Franse groentesoep
Heerlijke eenvoudige groentesoep naar recept van mijn Franse moeder. Deze soep kan zowel met gehakt/ soepballetjes als zonder vlees worden gemaakt. Eenvoudig maar lekker!
Verse soepgroenten of een pakket boerensoepgroenten van A.H. (niet te fijn gesneden) Runderbouillon blokjes Maggi Eventueel gehakt soepballetjes 1 spitskool
De groenten wassen en niet te fijn snijden.
Begin met een beetje olijfolie in de soeppan en de groente kort (heel licht) "om" bakken. Ondertussen water koken, bijvoorbeeld 1,5 liter. Het water toevoegen en weer aan de kook brengen, daarna de bouillonblokjes erbij en ongeveer 45 minuten tot 60 minuten zachtjes koken. Indien je er vlees bij wilt doen, de gehaktballetjes na ong. 45 minuten toevoegen.
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-10-201030-60 min.
- Eigen recept
franse ovenschotel
Een heerlijk gerecht waarbij je niet lang in de keuken hoeft te staan. Dus ideaal bij een dineetje.
500 gram kipfilet (kan ook met hamlapjes), 2 uien, 1 groene paprika,bakje champions, 1 blikje tomatenstukjes, 30 gram bloem, 4 dl bouillon van een blokje, 1 dl rode wijn,zout, peper, nootmuskaat,wat tijm, 200 gram geraspte jonge kaas, 1 eetlepel boter
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-06-2001Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Franse klassieke Boeuf Bourguignon
Belangrijk voor dit SUPER gerecht echt een goede wijn te nemen. Is echt een TOPPERTJE
1 kilo magere runderlappen, in grove stukken 300 gr wortelen 3 teentjes knoflook 4 rode uien 250 gr kastanje champignons in plakjes 3 el olijfolie halve pot vleesfond 2 el bloem 100 gr spekreepjes 500 ml rode wijn (bourgogne)
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op18-03-2006Frans Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Supermalse gemarineerde kipfilet met pesto uit de oven
De combinatie van marineren en zacht laten garen in de oven maakt deze pittig Italiaans smakende kipfilet heel zacht en mals, je mes zakt er als het ware vanzelf doorheen.
Per persoon 1 kipfilet van ongeveer 150 gram., 2 teentjes knoflook, Potje groene pesto, Paar zongedroogde tomaatjes op olie, Citroensap, Wat pijnboompitjes, Flinke snuif gedroogde oregano, Eetlepel Franse mosterd,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-05-2009Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Franse uiensoep die super simpel is.
Een bistro gerecht pur sang, maar deze soep wordt ook met een andere traditie in verband gebracht. Op franse huwelijken bijvoorbeeld.
50 gr boter 1 el olijfolie 3 grote uien, circa 1.3 kilo, in dunne ringen 2 teentjes knoflook, fijngesneden 1 el bloem 1 l runder of kippenbouillon 6 dl droge witte wijn 1 vers laurierblaadjes 2 takjes tijm 1 stokbrood, of ander witbrood in plakjes circa 180 gr versgeraspte Gruyère grof korrelig zeezout en versgemalen peper., ,
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-03-2007Frans30-60 min.
Franse tomatentaart van Guylaine
"Tarte aux tomates". Dit is mijn allerliefste en meest klaargemaakte recept, gemakkelijk, snel klaar, ziet er heel wat uit en is superlekker. Het recept ervan heb ik afgetroggeld en uiteindelijk, na ons derde bezoek, losgekregen van Guylaine D'Hiver (bijna een naamgenoot) sympathieke gastvrouw van een "Chambre d'Hotes" in het kleine dorpje Ourdeaux in het Zuid-Oosten van de Creuse, een paradijs voor hengelaars en natuurliefhebbers.
1 rol bladerdeeg - 6-8 stevige rijpe tomaten (liefst trostomaten) - scherpe Dijonmosterd (of rode Provencaalse mosterd met paprika) -, 200 gr Gruyere (of Comtekaas) - gedroogde provencaalse kruiden - pittige olijfolie voor pizza's
- Frans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-11-2000Frans Voorgerecht30-60 min.
Flan (franse puddingtaart)
Dis is de oorspronkelijk recept uit Frankrijk. De flan, Parijse Flan is een van de lievelingsrecept van de fransen en ik vond het jammer dat ik hier niet bij de bakker kon vinden. Ik ben dus op franse siten op zoek gegaan naar het juist recept. Dit is een hele simpel en vooral lekker toetje
1L verse volle melk, 180g suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 120g maizena, 2 eieren, 1 eigeel, bladerdeeg (optioneel)
- Frans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-12-2009Frans Nagerecht30-60 min.
- Eigen recept
Klassieke Franse Boeuf bourguignon in wijn/cognacsaus
Boeuf Bourguignon was vroeger gewone dagelijkse boerenkost, maar ondertussen is het pure haute cuisine. Dit stoofgerecht wordt wereldwijd veel gegeten en wordt erg goed gewaardeerd. Deze is wel heel lekker, maar dat komt door de saus. Ik doe net even wat meer zodat het nog lekkerder wordt. Wel is van belang dat je goede wijn gebruikt zoals bijvoorbeeld Merlot, rode Macon of een Bourgogne. Dit is krachtige rode wijn en geeft dus veel smaak af en dat is bij dit stoofgerecht nou net de bedoeling. De cognac geeft de saus een extra lekkere twist. Probeer zelf maar en dan praten we wel verder.
1 kg magere riblappen, in blokken, 250 gr. zilveruitjes, 4 teentjes knoflook, fijn, 250 gr. gerookte magere spekreepjes, 1 grote winterwortel in stukken, 400 gr champignons in plakjes, 4 stengels bleekselderij in partjes, Bosje peterselie (gesnipperd), 3 el bloem, 4 dl rode wijn (zie boven), 2 flinke scheuten cognac, 4 dl runderbouillon, 2 takjes verse tijm, 3 laurierblaadjes, 50 gr roomboter, Zeezout, Zwarte peper uit je molen
- Frans
- > 120 min.
- Geplaatst op19-09-2012Frans> 120 min.
Pappa`s Franse appeltaart
Mijn vader was een schat van een man en hij maakte de lekkerste taarten. Iedere week bakte hij een taart of gebakjes voor ons. Zijn harde mokka`s waren "wereldberoemd".Hier is zijn recept van een Franse appeltaart, en die is zoooo lekker!!! Ik heb hem (april 2011) weer eens gemaakt en nu eindelijk eens foto`s bijgeplaatst. Ik heb dit keer geen abrikozenjam over de bodem gesmeerd zoals pappa deed maar voor de verandering eens mijn eigen gemaakte (super gemakkelijk te maken) Lemoncurd. Dat was heerlijk. (link naar Lemoncurd onderaan dit recept). P.s. Ik heb een grotere vorm van 23 cm gebruikt, maar volgende keer bak ik hem in een vorm van ± 20 cm dan wordt hij net iets hoger.
Nodig voor deeg:, 70 g witte basterdsuiker., 140 gr boter of margarine, (Ik gebruik roomboter)., 210 g Zeeuwse bloem ( dit is een wat vettige bloem, indien niet verkrijgbaar tarwebloem nemen geen patentbloem, ½ Tl zout., VOOR DE VULLING:, 700 gram goudrenetten, in halve maantjes gesneden. (Na het schillen hield ik ± 580 gr. over), I.p.v. Goudrenet zijn Jonagold, Cox, Elstar goede appeltaart appels., 125 g gewone suiker., 3 grote of eieren, (of 4 kleinere) – mijn 4 eieren wogen – met schil- bij elkaar 230 gram., 120 ml slagroom of koffiemelk, (ik heb slagroom gebruikt)., Geraspte schil plus het sap van 1 goed gewassen citroen., 1 tl. Kaneel., 3 flinke eetlepels bloem (gewone patentbloem), 1 flinke opgehoopte eetlepel custard poeder. ( in een kom even apart houden), VOOR DE BODEM;, Wat paneermeel, Lemoncurd (of abrikozenjam)., Voor bovenkant (als de taart gebakken en afgekoeld is) abrikozenjam omdat het een mooie glans geeft aan de taart.
- Frans
- 60-120 min.
- Geplaatst op03-11-2004Frans60-120 min.
franse uiensoep
4 grote uien in ringen gesneden., 1 teentje knoflook gesnipperd., 1 eetlepel bloem, 40 gram boter., 11/4 liter bouillon., peper en zout., 100 gram graspte kaas., stokbrrod.
- Frans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-03-2005Frans Voorgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Krokant gebakken groenterösti met tzaziki
Dit recept komt uit het kookboek van Mathijs Vrieze: `Lekker en gezond koken met Mathijs`. Zie voor meer informatie en webshop http://www.mathijsvrieze.nl. Een dagje zonder vlees past prima in een verantwoord voedingspatroon. Hoewel je deze rösti natuurlijk ook kunt gebruiken als bijgerecht. Rösti, maar dan een variant op de standaard aardappelrösti. Het is niet moeilijk om een variatie te bedenken, maar let wel op de smaakcombinatie.
· 600 gram vastkokende aardappels, · 1 wortel, · 1 rode ui, · 4 teentjes knoflook, · verse rozemarijn, naar smaak, · 1 ei, · 1 bakje champignons, · 2 eetlepels olijfolie, · 2 komkommers, · snufje zout en peper, · 300 ml magere franse kwark, · 4 teentjes knoflook, · 2 stengels bosui, · gemengde sla
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-02-2011Hoofdgerecht20-30 min.
Zelfgemaakte Franse Croissants
Je kan ze ook vullen met hazelnootjes of chocolade. Dan heb je heerlijke Pain-au-Chocolats. Mmmmmmm
, 20 gram verse gist (verkrijgbaar bij de bakker), 1/8 l koude melk, 250 gram tarwebloem (en wat extra voor het uitrollen, 2 el suiker, 1 snufje zout, 1 ei (en 1 eidooier voor het bestrijken), 125 gr. roomboter op kamertemperatuur,
- Frans
- 60-120 min.
- Geplaatst op23-06-2004Frans60-120 min.
Minitaartje gevuld met Franse kaas en gerookte zalm
Leuk om dit te serveren op een lepel. Heel simpel te maken, je hebt alleen kleine vormpjes nodig.
3 plakjes bladerdeeg 1 ei, 2 el slagroom, 1 el fijngehakte peterselie, 1 el fijngehakte bieslook, 100 gr franse kaas (bijvoorbeeld roqeufort) 100 gr gerookte zalm ? el boter zout en peper,
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-08-2005Frans20-30 min.
- Eigen recept
Heerlijke, koolhydraatarme, gezonde quiche
Heerlijke quiche, zonder deegwaren. gezond en hartig.
5 eieren, half kopje melk, oude geraspte kaas, 1 grote ui, half doosje champignons, 1 rode paprika, halve courgette, 100-125 gram verse doperwten, 1/4 pakje bladspinazie (ontdooien en goed ui laten lekken), 6-8 kleine trostomaten, verse franse kruidenmix
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-04-2012Slanke keuken Hoofdgerecht20-30 min.
Franse cake met walnoten en chocolade
Een super Franse cake uit de Perigord. De lekkerste notentaarten kwamen van Paul Koeverle, die in zijn mooie bakkrij de prachtigste notentaarten maakte. Ook een plaatje om te zien (zie foto)
125 gr boter 200 gr poedersuiker 3 eieren 150 gr bloem5 gr bakpoeder20 gr cacaopoeder0.4 dl melk100 gr fijngehakte gepelde walnoten 2 tl geraspte citroenschil.
- Frans
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-05-2005Frans60-120 min.
Lemon curd (makkelijk magnetron recept)
Ik ben gek op Lemoncurd, Het smaakt heerlijk bij Scones, Taart, Dessert, Brood, Cake, Cupcakes Appeltaart, Appelcake, en zelfs in boterkoek! (zoals marie-france schreef) zie reactie onder dit recept. Het maken van Lemon Curd is normaal gesproken behoorlijk bewerkelijk. Maar dit recept niet, het is super makkelijk te maken en snel klaar! Ik kreeg het van een schoonzuster van onze Engelse vrienden. Sindsdien koop ik nooit meer Lemon Curd in de supermarkt. Ik heb het ook als vulling in mijn Lemon Yoghurt cake gebruikt het was heerlijk! De laatste keer dat ik `Pappa`s Franse appeltaart` maakte heb ik deze Lemoncurd op de bodem gesmeerd. Verrukkelijk!
110 g boter (ongezouten)., 3 eieren, medium., 225 g suiker., Fijngeraspte schil en het sap van 3 citroenen. (vooraf goed afboenen en afdrogen). Neem niet te grote citroenen, zijn ze wel heel groot neem dan 2 citroenen.
- Engels
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-12-2004Engels10-20 min.
Franse uiensoep
Dit is een heerlijke maaltijdsoep op traditionele wijze gemaakt (dus niet uit zo'n flesje of zakje)
Ongeveer 500 gr uien (mag ook meer zijn), 1,5 liter bouillon van 5 bouillonblokjes, peper, paprikapoeder, kerrie, knoflookpoeder, 3 eetlepels madeira, 3 eetlepels worcestershiresauce, 1/4 liter witte wijn, tabasco, 50 gram boter of margarine, 15 gram bloem, stokbrood, 150 gram gemalen kaas of rijpe camembert
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-11-1999Frans30-60 min.
Franse Stoofpotje
Een makkelijk stoofpotje dat prima smaakt
-125 g magere dobbelsteentjes spek, -500 g runderbieflappen, -4 dl rode wijn, -1 dl water, -1 teentje knoflook, -6 sjalotjes, -1/2 bakje champignons, -50 g boter, -3 eetlepels bloem, -thijm, -rozenmarijn, -laurier -, peterselie, -zout en peper, , , ,
- Frans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-08-2006Frans Hoofdgerecht60-120 min.
Eetlepeltaart
Eigen foto .In veel franse gezinnen populair, lekker en snel klaar. Leuk om met kinderen te maken.
Blikje ananas of 2 stevige appels, boter suiker eieren, zelfrijzend bakmeel, olie, melk, zout
- Kinderkeuken
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-11-2006Kinderkeuken20-30 min.
- Eigen recept
Franse aardappelgratin
5-6 grote vastkokende aardappelen (of kant en klare aardappelschijfjes); 2 dl room; 2 dl crème fraiche; 2 teentjes knoflook, fijngehakt; 1 theelepel tijm; 3 eieren; zout en peper; 150 g geraspte kaas; boter om in te vetten.
- Frans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-12-2008Frans Bijgerecht30-60 min.
Beef Wellington
Een grote ossenhaas verpakt in bladerdeeg. Geschikt voor: *Noten-allergie *Nachtschade-allergie *kleurstoffen-allergie Niet geschikt voor: *Koemelk-allergie *gluten-allergie
600g Ossenhaas (1 stuk), 1el Franse Mosterd, 100g Parmaham, in dunne plakjes, 1 eierdooier (losgeklopt), 25g boter, 250g champignons, 4 plakjes bladerdeeg
- Engels Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op07-12-2010Engels Hoofdgerecht> 120 min.
franse uiensoep.
750 gram uien, 35-40 gram boter, 2 dl witte wijn, 1 flesje maggi basis voor uiensoep, 1 stokbrood, geraspte gruyere of belegen kaas.,
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-11-2000Frans Voorgerecht20-30 min.
franse ovenschotel
-500 gram kipfilet, -2 uien, -2 groene paprika's, -2 bakjes champignons, -blik tomatenstukjes, -30 gram bloem, -2 dl bouillon, -2 dl rode wijn, -zout, -peper, -nootmuskaat, -tijm, -200 gram geraspte kaas, -1 eetlepel boter
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-03-2008Frans30-60 min.
Franse Uiensoep
Als U Franse uiensoep langzaam en voorzichtig bereid , karmaliseren de uien bijna tot een diepe roodbruine kleur. De soep heeft dan een geweldige smaak en is zeer geschikt als een winterse avondmaaltijdsoep.
4 grote uien 2 el olijfolie 2 el boter 9 dl Rundvleesbouillon 4 sneetjes stokbrood
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-12-2002Frans30-60 min.
franse kaas-ei-tosti
8 sneetjes witte casinobrood, boter, 4 iets dikker gesneden plakken achterham, 4 plakken pittig belegen kaas, 4 eieren, zout, versgemalen peper, 75 gram geraspte pittig belegen kaas
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op02-07-2000Frans0-10 min.
franse uiensoep
Zoals je vroeger bij de hallen in Parijs kon eten.
500 gr rode uien in halve ringen, 1 1/2 ltr runderbouillon, 1 el bloem, el cognac, evt. teentje knoflook uitgeperst,1 el boter, zout en peper.
- Frans
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-05-1999Frans60-120 min.
franse dressing
De originele franse sladressing.
4 el olijfolie, 1 el azijn, 1 el suiker, 2 tl mosterd, 2 el citroensap, p z.
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-01-2000Frans0-10 min.
franse madeleines
Ander recept van madeleines, heerlijk! Vooral als ze vers zijn
*120 lauwe gesmolten boter *100 d fijne suiker (evt fijnmalen) * 2 eieren *150 g zelfrijzend bakmeel * 1 eetlepel vloeibare honing *10 g vanillesuiker *snufje zout * evt. enkele dr. citroensap
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-09-2006Frans0-10 min.
Franse stoofschotel
Lekkere stoofschotel bereid in de slowcooker.Maar kan natuurlijk ook op gas ...enz... Maar dan natuurlijk lekker een paar uurtjes stoven.
4 hamlappen (à 125 gram), 2 uien (zoete), 1 teentje knoflook, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 1 prei, 3 dl bouillon (rundvlees), 2 dl witte wijn (droge), 3 eetl. olie, 1 eetl. kerriepoeder (pittige), 1 blikje tomatenpuree (à 70 gram), ½ eetl. Provençaalse kruiden (gedroogde), 1 pot witte bonen (à 720 gram), snufje zout, snufje peper, keukenpapier
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op15-11-2006Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Franse uienkip
Franse uienkip, , 1 zakje Franse uiensoep - 500 gram kipfilet - 2 potjes room,
- Frans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-12-1999Frans Hoofdgerecht10-20 min.
Franse Uiensoep
Soep - Totaal 48 Kcal., per portie 12 Kcal,
1 L ontvette vleesbouillon of water en bouillonblokje, 100 gr uien (48kcal) 1 eetlepel gehakte bieslook, 1 snufje kerriepoeder,peper en zout.
- Slanke keuken
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-06-2001Slanke keuken20-30 min.
Franse Kipstoof
Malse kipdijfilet, hartige spekreepjes, sjalot en wortel: een echt heerlijk eenpansgerecht.
- 2 sjalotten, - 20 g boter, - 125 g spekreepjes, - 250 g kastanjechampignons, - 300 g kipdijfilet, - 8 winterpenen, - 1 el bloem, - 200 ml kippenbouillon van tablet, - 125 g crème fraîche, - 20 g platte peterselie
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-10-2014Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Franse citroenkoekjes
Lekkere citroenkoekjes uit de Franse keuken! Gemakkelijk te maken.
100 gr zachte boter - 100 gr poedersuiker - 15 ml citroensap - 115 gr bloem - mespunt zout
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-02-2004Frans10-20 min.
Franse Kip
Heerlijk eenpansgerecht van kip
4 kipfilets a 1 0ns, 40 gr boter, 1 gote ui, 2 theel. Franse kruiden, 1 pak Franse groeteschotel uit de diepvries, 1 ons ontbijtspek, 1 bakje champignons a 250 gr., zout en peper, 1 pak aardappelpartjes
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-12-1999Frans Hoofdgerecht20-30 min.
Franse Omelet
Omelet met franse roomkaas en verse kruiden
5 eieren, franse kruiden/roomkaas,verse bieslook,bleekselderij,2 bosuitjes,italiaanse knoflookkruiden, eventueel rood pepertje
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op08-04-2001Goedkoop en snel Hoofdgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Franse Sperzieboontjes
500 gr sperziebonen, afgehaald en gehalveerd, 1 koffielepel roomboter, 2 thl franse mosterd, 2 thl citroensap, 1 sjalot, zeer fijn gesnipperd, 2 eidooiers
- Frans Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-06-2008Frans Bijgerecht20-30 min.
Franse dressing
4 theelepels Franse mosterd - 4 eetlepels wijnazijn - 2 teentjes knoflook - zout en peper - 8 eetlepels olie
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-07-2004Frans0-10 min.
franse stoofschotel
Waanzinnig lekker eenpansgerechtmet rundvlees,rode wijn ,paddestoelen etc.
600 gr.riblappen,2 eetl.dragonmosterd,4 kleine uien,50 gr.salami(stukje),2tl. tijm,2 tl.majoraan,5 dl.rode wijn,2 rode paprikas,500 gr broccoli,250 gr. grot champignons,100 gr. oeterzwammen,100 gr. cantharellen.
- Frans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op23-01-2001Frans Hoofdgerecht60-120 min.
Franse Brasseriesalade
Lekker met gerookte kipfilet en geitenkaas
2 sneetjes witbrood, 25 g boter, 3 plakjes ontbijtspek, 3 gedroogde tomaten in olie, 125 g gerookte kipfilet, 1 el zonnebloemolie, 1 geitenkaasje (crottin), 1 el citroensap, 100 g gemengde salade.
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-08-2000Frans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Franse Lamsstoofpot
Van het weekend gemaakt en zeer geslaagd. Heerlijke Franse stoofschotel met Lam!
2 kilo hele lamsschouder met bot, olijfolie, 5 worteltjes (in stukken van 0,5 cm), 6 Sjalotten (gehalveerd), 4 tenen knoflook (in stukken), 5 Takjes verse tijm, 5 Takjes verse Rozemarijn, 5 Stengels bleekselderij (in stukjes van ong. 1 cm), Klein blikje ansjovis (40 gram), 3 eetlepels bloem, Halve liter rode wijn, Klein blikje tomatenpuree, 5 dl runderfond (zelfgemaakt of in pot), 2 Laurierblaadjes, 5 Jeneverbessen, 5 kruidnagelen, 1 eetlepel bonenkruid
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op17-10-2011Frans Hoofdgerecht> 120 min.
Franse Kipsalade
Lekkere frisse salade van kipfilet
- 250 gr kipfilet, - 1 galia meloen, - versgemalen peper, - zout, - plantaardigeolie, - 1 struik bleekselderij, - 80 gr groene olijven, - 200 gr witte druiven, -1 blikje mandarijnen op sap, -150 gr vol vette roomkaas, - 100 gr grofgehakte cashewnoten, -2 eetlepels appelsap, -2 eetlepels vruchtenazijn, -4 eetlepels walnotenolie, -verse basilicum
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-10-1998Frans20-30 min.
-
Franse
van olaf1983 , 47 recepten, 0 volgers
-
Franse hoofdgerechten
van marinus3 , 37 recepten, 2 volgers
-
Franse keuken
van flopzi , 18 recepten, 0 volgers
-
Franse Keuken
van psiebe , 12 recepten, 2 volgers
-
franse gerechten
van wilmiewillemse , 10 recepten, 2 volgers
-
Franse verzamelrecepten
van Loekie05 , 8 recepten, 0 volgers
-
Franse keuken
van Endus , 7 recepten, 0 volgers
-
Franse gerechten
van douniia , 6 recepten, 0 volgers
-
Franse Keuken
van yvonnethijs , 4 recepten, 0 volgers
-
Franse gerechten
van inge1956 , 4 recepten, 0 volgers
-
koken en smullen met kaas
van Fressnapf , 69 recepten, 0 volgers
-
lekker met mosterd
van lekker_met_mosterd , 76 recepten, 0 volgers
-
eend
van christel19 , 10 recepten, 0 volgers
-
De Franse keuken
van bloemkoolliefhebber , 70 recepten, 0 volgers
-
koken met boursin
van boursin , 12 recepten, 0 volgers
-
Kaasstolp
van visscher1950 , 41 recepten, 0 volgers
-
Franserecepten
van 01081979 , 1 recepten, 0 volgers
-
carpediem
van Bert_en_Djamila , 1 recepten, 0 volgers
-
de franse gerechten
van Richard8420 , 3 recepten, 0 volgers