1. Home
  2. Recepten
  3. Heerlijk Italiaans

Heerlijk Italiaans recepten (2.404) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Heerlijke Canneloni met ricotta en spinazie

Heerlijk met verse basilicum, gehakt, zongedroogde tomaatjes, kaas en olijven. Heerlijk om het is eens uit te proberen.

INGREDIENTEN

25 gr boter 25 gr bloem 350 ml melk 12 lasagnebladen snufje nootmuskaat 1 el olijfolie 1 ui, gehakt 3 teentjes knoflook 1 zal losse spinazieblaadjes (bonduel) of wat ik doe: LEKKER ZELF EVEN MAKEN. 8 zongedroogde tomaatjes op olie, in stukjes 100 gr zwarte olijven, zonde pit in stukjes 250 gr ricotta 3 el basilicum 150 gr geraspte kaas peper en zout

Bereidingswijze

Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Laat 1 minuut garen en voeg de helft melk toe. Roer de saus, schenk de rest melk erbij. Voeg nootmuskaat, peper en zout toe. Kook lasagnevellen 8 minuten. Laat uitlekken/ Bak knoflook en ui 3 minuten. Roerbak spinazie, schep tomaat en olijven erdoor en haal pan van het vuur. Voeg ricotta, basilicum, peper en zout toe. Leg op elk lasagnevel een lepel vulling en rol op. Leg canneloni in schaal en schenk saus erover,. Strooi kaas erover en zet 15-20 minuten in oven op 180 graden tot de kaas gesmolten is.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke pastasalade

Echt lekkere pastasalade met onder andere kip, pesto, tomaat en parmezaanse kaas, heerlijk als maaltijdsalade of bij een zomers buffet, recept gekregen van een vriendin

INGREDIENTEN

* 4 ons pasta (bijvoorbeeld wokkels of penne) * 3 ons kipfilet * kipkruiden * 6 pruimtomaten * bakje pijnboompitten, * half potje groene pesto * stuk parmezaanse kaas * zak gesneden ijsbergsla of een halve krop,

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2006
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Risotto met geitenkaas, gerookte zalm en spinazie

Als je van risotto houd is dit een heerlijk recept

INGREDIENTEN

400 gr (risotto) rijst, 1 liter water, 2 visbouillonblokjes, 600 gr verse spinazie, 200 gram zachte geitenkaas (in stukjes), 200 gram gerookte zalm (in reepjes), 1 uitje (gesnipperd), olijfolie,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kruidig italiaans tomatenbrood

Serveer dit brood gewoon met boter. Heerlijk bij de soep ofzo. Of bak er een plat brood van dat eruit ziet als een Turks brood (dit doe ik altijd, lekkerrrr!!!) Ik geef een werkwijze voor met de broodbakmachine en een werkwijze voor in de gewone oven.

INGREDIENTEN

3 el olijfolie (of beter nog: de olie van de zongedroogde tomaten);, 360 g broodbloem (of half bloem en half griesmeel, dat doe ik altijd);, 1 el droge gist (het grote maatschepje, of 1 zakje van 11 gram);, 6 el melk;, 1,5 dl water;, 1,5 tl suiker;, 1,5 tl zout;, 1 tot 2 tenen knoflook;, 1,5 tl gedroogde basilicum;, 0,75 tl gedroogde oregano;, 0,5 tl gedroogde tijm;, 0,25 tl gedroogde rozemarijn;, 50 g Parmezaanse kaas;, 6 el zongedroogde tomaten;, eventueel geraspte kaas voor eroverheen (heerlijk!)

  • Italiaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-11-2004
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Romige pasta met spinazie-boursinsaus

Deze heerlijke pasta kregen we voorgeschoteld door een vriendin tijdens onze leesclubavond. Heerlijk! Meteen het recept gemaakt. Het viel ook erg in de smaak bij ons 8-jarige nichtje Eva. Zonder spek ook een heerlijk vegetatisch recept. In december 2012 gemaakt zonder champignons, ook lekker!

INGREDIENTEN

400 gram penne of strikjes pasta - 1 kleine ui of sjalotje - 2 teentjes knoflook - 150 gram gerookte spekreepjes - 300 gram spinazie a la creme liefst deelblokjes - 1 klein pakje boursin of andere roomkaas met kruiden - 150 gram champignons - peper, zout - eventueel wat sambal voor de liefhebbers

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Italiaans stoofpotje rundvlees met tagliatelle

Heerlijk stoofpotje met rundvlees vol smaak op een bedje van tagliatelle. Dit gerecht smaakt echt vreselijk lekker.

INGREDIENTEN

800 g rundvlees (zoals sukade- of runderlappen), in blokjes van ongeveer 5 x 5 cm, geraspte schil van 1 sinaasappel, 150 g gerookte spekblokjes (Pancetta), 2 uien, fijngesneden, 5 teentjes knoflook, geperst, 2 gedroogde rode pepertjes, fijngewreven, 100 g winterwortel, in plakjes, halve prei, in ringen, 1 stengel bleekselderij, gesneden, 3 eetlepels boter of margarine, 1 eetlepel tomatenpuree, 6 rozemarijntakjes, 3 dl rode wijn, 2 dl runderbouillon, 1 eetlepel bloem, 300 g tagliatelle

  • Italiaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-01-2013
  • Italiaans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Heerlijk Italiaans stoofvlees van rund

Dit is erg lekker stoofvlees en botermals. Het zit vol smaken en ietwat aromatisch door al die lekkere kruiden. Smaakt heerlijk met tagliatelle of met romige aardappelpuree met wat truffelolie. Echt een feestmaaltijd. Lekker in de winter, maar ook in de zomer.

INGREDIENTEN

1 kilo sucade of runderriblappen, Zeezout, Vers gemalen zwarte peper, Bloem, Boter, Olijfolie, 1 tl piment, Handje kruidnagels, 3 laurierblaadjes, 2 teentjes knoflook, 1 blik gepelde tomaten, 4 uien, 1 rood pepertje, 1 tl rozemarijn, 1 tl tijm, Halve tl salie, 300 ml rode Italiaanse wijn (Chianti), 700 ml warme runderbouillon

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-04-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

"Italiaanse" vis met tomaten uit de oven

Heerlijk gerecht, ook voor de "beginnende" vis-eter! Supersnel klaar, licht en heel gezond!

INGREDIENTEN

600gr. witvis (panga-, tilapia- of kabeljauwfilet), 6-8 tros- of Romatomaten, Italiaanse kruiden (oregano, basilicum of een kant -en- klare mix), 2 tenen knoflook, geraspte oude kaas, zout en peper uit de molen, olijfolie, citroensap, scheut droge, witte wijn, ,

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-01-2009
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Heerlijk Italiaans stoofvlees met pasta

Superlekkere, zuiderse variant op onze hachee/stoofvlees!!! Met pasta erbij (welke je maar lekker vind, ik heb er naar recept penne bij gedaan en apart erbij geserveerd ipv het door het stoofvlees te doen) heb je toch een stukje zon en zomer op je bord!!!

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 1 el boter, 2 uien (gesnipperd), 2 tenen knoflook (gesnipperd), 600 gr runderlappen (in blokjes), 150 gr champignons (in schijfjes), 2 el (gedroogde) Italiaanse kruiden, 1 laurierblad, 1 blik tomatenblokjes op sap, 1 runderbouillontablet, 3 dl lekker Italiaanse rode wijn (bv Chianti), Penne of pasta naar keuze voor 4 personen, 2 ons diepvriesdoperwtjes, stukje Parmezaanse kaas

  • Italiaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-01-2013
  • Italiaans
  •  > 120 min.

heerlijk, eerlijk, italiaans pastagerecht

Geen prak maar een echte italiaanse die niet supermachtig is!

INGREDIENTEN

Grove blanke pasta, 2 ons harde hollandse geitenkaas, gedroogde tomaat, uitje, klein teentje knoflook, plak lekkere ham van een ons, verse basilicum en beetje pesto. Peper, zout en olijfolie.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

heerlijk italiaans broodje

Heerlijke italiaanse bol met roomkaas en spekjes,echt proberen .is heerlijk.

INGREDIENTEN

Italiaanse bol, half pakje mon chou, eetl geb spekjes halve eetl pijnboompitten, groene pesto, gem sla, half gekookt ei

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-05-2009
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Appeltaart, Italiaanse versie

Appeltaart, deze Italiaanse versie is heel anders van structuur dan de Nederlandse appeltaart. De smaak is heerlijk en bovendien staat deze Italiaanse appeltaart snel op tafel.

INGREDIENTEN

150 gram boter, 150 gram suiker, 4 eieren, 500 gram appels, 150 gram zelfrijzend bakmeel, de schil en sap van 1 citroen, snufje zout

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-11-2008
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

TOSCAANS RUNDVLEES

Heerlijk hoofdgerecht!

INGREDIENTEN

Zout, , 3 el boter of margarine, , 1 kg runderstoofvlees,in stukken van ±5 x 5 cm, , 100 g winterwortel,in plakken, , 1/2 prei, in ringen, , 1 stengel bleekselderij,in ringen, , 2 uien, fijngesneden, , 5 teentjes knoflook, geperst, , 2 gedroogde rode pepertjes,fijngewreven, , 150 g gerookte spekblokjes (pancetta), , 1 (liefst biologische) sinaasappel, , peper, , 1 el tomatenpuree, , 30 g verse rozemarijntakjes, , 3 dl rode wijn, , 2 dl runderbouillon (van tablet, poeder of fond), , 1 el bloem, , , ,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-11-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Pasta met knoflook, tomaat, basilicum en garnalen

Nu het lente is hoeft niemand meer zware winterkost. Het was overigens behoorlijk warm hier buiten gisteren en koos voor veel, voor Italiaanse smaken en voor de zon. Deze pasta met al zijn smaken is niet alleen vreselijk lekker, maar de Italiaanse, Toscaanse smaken spatten ervan af. Een uitstekend lente recept en misstaat in de zomer ook niet. Ook heerlijk om met warm weer buiten te eten. Als je dit een keer hebt gemaakt en gegeten dan wil je niet anders meer want het is verschrikkelijk lekker !

INGREDIENTEN

400 gr spaghetti, 800 gr grote rauwe garnalen, 6 teentjes knoflook (fijn), 8 kleine roma tomaten, 3 el verse basilicum (gesnipperd), Olijfolie, 2 e vers citroensap, 2 e verse peterselie (gesnipperd), 1 e verse oregano (gesnipperd), 2 e droge witte wijn, Zeezout, Zwarte peper

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-04-2013
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Risotto met tonijn en portabella

Echte risotto, heerlijk smeuiig..

INGREDIENTEN

1 Ui, 2 Portabella (of een bakje kastanje champignons a 250 gram), 1 rode Paprika, 150 gram doperwten, 350 gram Risottorijst, 1 glas witte wijn, 1 liter kippenbouillon, 2 blikjes Pure & Natural tonijn op water van John West, 1 eetlepel balsamico azijn, 3 eetlepels olijfolie, 1 zak rucola, 50 gram Pecorino kaas, geraspt

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Focaccia: heerlijk Italiaans brood met olijfolie

Iedereen die weleens in een Italiaanse bakkerij is geweest, kent ze wel: de gebobbelde, met oliedoordrengte wittebroden, soms voorzien van een lekkere topping. Focaccia heten ze. Het recept voor dit, van oorsprong Ligurische brood, heb ik gekregen van een goede vriend en amateurbakker uit Montecatini (Toscane).   Met een goede oven, geduld een en beetje fantasie, ben je gelijk in Italië wanneer dit brood in de oven zijn goudgele kleur krijgt en een heerlijke geur verspreidt. Buon Appetito!   

INGREDIENTEN

- 500 gr. bloem, - 1 blokje gist, - 300 ml. lauwwarm water, - 1 eetlepel suiker, - 1,5 eetlepel fijn zout, - 50 ml olijfolie (kan ook iets meer zijn), - 2 takjes rozemarijn, - flinke snuf grof zeezout

  • Italiaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-05-2017
  • Italiaans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Groene pesto penne met uitgebakken spekjes, kip en rucola sl

Heerlijke groene pesto pasta met uitgebakken spekjes, kip en rucola sla.

INGREDIENTEN

- 500 gram penne, - 250 gr. gerookte spekjes, - 3/4 potje groene pesto, - 300 gram kipfilet, - kipkruiden (zonder zout) en/of peper, - ui, - bakje champions, - 2 blokjes kippenboullion, - 300ml water, - zak rucola sla, - 250 ml creme fraise, - zakje geraspte parmezaanse kaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-07-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gevulde paprika met gehakt en tomatensaus

Deze gevulde paprikas vielen erg in de smaak bij mijn nichtjes en hun vrienden. Echt simpel en erg lekker. De paprikas gaan rauw in de ovenschaal. Heerlijk met de tomatensaus die ook zonder koken in de schaal gaat. Snel klaar en erg lekker!

INGREDIENTEN

5 flinke paprikas in (liefst) verschillende kleuren (1 paprika wordt gebruikt voor de vulling) -, Saus:, 2 blikjes tomatenblokjes, 1 flinke ui (gesnipperd), 2 teentjes knoflook (gesnipperd), 2 theelepels gedroogde oregano - peper, zout, Vulling:, plm. 600 gram mager rundergehakt, 1 flinke ui (gesnipperd), 2 teentjes knoflook (gesnipperd), (1 paprika zie boven gesnipperd), 150 gram geraspte belegen kaas, peper, zout

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2009
  • Italiaans
  •  20-30 min.

PASTASCHOTEL MET GEHAKTBALLEN

Italiaanse pastaschotel met heerlijk op smaak gebrachte tomatensaus met gehaktballen en mozzarella uit de oven

INGREDIENTEN

, 500 gr gehakt, 1 ei, 4 eetl paneermeel, 1 theel salie, 2 sjalotjes, fijn gesnipperd, 2 eetl oregano, Takje verse rozemarijn, 1 ui, gesnipperd, 800 gr tomatenblokjes uit blik, 100 gr spekblokjes, 2 teentjes knoflook, 1 theel sambal, scheut rode wijn, 400 gr penne, Verse blaadjes basilicum, 150 gr mozzarella, 3 eetl olijfolie, klontje boter, Zout en peper,

  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-06-2012
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Italiaans Varkensvlees

Haal de Romertopf weer eens uit de kast om dit heerlijk slanke gerecht te maken.

INGREDIENTEN

600 gram varkensfilet aan een stuk halve rode paprika 1 ui 4 tenen knoflook 4 worteltjes 1 dunne prei 4 stengels bleekselderij 50 ml gevogeltefond 50 gram dunne plakjes salami 1 blik tomatenblokjes 1 el olijfolie 1 el Italiaanse kruidenmix van Verstegen peper en zout uit de molen

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-01-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijk Italiaans : Kipfilet in pikante basilicumsaus

Malse kipfilets gaargesudderd in een iets pikante basilicumsaus, zomerse smaken op je bord  als het buiten koud en guur is. Eenvoudig te maken en oh zo lekker. Wat wil je nog meer?  

INGREDIENTEN

4 kipfilets, schoongemaakt, Versgemalen p&z, Scheutje olijfolie + klontje boter, 1 sjalotje, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 tl cayennepeper, 1 blikje tomatenpuree, 1 dl droge witte wijn, 4 dl kippenbouillon van 1 blokje, 1 bos basilicum, grof gesneden

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk anders: Andijviestamp op z`n Italiaans

De tijd voor de stamppotten zit er weer aan te komen... Probeer deze eens, superlekker met nog een tikkie vakantiegevoel....

INGREDIENTEN

1 kg kruimige aardappelen (schoongemaakt en in stukken), 1 pond andijvie (schoongemaakt en in stukjes of een zak k&kl), 2 vleestomaten (in kleine blokjes), 1 dl volle melk, 4 el rode pesto (Grand`Italia), 250 gr spekreepjes, 1 rookworst (geweld zoals op de verpakking staat beschreven, dan in blokjes gesneden), (versgemalen) peper en zout, evt grove mosterd naar smaak

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-09-2013
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Italiaanse aardappelpuree met knoflook en Parmezaan

Deze romige aardappelpuree die heb ik ook zelf ontwikkeld en die past prima bij visgerechten met een Mediterraans tintje of bij Mediterrane kip. Géén melk, géén boter, maar gezonde olijfolie om iets romig mee te maken. Ik pas tegenwoordig ook nog enkel olijfolie toe om zuurkool- andijvie of boerenkoolstamppot op gezonde wijze romig te maken en dat is bij velen in goede aarde gevallen. Deze aardappelpuree is een echte smaaksensatie en is derhalve een uitstekend bijgerecht. Bovendien is hij snel klaar, proef zelf maar.

INGREDIENTEN

750 gr kruimige aardappels, 3 teentjes knoflook (geperst), Bosje verse platte peterselie (gesnipperd), Zwarte peper, Zeezout, 2 el citroensap, 1 1 ½ el Parmezaanse kaas, Goede olijfolie, Optioneel: Olijfolie met truffel die heb ik ook en is natuurlijk helemaal heerlijk

  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2012
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Trifle met peer en perzik

Een heerlijk nagerecht

INGREDIENTEN

250 gram mascarpone, 40 gram poedersuiker, geraspte schil van 1/2 sinaasappel, 100 gram (italiaanse) bitterkoekjes, verkruimelt, 6 eetlepels sinaasappelsap, 1 rijpe peer geschild en in partjes gesneden, 4 of 6 halve perziken in partjes

  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-2009
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.

italiaans varkensvleesgerecht uit de romertopf

Een heerlijk en apart varkensvleesgerecht uit de Italiaanse keuken. Goed te combineren met pasta en salade. Door gebruik van de Romertopf mengen de smaken en geuren goed, maar ook in een "gewone" ovenschaal bereik je een goed resultaat.

INGREDIENTEN

500 gram varkensfilet; ca. 250 gram rijpe (pomodoro- of vlees-)tomaten (je kunt ook gepelde tomaten uit blik gebruiken, dan hoef je ze niet te koken/ontvellen); 250 gram (kastanje)champignons; 8-10 plakken gekookte (schouder)ham; 1-2 tenen knoflook; tijm, rozemarijn en salie; 125 cl (=kopje) zure room of turkse yoghurt; 1 eetlepel tomatenketchup of tomatenpuree; 100 gram geraspte (knoflook- of parmezaanse) kaas. Eventueel wat mozzerella...

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-07-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Barbecue, ciabatta

Een heerlijk Italiaans gevuld brood voor op de BBQ, maar hij kan natuurlijk ook gewoon in de oven

INGREDIENTEN

- 1 ciabattabrood om af te bakken, - 1 teentje knoflook, - olijfolie, - 1 blik tomaten blokjes, - 10 plakjes salami( beleg), - 1 zakje geraspte pizzakaas, - 2 eetlepels pizzakruiden, - aluminiumfolie, , voor als je de pizzakruiden zelf wilt maken, , - 2 theelepels basilicum; gedroogd, - 2 theelepels peterselie; gedroogd, - 1 theelepel oregano; gedroogd, - 1 theelepel uienpoeder;, - 1/2 theelepel tijm; gedroogd, - 1/2 theelepel knoflookpoeder;, - 1 mespunt gemalen zwarte peper, - 1 mespunt gedroogde salie, , ( ik maak altijd wat meer, heb je gelijk een voorraadje. Je kunt natuurlijk ook gewoon kant en klaar pizzakruiden kopen, maar deze zijn lekker pittig; niet scherp, maar veel smaak),

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-06-2006
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zucchini al forno - ovenschotel courgette, tomaten, mozzarella

Een heerlijk zomers gerecht, heerlijk bij wat lichte vleesgerechten, maar ook koud met een stukje vers stokbrood een delicatesse!

INGREDIENTEN

2 niet te dikke courgettes - 6 eetl bloem - zout, peper - olijfolie - 500 gram (Roma)tomaten - 1 ui - 2 eetlepels fijngesneden basilicum - 2 teentjes knoflook - 200 gr mozzarella - 50 gr Parmezaanse kaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-05-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

TIRAMISU ... heerlijk !!!

INGREDIENTEN

500 gr Mascarponi, 4 eieren, 100 gr suiker, 2 eetlepels Amaretto, 200 gr boudoirs ( vingerkoekjes ), 100 cl sterke koffie, cacoa poeder

  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-12-2001
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Verse italiaanse tomatensoep met basilicum

Heerlijk vers gemaakt, als voorafje, bij de lunch of zomaar tussendoor!

INGREDIENTEN

1 kilo vleestomaten, 1 liter water, 1 (tomaten)bouillonblokje, verse basilicum, 1 ui, 1 of 2 teentjes knoflook, olijfolie, beetje bloem, peper, zout

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-04-1999
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Vitello Tonato Heerlijk voorgerecht

Italiaanse klassieker Vlees gecombineerd met een vissaus, het blijft bijzonder. Maar wel bijzonder lekker! Deze snelle variant met gesneden (kalfs) fricandeau is altijd een succes. Een erg lekker voorgerecht dat je zo gemaakt hebt en ook nog eens van te voren kan maken! Ook lekker voor bij een buffet.

INGREDIENTEN

- 200 gram (kalfs) fricandeau, - 1 blikje uitgelekte tonijn (185 gram), - 3 ansjovisfilets, - 5 eetlepels mayonaise/yogonaise, - 2 eetlepels goede olijfolie, - scheutje citroensap, - versgemalen peper en zout, - 2 eetlepels kappertjes, - rucola

  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-07-2013
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Italiaans kruidenbrood

Dit is een heerlijk broodmachinerecept

INGREDIENTEN

Voor 500 gram:, 1 eetlepel olijfolie, 1 teentje knoflook, 1 theelepel gedroogde of verse basilicum, 1 theelepel gedroogde oregano, 2 theelepels gedroogde thijm, 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn, 1.2 dl water, 2 eetlepels melk, 10 gram suiker, 10 gram zout, 2 eetlepels hotketchup,240 gram wittebloem, 7 gram gedroogde gist, 3 gedroogde tomaten in olie in stukje gesneden

  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-05-2000
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Italiaans stoofvlees

Twee of drie jaar geleden heb ik dit voor het eerst gegeten bij goede vrienden en dit staat nu regelmatig, in de wintermaanden bij mij op het fornuis te pruttelen. Ik neem me dan vaak voor om de helft in te vriezen zodat we er nog een keer van kunnen genieten maar als je niet oppast, blijft er van deze saus niet veel over om te bewaren zo lekker is het. Heerlijk met Tagliatelle en een stuk parmezaan en een goed glas wijn. Mocht je nog wat groens erbij willen eten zou ik wat rucola over de pasta strooien.

INGREDIENTEN

1 kg rib- of sucadelappen, 4 tenen knoflook, 1 eetlepel olijfolie, 3 dl rode wijn, 1 ui, 1 grote winterpeen, 3 stengels bleekselderij, 1 pakje passata, peper en zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-01-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Italiaans kruidenbrood

Dit is een heerlijk witbrood met veel smaak door knoflook en kruiden. Het is lekker met kaas of vlees en bij de maaltijd.

INGREDIENTEN

Een brood van 500 g, * 2 eetlepels olijfolie, * 1 1/2 teentje knoflook, * 1 theelepel gedroogde basilicum, * 1/2 theelepel gedroogde oregano, * 1/4 theelepel gedroogde rozemarijn, * 1/4 theelepel gedroogde tijm, * 1,2 dl water, * 4 eetlepels melk, * 1 theelepel suiker, * 1 theelepel zout, * 240 g broodmeel, * 1 1/2 theelepel gist

  • Italiaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-12-2003
  • Italiaans
  •  > 120 min.

italiaans kruidenbrood

Heerlijk witbrood met veel smaak door knoflook en kruiden. Lekker met kaas of vlees

INGREDIENTEN

3 el olijfolie,1 tot 2 teentjes knoflook, 1 1/2 tl gedroogde basilicum, 3/4 tl gedroogde oregano, 1/4 tl gedroogde rozemarijn, 1/2 tl gedroogd tijm, 1.75 dl water, 6 el melk, 1 1/2 tl suiker, 1 1/2 tl zout, 360 gr broodbloem, 2 1/4 tl gist

  • Italiaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-05-2000
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Italiaans kaasplankje

Een heerlijk kaasplankje na een Italiaanse maaltijd

INGREDIENTEN

Kies niet meer dan vijf soorten kaas en reken op in totaal 100 gram kaas per persoon., , Een mooie combinatie is:, zachte mozzarella, mild-pittige magor (een samenstelling van mascarpone en gorgonzola), zilte schapenkaas pecorino Romano, Parmezaanse kaas of grana pardano

  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-10-2009
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

kalfsvlees italiaans

Heerlijk kalfsvlees op italiaanse wijze

INGREDIENTEN

Kalfsvlees 300 gram, 1 theelepel oregano, 1 teentje knoflook, 1 theelepel suiker, 1 dl witte wijn, peper en zout, blik tomaten op sap, peterselie, 1 laurierblad

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-12-2006
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Goed gevuld mals Italiaans gehaktbrood

O la la dit is erg lekker en echt niet lastig om te maken. Ook heerlijk in de winter want doet je een beetje aan de zomer denken. Een complete maaltijd en lekker met rozemarijn of oregano aardappels die je gelijk mee kunt roosteren. Dit is smullen en smaakt in alle seizoenen.

INGREDIENTEN

500 gr gehakt HOH, 1 ei, 1 snee witbrood of 3 el paneermeel, 1 ei, 1 grote ui, 1 t paprikapoeder, t nootmuskaat, Zeezout en versgemalen zwarte peper, , Voor de vulling:, , 100 gr zongedroogde tomaten op olie, 100 gr zwarte olijven (zonder pit), 250 gr buffel mozzarella, 2 teentjes knoflook (geperst), 100 gr parmaham (dunne plakjes)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-01-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

italiaans stokbroodsneetjes

Wat te doen met oud stokbrood?Hier een heerlijk recept.

INGREDIENTEN

-oud stokbrood, -(knoflook)olijfolie, -potje pastasaus (de lekkerste vind ik een, potje saus met zongedroogde tomaten), -Pizzakruiden, -wat salami of chorizo, -geraspte mozzarellakaas (Lidl)

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-12-2003
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Italiaans eenpansgerecht

Een heerlijk pittige eenpansschotel uit de omgeving van Umbrie

INGREDIENTEN

-300 g witte bonen (1 nacht in water geweekt), -300 g vers doorregen spek (in blokjes), -500 g mager varkensvlees (in blokjes), -4 kippeborsten (elk 200 g) in grove plakjes, -6 el olijfolie, -10 sjalotjes (gepeld), -2 tenen knoflook (fijn gehakt), -250 g wortelen, -500 g tomaten (ontveld, ontpit en in blokjes), -3/4 l bouillon, -zout, peper, tijm, rosmarijn, laurier, -peterselie, -300 g witte kool (in repen gesneden), -20 g boter, -300 g saucijzen of 6 kleine varkensworstjes

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-06-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

italiaans fruitijs

Heerlijk schepijs in een handomdraai gemaakt

INGREDIENTEN

500 g bevroren vruchten (maakt niet uit wat het is voor de smaak, 80 g suiker, 2 dl ongeklopte slagroom

  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-09-2014
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Italiaans broodje

Een heerlijk afbakbroodje dat de smaak heeft van pizza.

INGREDIENTEN

Afbak-pistoletjes, groene pesto, parmezaanse kaas, salamiplakjes, ui, ananas, tomatenketchup,Italiaanse kruiden.

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2006
  • Italiaans
  •  10-20 min.
Nieuwste heerlijk italiaans recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top