1. Home
  2. Recepten
  3. Canard A Lorange

Canard a lorange recepten (13) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

CANARD ? L'ORANGE

Eendenborstfilet met een zoete sinaasappelsaus met honing en walnoten

INGREDIENTEN

3Eendenborstfilets,2knoflookteentjes,1eetl gember,2sjalotten,1chilipeper,bosje lente uitjes,olijfolie,2sinaasappelen,2eetl honing,balsamicoazijn,300gr verse blad- spinazie,gemalen walnoten.

Voorbereiding

Snij de eendenborst in plakjes 4mm dik hak de knoflook fijn en ook de gember genoeg voor een eetlepel,snij de sjalotten klein en ook de chilipeper snij de lenteuitjes in stukken van 3 cm en dan middendoor over de lengte.maak de spinazie schoon en laat goed uitlekken hak de walnoten klein snij de pertjes uit de sinaasappel en vang het sap op.

Bereidingswijze

Wok de knoflook, de gember, de sjalotjes, de chilipeper en de lente uitjes in een hete wok en voeg de eend eraan toe.Blus de pan met de honing, het sap van de sinaasappel en de balsamocoazijn.Laat even door koken en meng op het laatst de spinazie en de walnoten erdoorheen.

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-2003
  • Frans
  •  30-60 min.

Canard a l'orange

Malse eendeborst in een sinaasappelsaus, een heerlijk klassiek recept om eens flink mee uit te pakken.

INGREDIENTEN

4 tamme eendeborstfilets, peper, zout, 2 sinaasappels, 1 citroen, 180 gram suiker, 1.5 eetlepel grand marnier, 5 dl. eende/kippebouillon, 1 tl. maizena, 1 eetlepel boter.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-03-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

canard a l'orange

Klassieker, eend met sinaasappelsaus, volgens kenners zijn de lekkerste wilde eenden te vinden in het Franse Albi, stad van Toulouse Lautrec, dit gerecht is dan ook daar ontstaan.

INGREDIENTEN

1 ui in stukken, 1 winterwortel in stukken, 1 pei in stukken, 1 citroen, 3 sinaasappels, 2 wilde eenden van ca 600 g, zout, peper, 125 g boter, 1 vleesbouillontablet, 3 dl droge witte wijn, 2 takjes peterselie, 25 g bloem, 2 tl tomatenpuree, 1 laurierblaadje, 1/2 tl tijm, 3 jeneverbessen, 2 el Grand Marnier, 1 tl suiker

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-08-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Canard a l'orange.

Een feestelijke gebraden eend.

INGREDIENTEN

- een jonge eend van ongeveer 2 kg., - peper en zout, , Voor de saus., - 3 dl bouillon van de gebraden eend, - 45 gram suiker, - 3 sinaasappels, - 1 eetlepel citroensap, - 1 eetlepel maizena, - zout, , Voor de garnering, - 2 of 3 zoete sinaasappels, - waterkers.

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-12-2003
  • Frans
  •  10-20 min.

CANARD A L'ORANGE

Een toprecept voor een hoofdgerecht

INGREDIENTEN

2 handsinaasappels, 4 kleine eendenborstfilets, 1/2 pot gevogeltefond (380ml), 2 el cognac of sinaasappellikeur, 2 zakjes tijm, 2 el roomboter

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-07-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

canard a l`orange

Een lekker gerecht voor de kerst

INGREDIENTEN

4 eetl rozijnen, 1 kleine ui, 4 sinaasappels, 1 eetl citroensap, 100 gr boter, 2 wilde eenden, 3 theelgemberpoeder, 4 eetl rum, 2 eetl bakgember, 1 dl. sinaasappelsap

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-11-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Canard a l`orange

Een heerlijk, makkelijk te maken, feestelijk hoofdgerecht

INGREDIENTEN

1 biologische sinaasappel, 1 limoen, 1 flinke eendenborst of 2 kleintjes, Zout, peper, 125 ml fond of kippenbouillon, 1 anijssterretje,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-12-2011
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Canard a l`Orange

INGREDIENTEN

- 2 handsinaasappels, - 4 kleine eendenborstfilets, - 1/2 pot gevogeltefond (a 380 ml), - 2 eetlepels cognac (of sinaasappellikeur slijter), - 2 takjes tijm, - 2 eetlepels roomboter,

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2010
  • Frans
  •  20-30 min.

eendenborstfilet met sinaasappelssaus

Canard a l'orange is het officiele recept. Kaargemaakt met een hele eend. Maar wij zijn lekkerbekken dus nemen we eendeborstfilet vinden we het lekkerste aan de eend.

INGREDIENTEN

4 eendenborstfilet, 1 ui, boter, 1 stengel selderij, 1 wortel, 1 beetje tijm, zout,zwarte peper, 1dl droge witte wijn, 1/2 dl madeira, schil en sap van 1 sinaasappel, 3 eetl (arachide) olie, 30 ml cointreau, 2 sinaasappels geschild en in plakjes.,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Eendenborst met sinaasappel-tijmsaus

De Fransen noemen dit gerecht Canard à l'Orange. De eenvoud van de gebraden eendenborst in combinatie met deze heerlijke tongstrelende sinaasappel-tijmsaus maken dit gerecht tot een regelrechte topper. Serveer het met schijfjes gebakken sinaasappel erbij. Niet alleen een geweldige combinatie maar die het ook nog eens een keer een hele mooie uitstraling geven, want het oog wil natuurlijk ook wat. Zeker als je het je gasten wilt voorzetten. Unaniem besloten dat dit hier zeer zeker nog vaker op tafel zal komen  *;

INGREDIENTEN

- 2 eendenborsten van +/- 350 gram p/st, - 4 sinaasappels (2 in schijfjes om te bakken, 2 uitgeperst voor de saus), - 1 tak tijm, - 1 el sinaasappel marmelade, - scheutje Cointreau, - 1 dl fond (wild of gevogelte), - takje tijm, - 75 gram (koude)roomboter in blokjes, - peper en zout,

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-2017
  • Frans
  •  20-30 min.

Sinaasappelsaus van meesterkok Michel Roux

Deze saus is heerlijk bij in de pan gebakken kalfslever Voor een klassieke saus canard a l?orange voeg ik wat eendenvleugels toe (als die verkrijgbaar zijn), die ik snel in boter aanzet voor ik ze samen met de kalfsbouillon aan het begin van het koken toevoeg.

INGREDIENTEN

45 gram fijne tafelsuiker 3 el rode-wijnazijn 7 dl kalfsbouillon 300 gr eendenvleugels (desgewenst) sap van 3 sinaasappels sap van 1 citroen dun afgesneden schil van 2 sinaasappels, julienne gesneden en geblancheerd dun afgesneden schil van de citroen, julienne gesneden en geblancheerd zout en peper.

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-12-2003
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

In de wok gebakken eendenborst

In de wok gebakken eendenborst op een bedje van roergebakken seizoengroenten Een heerlijke Oosterse variatie op `canard à l`orange`.

INGREDIENTEN

2 eendenborsten met vet – 250 g Thaise rijst – 200 g grof gesneden Chinese kool – 1 ui, in ringen gesneden - 1 rode paprika, ontpit en in reepjes gesneden – 1 bosje lente-uitjes, in kleine ringen gesneden – 1 pakje gewassen en in schijven gesneden babymaïs – 1 pakje gewassen peultjes, , Voor de marinade:, , 3 theelepels Shaoshing wijn (Chinese rijstwijn) of droge sherry – 2 theelepels sesamolie – 3 theelepels lichte sojasaus – 2 theelepels aardappelzetmeel, , Voor de saus:, , het sap van twee sinaasappels – 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil – 1 dl kippenbouillon – 2 ontpitte en gesneden chilipepers – 3 theelepels suiker – 2 fijngesneden tenen look – 1 theelepel vijfkruidenpoeder of een mengeling van kaneelpoeder met zwarte peper - 2 eetlepels Shaoshing wijn of droge sherry,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Eend met sinaasappelen

"Canard a l'orange"

INGREDIENTEN

2 gekweekte eenden van elk 1,5 kg - 5 onbespoten sinaasappelen - 1 onbespoten citroen - 1 dl tomatenpuree - 1 dl geconcentreerde bouillon (bruine fond) - 2 sjalotten - 50 g boter - 1 dl Grand Marnier - 100 g suiker - zout en peper van de molen - 1 dl zachte azijn

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-05-2001
  • Frans
  •  30-60 min.
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top