1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse

Duitse recepten (490) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Aardappelsalade a la petra

Aardappelsalade maakte ik altijd volgens het recept van mijn Duitse moeder. Maar door tijdgebrek ontstond dit recept. Nu is mijn aardappelsalade nog veel lekkerder, hoeft niet meer in te trekken en dus veel sneller klaar. Iedereen die de salade geproefd heeft wil het recept. De salade kun je ook als basis gebruiken voor een maaltijdsalade door er gebakken spekreepjes of hamreepjes of tonijn of gerookte zalm aan toe te voegen. Laat je eigen fantasie maar werken. De salade is verrukkelijk dat kan ik je verzekeren!

INGREDIENTEN

8 middelgrote aardappelen - 2 kruidenbouillontabletten - 1 kleine ui - 1 dl witte azijn - 1 eetlepel suiker - peper en zout - 2 afgestreken eetlepels mayonaise - 1 eetlepel magere kwark of yoghurt - 2 eetlepels fijngehakte bieslook of peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2005
  • Duits
  •  20-30 min.

Duitse aardappelsalade

Duitse aardappelsalade Aardappelgerechten 4 porties In 15 minuten klaar (Voorbereiden:20 minuten)

INGREDIENTEN

1 kilo hard gekookte aardappels, 250 creme fraiche, 4 a 5 eetlepel mayonaise, ongeveer 4 tot 5 partjes augurk, 25 gram bieslook, vers, peper, zout, 150 milliliter azijn, 3 eetlepels mosterd

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-07-2012
  • Duits Bijgerecht
  •  10-20 min.

Duitse Rösti-Reibekuchen

Een fantastisch recept uit de Duitse keuken uit Sachsen, Thüringen, Sauerland. Ik heb ze zowel zoet als hapje gegeten en hartig als bijgerecht. In Sachsen, waar wij regelmatig komen, worden ze op Veranstaltungen (evenementen) als hapje gegeten met poedersuiker en appelmoes. Pul bier erbij en je voelt je helemaal thuis daar. In restaurants krijg je ze als bijgerecht bij vlees. Dan is het een luxe, krokant, aardappelproduct. Ik miste wat smaak en dankzij een kookprogramma op de Duitse TV zijn ze nu perfect na te maken. Proberen en smullen. Kinderen zijn er dol op!

INGREDIENTEN

500 gr geraspte vastkokende aardappels, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, geraspt, Voor extra pit een halve chilipeper fijngehakt zonder zaad, 2 el bloem, 2 eieren, Zeezout, Snufje vers gemalen zwarte peper, Snufje nootmuskaat, Flink gedroogde majoraan, Olijf- of zonnebloem olie om te bakken

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-04-2015
  • Duits Bijgerecht
  •  20-30 min.

De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

In Duitsland kom je op elke hoek van de straat wel een snackbar tegen (imbiss). Je kan er vanalles krijgen, maar niet zo als bij ons. Schnitzels met friet, patat, een portie macaroni (Nudeln), een braadworst, hamburger of een halve kip met friet. Het bekendste is wel de in Berlijn uitgevonden Currywurst. Een grillworst, meestal twee die in plakjes zijn gesneden en die baden in pittige kerriesaus met friet of broodje. Lekker hoor. Eet dit als eenvoudige lunch of tussendoortje. Bij de Aldi of Lidl heb je ze soms voorverpakt uit de koeling, maar die zijn lang niet zo lekker als je ze zelf maakt. Neem Thüringer Roster, Nürnberger (te koop bij o.a. Lidl) of verse braadworst. Dit recept komt uit een Oost-Duits kookboek wat ik ooit gekregen heb. Worst lekker pittig, Mmmmm..

INGREDIENTEN

8 braadworsten, 2 uien (fijn gehakt), 1 el tomatenpuree, 2 el olijfolie, 250 gr ketchup, 3 el balsamico, 2 el honing, ½ el sojasaus, 1 tl chilipoeder, 2 el kerriepoeder

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-06-2013
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Reibekuchen (Duitse aardappelpannenkoekjes)

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, 2 uien, fijngehakt, 2 eieren, zout, peper, zonnebloemolie

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-12-2009
  • Duits Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde Duitse ...

Gevulde Duitse biefstuk.

INGREDIENTEN

4 Duitse biefstukjes a 100 gr, 1 pakje Boursin, , kruiden naar smaak, , 1 losgeklopt eiwit, , boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-12-2004
  • Duits Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Weihnachtsstolle of duitse kerststol

Een hele lekkere kerststol die zonder gist gebakken wordt. Deze kerststol kun je wel een paar weken bewaren mits je hem goed verpakt in plastic folie. De stol wordt alleen maar lekkerder. De kerststol smaakt zoals je deze in Duitsland eet, dus lijkt niet op het "kerstkrentenbrood" wat in Nederland verkocht wordt. Bij ons al jaren een succes. De kerststol moet worden gebakken met boven- en onderwarmte in de oven. Gebruik je toch hetelucht zet de temperatuur dan op 160 graden. Elke oven is weer anders, dus let op! Dit jaar weer de kerststollen gebakken. Uit het in het recept genoemde deeg 3 kleinere stollen gemaakt (zie foto). Weer kom ik tot de conclusie dat het deeg, wanneer je het recept precies volgt, perfect is. Kleeft niet en is ook niet te droog.

INGREDIENTEN

500 gr bloem - 1 zakje bakpoeder - 180 gr suiker - 1 zakje vanillesuiker - mespunt zout - 4 druppels amandelaroma - 5 druppels citroenaroma - 1 borrelglas rum - 2 eieren - 120 gr koude boter - 250 gr magere kwark - 200 gr gewassen rozijnen - 100 gr gewassen krenten - 150 gr gemalen amandelen - 50 gr gedroogde sinaasappelschilletjes - 50 gr gesnipperde sukade, Om te bestrijken: 50 gram zachte boter, Om te bestrooien: 50 gram poedersuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-12-2003
  • Duits
  •  60-120 min.

Krautsalat - de echte Duitse wittekoolsalade

Het recept van deze echt heerlijke witte kool salade kreeg ik van een Duitse buurvrouw. Toen ik deze proefde tijdens een buurtfeest waar we allemaal een salade moesten maken was ik direct verkocht. Je kunt de salade ruim een week bewaren. De salade is na 2 dagen goed op smaak.

INGREDIENTEN

1 kg witte kool (geen voorgesneden kool), ½ groene paprika, 1 kleine ui, Dressing:, 100 ml zonnebloemolie, 150 ml kruidenazijn of witte wijn azijn, 150 ml suiker, ½ eetlepel zout, ½ eetlepel mosterd

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-10-2009
  • Duits
  •  20-30 min.

Duitse gehaktballen

ALLE BALLEN VERZAMELEN! Op Smulweb staan nu meer dan 750 verschillende recepten voor gehaktballen. Dus de titel "anders" is wellicht wat hoogdravend maar zoals mijn moeder ze maakte......heb ik ze nergens anders ooit gegeten dus noem ik ze wel anders. Ook omdat de ballen wat platter zijn ipv kogelrond.....en zo worden ze bij onze oosterburen gegeten! N.B.: naar oud recept van mijn Zuid-oost Duitse opa......wel beetje door mij aangepast aan deze tijd. Ipv runder gehakt kan natuurlijk (is smaakvoller) half of half gehakt gebruikt worden!

INGREDIENTEN

- 750 gr runder gehakt (niet te mager), - 1 rode paprika, - 1 ui, - 2 tenen knoflook, - snufje kummel (karweizaad) PAS OP NIET TE VEEL!, - 1 ei, - paneermeel (en/of wit brood), - peper/zout, - theelepel paprikapoeder, - provencaalse kruiden, - olijfolie/roomboter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-03-2012
  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

De echte Duitse zuurkool

In Duitsland wordt zuurkool bijna altijd als groente apart gegeten. Zo ben ik het ook zo gewend en ik vind het heerlijk. Als ik deze zuurkool maak dan smult iedereen er altijd van en wordt altijd het recept gevraagd. Bij deze dus!

INGREDIENTEN

500 gram zuurkool naturel (liefst verse) - 1 middelgrote ui - 1 middelgrote appel (liefst Elstar) - 2 teentjes knoflook - 1 afgestreken eetlepel suiker -1 glas witte wijn (hoeft niet speciaal maar maakte het wel lekkerder) - 1 laurierblad - plm. 6 geplette jeneverbessen - versgemalen zwarte peper - 1 middelgrote aardappel (kruimig kokende soort) - 2 afgestreken eetlepels boter

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-2009
  • Duits Bijgerecht
  •  20-30 min.

Duitse Biefstuk

Met gesmoorde komkommer

INGREDIENTEN

4 Duitse biefstukken, 60 gram boter, 1 komkommer, zout, peper uit de molen, 100 gram verse roomkaas (Mon Chou), 1 eetlepel fijngesneden bieslook,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-1999
  • Duits Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Duitse aardappelsalade

Heerlijk voor een warme nazomer

INGREDIENTEN

1 ruime kilo aardappelen, 4 hard gekookte eieren, 1 rode paprika, 3 grote uien, knoflook naar believen, 1 cm dikke plak gekookte ham, 2 x 1cm. dikke plakken boterhamworst, blik ananas, halve pot (dieet)mayonaise, peper,zout,paprika en kerriepoeder.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-08-2008
  • Duits Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Duitse aardappelsalade

Internet.

INGREDIENTEN

Naar smaak aardappelen, naar smaak uien (gesnipperd), naar smaak azijn, naar smaak bouillon (heet), naar smaak mayonaise, naar smaak bieslook, naar smaak|peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-03-1999
  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Duitse aardappelsalade

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels, vastkokend, 1 bosje bieslook, fijn gesneden, 250 gram spekreepjes, fijn gesneden, 2 eieren, hard gekookt, in stukjes, 2 gesnipperde uien, 1/2 citroen, geperst, 1 eetl mosterd, 250 ml mayonaise, 200 ml kookroom of slagroom, peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-01-2010
  • Duits
  •  20-30 min.

Reibekuchen - Duitse aardappelkoek

Er zijn gerechten waar de haute cuisine niet aan kan tippen. Zoals de reibekuchen uit Keulen, ook wel Rievkooche genoemd.

INGREDIENTEN

5 grote vastkokende aardappelen, 2-3 eieren, 2 uien, gesnipperd, 1 el bloem, zout & peper, olie om in te bakken, Eventueel: zure room en zalm(kuit)

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2003
  • Duits Bijgerecht
  •  20-30 min.

Duitse Aardappelsalade

Lekker voor bij de bbq of als snelle hap met worst.

INGREDIENTEN

500 gram aardappelen(geen kruimel),2 grote uien,250 gram spekblokjes, 2eieren,peper en zout, evt.knoflook.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-06-2000
  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Duitse aardappelsalade

Het recept voor een Duitse aardappel salade

INGREDIENTEN

Kilo aardappels, vastkokend, 1 klein bosje peterselie, 250 gram spekreepjes, 2 eieren, 1 gesnipperde ui, 1/2 citroen, 250 ml mayonaise, 200 ml kookroom of slagroom

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2010
  • Duits
  •  30-60 min.

Duitse appeltaart

INGREDIENTEN

* 110 gr boter, * 5 eetl rietsuiker, * 1/4 theel vanille-extract, * 125 gr witte bloem, * voor de vulling:, * 1 pakje (200gr) roomkaas, * 4 eetl rietsuiker, * 1 ei, * 0.5 theel vanille-extract, * voor de bovenlaag:, * 6 appels geschild in schijven, * 5 eetl rietsuiker, * 1/2 theel kaneelpoeder, * 25 gr amandelschaafsel,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-11-2010
  • Duits
  •  60-120 min.

Duitse Stoofschotel

Heerlijke stoofschotel met varkensvlees en zuurkool.

INGREDIENTEN

200 g ontbijtspek in blokjes, 2 grote uien gesnipperd, 400 g varkensvlees in stukjes, 2 el olie, 400 g zuurkool, 1 liter vleesbouillon, 1 blikje tomatenpuree, 4 paprika's in ringen, out, peper, paprikapoeder,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2000
  • Duits Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Duitse aardappelsalade

Heerlijke frisse aardappelsalade.

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels in plakjes, 2 augurken, 1 ui, 6 eetl. groentebouillon, zout/peper, groentebouillonblokje, 5 eetl. witte wijn azijn, 8 eetl. mayonaise, 100 gr. volle yoghurt, bieslook/peterselie.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2011
  • Duits
  •  20-30 min.

Duitse uiensoep

Alhoewel manlief "Franse" uiensoep lekkerder vindt; komt hier toch het recept van de "Duitse" versie.

INGREDIENTEN

500 gr uien, 40 gr boter of margarine, 15 gr bloem, 1 liter hete vleesbouillon (zelfgemaakt of van blokjes), witte peper, bovendien:, 2 sneetjes witbrood, 20 gr boter of margarine, 2 eidooiers, 1 glas witte wijn, 4 eetlepels (slag)room, zout, witte peper, 1/2 bosje peterselie, 1/2 bosje bieslook, (eventueel 1 fijngehakt knoflookteentje)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-09-2003
  • Duits
  •  30-60 min.

Duitse appeltaart

INGREDIENTEN

Voor het cakebeslag:, , 150 gr zachte roomboter, 150 gr fijne tafelsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 3 grote eieren, rasp van 1 citroen, 75 gr gemalen amandelen, 150 gr zelfrijzend bakmeel, snufje zout, , 3 appels geschild en in parten, , Voor de topping:, , 1 bakje creme fraiche van 200 gr, 2 eieren, 100 gr fijne suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 eetlepel custard, kaneel, , afwerking: poedersuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-10-2009
  • Duits
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Duitse aardappelsalade

Duitse aardappelsalade, lekker als bijgerecht!

INGREDIENTEN

2 el bieslook, 8 middelgrote aardappelen, 2 kruiden bouillonblokjes, 1 kleine ui, 1 dl witte wijnazijn, 1 el suiker, peper en zout naar smaak, 2 el mayonaise, 1 el yoghurt

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2015
  • Duits
  •  20-30 min.

Duitse Aardappelsoep

Het originele recept.

INGREDIENTEN

700 gr aardappelen, 1/2 knolselder, 2 grote winterwortelen, 2 tomaten, 3 uien, boter, 1.5 liter vleesbouillon, nootmuskaat, peper en zout, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-1999
  • Duits
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

duitse aardappelsalade

Maakt dit meestal in de zomer lekker bij de bbq lekker makkelijk en best snel klaar als je het een dag van te voren maakt is het nog lekkerder

INGREDIENTEN

Aardappel, ham uit blik, ei, augurk, yoghurt, peper, ui (kan hoeft niet)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-03-2015
  • Duits
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Duitse Nudelsalade

Op de foto zie je stukken tomaat er langs liggen, maar ik snijdt ze ertussen,

INGREDIENTEN

250 gram fusili pasta., koffiemelk, vleessalade, boterhamworst/kalfsworst aan stuk, mayonaise, Tomaten, Eieren, evt. appel (maakt het lekker fris)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2008
  • Duits
  •  20-30 min.

Duitse Stoofpot

TYPISCH DUITS

INGREDIENTEN

1 pond runderlappen, 50 gr rundvet, peper, zout, 3 uien, 1 laurierblad, 0,5 dl azijn, 2 el suiker, 1 rodekool, 2 plakken ontbijtkoek.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-08-1999
  • Duits Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

duitse fricandellen

Komt net als de aardappelkoekjes uit duitsland en past ook bij de aardappelkoekjes en rodekool met appeltjes en rozijntjes als een hoofdmaaltijd.Dit staat minstens 1 x per mnd bij ons op de tafel.

INGREDIENTEN

Ui,kruidnagel,half om half gehakt,maggi,zout,peper,geklutst ei,beschuit {of verkruimeld brood of paneermeel}

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-01-2002
  • Duits Bijgerecht
  •  0-10 min.

Duitse Goelasj.

Heerlijk, lekker, zalig, ........

INGREDIENTEN

500 g rundvlees (stoofvlees), 3 uien, 70 g reuzel, zout, peper, paprikapoeder, knoflook, suiker, 20 g bloem (3 lepels afgestreken), 1/8 l room.,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-05-1999
  • Duits Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

duitse goulash

Veel van mezelf en een beetje van Honig.

INGREDIENTEN

1 pond verse worst, 2 uien, 2 paprika's, 250 gr. champignons, chillipoeder, 1 pakje goulashmix (honig), bakboter.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-10-2000
  • Duits
  •  20-30 min.

duitse winterpot

INGREDIENTEN

750g aardappelen, 500 g prei, 500 g sperziebonen, zout, 300 g casselerrib in dikke plakken, boter, 2 theelepels karwijzaad

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2000
  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

duitse schnitzel

Een snel en makkelijk te bereiden gerecht. In een paar minuten klaar dan nog wel even in de oven.

INGREDIENTEN

- wat olie om de ovenschaal in te vetten, , - Varkensschnitzel of dunne hamlappen, - bekertje ongeklopte slagroom, - pakje uiensoep (honig), , De hoeveelheden zijn afhankelijk van hoeveel stukken vlees je wilt bereiden

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-07-2009
  • Duits
  •  30-60 min.

Duitse Aardappelsoep

Lekker en goedkoop

INGREDIENTEN

750 gr aardappelen, 2 uien (80 gr), 150 gr prei, 50 gr gerookt spek, 1 l vleesbouillon, zout, vers gemalen witte peper, 80 gr winterwortel, 1 l water, 600 gr rookworst(versgerookt), wat bieslook

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-08-2000
  • Duits
  •  30-60 min.

duitse afbakbroodjes

Duitse kaiserbroodjes

INGREDIENTEN

Afbak kaiserbroodjes,200 gram Emmentaler,200 gram goudse kaas,300 gram ham,2 teentjes knoflook,1 uitje,250 gram boter, 1 bosje peterselie,4 eieren,peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-09-2007
  • Duits
  •  0-10 min.

duitse aardappelsalade

Lekkere salade

INGREDIENTEN

500 gram aardappelen, 1 ui,2 augurken,50 gram boterhamworst,150 gram belegen kaas,voor de saus : 1 bekertje sour cream, citroensap, 1theelepel suiker

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-10-2005
  • Duits
  •  10-20 min.

"Duitse" Aardappelsalade

INGREDIENTEN

Aardappels fijngesnipperde uien azijn warme bouillon mayonaise, [voor de garnering:], bieslook peterselie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-1999
  • Duits
  •  20-30 min.

duitse zuurkool

Deze zuurkool maakte mijn schoonmoeder na een vakantie in duitsland.Zij heeft het recept van haar gastvrouw en ik weer van haar!

INGREDIENTEN

De zuurkool die je zelf het lekkerst vind.Gerookte spekjes /en 2 gesnipperde uien /een restje witte wijn /een beetje olie/

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-10-2003
  • Duits Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Duitse aardappelsalade

Heerlijk bij een BBQ.

INGREDIENTEN

1 kg vastkokend aardappelen, 1 e karwijzaad, 125 ml warme kippenbouillon, 1 ui, fijn, 5 e appelazijn, zout, peper, 60 ml slaolie of zonnebloemolie, 3 e peterselie, fijn

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-04-2010
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

Duitse Apfel-Schnitten

INGREDIENTEN

Deeg, 100 g rozijnen, 100 ml rum, 500 g bloem, 300 g suiker, 2 eieren, 220 g boter, 1 mespuntje zout, 0.5 citroen, 100 g frambozenjam, Cakelaagje, 70 g zachte boter, 120 g suiker, 1 ei, 0.5 citroen, 200 g bloem, 7 g bakpoeder, 40 g amandelpoeder, 0.5 tl kaneelpoeder, 150 ml melk, Topping, 7 appels, 100 g abrikozenjam, 2 el water

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-03-2012
  •  
  •  30-60 min.

Duitse uitsmijter

INGREDIENTEN

, * 4 plakken bruin brood, * 4 plakken leberkaese, * 4 eieren, * 20 gram boter, * peper en zout, * plakjes tomaat en augurk, * gehakte peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-07-2002
  • Duits
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top