Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese Keuken

Chinese keuken recepten (6.162) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht!

INGREDIENTEN

500 g kipfilet, in plakjes, 2-3 el (zonnebloem-)Arachide- olie, 1 rode peper, in ringetjes, 2-3 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 wortels,(of 1 grote) in, stukjes/plakjes, 1 rode paprika, in reepjes, 1/2 komkommer, in stukjes, 100-250 g (kastanje-) champignons, in plakjes, 125 g bamboescheuten(blikje), 125 g taugé (met kokend water over gieten!), 1-2 el lichte Chinese sojasaus of ketjap manis/-asin, 2 el oestersaus of vissaus, 3-4 dl kippenbouillon, 2-3 tl maïzena (of aardappelzetmeel), voor de liefhebber;, rasp (1 cm) verse gember door het gerecht

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2012
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

chinese tomatensoep

Een heerlijke soep die de chinese tomatensoep van de chinees evenaart.

INGREDIENTEN

# 1 liter water, # 1 liter tomatensap, # 2 kipfilets, # 2 kippenbouillonblokjes, # 1 ui, # 2 tenen knoflook, # blikje tomatenpuree, # 6 el suiker, # 4 el ketjap (manis), # 2 el azijn, # 1 borrellepeltje sambal, # 1 borrellepeltje djahe (gemberpoeder), # 1 borrellepeltje sereh (citroengras), # 2 el ma?zena, # Handje vol mihoen,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-02-2006
  • Chinees
  •  60-120 min.

Mihoen Singapore

Kruidige mihoen boordevol groente, kip en garnalen.

INGREDIENTEN

250 gram Chinese Eiermie, Gember, Knoflook, Zwarte peper, Sambal, Soyasaus of ketjap, Citroensap, 250 gram kipfilet of mager varkensvlees, Ui, Kurkuma,Kerriepoeder, Chilipoeder, Trassi, 100 g ham in reepjes of handje garnalen, 1 rode paprika (in reepjes gesneden), 1 bakje champignons in plakjes, 1 prei in dunne ringen gesneden, 1 bos lente-uitjes fijn gesnipperd, Houdt u van extra groenten in uw Chinese Mie, voeg dan nog 250 gram groenten toe. Kies uit: witte kool, taugé, champignons, paksoi, Chinese kool, wortel, (lente)ui, broccoli en rode paprika of neem een zak Chinese of Thaise Roerbakgroenten,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-07-2007
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chinese tomatensoep

Pittig-zoete tomatensoep. Ik heb al veel recepten geprobeerd, maar deze is net zo als bij de Chinees!

INGREDIENTEN

, *1 liter water, *2 pakken gezeefde tomaten van 500 gram per stuk, *2 grote kippenbouten, *2 kippenbouillonblokjes, *1 ui, *2 tenen knoflook, *6 eetlepels suiker, *4 eetlepels zoete ketjap, *2 eetlepels azijn, *1 theelepel sambal( of meer naar eigen smaak), *1 theelepel djahe, *1 theelepel sereh, *2 eetlepels maizena, *1 handje vol mihoen, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-02-2002
  • Chinees
  •  60-120 min.

Spitskool met gehakt en witte rijst

Iedereen die dit gerecht heeft gegegeten is er enthousiast over en wil meteen het recept hebben. Het is makkelijk en snel te maken en het eet lekker licht weg. Het kan natuurlijk ook met b.v. Chinese kool.

INGREDIENTEN

500 gr. witte rijst, 500 gr. rundergehakt, 500 gr. in reepjes gesneden spitskool, 100 gr. kip- of runderbouillon (niet moeilijk, lees even verder), 2 grote uien in blokjes gesneden, 1 teentje uitgeperste knoflook, 1 theelepel djahé (gemberpoeder), 1 eetlepel kerriepoeder, (versgemalen) peper en zou naar smaak, olijfolie, sweet chilisaus (loempiasaus), gebakken uitjes (bv van conimex), , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2007
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Malse Chinese rundvlees herfst stoofpot

Deze komt eigenlijk uit een kookboek van een Chinese chefkok, maar heb vlees vervangen door rundvlees. Lekker pittig en zoet van smaak. Eenvoudig te maken en als hij op staat dan komen er herfstige geuren vrij die je onmiddellijk doen denken aan stoofpeertjes.

INGREDIENTEN

600 gr doorregen runder riblappen, 2 grote uien, 4 cm verse gember, 2 steranijsjes, 1 kaneelstokje, 3 el chinese rijstwijn of droge sherry, 3 el donkere sojasaus, 2 el pindakaas, 2 el hoisinsaus, 50 gr bruine basterdsuiker, 600 ml warme runderboillon, Klont roomboter, Vleugje gemalen szechuan peper, Snufje zeezout, Half bosje bosuitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-10-2014
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gebakken blokjes kip in een zoetzure hoisinsaus

Een snelle, makkelijke gerechtje.

INGREDIENTEN

500 g kipblokjes zonder vel van de bout gesneden of blokjes kipfilet, 1 ei, bloem, 60 ml pindaolie of zonnebloemolie, 2 e olie voor saus, 1 e sesamzaad als garnering, , VOOR SAUS: , 70 ml kippenbouillon, 1+1/2-2 e suiker, 2 e Chinese witte rijstazijn, 1 e donker Chinese sojasaus, 1 e hoisinsaus, 1 e sesamolie, 1 volle t maïzena, , VERDER: , 3 lente-ui in 3 cm stukjes gesneden, 3 teentjes knoflook, fijn, 3 cm verse gember, in dunne reepjes, 1 rode peper als jij van pittig houd

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2012
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Balinese kipschotel uit de oven

Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af!

INGREDIENTEN

8-12 kipdelen (poten, drumsticks, dijen, karbonades), 50 ml zoete sojasaus, 40 ml sojasaus, 100 gr honing, ½ bolletje knoflook (fijn), 1 e Tabasco, ½ e anijspoeder, 2 cm verse gember (geraspt), 3 e Chinese rijstazijn, 1 e kerriepoeder, 1 e kaneel, 1 e zoete paprikapoeder, 100 ml gezeefde tomaten

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-05-2013
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Variatie op nasi van de chinees

Deze bereidingswijze van nasi benaderen de smaak van echte chinese nasi goed. Zien ook mijn recept: Variatie op bami van de chinees

INGREDIENTEN

VOOR NASI GROENTE EN VLEES, , 100 g prei in halve ringen van zo 5 mm dik gesneden (ik heb prei ringen gesneden van waar wit naar groen overgaan dan krijgt je een mooie kleurcombinatie in de nasi zelf), 1 middelgroot ui,fijn, 3/4 rode peper, zonder pitjes in heel kleine blokjes gesneden, , 75 g schouderham voor broodbeleg van vleesware afdeling, in plakjes van 3x3 cm gesneden, 75 g hamlap, heel fijn gesneden en op smaak gebracht met zout en peper en dan even gaar gemaakt in wok (laat het vlees niet te bruin worden), 1 ei, geklopt, zout, een heel klein mespunt ve-tjin, zonnebloemolie voor opbakken

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-09-2008
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pittige BABI PANGANG lekkerder dan van de Chinees

Babi pangang is bij ons Nederlanders een verschrikkelijk populair gerecht. Hoeveel mensen staan er in het weekend wel niet in de rij bij een afhaalchinees om enkele porties van dit `spulletje` te gaan halen? Ik nooit want heb vroeger op koksschool geleerd hoe je dit zelf en lekkerder kunt maken. Met eigen Nasi, dat recept heb ik al eens op Smulweb gezet, een feestmaaltijd om je vingers bij af te likken. Ik zou denken doe er je voordeel mee!

INGREDIENTEN

1 kilo buikspek met zwoerd, Zeezout, 5 el sojasaus, 2 el five spices poeder (toko), Arachide olie (pinda olie), Heet water, , voor de zoetzure saus, 200 gr witte basterdsuiker, 1 dl witte wijn azijn, Scheut zoete witte wijn, 1 tl gemberpoeder of 1 cm verse gember (fijn), 3 el tomatenpuree, Scheut tomatenketchup, 1 el allesbinder of maizena, 2 el water, Zeezout, Peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-08-2012
  • Indonesisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Tjap Tjoy (MIJN VERSIE) veel beter dan van de Chinees

Je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn die, de weinige keren dat ik bij de afhaalchinees zit, Tjap Tjoy bestellen. Ergens wel te begrijpen want het is één en al gezondheid op je bord. Ik bestel het nooit, enige wat ik wel eens haal is heerlijke Pekingeend want dat maken en zo`n eend douchen in de hete olie tot krokant is me teveel werk. Echter dit is dan mijn versie van Tjap Tjoy, lekker gezond, kleurrijk, ziet er leuk uit, slank, vol vitamines en een mooie combinatie van Oosterse smaken. Probeer zelf maar en dan hoor ik graag of deze versie van mij lekkerder was dan van jouw (afhaal)Chinees.

INGREDIENTEN

300 gr kipfilet (in reepjes), 1 rode ui (halve ringen), 1 grote ui (halve ringen), ½ rode peper (zonder zaad), 2 teentjes knoflook (geperst), 2 wortels (in reepjes), 200 gr peulen, 1 prei (in halve ringen), 1 gele paprika (in reepjes), 200 gr champignons (gehalveerd), 125 gr taugé, 1 t sereh, 1 t laos, Mestpuntje ve-tsin, 1 t gemberpoeder of 1 ½ cm verse gember, 2 el zonnebloemolie of wokolie, 1 ½ el oestersaus, 1 ½ - 2 el lichte chinese sojasaus, 100 ml warme kippenbouillon, Beetje maizena (indien nodig)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2013
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Stamppot Van Chinese Kool

INGREDIENTEN

- 1? kg. kruimige aardappels, - zout, - 1 ui, - 1 teentje knoflook, - 1 Chinese kool, - 1 zakje nasikruiden (Conimex), - 1 eetlepel olie, - 125 gr. magere spekreepjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2001
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Chinese tomatensoep met Kip, Taugé en stukjes Omelet

Heerlijke Chinese tomatensoep die je eenvoudig en snel naar je eigen smaak kunt maken.

INGREDIENTEN

* 1 pakje gezeefde tomaten, * 1 pot kippenbouillon ( incl. stukjes kip ), * 2 eetlepels bruine suiker, * Beetje water voor de gewenste dikte, * 2 eetlepels gembersiroop, * 2 eetlepels ketjap ( manis ), * 1 mespuntje sambal badjak, * 50 gram taugé, , Voor de omelet stukjes, , * 2 eieren, * Beetje melk, * Gemalen peper en zout, * Beetje maggi, * Beetje gedroogde of verse bieslook

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-10-2012
  • Chinees
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Mijn eigen snelle pittige Bami Goreng Speciaal uit de wok

Heerlijke eigengemaakte pittige Bami met de typische Gorengsmaak, maar beter dan die van de Chinees ! Gisteren in een opwelling gemaakt, maar het was zo lekker dat ik het recept graag deel.

INGREDIENTEN

1 verpakking Chinese eiermie (Conimex), 1 chilipeper, 1 grote ui (of twee middel), 1 kleine winterwortel, 2 stengels prei (kan ook met paksoi, maar was niet in huis), Klein bosje verse selderij, 2 knoflookteentjes, 1 el ketjap manis, 1 tl kurkuma, 2 tl paprikapoeder, 2 tl kerriepoeder, 1 tl gemberpoeder, 3 eieren, 2 plakken dik gesneden ham, Wokolie, Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

chinese borrelhapjes

Deze doen het goed bij een drankje bv op een verjaardag, ze zijn het lekkerst als ze een dag van te voren klaar gemaakt zijn.koud serveren

INGREDIENTEN

1 kilo gehakt halfom half.4 eetlepels melk, 1 ui, 2 zakjes gedroogde nasigroente, wat zout en peper .

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-04-2002
  • Chinees
  •  0-10 min.

Chinese honingkip

Een van mijn grote favorieten, een heerlijk zoet-zure smaak. Een foto volgt de eerstvolgende keer dat ik het weer maak.

INGREDIENTEN

, 450 Gr Kipfilet, 3 El Bloem, Zout, 2 Cm Gemberwortel, 3 Bosuitjes, 2 Tl Maizena, 3 El Zoete chilisaus, 2 El Honing, Ananasstukjes, 6 El Citroensap, Zonnebloemolie, 2 El Sojasaus, 5 El Water

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-12-2015
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Chinese gehaktballetjes

牛肉丸Een snelle roerbak bereiding van gehaktballetjes met een unieke smaak door de combinatie van Chinese vijfkruidenpoeder en sojasaus..

INGREDIENTEN

450 g rundergehakt, 1 teentje knoflook, fijn, 2 e sojasaus, 1/4 t Chinese vijfkruidenpoeder

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-01-2009
  • Chinees Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Chinese tomatensoep

Eigen foto L-E-K-K-E-R !!

INGREDIENTEN

1 blikje tomatenpuree (70 g), 2 eieren, 1 ui, 10 cm prei (witte stuk),(br] 100 g kipfilet, 1 l kippen bouillon (van blokjes), 130 g appelmoes, 3 el ketjap manis,(br] 1 el azijn, 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker, 1 tl gemberpoeder, 1 afgestreken el maizena, 1 tl sesamolie, olie (geen oijf-), p en z

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-01-2007
  •  
  •  0-10 min.

Het ultieme recept voor chinese kippensoep

Dit is de aller lekkerste chinese kippensoep. ik heb al veel recepten van deze soep gemaakt, maar deze is bij ons de absolute topper. wel veel voorbereidend snij en snipperwerk, maar dat verdient de soep 100 procent. Hij is heerlijk pittig!!

INGREDIENTEN

2 grote uien (gesnipperd); 2 MIDDELGROTE appels (golden delicious, want die zijn zoet en zacht; appels geschild, klokhuis verwijderd en zeer klein gesnipperd); 2 grote,uitgeperste teentjes knoflook; 1 stukje verse gember van 28 gram, heel fijn geraspt; 2 eetlepels olie (olijf of zonnebloem enz.); 1 bosje van 6 stuks lenteuitjes (in ringetjes gesneden); 1 half blikje tomatenpuree (blikje van 70 gr.); 1 ½ eetlepel tomaten ketchup; 1 blikje ananasstukjes (560 gr.- je hebt niet alles nodig, de rest kun je evt. als toetje gebruiken); 2 liter kippenbouillon van 3 kipbouillon blokjes-; 300 gram kipfilet; 1½ eetlepel ketjap manis (zoet); evt. nog wat zout en vers geraspte peper naar smaak.; 50 gram bloem (gezeefd)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2008
  • Chinees
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

echte chinese tomatensoep!

Heb lang gezocht naar een recept die precies zo smaakt als de heerlijk zoete tomatensoep bij de chinees ,na wat aanpassingen kan ik oprecht zeggen dat die er erg naar smaakt (moeten wel alle ingredienten worden toegevoegt..)enige verschil is dat ik er een maaltijdsoep van heb gemaakt(lekker dikke soep dus)en het lekker makkenlijk is voor b.v in het weekend.

INGREDIENTEN

-kippenbouillionblokjes, -4 pakjes tomato frito, -klein blikje tomatenpuree, -4 kippenpoten(geen kipfilet!), -suiker, -flesje gembersiroop, -4 tenen knoflook, -2 uien, -sambal, -kleinste potje goeie kwaliteit appelmoes, -hand vol goede kwaliteit noodles, -bos lente ui, -zwarte peper, -allesbinder, -klein bakje tauge, -2 eetlepels tafelazijn

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-04-2012
  • Chinees
  •  60-120 min.

chinese tomatensoep

Een lekkere hete chinese tomaten soep . Het recept heb ik gekregen van een een vriendin, die het weer gekregen heeft van een chinese vrouw, die in een chinees restaurant werkt.

INGREDIENTEN

Pakje tomatencreme soep, 1 potje bouillon met kip, 1kipfilet, 1 grote ui, 2 tot 3 tenen knoflook, 2 theelepels sambal, 1 flinke scheut ketjap manis, half potje appelmoes, blikje champions, klein blikje tomatenpuree

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-10-2000
  • Chinees
  •  10-20 min.

Chinese Kool Anders

Chinese kool met pandanrijst kerrie gehakt en spek

INGREDIENTEN

Chinesekool (spitskool mag ook), 4 ons gehakt, 1 ons spekblokjes, eetlepel kerrie djawa, 6 kopjes pandan rijst, 2 gr. uien 2 teentjes knoflook.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-01-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kipkerrie met Chinese invloeden

Dit is een heerlijke bijgerechtje met een Indiase type kerrie, maar er word ook Chinese kruiden zoals 5 kruidenpoeder en rijstazijn en lichte sojasaus in gebruikt.

INGREDIENTEN

400 g kipfilet in dunne plakjes, 4 lente-uitjes in ringetjes (wit en groen gescheiden), 1 ui, in dunne halve ringen, 3 teentjes knoflook, fijn, 4 cm verse gember, fijn, 2-4 rode pepers, fijn, 2 t paprikapoeder, 2 t koriander, 3t kerriepoeder, 1/2 t 5 kruidenpoeder, 400 ml kippenbouillon, 1 e rijstazijn, 1 e lichte sojasaus, water en maizena papje (genoeg om een gebonden saus te maken), olie voor bakken

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-06-2014
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Chinese 5 kruiden speklappen

Hoe dit zo lekker kan zijn, ongelofelijk! Een paar ingrediënten in de juiste combinatie en hoeveelheden en jij eet heerlijk! Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13)

INGREDIENTEN

700 g speklappen, elk speklap in vier gesneden (zo 4 cm stukken), 1 e pinda of zonnebloemolie, 3 sjalotten, fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 4 e lichte Chinese sojasaus, 2 e oestersaus, 1-2 t donker Chinese sojasaus (ook voor kleur), 50 g bruine suiker (als jij van zoet houd, doen jij er nog een schep bij), 200 ml kookvocht waar de speklap in gekook was (genoeg vocht dat vlees onder vocht staan), 2 hele steranijs, 1 t Chinese 5 kruiden, lente-ui in diagonale plakjes gesneden voor garnering

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-01-2013
  • Chinees
  •  > 120 min.

kleine chinese loempia's (48stuks)

INGREDIENTEN

Loempiavellen, 3grote champignons, 50gr wortel, 100gr wittekool, 100gr tauge, 1sjalotje, 75gr gekookte ham, 75gr kipfilet, 75gr hamlap, zonnebloemolie, 1theel.suiker, 1theel.sojasaus, 1theel. medium dry sherry, enkele druppels sesamolie, 1/2theel.maizena, papje van 1eetl.maizena en 2 eetl.water, 1eiwit, ketjap-sambal, zout-peper-paprikapoeder.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-08-2005
  • Chinees
  •  30-60 min.

Chinese Tomatensoep

Telkens wanneer ik dit gerecht proef, lijkt het alsof ik bij de Chinees aan tafel zit.

INGREDIENTEN

2 pakjes Heinz Tomato Frito, 1 potje kippebouillon, 4 eetlepels gembersiroop, 1 scheutje sojasaus, 1 mespuntje cayennepeper, 2 theelepels fijngesneden peterselie, 4 eetlepels bruine basterdsuiker, 1 kopje water

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-04-1999
  • Chinees
  •  20-30 min.

Shoarma pasta gerecht (slank gerecht)

Dit is een heerlijk slank gerecht voor 2 personen. Het is heel makkelijk om dit voor meer of minder personen te maken en het is werkelijk een super simpel recept! Ben je niet op dieet dan neem je gewoon meer. Ik heb dit op 22.10`10 weer eens gemaakt. En na (na zoveel jaren) eindelijk eigen foto`s erbij geplaatst. Ik heb het dit keer gemaakt met Thaise roerbakgroenten en als bijgerecht komkommerschijfjes met knoflook en yoghurt.

INGREDIENTEN

200 g shoarma(bv.b. bij A.H.), 400 g bamigroenten (kant en klaar A.H. maar ook Thaise en Chinese roerbakmix zijn heerlijk), 160 g gare macaroni (dieet portie), 1 eetlepel knoflooksaus uit een potje of zelfgemaakt, - mag je meer-! (zie voorbereiding)., 2 theelepels olijfolie, zout en peper naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-12-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kleverige spicy Chinese spareribs

Het is weer tijd om de barbecue neer te zetten en aan te steken. Dit recept komt van een bekende slager die ook kwalitatief goed vlees verkoopt. Ik ben gek op kleverig, deze kleverige en pittige spareribs zijn zo lekker, daar smul je je vingers bij op. De voorbereiding kost enige tijd (wachttijd), maar dan heb je ook iets. Deze Chinese marinade is overigens geschikt voor alle soorten varkensvlees, dus ook karbonades, speklapjes (buikspek) of varkenshaas.

INGREDIENTEN

100 ml hoisin saus, 125 ml rum of whiskey, 100 gram honing, 50 ml sojasaus, 2 el sesam olie, 2 el hete saus, sambalsaus of tabasco, 1 stuk verse gember, ca 3 cm, geschild en fijngehakt, 3 teentjes knoflook geperst, 1 el vijfkruidenpoeder, 2 flinke of 3 kleine witte uien, 2 flinke repen buik spareribs (3 kilo, reken 750 gr p.p.)

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-06-2015
  • Chinees Bijgerecht
  •  > 120 min.

CHINESE TOMATEN-KIPPENSOEP

Deze zalige soep kan beslist de concurrentie met de soep van de chinees aan. Je moet wel alle kruiden in huis hebben want die zijn echt bepalend in dit gerecht.

INGREDIENTEN

1 liter kokend water; 1 liter tomatensap (pak); 2 kipfilets (+/- 425 gr.); 2 bouillonblokjes (naar smaak kip of tuinkruiden); 1 grote ui; 2 tenen knoflook; 5 eetlepels suiker (beetje opgehoopt); 3 eetlepels ketjap manis; 1 AFGESTREKEN theelepel sambal oelek; 2 eetlepels azijn; 1 AFGESTREKEN theelepel djahe (gemberpoeder- uit potje); 1 AFGESTREKEN theelepel sereh (citroengras- uit potje); 2 AFGESTREKEN eetlepels maizena om te binden; bakje van 125 gram tauge; 60 gr. chinese eiermie (of handjevol mihoen).

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2007
  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pittig roergebakken varkensvlees met paprika en prei

Pittig wokgerecht met varkensvleesreepjes en groenten. Heerlijk met rijst.

INGREDIENTEN

400 gram hamlappen, 1 rode paprika, 1 prei, 1 sjalotje, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels Chinese sojasaus, 1 eetlepel fijngesneden gekonfijte gember, 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 2 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel azijn, 2 eetlepels zoete chilisaus, ( eventueel nog 1 theelepel sambal), 2 eetlepels zonnebloemolie, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-2007
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

varkensvlees met chinese kool

Een erg lekker roerbak gerecht!

INGREDIENTEN

400 g varkensfricandeau, shoarmakruiden, 500 g chinese kool of groene kool, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 rode paprika, 100 g ontbijtspek in blokjes, 3 eetlepels chilisaus, eventueel maizena, peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-1999
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Het basis-recept voor Thaise Curry

Basis-recept voor een perfect curry-gerecht. Tip: Laat gerust eens de kokosmelk achterwege om gewoon een heerlijke roerbakschotel te maken. Of vervang de kokosmelk door bouillon - of combineer deze met bouillon - en je hebt een heerlijke (maaltijd)soep.

INGREDIENTEN

Wat gaat er in een curry-gerecht?, , Je kunt het bijna zo gek niet bedenken of het is te gebruiken voor een curry-gerecht. Enkele suggesties: kip, varkensvlees, , garnalen, visfilet, tofu, cashewnoten, champignons, paddestoelen, Chinese kool, bamboescheuten, paksoi, wortelen, , aubergines, prei, sjalotjes, boontjes, peultjes, bloemkool, broccoli, taugé en andere roerbakgroenten etc. etc.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2009
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chinese charsui kip

Zalige zoet smokey plakkerige kip je blijft ervan eten  

INGREDIENTEN

1 pot charsuisaus van kum lee ( AH) 2 tomaten 4 tn knoflook 1 ui,1 eetl suiker, 2 eetl oestersaus, 1 tl zwarte peper, 1 tl. Paperikapoeder,halve tl. Nootmuskaat, 2 kg kipvleugeltjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-06-2015
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Chinese Komkommersaladen

Chinese salade met rijke smaken

INGREDIENTEN

1 grote komkommer,  , dressing, 2 t bruine basterdsuiker, 4 t knoflook, fijn, 2 e rijstazijn, 1 t sojasaus, 1 t sesamolie, 1 t Chinese chili-olie (kan ook weggelaten worden), zout 

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-12-2014
  • Chinees
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Chinese gehaktballetjes in een pittige zoete saus

Dit recept is heel lang een favoriet gerecht geweest in onze familie. Op een bepaald moment is het wat op de achtergrond geraakt. Afgelopen week heb ik de balletjes toch weer eens gemaakt als onderdeel voor een Aziatisch buffet voor onze kegelvrienden. Ze vielen heel erg in de smaak.  Het recept voor de saus vond ik destijds in een heel oud kookboekje "Wina's Culinaria" - Chinees/Indisch. Het originele recept was bedoeld voor varkenshaas of karbonade en ook werd aan het gerecht aan het einde nog komkommer toegevoegd. Ik heb er mijn eigen versie van gemaakt.

INGREDIENTEN

Vlees:, 600 gram (gemengd) gehakt, peper, zout, 1 losgeklopt ei, 2 eetlepels paneermeel, 1 theelepel sambal oelek (of meer naar smaak), 2 + 2 teentjes knoflook (gepeld en gesnipperd), 2 eetlepels zonnebloemolie, , Saus:, 3 grote uien (gepeld en in stukken gesneden), 4 eetlepels tomatenketchup, 1volle eetlepel chilisaus, 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker, 1 theelepel gemberpoeder (djahé), 4 eetlepels witte natuurazijn, 1 bouillontablet (kippenbouillon of runderbouillon), 1 dl water, 1 eetlepel worcestersaus

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-08-2015
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chinese tomatensoep

Na lang uitproberen is het me eindelijk gelukt de ECHTE Chinese tomatensoep maken.

INGREDIENTEN

1 liter water, 1 pot Struijk kippenbouillon, 1 ui fijngesneden, 2 kippenbouillonblokjes, 1 blikje tomatenpuree, 7 eetl suiker, 1 eetl (rijst)azijn, 1 eetl ketjap, 3 eetl appelmoes, 2 theel. verse gember of 1/2 theel. gemberpoeder, 3 eetl. lichte sojasaus, eventueel een flinke scheut room culinair, 1 kleine kipfilet, 1 kopje gekookte witte rijst, 1 kopje dunne gesneden preiringen,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-11-2003
  • Chinees
  •  30-60 min.

Chinese Fondue

Heel erg leuk om te doen! Een heel volledig recept voor Chinese fondue, met verschillende soorten Oosterse sausjes. Een magere, overheerlijke variant op de vleesfondue, slechts 500 kcal per portie!

INGREDIENTEN

Voor de knoflooksaus:, 5 uitgeperste teentjes knoflook - 100 g abrikozenmarmelade - 6 EL milde azijn - een beetje sojasaus - 1 msp. gemberpoeder - 1 TL kerriepoeder,, Voor de gembersaus:, 1 EL fijngehakte gemberbolletjes - 2 fijngehakte teentjes knoflook - 1 EL sojasaus - 2 EL honing - 125 g yoghurt - zout - gemberpoeder - chilisaus en versgemalen peper naar smaak,, Voor de pittige saus:, 1 paprika, in dunne reepjes - 1 fijngehakte ui - 125 g yoghurt - 100 g slagroom - 2 EL tomatenpuree - zout - tabasco - gemalen Sichuanpeper - sojasaus - suiker en fijngehakte peterselie naar smaak,, Voor de fondue:, 800 g verschillende soorten vlees en lever (rund-, varkens-, lamsvlees, kalfs- en kippelever) - 100 g bloemkoolroosjes 100 g - broccoliroosjes - 600 g gemengde groenten (wortel, prei, bleekselderij, paprika, courgette) - 200 g verse kleine champignons - 200 g visfilet - een beetje citroensap - 100 g gepelde garnalen - 2-3 liter groenten-, kippe- of vleesfond (pot),

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-04-2002
  • Chinees
  •  0-10 min.

Chinese tomatensoep

INGREDIENTEN

1 liter kippebouillon, 2 grote blikjes tomatenpuree (2 x 140 gram), 250 gr kipfilet, 1 tl gemberpoeder, 1 el Chinese sojasaus, 30 tot 50 gr suiker, 75 tot 100 gr appelmoes, 2 tl maizena, 75 gr mihoen, enkele ringetjes groen van bosui, evt mespuntje ve-tsin

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2004
  • Chinees
  •  30-60 min.

Chinese Omelet

Dit is een Lunch-of hoofdgerecht voor 4 personen.

INGREDIENTEN

6 Lente/bosuitjes., 3 cm verse gemberwortel, 150 gr gekookte ham in blokjes, 1 el zonnebloemolie, 1 teentje knoflook, 200 gr Noorse of Hollandse garnalen, 2 el gehakte koriander (vers of diepvries), 2 el sojasaus, 8 eieren, versgemalen peper en zout, 50 gr boter

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-12-2006
  • Chinees
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top