1. Home
  2. Recepten
  3. Bulgaarse

Bulgaarse recepten (867)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Bulgaarse Komkommersaus

Lekker bij spinaziesalade

INGREDIENTEN

1 bekertje magere Bulgaarse yoghurt (125 gr) 1/3 komkommer 1 plakje mager rookspek 1 ui peper en zout 1 eetl sherry

Voorbereiding

Variatie: Schep een halve eetlepel fijngesneden kervel door het sausje.

Bereidingswijze

1. Doe de Bulgaarse yoghurt in een kommetje. 2. Schil de komkommer. Rasp hem in fijne sliertjes. Laat even uitlekken in een zeef. 3. Snijd het rookspek in stukjes. Zet een koekenpannetje op het vuur, de hittebron op de laagste stand. Bak zo het spek heel voorzichtig uit. Pel ondertussen de ui, hak hem in fijne snippers en doe die ook in het koekenpannetje. Bak ze samen ca. 10 minuten. 4. Doe ui en spek, samen met een beetje peper en zout en de sherry door de Bulgaarse yoghurt. Schep ook de komkommersliertjes erdoor. Leg een klein plukje van die sliertjes boven op het sausje voor u het serveert.

  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-09-2000
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Bulgaarse uiendip

INGREDIENTEN

1 bekertje Bulgaarse yoghurt, 1 ui, 1 teentje knoflook of 1/2 theelepel knoflookpoeder, peterselie, zout, tijm, majoraan

  • Bulgaars
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Bulgaars
  •  0-10 min.

Bulgaarse gehaktschotel

Varianten;Bij deze schotel mag u best minder gehakt nemen en meer ontbijtspek.U kunt voorts naar smaak op het laatst een flinke scheut tomaten ketchup toevoegen.Wenst u een meer gebonden schotel,voeg danna het bakken 1of2 eetlepels bloem toe.Nadat u goed geroerd heeft,schenkt ubij het mengsel zoveel water tot u een kokende gladde saus heeft verkregen.

INGREDIENTEN

400gram aangemaakt gehakt.(half om half)1grote ui.1groene paprika.100gram champignons.50gram ontbijtspek.50gram boter.zout,peper,100gram zoetzure Bulgaarse salade.

  • Bulgaars Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-04-2004
  • Bulgaars Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pilav (bulgaarse)

Traditioneel streekgerecht, algemeen wordt de Satureja veel gebruikt in de Bulgaarse keuken.

INGREDIENTEN

Kip (dijvlees) Ui, Wortel, Rijst,чубрица(=Satureja), Dus GEEN ketjap/perzik e.d, zoals gezegd traditioneel

  • Bulgaars
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-06-2012
  • Bulgaars
  •  60-120 min.

Bulgaarse nougat

In Bulgarije weet men alles van zoetigheid; maak deze nougat maar eens; dit recept is goed voor 45 zoetigheden

INGREDIENTEN

-2 eiwitten, -1 pakje vanillesuiker, -250 g honing, -125 g suiker, -125 g gemalen hazelnoten, -100 g gemalen walnoten, -2 th lepels rozenwater, -90 ouwels (doorsnede 5 cm)

  • Bulgaars Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-08-2002
  • Bulgaars Nagerecht
  •  10-20 min.

Bulgaarse kloostersoep

Dit is de streng vegetarische soep, die in de orthodoxe kloosters in Bulgarije tijdens de grote vasten wordt gegeten.

INGREDIENTEN

300 gr witte bonen, 1 grote wortel, 1 schijf knolselderij, 2 grote uien, 4 tomaten, 4 eetlepels zonnebloemolie, 2 scherpe Spaanse pepertjes, zout, versgemalen zwarte peper, 1 theelepel gedroogde munt of 1 takje verse munt, peterselie, ,

  • Surinaams
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-04-2002
  • Surinaams
  •  60-120 min.

bulgaarse stoofschotel

Met een variatie aan vleessoorten

INGREDIENTEN

250 gr gemengd poelet (varkens-, kalfs-, rund- en naar verkiezing schapenvlees), 1 mergpijp, 200 gr uien, 200 gr paprika's, 250 gr rijst, 500 gr tomaten, 1 teentje knoflook, 100 gr gesneden soepgroente, 1 glas yoghurt, 5 koppen bouillon, peper, zout, 1 eetlepel boter, , , ,

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-05-1999
  •  
  •  > 120 min.

Bulgaarse vleesschotel.

Veel smakelijks in een pan! Vlees,veel groenten en rijst vormen samen een lekker eenpansgerecht.

INGREDIENTEN

* 600 gr varkenslappen., * 1 ui., * 1 teentje knoflook., * 2 eetlepels olie., * 2 eetlepels tomatenpuree., * 1 eetlepel milde paprikapoeder., * 1/2 liter water., * 2 middelgrote vastkokende aardappels., * 2 tomaten., * 2 groene paprikas., * 100 gr sperzieboontjes., * 150 gr langkorrelige rijst., * 2 eetlepels gehakte peterselie., * 250 gr champignons., *Peper & zout.

  • Bulgaars Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-12-2009
  • Bulgaars Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Bulgaarse tomatenschotel

PpD-methode, eiwitrijke vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

8 tomaten, 2 uien, 10 gr boter, 4 eetl gehakte selderij, 150 gr pittige kaas, paprikapoeder, zout, peper,

  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2001
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Bulgaarse gehaktballen

INGREDIENTEN

600 gr basisgehakt ? 400 gr gesneden verse uien ? 1 kleine paprika aan zeer kleine stukjes - 1 teentje knoflook uit de pers - bloem

  • Bulgaars Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2004
  • Bulgaars Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Bulgaarse meatloaf

INGREDIENTEN

250 gr. rookworst, 250 gr. smeltkaas met komijn, 250 gr. jonge kaas, 100 gr. champignons, 2 uien, 500 gr. gehakt, 3 tenen knoflook, 2 eieren, 3 el. fijngehakte peterselie, zout, peper, 75 gr. geraspte kaas.

  • Bulgaars Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-08-2009
  • Bulgaars Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste bulgaarse recepten

Bulgaarse uien

Heerlijke gevulde uien

INGREDIENTEN

-8 grote uien (circa 1 kg), -1,5 l water, -200 g lamsgehakt, -60 g droogkokende rijst, -6 eetlepels olie, -2 tenen knoflook, -zout en witte peper uit de molen, -1/8 l heet water, -1/8 l hete bouillon

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-04-2003
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

bulgaarse varkensspiezen.

Een apart BBQ recept.

INGREDIENTEN

500 gram varkenslappen., 5 kleine uien., 8 gedroogde halve abrikozen., 8 dunne plakjes vet spek., 1 komkommer., 3 eetlepels olie., zout en peper., 1 eetlepel kerriepoeder., 4 eetlepels abrikozenbrandewijn.

  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-05-2001
  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.

Bulgaarse leverrijst

Een pittig Balkan eenpansgerecht

INGREDIENTEN

-zout, peper, marjoraan, paprikapoeder, -1 th lepel olie, -200 g rijst, -80 g doorregen spek (fijn gehakt), -1 grote ui (gesnipperd), -400 g varkenslever (ontdaan van alle buisjes en ongerechtigheden, gesneden in reepjes van 1 cm breedte), -1/4 l melk, -2 zoet zure augurken (smalle reepjes), -2 rode paprika's (smalle reepjes gesneden), -5 eetlepels olie, -1 eetlepel kappertjes, -peterselie

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-04-2003
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bulgaarse Stamppot.

Hmmmmmmm, lekkerrrr

INGREDIENTEN

600 gr geschaafde rode kool, 1 el boter iets extra voor de worstjes, 1 tl kaneel, 1/2 tl gemalen peper, 2 zakjes Maggi puree voor stamppot, 2 granny smith appels geschilt en in blokjes, varkensworstjes.

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-04-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bulgaarse Saus

INGREDIENTEN

500 gr vleestomaten, 100 gr mayonaise (pot), 50 gr gekookte knolselderij, zout en peper.

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-09-2000
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Bulgaarse Aardappelschotel

Serveer warm

INGREDIENTEN

8 aardappelen, 400 gr cottage cheese, 5 dl gesmolten boter, 2 theel zout, 1 theel zwarte peper, 2 eieren, 2? dl yoghurt

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-11-2001
  •  
  •  60-120 min.

Bulgaarse stamppot

INGREDIENTEN

1 eetlepel boter -, 600 gram geschaafde rode kool -, 1 theelepel kaneel -, ? theelepel gemalen peper -, 2 zakjes Maggi Puree voor Stamppot -, 2 geschilde en in blokjes gesneden Granny Smith-appels -, varkensworstjes, ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bulgaarse stamppot

INGREDIENTEN

, 1 eetlepel boter -, 600 gram geschaafde rode kool -, 1 theelepel kaneel -, 1/2 theelepel gemalen peper -, 2 zakjes Maggi Puree voor Stamppot -, 2 geschilde en in blokjes gesneden Granny Smith-appels -, varkensworstjes, , , , , , ,

  • Bulgaars Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2002
  • Bulgaars Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

bulgaarse komkommersoep

INGREDIENTEN

1 komkommer, 1 theelepel zout, 1 teentje knoflook, 1,5 l yoghurt, 1 potje creme fraiche, 12 gepelde walnoten, dille, peper, olijfolie,

  • Bulgaars
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-08-2002
  • Bulgaars
  •  20-30 min.

Bulgaarse paprika's

INGREDIENTEN

4 rode paprika's, zout, paprikapoeder, 1 blik ma?skorrels, 40 g boter, peterselie, wijnazijn, boter om in te vetten, 30 g boter,

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

bulgaarse groenten

INGREDIENTEN

, 1 dl olijf-, zonnebloem- of maisolie, 5 uien, gepeld en in ringen gesneden, 500 g tomaten, ontveld, ontpit en in stukjes gesneden, 1 groene paprika, schoongemaakt en in reepjes gesneden, 500 g sperziebonen, schoongemaakt en in stukjes gesneden, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 theelepel suiker, ? dl bouillon, 2 eetlepels citroensap, zoutzwarte peper uit de molen,

  • Bulgaars Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-2002
  • Bulgaars Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Bulgaarse Linzensoep

Dit is een heerlijk en gezond recept. Ik at het voor het eerst in Bulgarije bij onze familie.

INGREDIENTEN

1 mok linzen, 10 mokken water, 1 of meer wortels, 1 of 2 tomaten, 1 of 2 uien, 6 knoflook (heel), 1 of 2 lepels bakmeel, 1 lepel rode paprikapoeder, 1/2 eetlepel zout, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel Sjoebritza (bonenkruid), 1 worst

  • Balkan
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-09-2019
  • Balkan
  •  30-60 min.

Bulgaarse kalfragoût

Maak dit recept vaak maar dan met varkensvlees of kip lekker met een stokbroodje en vrienden

INGREDIENTEN

Voor 4 personen, Ingrediënten:, 400 gram kalfspoelet, 1 mespuntje tijmblaadjes, Een half blaadjes foelie, 1 klein blaadjes laurier, 4 geplette peperkorrels, 2 eetlepels fijn gesneden uien, enkele takjes selderij, 1 klein worteltje gesneden, 1 vleesbouillontablet, 60 gram boter of margarine, 2 eetlepels zeer fijn gesneden lente ui of sjalotjes, 1 geperst of zeer fijn gesneden knoflook teentjes, 1 blikje tomatenpuree van 100 gram, 200 gram in plakjes gesneden champignons, 1 grote paprika zeer fijn gesneden, 3 eetlepels paprikapoeder, 60 gram bloem, 6 eetlepels yoghurt of koffie(melk) room, 3 eetlepels wodka of jonge jenever, peper naar smaak, zout naar smaak, peterselie voor de garnering

  • Bulgaars Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-03-2015
  • Bulgaars Voorgerecht
  •  60-120 min.

Bulgaarse Kalfsragout

Heerlijk bij de warme maaltijd, bij witte bonen of bij een rijst-of macaronigerecht

INGREDIENTEN

- 400 gr. Kalfspoelet, - 1 mespuntje gedroogde tijmblaadjes, - 1/2 blaadje foelie, - 1 klein laurierblad, - 4 geplette peperkorrels, - 2 eetlepels klein gesneden ui, - enkele takjes selderij, - 1 klein gesneden worteltje, - 1 vleesbouillontablet, - 60 gr. margarine of boter, - 2 eetlepels zeer fijn gesnipperde lente-, uitjes, sjalotjes of ui, - 1 geperst teentje knoflook, - 100 gr. tomatenpuree, - 200 gr. in plakjes gesneden champignons, - 1 grote zeer fijn gesnipperde paprika, - 3 theelepels paprikapoeder, - 60 gr. bloem, - 6 eetlepels yoghurt of koffieroom, - 3 eetlepels wodka of jonge jenever, - peper, - zout, - plukjes peterselie

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-04-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Bulgaarse Kippepoulet

Lekker vlees met saus serveren bij bv rijst

INGREDIENTEN

* 750 gram kippenpoulet, * 1 mespunt tym, * 1 mespunt foulie, * 2 kleine of 1 groot laurierblad(eren), * 6 geplette peperkorrels, * 3 eetlepels heel fijn gesneden ui, * enkele takjes selderij (niet perse nodig), * worteltjes (hoeveelheid naar smaak en grote van de wortels.), * 1,5 vleesbouilliontabletten, * 70 gram magarine (ook erbij doen om overkoken te voorkomen), * 3 eetlepels heel erg fijn gesneden ui, * 1 knoflookpeentje, * 2 tomatenpuree, * 200 gram in plakjes gesneden champignons, * 1 grote paprika (kleur maakt niet uit), * 5 theelepels paprikapoeder, * 8 afgestreken lepels bloem, * peper, * zout, * yogurt (om op het bord er doorheen te mengen), ,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-2001
  •  
  •  30-60 min.

Bulgaarse stamppot

INGREDIENTEN

1 el boter, -600 g geschaafde rode kool, -1 tl kaneel, -? tl gemalen peper, -2 zakjes Maggi Puree voor Stamppot, -2 geschilde en in blokjes gesneden Granny -Smith-appels, , varkensworstjes,

  • Bulgaars Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-09-2002
  • Bulgaars Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

BULGAARSE GROENTEN

INGREDIENTEN

1 dl olijf-, zonnebloem- of maisolie, 5 uien, gepeld en in ringen gesneden, 500 g tomaten, ontveld, ontpit en in stukjes gesneden, 1 groene paprika, schoongemaakt en in reepjes gesneden, 500 g sperziebonen, schoongemaakt en in stukjes gesneden, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 theelepel suiker, ? dl bouillon, 2 eetlepels citroensap, zout, zwarte peper uit de molen

  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-06-2002
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.

Bulgaarse gevulde paprika's met kaas

Het is leuk om te zien dat mensen vaak een beetje chauvinistisch worden als het over eten uit hun geboorteland gaat.  Mensen gaan dan vaak enthousiast vertellen over allerlei heerlijke authentieke gerechten. Zo ben ik ook aan dit recept gekomen. Mariyana vertelde mij over dit eenvoudige maar o zo lekkere gerecht. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en toen ik op internet ging zoeken kwam ik dit recept tegen. Toen het bij ons op tafel kwam was iedereen het ermee eens dat dit zeker nog wel voor herhaling vatbaar was. Van origine wordt het gegeten als voorgerecht of als lunchgerecht met wat brood en/of een salade erbij. Ik had het als bijgerecht en het voordeel is dat je het al heel goed kunt voorbereiden, dan hoeft het op het laatst alleen nog maar 20 minuten in de oven. TIP: Ook lekker voor op de bbq.

INGREDIENTEN

- 4 paprika's (groen of rood), - 3 eieren, - 200 gram feta (of de originele Bulgaarse sirene), - handvol peterselie (fijngehakt), - olie, - zout en zwarte peper,

  • Bulgaars Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-08-2015
  • Bulgaars Voorgerecht
  •  20-30 min.

Bulgaarse stoofschotel (Romertopf)

INGREDIENTEN

250 gr gemengd poelet (varkens-, kalfs-, rund- en naar verkiezing schapenvlees), 1 mergpijp, 200 gr uien, 200 gr paprika?s, 250 gr rijst, 500 gr tomaten, 1 teentje knoflook, 100 gr gesneden soepgroente, 1 glas yoghurt, 5 koppen bouillon, peper, zout, 1 eetlepel boter, , Variatie:, Kruid met kerriepoeder., , Zoutloos dieet:, Voeg geen zout toe, gebruik zoutloze bouillon en zoutloze boter.

  • Bulgaars Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Bulgaars Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Bulgaarse Shopska salade

Met mijn zus praat ik ook regelmatig over eten (hoe kan het ook anders) Zij heeft een Bulgaarse schoondochter en dus een beetje bekend met de Bulgaarse keuken. Zodoende kwam deze Shopska salade een keer ter sprake. Tijd om ook eens een keertje zelf te proberen. Dat de Bulgaarse keuken nauw verwant is aan de Griekse keuken kun je duidelijk terugvinden in de ingrediënten. Ik heb daarom ook gewoon feta kaas gebruikt in plaats van de originele Bulgaarse sirene kaas. Voor de juiste ingrediënten en verhoudingen heb ik even op Internet gekeken en daar kwam ik dit recept tegen. Ik heb de hoeveelheden zelf een klein beetje aangepast. TIP: Als variatie kun je ook geroosterde paprika gebruiken. Neem dan een rode of een gele.  

INGREDIENTEN

- 1 komkommer, - 2 grote tomaten, - 1 groene paprika, - 3 lente uitjes, - 100 gram feta (of sirene, de originele Bulgaarse kaas), - 4 el olie (zonnebloem, maïs of olijfolie), - 1 el witte wijnazijn (of meer naar smaak), - zout, - peterselie,

  • Bulgaars
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-08-2015
  • Bulgaars
  •  0-10 min.

Bulgaarse yoghurt-worteldrank met gember

INGREDIENTEN

2 cm winterpeen, 125 ml Bulgaarse yoghurt, 2 dl wortelsap, 2 theelepels gembersiroop, 1 theelepel kerrie, zout

  • Bulgaars
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Bulgaars
  •  0-10 min.

Tarator (Bulgaarse komkommersoep)

INGREDIENTEN

1 komkommer, -zout, -4 dl Bulgaarse yoghurt, -teentje(s) knoflook, -1 eetlepel olijfolie, -2 eetlepels gehakte walnoten, -peper, -2 eetlepels gehakte dille,

  • Bulgaars
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-09-2002
  • Bulgaars
  •  10-20 min.

Tarator (Bulgaarse komkommersoep)

INGREDIENTEN

1 komkommer, zout, 4 dl Bulgaarse yoghurt, teentje(s) knoflook, 1 eetlepel olijfolie, 2 eetlepels gehakte walnoten, peper, 2 eetlepels gehakte dille,

  • Bulgaars
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2002
  • Bulgaars
  •  30-60 min.

Tarator (Bulgaarse komkommersoep)

INGREDIENTEN

1 komkommer -, zout -, 4 dl Bulgaarse yoghurt -, teentje knoflook -, 1 eetlepel olijfolie -, 2 eetlepels gehakte walnoten -, peper -, 2 eetlepels gehakte dille, , , , , , , , , ,

  • Bulgaars
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-10-2002
  • Bulgaars
  •  10-20 min.

Bulgaarse Yoghurt met Tutti Frutti

Heerlijk lunchgerecht

INGREDIENTEN

300 gram tutti frutti, ? kaneelstokje, 6 dl zoete witte wijn, 4 eetlepel citroensap, 4 theelepels aardappelzetmeel, ca. 4 eetlepel suiker, 1 liter Bulgaarse yoghurt

  • Internationaal
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-03-2006
  • Internationaal
  •  > 120 min.

Bulgaarse yoghurt met tutti frutti

INGREDIENTEN

75 gr.tutti frutti., 1/2 kaneelstokje., 1 1/2 dl.zoete witte wijn., 1 eetl.citroensap., 2 theel.aardappelzetmeel., ca.1 eetl.suiker., 1/4 liter Bulgaarse yoghurt.

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-07-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Kavarma of Bulgaarse Kebab met Varkensvlees

Pittige Bulgaarse klassieker , we geven er rijst , frietjes of aardappelen bij . 

INGREDIENTEN

1 kg varkensvlees, 2 uien, 2 preien, 3 rode paprika, 2 Spaanse pepers of 1 el gemalen cayennepeper, 1 eetl tomatenpuree, zout, zwarte peper, ½ liter rode wijn, 1 blik pruimtomaten

  • Bulgaars Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-09-2018
  • Bulgaars Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Kufte (Bulgaarse manier)

Zelf vind ik ze warm het lekkerst, maar mijn familie eet het ook koud tussen een broodje. Op die manier kan het lekker als hartige hap zijn tijdens een lange rit.

INGREDIENTEN

1 pond half-om-half gehakt, 1 middelgrote ui,1 ei, 1 bosje peterselie, klein bosje maggiplant (of selderie), halve eetlepel bonenkruid, 5 ruime eetlepels paneermeel, margarine.

  • Bulgaars
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-04-2009
  • Bulgaars
  •  30-60 min.

BULGAARSE STOOFPOT VAN LAMSVLEES

4 personen

INGREDIENTEN

, 500g lamsvlees in stukken gesneden - zout - parikapoeder(mild) - bloem - 3 e zonnebloemolie - 4 sjalotten, liefs met wat groen eraan - 1 groene paprika in halve ringen gesneden - 1 aubergine in halve plakken gesneden - 2 tomaten uit blik, fijn geknipt - eventueel 1 spaanse pepertje - 100ml witte wijn

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-06-2004
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Bulgaarse Varkens Spiezen

Vlees spiesjes zeer geschikt voor een 'winter bbq" in de grillpan

INGREDIENTEN

400 gram magere varkenslappen, 5 kleine uien, 8 gedroogde halve abrkozen, 8 dunne plakjes vet spek, 1 komkommer, wat olie, zout peper, 1 eetlepel kerrie poeder, 4 eetlepels abrikozen brandewijn, ,

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-02-2000
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste bulgaarse recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top