1. Home
  2. Recepten
  3. Eenvoudige Amuse

Eenvoudige amuse recepten (10) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Amuse van eendenborstfilet met honing en sinaasappel

Een bijzonder geslaagde zoet-zoutcombinatie van honing, sinaasappel en eendenborstfilet. Op een amuselepel ziet dit eenvoudige hapje er nog geraffineerder uit. Topklasse

INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets zout en peper 1 sinaasappel 20 cl sinaasappelsap 3 el vloeibare honing

Bereidingswijze

Maak met een mes kruiselingse inkepingen in de eendenborstfilet en bestrooi ze aan beide zijden met zout en peper. Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit een grote koekenpan en bak de eendenborstfilets 7 minuten op de huis. Neem de eendenborstfilets uit de koekenpan. Giet het bakvet uit de pan en bak de andere kant van de eendenborstfilet 2 minuten. Doe het sinaasappelsap met de honing en de blokjes sinaasappel in de koekenpan en laat alles 5 minuten op hoog vuur inkoken. Leg de eendenborstfilets terug in de pan om ze op te warmen. Leg ze 2 minuten op de huis. Snijd de eendenborstfilets op een snijplank in dunne plakjes. Leg op elke lepel een plakje eendenborstfilet en schep er een beetjes sinaasappelsaus over. Dien warm of koud op.

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-11-2011
  • Frans
  •  30-60 min.

Amuse van gerookte zalm en mierikswortelroom

Een eenvoudige en feestelijke appetizer

INGREDIENTEN

-1/8 l zure room, -1 eetlepel mierikswortelpasta, -1 eetlepel fijngesneden dille, -125 g gerookte zalm in kleine stukjes, -peper

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-12-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Cake met ham en kaas

Een eenvoudige hartige cake die het ook goed doet als amuse.

INGREDIENTEN

, 250 gram gekookte ham, 200 gram Mimolette, 220 gram bloem (zelfrijzend), 4 eieren, 10 cl witte droge wijn, 10 cl olijfolie, peper en zout,

  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-09-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gegratineerde oesters met Parmezaanse kaas

Een feestelijk hapje of amuse dat uitstekend past bij de bubbels van het Kerstdiner of met Oud en Nieuw. Dit gerecht was een toevallige voltreffer als amuse tijdens ons kerstdiner 2016. Mijn buurvrouw kwam de dag voor kerst zomaar een emmer oesters brengen. Ze hadden een overschot en wist dat ze bij ons wel gewaardeerd zouden worden. En omdat ik nog een amuse moest bedenken ben ik maar eens gaan bekijken wat de mogelijkheden met deze gift waren. Ik wilde iets anders dan de gebruikelijke rauwe oesters met citroensap want ik wist dat ik de personen aan ons kerstdiner daar niet allemaal een plezier mee zou doen. Even wat research gedaan en zo kwam ik stukje bij beetje bij deze eenvoudige maar wel door iedereen gewaardeerde amuse. TIP: Plaats de oesters gedurende enkele minuten in een voorverwarmde oven. Op deze manier zijn ze veel makkelijker te openen. 

INGREDIENTEN

- 12 oesters, - 2 lente uitjes, fijngehakt, - Parmezaan schilfers, - versgemalen zwarte peper,

  • Vis
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-12-2016
  • Vis
  •  10-20 min.

Zalmsoep

Eenvoudige en lekkere amuse

INGREDIENTEN

1 sjalotje, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gehakt, 1 el olijfolie, 400 ml vis- of groentebouillon, 50 ml witte wijn, 50 ml kookroom, 2 tomaten, ontveld en in blokjes gesneden, 200 gr gerookte zalm, bosuitje in ringetjes,

  • Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-10-2013
  • Amuse
  •  10-20 min.

Doperwtjesmousse met gerookte makreel en munt

Op een gezellig dinertje bij vrienden kregen we als "mondvermaakje" ,zoals onze Zuiderburen dat zo mooi weten uit te drukken....... deze  eenvoudige, maar heerlijke amuse  voorgeschoteld. Natuurlijk kreeg ik van de gastvrouw het recept. Dit hapje is perfect voor te bereiden ( doperwtenmousse) en klaar in 10 minuten.

INGREDIENTEN

50 gr doperwten, 1 el crème fraîche, 5 blaadjes munt in flinterdunne reepjes, 50 gr gerookte makreel

  • Frans Amuse
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-05-2019
  • Frans Amuse
  •  0-10 min.

Truffeltaartje met uien, spek en ganzenvet

Truffel (de 'Diamant van de keuken') maakt van eenvoudige ingredienten iets volmaakts. Voor wie creatief kookt is de truffel hierin een bijzonder en dankbare uitdaging.

INGREDIENTEN

1 truffel, 60 gr. katenspek, 500 gr. ui, 300 gr. ganzenvet, 0.2 l. creme fraiche, Zeezout, Peper

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-11-2003
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Eenvoudig glaasje met tomaat en feta..

Hoe simpel kan het zijn? Alleen tomaat in blokjes, wat feta , peper ( zout) en wat drupjes goede olijfolie en... klaar ben je. Binnen 10 minten presenteer je deze eenvoudige , lekkere amuse uit een glaasje.

INGREDIENTEN

50 gr feta, 1 flinke tomaat, 1 el olijfolie, peper en zout uit de molen naar smaak

  • Grieks Amuse
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-04-2019
  • Grieks Amuse
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Kleine amuses met foie gras

Een diner met goede vrienden was de aanleiding om ook de amuses maar eens extra aandacht te geven, bedoeld om te serveren bij een kir (in dit geval Cremant de Bourgogne met Creme de Cassis) Bij de Sligro zag ik kleine rondjes (ong. 3 cm) foie gras (12 stuks) waarmee voor 4 personen 3 leuke hapjes te maken zijn. Klaar, om zo te gebruiken. Aan de prijs natuurlijk (€ 9), je kunt beter een bloc foie kopen, maar gemak is ook wat waard natuurlijk. Ik maakte de volgende 3 hapjes: * foie gras op appel en met confit de figues * foie gras op gedroogde gemberkoek * foie gras met zomertruffel 1.Foie gras met appel en confit de figues Van een stevige grote appel 2 dunne plakjes uit het midden snijden, zodat je met een kleine steker (ong. 3 cm) in totaal 4 mooie rondjes hebt. Ik heb ze zo rauw gelaten, maar bedacht later  dat het ook smakelijk zou zijn geweest ze heel even in een beetje boter aan te bakken. Hierop een rondje foie gras, heel kleine snuif peper en daarop een beetje confit: vijgen in dit geval;maar van uien kan natuurlijk ook. Ik zag bij AH dat er heel wat varianten in kleine potjes te koop zijn. Gepresenteerd op een amuselepel. 2. Foie gras op gemberkoek Gemberkoek koop je bij de supermarkt (ontbijtkoek met stukjes gember). Hiervan 2 dunne (4 mm) plakjes snijden en met het stekertje weer 4 mooie rondjes maken. Deze 4 rondjes in de oven 15 min op 50 gr drogen. Van te voren maken, zodat het weer af kan koelen. Rondje foie gras erop, snuif peper en klaar is kees. Simple comme bonjour, maar een heerlijke smaak combinatie! Foie gras met peperkoek is bekend, maar met de gember gecombineerd is het nog leuker! 3. Bij de voorbereiding trof ik bij AH een klein potje zomertruffel voor nog geen € 5 aan! Zomertruffel is licht van smaak in vergelijking met de echte truffelsmaak, maar juist voor de combi met foie gras prima geschikt. De truffeltjes in zeer dunne plakje snijden en verdelen over de 4 laatste rondjes foie gras. Je kunt ook truffeltapenade of iets anders met lichte truffelsmaak gebruiken natuurlijk. Ik heb er geen toast of brood onder gedaan, maar dat kan eventueel wel natuurlijk. Ook deze eenvoudige amuse smaakte weer voortreffelijk.

INGREDIENTEN

Foie gras (ong. 100 gr), 1 appel, Confit van vijgen of uien, Gemberkoek, Klein potje zomertruffels,

  • Frans Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-06-2016
  • Frans Amuse
  •  20-30 min.
Nieuwste eenvoudige amuse recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top