1. Home
  2. Recepten
  3. Heerlijk Aziatisch

Heerlijk Aziatisch recepten (407) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Heerlijk frisse komkommersalade met rode ui beetje Aziatisch

Denk aan een marineertijd van de rode ui in de dressing van plm. 30 minuten. Ik ben geïnspireerd door een recept van Allerhande. Ik heb de salade iets aangepast aan onze eigen smaak.

INGREDIENTEN

2 eetlepels witte natuurazijn, 2 theelepels suiker, 1 1/2 eetlepel zonnebloemolie, 2 theelepels sesamolie, 1 rode ui, gepeld en in dunne halve schijven gesneden, 1 eetlepel gembersiroop of 1 theelepel geraspte gember, 1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd, 1 grote komkommer, gewassen en gedeeltelijk geschild,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-08-2018
  • Aziatisch
  •  0-10 min.

Heerlijk kruidige Vietnamese kippensoep

Pho wordt vaak met rundvlees gemaakt, deze variant erop is met kip. Supersoep al zeg ik het zelf!!

INGREDIENTEN

2 uien (ongeschild, gehalveerd), 4 kippenbouten, 2 kippenbouillonblokjes, stukje gemberwortel (in plakjes, ca 5cm), 5 kruidnagels, 4 tenen knoflook (gepeld en gehalveerd), 3 el Nam Pla (vissaus), 1 kaneelstokje, 1/2 zak Mihoen (Go-Tan), 1/2 struik paksoy (in reepjes), 125 gr tauge, 2 el fijngesneden koriander (of meer, voor de liefhebber), 4 el fijngesneden basilicum, 3 bosuitjes (in smalle ringetjes)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-11-2013
  • Aziatisch
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Pittig zoet Aziatisch runder-stoofvlees uit de wok

Heerlijk, botermals runderstoofvlees op Aziatische wijze klaargemaakt door wat te experimenteren met smaak. Lekker pittig en ook ietswat zoet. Aziatisch eten doe je heel gemakkelijk in je eigen huis !

INGREDIENTEN

500 gr doorregen rundvlees in blokjes, 3 el arachide- of wokolie, 3 uien of sjalotjes (fijn), 3 el ketjap of chinese sojasaus, 3 teentjes knoflook (fijn), 1 el oestersaus, 1 ½ t gemberpoeder of 3 cm verse gember, 1 ½ t kurkuma, 1 t djinten, 4 sichuan peperkorrels, 2 el basterdsuiker, ½ t piment, 250 ml kippenbouillon, 1 el bloem of maizena, 2 el sambal oelek, 2 el sherry

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-02-2013
  • Aziatisch
  •  > 120 min.

Aziatische slavinken (HEERLIJK)

De lekkerste slavinken die ik ooit heb gegeten ! Dit komt puur door de kruiderij, maak je eigen slavinken en heel snel klaar !

INGREDIENTEN

500 g half-om-half gehakt, 150 g ontbijtspek, 50 g boter, 50 ml water, 2 teentjes knoflook, geschild en geperst, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel vijfkruidenpoeder, 5 eetlepels paneermeel, 1 ei, 2 eetlepels zoete ketjap, 2 eetlepels sambal oelek (verkrijgbaar bij toko of supermarkt), 4 eetlepels fijngehakte korianderblaadjes

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2013
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Aziatisch gestoofde schouderlappen

Een pittig gerecht met zoetzuur contrasten en met knapperige gebakken uitjes er overheen. Heerlijk!

INGREDIENTEN

1 kg varkens schouderlappen, in blokjes, 2 e zonnebloemolie, 2 uien, fijn, 4 teentjes knoflook, fijn, 4 rode pepers met zaden, fijn (of zonder zaden als jij niet tegen pittig kan), 3 cm verse gember, geraspt of heel fijn gesneden, 4 e ketjap manis (ABC), 2 e donkere Chinese sojasaus, 3 e tamarinde papje (dit verkrijgt jij door tamarinde in hete water te weken en erna te zeven), 1/2 t Chinese vijfkruidenpoeder, 1/4 t zwarte peper, 1/2 t zout, 500 ml kippenbouillon, , verse koriander grof gesneden als garnituur, krokant gebakken uien ringetjes als garnituur

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-09-2012
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Hachee van sucade met een Aziatisch tintje

Mmmm lekker, dit is hachee (stoofvlees) met een Aziatisch tintje. Toch geprobeerd en zo lekker dat ik het hier deel. Dan kan een ieder die belangstelling heeft het proeven. Ga je geen spijt van krijgen. Ik heb nu, op z`n Hollands, géén suiker gebruikt, maar piment, steranijs, rijstwijn en oestersaus. Gelukt ja, gewoon HEERLIJK !

INGREDIENTEN

700 gr doorregen sucade lapjes, 5 grote uien, 1 teentje knoflook, Roomboter, Olijfolie, Zeezout, 1 tl piment, 2 laurierblaadjes, 4 zwarte peperkorrels, Vers gemalen zwarte peper, 1 steranijs, 4 kruidnagels, 4 jeneverbessen, 2 el oestersaus, 2 el lichte sojasaus, 2 el bloem, 2 el Shaoxing (of droge sherry), 500 ml warme runderbouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-10-2013
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Lahori kipkerrie met uien en tomaten een slankrecept!

Dit recept heb ik gekregen van een vriendin die gek is op Oosters koken, dit is (volgens mijn vriendin) een typisch eenvoudig gerecht uit Pakistan wat haar mond doet wateren iedere keer dat ze er aan denkt! Ik heb het 18.11.2011 weer eens gemaakt en nu ook foto`s toegevoegd. Ik kan alleen maar zeggen, het was weer heerlijk. Bovendien is het een slankrecept van 320 cal. p.p. en geschikt voor in de slowcooker. De tijden die in dit recept vermeld staan zijn voor de braadpan (gas). In de slowcooker duurt het ongeveer 3 uur bij mij was het al gaar na 2 uur maar raadpleeg de gebruiksaanwijzing van je slowcooker want de tijden verschillen behoorlijk.

INGREDIENTEN

1 kilo kip, in 8 stukken gesneden en vel eraf.(ik heb dit keer 2 bouten en 4 drumsticks gebruikt), ¾ theelepel Kurkuma (geelwortelpoeder)., ¾ theelepel cayenne peper., 1 tl zout (of naar smaak).2 kleine uien, 5 teentjes knoflook., Stukje verse gember van ongeveer 5 centimeter.(geschild), Kaneelstokje (klein stukje ongeveer 5 centimeter)., 12 groene kardemom peultjes.(bij A.H. te koop in zakje van eigen merk als Kardemom vruchten) hangt bij de kruiden., 9 hele kruidnagels., 9 zwarte peperkorrels., 2 grote tomaten, in stukjes.(ik heb ze ontveld), 2 eetlepels tomatenpuree.(of 1 klein blikje), 60 ml yoghurt, (even met garde roeren tot ze smeuïg is)., 235 ml water., 2 eetlepels verse koriander (of 1 eetl. gedroogd of bij "gebrek aan" verse peterselie)ik heb peterselie gebruikt., Sap van 1 citroen. (ik heb de helft genomen), 3 eetlepels zonnebloem (of olijf) olie., 2 eetlepels rozijnen (optioneel), De theelepel die ik gebruik is een maattheelepel van 5 ml

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2006
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

Aziatisch gestoofde Varkenskarbonades

Een aparte combinatie van varkensvlees met kaneel, kruidnagel en piment. (niet zozeer specerijen die je bij varkensvlees verwacht) Echt heerlijk!

INGREDIENTEN

2 varkenskarbonades van schouder, pinda-olie, 1 kleine ui, fijn, 1 cm gember, fijn, 1/2 rode peper, fijn, mespunt kaneel, mespunt kruidnagel, mespunt piment, 1 t donker sojasaus, 1 t Maggi, 1 t rijstwijn, 1 t witte suiker, zout, water

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-04-2015
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Aziatisch sojakip met saus

Heerlijk stukje kip met Indonesisch kruiderij.

INGREDIENTEN

, 4 kippenbouten, elk bout gehalveerd, 3 e tamarinde pulp/water, 3 e olie, voor bakken van kip, 2 uien, fijn, 3 teentjes knoflook, fijn, 1+1/2 t laospoeder, 1/4 t nootmuskaat, 1 kruidnagel, 3-4 e ketjap manis (ABC), 2-3 e citroensap, 200 ml water of tot kip precies bedekt zijn, zout, maizena en water papje

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-06-2014
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pepernoten met een Aziatisch tintje

Ik ben gek op pepernoten, vooral zelfgemaakte. Niets is zo lekker dan snoepen van pepernoten die net uit de oven komen. En je hele huis ruikt ook nog eens heerlijk. Het leek me leuk om dit traditionele recept een Aziatisch tintje te geven. Ik heb vijfkruidenpoeder bij het beslag gedaan om dit te bereiken. De pepernoten werden hierdoor iets minder zoet en kregen een hartig tintje. Een bijkomstigheid die ik kon waarderen. Je vindt dit recept en meer lekkere recepten op mijn site bySam.nl.

INGREDIENTEN

100 gram zelfrijzend bloem, 1 theelepel speculaaskruiden, 1 theelepel vijfkruidenpoeder, 40 gram koude harde boter, 2 eetlepels melk, snufje zout, 50 gram bruine basterdsuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-11-2018
  • Nederlands
  •  60-120 min.

'Aziatisch" gekonfijte kippenlevers met bataatfriet

Weer een heerlijk recept van Onno Kleyn!

INGREDIENTEN

3 sjalotjes, 2 tenen knoflook, 4 cm verse gember, geschild, 1/2 eetlepel sambal manis, 8 eetlepels olie, 1 rode ui, in flinters, 400 g kippenlevers, in stukken, 2 eetlepels droge sherry of witte wijn, 6 eetlepels ketjap manis, 1 kg zoete aardappelen, 1 eetlepel Chinees 5-kruidenpoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2017
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Crèpe met Aziatisch stoofvlees

Een heerlijk gerecht uit de slowcooker. Kan ook in de braadpan in de oven op 175 graden. Dan ca. 3 uur lateren sudderen.

INGREDIENTEN

Voor de crepes:, 225 g bloem, Snuf zout, 3 eieren, 450 ml melk, , Boter en olie, 750 g doorregen riblap, in stukken, 50 ml zonnebloemolie, 4 tenen knoflook fijngehakt, 2 eetlepels suiker, 2 uien, fijngesneden, 1,5 cm verse gember, geschild en in plakjes, 2 eetlepels verse geraspte gember, 1 bosje koriander, blaadjes en stelen gescheiden, Steranijs (4 stuks), 2 gedroogde Spaanse pepertjes, 750 ml water, 200 ml sherry, 100 ml sojasaus, 2 bosuitjes, in ringetjes gesneden

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-12-2017
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Boemboe bali ikan

Gebakken vis met saus dit keer zonder knoflook... heerlijk gerechtje en lekker met rijst en groenten. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

700 g witte vis (kabeljauw of koolvis), 1 vol t zout, 1/2 t peper, 1 e citroensap, 5 e bloem, 3 e olie, 2 grote uien, fijn, 2 t sambal, 1 vol t laos, 1 t gemberpoeder, 3 t suiker, 2 e sojasaus, 40 g tomatenpuree, 1 kop water

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2005
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Aziatisch rijstpannetje met gehakt en veel groenten

Heerlijk slank rijstpannetje. Snel klaar en smullen maar!

INGREDIENTEN

250 gram basmati-rijst, 2 kippenbouillontabletten, 1 eetlepel zonnebloemolie of arachide-olie, 3 middelgrote wortelen, 1 middelgrote prei, 250 gram champignons, stukje gemberwortel (plm. 2 cm.), 2 teentjes knoflook, 1 blikje of potje bamboescheuten in reepjes (314ml), 300 gram rundergehakt, zout, peper, 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder, 1 eetlepel droge sherry ot citroensap, 4 eetlepels pittig zoete chilisaus, 5 eetlepels Chinese of Japanse sojasaus

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-07-2014
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Roergebakken spitskool met spekreepjes lekker aziatisch

Weer een lekker spitskoolgerecht. Dit keer met spekreepjes, lekker knapperige groenten en aziatisch gekruid met o.a. pindakaas. Heerlijk...

INGREDIENTEN

350 gram gesneden spitskool, 1 eetlepel zonnebloemolie, 150 gram magere spekreepjes, 1 sjalotje of kleine ui, gepeld en gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd, ½ eetlepel kerriepoeder, 1 theelepel gemalen koriander, 1 middelgrote prei, schoongemaakt, wit en lichtgroen in kleine stukjes gesneden, ½ rode paprika, gesnipperd, 1 kruidenbouillontablet verkruimeld, 1 eetlepel pindakaas, 1 eetlepel pittig zoete chilisaus, Eventueel nog wat druppels maggi-aroma of worcestersaus.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-03-2018
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gestoomde zeeduivelblokjes op z'n Aziatisch

Stoom de zeeduivel op z'n Aziatisch. Heerlijk.....

INGREDIENTEN

600 g zeeduivelfilet, in blokjes van 2 à 3 cm, , 1 el geraspte gember, 1 teentje fijngesneden knoflook, 4 lente-uitjes in ringetjes gesneden, peper en zout, 200 g basmatirijst, 1 el donkere sojasaus, 1 el sesamolie, 1 bosje koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2018
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aziatisch gekruide zalmfilet met asperges en courgette

Heerlijk roerbakgerecht met heel veel lekkere voorjaarsgroenten. We moeten weer wat aan onze lijn gaan denken toch? Dit gerecht heeft 180 kcal.

INGREDIENTEN

400 gram zalmfilet - zout en peper - 150 gram groene asperges - 1 kleine courgette - 2 lente-uitjes - 2 el zonnebloemolie - 2 el gemberstrips in azijn (als sinsin te koop bij de Toko)- 2 eetlepels fijngesneden koriander - 1 tl sesamolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-03-2004
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Multi Culti Stamppot Met Aziatisch Tintje

Dit is er weer zo eentje.... een gezond gerecht van het Voedinscentrum, dat ik volgende week op mijn menulijst plaats. Het lijkt me heerlijk anders en ik verheug me erop , om het te gaan maken. Prei is in de maand Januari helemaal in het seizoen. Het recept staat beschreven voor 2 personen, maar is gemakkelijk uit te breiden naar 4 personen.

INGREDIENTEN

600 gram (zoete) aardappelen, 600 gram prei, 2 eetlepels olie, 2 theelepels garam masala of kerriepoeder, 1 theelepel sambal oelek, 1 eetlepel ketjap manis, ½ theelepel djinten (komijn), ½ theelepel djahé (gemberpoeder), stukje ui, 6 takjes koriander, 3 takjes peterselie, 200 gram rundertartaar, mespunt kaneel, 150 ml halfvolle melk,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2019
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Eigen Nasi Goreng speciaal, lekkerder dan die van de chinees

Heerlijk pittige Nasi Goreng naar eigen recept. Lekker in het weekend en kindvriendelijk want iedereen lust het. Snel en makkelijk te maken in de wok. Maak desnoods een XXL portie en vries het in want daar is ook dit gerecht uitermate geschikt voor. Bovendien kun je er eindeloos mee variëren. Gooi er aan groente in wat je lekker vind.

INGREDIENTEN

500 gr witte rijst, 1 prei, 1 kleine winterpeen, 1 grote ui of 2 middelgrote, 2 teentjes knoflook (uitgeperst), 1 chilipeper, 3 eieren, 100 gr gerookte ontbijtspek (plakjes), 100 gr fricandeau (plakjes), 1 ½ tl Trassie Oedang, 2 tl korianderpoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 tl komijnpoeder, 3 el wokolie, Snufje peper, Scheutje ketjap manis

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-06-2012
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk stoofrundvlees met een orientaals smaakje

Dit is een super gemakkelijk recept en weinig werk en het smaakt heerlijk met aardappel puree.

INGREDIENTEN

, 500 gr. magere runderlappen, 1 grote ui, fijn snipperen, 2 a 3 tenen knoflook, uitpersen, 1 grote stevige rode paprika, in kleine stukjes, 125 gr. tauge, Bouillon, gemaakt van 250 ml heet water met 1 rundvlees bouillon tablet., 3 EL (olijf of zonnebloem)olie, 3 El ketjap manis (zoet), 1 tl. sambal, peper en zout naar smaak, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-10-2009
  • Aziatisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Pittig roergebakken varkensvlees met paprika en prei

Pittig wokgerecht met varkensvleesreepjes en groenten. Heerlijk met rijst.

INGREDIENTEN

400 gram hamlappen, 1 rode paprika, 1 prei, 1 sjalotje, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels Chinese sojasaus, 1 eetlepel fijngesneden gekonfijte gember, 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 2 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel azijn, 2 eetlepels zoete chilisaus, ( eventueel nog 1 theelepel sambal), 2 eetlepels zonnebloemolie, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-2007
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gegrilde vis met een heerlijk korstje

Niet ingewikkeld en toch bijzonder

INGREDIENTEN

2 moten stevige vis (kabeljauw, zalmfilet, zeeduivel etc), broodkruim (stevig brood drogen in oven en verkruimelen), ca. 75 g roomboter, 1 el geraspte verse gember, verse koriander, korianderpoeder, scheut vissaus, palmsuikder, fijngesnipperde, in olie uitgebakken en afgekoelde sjalotjes, water water, gemengd met kippebouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-07-2000
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijk kiprecept met basmati-rijst

Een heerlijke volwaardige rijstmaaltijd die ook bij kinderen in de smaak valt.

INGREDIENTEN

- 1 kilo kip, - olijfolie of maïskiemolie, - 1 volle theelepel gemalen koriander, - 1/2 theelepel gemalen gember, - 1 geplette steranijs, - 1 volle theelepel sambal manis, - 2 teentjes knoflook (geperst), - 2 uien, - visolie, - 1 rode puntpaprika of 1 spaanse peper (eigen voorkeur)(in stukjes), - 1 prei, - ketjap of santen of gembersiroop (om te zoeten), - 4 bladeren van chinese kool (in reepjes snijden), - tauge naar behoeven, - Basmati-rijst,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Jeera chicken (een heerlijk kip recept)

Vertaald door mij uit "Cooking with Spices" Een een geweldig lekker kip recept Ik heb dit al vele keren gemaakt en wij vinden het nog steeds erg lekker!

INGREDIENTEN

3 eetlepels komijnzaad., 3 eetlepels zonnebloemolie., ½ theelepel zwarte peperkorrels., 4 groene kardemom peultjes. - o.a. verkrijgbaar bij AH ze zitten in een zakje en de naam was - tot voor kort- kardemom vruchten-, 2 groene chili pepers, zaad verwijderen en heel fijn gesneden., 2 teentjes knoflook (door de knijper)., 2½ cm verse gember (geraspt of door de knoflookpers)., 1 theelepel gemalen koriander., 1 theelepel gemalen komijn., ½ theelepel zout., 8 stukken kip (zoals dij en/of drumsticks)., 1 theelepel Garam massala (zelf gemaakt- zie mijn recept- of gekocht)., Verse koriander en chilli poeder voor de garnering (heb je geen koriander neem dan peterselie)., VOOR DE KOMKOMMER RAITA:, 150 ml yoghurt., 2 lente uitjes, fijn gesneden., 1 theelepel geroosterde komijnzaadjes., 2 eetlepels vers gehakte munt., Mespuntje cayenne peper,of naar je eigen smaak., ½ komkommer, geraspt.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-08-2005
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Smullen! Pittig gekruide wortelsoep met kokosroom

Een combinatie van diverse recepten. Hierdoor ontstond deze heerlijk romige wortelsoep met een Oosterse smaak. Lekker pittige gekruid. We konden er niet vanaf blijven.

INGREDIENTEN

Plm. 400 gram worteltjes of winterpeen, 1 middelgrote ui, dunne prei, 2 eetlepels maïskiem-olie of zonnebloemolie, 1 Spaanse peper, 2 theel. madras kerriepoeder, 1 theelepel gemalen komijnzaad (djinten), 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar), 1 theelepel gemalen gemberwortel (djahé), 2 bouillontabletten, 100 ml kokosmelk, eventueel wat verse koriander of peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-2013
  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijk gestoofd rundvlees in oestersaus

Dit is een weer een andere versie van langzaam gegaard runderstoofvlees. Echter dit stoofje is zo verschrikkelijk lekker dat ik hem nu, na al eens voorgemaakt te hebben, deel. Het pittige van de kruiden met het zoetzure uit de Aziatische keuken, maar zo krijg je een briljante smaak. Probeer zelf maar en geniet van deze heerlijke smaken op je bord. Gebruik de saus ook want die is verschrikkelijk lekker.

INGREDIENTEN

800 gr doorregen runderriblappen, 4 grote uien, 2 teentjes knoflook, 1 liter runderbouillon (warm!), Zeezout, Vers gemalen zwarte peper, 1 ½ t piment, 1 steranijs, 6 jeneverbessen, 6 kruidnagels, 2 laurier blaadjes, 1 el witte wijn azijn, 1 el Shaoxing wijn (of droge sherry), 1 el bloem, 2 el donkere sojasaus, 1 el lichte sojasaus, 2 ½ el oestersaus, Boter, Olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-11-2013
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Pittig varkenshaasje met boontjes en prei, heerlijk!

Heerlijk malse blokjes varkenshaas met groenten in een pittige saus, Smullen!! Wie geen varkensvlees wil/mag eten, dit gewoon vervangen door kipfilet maar er wel zeker van zijn dat deze goed gaar is natuurlijk!

INGREDIENTEN

500 gr varkenshaas (in dobbelsteentjes), 4 el zonnebloemolie, 2 sjalotjes (gesnipperd), 3 teentjes knoflook (gesnipperd), 1 Spaans pepertje (in ringetjes), 400 gr snijboontjes (gesneden), 300 gr preiringetjes, 2 dl kokosmelk, fijngesneden peterselie en/of koriander (naar smaak), (versgemalen) peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-09-2013
  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekker Aziatisch wokken met spruitjes pittig ketjapvlees en gele rijst

Wie zegt dat hij/zij geen spruitjes lust, lust dit zeker. Beetgare spruitjes samen met lekker gemarineerde schnitzelreepjes. Een heerlijk Aziatisch wokgerecht.

INGREDIENTEN

2 varkensschnitzels, in smalle reepjes gesneden, , Marinade voor het vlees:, 4 eetlepels ketjap manis, 2 theelepels sambal oelek (of minder naar smaak), 1 theelepel djahé, zout, peper, 1/2 eetlepel citroensap, 2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd, , 400 gram spruitjes, schoongemaakt, , 2 eetlepels zonnebloemolie, 2 theelepels sesamolie, 2 middelgrote uien, gepeld en gesnipperd, 1/2 eetlepel kerriepoeder, 1/2 eetlepel vloeibare honing of donkerbruine basterdsuiker, 1/2 eetlepel sesamzaadjes, , Rijst:, 125 gram basmatirijst, 1 eetlepel koenjit (geelwortel), 1 bouillontablet,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-01-2017
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk romig, pittig pindasaus met kokosmelk

Ideaal voor bij gegrild satés

INGREDIENTEN

3/4 kop pindakaas, 2 t ketjap manis (ABC), 2 t citroensap, 1/3 kop kokosmelk, 1 t bruine suiker, 1/2-1 t cayennepeper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-08-2013
  • Aziatisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Hete spitskool lekker Aziatisch bijgerecht uit de wok

Op mijn pagina vind je al een recept van Hete spitskool met garnalen. Deze keer weer een hete spitskool gemaakt, maar met wat andere ingrediënten. Heerlijk ! We hebben er ketjapkip en aardappelpuree met gebakken Indische uitjes bij gegeten. Succes: onze gasten waren verrukt.

INGREDIENTEN

Plm. 700 gram spitskool in reepjes gesneden, 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 eetlepel sesamolie, 1 dunne prei, schoongemaakt, 2 sjalotjes of een kleine ui, schoongemaakt en gesnipperd, 1 teentje knoflook, schoongemaakt en gesnipperd, 1 1/2 rode Spaanse peper, pitjes en zaadlijsten verwijderd, gesnipperd of 2 theelepels sambal oelek, stukje (plm. 2 cm.) geraspte gemberwortel, 1 theelepel ketoembar (gemalen koriander), 1 theelepel kurkuma (gemalen geelwortel), 1 afgestreken eetlepel kerrie madras, 1/2 theelepel djinten (gemalen komijnzaad), 1/2 kruidenbouillontablet (verkruimeld), 1 opgehoopte theelepel maïizena, , ,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-12-2016
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pittig gemarineerde, supermalse, kip drumsticks

Dit waren onze drumsticks want ze zijn al op. Heerlijk botermals stukje kip barstensvol smaken om eventueel zo uit je vuistje weg te snoepen voor de buis. Op lage temperatuur gegaard is je garantie voor mals vlees. Leuk om te maken en als je dit hebt geproefd maak je het nooit meer anders.

INGREDIENTEN

12 Drumsticks van goede kwaliteit, 3 teentjes knoflook (fijn), 3 el olijfolie, 1 tl zeezout, 1 tl paprikapoeder, 1 tl kurkuma, ½ - ¾ tl zwarte peper, 1 tl cayennepeper, ½ el verse gember (geraspt), 1 el suiker, 1 ½ el honing

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2012
  • Aziatisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Overheerlijke pittig- romige garnalen curry uit de wok

O la la dit is een lekker hapje en zeker als het kouder is. Door alle pit van de specerijen word je vanzelf warm. Garnalen zijn nu eenmaal erg lekker en heb er deze curry van gemaakt. Gewoon heel lekker en niet alleen in de zomer als het warm is buiten, maar ook in de winter als het koud is. Maak het met de wok en op wat voorbereiding na is het zo klaar en kan men eten. Eet smakelijk!

INGREDIENTEN

500 gr rauwe gepelde grote garnalen (diepvries), 1 ui (fijn), 1 grote tomaat (fijn), 4 el olie, 2 t zwarte peper, 1 el citroensap, 3 teentjes knoflook (fijn), 3 gedroogde kleine rode chilipepers (zonder zaad en geweekt), ½ t komijn, ¼ t chilipoeder, 1 ½ t kurkuma, 1 el garam masala, 2 cm verse gember (fijn), 2 t korianderpoeder, Zeezout snufje, Blikje kokosmelk, 1 ½ dl visbouillon, ½ bosje verse koriander (fijn)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-10-2012
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Hete kip

Een lekker gerecht dat heerlijk is met nasi of bami.

INGREDIENTEN

400 gram kipfilet, 6 el slaolie, 3 grote gesnipperde uien, 2 teentjes knoflook, 1/4 liter kippenbouillon, 2 el azijn, 9 el ketjap manis, 4 el ketchup, 2 el sambal, 5 el bruine suiker, 4 el pindakaas, 250 gram taugé

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Indisch gekruid runder-stoofvlees

Dit is toch wel zo heerlijk, ik kreeg het receptenkaartje bij mijn keurslager. Gemaakt, geproefd en deze mag blijven !!! Heerlijk dit stoofvlees en lekker pittig qua smaak.

INGREDIENTEN

800 g doorregen runderlappen in blokjes, Zeezout, Zwarte peper, 4 el zonnebloemolie, 2 grote uien, in stukken, 4 tenen knoflook, gehakt, 25 g verse gember, gehakt, ½ rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt, 1 el tomatenpuree, 5 el ketjap manis, 8 dl warme vleesbouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-01-2013
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Oosterse roerbak met kipfilet peultjes en champignons Slank

Heerlijk wokgerecht met knapperige groenten en sappige kipreepjes in een verrukkelijke oosterse saus. Snel gemaakt en ook snel gegeten omdat het zo lekker is. Denk aan 30 minuten marineren van de kipfilet

INGREDIENTEN

200 gram kipfilet (in dunne plakjes)-, 1 el citroensap -, 2 el sherry -, 2 el Japanse of Chinese sojasaus -, 1 theel djahé -, 1 tl suiker, 1 tl maïzena, 250 gram peultjes -, 150 gram champignons -, 2 teentjes fijngesneden knoflook -, 1 rode Spaanse peper of sambal naar smaak -, 2 el fijngesneden peterselie of koriander -, 2 el olie -, ½ kippenbouillontablet (verkruimeld) -, 3 lente-uitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-10-2010
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pittige Oosterse perzikensalade

Deze lekkere perzikensalade maak ik vaak bij een Oosterse maaltijd. Goed voor te bereiden en heerlijk bij pittige gerechten. Ook vorige week bij mijn rijsttafel weer een succes!

INGREDIENTEN

1 blik halve perziken - 1/2 krop ijsbergsla - 1 theelepel sambal brandal - 2 eetlepels ketjap manis - 2 eetlepels citroensap - 1 eetlepel donderbruine basterdsuiker - 3 eetlepels seroendeng (=kokosmengsel met pinda`s)

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-11-2004
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Verrukkelijke Aziatische witte kool salade

Pittige witte koolsalade. Een heerlijk bijgerecht bij een Oosterse maaltijd. Ook als zomersalade lekker met gebakken aardappelen en een stukje vlees. Maak de salade ruim tevoren zodat de smaken goed kunnen intrekken!

INGREDIENTEN

500 gram witte kool, 2 kleine Spaanse pepers (rood en/of groen) of minder naar smaak, smal schijfje verse gember (1/2 cm), dunne prei (witte en lichtgroene deel), Dressing:, 1 eetlepel tomatenpuree, 4 el zonnebloemolie, 1 tl sesamolie, 40 ml witte wijn azijn, 2 tl zout, wat versgemalen peper, 2 afgestreken eetlepels suiker, sap van ½ citroen, 2 eetlepels sojasaus (Chinese of Japanse), 2 eetlepels gembersaus of -nat (van gemberbolletjes), koriander of peterselie om te garneren

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-03-2013
  • Aziatisch
  •  10-20 min.

gai pad haeng

Een heerlijk Thaise roerbak gerecht als je van pittig eten houdt zeker aan te bevelen!!!(zelf me kids vinden het lekker!!!)

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, 3 rode pepers, 400 gram kipfilet, 1 preitje, 250 gram sperciebonen (vers), 350 gram pandan rijst of gewone, 2 eetlepels olie, 1/2 kippebouillontablet, 3 eetlepels sojasaus, wat suiker naar smaak, 3 eetlepels pinda`s

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-03-2000
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Oosterse Spruiten

Pittige spruitjes met mihoen. Vreselijk makkelijk en heerlijk. Wedden dat diegene die niet van spruiten houdt, dit ook heerlijk vind?

INGREDIENTEN

250 gr kleine spruiten - 250 gr mihoen - 1 ui - 250 gr kipfilet - 2 blijkjes tomatenpuree - 1 teentje knoflook - 1 bouilonblokje - 1 el sambal oelek - 1 tl suiker - 1 tl azijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-07-2000
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kerrierijst

Lekkere pittige rijst met ui, knoflook en kerrie. Heerlijk bijgerecht bij bijvoorbeeld mijn spitskoolgerechten, indische kip- en rundvleesgerechten.

INGREDIENTEN

300 gram rijst, zout, 1 volle eetlepel milde kerriepoeder, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1 eetlepel ketjap manis, 3 eetlepels olie, 1 kruidenbouillontablet, peper, zout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2011
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top