1. Home
  2. Recepten

recepten (356)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Pompoensoep met geroosterde knoflook

Pompoensoep met geroosterde knoflook Dit is een heerlijke soep. De pikante tomatensalsa geeft deze zoete pompoensoep wat textuur.

INGREDIENTEN

INGREDIENTEN 2 knoflookbollen, zonder buitenste velletje 5 el. olijfolie 2 takjes tijm 1 pompoen 2 uien, gesnipperde 1 tl. koriander, gemalen 1.2 l. boullion, Kip 3 el. oregano, verse, fijngehakte Peper, zwarte, gemalen Zeezout 4 tomaten 1 paprika, rode, van de zaadjes ontdaan 1 peper, rode, verse, van de zaadjes ontdaan 3 el. olijfolie, extra vergine 1 el. balsamicoazijn

Bereidingswijze

BEREIDING 1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de knoflookbollen op een stuk aluminiumfolie en giet de helft van de olijfolie erover. Voeg de tijm toe en vouw de folie om de bollen. Leg het pakketje met de pompoen op een bakplaat en bestrijk de pompoen met 1 eetlepel olijfolie. Voeg de tomaten, paprika en rode peper voor de salsa toe. 2. Rooster de groenten 25 minuten en neem de tomaten, paprika en rode peper uit de oven. Verlaag de temperatuur to 190 graden en rooster pompoen en knoflook nog 20-25 minuten tot de knoflook zacht is geworden. 3. Verhit de rest van de olie in een grote, zware koekenpan en fruit de uien met de koriander ca. 10 minuten of tot ze zacht zijn geworden. 4. Verwijder het vel van de paprika en rode peper en pureer ze met de tomaten en 2 eetlepels olijfolie in een keukenmachine of blender. Roer de azijn erdoor en breng de salsa op smaak. Voeg desgewenst nog wat olie toe. 5. Knijp de teentjes geroosterde knoflook uit de velletjes en voeg ze toe aan de uien. Schep het vrchtvlees van de pompoen uit de schil en doe het in de pan. Voeg de bouillon, een halve theelepel zout en flink wat peper toe. Breng de soep aan de kook en laat 10 minuten zacht koken. 6. Voeg de helft van de oregano toe en laat de soep iets afkoelen. Pureer de soep, zonodig in porties, in een keukenmachine of blender tot een romige soep. U kunt de soep ook door een fijne zeef drukken. 7. Verwarm de soep weer in een schone pan, maar laat hem niet meer koken. Breng de soep eventueel nog op smaak met peper en zout. Schep de soep in voorverwarmde soepkommen. Voeg wat tomatensalsa toe en strooi de rest van de oregano erover. Serveer meteen.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2007
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Heksenvingers voor halloween

Deze leuke koekjes zijn én hilarisch én lekker.

INGREDIENTEN

250 ml zachte boter, 250 ml poedersuiker, 1 ei, 1 theelepel vanille essence, 1 theelepel amandel essence, 675 ml bloem, 1 theelepel bakpoeder, 1 theelepel zout, groene kleurstof (toko), Een bakje/zakje halve amandelen.

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-06-2011
  •  
  •  30-60 min.

Spinnenpuree

Halloween recept

INGREDIENTEN

Je aardappelpuree,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-10-2003
  •  
  •  0-10 min.

Brioche-monster

INGREDIENTEN

Voor het deeg:450 g gezeefd meel, 1 zakje Gist, 100 g zachte boter, 80 g poedersuiker, 1 snuifje zout, 1 zakje Vanillesuiker, geraspte schil van 1 middelgrote citroen, 4 eidooiers, ? liter lauwwarme melk., Voor de vulling:1 eidooier, 2 eetlepels poedersuiker, 3 eetlepels Mascarpone, 3 blaadjes Gelatine, een beetje rum, ? liter room., Ter versiering:gezeefde frambozenjam.,

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-10-2004
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Notenbrood met honing

Herfstreceptje!Lekker met pate,confituur of gewoon besmeerd met wat boter..of bij een bord pompoensoep!

INGREDIENTEN

-200 gram volkorenmeel-400 gram tarwemeel-2 zakjes instant gist(22 gram)-1 eetlepel suiker-80 gram vloeibare honing-30 gram notenolie-1 eetlepl zout-100 gram pompoenzaadjes-100 gram walnoten-3 dl lauw water.

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-10-2005
  • Belgisch
  •  60-120 min.

carnavalskraker

In het zuiden vieren we natuurlijk carnaval. Dus is het noodzaak omeen goede bodem te hebben voordat er gefeest kan worden. Met dit lekkere recept(dat je al een dag of 2 tevoren kunt maken) kun je gerust een avondje doorzakken...Alaaf

INGREDIENTEN

1kg kipfilets, 9 eetl.ketchup, 9 eetl.ketjap, 3 eetl.azijn, 4 eetl.basterd suiker, 2 eetl.pindakaas, 2 teentjes verse knoflook, 2-3 theel.sambal, 4 uien, 3 ons tauge en/of mais, 1 kop water

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-02-2005
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Verse pompoensoep

Mijn eigen variatie op diverse bestaande pompoensoepen. Met halloween maak ik m altijd!

INGREDIENTEN

1 pompoen, 2 a 3 winterpenen, 1 rode ui, 3 tenen knoflook, 1 rode peper, 1 tl. provenciaalse kruiden, 3 eetlepels kruidenbouillon, scheutje olijfolie, peterselie

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Konijn met bockbier en pruimen

Echt herfstrecept; tam konijn gestoofd in oa herfst bockbier

INGREDIENTEN

75 gr boter, 3 el olijfolie, 4 (tamme)konijnebillen, 3 grote uien (gehalveerd in ringen), 2 el bloem (gezeefd), 1 tl rozemarijn (gedroogd), 1/2 tl kruidnagelpoeder, peper, zout, 2 dl water, 1 flesje Amstel Herfstbock, potje wildfond, 2 laurierblaadjes, 12 verse pruimen (gedroogd mag ook, maar dan wel volgens gebruiksaanwijzing weken).

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-10-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

"HAND"SOME

"HAND"SOME IJs koud Idee voor een Griezel~Party!

INGREDIENTEN

, Stevige Rubber Handschoen, ***Geen keuken Handschoen***, Siroop (Groen is het leukste), Water, Schaar

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-09-2003
  •  
  •  > 120 min.

Pompoenmuffins met spek

Hapje/Bijgerecht | Europees | Vlees | Communie | Feestelijk | Hartig | Lentefeest

INGREDIENTEN

250 g bloem, 2 kl bakpoeder, ½ kl kerriepoeder, 100 g parmezaan (geraspt), 100 g spekblokjes, 250 g pompoen (geschild en zonder pitten), 2 eieren, 70 ml olijfolie, 80 ml groentebouillon, 200 g room, zure

  • Europees Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-10-2012
  • Europees Bijgerecht
  •  30-60 min.

Halloween eieren van Henrike

INGREDIENTEN

4-8 eieren L of M

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-10-2004
  • Nederlands
  •  0-10 min.
Nieuwste halloween recepten

Exotische pompoensoep met kokosmelk en kerrie

INGREDIENTEN

500 gr pompoen, 1 preiwit, 1 banaan, 2 cm verse gember, 8 dl kippenbouillon (1,5 blokje opgelost in 8 dl heet water), 2 eetl. olijfolie, 165 ml kokosmelk (blik), 2 koffielepels kerrie, peper en zout, VOOR DE AFWERKING, 1dl room, 1 mespunt kerrie, ,

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2009
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Picknick op een bezemsteel.

Er bestaan 2 versies over de herkomst van dit heksenbrood. Volgens de eerste is dit het soort brood dat heksen eten na een tochtje per bezemsteel door een koude Halloweennacht. Het zou evenwel kunnen dat dit brood zo lekker is dat zijn griezelige naam andere eters op afstand moet houden.Want na 1 hap van dit brood,wil je niet meer delen. Dit brood met toebehoren is echt onweerstaanbaar! Uit een foldertje.

INGREDIENTEN

Voor het deeg;500gram boerenbruin(meel),290ml water,12gram verse gist of 6gram droge,8gram zout,15gram boter,10gram provencaalse kruiden., Verde;50gram gesmolten boter,3middelgrote uien,een blik champignons(of vere)200gram geraspte kaas,naar keuze.

  • Belgisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-10-2004
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Canneloni met spinazie en ricotta

Een klassieker, dit is de budget-vriendelijke versie

INGREDIENTEN

Half pak diepvriesspinazie, 200 gram ricotta, 8 buisjes canneloni, 1 bol mozarella, 1 blik tomatenblokjes, 2 tenen knoflook, groene pesto, oregano, flinke hand geraspte kaas, peper en zout

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2008
  • Italiaans
  •  30-60 min.

koejoeki

Www. steffie.nl

INGREDIENTEN

Vanalles en nog wat

  • Indonesisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-12-2003
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

Turkse Sauzijzebroodjes

Heerlijke Lekkernij,Als Lunch of als Tussendoortje

INGREDIENTEN

8 Plakjes Bladerdeeg/per persoon 2 stuks, 1 ei, 400 gram Rundergehakt, 50 gram Mon chou, 50 gram Pijnboompitten, 1/2 theelepel Kaneel, 1/4 theelepeltje Scherpe rode turkse paprikasnippers/Turkse Toko, zout, Mespuntje Gemalen Kardemom, 1 theelepeltje Munt/Fijngesnipperd, 2 eetlepels verse Peterselie/ Fijn gesnipperd,

  • Turks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2003
  • Turks
  •  30-60 min.

HEKSENPAP!

Toetje voor 2 a 3 kinderen. ze vinden dit heerlijk!

INGREDIENTEN

2 dl. vanille-yoghurt, 2 dl. appelcompote, 3 flinke eetlepels fijne meusli of havermout, 2 eetlepels rozijntjes, 2 eetlepels rietsuiker en kaneel.

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-10-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Mijn Pompoensoep

Een verukkelijke herfstsoep!

INGREDIENTEN

1 kg pompoen, 2 grote oranje paprika's, 2 rode uien, 2 tenen knoflook, 1 potje gedroogde tomaten met mascarpone, 3 kippenbouillon tabletten, 1 liter water, 3 eetlepels olijfolie extra vierge, 1 dl room, vers gemalen peper, zout, bieslook en/of peterselie

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-10-2007
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Lavendel kruidenwijntje.

Lavendel is goed tegen angsten,problemen,ziekte,hoofdpijn,depressies,reumatiek en slaapstoornissen.

INGREDIENTEN

1fles zoete witte wijn,3eetl.lavendelboemen,1eetl.suiker.half glas brandewijn of jonge jenever,75ml water.

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-10-2004
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Griezel-koekjes.

INGREDIENTEN

Voor ongeveer 100 stuks:3 bakplaten., Voor het deeg: 250 g tarwebloem, 1 afgestreken theelepel bakpoeder, 50 g suiker, 1 zakje Vanillesuiker, 1 ei, 50 g honing, 3 druppels Vanille aroma, 100 g margarine of boter., , Om te besmeren:75 g gezeefd poedersuiker, 1 a 2 eetlepels water, gele en rode kleurstoffen.,

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-10-2004
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Samhain Meat Pie

INGREDIENTEN

1 bay leaf, 10 bacon slices, 1 pound wild mushrooms, sliced thickly (or domestic mushrooms), 2 leeks chopped into 1 inch pieces (or onions), 3 carrots chopped into 1 inch pieces, 1 rabbit or squirrel or chicken, cut into serving portions, 3 TBS chopped parsley, 3 sliced potatoes (peeled or not, your option), 1 TBS red wine vinegar, 2 cloves garlic (optional)

  • Iers Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-09-2003
  • Iers Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Geplette Kikkers

Halloween recept

INGREDIENTEN

? 1 stuk margarine, ? Veertig grote marshmallows, ? 5 kopjes cornflakes, ? 1/2 theelepel vanille, ? 2 eetlepels groene kleurstof, ? M & M's chocolade,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-10-2003
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Halloween muffins

Dit recept is ook heel makkelijk door kinderen te maken. Leuk klusje op een regenachtige dag in de herfstvakantie misschien.

INGREDIENTEN

350 gram zelfrijzend bakmeel 80 gram wajang plantenmargarine 70 gram witte basterdsuiker 2 tl bakpoeder 3,5 dl melk mespunt zout 2 eieren

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2010
  •  
  •  30-60 min.

Pompoensoep

INGREDIENTEN

1 groete Pompoen, veel uien, knoflook, groentebouillon, zure room, slagroom, zout, peper, kerrie

  • Duits
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-11-2002
  • Duits
  •  20-30 min.

Niet-kneden broodvingers

Broodsticks in de vorm van griezelige vingers

INGREDIENTEN

Voor het deeg: 100 g volkoren meel, 100 g bloem, 150-160 ml lauw water, 1/2 tl zout, 1 tl gedroogde gist, twee reepjes rode paprika

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-12-2012
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pompoen Garnalen Curry

Een heerlijke garnalen curry met de zoete smaak van de pompoen. Ideaal voor in de herfst wanneer de verse pompoen in het seizoen is.

INGREDIENTEN

4 eetleepels zonnebloemolie, 500 gr garnalen, gepeld, klein of groot, 250 gr pompoen, gesneden in grote blokken, 400 gr (1 blik) coco melk, 100ml of water, 2 uien, gepeld en gesneden, 1 tomat in stukjes, 2 teentjes knoflook, 2 cm gember, gepeld en klein gesneden, 5 curryblaadjes (optieneel), 1 flinke eetleepel Milde Curry Paste, 1/2 limoen, zout,

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-10-2010
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Halloweentaart

Speciaal voor halloween, hol de pompoen uit, zet er een kaarsje in en maak van het vruchtvlees een lekkere taart

INGREDIENTEN

3 eieren/200 gram pompoenvlees/200 gram suiker/100 ml donkere)ahornsiroop/200 gram pecannoten/1 theelepel vanillesuiker/1/2 theelepel kaneel/mespunt zout

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-2001
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

candy spray

In alle smaken

INGREDIENTEN

Citroen en water

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-11-2001
  •  
  •  0-10 min.

Pompoenpannenkoekjes

Lunchgerecht, ca. 12 stuks Pompoenen zijn niet alleen mooi om te zien, ze zijn ook lekker. Het schillen en snijden van de pompoen kun je beter aan je ouders overlaten. Dit is nogal een zwaar karweitje.

INGREDIENTEN

250 gr pompoen, geschild gewogen, 1 ei, 100 gr (Zweeds) pannenkoekenmeel, 0,5 dl melk, mespuntje zout, 2 eetlepels suiker, 40 gr boter, stroop,

  • Kinderkeuken
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-04-2002
  • Kinderkeuken
  •  10-20 min.

Chocolade

Nat,lekker, bruin

INGREDIENTEN

- chocolade 2 pakjes v 500 gram, - drank, pure rum

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-03-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Pompoensouffle

HALLOWEEN

INGREDIENTEN

1 kg pompoen, peper, 3 tomaten, 2 gepelde teentjes knoflook, 75 gr geraspte gruyere, VOOR DE BECHAMEL:, 15 gr boter, 15 gr bloem, 25 cl melk

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2003
  •  
  •  20-30 min.

Pompoensoep

INGREDIENTEN

Ca. 800 gr pompeon, 1 dikke prei, 1 el roomboter, 1 tl kerriepoeder, 3 el droge witte wijn, 2 kippenbouillontabletten, 10 blaadjes basilicum, 2 el creme fraiche, zout, (vers) gemalen peper.

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-11-2003
  •  
  •  60-120 min.

Cranachan

Heerlijk Schots nagerecht

INGREDIENTEN

250 ml slagroom,40 ml honing,1 el whisky,500 gr frambozen(of aardbeien),4 el geroosterde havermout.

  • Schots Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-10-2003
  • Schots Nagerecht
  •  > 120 min.

Pompoenstoofpot

Vegetarische stoofpot met pompoen

INGREDIENTEN

* 2 eetlepels olijfolie, * 1 pakje vegehakt, * 1 grote ui, * 4 tenen knoflook, * 1 theelepel chilipoeder, * 1 theelepel cayennepeper, * 1 eetlepel donkere suiker, * 2 theelepels kaneel of 1 stokje kaneel, * 2 theelepels nootmuskaat, * 200 ml. groentenbouillion, * 200 gr. pompoen

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2003
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Koeienogen

Een griezelig halloween recept!

INGREDIENTEN

Hard gekookte eieren, Speciale kleurstoffen voor voeding, (rood, bruin of blauw), Een fijn pernseeltje

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-10-2003
  •  
  •  0-10 min.

Lekkere malse maden

Een smeuig halloween recept voor kinderen!

INGREDIENTEN

Een kop rijst, Olie, Zout

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-10-2003
  •  
  •  0-10 min.

Draculataart

Nou enger kan niet he?

INGREDIENTEN

Benodigdheden:, Caramelsaus, Chocoladecake, Vanille ijs, Kopje chocolade schilfers, Een pot kersen, , , ,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2003
  •  
  •  30-60 min.

alcoholvrije kruidenwijn

Voor 1 liter

INGREDIENTEN

- 1 fles goedkope wijn, - 10 eetlepels honing, - 5 theelepels gedroogde tijm, - 2 theelepels gedroogde basilicum, - 2 jeneverbessen, - 0.5 eierdop rum, - 1 eierdop poedersuiker,

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-2003
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Zombiekots

Doperwtensalade voor het Halloweenbuffet

INGREDIENTEN

1 blik doperwten, 1 zakje voorgekookte aardappelen (golfjes, schijfjes, o.i.d.), mayonaise, mosterd, 1 klein potje zilveruitjes, kruiden (bieslook, peterselie, bijv.), paar bladen ijsbergsla (voor garnering)

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-2002
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Zuid-Amerikaanse pompoentaart.

In het kader van de komende Halloween!

INGREDIENTEN

750 gr pompoenmoes, 500 gr boter of margarine, 500 gr suiker, 6 eieren, 750 gr zelfrijzend bakmeel, 1 afgestreken eetlepel kaneel, beetje nootmuskaat en gemalen kruidnagel (of eetlepel peperkoekkruiden) 1 dl melk, kopje gewelde rozijnen, geconfijte vruchtjes naar smaak, zout en wat geraspte citroenschil.

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-10-2002
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Corsu vecchiu met gekruide wortelsalade en blanke rozijnen

Origineel, eenvoudig en complex. Lekker als voorgerecht, maar ook als nagerecht. Van The French Laundry.

INGREDIENTEN

1 tl korianderzaad, ? el zwarte peperkorrels, 1 klein kaneelstokje of 1 tl kaneelpoeder, ? tl kruidnagels, ? kop wortelsap, 1 el blanke rozijnen, 1 el citroensap, 150 g corsu vecchiu (Spaanse schapenmelkkaas, gruyere of emmental), 5 jonge wortelen, 1 tl zeer fijne geblancheerde brunoise van wortel, raap en jong preigroen, zout, 4 takjes kervel, wortelpoeder

  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-10-2002
  • Amerikaans
  •  0-10 min.
Nieuwste halloween recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top