Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Duits
  4. Duitse recepten
Duitse recepten Meer Duitse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Hartige spinazietaart alla Daisy [ 4 personen] Ingrediënten: • Ongeveer 1 kilo spinazie • Bakje champignons • 1 gele en 1 rode paprika • 1 bolletje mozzarella • 200 ons gorgonzola dolce • 1 half zakje geraspte kaas • 1 zakje aardappelschijfjes • 2 grote uien • 8 teentjes knoflook • Zout,peper,nootmuskaat • 1 ei [ gesplitst, eigeel voor de bovenkant deksel, van de taart] • 2 grote vellen bladerdeeg [ tip bij de Duitse Lidl voor 0,69 eurocent te koop] Hulpmiddel: bak, springvorm Was de spinazie, fruit 1 gesnipperde ui met 4 klein gesneden of uitgeperste teentjes knoflook en bak deze glazig gaar, voeg de spinazie toe en wok deze gedurende 5-8 minuten beetgaar, voeg de klein gesneden reepjes paprika toe laat de spinazie lang uitlekken in een vergiet. Druk desnoods het kookvocht er verder uit. Bak de gesneden champignons met ui en knoflook aan en giet dit bij de spinazie in het vergiet. Voor beide producten geld zout, peper en nootmuskaat naar behoefte toevoegen. Beolie of beboter de springvorm, snijdt de bodem van de vorm uit het bladerdeeg, bekleedt de zijwanden met de overgebleven repen bladerdeeg. Als de spinazie goed is uitgelekt, verhit wat olie of boter in de wok, voeg het spinaziemengsel toe, als ook de in klein gesneden blokjes gorgonzola met het in reepjes gesneden half bolletje mozzarella. Je krijgt dan een dikke massa. Goed blijven roeren. Start met het vullen van de taart d.m.v. de gesneden aardappelschijfjes op de bodem van de springvorm te leggen, schep het spinazie mengsel daar boven op, strooi hier wat geraspte kaas over. Bovenste laag beleggen met de overgebleven aardappelschijfjes. Geraspte kaas als ook de andere helft kleingesneden mozzarella erover verdelen. Maak reepjes van bladerdeeg, [ of een hele deksel] bestrijk deze met wat eigeel. Afbakken op 180 graden gedurende 20-25 minuten. Smullen maar! Kan heel goed voor twee dagen gemaakt worden. Dan even, de 2de dag oppiepen in de magnetron. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Daar onze huisvrienden een kleine boomgaard hebben in hun achtertuin krijg ik elk jaar een mand appels en een enorme mand pruimen. Heel mooi onbespoten, fris, vers fruit, maar daar valt amper tegenop te eten. Ik zet het dan wel koel weg, maar dan nog. Om een hoop pruimen dan maar eens vlot te verwerken besloot ik vanmorgen vroeg een pruimenplaattaart te brouwen. Ik ben niet zo van de zoete zoals sommigen wel weten, maar in het najaar wil ik nog wel eens wat bakken (mede omdat ik tegen verspilling ben van goed voedsel) en deze was godsgruwelijk lekker en verser kun je hem niet krijgen. Gewoon delen met vrienden bij de koffie en hij is weg! Maar nu komt het, met dit recept kun je variëren en in een uur klaar ! Lees verder. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Goedkoop en snel

Volgens de Oostenrijkse en Duitse wetgeving mag het woord Orginal Sachertorte alleen gevoerd worden door de nazaten van de bedneker van het recept. Dit recept is echter, door de dochter van de bedenker, op 91-jarige leeftijd opgeschreven en in handen gekomen van anderen. Onderstaand recept is het zogenaamde origineel, maar mag niet als zodanig origineel genoemd worden... …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Oostenrijks

Deeg • 100 g rozijnen • 100 ml rum • 500 g bloem • 300 g suiker • 2 eieren • 220 g boter • 1 mespuntje zout • 0.5 citroen • 100 g frambozenjam Cakelaagje • 70 g zachte boter • 120 g suiker • 1 ei • 0.5 citroen • 200 g bloem • 7 g bakpoeder • 40 g amandelpoeder • 0.5 tl kaneelpoeder • 150 ml melk Topping • 7 appels • 100 g abrikozenjam • 2 el water  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

Deze Rye brood is zo lekker dat dit is degene die ik altijd maak. D`r zijn 2 manieren om het te maken. Ik gebruik altijd de vlugge manier die hier is aan gegeven. Ik kan hier geen goede kummel kopen en gebruik dit dus niet in mijn recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Super simpele heerlijke broodjes, altijd succes …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Goedkoop en snel

* 110 gr boter * 5 eetl rietsuiker * 1/4 theel vanille-extract * 125 gr witte bloem * voor de vulling: * 1 pakje (200gr) roomkaas * 4 eetl rietsuiker * 1 ei * 0.5 theel vanille-extract * voor de bovenlaag: * 6 appels geschild in schijven * 5 eetl rietsuiker * 1/2 theel kaneelpoeder * 25 gr amandelschaafsel …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

Basisrecept voor hartige taart. Vulling kan naar hartelust aangepast worden. Recept afkomstig uit Libbelle van de jaren 90. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Bladerdeeg 4 bierworstjes of knakworstjes of 1/2 rookworst 2 eieren 1 dl. pils of koffieroom 1 tl. mosterd zout, peper 4 el. geraspte oude kaas. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Aardappelsalade maakte ik altijd volgens het recept van mijn Duitse moeder. Maar door tijdgebrek ontstond dit recept. Nu is mijn aardappelsalade nog veel lekkerder, hoeft niet meer in te trekken en dus veel sneller klaar. Iedereen die de salade geproefd heeft wil het recept. De salade kun je ook als basis gebruiken voor een maaltijdsalade door er gebakken spekreepjes of hamreepjes of tonijn of gerookte zalm aan toe te voegen. Laat je eigen fantasie maar werken. De salade is verrukkelijk dat kan ik je verzekeren! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Duitse aardappelsalade Aardappelgerechten 4 porties In 15 minuten klaar (Voorbereiden:20 minuten) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Na lang experimenteren, en de gouden tip van een Duitse kok, eindelijk de juiste lekkere wittekool salade!!!!(voor bij de BBQ) …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

In Duitsland kom je op elke hoek van de straat wel een snackbar tegen (imbiss). Je kan er vanalles krijgen, maar niet zo als bij ons. Schnitzels met friet, patat, een portie macaroni (Nudeln), een braadworst, hamburger of een halve kip met friet. Het bekendste is wel de in Berlijn uitgevonden Currywurst. Een grillworst, meestal twee die in plakjes zijn gesneden en die baden in pittige kerriesaus met friet of broodje. Lekker hoor. Eet dit als eenvoudige lunch of tussendoortje. Bij de Aldi of Lidl heb je ze soms voorverpakt uit de koeling, maar die zijn lang niet zo lekker als je ze zelf maakt. Neem Thüringer Roster, Nürnberger (te koop bij o.a. Lidl) of verse braadworst. Dit recept komt uit een Oost-Duits kookboek wat ik ooit gekregen heb. Worst lekker pittig, Mmmmm….. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een fantastisch recept uit de Duitse keuken uit Sachsen, Thüringen, Sauerland. Ik heb ze zowel zoet als hapje gegeten en hartig als bijgerecht. In Sachsen, waar wij regelmatig komen, worden ze op Veranstaltungen (evenementen) als hapje gegeten met poedersuiker en appelmoes. Pul bier erbij en je voelt je helemaal thuis daar. In restaurants krijg je ze als bijgerecht bij vlees. Dan is het een luxe, krokant, aardappelproduct. Ik miste wat smaak en dankzij een kookprogramma op de Duitse TV zijn ze nu perfect na te maken. Proberen en smullen. Kinderen zijn er dol op! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Het recept van deze echt heerlijke witte kool salade kreeg ik van een Duitse buurvrouw. Toen ik deze proefde tijdens een buurtfeest waar we allemaal een salade moesten maken was ik direct verkocht. Je kunt de salade ruim een week bewaren. De salade is na 2 dagen goed op smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

1 kg aardappelen 2 uien, fijngehakt 2 eieren zout, peper zonnebloemolie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Duits

Een hele lekkere kerststol die zonder gist gebakken wordt. Deze kerststol kun je wel een paar weken bewaren mits je hem goed verpakt in plastic folie. De stol wordt alleen maar lekkerder. De kerststol smaakt zoals je deze in Duitsland eet, dus lijkt niet op het "kerstkrentenbrood" wat in Nederland verkocht wordt. Bij ons al jaren een succes. De kerststol moet worden gebakken met boven- en onderwarmte in de oven. Gebruik je toch hetelucht zet de temperatuur dan op 160 graden. Elke oven is weer anders, dus let op! Dit jaar weer de kerststollen gebakken. Uit het in het recept genoemde deeg 3 kleinere stollen gemaakt (zie foto). Weer kom ik tot de conclusie dat het deeg, wanneer je het recept precies volgt, perfect is. Kleeft niet en is ook niet te droog. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

In Duitsland wordt zuurkool bijna altijd als groente apart gegeten. Zo ben ik het ook zo gewend en ik vind het heerlijk. Als ik deze zuurkool maak dan smult iedereen er altijd van en wordt altijd het recept gevraagd. Bij deze dus! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Mmmm…. Dit is toch wel het lekkerste vlees dat er is als je lekker Chinees wilt eten en is voor iedereen makkelijk te maken met ingredienten die overal te koop zijn. Geen gekke dingen zoals flesjes rode kleurstof want die kleur komt er op natuurlijke wijze toch wel. Ik had nog 2 varkenshaasjes over, heb ze gisterenavond gemarineerd en vanmiddag bereid. Laatste feestmaal met onze Duitse vrienden die over waren en net weer 800 km op weg naar huis zijn. Dit is voldoende voor 4 personen. Dit is zo lekker om je vingers bij op te (vr)eten! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees
Populaire Duitse kookboeken:
Top