1. Home
  2. Recepten
  3. Eggah

Eggah recepten (7) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Eggah

Een Eggah lijkt op een Spaanse Tortilla.Hij kan gevuld worden met groenten, kruiden, noten en specerijen, maar ook met vlees of vis; expermenteer zelf eens.

INGREDIENTEN

2 eetlepels boter3 grote preien, in smalle ringen2 grote courgettes, in dunne schijfjes

Bereidingswijze

Verhit de boter in een grote, diepe koekepan en bak hierin de preien en courgettes afgedekt helemaal gaar.Voeg de stukjes brood en pijnboompitten toe.Klop de eieren met zout en peper los in een kom en schep ze door de groenten.Bak de Eggah afgedekt 10-15 minuten op een laag vuur tot hij gaar is.Laat hem voorzichtig uit de pan glijden en serveer hem warm of koud.Snijd de Eggah in punten en serveer ze als onderdeel van mezze, als borrelhapje, bij een picknick of lunch.

  • Arabisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2000
  • Arabisch
  •  20-30 min.

Eggah van courgettes

INGREDIENTEN

6 kleine courgettes, zout, 6 eieren, zwarte peper, boter of olie, snuif gemalen kaneel

  • Arabisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-03-2003
  • Arabisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Eggah met prei, courgette en pijnboompitten

Heerlijk Egyptisch groente-ei-gerecht

INGREDIENTEN

2 eetlepels boter, 3 grote preien in smalle ringen, 2 grote courgettes in dunne schijfjes, 1 pitabroodje in stukjes, geweekt in 6 eetlepels melk, 2 eetlepels pijnboompitten of geschaafde amandelen, 8 eieren, zeezout, versgemalen zwarte peper, ,

  • Arabisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-08-2004
  • Arabisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Eggah van brood en courgettes

INGREDIENTEN

250 gr courgettes, zout, 1 fijngehakte middelgrote ui, boter, 6 eieren, 3 sneden brood zonder korst, in wat melk geweekt, 3 eetlepels gehakte peterselie, zwarte peper

  • Arabisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-03-2003
  • Arabisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Eggah bi ferakh wa rishta (kip en noedels eggah)

INGREDIENTEN

500 gr gekookte kip in kleine stukjes, 500 gr tagliatelle, kipbouillon, 4 eieren, 3 gekneusde kardamoms, zout en zwarte peper, boter, 2 eetlepels gehakte peterselie

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-03-2003
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Spinazie-Omelet

Eggah bel sabaneh (Egyptisch)

INGREDIENTEN

1 ui, 2 el olijfolie, 1 pond spinazie (gewassen), 1 tl zout, 1/2 tl witte peper, 1/2 tl nootmuskaat, 2 ontvelde en in stukjes gesneden trostomaten, 50 g kikkererwten (gekookt0, 4 eieren

  • Arabisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-1999
  • Arabisch
  •  20-30 min.

Kuku met Kruiden en Groenten

KUKU SABZYDe Kuku is de Perzische versie van de Eggah. Deze Kuku met groenten en kruiden wordt gewoonlijk gegeten bij het begin van het nieuwe jaar. De diepgroene kleur symboliseert het nieuwe leven van en in het jaar.

INGREDIENTEN

225 gr. verse spinazie3 dunne prei1 klein bosje lente-uitjes3 eetl. verse peterselie, fijngehakt6 eetl. fijngehakte kruiden (neem minnimaal 3 verschillende soorten):verse korianderverse dilleverse dragonverse bieslookverse kervelslabladerenzoutversgemalen peper2 eetl. fijngehakte walnoten (naar keuze)8 eieren40-50 gr. ongezouten botereen kom yoghurt

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-12-2000
  •  
  •  60-120 min.
Nieuwste eggah recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top