1. Home
  2. Recepten
  3. Florentine

Florentine recepten (42) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Lasagne florentine met spinazie en mozzarella

Van het Smulweblid Alidada maak ik vaak haar gerecht "Mozzarella Beef Florentine". Een overheelijke ovenschotel met spinazie, mozzarella en gehakt. Omdat we het zo lekker vinden ben ik gaan experimenteren met lasagne. We hebben gesmuld.

INGREDIENTEN

350 gram rundergehakt, 1 blikje tomatenblokjes, 1 verkruimelde vleesbouillontablet, 2 theelepels suiker, 2 theelepels gedroogde oregano, 1 blaadje laurier, 450 gram diepvries bladspinazie (ontdooid) of 750 gram verse spinazie even voorgekookt en heel goed uitgelekt, 2 eieren (los geklopt), 2 eetlepels paneermeel, peper, zout, nootmuskaat, 1 zakje mozzarella (uitgelekt en in kleine stukjes gesneden), 1 pak lasagne bladen (hoeveelheid afhankelijk van de schaal), 100 gram geraspte belegen geraspte kaas, 3 dl melk, 70 gram boter, 70 gram bloem, peper, zout, nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mozzarella beef florentine (spinazie ovenschotel )

Dit recept is zo lekker, het is uit mijn allereerste Engels kookboek van Mary Berry en een van de favoriete recepten als mijn kinderen/gasten komen eten. De ovenschotel die ik maak gaat altijd leeg! Probeer het eens uit bij een etentje, de gasten moeten natuurlijk wel van spinazie houden! De foto is een foto uit het blad en volgende keer plaats ik een eigen foto. Een groot gedeelte kun je al een dag van te voren maken.

INGREDIENTEN

1 kilo mager gehakt., 1 blik gepelde tomaten (of tomatenblokjes), 1 klein blikje tomatenpuree., 2 (of meer) uitgeperste teentjes knoflook., 1 flinke theelepel suiker., 150 ml runderbouillon (eventueel van blokje)., 1½ theelepel zout en versgemalen peper, Voor de spinazie en kaas vulling:, ± 600 gram diepvries spinazie (deelblokjes zijn makkelijk) of verse spinazie (± 900 g)., Klontje boter., 50 gram verse broodkruimels (of paneermeel)., 2 à 3 eieren., ±175 gram Mozzarella kaas (dun gesneden, Ik neem gewoon twee bolletjes en ik gebruik Buffel Mozzarella die heeft veel meer smaak)., 50 gram oude of pittig belegen kaas (geraspt) OF 25 g Parmezaanse kaas., Wat gehakte peterselie ( genoeg om over de ovenschotel te strooien).

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-10-2004
  • Engels
  •  60-120 min.

garnalen florentine

Heerlijk garnalen uit de oven met een kruidensausje en spinazie. echt erg lekker.

INGREDIENTEN

250 gf diepvriesspinazie, 250 gr garnalen (gekookt en gepeld), 25 gf boter, kruidenzout, nootmuskaat, , saus:, 25 gr boter, 2 el bloem, 1 dl melk, visbouillon, 1 dl droge witte wijn, versgemalen witte peper, cayennepeper, zout, 1 eierdooier, 125 gr geraspte kaas

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-1998
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Vis Florentine

Makkelijke visschotel uit de romertopf.

INGREDIENTEN

1 pak diepvries kabeljauw, 1 pak diepvries (blad)spinazie, 1/2 el boter, zout, citroensap, 100 g geraspte kaas, zakje (diepvries) krielaardappeltjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-09-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kipfilets Florentine

Italiaanse combinatie kip, spinazie, pittige kaas uit de oven

INGREDIENTEN

1 kg spinazie, 75 gr pinboompitten, 1 ui, 1 a 2 teentjes knoflook, 4 enkele kipfilets, 2 eetlepels olijfolie, 1/8 slagroom, 100 gr blauwe schimmelkaas, bijv gorganzola, boter voor de ovenschaal, zout en cayenpeper, paprikapoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2000
  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lasagne Florentine

Dit recept komt uit de top 5 van Smulweb van Smult nummer 20! Kijk op www.smult.nl voor geweldige acties! 

INGREDIENTEN

- 350 g rundergehakt, - 1 blik tomatenblokjes a 400 g, - 1 vleesbouillonblokje, verkruimeld, - 1 laurierblad, - 2 tl suiker, - 2 tl gedroogde oregano, - versgemalen zwarte peper, - 2 eieren, losgeklopt, - 2 el paneermeel, - 450 g diepvries bladspinazie, ontdooid of 750 g verse spinazie, even voorgekookt, goed uitgelekt, - nootmuskaat, - 70 g boter, - 70 g bloem, - 300 ml melk, - 100 g belegen kaas, geraspt, - 125 g mozzarella, uitgelekt, in kleine stukjes, - ca. 250 g gedroogde lasagnebladen

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-05-2018
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Gehaktschotel Florentine

Alles krijg je in deze maaltijd binnen

INGREDIENTEN

Snufje nootmuskaat, snufje peper, snufje zout, half pakje aardappelpuree, 1 ei, 1 el. bieslook (fijngesneden), 1 el. peterselie (fijngehakt), 125 ml. creme fraiche, 200 gram spinazie (geblancheerd), 250 gram rundergehakt, 40 gram boter, 75 gram geraspte kaas (jong belegen)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Kipfilets Florentine

INGREDIENTEN

1kg spinazie, 75g pijnboompitten, 1 ui, 1-2 teentjes knoflook, 4 kipfilets, 30g braadmargarine, zout, cayennepeper, paprikapoeder, 2 el olijfolie, 125ml slagroom, 100g blauwschimmelkaas, tagliatelle of spaghetti

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-03-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aardappeltjes Florentine

INGREDIENTEN

200 g spinazie, - 4 aardappelen, - 10 g boter (bakboter), - nootmuskaat, - peper, - zout, , ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2002
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

kaasondue florentine

Een hele pittige kaasfondu voor de echt blauwe kaas liefhebber!

INGREDIENTEN

200 gr. kaas (lekkere zwitsersekaas, vraag bij de kaasboer voor de perfecte combi!)* 100 gr. spinazie (blokjes)* 100 gr. blauwschimmelkaas* ruim 2 dl. witte wijn* paar eetl. maizena (niet te weinig)* water.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-03-2001
  •  
  •  0-10 min.

Eieren Florentine

INGREDIENTEN

1 kg spinazie, gewassen, 25 g boter, zout, peper, nootmuskaat, 4 eieren, 50 g geraspte kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-01-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kipfilets Florentine

INGREDIENTEN

? 1 kg spinazie, ? 75 gr pijnboompitten, ? 1 ui, ? 1 tot 2 teentjes knoflook, ? 4 kipfilets, ? 30 gr braadboter, ? zout en cayennepeper, ? paprikapoeder, ? 2 el (olijf)olie, ? 1/8 lt. slagroom, ? 100 gr blauwschimmelkaas, ? boter voor de ovenschaal,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-03-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Aardappeltjes Florentine

Voor 4 personen van "vifke"

INGREDIENTEN

200 g spinazie, - 4 aardappelen, - 10 g boter (bakboter), - nootmuskaat, - peper, - zout,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-03-2002
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Kabeljauw Florentine

Voor liefhebbers van spinazie en kaassaus.

INGREDIENTEN

250 g kabeljauwfilet, 300 g bladspinazie uit de diepvries, 125 g rijst, kaassaus van bechamelsaus (25 g meel, 25 g boter en 250 ml melk) met 100 g gemalen Gruyere en een beetje Parmezaanse kaas naar smaak, een paar klontjes boter, half visbouillonblokje, peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Florentine garnalenpasteitjes

Voorbereiding: 20 min. Magnetrontijd: 9 - 10 min. Voor 4 personen

INGREDIENTEN

4 sneden volkorenbrood, 60 gr gesmolten boter, 675 gr spinazie, gewassen of 340 gr diepvries spinazie, 2 eetl creme fraiche, geraspte nootmuskaat, 8 grote steurgarnalen, gekookt, , Saus:, 120 gr boter, 3 eidooiers, 1 eetl witte wijnazijn, cayennepeper, zout, peper, , Garnering:, bieslook of kervel,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Viscuisine florentine met tomaten en olijven

INGREDIENTEN

? 200 gram zwarte olijven, ? 4 tomaten, ? 100 gram verse roomkaas, ? 1 bosje basilicum, ? 1 pak Iglo Viscuisine Florentine, ? 500 gram fettuccine of tagiatelle (pasta), ? zout, ? 2 eetlepels Bertolli Classsico olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rabarbersoep met aardbeien en Florentine driehoekjes

Lekker fris en zomers.

INGREDIENTEN

Rabarbersoep:, 500 gr. rabarber, 75 gr. suiker, 1,5 dl. water, 125 gr. aardbeien, 4 gr. vanillesuiker, 1 eetl. maizena, , Florentine driehoekjes:, 2 plakjes bladerdeeg, Wit van 1 ei, Florentinemix (mix van gemalen amandelen en suiker 1 op 1), , Garnering:, 100 gr. aardbeien, Bolletje vanille ijs

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-06-2008
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Makkelijke Vis Florentine

Ovenschotel van vis, spinazie, aardappelpuree en kaassaus. Bijna alle ingredienten komen uit diepvries of pak, dus makkelijk om als voorraad in huis te hebben.

INGREDIENTEN

1 pak diepvries kabeljauw of koolvis, 1 pak diepvries spinazie, 1 gesnipperde ui, boter, 1 pakje aardappelpuree, melk, 1 zakje kaassaus, verse peterselie, zeezout en versgemalen zwarte peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-2000
  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.

Eenpans Romige Kip-Champignon Florentine

Snel, makkelijk en lekker. Wat wil een mens nog meer!

INGREDIENTEN

* 500 gr kipfilet, in blokjes gesneden, * 1 eetlpl boter, * 1 theelpl olijfolie, * 2 teentjes knoflook, fijngehakt, * 125 mg zongedroogde tomaatjes, * 250 gr kleine champignons, in plakjes, * 1 eetlpl bloem, * 500 ml kippenbouillon, * Zout en peper naar smaak, * 1 theelpl knoflookpoeder, * 250 gr linguine, * 25 gr Parmezaan, geraspt, * 300 gr verse spinazie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kabeljauw a la Florentine

Pittige ovenschaal van kabeljauwfilets

INGREDIENTEN

-4 kabeljauwfilets (elk 200g), -25 g boter, -sap 1 citroen, -400 g spinazie, -1/2 liter bechamelsaus, -75 g geraspte kaas, -witte peper uit de molen en wat zout, -40 g boter, -50 g parmezaanse kaas (geraspt), *******VARIATIE:**************, -500 g tomaten, -250 g aardappelen, -teen knoflook uit de knijper, -1/8 liter vleesbouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chicken Bacon Florentine Fettuccine

Soms lijken recepten erg op elkaar maar het valt me op dat er stteds ingrdiënten met elkaar worden gebuikt die maken dat ieder recept toch weer uniek is. Zo ook dit eenvoudige gerecht. Ik heb er zelf nog knoflook aan toe gevoegd omdat ik een knoflook fan ben.

INGREDIENTEN

* 2 eetlpls olijfolie, * 2 kipfilets, in plakjes gesneden, * 500 gr spinazie, * 250 gr tomatoes, ontveld en in stukken, * 8 plakken bacon, krokant gebakken en verkruimeld, * 2 theelpl zout, * 2 theelpls peper, * 250 ml slagroom, * 400 gr fettucine (of een andere pasta naar keuze), * 250 gr Parmezaanse kaas, geraspt,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-09-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalmschotel à la florentine

Een heerlijke ovenschotel die in minder dan 60 min op tafel kan gezet worden .

INGREDIENTEN

500 g Atlantische zalmfilet (versmarkt), 800 g verse spinazie, 800 g aardappel, 150 g geraspte kaas, 6 dl melk, 50 g boter (+ 2 eetl.), 50 g bloem, nootmuskaat, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Crumpet breakfast Florentine

Voor een stevig ontbijt

INGREDIENTEN

6 eieren, 85 ml magere melk, 2 tl dille, 1 el olijfolie, 150 g babyspinazie, ? tl zwarte peper, 15 g boter, 6 crumpets, 6 plakjes (100 g) gerookte zalm

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-05-2003
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Mosselgratin a la florentine

INGREDIENTEN

2 kg mosselen, 400 g spinazie, 1 ui, 25 cl room, 40 g boter, 100 g geraspte kaas, 1 glas droge witte wijn, muskaatnoot, zout en peper

  •  Tussengerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-09-2001
  • Internationaal Tussengerecht
  •  60-120 min.

Kip A La Florentine.

INGREDIENTEN

450 gr. verse spinazie (ik vind dat te weinig en neem altijd minstens een kilo; en diepvries spinazie kan ook!), zout en vers gemalen peper, 4 flinke kipfilets, 75 gr. boter of margarine, 1 eetlepel plantaardige olie, 1/2 theelepel vers geraspte nootmuscaat, 25 gr. bloem, 450 ml. melk, 100 gr. Cheddar of Double Gloucester kaas, geraspt (met oude Goudse smaakt het ook uitstekend!), snuifje gemalen foelie, wat paprikapoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-12-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Macaroni a la Florentine

INGREDIENTEN

250 gram macaroni* 600 gram spinazie* 1 eetlepel boter* 1 eetlepel bloem* 1 dl melk* peper en zout* 100 gram kaas(gruyere)* 100 gram gekookte ham* room*.

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2002
  • Italiaans Tussengerecht
  •  30-60 min.

Romige spaghetti Florentine met verse zalm....

Florentine is een meisjesnaam, maar in kooktermen betekent het, dat het een gerecht betreft waar spinazie in verwerkt is.Dan zijn er natuurlijk ook nog de Florentine koekjes.... uiteraard zonder spinazie. Dit gerecht is eenvoudig en heerlijk voor een doordeweekse dag. Staat snel op tafel en is de gouden combi  van Spinazie en Zalm....

INGREDIENTEN

300 gr verse ( baby)spinazie, 300 gr verse zalm met of zonder huid, 200 gr champignons in plakjes, 200 ml kookroom, 1 kleine ui gesnipperd, 2 teentjes knoflook geperst, sap van en 1/2 citroen, peper en zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vis Florentine uit de Romertopf

INGREDIENTEN

1 pak diepvrieskabeljauw (400 gr.), 1 pak diepvries bladspinazie a la creme (deelblokjes) (400 gram), 100 gram geraspte kaas, 1 koffielepel boter, 450 gr. krieltjes, zout, citroensap,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-04-2002
  • Slanke keuken
  •  60-120 min.

PASTA MET KIPFILET EN SPINAZIE MET ROOMSAUS FLORENTINE.

INGREDIENTEN

, , , 200g kipfilet1 ui2 eetlepels boter of olie 250g tagliatelle Peper en zout 150g diepvries spinazie met roomsaus in mini-porties 3 eetlepels witte wijn., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

kabeljauw a la florentine met rijst

Lekkere hartige en makkelijke ovenschotel(met lightkaas 10 points pp)

INGREDIENTEN

400 gr kabeljauw(vers of diepvries),400 gr spinazie(vers of diepvries),2 zakjes rijst( of 250 gr), 1 uitje,150gr gemalen kaas, bechamelsaus,p&z, chapelure

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-04-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Vis florentine uit de romertopf

Een klassieker uit de franse keuken, maar dan heel eenvoudig met ingredienten uit de diepvries

INGREDIENTEN

1 pak diepvries kabeljauw /witvis, 1/2 el boter, zout, citroensap, 1 pak diepvriesspinazie, 50 gram jong belegen kaas of een paar eetlepels room

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2012
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Forel in citroenparfum en aardappeltjes 'Florentine'

INGREDIENTEN

4 forellen, , 200 g spinazie, , 4 aardappelen (Charlotte), , 1 citroen, , 4 takjes tijm, , 4 takjes citroenmelisse, , 4 blaadjes laurier, , 4 eetlepels peterselie (fijngehakt), , 4 eetlepels bieslook (fijngehakt), , 50 g boter (bakboter), , nootmuskaat, , peper, , zout

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-01-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Forel in citroenparfum en aardappeltjes 'florentine'

INGREDIENTEN

2 forellen, 100 g spinazie, 2 aardappelen (Charlotte), 0.5 citroenen, 2 takjes tijm, 2 takjes citroenmelisse, 2 blaadjes laurier, 2 eetlepels peterselie (fijngehakt), 2 eetlepels bieslook (fijngehakt), 25 g boter (bakboter), nootmuskaat, peper, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-09-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Forel in citroenparfum en aardappeltjes 'Florentine'

Een magnetronrecept

INGREDIENTEN

4 forellen, , 200 g spinazie, , 4 aardappelen (Charlotte), , 1 citroen, , 4 takjes tijm, , 4 takjes citroenmelisse, , 4 blaadjes laurier, , 4 eetlepels peterselie (fijngehakt), , 4 eetlepels bieslook (fijngehakt), , 50 g boter (bakboter), , nootmuskaat, , peper, , zout

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-02-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Florentine eggs (spinazie met eieren in roomsaus)

Dit recept bevat geen vlees dus ook bruikbaar voor vegetariers. De ingredienten zijn voor 1 persoon, ik heb gemerkt dat het niet zo eenvoudig is om recepten voor 1 persoon te vinden. Ben je met meer personen dan verdubbel je de hoeveelheden. Dit is een lekker recept, ik ben niet alleen dus maak dit vaak voor twee!

INGREDIENTEN

2 grote eieren (of 1 of 3 hangt van je eetlust af).175 g diepvries spinazie.1 flinke theelepel boter. + 10 g boter., 1 eetlepel bloem (ongeveer 10 gram)., 225 ml melk., Vers gemalen nootmuskaat (veel lekkerder dan reeds gemalen nootmuskaat)., 1 eetlepel room (neem room uit een pakje wat goed blijft, kan je de rest later gebruiken)., 40 gram geraspte kaas (het liefts oude of indien verkrijgbaar strong cheddar).

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-12-2004
  • Engels
  •  10-20 min.

gecarameliseerde peer met florentines

INGREDIENTEN

4 peren, 1 kneepje citroensap, 1 vanillestokje, 100 gr basterd suiker, 200 ml slagroom, 100 gr florentine biscuit, 100 gr pure chocolade, 1 liter water

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-10-2011
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Kop en schotel van amandelflorentine met mokkaparfait

Het allermooiste nagerecht wat ik ooit gezien heb. Een kop en schotel geaakt van amandelen (gebakken in de oven) en gevuld met mokkaparfait. Voor dit recept moet je wel even geduld hebben. Doe wat foto?s bij van de bereiding

INGREDIENTEN

Ingredienten voor de amandel kop en schotel, 150 gr suiker, 150 gr boter, 50 gr melk, 250 gr geschaafde amandelen, gemalen, INGREDIENTEN MOKKAPARFAIT, 250 gr melk, 20 gr koffiesiroop, 200 gr suiker, 120 gr eierdooiers, 250 gr room,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-07-2004
  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.

Tomaten(Florentine)soep

Een makkelijke en snelle soep in 30 minuten klaar! Als een recept "Florentine" in de titel heeft, dan zit er spinazie in het gerecht. Het recept heeft een laag vetgehalte en is toch voedend.

INGREDIENTEN

1 kleine ui, gehakt, 3 grote tenen knoflook, gehakt, 2 stengels bleekselderij, gehakt, 2 eetlepels olijfolie, 1,5 liter zelfgemaakte kippenbouillon (eventueel blokje of pot), 500 gr Pomodori tomaten, ontveld en in stukken gehakt (ontvellen: enkele minuten in kokend water leggen met een kruis door het vel)., 400 gr gehakte en gewassen spinazie, 3 eetlepels vers gehakte basilicum, 3 Tablespoons Fresh, Chopped Basil, 1 eetlepel gedrooge Oregano, 1 eetlepel gedroogde tijm, zout en peper, 200 gr macaroni, vers geraspte parmezaanse kaas of Pecorino Romano

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-07-2003
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Notenflorentines

Herfst = noten, noten = florentines

INGREDIENTEN

* 300g hazelnoten, * 50g honing, * 150g suiker, * 2,5dl slagroom, * 100g geschaafde amandelen, * geraspte schil van 1 citroen, * kaneel, * 30g bloem, * melk,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2004
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Geroosterde spruitjes met gecarameliseerde kastanjes

Op Ciao tutti genieten we van een echt herfstrecept uit dit boek, geïnspireerd door de geur van kastanjes die in de Romeinse straten hangt. We maken geroosterde spruitjes met gecarameliseerde kastanjes, en we kijken naar het kunstwerk `Spruitjes` van Florentine Haak:

INGREDIENTEN

250 gram kastanjes, 500 gram spruitjes, 200 gram verse zilveruitjes of kleine sjalotjes, olijfolie, 2 eetlepels balsamicoazijn, 250 ml groentebouillon, 1 theelepel tijm, peper en zout

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-09-2012
  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top