Duvel-fondue
Heerlijke kaasfondue, bereid met bier!
400g Mimolette, 200g Maasdammer, 3 teentjes knoflook, 3 theelepels sambal oelek, 1 groene peper, 1 flesje Duvel bier (33 cl). Stokbrood.
De kaas op tijd uit de koelkast halen, zodat deze op kamertemperatuur is als u de kaasfondue gaat maken. Eventueel niet geraspte kaas in stukjes snijden.
De fonduepan inwrijven met een teentje knoflook, vervolgens de andere teentjes uitknijpen en samen met de geraspte groene peper in de pan don. Het bier toevoegen en even laten weken (ca. 5 min.). Dan de pan op het vuur verwarmen tot aan het kookpunt (niet laten koken!). Hierna de kaas beetje bij beetje toevoegen en goed blijven roeren. Sambal toevoegen tot u de duivelse smaak te pakken heeft. De fondue kunt u eventueel binden door een kwart kopje maizena vermengd met bier toe te voegen.
- Zwitsers
- 0-10 min.
- Geplaatst op02-10-2004Zwitsers0-10 min.
Broodjes met Duvel-fondue
Hartverwarmend recept op basis van Duvel bier
1 flesje Duvel, 2 zeer fijn gesnipperde sjalotjes, 2 zeer fijn gesnipperde knoflookteentjes, 250 gram kastanje-champignons ; zeer fijn gehakt, klontje roomboter, 200 gram geraspte Gruyere, 200 gram geraspte belegen Edammer (Hollandse kaas), maizena, 3 eetlepels zeer fijngehakte peterselie, zout, peper, 4 grote harde broodjes bv kaiserbrodchen, 12 blauwe druiven, 4 stengels bleekselderij, 8 kerstomaatjes,
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-02-2006Belgisch20-30 min.