1. Home
  2. Recepten
  3. En Een Dikke Klodder Mayonaise

En een dikke klodder mayonaise recepten (6)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Oergroente-frietjes met gerookte paprika mayonaise

Gebruik altijd verse frituurolie. Zo worden je frietjes het aller knapperigst en meest gezond. Reddy Milde Geuren Frituurolie is plantaardig en zorgt ervoor dat er minder baklucht blijft hangen na het frituren. Een gezonde frituur-optie!

INGREDIENTEN

4 eieren 1 el mosterd 1 el witte wijnazijn 1 citroen 1 el paprikapoeder 1 el honing 400 ml Reddy Premium olie 1/2 bosje peterselie 2 oerwortels (verschillende kleuren) (gewone winterpeen ook mogelijk) 2 pastinaak 1/2 knolselderij 1 zoete aardappel 2 grote kruimige aardappels  1 fles Reddy Milde Geuren Frituurolie

Bereidingswijze

Mayonaise: Scheid de eieren en doe de eidooiers in een grote kom. Voeg een eetlepel mosterd, de azijn, citroensap, paprikapoeder en honing toe. Klop met een garde of mixer alles door elkaar en voeg scheutje voor scheutje de Reddy Premium olie toe. Tot de massa een mayonaisedikte heeft gekregen. Breng de mayonaise op smaak met peper en zout. Hak wat peterselie fijn. Meng deze door de mayonaise. Oergroente-frietjes: Schil de verschillende soorten wortel, pastinaak, zoete aardappel, aardappel en knolselderij. Breng een grote pan met water aan de kook. Gebruik een stoommandje. Of gebruik eventueel een stoomoven. Snijd alle groente in lange dikke frieten. Spoel de groente af met koud water. Leg ze verspreid in het stoommandje. Zorg dat de groente niet op elkaar liggen, doe het eventueel in een aantal keer. Stoom de groente voor circa zeven minuten, tot ze beetgaar zijn. Laat ze daarna afkoelen. Verwarm de frituur voor op 170 graden met Reddy Milde Geuren Frituurolie. Bak de verschillende groente in de frituur voor circa vijf minuten, tot ze krokant en goudbruin zijn. Laat de groente goed uitlekken op keukenpapier. besprenkel ze met zout en paprikapoeder. Serveren: Serveer de frietjes in een puntzak of op een bord. Doe er een lekkere klodder mayonaise bij.

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-01-2015
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pastinaakpatat en zoete-aardappelpatat

Deze recepten komen uit Powerfood van Rens Kroes (zie ook mijn boekrecensie hier: http://www.smulweb.nl/artikelen/198296/Kookboekrecensie-powerfood-van-rens-kroes. Twee gezondere frietjes, van pastinaak en zoete aardappel!   Rens Kroes: 'Mijn ultieme verleiding! Een grote zak patat met een dikke klodder mayonaise. Niet heel gezond, maar eigenlijk zou ik het vaker moeten eten omdat ik er zo happy van word. Zoals het een gezondheidsfreak betaamt, dook ik de keuken in en maakte ik zelf frietjes van zoete aardappel en pastinaak. Minstens zo lekker!' Rens Kroes geeft daarnaast ook nog een gezondere variant op mayonaise.  

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor de pastinaakpatat:, 3 pastinaken, 1 el gesmolten kokosolie, 2 el tijm, gedroogd , zeezout, , Ingrediënten voor de zoete-aardappelpatat, 2 grote zoete aardappelen, 4 el kokosolie, 1 tl paprikapoeder, himalayazout

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-10-2014
  •  
  •  10-20 min.

shoarma van paddenstoelen

Zelfs ik als vleeseter vindt dit prima te haggelen , prima voor een flexdagje of als je vega vriendjes en vriendinnetjes komen.

INGREDIENTEN

2 pitabroodjes ( turksbrood vindt ik lekkerder ), 350-400 gr oesterzwammen, shoarmakruiden, naar smaak, 1 flinke teen knoflook, uitgeperst, 4 eetlepels olijfolie, plus extra om te bakken, wat sla en dunne plakjes radijs, sausje:, 4 eetlepels Griekse / volle yoghurt, 2 el. mayonaise, 1-1½ eetlepel fijngehakte bieslook, 2 tl knoflook pasta, sap van halve limoen, zout

  • Fusion
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-2020
  • Fusion
  •  20-30 min.

Patat

INGREDIENTEN

Kroket zakjes, patatvorkjes ( gewoon vragen bij de patatzaak hier doen ze meestal niet moeilijk over),1 Cake- Slagroom .

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-04-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Veldertjes a la Anton

Dit gerecht staat binnen no time op tafel en is ontzettend lekker. Vooral kinderen zijn er dol op.

INGREDIENTEN

1 grote pot Hak veldertjes, spekjes, 1 ui, augurken, mayonaise/piccalilly

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-02-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

spaghetti met zalm

Een Elske pasta: Spaghetti met zalm (en meer ;-)

INGREDIENTEN

Pasta (koop een lekkere bijv. die van Soubry - te koop bij de Makro - maar die van de Lidl is ook goed te eten!), Sperciebonen, Zalm (1 stuk p.p., de Aldi heeft hele lekkere), Olie om in te bakken, Zelfgemaakte mayo, Kappertjes,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-07-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste en een dikke klodder mayonaise recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top