarbij van alles gebruikt wordt, van inktvis tot verse kruiden, maar dit is mijn favoriet. Deze risotto is het perfecte gerecht voor een herfstachtig aroma.

INGREDIENTEN

25 gr boter, 2 sjalotten, fijngesnipperd, 1 teentje knoflook, geplet, 1 tl tijm, 250 gr arboriorijst, 200 ml witte wijn, 1 liter warme groentenbouillon, 100 ml lobbig geklopte slagroom, 50 gr parmezaanse kaas, geraspt, 75 gr pancetta, in dunne plakjes, 100 gr trompettes de mort (=champignon), gesauteerd in 50 gr boter, 4 el mascarpone, 1 el rode paprike in dobbelsteentjes om te garneren, pompoenpuree, 2 kleine pompoenen, geschild, van zaad ontdaan en in dobbelsteentjes, 2 teentjes knoflook, geplet, 4 el olijfolie, 3 takjes tijm,

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-02-2002
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

****LAMSKERRIE MET DADELS EN CROUTE****

De combinatie Stoven en Oven maakt het zo heerlijk Herfstachtig.

INGREDIENTEN

=3 eetl.Olie, =750 gram Lams- of Rundvlees,in blokjes., =2 eetl.Kerriepoeder., =375 gram Ui, gesnipperd., =125 gram Dadels.zonder pit,fijngesneden., =125 ml witte Wijn of Bouillon., =125 ml.Bulgaarse of Griekse Yoghurt., =125 ml. zure Room., =6 plakjes Bladerdeeg,ontdooid

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-02-2019
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top