Custardpudding
Custardpudding met aardbeien
- 4 ? eetl. custardpoeder - 3 ? eetl. suiker - ? liter melk - (2 eetl. grand marnier) - 250 gram aardbeien - 3 eetl. witte basterdsuiker - 1/8 liter slagroom
In kommetje custardpoeder met 3 eetlepels suiker vermengen. ? deel van de melk toevoegen en tot glad papje roeren. In pan rest van melk aan de kook brengen. Al roerende custardpapje toevoegen. Ca. 2 minuten blijven roeren tot dikke vla (grand marnier erdoor roeren). Puddingvorm (inhoud ? liter) met koud water omspoelen. Vla erin schenken. Bestrooien met ? eetlepel suiker. In koelkast in ca. 2 uur laten opstijven
Aardbeien wassen. In schaal doen. Bestrooien met 2 eetlepels basterdsuiker. In kom slagroom met 1 eetlepel basterdsuiker stijfkloppen. Bord op vorm leggen. Even schudden, keren en op bord laten glijden. Garneren met aardbeien en slagroom.
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-04-2005Nagerecht20-30 min.
Custardpudding
Recept van mijn zoon Tim
.1 3/4 eetlepel custartpoeder, .1 eetlepel suiker, .1 1/2 dl. melk
- Nederlands Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-11-2004Nederlands Nagerecht0-10 min.
Custardpudding
1 l. melk, 75 gr suiker, 90 gr custard, iets zout
- Nederlands Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op05-03-2002Nederlands Nagerecht> 120 min.
custardpudding
25 gr custardpoeder, 20 gr suiker, 2 1/2 dl melk,
- Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-06-1999Nagerecht0-10 min.
Opa's custardpudding
Een heerlijk toetje voor wie een nieuwe smaaksensatie wil proeven!
Custardpoeder, melk, kristalsuiker, 8 beschuiten en een pot appelmoes., Ter garnering: chocoladevlokken of pure hagelslag
- Nederlands Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op27-01-2007Nederlands Nagerecht0-10 min.
luchtige custardpudding.
Een basisrecept dat voor veel doeleinden kan worden gebruikt,met een smaakje als zelfstandige pudding,als vulling voor soezen,gebaksoorten enz.
-1/2 ltr.melk,-75 g.suiker,-40 g.custard,-2 eidooiers,-2 eiwitten.
- Internationaal Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-04-2002Internationaal Nagerecht20-30 min.
- Eigen recept
custard-pudding toetje
Custard pudding met opgeklopt eiwit
-verkruimelde bastognes, -4 eieren, -custardpudding poeder, -kleinbeetje roomboter, -scheut kaneel likeur
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-08-2010Nagerecht20-30 min.
Snelle Custardpudding
Magnetronrecept. Een ouderwets-lekkere custardpudding die heel gemakkelijk te maken is en die nooit aan de bodem van de schaal aanzet. Kcal per persoon: 82, Met boter: 108.
3 eetl bloem of custardpoeder, 1 eetl donkerbruine basterdsuiker, 1/2 l halfvolle melk, 15 gr boter, desgewenst, 1 ei, 4 eetl magere kwark, 1 eetl rum of cognac,
- Slanke keuken Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-08-2000Slanke keuken Nagerecht0-10 min.
custardpudding met biskwie
Nagerecht
1 lt magere melk, custard, suiker, 1 zakje vanillesuiker, biskwie, jam, rum hoeft niet
- Nederlands Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-11-2006Nederlands Nagerecht10-20 min.
custardpudding met abrikozensaus
CALORIEEN: 290
1/2 theel. olie -, 35 gr custardpoeder -, 25 gr. suiker, 4 dl. melk -, 1 eetl. keukenstroop -, 1,5 dl. abrikozendrank -, 1/2 eetl. poedersuiker.
- Slanke keuken Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-01-2000Slanke keuken Nagerecht0-10 min.
Gebakken Custardpudding
"Leche frita", een Spaans nagerecht.
Voor de custard: 3 eieren; 1/2 liter melk; 3 eetlepels bloem en 3 eetlepels suiker., Voor het beslag: 1 ei en 1 a 2 eetlepels bloem.
- Spaans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-03-2005Spaans Nagerecht10-20 min.
custardpudding met abrikozensaus
CALORIEEN: 290
1/2 tl olie, 35 g custardpoeder, 25 g suiker, 4 dl melk, 1 el keukenstroop, 1,5 dl abrikozendrank, 1/2 el poedersuiker,
- Nederlands Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-05-1999Nederlands Nagerecht30-60 min.
Custardpudding met aardbeien en frambozen
100 gram frambozen, 100 gram aardbeien, 50 gram basterdsuiker, 0,5 liter volle melk, 1 vanillestokje of zakje vanillesuiker, 6 eierdooiers, custardpoeder, 25 gram boter, evt. verse munt, evt. 1 sinaasappel, poedersuiker
- Nederlands Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-12-2011Nederlands Nagerecht20-30 min.
custardpudding met lange vingers en aardbeien
-12 lange vingers, -150 ml rum, -75 gram suiker, -75 gram custardpoeder, -1 liter volle melk, -1 blikje aardbeien op sap, 1 eetlepel aardappelmeel of maïzena
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-03-2008Nagerecht20-30 min.
custardpudding met lange vingers en aardbeien
12 lange vingers, 150 ml rum, 75 g suiker, 75 g custardpoeder, 1 l volle melk (Melkan), 1 blikje aardbeien op sap, 1 eetl. aardappelmeel of maïzena
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-03-2008Nagerecht20-30 min.
custardpudding uit de magnetron
Zo kan het gewoon niet mislukken, en lekker makkelijk meteen in een glazen vorm
2 el custardpoeder (ca. 15 gr.), 1 el suiker, 3 dl melk, ,
- Internationaal Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-05-1999Internationaal Nagerecht0-10 min.
Custardpudding uit de magnetron
25 gr custardpoeder, 20 gr suiker, 2 1/2 dl melk
- Indiaas Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-02-2003Indiaas Nagerecht0-10 min.
- Eigen recept
Venozolaanse custardpudding (Quesillo)
Voor de karamel:, 6 eetl. suiker, water om de suiker in op te lossen, , Voor de pudding:, 8 eieren, 600 ml zoete gecondenseerde melk (= ongeveer 2 blikjes Friesche Vlag), 600 ml geëvaporeerde melk (= koffiemelk), 1 theelepel vanille-extract of het merg van 2 vanillestokjes, 2 eetlepels rozijnen
- Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op12-06-2009Nagerecht> 120 min.
custardpudding met chocoladesaus en kaneel
120 gram basterdsuiker, 2 eetlepels water, sap van een halve limoen, 60 gram pure chocolade, 2,8 deciliter melk, 1 kaneelstokje, 2 eieren, 4 eidooiers, 60 gram suiker.,
- Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op15-01-2007Nagerecht> 120 min.
lange vinger pudding
Gemakkelijk dessert en toch feestelijk
1 liter custardpudding, 1 pot aardbeienjam, 1 pak lange vingers, 1/4 liter slagroom (met suiker)
- Nederlands Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-03-2000Nederlands Nagerecht10-20 min.
schooierstaart
Lekker en makkelijk nagerecht
Custardpudding (zelfgemaakte) appelmoes, aardbeienjam en lange vingers.
- Goedkoop en snel Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-12-2001Goedkoop en snel Nagerecht10-20 min.
Warme trifle-pudding
Wie kent de trifle niet de meeste onder ons wel maar deze misschien minder de warme variant
18 lange vingerssap van 1 sinaasappel225 gr.bramen500ml.warme custardpudding3 eiwitten15 gr.suiker
- Engels Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-03-2005Engels Nagerecht20-30 min.
Warme appel onder vanillevla
Heerlijk zoet en warm nagerecht, met een traditionele smaak.
2 appels (zoet), 4 plakken cake, vanillevla of warme custardpudding (0,5 l), 2 el (poeder)suiker, 2 el kaneel (gemalen)
- Nederlands Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-10-2006Nederlands Nagerecht0-10 min.
Pletskes-Koek
Een typisch limburgs recept. Uit de familiekeuken.
1/2 l. custardpudding, 3 eetl. wiener melange of oploskoffie, 1 1/2 p. roomboter, kopje koffie (1 1/2 maal zo sterk), 2 p. mariekoekjes
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-12-2000Nederlands20-30 min.
- Eigen recept
Eierkoekpudding
Betaalbaar en heerlijk zoet dessert voor iedere gelegenheid!
6 - 7 kleine eierkoekjes, 1 l melk, 1 pak custardpudding Dr Oetker, Suiker, Aardbeienjam, Onopgeklopte slagroom, Verse aardbeien
- Multi-cultureel Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op06-06-2011Multi-cultureel Nagerecht> 120 min.
- Eigen recept
Gekarameliseerde Grapefruit Pudding
Ik wilde graag een grapefruit eten maar toen ik de vrucht wilde pellen kwam ik er achter dat het velletje heel droog was. Niet te eten dus. Omdat ik hem niet weg wilde gooien, besloot ik hem in mijn dessert te doen. Een apart gerecht met de zoetheid van de custard en een beetje een bittertje van de grapefruit.
1 pak Custardpudding van Dr. Oetker (65 gr.) - Kristal suiker (65 gr.) - 1 Grapefruit - 1 l melk - Margarine - suiker
- Goedkoop en snel Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-11-2010Goedkoop en snel Nagerecht10-20 min.
- Eigen recept
Warme appel met vanillevla
Gepofte appel uit de magnetron met vanille
2 appels (zoet), 4 plakken cake, vanillevla of warme custardpudding (0,5 l), 2 el (poeder)suiker, 2 el kaneel (gemalen)
- Nederlands Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-09-2010Nederlands Nagerecht0-10 min.
- Eigen recept
Apple crumble
Voor het deeg:, 100 gram boter, 100 gram kristalsuiker, 200 gram bloem, , Voor de custard:, 50 gram suiker, 20 gram custardpoeder, 350 milliliter melk, , Voor de vulling:, 3 appels (Elstars), 1 theelepel kaneel, 1 citroen, 50 gram suiker
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-09-201230-60 min.
open vruchtengebakje van rood fruit.
Een lekker gebakje dat iedereen kan maken.Ook leuk om te maken met kinderen tijdens een kinderfeestje.
-bladerdeeg uit de diepvries,-paar repen chocolade puur,-luchtige custardpudding[elders te vinden op deze site],stukjes vers rood fruit,-poedersuiker[of afdekgelei elders te vinden op deze site].
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-04-2002Internationaal30-60 min.
- Eigen recept
heerlijke appeltaart met cremelaag
Heerlijke appeltaart, die iedereen lekker zal vinden!Een keer een andere variant op de vertrouwde appeltaart!
Bodem, 300 gram bloem, 250 gr boter, 150 gram witte basterdsuiker, halve theelepel zout, , Vulling, 6 jonagold appelen, klein gesneden., - 1 eetlepel citroenrasp (potje dr. oetker, of vers. Als je verse citroen gebruikt, knijp dan ook een beetje citroensap over de appels!), -flinke eetlepel kaneel, - dessertlepel suiker voor door de appels + 30 gram voor door de custard pudding., - 30 gram custard poeder, van dr.oetker, om custardpudding te maken., - 200 ml melk, - 1 gelatine blaadje., , Kruimeldeeg, 120 gr bloem, 50 gr witte basterdsuiker, 65 gr boter, 1 zakje vanillesuiker
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-01-2012Nederlands60-120 min.
- Eigen recept
applecrumble met custard
De bekende applecrumble met heerlijke variatie doormiddel van custardpudding
Voor het kruimeldeeg:, -120 gram (room)boter, -120 gram (witte basterd) suiker, - 190 gram bloem, , Voor de appelvulling, - 4 hard zoete appels, - 1 thee lepel kaneel, - 2 eetlepels honing, , Voor de custardvulling:, -20 gram dr.oetker custardpoeder, -20 gram suiker, -250 ml melk
- Engels Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-10-2011Engels Nagerecht10-20 min.
Langefingertaart (Langevingertaart)
* 100 gram buter, * 100 gram suker, * 1 pudsje fanyljesuker, * 0,5 pakje opkloppudding, * 1,5 deciliter molke, * 1 pak lange fingers, * hagelslach as kleurde, * dekoraasjehageltsjes,, * 100 gram boter, * 100 gram suiker, * 1 zakje vanilliesuiker, * 0,5 pakje custardpudding, * 1,5 deciliter melk, * 1 pak lange vingers, * gekleurde hagelslag, * decoratiehageltjes
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-11-200320-30 min.
Botervlaai
Ingredienten voor deegbodem:, 250 gram volkorenmeel, (of voor wat "lichtere" vlaai 150 gram tarwebloem nemen, en 100 gram volkorenmeel), 125 ml sojamelk, 50 gram oersuiker, 1/2 theelepel zout, 50 gram margarine, 1/2 eetlepel boekweitmeel, 1/2 pakje gedroogde gist, , Ingredienten custardpudding:, 1/2 liter sojamelk, 45 gram custard, 50 gram oersuiker, 1/2 pakje soja cuisine, 1 snufje zout, , Ingredienten kruimels:, 4 eetlepels gehakte hazelnoten, 80 gram margarine, 2 paplepels wijnsteenbakpoeder, 3 eetlepels oersuiker, 1 theelepel vanillepoeder, een snufje zout, 2 eetlepels water, 200 gram volkorenmeel, (of 100 gram tarwebloem en 100 gram volkorenmeel),
- Regionaal
- 60-120 min.
- Geplaatst op29-07-2002Regionaal60-120 min.
- Eigen recept
Bosvruchten trifle
Trifle is een engels nagerecht, gemaakt van dikke vla, fruit, cake, fruit sap of gelatine en geslagen room. Deze ingrediënten worden gewoonlijk in lagen gedaan.
2x roombotercake (evt. zelf bakken), 2x flesje Hero portiefruit bosvruchten, 1x kersenjam extra fruit, 2x diepvries fruit bosvruchten, 1x diepvriesfruit aardbeien (of vers), 1x custardpudding mix (incl. benodigdheden), 2x slagroom om te kloppen 250 ml, 4x eetlepel poedersuiker, 1x zakje klopfix, 1x mascarpone 250 g
- Engels Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-12-2014Engels Nagerecht60-120 min.
Limburgse Vlaai (Meer Soorten In Een)
Voor vlaaiplaat van 28 cm. doorsnede/8-10 stukken vlaai
300 gram bloem, 20 gram gist, 20 gram suiker, 2,5 dl. melk, 150 gram boter, fruit, rijst of pudding met kruimels, ,
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-10-2000Internationaal30-60 min.
Clafoutis, Franse kersenpudding
Clafoutis is een Franse custardpudding met kersen. Je kunt er echter ook voor kiezen de kersen te vervangen door bijvoorbeeld abrikozen of perziken.
2 potten kersen, zonder pit en uitgelekt (of 500 gram kersen, met of zonder pit naar keus), 4 eieren, 100 gr fijne suiker, 60 gr bloem, gezeefd, 175 ml melk en 100 ml slagroom, of gebruik 250 ml volle melk, boter voor invetten, snuf zout
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-04-2012Frans30-60 min.
Bitterkoekjespudding
Heerlijke oudewetse pudding
1 liter Halfvolle melk, 60 gr.Custardpoeder, 45 gr.Suiker, 1,5 dl Vieux, 250gr.Bitterkoekjes
- Nederlands Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-01-2002Nederlands Nagerecht10-20 min.
- Eigen recept
Advocaat bitterkoekjes pudding
1/2 zak bitterkoekjes, 3/4 fles advocaat, custardpudding (dr. Oetker), huishoudfolie,
- Nederlands Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-03-2009Nederlands Nagerecht10-20 min.
Bananentaart
Een lekkere taart gemaakt van bananen, custard en biscuitjes
/- 8 bananen, 1 blikje gecondenseerde Melk (Friese vlag), 1 pak biscuitjes, 6 eetlepels custard, 6 dl melk, 1 pakje citroensap
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-08-200210-20 min.
Trifle
Mijn favoriete toetje!
Fruit (1 blik cocktailfruit, mandarijntjes, 1 banaan, 1 appel, aardbeien etc.), 1 kant en klare taartbodem (je kunt zelf ook cake bakken en die er in verwerken), likeur of witte port, 80 g custard of kant en klare kwark 500 g, 1 liter volle melk, 65 g suiker, slagroom (1/4), cacoa
- Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op19-01-2004Nagerecht> 120 min.
Toffee appel en peer crumble
4 grote Cox`s appels, geschild, klokhuis verwijderd, in parten, 4 peren, geschild, klokhuis verwijderd, in parten, 225 gr ongezouten boter, gekoeld, in stukjes, 125 gr donker bruine basterdsuiker, 1 sinaasappel, schil en sap, handvol gedroogde dadels, gehalveerd, handvol gedroogde vijgen, gehalveerd, 100 gr spelt bloem, 100 gr havermout organisch, 100 gr groffe rietsuiker, Voor garnering:, Custardpudding, slagroom of vanille roomijs
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-05-201130-60 min.