1. Home
  2. Recepten
  3. Cabernet Sauvignon

Cabernet sauvignon recepten (32) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Sukadelapjes met spekjes en champignons Herfst

Nog een mega lekker stoofje, maar hele sukadelapjes. Heerlijk Oud Hollands gekruid vlees met een Franse twist. De malse lapjes vallen uit elkaar op het bord en de spekjes en de champignons die geven de saus een heerlijke twist. Echt een geweldig lekker herfst of winter recept. Snel te maken op een middag en laat dan maar gaan tot ze gaar zijn en de saus wat is ingekookt.

INGREDIENTEN

500 gr doorregen sukade Vers gemalen peper Zeezout 2 laurierblaadjes 4 kruidnageltjes 4 jeneverbessen Klein beetje korianderpoeder Halve tl kaneelpoeder Snufje foelie 150 ml stevige droge rode wijn (Cabernet Sauvignon, Bordeaux of Bourgogne) 500 ml warme rundvlees bouillon van tablet Klein blikje tomatenpuree Klein beetje bruine suiker 1 grote ui 2 teentjes knoflook 125 gr magere gerookte spekblokjes 200 gr champignons of kastanjechampignons Klontje roomboter Olijfolie

Bereidingswijze

Laat sukade op kamertemperatuur komen, smeer ze licht in met peper en zout. Snijd ui in halve ringen en pers de knoflook. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken. Zet apart. Doe boter en olijfolie in een stoofpan, laat heet worden en schroei de sukadelapjes om en om dicht en bruin. Blus af met de rode wijn. Voeg laurierblad toe, de specerijen, tomatenpuree en voeg warme bouillon en suiker toe. Zorg ervoor dat de lapjes onderstaan. Laat ze nu op klein vuur minimaal 2 uur stoven. Neem een kleine koekenpan, beetje olie erin en bak spekblokjes, ui, knoflook aan. Voeg als laatste de champignons toe en bak enkele minuten mee. Doe dit dan bij de lapjes, roer door elkaar en laat nog minimaal een half uur mee stoven tot de saus is ingekookt en dik is. Indien de saus nog te dun is bindt hem dan met een klein beetje bloem. Dit stoofje is een heerlijke smaakexplosie in de mond en staat leuk op het bord. Geef royaal saus over de lapjes en het bijgerecht op het bord, eet smakelijk.

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-11-2014
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Aardbeiengelei, citroenijs

Espuma van rum en rode pondicherrypeper

INGREDIENTEN

Voor de aardbeiengelei: 1 dl aardbeiensiroop, 1 koffielepel azijn van cabernet sauvignon, 2,5 g gelatine., Voor het citroenijs: 60 g suiker, 60 g eigeel, 1 dl room, 2 dl citroensap., Voor de espuma: 1 dl rum, 4 dl room (35%), 10 g rode pondicherrypeper, 5 g gelatine, 5 g verse munt., Voor de karamel: 25 g suiker, 25 g melk, 10 g boter, tabasco.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-02-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Herfstige ambachtelijke jachtsaus

Als de herfst er is en je denkt aan saus dan is dit wel een toppertje die gelijk in je opkomt als je een saus bij vlees wilt. Wat is nou vlees zonder saus? Je hebt ze wel als instantpoeder gevriesdroogd in zakjes te koop bij de supermarkten, maar dat spul kwalificeer ik als smakeloos en oneetbaar. Zelf maken dus want alleen zo krijg je een smakelijke en rijkgevulde saus. Je bent er 20 minuten mee bezig, maar dan heb je ook wat.

INGREDIENTEN

1 ui of 3 sjalotjes, 250 gr verse kastanje champignons, half bakje slagroom, 200 ml stevige rode wijn (cabernet sauvignon), 2 el tomatenpuree, 60 gr koude roomboter, 2 el bloem, halve el rundebouillon (poeder van tablet, klein scheutje worchestersaus, wat vers gesnipperde peterselie, vers gemalen zwarte peper, zeezout

  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-11-2016
  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.

Subrics

Uit het bergachtige Noord -Italië; de Valle D`Aosta.

INGREDIENTEN

1 fijngesnipperde zure appel, 350 Gr. Half om half gehakt, 1 ei, 1,5 theelepel suiker, Zout en versgemalen peper, Wat paneermeel, Boter, Een volle rode wijn; bijv. Een Cabernet Sauvignon

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gemarineerde Asperges

Heerlijk hapje voor balkon / tuinfeest of gewoon voor op verjaardag of avondje genieten met vrienden.

INGREDIENTEN

100 gram groene asperges , 1 sjalotje , 1 teentje knoflook , 2 dl extra vergine olijfolie , 1 dl cabernet sauvignon azijn of andere goede witte wijnazijn , zout , verse zwarte peper

  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-06-2005
  • Spaans
  •  10-20 min.

Eendeborst Met Kersen

Bereidingstijd incl. voorverwarmen oven

INGREDIENTEN

-4 eendeborsten, -300 ml goede rode wijn eg Cabernet Sauvignon, -300 ml kip of eendebouillon, -1 1/2 eetlepel aalbessen jam, -225 gram kersen zonder steeltjes en ontpit, -1 royale eetlepel versnipperde mintblaadjes, -zout en peper, -4 takjes mint om te garneren

  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-08-1999
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Sukadevlees in rodewijnsaus

INGREDIENTEN

700 gr. sukadelapjes, zout en versgemalen peper, 50 gr boter, 1 grote ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, geplet, 4 peperkorrels, 1 jeneverbes, 1 stukje foelie, 2 laurierblaadjes, 2 takjes tijm, 300 ml warme vleesbouillon, 300 ml cabernet sauvignon, 2 eetl allesbinder

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-11-2008
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Pastasaus Bolognese in de slowcooker

Spaghetti Bolognese is in Nederland net zo ingeburgerd als een stampot of friet met een kroket. Maar wanneer mag een Bolognese saus zich nou écht Bolognese noemen? In ga het je vertellen. En natuurlijk deel ik een meer dan lekker spaghetti Bolognese recept met je.iDe Spaghetti Bolognese die in Nederland het vaakst wordt gegeten is het recept dat het meest lijkt op het recept dat de eerste Italiaanse emigranten in New York introduceerden aan het eind van de 19e eeuw. Dit recept is een pastasaus wat uit niet veel meer bestaat dan tomaten en gehakt, gegoten over spaghetti. In New York kreeg dit al snel de naam spaghetti Bolognese.Spaghetti Bolognese zal je in Italie niet op de kaart zien staanSpaghetti Bolognese is dus echt van Italiaanse afkomst, maar de roots van dit recept liggen in New York. In Italië zul je deze pastasaus dan ook niet snel op de kaart tegenkomen. Hoe noemen ze de saus in Italië dan? Nou, bijv. Ragu alla Bolognese of Tagliatelle al Ragu. Deze pastasaus verschilt wel wat met de saus die wij Hollanders maken: de knoflook ontbreekt net zoals de hele bakken champignons en voorgesneden groentepakketten uit de koeling van de supermarkt. Ook is het bij de Ragu alla Bolognese belangrijk dat deze een paar uur op het vuur staat, om goed op smaak te komen en in te koken tot een smaakvolle vleessaus. O ja, deze Bolognese saus wordt niet geserveerd met spaghetti, maar met tagliatelle. Doordat deze pastasoort breder is kan de saus beter hechten aan de pasta.

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 4 tenen knoflook, geperst, 2 uien, in blokjes, 2lb rundergehakt, 1 kopje rode wijn zoals een cabernet sauvignon of merlot (of kip of runderbouillon), 2 x 28oz blik geplette tomaat, 4 eetlepels tomatenpuree, 3 rundvlees bouillonblokjes, geplet, 3 tl gedroogde oregano, 2 tl gedroogde tijm, 3 gedroogde laurierblaadjes, 1 tl zout, ½ theel peper, pasta

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-07-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Entrecote Met Chorizosalsa

INGREDIENTEN

3 tomaten, 1/2 eetlepel jalenopeperreepjes (Casa Fiesta), 50 gr dik gesneden chorizo, 1 rode ui, 2 eetlepels olie, 2 eetlepels Norton Cabernet Sauvignon (rode wijn), zout en peper, 2 Argentijnse entrecotes, 2 takjes koriander

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2000
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

"Cuscus de coliflor" Cous van bloemkool

Recept van Ferran Adria (el Bulli)

INGREDIENTEN

Bloemkool, Fond van lamsvlees (4 el), zout, ontbijtkoek met honing (50 gr),speculaaskruiden (1gr.),Olijfolie(2 el),Campari (3dl) Gelantineblaadjes (2),Azijn Cabernet Sauvignon(1 glas), suiker (1 el),Verse gember(10gram),appel granny Smith (1),Conferncia peer(1),Bruine rietsuiker (10gram),safraandraadjes,jenerbes(4),verse munt(4),Verse kervel,Thijmbloemetjes,Basilicum,amandelen,citroen(1),sinaasappel(1),

  • Fusion
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-02-2003
  • Fusion
  •  60-120 min.

Riblappen met rode wijn en olijven

Riblappen met rode wijn en olijven

INGREDIENTEN

3 el olijfolie traditioneel, 750 g riblappen, in dobbelstenen, 50 g spekblokjes, versgemalen peper, zout, 3 uien, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 500 g tomaten, ontveld en in stukjes, 1 1/2 dl Kraaifontein Cinsault cabernet sauvignon, 1 laurierblad, 1 takje tijm, 2 dl rundvleesbouillon (van een tablet), 2 el maizena, 50 g zwarte olijven

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Beste recept met gans

De kookwedstrijd om het Beste Ganzengerecht 2016 is gewonnen door Han Everts van restaurant de Aubergerie in Amersfoort. Everts kookte het beste gerecht met wilde gans en Conferencepeer in de wedstrijd die werd georganiseerd door wild leverancier Hollands Wild. Naast de smaak, was de jury bestaande uit jager, verzamelaar en receptenschrijver Ellen Mookhoek en culinair coach en voormalig chefkok Nieck Welschen onder de indruk van de klassieke basis van het gerecht en de mooie presentatie. Het recept voor wilde gans & gefermenteerde peer bevat de volgende componenten: rosbief van de borst, rillettes van de bout, kaantjes van de huid, bieslook, amandel, gefermenteerde perencrème, zoetzure rodekool, kastanje crumble, graufrette van bataat.  

INGREDIENTEN

2 Hele wilde ganzen, 2l Ganzen vet, 30 gr Bieslook, 100 gr Amandel zonder vlies, 750 gr Peren, 250 gr Honing, 30 ml Appel azijn, 60 ml Karnemelk wei, 2 gr Kaneel, ½ Rodekool, 200 ml Rodewijnazijn (Cabernet sauvignon), 150 gr Witte basterdsuiker, 50 ml Water, 100 gr Tamme kastanje, Poly-d (suikersoort), 1 st Bataat oranje vlezig, Fleur de sel, Penja peper, Tahoon cress, Kervel

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-01-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Struisvogel tournedos

Met de Cabernet Sauvignon van Fleur du Cap

INGREDIENTEN

.:. 4 struisvogelfilets of -tournedos, .:. 1 espresso kopje Cabernet rouge, .:. 2 el ketjap manis, .:. 1 klein blikje gepelde tomaten, .:. 3 uien, .:. 10 knoflooktenen met gemalen gember, .:. 1 tl suiker, .:. 1 laurierblad

  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-02-2004
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.

Riblappen met rode wijn

Heel anders dan er hier op smul al staan.

INGREDIENTEN

750 g riblappen, versgemalen peper, zout, 3 dl Kraaifontein Cinsault Cabernet Sauvignon, 2 el rode wijn azijn, 3,5 dl rundvleesbouillon (pot), 1 laurierblad, 3 takjes verse tijm, 12 teentjes knoflook, 3 rode uien, in parten, 12 partjes zongedroogde tomaat, 50 g zwarte olijven, gehalveerd, 2 el kappertjes, 750 g aardappels, 1 dl olijfolie, neutraal om te bakken,

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-10-2003
  •  
  •  > 120 min.

Riblappen met rode wijn en olijven

INGREDIENTEN

3 el olijfolie traditioneel (C1000 Selectie), 750 g riblappen, in dobbelstenen, 50 g spekblokjes, versgemalen peper, zout, 3 uien, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 500 g tomaten, ontveld en in stukjes, 1 1/2 dl Kraaifontein Cinsault cabernet sauvignon, 1 laurierblad, 1 takje tijm, 2 dl rundvleesbouillon (van een tablet), 2 el maizena, 50 g zwarte olijven,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gemakkelijk runderstoofpotje met rijst

Hele gemakkelijke en lekkere runderstoofpot met witte rijst. Let op er is wel een lange tijd dat het moet stoven.

INGREDIENTEN

Runderpoulet +/- 400 g, Rode wijn +/- 300 ml (ikzelf heb een cabernet sauvignon gebruikt), 1 kleine winterpeen, 1 kleine (witte) ui, Roomboter +/- 50 g, Zeezout en (versgemalen) peper naar smaak, 4 handjes (+/- 300 g) (pandan) rijst, , note: De wijn en rijst kun je natuurlijk zelf uitkiezen, net wat je zelf het lekkerst vind. Ook de hoeveelheden kunnen aangepast worden naar smaak. Als het vlees te ver boven de wijn uitkomt kun je natuurlijk altijd een extra scheutje wijn toevoegen.

  • Europees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-01-2014
  • Europees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

geroosterde zalm met rode wijnsaus

INGREDIENTEN

Voor de zalm:, 4 zalmfilets met huid, zonder schubben, 2 el olijfolie, 2 cm gemberwortel, gehakt, 2 el zwarte peperkorrels, geplet, zout, , Voor de saus:, 500 ml Cabernet Sauvignon, 4 el olijfolie, 1 sjalot, gesnipperd, 1 knoflookteentje, 1 pruimtomaat, ontveld, gehakt, 1 el balsamicoazijn, 200 ml kippenbouillon, zout, peper, , Voor de balsamicumolie:, 1/2 bosje basilicum, de blaadjes, 50 ml olijfolie

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lasagne

Heerlijk recept voor pastasaus gekregen van mijn collega. Ik heb het voor lasagne gebruikt, maar het kan in principe voor alle pasta gerechten. Het recept is genoeg voor 3 goede eters.  

INGREDIENTEN

Voor de pastasaus, -Scheutje olie, -2 teentjes knoflook, -2 middelgrote uien, -200 gr gehakt, -pak gerookte spekjes (bv linera extra magere), -gele paprika (originele recept heeft een zakje julienne gesneden worteltjes, maar mij trekt dat niet zo aan.), -2 pakjes gezeefde tomaten, -1 blikje tomatenblokjes, -3 laurierblaadjes, -5 takjes verse tijm, -6 takjes rozemarijn, -187ml rode wijn (klein flesje) (zelf heb ik cabernet sauvignon & merlot gebruikt, was erg lekker), -peper, -zout, , Indien je lasagne gaat maken:, Lasagne bladen, , Voor de bechamelsaus:, 50 gr boter, 50 gr bloem, melk, peper, zout, eventueel geraspte kaas,  

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-08-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Schotse Cote de Boeuf met Barolo en Selderij

Pracht gerecht met mooie volle smaken. Vooral heerlijk met Aberdeen Angus rundvlees.

INGREDIENTEN

2 stuks Cotes de Boeuf van circa 600 gram per stuk, 3 eetlepels kristalsuiker, 1 eetlepel grof zeezout, 1 eetlepel grof gemalen rode peper, Verse, zwarte peper, Voor de saus, 4 sjalotjes in plakjes, 10 zwarte peperkorrels, 500 ml Barolo (of een mooie Cabernet Sauvignon), 500 ml Runderbouillon, 60 ml rode wijnazijn, 3 takjes verse thijm, 2 eetlepel boter, Verse peper en zout, Voor de selderij, 1 stronk selderij, zonder blaadjes in stukken van ca. 6 cm, 1 eetlepel boter, 1 eetlepel extra vierge olijfolie, 300 ml kippenbouillon, Verse peper en zout,

  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-2013
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Voor een lekkere vleesvrije dag; Bonen-groentenstoof

Een dagje zonder vlees kan helemaal geen kwaad, zeker niet met deze pure energie- en eiwitbronnen als vervangers ervan.. Gewoon een heerlijke stoofpot, goedgevuld, beregezond en boordevol smaak!

INGREDIENTEN

125 gr eekhoorntjesbrood, gedroogd, 3 el olijfolie, 250 gr champignons, in kwarten, 2 wortels, geschild en in blokjes, 1 grote aardappel, geschild en in blokjes, 250 gr haricot verts (of spercieboontjes), in stukjes, 1 el gedroogde tijm, 1/2 el gedroogde salie, 3 teentjes knoflook, geperst, 3 dl volle rode wijn (bv Cabernet Sauvignon of Merlot), , 6 dl groentebouillon van 1 blokje, (versgemalen) peper en zout, 250 gr tuinbonen (diepvries, liefst dubbelgedopt: dat scheelt een taai velletje!), 1 potje witte bonen (afgespoeld), 1 potje rode kidneybonen (afgespoeld)

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-05-2014
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Boeuf Bourguignon, machtig Bourgondisch genieten.

Een hele volle en bourgondische Boeuf Bourgignon. Vaak gegeten in Frankrijk en heb na een x-tal recepten te hebben bestudeerd er mijn eigen draai aangegeven eat geresulteed is in een hele smaakvolle én klassieke Boeuf Bourguignon. Ik doe er lekker een hoopTijm in, een mix van paddenstoelen (Gele Oesterzwam, Kanstanje champignon, Shiitake, Beukenzwam) te verkrijgen bij de Lidl. Ool een lekkere volle wijn, een Bourgonge is best prijzig dus kun je ook kiezen voor een andere wijn. Een Cabernet Sauvignon is krachtig en heel geschikt. Een Merlot is soepel vol en lekker zoet fruitig en die combi stond mij wel aan, dus een Merlot-Cabernet Sauvignon. 3 Euro nog wat bij de Lidl. De wijn is in deze de achilles hiel van het recept dus gooi er niet zo maar wat in. De keuze voor Daun Salam blad is simpel, deze heeft een wat citroenachtige smaak. Maar gewone Laurier mag ook. Het is even een half uurtje werk en daarna mag je op je luie gat gaan zitten wachten tot de boel gaar is, en ondertussen al genieten van de geur die vrijkomt in je huis. Echt heerlijk dit. Als je echt gek wilt doen gooi dan ook nog wat gechopte truffel in de pan. Oh en nog iets komt geen boter aan te pas, gebruik een lekkere olijfolie van eerste persing.

INGREDIENTEN

800-1000 gr runderstoofvlees, 6 sjalotten, 2 teentjes knoflook, 500ml rode wijn (Bourgogne of een fruitige stevige Merlot-Cabernet Sauvignon), 250 gr. spekreepjes, pot 200 ml runderfond, blikje 140 gr. tomatenpuree, 200 gr. gemixte paddestoelen, 6-8 takjes tijm, bosje peterselie, 2 blaadjes Daun Salam blad (of normale Laurier), lekkere olijfolie van eerste persing, zout, zwarte peper.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-11-2016
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Boeuf Bourguignon Bourgondisch Genieten!

Een hele volle en bourgondische Boeuf Bourgignon. Vaak gegeten in Frankrijk en heb na een x-tal recepten te hebben bestudeerd er mijn eigen draai aangegeven eat geresulteed is in een hele smaakvolle én klassieke Boeuf Bourguignon. Ik doe er lekker een hoopTijm in, een mix van paddenstoelen (Gele Oesterzwam, Kanstanje champignon, Shiitake, Beukenzwam) te verkrijgen bij de Lidl. Ool een lekkere volle wijn, een Bourgonge is best prijzig dus kun je ook kiezen voor een andere wijn. Een Cabernet Sauvignon is krachtig en heel geschikt. Een Merlot is soepel vol en lekker zoet fruitig en die combi stond mij wel aan, dus een Merlot-Cabernet Sauvignon. 3 Euro nog wat bij de Lidl. De wijn is in deze de achilles hiel van het recept dus gooi er niet zo maar wat in. De keuze voor Daun Salam blad is simpel, deze heeft een wat citroenachtige smaak. Maar gewone Laurier mag ook. Het is even een half uurtje werk en daarna mag je op je luie gat gaan zitten wachten tot de boel gaar is, en ondertussen al genieten van de geur die vrijkomt in je huis. Echt heerlijk dit. Als je echt gek wilt doen gooi dan ook nog wat gechopte truffel in de pan. Oh en nog iets komt geen boter aan te pas, gebruik een lekkere olijfolie van eerste persing.

INGREDIENTEN

800-1000 gr. runderstoofvlees, 6 sjalotten, 2 teentjes knoflook, 500ml rode wijn (Bourgogne of een fruitige stevige Merlot-Cabernet Sauvignon), 200 gr gemixte paddestoelen, 250 gr spekreepjes, 6-8 takjes tijm, 2 blaadjes Daun Salam blad (of gewone Laurier), bosje peterselie, potje 200ml runderfond, blikje tomatenpuree 140gr., olijfolie, zout, zwarte peper

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-11-2016
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Ajam manis pedis (pittige, zoete kip)

Pittige kip in zoetzure, smakelijke saus

INGREDIENTEN

, 300 gr kipfilet, 200 gr rijst, 1 groene paprika, 125 gr (kastanje) champignons, klein blikje ananas (4 ringen), 2 el ketjap manis, 80 gr sambal manis (conimex), 2 tl dragon (gedroogd), 1 el honing, 2 teentjes knoflook, 1 a 2 el maizena, olijfolie,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-07-2010
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

BEEF WELLINGTON

De Duke of Wellington zou bij zijn favoriete gerecht een Medoc hebben geschonken. De cepagewijn Cabernet Sauvignon is een aardig alternatief.

INGREDIENTEN

1.2 kg rosbief aan een stuk van gelijke dikte, zout en versgemalen peper, 50 g boter, 5 sjalotten of 2 kleine uien, 250 g oesterzwammen of champignons, 150 g roompate, 1 eetl. cognac, 1 pakje bladerdeeg (diepvries, 450 g), 1 ei, 1 eetl. bloem, 3 dl kalfsfond, 2 dl rode wijn, ,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-11-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Stoofschotel uit Siena

Een stevig gerecht dat om een ferme rode wijn vraagt: Chianti Classico, Bordeaux of een Cabernet Sauvignon uit Californie of Zuid-Afrika (16-18?C)

INGREDIENTEN

4 sukadelapjes ca. 200 gram per stuk, 2 eetl. bloem, 1 eetl. italiaanse keukenkruiden (tijm, oregano, basilicum), 1 ui (rood), 4 stengels bleekselderij, 1 zakje rozemarijn, 1 dl rode wijn chianti of andere italiaanse wijn, 1 dl bouillon zelf getrokken of van een tablet, 1 aubergine, 1 sinaasappel, 4 eetl. olijfolie, 1 eetl. fijngehakte peterselie,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-06-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

tournedos met kruidenkaas

Malse Tournedos met een pittige roomkaasvulling, Lekker met Bulgaarse Cabernet Sauvignon

INGREDIENTEN

-1 rode paprika, -100 gr. zachte boter, -1 bakje Cantadou sjalot/ui (of andere roomkaas naar smaak), -1 teentje klnoflook, -10 sprietjes bieslook, -zout, -cayennepeper, -4 runder-tournedos a ca. 150 gr. p.stuk

  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-08-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pasta Di Rudolfo

INGREDIENTEN

Pasta voor de benodigde aantal personen (200 gr per 2 personen) 1 courgette, bakje magere spekjes, 1 bosje bosuitjes, 2 soorten kaas, bijv. Brebiou (schapenkaas)en Gorgonzola, 1 paprika, champignons, zout, peper, olijfolie, 3 tenen knoflook, oregano, basilicum, dille, bieslook, 1 pak Tomato Fritto van Heinz, 1 blikje tomatenpuree van Tomato Fritto van Heinz.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-02-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Rode wijn linguine en zeeduivel

Een bijzonder Italiaans pastagerecht qua uitstraling en smaak. Met nestjes van rode wijn linguine, cherrytomaatjes en heerlijk gekruide zeeduivel, garnalen en scampi's in een zalige saus.

INGREDIENTEN

Pasta, Bak & Braad Olijfolie (Oil & Vinegar), 1 teen knoflook, geplet, 300 g Linguine al Vino Rosso (rode wijn linguine Oil & Vinegar), 200 ml rode wijn, , Vis, 1 el Aglio e Peperoncino (gehakte knoflook en rode pepers Oil & Vinegar), 500 g zeeduivel, 4 grote scampi's (bijvoorbeeld black tiger garnaal), 250 g garnalen (mix van klein en medium formaat), 400 g cherrytomaten, gehalveerd, 1 tl Rub Mediterranean (Oil & Vinegar), ½ tl Saffron (saffraan Oil & Vinegar), 100 ml rode wijn, 2 el Cabernet Sauvignon Wine Vinegar (rode wijnazijn Oil & Vinegar), room,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-12-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pasta Di Rudolfo

Pasta met kaas en spekjes

INGREDIENTEN

Pasta voor de benodigde aantal personen (200 gr per 2 personen) 1 courgette, bakje magere spekjes, 1 bosje bosuitjes, 2 soorten kaas, bijv. Brebiou (schapenkaas)en Gorgonzola, 1 paprika, champignons, zout, peper, olijfolie, 3 tenen knoflook, oregano, basilicum, dille, bieslook, 1 pak Tomato Fritto van Heinz, 1 blikje tomatenpuree van Tomato Fritto van Heinz.,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-07-2000
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Bruschetta met serranoham en tomaat

Deze Italiaanse bruschetta met serranoham en tomaat is een heerlijke klassieker geschikt als borrelhapje, voorgerechtje of lunch. Combineer de bruschetta met Cabernet sauvignon van Barton & Guestier voor een echte smaaksensatie.

INGREDIENTEN

6 sneden rustiek stokbrood, 6 plakken Serranoham, 3 kleine rijpe tomaten, 2 knoflooktenen, 1 bosje verse oregano of 1 tl gedroogde oregano, Olijfolie, Zout naar smaak,

  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-09-2019
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

paprikagoulash me cabanossi

Lekker met een krachtige cabernet sauvignon. Recept is voor 6 tot 8 personen.

INGREDIENTEN

3 paprika`s (bijvoorbeeld rood, groen en geel), 2 preien, 5 uien, 1,5 kg goulashvlees, 4 el olie, zout en peper, paprikapoeder, 1 el tomatenpuree, 1 1/2 el bloem, 850 gr gepelde tomaten, 400 gr cabanossiworstjes, 2 groentebouillionblokjes, 1 bosje peterselie,

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-06-2013
  •  
  •  > 120 min.

Hindengebraad met witloofbootjes in rozijntjessaus

De originele witloofbootjes maken van dit recept een feest voor het oog. De cidermarinade en de saus brengen het perfect op smaak.

INGREDIENTEN

- 1 kg hindengebraad (diepvries), , - 4 witloofstronken, , - 8 eetl. bereide veenbessen (blik), , - 2 eetl. boter, Voor de marinade:, , - 1 fles Normandische cider (doux), , - 2 fijngesnipperde uien, , - 2 fijngesneden wortelen, , - 1 takje peterselie, , - kruiden:, , , 2 laurierblaadjes, , 1 koffiel. jeneverbessen, , 1 koffiel. tijm, , 5 peperbolletjes, , 1 kruidnagel, , Voor de saus:, , - 200 ml wildfond, , - 3 eetl. cognac, , - 2 dl room, , - 2 eetl. witte rozijnen, , - 2 eetl. walnoten + enkele voor de versiering, , - 1 sjalot, , - 1 eetl. boter, , - instantsausbinder, , - 1/2 koffiel. kruidentuiltje, - peper en zout

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-12-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.
Nieuwste cabernet sauvignon recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top